Mitätön laji

Olisipa.hävitty

Vähän ikävähän tätä on hehkutuksen keskellä sanoa, mutta kyllähän kyseessä on melko mitätön ja marginaalinen laji maailmassa. Vai monessako maassa lentiksen vuoksi muka harrastetaan tosissaan esim. katuväkivaltaa? Tai mitkä korruption mittasuhteet ovat?

Pahoittelen että yleisen ja tavanomaisen Voitettiin-ja-heilutellaan-kaikki-käsiä -hölmöilyn keskellä tuon nämä ikävät faktat esille. Potkupallomaanikkona koen sen kuitenkin henkilökohtaisesti tehtäväkseni ja kutsumuksekseni globaalin urheilun kentässä.

8

829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • revisiitä

      Potkupallossa kohtaa älykkyysosamäärä ja kengännumero. Lentopallossa melkein kaikki on lukion käyneitä...

      • Olisipa.hävitty

        Voi olla, mutta tylsänlaisia hallitsijoitahan on ollut aina, ja meille Lajikuninkaille oikeastaan kaikki muu yhteisöelämä kärpäspaperia ja lantaa lukuunottamatta on melko marginaalista eli mitätöntä.


    • Futiscare

      Lentopallo on kansallisten lajiliittojen määrässä isompi laji maailmassa kuin jalkapallo.
      Lentopallo on siinä mielessä suurin urjeilulaji maailmassa, kun taas harrastajien määrässä mitattuna jalkapallo on suurin. Lentopalloa pelataan maissa joissa ei pelata jalkapalloa lainkaan. Suomessakin laji on saanut uutta nostetta nyt, kun maajoukkue on menestynyt paremmin, paremmin kuin jalkapallo maajoukkue. Lentopallon harrastusta on syönyt salibandy, ennen työpaikkojen porukkaharrastus oli lentopallo, tänä päivänä salibandy. Itse pelaan lentopalloa ja pidän sitä todella hyvänä sosiaalisena liikuntamuotona. Laji on siinä mielessä haastava, että tekniikka pitää opetella ainakin perusasioiden osalta, jotta pystyy jotenkin pelaamaan. Jalkapalloa ja salibandyä voi pelata vaikka ei vielä mitään osaisikaan. Itse olen pelannut lentopalloa jo lähes 40 vuotta säännöllisesti.

    • Futiscare

      Ja mitättömyydestä puheen ollen, mitätöntä näyttää olevan tietämys urheilusta tällä potkupallomaanikolla. Olen ollut futiksen kanssa tekemisissä parikymmentä vuotta vaikka lentopallo on oma harrastukseni. Olen ollut juniorivalmennuksessa ja huoltohommissa, olempa itse pelannutkin nuorempana. Hienoja lajeja molemmat niin jalkapallo kuin lentopallokin.

    • masuri21

      Lentopallo on hieno laji pelata. Myös yleisöystävällinen kun ymmärtää jotain pelistä ja tuntee säännöt. Perustekniikan (sormilyönnin, hihalyönnin) osaavalle naiselle ja miehelle pelivuoro tarjolla mukavassa eri-ikäisten porukassa Oulussa.
      Innostus,halu oppia ja kehittyä tärkeintä.(0442033056)

    • Herrasmieslaji

      . . .Vai monessako maassa lentiksen vuoksi muka harrastetaan tosissaan esim. katuväkivaltaa? Tai mitkä korruption mittasuhteet ovat?. . .

      Jos vertailukohtana on väkivallan määrä jonkin lajin ympärillä, saa jalkapallo minun mielestäni kaikin mokomin olla suositumpi peli. Samoin jääkiekko. Noissa peleissä harrastetaan lisäksi koko ajan pientä tai suurtakin koiruutta koko ajan. Pääasia ettei tuomarit huomaa. Ja välissä sitten onkin nokkapokka jo pystyssä.
      Lentopallo on herrasmiestaitolaji. Taklauksia ei ole koska verkko joukkueiden välissä. Tuomittavaa käytöstä on jopa epäasiallinen vastustajaan päin tapahtuva tuulettaminen. Kaikin mokomin menköön esimerkiksi jääkiekon tosifanit katsomaan kaukaloista pois talutettavia pelaajia ja jopa paareilla kannettavia.

      • katsomosta

        Herrasmiestaitolaji. Hienosti muotoiltu. Kattaen toki myös tyttö- ja naislentopalloilun. Mutta kuvaa hyvin lentopallon keskeistä ilmapiiriä ottelutapahtumissa sekä pelaajien että yleisön osalta. Sekä varmasti myös harrastetoiminnassa.


    • Arska75

      Katsotaan vaikkapa menossa olevia MM-kisoja (Suomikin mukana!), niin siellä on huippumaita joka puolelta maapalloa: Euroopasta, Aasiasta, Pohjois- ja Etelä-Amerikasta, Australiasta jne. Minun mielestä se on heti jalkapallon jälkeen kakkospallolaji maailmassa ja tunnelmaltaan kyllä lyö jalkapallonkin monessa paikassa. Lentopallossa voi paperilla heikompikin joukkue yltää sankaritekoihin kun saa hengen päälle......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe