Panasonic Lumic DMC-LX7?

Töörii

Minulla on aikeissa ostaa kamera ja mietin, että olisikohan tuo hyvä ostos, hinta 350€. Olen amatööri ja luontokuvaus lähinnä kiinnostaa, varsinkin lähikuvat sienistä ym. Ja kohtuu laadukas pokkari on siis haaveissa, onkohan jotain parempaa max. tuon hintaista?

7

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuohon hintaan ei taida saada parempaa. Hieman, jos panee lisää, niin voi saada tuuman kennolla olevan. Tuossa on nykymittareilla laatukompaktiksi pieni kenno. Hyvä valovoima korvaa sitä vain osin. Toki tuo hakkaa kuvanlaadussa peruskompaktit.

    • feafs

      Jos vaatimuksena on pokkari ja hinta noin 350, LX7 lienee parasta mitä on saatavissa. Noin satanen lisää hintaa, ja tarjolla olisi esim. Canon G9x ja Sony RX100 mk1 (joka on siis se kaikkein ensimmäinen ja vanhin versio).

      Järkkäririntamalla 350 eurolla saa jotain palikkatason halpiskameraa pimeällä suttuzoomilla, jossa lähin tarkennusetäisyyskin on luokkaa 25 cm.

    • Töörii

      Kiitos vastauksista!

    • Canonisti___minäkin

      Ei mopolla mahdottomia, mutta välillä toiveet ja budjetti ovat todella irrallaan toisistaan. Noiden pikkukennoisten kanssa voi aina perustellusti kysyä, kannattaako hankkia puhelin paremmalla kameralla?

      Jos kasaa vähän realistisemman budjetin, niin juuri nyt on saatavissa halvalla Fujin X T1:iä käytettynä, koska moni harrastaja vaihtaa uuteen X T2 malliin. Siihen objektiiviksi f/1.4 35 mm f/2.4 60 mm macro, joita molempia pyörii käytettynä kohtuulliseen hintaan.

      Pikkurisen kennon hyvä- ja huonopuoli on suuri syväterävyys. Et opi kunnolla tarkennuksen perusteita ja syväterävyyden hallintaa, mutta toisaalta kaikki on vähän sinne päin terävää.

      Päätyy pokkariin tai järkkäriin, niin joka tapauksessa tarvitset (kamera)repun, jalustan jolla pääsee riittävän alas ja vara-akun. Valaistukseen tarvitset vähintään jonkinlaisen heijastimen. Halvimmillaan se on pahvinpala, jonka toinen puoli on peitetty alumiinifoliolla.

      • feafs

        Sorry vaan, trolli, mutta LX7 ei tarvitse reppua, se mahtuu taskuun. Vara-akkukin mahtuu samaan taskuun. Ja jos ihan välttämättä tarvitsee jalustan (jolla "pääsee alas"), gorillapod mahtuu toiseen taskuun.


      • Canonisti___minäkin
        feafs kirjoitti:

        Sorry vaan, trolli, mutta LX7 ei tarvitse reppua, se mahtuu taskuun. Vara-akkukin mahtuu samaan taskuun. Ja jos ihan välttämättä tarvitsee jalustan (jolla "pääsee alas"), gorillapod mahtuu toiseen taskuun.

        Komppaan nimimerkkiä feafs. Jos kuitenkin päätyy LX7:aan, jota siis en suosittele, vara-akku, Gorillapod ja jonkinlainen heijastin menevät ainakin ulkoilutakin taskuun. Tuolla voi ottaa kuvia, mutta perusasioiden opetteluun se ei sovi edellä mainituista syistä.


    • pienionhyvä

      Tuommoista kameraa olen kuljetellut reissuissa housun tai paidan taskuissa. Erinomainen yleiskamera muistokuviin. Vaatimukseni on ehdottomasti, että kamera sopii taskuun ja että valovoimaa on. Tuolla saa käsivaraltakin yökuvausasennossa ihmeen hyviä kuvia esim. kaupunkien katunäkymistä iltavalaistuksessa. Mutta suuresti eppäilen, että ei se ole kovinkaan hyvä sienten, kukkasten, kärpästen tai lintujen kuvaukseen. Siihen pitänee olla jokin kunnollinen järjestelmäkamera, joka maksaa. Ja painaa ja vie tilaa - siksi en sellaista ole halunnut, vaikka saisihan sillä varmaan hyviä reissukuviakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe