Levinnyt rintasyöpä

jh229929

Vaimoltani leikattiin rintasyöpä vuosi sitten. Sytostaatit ja sädehoito annettu. Viime viikolla käytin häntä yläruumiin tietokonekuvauksessa(en muista nimeä tälle tutkimukselle) Ja sitten....isku vasten kasvoja. Keuhkoissa on epäily etäpesäkkeistä. Tällä viikolla on taas aika lääkärille kuulemaan uutisia. Onko kenelläkään muulla ollut tällaista ja miten hoidettiin? Sen tiedän että näiden ennuste on huono koska rintasyöpäkin oli kaikista ärhäkkäintä lajia.

42

4311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cvcvcvcvcv

      Tuskinpa edes lääkäri voi antaa ehdotonta ennustetta. Mutta jokin tarkoitus määritteillä kesy tai ärhäkkä on. Nopeakasvuinen syöpä on yleensäkin pahempi kuin hitaasti ajan myötä kasvanut. Kannattaa listata kaikki kysymykset mitä on, ja kysyä ne sitten lääkärissä.

      On ilmestynyt kirja

      Syövästä voi selviytyä : yhdeksän polkua yllättävään paranemiseen / Kelly A. Turner ; suomentanut Kirsi Kinnunen
      Turner, Kelly A., | Otava | 2016.

      En ole vielä lukenut, varauksessa on.

    • eienäänuori

      Jospa syöpää on vain toisessa keuhkoparissa. Enolta leikattiin keuhkopuoli ja syöpä saatiin pois, mutta hän menehtyi leikkauksessa saamaan sairaalabakteeriin kymmenen vuoden päästä.
      Jos keuhkossa on jotain muuta varjostumaa.
      Toivon parasta ja Jumalan huomaan.

    • jh229929

      Nyt tiedämme tuloksen molemmat. Niitä etäpesäkkeitä on molemmissa keuhkoissa. Palliatiivinen hoito aloitettu. Leikkausta ei voida tehdä. Lopputuloksen me molemmat tiedämme. Ihmeisiin emme usko. Tämä lisäykseni tulee vähän myöhässä koska vaimoni on ehtinyt saada jo kaksi kertaa sytostaattia. Raskasta on koska tarttis joka päivä töihin jaksaa mutta tiedän että vaimollani on viellä raskaampaa ja pelkää tulevaa. Ei ole helppoa ei.

      • olensanaton

        voimia teille.


    • pahatautiseon

      surullista toivotaan hoitojen tehoavan.

    • Olen-kuullut

      Syöpä on vakava sairaus.
      Tulee myös muistaa, että syövän ainoa ravinto on sokeri. Välttämällä sokeria se auttaa syövän hoidossa.

    • tsemmppiä

      leikattu rintasyöpä 1967. (poistettu vasen rinta).
      keuhkosyöpä leikattu 2015 (poistwttu oikeLT ylälohko) neljäkuukautta myöhemmin poistettu oikea rinta.(kolmessa kohdasa ärhäkkä syöpä).
      Täällä ollaan ja hyvin voidaan.toistaiseksi.
      Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, sitä ei tiedä, mutta nyt eletään normaalia elämää.
      Ketjun aloittajalle sanoisin, että hyvä että olet vaimosi tukena, mutta huolehdi myös itsestäsi. (älä väsytä itseäsi loppuun, kerro vaimollesi uupumuksestasi hän kyllä ymmärtää.)

    • jh22929

      Päivitetään tätä. Alkuviikosta oltiin vaimon kanssa kuvauksissa ja tänään tuli tietoa. Hoidot ei ole tehonneet vaan kasvaimet on suurentuneet muutaman millimetrin. Joulun jälkeen alkaa hoito uudella lääkkeellä. Rankempi hoito kuin edelliset. Muualta ei löytynyt mitään uusia pesäkkeitä. Toivoa voi viellä olla mutta paranemiseen emme usko eikä lääkärikään kovin suuria lupaillut. Joulukin tulee mutta fiilikset jouluun on hiukan hakusessa.

      • hoit_su

        Päivä kerrallaan, olet tukena ja lähellä♥


    • muutaenosaasanoa

      Ihmisen elämä on taistelua. Ei sitä voi mitenkään ymmärtää, mitä tuollaisessa tilanteessa ajattelee ja jaksaa. Jumala antakoon teille rauhansa ja voimaa kohdata tulevaisuus.

    • errora71

      voi itku:(itse olin vasta rintasyöpäleikkauksessa ja hoidoista ei vielä tietoa.itse kun diagnoosin sain niin olin ihan maassa.se on henkisesti hyvin raskas taakka ja teillä varsinkin.kaikille tuntemattomille kun olen kertonut sairaudestani niin heillä tulee kyynel silmiin.joutuiko vaimosi leikkauksen jälkeen käymään tarkistuksissa?voimia ja jaksamista.

      • jh22929

        Leikkaus oli syyskuussa 2015 ja säde ym.hoidot annettiin. Tuo uusin kuvaus tehtiin syyskuussa tänä vuonna. Sillä tämä shokkina tuli kun ajattelimme että kaikki on kunnossa. Nyt alkaa Tammikuussa uudet todella rankat hoidot. Minkä verran sitten ihminen kestää sytostaatteja. Muuten on pirteä,jouluakin laitellut, mutta valittaa pahaa oloa ja ruoka ei oikeen maistu. Lääkäri kyllä varoitteli liiasta toiveikkuudesta ja myös siitä että joulu voi olla viimeinen minkä yhdessä vietämme.


    • Saamitätoivoo

      Joskus ajattelin; tulisipa vaikka syöpä ennenkuin pääsen eläkkeelle, ettei tarvitse kestää lähtöjuhlia töissä

    • Taistelu

      Sinä olet ansainnut sairasloman vaimon hoitamista varten ,joten keskustele jaksamisesta
      lääkärikäynnin yhteydessä.Kaikkea hyvää teille.Jumalalle kaikki on mahdollista.

    • hoidotjatodellisuus

      Sädehoito aiheuttaa syöpää toisille, eli vaikka sillä hoidetaan syöpää pois se myös toisille tekee sen uudestaan.
      Paranemista kuitenkin kaikesta synkkyydestä huolimatta.

      • toivoelääaina

        palliatiivinen hoitohan tark.parantumatonta,mutta kipua,tuskaa yms.oireitten lievitystä.en tark. tätä pahalla,itsekin syövän sairastanut.VOIMIA TEILLE.


    • kjgull

      Oma läheiseni menehtyi todella nopeasti ärhäkkääseen syöpään. Viikottain tehtiin muutos hoitosuunnitelmaan, kunnes n. kuukausi ennen menehtymistä hoito oli pelkkää kivunhoitoa.
      Jälkikäteen ajateltuna oli hyvä siirtyä kivunhoitoon ja kyseenalaistaisin kaikkien raskaiden syöpähoitojen mielekkyyden, jos sillä saavutetaan vain elinaikaa.

    • Tätäenymrrä

      Ystäväni kuoli syöpään. Vähän ennen sitä näin unen, jossa hän kertoi sitten lähtevänsä. En ollut häneen silloin läheisesti yhteydessä, että olisin tiennyt tilanteen. Pari päivää unen jälkeen kuuöin viestin.

    • jh22929

      Päivitetään tätä. Tauti jatkaa etenemistään. Viimeisin löydös aivoissa. Hoidot jatkuu viellä. Sädehoito alkoi. Keuhkot ei kylläkään saa hoitoa samaan aikaan. Luovutettu ei olla vaikka tilanne paha onkin.

      • muistanteitärukouksin

        Voi teille tähän raskaaseen elämänvaiheeseen. Niin kauan kun ollaan täällä, niin elämä on tässä ja on toivoa.


    • Aerin1

      Toivon teille paljon voimia mitä ikinä sitten tapahtuukin. Teillä on ollut
      varmasti paljon hyviä hetkiä ja hyvä elämä - niistä saa paljon voimaa!

    • jh22929

      Nyt kun päänalueen sädehoidot on annettu ja järjetön määrä kortisonia niin onko kenelläkään kokemusta siitä kauanko voimattomuus kestää. Hiukan vaikeaa päässä kerrostaloasuntoon kun ei ole hissiä. Auttamista tarvii nois rapuis ja raskasta ei saa tehdä viellä. Raskaimmat kotityöt on minulla ja ainahan me ollaan yhdes puuhasteltu.

      • voimiavaankaikille

        hei. mikä on nyt tilanne,anteeksi kun kysyn?:(


    • jh22929

      Viellä täällä eteenpäin mennään. Pääsiäinenkin saatiin laitettua ja lapsenlapsen synttäreitäkin vietettiin. Väsymys vaimollani on kova ja liikkumiskyky on hiukan heikko. Johtuneeko sitten pään alueen sädehoidosta. Paljon on juteltu asioista,huonoista,ja hyvistä. Päästiin yhdessä ostamaan pääsiäiskukat kaupasta. Se merkitsi meille todella paljon.

      • Fakedoctor

        Sädetys väsyttää varmastikin ja suuret määrät kortisonia heikentää lihaksia sekä sairaus itsessään uuvuttaa elimistöä. Voimia teille!


    • Makepottapää

      Vaimollani todettiin rintasyöpä 2009 aika oli raskasta molemmille 15 vuotta naimisissa ja sitten tulee tälläinen juttu. Hoidot onneksi pelastivat hänen hengen, mutta häneltä jouduttiin poistamaan toinen rinta ja sekin oli todella raskasta varsinkin minulle koska menin aikanaan kahden tissin kanssa naimisiin enkä yhden jouduin jättämään vaimon lopulta. tämän asian takia. Kunpa syöpään keksittäisiin lopullinen parannus niin ihmisten elämän ei menisi sen takia enään pieleen.

    • sanaton_olo

      Niin ja tissi on tärkeämpi kuin ihminen kokonaisuudessaan. Minä olen onnellinen terveenä ilman tissiä ja ilman miestä, joka ei näe ihmisen sisimpään. Toivon, että vaimosi voi hyvin.

    • 1955

      jh22929....tsemppiä ja voimia sinulle.

    • häpeänpuolestasi

      Jos miehelle on naisessa tärkeää vain kasi lihaspalloa, niin en halua olla sellaisen miehen vaimo vaikka en ikikuunapäivänä sairastuisi syöpään. Jos todella rakastaa toista ihmistä niin ei elämä lopu jos kaverilta jokin jäsen putoaa ja ei seksikään välttämättä tissejä tarvitse.

      • yks-tissinen

        Se on kyllä justiisa nuin.
        Seksi voi olla hyvää yks-tissisenäkin.
        Säälin ihmisiä jotka ovat "Makepottapään" kaltaisia.

        Alottajalle toivon, mitä parhainta jaksamista ja kivuttonta aikaa vaimon kans.
        Helppoa se todellakaan ei ole,mutta jostakin sitä ihminen tiukan tullen vain kuitenkin jaksaa...


      • syövänkertaalleenkäynyt

        olen samaa mieltä.voimia aloittajalle ja etenkin vaimolle.niin kauan on toivoa,kun on elämää.


    • jh22929

      Viellä porskitaan eteenpäin. Nyt lääkityksenä on suun kautta otettavat pillerit. Isot on määrät ja siihen kipulääkearsenaali lisäksi. Kovin on väsynyt ja nukahtelee kun katsellaan iltaisin telkuu. Ruokahalu on myös heikko ja laihtuu aikas nopeaan tahtiin. Tiedän kyllä mihin ollaan menossa. Koton ollaan viel pärjätty ja alkuviikost käytiin kesäkukkiakin ostamassa. Jotain iloa synkkyyteen.

      • voimiarakkaatihmiset

        voimia teille molemmille.hienoa,että ostitte kesäkukkia vielä yhdessä. niin kauan on toivoa,kun on elämää lauloi tarja ylitalo,se voimia antakoon teille,murheen keskellä.itsekin syövän sairastanut.:((((


      • rukoillaanpuolestanne

        Jumalan kämmenellä virsi 499.VOIMIA TEILLE RAKKAAT:(((((


      • UllriikkaMaria

        Aloittaja, puhu vaimollesi nyt kaikki asiat, mitä vaan haluat hänelle kertoa. Kerro hänelle rakkaudestasi niin kauan kuin vielä on aikaa. Ole kuitenkin kiitollinen että sinä olet saanut elää hyvän kumppanin kanssa ja kokea rakkauden. Moni ihminen ei saa kokea koskaan hyvää parisuhdetta. Siunausta ja voimia teille.


    • elämäeilopukuolemaan

      Toivottavasti vaimonne uskoon Jeesukseen Kristukseen henkilökohtaisena Vapahtajanaan. Silloin kuolema ei ole paha asia vaan ovi todelliseen elämään.

    • Surueiikinäkuole

      Mieheni kuoli keuhosyöpään (ei edes tupakoinut) viikon sisällä. Oli alkanut luista joka levinnyt.Aina olin ajatellut että elän kultani kanssa elämäni loppuun saakka.

    • Surueiikinäkuole

      Voimia sinne. Mieheni antoi autonsa ennen kuolemaa isälleni ja minulle antoi rahaa. Ei paljoa lohduttanut käteinen kun rakkaansa menettää..olisin antanut tuhannesti enemmän ellei enemmänkin että olisin saanut pitää kultani..

    • Surueiikinäkuole

      Mieheni ei saanut minkäänlaista hoitoa, ainoastaan morfiilia. Olin paikalla kun hän kuoli. Sen jälkeen en ole pienistä asioista valittanut.

    • Surueiikinäkuole

      Sai myös happea. Sytostaatit olivat turhaa. Ikävöin häntä joka päivä. P.s. Kulta jos näet tämän sieltä taivaasta niin olen autoasi ajanut- sain sillä ajokortinkin vanhoilla päivilläni :-) Rakastan Sinua Aina.

    • jh22929

      Ajattelin osaltani päättää tämän ketjun tähän. Vietettiin vaimon kanssa juhannus yhdessä ja elämä jatkuu,mollemmilla. Eipä noita päivien määrää voi tietää. Yhdessä ollaan ja pysytään loppuun asti. Kiitos kaikille keskusteluun osallistuneille ja oikeen hyvää kesänjatkoa kaikille.

      • hyvääjatkoateille

        kiitos ja hyvää /parempaa jatkoa teille.voimia teille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      930
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      796
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      710
    Aihe