Maaseutukaupunki Kuopio

frånHelsingfors

Miltä se tuntuu asua sellaisessa? Näyttäisi teillä olevan joku AIV-tornikin siellä mäen päällä.

34

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mualiman_haaskin

      Eeehhehh hhhehehhhhheeee....AIV torni hahhhhhahahaahahhaa. Nyt Hedbergit ja muut jää kakkoseksi kirkkaasti kun tuollainen virtuoosi on tullut esiin....

      Nyt vaan toreille, turuille ja lavoille uraa tekemään. Kyllä leikolakin jää jälkeen.

      • frånHelsingfors

        Samaan aikaan kun KAUPUNGEISSA järjestetään Oktoberfest-tyyppisiä olutjuhlia, rientävät kuopiolaiset Rukiinleikkuun SM-kisoihin Riuttalan TALONPOIKAISMUSEOON. Siellä kuopiolaisen sieraimiin ei leiju Pasta di Mare al dente-aromi, vaan savupirttien riihirukiin tuoksu. Siihen sekoittuu rukiinleikkaavien mieto hien tuoksahdus, joka pikantilla tavalla murtaa savolaisten perinteisen karsinogeenin pistävän tuoksun.

        Tulomatkalla on Kolmisopen Alkosta haettu pottu ruisviinaa ja marketista oikein kunnon savolaista kirnupiimää, jonka voimalla saadaan aikaan savolaiset äänitehosteet sirpin kanssa pyllistellessä.

        Kaikesta tästä johtuu, että pääkaupunkiseudun kirjastoissa Savon Sanomat saa vain tiskiltä erikseen pyytämällä, mutta vain jos kirjoittaa lehden nimen paperilapulle, koska ääneen sanominen kiinnittäisi virkailijaan epämiellyttävää huomiota. Lehti annetaan pyytäjälle ruskeassa kirjekuoressa tiskin alapuolitse.


    • Kuopijolaenen

      Onhan tämä yhtä tuskaa, täällä kun ei ole sporia eikä tuubeja, puhumattakaan Kampin kappelin kaltaisista upeista rakennuksista.
      Joten jos ei ole aivan viimeinen pakko, niin tänne sinun ei ainakaan kannata tulla!

    • Hulluilla_Halvat_Huvit

      Jaha joku pelle päässyt avohoitoon tietokoneen ääreen. Varo karvaisia käsiä. Onko hauskaakin?

    • parodoksi

      Tiedoksi vaan että meillä täällä Kuopiossa on upea eurooppalaistyylinen kävelytori joka tuli maksamaan monia Euroopan toreja enemmän!!

      • Bemu315

        Tätä se on nyt täällä Kuopiossa, me harvat isämmaalliset miehet vaan enään puolustamme omija naisija ja lapsija karvakätisten hirmu tejoilta täällä.


    • Kenttätutkija

      "frånHelsingfors"

      Jos kertoisit miksi kysyt ja jos kerrot itsestäsi niin voin vastata kysymykseesi.

      Mutta mitäs luulet? Kuopio on taantuva kaupunki korpitaipaleiden päässä - noin 150 km seuraaviin pitäjiin.

      • nykäskylään

        Kato Jyväskylä fanikin herännyt. Muuta sinne Jyväskylään kun noin sitä rakastat. Sinulla on varmaan Jyväskylän kartta makuuhuoneesi seinällä. Helppo arvata mitä teet ennen nukkumaanmenoa.


      • Kasvavapas

        Ei voida puhua taantuvasta kaupungista!
        Pianhan koko laajan Savon muut kunnat ja kaupungit, Lahden korkeudelta aina Rovaniemelle saakka, liittyvät kuntaliitosten myötä Kuopioon!


      • propulp

        Oulun kartta on minulla. Oulu lunastaa kohta konkassa olevan Kuopion. Täällä luullaan rakentamalla uutta kuitataan velat. Vauhtisokeus vaivaa. Tämä tulee olemaan loukku. Sitä eivät osaa nähdä päättäjät.


      • ei.onnistu.muuten
        Kasvavapas kirjoitti:

        Ei voida puhua taantuvasta kaupungista!
        Pianhan koko laajan Savon muut kunnat ja kaupungit, Lahden korkeudelta aina Rovaniemelle saakka, liittyvät kuntaliitosten myötä Kuopioon!

        Siilinjärven liittyminen Kuopioon vaatii varmaan sotilaallisen vallankaappauksen, Kuopion on hyökättävä Siilinjärvelle ja pidätettävä paikkakunnan päättäjät :D


      • marjatorttu

        Miulla on Joensuun kartta ja oon ihan märkänä.


      • jsjsh
        propulp kirjoitti:

        Oulun kartta on minulla. Oulu lunastaa kohta konkassa olevan Kuopion. Täällä luullaan rakentamalla uutta kuitataan velat. Vauhtisokeus vaivaa. Tämä tulee olemaan loukku. Sitä eivät osaa nähdä päättäjät.

        Oulussa vasta rakennetaankin, kaksinverroin Kuopioon verrattuna.


      • marjatorttu

        Joo ja mää oon ihan märkä.


      • Kenttätutkija
        ei.onnistu.muuten kirjoitti:

        Siilinjärven liittyminen Kuopioon vaatii varmaan sotilaallisen vallankaappauksen, Kuopion on hyökättävä Siilinjärvelle ja pidätettävä paikkakunnan päättäjät :D

        "Kuopion on hyökättävä Siilinjärvelle ja pidätettävä paikkakunnan päättäjät :D"

        Aktiiviupseerit ovat yleensä kokoomuslaisia ja Kokoomus Kuopion ykköspuolue. Kataisen kauden jälkeen kokoomuskomennon kannatus Siilinjärvellä, muutenkin vahvasti kepulandiaa, on alentunut.

        Asiana tosi hyvä kirjoitus. Tarpeettomia kuntia kuten Siilinjärveä, elleivät ne ole taloudellisesti kriisikuntia, ei voida nykylainsäädännöllä pakkoliittää viereiseen kaupunkiin.

        JKL:n etu Kuopioon nähden on sijainti > lounaassa, baaritarjonta ja kaupallinen tarjonta. Joensuun etu Kuopioon nähden taas edullisempi asuminen. Ennen nukkumaanmenoa otan yleensä Stilnoctin/Imovanen (pari kertaa kuussa kovan kännin ilman nukahtamislääkitystä).

        "Isot ökymaasturitkin muistuttaa tökeröllä muotoilullaan ja naurettavan isoine renkaineen maataloustraktoria."

        Vm. 2004 Valtra maksaa noin uuden pikkubemarin verran. Uusi John Deere 300 hv pannulla maksaa > 300.000 €. En ole perehtynyt maataloustukiaisiin. Mitsu Pajero oli suosittu, koska ennen oikean maastoauton sai ostaa alennetulla verokannalla eli noin 20% halvemmalla kuin olisi täydellä autoverolla maksanut.


    • bättre

      Kuopiossa on todella hyvä asua. Helsingistä tänne muutin 10 vuotta sitten, eikä ole ikävä niitä ruuhkia. Että arvostaa kannattaa tätä kotikaupunkia.

    • jhgd

      Ei ole AIV-tornia mäen päällä, sen sijaan on AIV-instituutti mäen juurella.

    • kfjsjfsjfklsjfl

      Talvisin suola-autojen suolanlevitys moottoritielle tuo mieleen lietepaskanlevityksen pellolle...
      Isot ökymaasturitkin muistuttaa tökeröllä muotoilullaan ja naurettavan isoine renkaineen maataloustraktoria... kauha vaan eteen niin vaikutelma on täydellinen, vetokoukku ja turbodiesel voimanlähteenä noissa yleensä jo onkin...
      Tosin eihän citymaastureista ole mihinkään oikeisiin töihin, ennenvanhaan traktorinnäköiset lyhyet mitsu pajerot oli sentään oikeasti nelivetoisia ja jopa voiman ulosotolla varustettuja...

      • tementti

        Työttömyys kasvaa.


    • Hölmöläisten_hommaa
      • hhjkj

        Pienemmässä Joensuussa rakennetaan tällä hetkellä enemmän kuin Kuopiossa ja Tampereella on uudisasuntoja Etuovi.com mukaan nelinkertainen määrä Kuopioon verrattuna.


      • vanhuksia

        Kuka nyt kuppaseen Joensuuhun haluaa muuttaa?
        Eihän siellä ole työpaikkojakaan. Entisetkin työpaikat menneet nurin.
        Tai sitten he ovat eläkeläisiä ja opiskelijoita.


      • vihaan.markkinataloutta

        Vuokra-asunnoista on pulaa joten vuokra-asuntoja pitääkin rakentaa lisää koska vuokranantajat käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen vuokra-asuntopulaa vuokrankorotuksiin mikä käy myös veronmaksajille kalliiksi tarpeettoman suurten asumistukimenojen takia.
        Asuntoasiat, ainakin vuokra-asuminen on taas sellainen asia mikä olisi pitänyt pitää vain yhteiskunnan hallussa. Vapaa markkinatalous toimii tässäkin asiassa vain tavallisia ihmisiä vastaan!


      • Pääkaupunki

        Totta joka sana. Nyt ei ole vuokrissa enää mitään järkeä. Jos uusien asuntojen 25 m2 asunnosta pyydetään lähelle 1000e niin on se jo hurjaa. Mutta tälläinen meno ei kai voi jatkua loputtomiin. Ihmisten rahkeet eivät vain riitä. Tavallisen työssäkäyvän kukkaroon se tekee tosi suuren loven. Eikä ne vanhemmissakaan asunnoissa kovin paljon pienemmäksi jää. Kenen idea tämäkin vapaa vuokrasääntely on ollut.


      • asua

        Kuopiossa on halpaa asuminen. Työttömyys lisääntyy.


      • tytöttömyyskortisto

        Mikähän on suomen tytöttömyysprosentti, lie pitkäaikaistytöttömyys kasvanut ennätyksellisiin mittasuhteisiin, syynä varmaan tyttöjen välttely eli tytöt välttelee poikia, vain komeimmat ja ulkomaalaiset kelpaa...


    • kuulena

      Muutin Kuopiosta Joensuuhun pari vuotta sitten ja kyllä on miellyttävä paikka asua. Keskusta Joensuussa toimiva. Kaikki lähtee siitä miten kaupunkien keskustaa rakennetaan. Kaupunkisuunnittelu on unohdettu Kuopiossa. Sen johdosta keskusta tyhjenee.

      • jsjshi

        Kyllä Kuopiossakin suunnitellaan, mutta liian paljon halutaan tehdä asioita oman pään mukaan. Enemmän pitäisi hakea oppia muiden kaupunkien toimivista ratkaisuista.


      • sepallusauki

        Se nyt ei sovi Savolaiseen mieleen että käytäisi tutustumassa mitä muualla tehty paremmin. Kun piällysmies jotain päättää niin se on siinä. Paljon on tyritty. Torille ei kannata edes uusien yrittäjien mennä. Valta on vanhoilla.


    • gayterveisin

      Täällä Kuopiossa vähän meitä homoja.Ei kunnon gay-baareja eikä uimahalleissa näytä homot liikkuvan niinkuin esim. Jyväskylässä. Helsinkihän on homomiehelle varsinainen paratiisi kun joka toinen paljastuu homoseksuaaliksi. Puijon torni on kuitenkin oikein komea fallos-symboli. Aion kuitenkin muuttaa Jyväskylään.

    • VELMIESJABRU

      Kun muutin Kuopioon tämä oli elävä ja vilkas kaupunki.Täällä oli suhteessa Teollisuus/Palvelu/Teknologia hienosti sopusuhteessa...sitten teollisuus hävitettiin...markkinamiehet vaihtui vain pukupäälläkäveleviin...tori kuoli.Kaupunginjohtajan ongelma onkin,miten saisi säilymään työpaikat Kuopiossa,tuskin nuoleskelemassa jonkun lääketehtaan johtajan PEPPUA VEHMERISSÄ...

    • mualaeskylä

      Torillekkii piti rakentoo lietelantasäeliö siihen navetan viereen.

    • maanmittaus

      Kalliit ruokakaupat. Kovat verot! Kallis sähkön hinta. Kovat tukiaiset maanviljelijöille. Home taloja.

      • Rakk

        Elä räkytä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe