Pölhölän työpäivät

Kuskivielä

Luin tuota aiempaa viestiä vuodelta 2010, miten tiukkoja päivät ym. On. Voi että 6v. mennyt ja akt ei ole saanut yhtään muutosta pl:n työelämään. Olen ollut töissä talossa kohta 2kk, ja nyt jo tuntuu että oli tosi vika tikki. Työpäivät ovat kauheita, eilen sain olla peräti vajaa tunnin kotona töiden jälkeen. Ja eiku taas nukkuu, että pääsee klo. 6 takas töihin. Ja vuorot ovat sitten tosiaan kellon ympäri. On tosiaan pidetty huolta siitä, että kuljettaja ei vieraannu vaan työnantajasta. Lepoajatkin on laskettu hyvin, ettei jää vaan sosiaalista elämää. No kun pääset töihin, aloitat ympyrää ajamisen. Sitä saa istua sitten 5.30h, jos haluaa yhteen kyytiin. Muka hsl on määrännyt tällaiset ajosarjat. Vihdoin koittaa ruokatunti, oi kiva saat viettää sen varikolla. Sieltähän saa tunnetusti ravitsevaa ruokaa. No onhan tuossa kahvikoneessa...mustikkakeittoa. Eikö ole tosiaankaan mitään tahoa, joka puuttuisi tällaiseen kauheuteen. Enkä ole ainoa kuljettaja, joka tästä valittaa. Eräskin kolleega totesi että, samat tunnit joka varikolla 80h 2vk, mutta miten täällä tuntuu päivät näin kauheilta. Ilmanko pl:n kuljettajat väsyneitä ja äreitä.

14

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hfcnnkhgccj

      Mä muistan lukeneeni, että pohjola on panostanut tietokoneohjelmaan jonka pitäis just parantaa jaksamista. Ohjelma ei sitten taida toimia. HSL ei kyllä tee ajosarjoja, mutta joskus kireät ajoajat voivat olla sieltä peräisi.
      Mulle riittäis ihan hyvin jos sais ajaa vain 75h/2vko. Kävin kysymässä onnistuisiko tämmönen homma, mutta ei kuulemma onnistu kun akt on vaatinut että aina on oltava töissä 80h jaksoon. Kyllä akt:n pitäs vähän miettiä meidän kuljettajien jaksamista ja antaa mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäyntiin.

      • Mikäohjelma

        Taitaa se ohjelma olla vanhentunut. Kyllähän sen nyt tietää, ettei Hsl ajosarjoja tee. Ihan muualla ne tehdään.


    • älyhoii

      Taitaa vaikuttaa pölhölän ajotyyliinkin jo kun menossa ei tunnu olevan päätä eikä häntää. Aivan käsittämätöntä "kiirettä" ilmeisesti sekunnin sadasosista ja toisista busseistakin ohi joka käänteessä ja raossa.

      • Ajetaanympyrää

        Kyllä varmaan jos ajetaan nonstoppina...lisää varmaan menohaluja. Olisi kai jokaisen pl:n kuljettajan toive hengähtää päättärillä ennen seuraavaa lähtöä. Mutta kun sen teet, mitä oletkaan seuraavassa päässä myöhässä. Jos olet jo ekan sivun jälkeen myös myöhässä.


    • Diamondorossi

      Se on yks syy kiireeseen ja ärtyisyyteen, sekä pitkien päivien sietämättömyyteen, kun vaatteet yhä edelleen niitä naisten tyyliin tehtyjä ja kravatti kuristaa ja stringit munia puristaa. Ei ole violettitakki mihinkään katukuvasta kaikonnut , vaan yhä saa arvuutella ketäs tyttöjä siinä pysäkillä vaihtoa odottelee.

    • Simo1977

      Tämä on suurin syy miksi itse en liity AKT:hen. Minua ei kiinnosta naurettavat senttien palkankorotukset kun samaan aikaan olen aivan sippi sen vähän vapaa-ajan jota tässä työssä ylipäätään jää.

      Useimmissa firmoissahan kuskilla on normaalissa kalenteriviikossa 2-3 tosi pitkää päivää, yksi tosi lyhyt (5h) ja yksi siltä väliltä. Kuitenkin käytännössä kun kuski istuu töissä 2 x 12h 1 x 10h (miinus ruokatauot 1h per päivä) niin vielä niitä seuraavinakin, lyhyempinä kahtena päivänä kuski on lopen uupunut. Ja siihen päälle se onneton vapaa-aika jota kuskille jää, se on käytännössä kotona safkaa naamaan ja suihkun kautta nukkumaan, mitään muuta et ehdi / jaksa tehdä. Kiitos idioottimaisen pitkien työpäivien.

      Sidonnaisuuksineen yli 50 tunnin viikkotyömäärät eivät ole mikään ihmeellisyys. Sitten ihmetellään kuinka kuskit eivät jaksa neuvoa, kuskit ovat äreitä, kuskit rähisevät asiakkaille, ym ym.

      Tulin ihan muulta alalta tänne pks-alueelle ajamaan bussia enkä voinut ikinä kuvitellakaan että tänä päivänä tälläinen työmäärä olisi sallittu nimenomaan kuljetusalalla jossa kuski on vastuussa kymmenistä ihmishengistä ja potentiaalisesti voi yhdellä virheellä tappaa jopa kymmeniä ihmishenkiä.

      Luin joskus täältä että Ruotsissa (?) bussikuskin työpäivän lakisääteinen maksimipituus on 9h. Ja silti siellä homma toimii. Mitenköhän meillä ei toimisi.

      • Alavaihdettu

        Luuletko että asiat korjaantuu kun et kuulu liittoon ? Sua viedään kuin laskiämpäriä ja luotsikka katsoo vierestä eikä auta sinua ja jos olisit elänyt työelämässä 70 ja 80 luvullakin, jo kaverit olis järkänneet ettei sinun olis tarttenut olla minuuttiakaan enää työyhteisössä. Eikä kyse palkoista.


    • Näinonko

      Kun sadat tuhannet Suomalaiset ovat ilman töitä, niin on jotenkin kornia itkeä, että saa olla töissä ja saa kolminkertaista palkkaa mitä työkaveri Espanjassa.
      Suomalaisen olisi syytä olla tyytyväinen, eikä aina valittaa.

      • Alavaihdettu

        On työttömiä ollut 60-luvullakin ja silti miehet oli miehiä ja naiset naisia eivätkä taipuneet työnantajan pelottelujen edessä. Taistelivat ja saivat tuloksiakin aikaan jotka nyt pehmosukupolvi antaa mennä vedoten siihen että kun jossain vinkuintiassa voi olla huonomminkin. Talutusnuorassa on helppo kulkea ja hyvä joka siihen tyytyy.
        Kaikki ei.
        Työssä ei saa olla ,siinä joutuu olemaan. Kaikki , läheskään kaikki ei käsitä tätä.
        Siksi heitä viedään kuin laskiämpäriä ja litran mittaa.


      • Eläkemartti

        Juurikin näin. Pitää täysin paikkansa.


      • eläkemartti

        T. 27 vuotias sairaseläkeläinen heinänuhan takia.


      • Karjuheinolasta

        Liittoon kuulumattomia ovat ainakin kaikki fillaristit ja hiihtäjät jotka naisten sukkiksissa pyöräilevät ja hiihtelevät.
        Akattomia ja munattomia kaikenlisäksi, sillä mitä nainen tekee pyöräilyllä potenssinsa tuhonneella ladypojulla.


      • Partajugi

        Siellä varmaan kuuluvat lähes kaikki kuten meilläkin Nobinalla. Polkupyörien vähyydestä päätellen. Vaikka siellä vaatteensa kyllä antavat osviittaa hiihto-ja pyöräilyharrastukseenkin.


    • Anonyymi

      Meillä Helbillä kyllä vaatetus on kunnossa, mutta tietty marginaaliryhmä kulkee fillaroiden töihin ja jopa ylpeilevät sillä ja niillä hepenillään. Toki linjalle pitää heidänkin vaihtaa miesten vaatteet. Alle ne jättää kyllä sukkikset.
      Ainakin täällä esiintyvä Helbin Äijäksi itsensä tituleeraava.

      Helbheikki

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe