Kiikarin suojaläpät?

Tikka_takoo

Terve,

Kiväärissä on vanha Weaver laajakulmainen kiikari ja sen suojaläpät ovat tulleet tiensä päähän. HAeskelin uusia suojuksia mutta nyt nuo näyttävät kaikki olevan pyöreille okulaareille. Onko heittää vinkkiä mistä voisi löytää tuollaiseen laajakulmaiseen versioon uusia suojaläppiä?

12

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nokatojoo

      No kato kun wiiverillä on muutama eri mallinen tollanen tv-kiikari. Jos ymmärtäisit kertoa tarkemman mallin, niin joku saattas viitsiä kaivaa jenkkisaitilta, et saako noivin vielä läpsyttimiä.
      Tietenkin voisit myös itse KVG.

    • Tikka_tako

      Joo, kgv-kortti käytettiin ensimmäisenä. Totta on tuokin että kiikarin malli helpottaisi osan metsästystä. Tässä kuitenkin kyseessä yli 30v vanha kiikari, mikä on ollut siis tositoimissa eikä koristeena asekaapissa tai sarvissa, niin tuota mallimerkintää ei enää erota kiikarista.
      Täytyy varmaan ottaa vaan tuo malli mukaan ja lähteä käymään noissa aseliikeissä penkomassa.

      • nokatojoo

        No kato, et sit ota siitä pari hyvää kuvaa, joista joku tietäjä sattus tunnistamaan mallin. Pistä kuvat johonkin ilmaisalbummiin ja linkki tänne. Laita ainaskin tarkat mitat linsseistä kun niistäkin voi olla apua.
        Kattelin huvikseni tv-wiivereitten malleja ja nykyisten läpsyttimien mittoja, mutta ei heti sattunut mitään joka vois iskeä kun ei tiedä asiasta enempää.
        Saattaapi olla mahdoton tehtävä, mutta ebay on sen verran ihmeellinen paikka, että sieltä löytää mahdotomia asioita. Itse löysin rullapyssyyn pikalatureta nipullisen vaikka kyseisiä laitteita on tuotu Suomeen takavuosina kymmenkunta ja valmistettukin jenkeissä vain muutama tuhatta.


    • hovipuro

      Laita jotkut bikini-malliset kumisuojat, ovat paljon hiljaisemmatkin käyttää kuin muoviset läppäsuojukset joiden avaaminen pikatilanteessa saa riistan kaikkoamaan naapuripitäjään.

      • nokatojoo

        Tedätkö minkälaisesta linssin muodosta tv-wiiverissä puhutaan? Se ei ole pyöreä vaan enempi kantikas. En tiedä ainoatakaan bikiniä joka olisi muun mallinen kuin pyöreä.
        Kuinka sä oikein pikatilanteessa ehdit riisua bikinit? Aseen pitäisi nousta poskelle samantien ja laukauksen lähteä heti kun tähtäyskuva löytyy.
        Läppien avaaminen vaatii vähemmän liikettä kuin bikinien riisuminen eikä se äänikään mikää mahdoton ole. Käytännössä kun korkit aukeaa saan laukauksen lähtemään samantein. Bikineitten kanssa touhutessa toinen käsi räpeltää eikä eidi liipasta.
        Itse pidän myös bikinejä parempana, sillä en halua mitään ylimääräisiä kiinteitä läppiä risuihin tarttumaan.


    • hovipuro

      Ihan sama onko pyöreä, kumi muotoutuu weaverin kantikkaaseen ihan ok.
      Jos bikinien kammen vastakkaisen ritsan kiinnittää kiinnittää etummaiseen jalkaan niin pois otto tapahtuu silmänräpäyksessä ja ennen kaikkea äänettömästi! Eikä tarvitse räpeltää.

      • nopiako

        Kuinka sä otat bikinit pois silmänräpäyksessä. Tukikäsi pitää kiinni aseesta ja toisen käden irrrotat kaulalta ja liipasimelta ja otat gummit pois. Sitten siirrät käden takaisin kaulalle ja liipasimelle. Ei hirveen nopeaa.

        Läpät lähtee auki irrottamatta käsiä tukista. Tulikäden peukalolla avataan etuläppä ja kaulalta toinen käden peukalo avaa samalla takaläpän ja etusormi pysyy koko ajan liipasinkaarella. Ase voi olla koko ajan poskella ja laukaus lähtee heti kun kiikarin läpi saadaan tähtäyskuva.

        Jos sitten vielä venyttää pyöreän kumisuojuksen kantikkaan putken päälle, niin homma hidastuu entisestään.


      • soheltajanjälkiäsiivottu

        Minne sul on kiire? Jos riistalaukausta ei voi suorittaa rauhassa, on parempi jättää ampumatta. Jos kiikarinläpät noin jarruttaa.


    • hovipuro

      Ihan vaan liipasinkäden peukalolla. Kun hallitsee tekniikan niin helppoa kuin heinänteko.

      • nopiako

        Mulla ainakin on bikinit sen verran tiukat, ettei ne ihan itsestään irtoa. Muutoinhan vesi ja lika pääsee suojien sisään. Eikö noita käytetä suojaamaan eikä vain näön vuoksi? Jos vielä olet venyttänyt kantikkaan weaverin putken päälle, niin ei lähde peukalolla lipsauttamalla.


    • hovipuro

      Riippuu tietenkin vähän kiikarin pituudesta tuo tiukkuus. Itsellä kyllä tarvittaessa irtoaa erittäin äkkiä. Eri asia on milloin tuota pikairroitusta tarvitsee. Vähän heikompilahjaisella metsämiehellä noita pikatilanteita tulee jatkuvasti, kokeneempi osaa kyllä ennakoida tilanteet niin ettei suojat ole kiinni kun pitäisi jo paukkua!

      • nopiako

        Harvoin tosiaan äkkiä suojat tarttee saada pois päältä. Sadekeli on kyllä sellainen paikka, jolloin suojat pitää mahdollisimman pitkään päällä. Lisäksi kosteassa metsässä isokin otus pääsee liikkumaan tosi hissukseen. Ei paljon rasahtelut kuulu.
        Itse käytän bikinejä sen takia, etten tykkää ylimääräisistä läpistä kiikarin päällä. Ne jotenkin häiritsee nopeata nostoa. Toli tottumiskysymys ja olen molempien kanssa touhunnut ja toiset paremmaksi itselleni todennut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe