Mikä tauti?

jalattoimimaan

Hengitys rohisee, päätä hiukan jomottaa, vuorotellen vilu ja kaamea hiki, ja lihaksia särkee ja pakottaa. Kestänyt nyt kolme päivää ja limaa nousee yskän mukana, rohina tuntuu syvällä/alhaalla rinnassa. Nuhaa ei kuitenkaan ole lainkaan. Ärsyttävimpänä oireena levottomat jalat kun ei saa unta. Leuka menee rintaan ongelmitta. Kuumeesta en ole varma, saattaa välillä olla pientä lämpöä mutta en ole mitannut. Perusolo ihan ok. Mitä pitäisi tehdä?

9

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • flunssataikeuhkokuume

      Alahengitystieinfektio.
      Luultavasti flunssaa.
      Jos jatkuu pitkään tai nousee korkea tai sahaava kuume tai menet todella heikoksi, voi olla keuhkokuume. Keuhkokuumeeseen saa antibiootit.
      Tässä vaiheessa normaali oireiden mukainen hoito. Kannattaa syödä esimerkiksi ibuprofeiinia kuurina, käyttää höyryhengitystä, laittaa vickiä tms. rinnalle. Lepäile.

    • jalattoimimaan

      Tosiaan nuhaa ei ole ollenkaan joten flunssasta en tiedä. Mittasin äskön kuumeen ja näytti 38.6 ei varmana ollu kuumetta kyllä kun on ollu kauhee hiki ja kuumotus päällä jo pari tuntia. Mittasin uudestaan just ja nyt näytti 37.3. Ja edelleen kaamee hiki ei viluta. Oon napannu muutaman buranan tänää mutta en tiedä pitäskö tästä nyt mennä lääkäriin.

      • pneumoniaa

        Kannattaa mennä lääkäriin ja siellä pitää tutkia onko kyse keuhkokuume ?
        Keuhkokuume ei aina nosta korkeaa kuumetta, itse nähnyt useita tapauksia, kaksi omassa perheessä, joissa on ollut lievää lämpöilyä ja oli silti keuhkokuume kysessä. Burana laskee kuumeen ja tulee hiki. Tarpeeksi tutkimuksia; crp, thorax, keuhkojen kuuntelu, noiden pitäisi riittää. Omalla murrosikäisellä nuorella thorax näytti, että on keuhkokuume, lääkäri väitti, ettei voi olla mutta oli pakko myöntää tosi, kun näki rtg-kuvan.


    • jalattoimimaan

      Kävin lääkärissä. Lääkäri vain todella kiireisesti kuunteli keuhkoja selästä ja katsoi kurkkuun. Ei sanonut ollenkaan että mitä epäilee mutta antibiootissa jonka määräsi lukee että "keuhkoputkentulehdukseen". Mutta määräsi myös yskänlääkettä. Yskänlääkkeet eivät tietääkseni vaikuta keuhkoputkentulehdukseen koska eihän se lääke sinne pääse. Mainitsin kyllä myös siitä että mahdollisesti myös kuumeilen mutta ei reagoinut tähän. Kuume pomppii ylös alas buranan tahtiin ja lihakset hyvin voimattomina. Pitäiskö tätä nyt tässä vaan seurailla?

      • myyräkuumeko

        Pitäisi selvittää olisko kyseessä myyräkuume. Onko mahdollista että olisit saanut tartunnan jostain? Voi olla hyvin vaarallinen ja moni potilas on joutunut sairaalahoitoon.

        http://www.hs.fi/tiede/a1431569128629


    • wertfytgh

      Nyt on liikkeellä sitkeää lentsua, kestää viikkotolkulla ja vie tosiaan voimat varsin perusteellisesti. Tätä se lentsupiikkien ottaminen teettää, lentsut muuttuu entistä sitkeämmiksi ja rajummiksi. Tavalliseen lentsuun ei antibiootit tepsi, se on viruksen aiheuttama, siihen auttaa vain aika ja lepo.. usealla tutulla on kestänyt jo yli 6 viikkoa.

    • influenssaa

      Illan pääuutisissa sanottiin, että yksittäisiä influenssatapauksia on jo havaittu. Rokotukset alkavat lokakuussa ja rokotetta on tilattu 200 000 annosta enemmän kuin viime vuonna. Eli ap:lla voi olla influenssa, kun on lihassärkyäkin. Tavallinen kausiflunssa ei aiheuta lihassärkyä. Tiedän monestakin syystä ja olen sairastanut influenssan kaksi kertaa elämässäni.

      • wqearty

        Siitä vaan piikille, kantsii sitten varautua potemaan sitä piikin aiheuttamaa sairastelua koko talvi...


      • omat.kokemukset
        wqearty kirjoitti:

        Siitä vaan piikille, kantsii sitten varautua potemaan sitä piikin aiheuttamaa sairastelua koko talvi...

        Aniharvalle käy noin, kuten esität ja täytyy olla huono peruskunto tai influenssa on ovella tai muu tilaa huonontava sairaus. Itse olen ottanut "piikin" jo vuosia ja koskaan ei ole ollut minkäänlaisia jälkiseuraamuksia. Ei mitään, ei kipua pistoskohdassakaan. Eikä ole iskenyt Influenssa, ei kyllä tavan flunssakaan usein, ehkä lievä flunssa kerran viidessä vuodessa. Jokainen tekee omat valintansa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1344
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe