Joillekin miehille on ongelma että mulla on lapsi

nitasusanna

Olen nyt 21-vuotias ja poikani on 3-vuotias. Rakastan häntä ylikaiken. Tuntuu että lapsen syntymän jälkeen mun elämästä ei puutu enää mitään, on tää ihana lapsi, teen mun unelma töitä, on kivoja ystäviä, auttavat ja tukevat isovanhemmat ja vaikka oon äiti, pystyn tekemään samoja asioita kuin aina ennenkin... eli viettää ystävien kans aikaa ja käydä bilettämässä välillä. Toki täytyy miettiä nykyisin etukäteen enemmän että miten asiat järjestää, mutta omakaan eläminen mulla ei oo jääny vaikka oon äiti, eikä se pitäisi mun mielestä kenelläkään vanhemmalla jäädä, jos elää pelkästään sitä lasta varten, niin en usko että oikein onnellinen ja tasapainoinen vanhempi pystyy olemaan, elämässä täytyy olla muutakin sisältöä.

Niin välillä kun juttelen esimerkiks netissä joidenkin poikien/miesten kanssa (18-22vuotiaiden) niin kun kerron heille jossakin välissä olevani äiti, heillä on törkeän lapsellinen suhtautuminen mun äitiyteen ja lapseen! Se on suorastaan loukkaavaa ja tökeröä.

Tulee ensimmäiseks se kysymys, missäs lapsen isä on? Sitten aletaan haukkumaan ja syyllistämään siitä kun olen tietyistä syistä jäänyt yksinhuoltajaksi, mutta se on tässä meidän tilanteessa ollut paras ratkaisu lapsen ja mun itseni kannalta. Tein sen suojellakseni häntä, kun isä ei ole kykenevä isäksi, valitettavasti. Haukutaan, syyllistetään ja jaksetaan aina myös ihmetellä sitä, että miksi oon näin nuorena mennyt lapsen hankkimaan! ja että mua ei kukaan jätkä halua enää kun mulla on lapsi. Eli mun lapsi on ikään kuin huono ja syntinen asia, virhe, jota mun pitäisi katua ja hävetä, että se on huono asia parisuhde markkinoilla ja estää minua rakastumasta ja saamasta miehen.

En voi sanoa muuta näille "miehille" kuin että haistakaa paska ja kasvattakaa pallit! Ette tule ikikuuna päivänä näkemään, että katuisin ja inhoaisin lastani. Miten mä voisin katua ja inhota niin hienoa persoonaa ja komeaa poikaa?. Lapsen olen hankkinut/saanut 18-vuotiaana koska se tuntui mulle sopivammalta hetkeltä saada lapsi ja oon tyytyväinen siitä, että mulla on todennäköisesti paljon pidempään yhteisiä elinvuosia lapseni kanssa, mitä niillä jotka hankkii lapsensa myöhemmin. Mulla riittää myös nuorena äitinä paljon energiaa puuhata lapseni kanssa ja olin myös täysi-ikäinen lapseni syntyessä eli en ollut itsekään enää holhouksen alainen ja oon täysin kykenevä aikuinen ihminen kasvattamaan lastani.

Teille en soisi lasta edes unissani, kun asenne lapsia kohtaan on noin huono.

Ja onneksi mulla on varaa valita, monet tietämäni 23-36vuotiaat miehet suhtautuvat ihan eri tavalla siihen jos naisella on edellisestä suhteestaan lapsi. Monilla myös näillä aikuisilla miehillä on itsellään entisestä suhteesta lapsia. Heillä ei oo mitään tarvetta halveksua mua siitä että oon äiti, vaan se suhtautuminen huomattavasti kypsempi.. Ymmärretään että aina kahden ihmisen rakkaus ei vaan kanna koko loppuelämää ja sitten on järkevää erota, kuin riidellä, koska aikuisten pahoinvointi heijastuu myös lapsiin ja lapset joutuu siinä tilanteessa kanssa tahtomattaan kärsijöiksi ja se ei ole oikein. Eroaminen tietysti kanssa sattuu lapsiin, mutta pidemmän päälle heidänkin parhaaksi on se että rauha on molemmissa kodeissa ja vanhemmat asuu erillään.

Mielummin mä valihen kumppaniksi tälläsen aikuisen kypsän miehen, joka rakastaa mua just sellasena kun mä oon ja minä myös häntä sellaisena kun hän on, en ikinä vois kelpuuttaa tuollasta keskenkasvusta kakaraa jonka pitäis ikänsä puolesta olla aikuinen mutta käyttäytyykin aivan päin helvettiä!

Perheitä on myös erilaisia. Nämä juipit sanoo ettei meidän perhe voi olla tasapainoinen, koska siihen kuuluu vaan minä ja lapsi. Kyllä se on, me ollaan juuri onnellisia näin ja uskon siihen että lapsi pärjää yhdelläkin rakastavalla ja huolehtivalla vanhemmalla ja voi näin ollen kasvaa ihan tasapainoiseksi aikuiseksi. Tietysti toivon että kohtaan jossain vaiheessa myös sen oikean ja saataisiin mieskin tähän perheeseen, ei äidillä olis sitten niin yksinäinen olo aikuisten näkökulmasta katsottuna koska tottakai minäkin kaipaan rakkautta ja pojalle ois mukava saada sisaruksia miehen lasten kautta tai yrittämällä yhteistä lasta jossain vaiheessa. :)

33

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lksdfjg

      18-22 -vuotiaat nuoret miehet ovat usein todellakin nuoria, ja tilanteesi menee heiltä yli ymmärryksen. Ei ehkä kannata tuhlata kovin paljon aikaa, vaivaa eikä hermoja heidän valistamiseensa, ne jotka kasvavat aikuisiksi tajuavat kyllä aikanaan... Säästä siis itseäsi ja laita keskustelu poikki, jos se menee haukun ja pilkan suuntaan.

      • nitasusanna

        Niin teen jatkossa.


    • Parasta.aikaaelämässä

      Lapset on kivoja. Itselläkin kaksi.

      • nitasusanna

        Totta. :)


    • ymmärränmiehiä

      Ei tietenkään noin nuoret ymmärrä tilannettasi kun sen ikäiset haluavat elää itseään varten ja nauttia elämästä, ei alkaa leikkiä kotia.
      Ketkä tahansa vanhemmat saattavat erota koska vaan mutta jos olisit odottanut joitain vuosia pidempään olisit voinut selvittää onko exäsi millään tasolla kykenevä isäksi, mitä hän selkeästi ei ollut. Vaikka sinä olit valmis äidiksi olisi lapsi varmasti hyötynyt myös isän läsnäolosta, olitte te sitten yhdessä tai eronneita.

      • kljdlfgkj

        Toisaalta tiedän parikin tapausta, joissa on oltu yhdessä vuosia - ja kun vihdoin tehdään lapsi, käy ilmi että mies ei sittenkään ollut valmis isäksi. Itse asiassa toisessa näistä tapauksista isä huomasi vasta toisen lapsen synnyttyä, ettei se ollutkaan sitä elämää, mitä hän haluaa viettää.


      • nitasusanna

        Juuri näin, ei se tilanne aina odottamalla parane, se on ihmisen omasta luonteesta kiinni kykeneekö vanhemmaksi.

        Väitätkö sä ensimmäinen kirjottaja etten minä elä muka itseäni varten ja nauti elämästä? Teen nimittäin molempia vaikka oon myös äiti. Lapsi on ollu yks positiivinen asia lisää vaan mun elämään. Enkä leiki mitään, vaan meillä eletään ihan oikeesti perhe-elämää.


      • ymmärränmiehiä
        nitasusanna kirjoitti:

        Juuri näin, ei se tilanne aina odottamalla parane, se on ihmisen omasta luonteesta kiinni kykeneekö vanhemmaksi.

        Väitätkö sä ensimmäinen kirjottaja etten minä elä muka itseäni varten ja nauti elämästä? Teen nimittäin molempia vaikka oon myös äiti. Lapsi on ollu yks positiivinen asia lisää vaan mun elämään. Enkä leiki mitään, vaan meillä eletään ihan oikeesti perhe-elämää.

        Toki varmasti nautit elämästäsi mutta kun olet äiti on ykkösprioriteetti aina lapsen hyvinvointi, ei omasi ja elämäsi ohjautuu pitkälti lapsen aikataulujen ja tarpeiden mukaan, vaikka toisinaan saisitkin vapaan viikonlopun tai aikaa omille jutuille.
        Etkä sinä tietenkään leiki kotia mutta 21 vuotiaat miehet joita potentiaalisesti tapailisit eivät ole valmiita mihinkään isäpuoli rooliin kotia leikkimään.


    • nitasusanna

      Jotkut näistä miehistä/pojista myös kuvittelee että etsin heistä isähahmoa mun lapselle, vaikka oon monta kertaa painottanu että sun ei tarvii hälle isäks ryhtyä, että hänellä on yks ja ainut isä ja vaikka ei olla tekemisissä sen kanssa, nii poikani on kyllä oppinut ja oppii pärjäämään asian kanssa toivottavasti ja sun ei tarvii muuta olla kun äidin uus miesystävä ja kaverillinen suhde rakentaa mun poikaan, on tärkeetä että hänellä on mahdollisimman monia välittäviä aikuisia ympärillä elämässä.

      • omenapiirakkaa

        Kuulostaa omaan korvaan todella hankalalle, kun haluat ettei uuden miesystävän tarvitsisi olla isähahmo ja haluat silti että heillä olisi pelkästään vain ystävyyssuhde, eikä perhesuhde.

        Se, että rakentaako lapsesi päässään mielikuvan siitä että onko miesystäväsi isä vai jotain muuta hänelle ei ole sinusta oikein kiinni enää siinä vaiheessa kun tuot miehen lapsen elämään sellaisena ihmisenä johon on tutustuttava hyvin. Jos viettäisitte paljon aikaa kolmistaan tai uusi mies viettäisikin monia öitä saman katon alla paljon niin siitä muodostuu todella herkästi lapselle tunneside, sekä mielikuva että hänellä on ihka oikea isä ja tällä "isällä" olisi vastuuta hänestä ja hänen hyvinvoinnistaan. Jos mies ei tätä roolia, saati vastuuta halua niin mitä sitten teette? Onko vain selitettävä lapselle, että miehestä ei koskaan tulisi perheenjäsen, jolla olisi vastuuta huolehtia hänestä, ettei lapsi tuntisi oloaan pahaksi vaikka jos mies ei tee hänen kanssaan koskaan mitään kahdestaan, kuten vanhemalla ja lapsella on normaalisti tapana.

        Uskon kyllä että yksinhuoltajan kanssa seurusteleminen pelottaa, kun ne pennut joihin sinäkin olet jo valitettavasti törmännyt ymmärtävät ettei lapsi ole mikään nukke, mutta ihan kaikki siihen liittyvät asiat ovat täysin uusia heille. Niin hyvät kuin huonommatkin, etteivät osaa antaa sitä arvoa sille mitä teet, mitä tarjoat lapsellesi ja millainen mahdollisuus olisikaan rakentaa suhdetta kanssasi yhteisten pelisääntöjenne pohjalta.

        Tsemppiä miehen löytämiseen :)


    • gyds

      Miksi keskustelut tuon ikäisten kanssa kun tiedät, mikä heidän reaktionsa on?

      Minä en edes itse henkilökohtaisesti (olen 26) suostu nuorempien, enkä mielellään edes samanikäisten, kanssa juttelemaan parisuhteesta. Omalla kohdallani taas olen huomannut, etten sitä lasta koskaan elämääni halua ja nuoret eivät tuota näytä ymmärtävän. Vanhemmat miehet taas ymmärtävät asian ja hyväksyvät sen ja jäävät joko yrittämään tai lähtevät suosiolla pois.

      En ymmärrä, miksi pitää mennä sille puolelle josta heti tietää, että vastaanotto ei ole sellaista mitä haluaa?

    • Katsele vaan samassa elämäntilanteessa olevia isiä. Ne ymmärtävät tilanteesi paremmin kuin me lapsettomat.

    • syvä.huokaus

      Mun mielestä ihan aiheellista kritiikkiä. Millä ihmeen perusteilla valitsit tehdä lapsen miehen kanssa joka ei soveltunut isäksi?
      On niin paljon hyviä miehiä joista tulisi hyviä isiä ja naiset tekee lapsia näiden renttujen tai muiden ongelmaisten kanssa..

      • ken_on_täydellinen

        Olen itse avioeroperheen lapsi (meitä on kolme keski-ikäistä "lasta", joista kukaan ei ole tehnyt omia lapsia). Mutta ihan vain realismia; avioliitoista kaatuu liene puolet, joissa suurimmassa osassa on lapsi tai lapsia. Aloittaja on ainoastaan kovin nuorena lapsen saanut ja sen isästä eronnut. Elikkäs: ei ole olemassa mitään takuuta, että saa lapselle parhaan mahdollisen isän. Tai jos isä onkin laatuisä, niin parisuhde ei sitten syystä tai toisesta toimi.

        Se on naiivi, joka olettaa, että täydellisen puolison ja vanhemman voi noin vain etsiä.


      • syvä.huokaus
        ken_on_täydellinen kirjoitti:

        Olen itse avioeroperheen lapsi (meitä on kolme keski-ikäistä "lasta", joista kukaan ei ole tehnyt omia lapsia). Mutta ihan vain realismia; avioliitoista kaatuu liene puolet, joissa suurimmassa osassa on lapsi tai lapsia. Aloittaja on ainoastaan kovin nuorena lapsen saanut ja sen isästä eronnut. Elikkäs: ei ole olemassa mitään takuuta, että saa lapselle parhaan mahdollisen isän. Tai jos isä onkin laatuisä, niin parisuhde ei sitten syystä tai toisesta toimi.

        Se on naiivi, joka olettaa, että täydellisen puolison ja vanhemman voi noin vain etsiä.

        "Se on naiivi, joka olettaa, että täydellisen puolison ja vanhemman voi noin vain etsiä."

        Parempi olisi minusta kysyä näiltä äideiltä että yrititkö edes etsiä hyvää isämateriaalia vai valkkasitko ainoastaan sen sinua kiinnostavan miehen joka sattui olemaan jännittävä renttu. Naisten miesvalinnat on hyvin kyseenalaisia.
        Tuntuu nimittäin siltä että nainen haluaa lapselle ns jännämiehen geenit ja vasta sitten nainen alkaa etsimään sitä kilttiä hyvää miestä, miksi näin?
        Todella moni lapsia haluava mies on ikisinkkuna yksin vastentahtoisesti, myös minä.


      • Kasvamieheksijo

        Varmaan kukaan ei halua "kilttiä hyvää miestä" esittävää narsistista ruikuttajaa miehekseen.


      • Mrbolivar
        syvä.huokaus kirjoitti:

        "Se on naiivi, joka olettaa, että täydellisen puolison ja vanhemman voi noin vain etsiä."

        Parempi olisi minusta kysyä näiltä äideiltä että yrititkö edes etsiä hyvää isämateriaalia vai valkkasitko ainoastaan sen sinua kiinnostavan miehen joka sattui olemaan jännittävä renttu. Naisten miesvalinnat on hyvin kyseenalaisia.
        Tuntuu nimittäin siltä että nainen haluaa lapselle ns jännämiehen geenit ja vasta sitten nainen alkaa etsimään sitä kilttiä hyvää miestä, miksi näin?
        Todella moni lapsia haluava mies on ikisinkkuna yksin vastentahtoisesti, myös minä.

        Oooh, poor baby - kysyhän antaako äiti halin kun on tullut nyt suru puseroon! Oikeesti, laihduta, mene salille, opettele sosiaalitaitoja, käy baareissa yms. ihmisten ilmoilla - mikä vain on parempaa kuin itsensä itkeminen ja "jännämies" - teoriat.


    • HaHa_-63

      Teet juurikin oikein haistattamalla pitkät noin pöhköille nuorille miehille. Heidän käytöksensä syy on varmasti pelko. Ajattelu ei ole vielä kovin kehittyneellä tasolla. Onnekseni itse tunnen koko joukon nuoria miehiä, jotka eivät karsasta nuorta(kaan) yksinhuoltajaäitiä. Monet osallistuvatkin mielellään esim. sisarensa tai ystävänsä lapsen hoitoon. Toisaalta joskus aikoinaan menimme tyttöjen (=äitien) kanssa bilettämään/matkalle ja vannotimme toisiamme, ettei paljasteta kenellekään, että meillä on lapsia. Jotkut silloiset ystäväni olivat törmänneet tällaisiin asenneongelmaisiin nuoriin (ja vähän vanhempiinkin) miehiin. Mutta tämä tapahtui 90-luvulla - kuvittelen, että nyt asiat ovat jotakuinkin paremmin.

      Niin, ja biologisestihan naisen paras synnytysikä on parikymppisenä.

    • Uutta_putkeen

      Maailmassa on loputtomasti miehiä. Ei siis kiirettä eikä mitään pakkoa hyväksyä sellaista, jota et halua. Nauti nyt elämästäsi lapsesi kansa ja odottele rauhassa että sopiva, mukava ja tilanteeseesi sopeutuva mies sattuu kohdalle.

      Tunnut hyväksyvän tilanteesi ja viihtyvän siinä. Aikansa kutakin, muutama vuosi tuossa vaiheessa ei merkitse mitään.

    • öslköpowew

      Olin itsekin eron jälkeen yh, tosin en totaalisesti, vaan lapset tapasivat ja tapaavat edelleen isäänsä silloin tällöin. (Isää ei kovin usein kiinnosta.) Olen kuitenkin sinua huomattavasti vanhempi, ja olin silloinkin, kun sinkkuäiti olin.

      Minulle äitinä oli tärkeää, että löydän miehen, joka ymmärtää vanhemmuutta. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että löydän miehen, joka on jo itsekin isä. Toki muutenkin juuri sopiva minulle. Sellainen tulikin vastaan ja yhteistä elämää uusperheenä on eletty jo 8 vuotta.

      Oletko itse tutustunut oman ikäluokkasi miehiin, joilla on jo lapsia? Mitä ajattelet heistä? Ja miten he suhtautuvat vanhemmuuteesi?

      Se että sinulla on lapsi, ei ole ongelma. Lähinnä tilanne on erikoinen siksi, koska olet saanut lapsen jo kovin nuorena. Vanhemmalla iällä yh-äiti ei ole enää välttämättä yleisen mielenpiteen mukaan "äidin moka", vaan kyseessä saattaa olla pitkän parisuhteen katkeaminen monista eri syistä, miehen kuoleman jne.

      Kyllä minuakin mietytyttää, että miksi hankit lapset sellaisen miehen kanssa jo niin hurjan nuorena? En syytä, vaan ihmettelen. Missään nimessä kukaan äiti ei kadu lastaan, sitä en tarkoita! Olen itsekin kahden upean lapsen äiti ja yhden yhtä ihanan lapsen äitipuoli. Mutta ihmisen kannattaa silti oman elämän valintojen ja ratkasuiden suhteen olla kriittinen. Miksi olet toiminut niin? Tekisitkö niin jatkossakin?

      Ja onko todella niin, ettei lapsen kannattaisi kuitenkin jossain määrin isää tavata? Vaarallisten isien kanssa voi hakea valvottuja tapaamisia. Lapselle on kasvaessaan kuitenkin tärkeää tietää ja tuntea oma biologinen tausta. Minunkin lasten biologinen isä on epäpätevä kasvattamaan lapsia pitkässä juoksussa. Hänellä on nykyisin sellaisia ongelmia, joita hänellä ei vielä nuorempana parisuhteemme alkuaikoinan ollut. Hän kuitenkin toisinaan tapaa lapsia, ja on se lasten hyvä tietää, että heillä on tullut myös uusia sisaruksia isän kautta. (Hekään eivät isän kanssa asu.) Tietääkö esimerkiksi sinun lapsesi, jos hänelle joskus tulee isän puolelta sisaruksia?

      Toivon että opettelet kriittisemmäksi itseäsi kohtaan. Se on kypsymistä ihmisenä. Olet vielä nuori, enkä vaadi sinulta mahdottomia. Mutta ota askel kerrallaan, ja hyväksy se tosiasia, että kenties et olekaan tehnyt ihan vain fiksuja ratkasuita? Ja jos joku sinut siksi tuomitsee, niin ei kannata siitä hiiltyä.

    • Ymmärrän kritiikin, mutta en ymmärrä että se sanotaan päin naamaa. Ehkä se johtuu juuri siitä, että he ovat nuoria kloppeja. Tarkemmin luettuani tajusin, että nämä arvostelut tulevat nettikeskusteluissa, joten se on aika normaalia, että siellä ammutaan anonyymiyden antaman suojan takaa.

      "Tuntuu että lapsen syntymän jälkeen mun elämästä ei puutu enää mitään, "
      Tarviiko sitä miestä sitten etsiä. Toisaalta tämä on yksi syy, miksi miehet saattavat kaihtaa sinua. He tietävät, että tulevat aina olemaan kakkosia lapsen jälkeen.

      "Tulee ensimmäiseks se kysymys, missäs lapsen isä on?"
      Ihan luonnollinen kysymys. Jos alkaa parisuhteeseen sinun kanssa, suhteessa tulee aina olemaan kolmas pyörä, eli lapsen oikea isä. Pahimmassa tapauksessa se on hankala ja/tai mustasukkainen ja/tai väkivaltainen paska, jota ilmeisesti tämä sinun miehesi onkin.

      Muita syitä, miksi miehet voivat kaihtaa sinua on:

      -että vartalosi on kärsinyt synnytyksestä ja imetyksestä
      - pelkäävät aisankannattajan leimaa
      - pelkäävät taloudellisia kiistoja
      - pelkäävät vastuuta

      "Mielummin mä valihen kumppaniksi tälläsen aikuisen kypsän miehen, joka rakastaa mua just sellasena kun mä oon ja minä myös häntä sellaisena kun hän on,"

      Juuri niin se kannattaa tehdä. Moni vanhempi eronnut mies ottaa mielellään nuoren naisen.

      • Mikä vastauksessani oli väärää, tai kohtuutonta. Ainoa minkä sanoin pahasti, oli aloittajan mies, mutta ei hänen kuvailustaan muuta voi ajatella.


    • elämätäelettyä

      Aiemminkin vastasin, mutta yksi asia vielä särähti... Kirjoitit että et halua miehelle ja lapselle kuin kaverillisen suhteen. Miksi???????????? Sinä et myöskään halua, syystä tai toisesta, että lapsesi tapaa biologista isäänsä. Eikö tällaisessa tilanteessa olisi lapsen etu, että hän saisi isähahmon elämäänsä jostain muualta? Minulle herää huoli, että sinulla on vain ongelmia ymmärtää, että joku muu oikeasti voisi olla lapsellesi yhtä tärkeä kuin sinä. Joku muukin voisi tehdä lapseesi liityviä päätöksiä. Lapsesi joissakin tilanteissa arvostaisi kenties jotain toista enemmän kuin sinua ja hakisi lohdutusta muualta kuin äidiltä... Sinun kypsymättömyytesi takia haluat "omia" lapsen. Sellainen fiilis sinusta ja vastauksistasi tulee.

      Minun lapsellani on idiootti isä, jota ei paljoa näy, mutta aivan mahtava isäpuoli. Ovat jo vuosia olleet kuin paita ja peppu. Isäpuoli on käytännön arjessa lapselle isä. Lapsi ja mies ovat muodostaneet suhteen, johon minä en joka käänteessä sovi väliin. Ja hyvä niin!!! Tietenkin minäkin olen todella tärkeä, olenhan äiti. Mutta myös puolisoni on lapselle kuin isä, yhtä tärkeä. Ja puolisollani on myös yhtälaiset oikeudet arjessamme. Hän saa komentaa lasta, päättää hänen asioistaan, ottaa kantaa menoihin ja kasvatukseen jne... Kaikkea mitä isyyteen kuuluu.

      Mieheni ei varmasti olisi ryhtynyt parisuhteeseen kanssani, jos hän olisi joutunut kokemaan olonsa perheessämme ulkopuolisena, "kaverina". Ei perheet toimi niin.

      • Lapsilapsella

        Yeap, mutta sinun ikäsi taitaa olla ihan jotain muuta kuin 21-vuotiaan 'lapsen'.


    • vanhempikurppa

      Vaikka vanhempi kurppa jo olenkin niin hyvin tajuan nuorten miesten haluttomuutta ryhtyä suhteeseen tytön kanssa, jolla on jo lapsi. He elävät vielä nuoruuttaan, etsivät itseään, rajojaan, opiskelevat, matkustelevat ja tekevät vaikka mitä muuta normaaliin nuorten aikuisten elämään kuuluvia asioita. Opettelevat siis elämään.
      He haluavat aloittaa parisuhteen ns. puhtaalta pöydältä, Kokea yhdessä tyttöystävänsä kanssa ne asiat, jotka sä olet jo kokenut. Ei heitä siitä pidä tuomita ja haukkua munattomiksi luusereiksi. Toki heillä on vielä oppimista, miten ilmaista sulle, etteivät halua suhdetta sun kanssa kun sulla on lapsi.
      Luonnollista myös kysyä, missä lapsen isä on ja miksi hän ei ole mukana lapsen elämässä. Miksi muuten ei ole? Oletko ajatellut, että lapsellasi on oikeus myös tavata isäänsä? Moni nuori mies myös varmasti miettii, minkälainen paska lapsen isä on jos ei halua tavata lastaan tai miksi sinä et anna hänen tavata isäänsä.

      Lapsen ja puolison pitäisi olla parisuhteessa samanarvoisessa asemassa. Ei kumpikaan tärkeämpi toista vaan yhtä tärkeitä molemmat. Moni varmasti miettii myös, missä välissä ehdit seurustelemaan ja tutustumaan toiseen, kun sinulla on lapsi. Miettivät, meneekö lapsi kaiken edelle, miten järjestät teille yhteistä aikaa. Miten sen muuten järjestät? Onko sulla ketään, kuka voi huolehtia lapsesta niin että saat vähän vapaa-aikaa itsellesi?

      Ehkä sun pitäisi suunnata mielenkiintosi niihin nuoriin miehiin, joilla itselläänkin on lapsi. He varmasti ymmärtävät sua paljon paremmin. Tai vanhempiin miehiin, joilla jo lapsi on. Mies ei kyllä etsimällä löydy. Tulee vastaan jos tulee. Ei se maailmaa kaada, jos elät yksinäsikin. Aivan samanarvoinen olet ihmisenä muiden kanssa vaikka et parisuhteessa olisikaan.

      • Hyvin kirjoitettu!


    • mekkk

      Eihän kukaan mies lapsia pelkää mutta kuka mies rupeaa toisen lapselle miehen malliksi ja se siitä . Nuorena alta 30v seurustelin muitaakseni parivuotta yhden yh kanssa ja aluksi meni mutta jossain vaihessa rupesi tökkimään vaikka hyvä nainen oli ja kun sukset meni ristiin niin päätin että ei enää yhtään vakavaa seurustelua naisen kanssa jolla lapsia ja se piti ja noin alle vuodessa löyty lapseton nainen 30 paikkeilla.

    • a222aa

      Kyllä parikymppisenä yh:t olivat kummastus ja en olisi koskenut tikullakaan. Nyt yli 30-vuotiaana hyväksyisin paremmin kun on oma lapsikin. Toisaalta lapsi ja yksihuoltajuus tuossa iässä viittaa elämänhallintaongelmiin.

      Mielummin kyllä edelleen seurustelisin lapsettoman kanssa. Eksä on usein juoppo, väkivaltainen tai muuten ongelmainen, jos edelleen elämässä niin sitä taas joutuu mahdollisesti näkemään viikoittain. Jos eksä on kunnollinen, herää kysymys jättääkö nainen minutkin.

      Tienaan myös hyvin ja tiedän, että joutuisin makselemaan vieraan lapsen matkoja ja elämää mahdollisesti isolla kädellä ja olisin kuitenkin mahdollisesti "ulkopuolinen".

    • einuorissavikaa

      Älä tuhlaa energiaasi nuoriin miehiin, jos he susta ovat aivottomia pöljiä. Anna heidän miehistyä ja kasvaa aikuisiksi ihan rauhassa. Jos he sulle keljuilee, näytä fiksuutesi ja vastaa asiallisesti. Mitä noista toisten sanomisista provosoitumaan. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen, ilmaisun kohdalla monella vielä oppimista.
      Mulle vaan tulee mieleen, että näinköhän vanhemmat miehet, 30 plussat alkaa noin nuoren kanssa seurustelemaan. He voi pitää sua liian nuorena. Ja niinkuin joku kirjoittikin jo, että mieleen tulee mikä sussa ja sun valinnoissa on vikana, kun olet noin nuorena jo yh. Ehkä joku, jolla on omiakin lapsia voisi ymmärtää sun tilannetta. Joten mars mars leikkipuistoon, kerhoihin yms. paikkoihin, jossa lapset vanhempineen liikkuu. Siellä on varmasti myös yksinäisiä isiä.

    • lörppö2007

      Lapsi on iso asia elämässä ja olin itse yli 40 ennenkuin olin siihen valmis. Sitä ennen minulla oli lyhyitä suhteita yh-äitien kanssa mutta en osannut niihin sitoutua. Lapsen saaminen piti kokea jonkun kanssa, jolla ei vielä ollut lasta. Se oli yhteinen matka.

      Oman kokemukseni pohjalta on täysin epärealistista vaatia nuoria miehiä tai naisia olemaan jotenkin valmiita vanhemmuuteen yht'äkkiä seurustelun alkaessa. Ymmärrän ihan hyvin jos eivät ole kiinnostuneita. Vanhemmuuteen kasvetaan, ei se ole sisäsyntyistä - ainakaan miehillä. Harva on valmis ottamaan tämmöistä kasvutehtävää itselleen nuorena, jolloin heillä on vielä täysi työ miettiä että mitä itse haluavat elämältään.

      Nyt kun minulla on lapsi, olisi serustelu yh-äidin kanssa helppoa -ehkä jopa suosisin yh-äitiä nyt kumppanina vs. joku lapseton.

      Suosittelen siis katsomaan vähän vanhempia miehiä. Vähintään yli 30 vuotiaita.

    • hömps

      "juttelen esimerkiks netissä joidenkin poikien/miesten kanssa (18-22vuotiaiden) niin kun kerron heille jossakin välissä olevani äiti, heillä on törkeän lapsellinen suhtautuminen mun äitiyteen ja lapseen"

      Miksi juttelet noin nuorten miesten kanssa netissä? Itse en sellaiseen alkaisi. Jos rupeaisi kyselemään enemmän lapsestani, niin lopettaisin myös keskustelun siihen.

      Itselläni oli uusi mies hakusessa, kun lapset olivat teini-ikäisiä. Jos olisi ollut jotain pientäkin viitettä siihen, että lapseni jotenkin rasittaisivat miestä, pelkkä nettikirjoittelu olisi lakannut siihen paikkaan.

    • isä2lasta

      Olen itsekkin sen kolme kertaa surustellut yh-äidin kanssa ja sitä en suosittele kenellekkään ja tästä on paljon yh-palstalla.....
      Sitähän mennään lasten ehdoilla ja luuletko että tälläinen parikymppinen haluaa valmiseen pöytään niin mies kuin nainenkin?
      Nämä kokemukseni kun on tuota luokkaa kun se ensihuuma on hälvennyt niin aletaan näyttää sitä kaapin paikkaa, ei ole mitään valtaa lapseen vaikka silmille hyppisi ja "sinä et minun lastani määrää ja kasvata" ja se tehdään selväksi ja siinä "perheen" arvoasteikossa olet peheeseen kuluuvaa koiraakin alempi ja maksumieheksi ja harrastuksiin kuskaajaksi kelpaa ja kun tulee ne tyttöjenillat niin lapsenvahdiksi.....

      Nyt selkeästi netissä keskustelet niin pitäisköhän tuota rimaasi laskea kun taitaa olla aika korkealla....näillä miehillä on myös valinnanvaraa....

    • Niilläonpaljonmuitakin

      Miksi sinä välittäisit joittenkin muitten, tuntemattomien ihmisten ongelmista? Anna heidän ongelmoida omiaan ja porskuta sinä etiäpäin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1469
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1368
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      48
      1303
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe