Yhden huoneen ilma ei vaihdu riittävästi.

Tarkkanenä

Talo on rakennettu 2001 ja ilmanvaihto koneena on Ilto Eccono.
Kone sinäänsä on ihan susi, pätkii jo nyt, puhaltaa kolme minuuttia sammuu ja käynnistyy heti uudelleen.

Ilman ala tuntuu yleisesti ottaen hyvältä. Alakerran vessassakin, missä on ovi kokoajan kiinni ja aamun vain kevyt tunkkaisuus (lähinna miehen kipeä vatsa) raikastuu nopeasti. Ikkunat ei huurra, pyykit kuivuvat ja suihku kuivuu normaaliin tahtiin.

Mutta tämä yksi yläkerran toisesta huoneesta. Haju on kumma ja haistamani haju on niin pieni, että suurin osa tuntemistani ihmisistä ei haista kertakaikkiaan mitään erikoista. Jos harrastelen huoneessa ilma kyllä riittää hengittämiseen. Haju muistuttaa teinin huonetta, joka on pelannut pienessä huoneessa koko päivän. Tässä huoneessa ei kuitenkaan asu ketään, joten hengittäsestä se ei voi johtua. Joskus mietin, voiko se että toisen huoneen ovi on kiinni yleensä koko päivän etteivät kissat vietä aikaa sängyssä, vaikuttaa ilman liikkuvuuteen jotenkin.

Ihan niin kuin ilman liikkeessä olisi jokin pimeä alue tämän huoneen kohdalla. Tuntuu ettei parvekkeen oven avaaminen ylätasanteella vaikuta oleellisesti tämän huoneen ilman alaan.

10

1972

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tavallinentarinako

      Olisikohan talo tyypillinen halvalla tehty 1,5 kerroksinen bulkkitalo. Ilmanvaihto pidetty aina minimillä, että säästetään. Teini asustellut yläkerrassa ja kosteudet ajettu rakenteisiin. Nyt huonetta pidetään hieman viileämpänä 14 asteessa, että säästetään. Kastepiste vuotavan höyrysulun väärällä puolella saavutettu ja rakenteet alkaneet mädäntyä.

      Lisäbonusta saatu, jos kylmiä tiloja otettu varastokäyttöön ja unohdettu höyrysulut.

      Rakenteet haisee ja ilma vaihtuu edelleen tuota minimitahtia.

    • Tarkkanenä

      Meillä on aina asunut vain kaksi aikuista. Asunto on kaksikerroksinen. Ilmananvaitoa pidetään 3-4 viidestä ja saunan jäleen 5. Eriste on ekovilla ja lämpotila koko asunnossa 21, auringolla vähän enemmän. Mitään rakenteellisia muutoksia ei ole tehty.

      Huomasin tämän jo 7 vuotta sitten kun muutimme ja toivoin että ilmastokanavien putsaus auttaisi joka tehtiin noin 4-5 vuotta sitten. Huoneen tuloilma kanava oli tuolloin ruuvattu niin, että ilma ohjautui ensin seinään päin, mitä kyllä ihmettelin, mutta annoin olla kun oletin että ammattilaiset ovat sen laittaneet.

      Haju ei ole huoneessa ihan aina, siksi veikkaan ilmanvaitoa.

    • tavallinentarinako

      7 vuodessa kosteus tekee jo kummia.

      Jos haju johtuisi ilmanvaihdosta, niin se olisi siellä koko ajan, eikä vain ajoittain, jos tuo ilmanvaihto olisi päällä koko ajan.

    • InsinööriX

      En tiedä ymmärsinkö oikein ongelmasi, mutta mahdollinen syy voi olla väärä ilman kierto huoneessa. Koneellisessa tulo/poistoilmanvaihdossa tuloventtiilin tulee olla tyypiltään ja/tai sijainniltaan sellainen, että huoneeseen puhallettava tuloilma "huuhtelee" koko huoneen peräseinää myöten.

      Joskus näkee säästetyn esim. siten, että välioven yläpuolelle on laitettu kattoventtiili (lautastyyppinen), josta tuloilma valuu suoraan oven alta ulos ja muu huone jää tunkkaiseksi, varsinkin silloin kun siellä ei ole kukaan ilmaa "sotkemassa". Tämä korjaantuu vaihtamalla tilalle tuloilmahajottaja, joka puhaltaa ilman kattoa myöten huoneen perälle.

    • Pashkanostin

      "Kone sinäänsä on ihan susi, pätkii jo nyt, puhaltaa kolme minuuttia sammuu ja käynnistyy heti uudelleen."
      Jäätymisenestotermostaatti pitäisi säätää kylmemmälle, jos näillä ulkolämpötiloilla pätkii.Luukku auki ja kärkipihdeillä säätö onnistuu.
      Minun säädöillä pätkii -10 asteessa ja ulkoilmayhteessä oleva bi-metalli kuristimen pois- ottamisella ilmanvaihto Iltolla alkoi pelittämään jotenkuten.

      • Herkkänenä

        Pitää yrittää tutustua noihin säätimiin. Tilaan ehkä nyt vihdoinkin omalla rahalla jonkun katsomaan. Pienessä mielessä on käynyt myös vaihtaa koko laite muusta (köyhästä ja pihistä) taloyhtiöstä välittämättä. Pitäisi vain löytää luotettava asentaja joka osaa oikeasti laskea ilmamäärät ja muut, että talo pysyy kunnossa.


    • Tarkkanenä

      Puuhasteln huoneessa viimeviikonloppuna ja kas kummaa haju oli poissa seuraavat kolmepäivää. Sitten hiipi taas takaisin. Eilen siirryin tekemään vartavasten touhjani tuohon huoneeseen ja tänään haju oli poissa. Olisin siis taipuvainen tuohon ilman sekoittumis teoriaan.

      Ilma tulee vastapäiseltä seinältä ovea vasten. Parempi paikka olisi ehkä ollut toinen kulma. Mietin sitäkin, että kun imu on kylppärissä, ottaako se korvausilman ylätasanteelta ja rappusten kohdasta alakerrasta ja näin tämän yhden huoneen ilma jää liikahtamatta ja kun siellä ei olla, niin sekoittumatta. Toisaalta, puhdasta ilmaa tulee koko ajan lisää, en ymmärrä.

      Rehellisyyden nimissä huoneessa on kuivattu pyykkiä ja hyvin ovat kuivuneet. Ei saisi, toisaalata suurimmassa osassa kerrostaloja ja rivitaloja kuivaustelineet eivät mahdu kylpyhuoneisiin ja asunnot ovat silti ihan ok.
      Pyykkien kuivattaminen ei ole ollut yhteydessä hajuun ja nyt olen kuivattanut kylppärissä, tuleepahan laitettua pyykit paikoilleen kun teline on edessä. Silti nyt mietin paniikissa että onko tästä tullut nyt jotain vahinkoa.

      • Tarkkanenä

        Ilmeisesti eilisen pieni puuhastelun ilman sekoittelu oli liian lyhyt aika. Nyt kun kävin, aurinko paistuu ja haju on taas läsnä.


    • hengetärratkaisu

      Tällaiseen huonekohtaiseen ilmanvaihto ongleman paras apu on hengetär huonekohtainen ilmanvaihdin. Hengetär voidaan asentaa uusiin ja vanhoihin taloihin riippumatta talon nykyisestä ilmanvaihtojäjestelmästä. Hengetär pienentää talon energiankulutusta korkean hyötysuhteensa ansiosta.

      • jössi

        ei auta mitään huono


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe