paperinen maksukortti?

halslls

eilen kaupassa ollessani kassajonossa edellä olevalla naisella oli jokin paperinen kortti jolla hän "maksoi" ostokset, ja hän siis vain näytti korttia myyjälle eikä sitä käytetty maksupäätteessä tms. mikä tämä tällainen kortti mahtaa olla?

13

185

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LAPINKANSA

      TIEDOKSI VAIN... SE VOI OLLA ESIM. MAKSU-SITOUMUS JOSTAIN.... JOKA SITTEN LASKUTETAAN MAKSUSITOUMUKSEN ANTAJALTA.... ESIM. SOSIAALIVIRASTO... JA TAI KIRKOLTA.... SIIS DIAKONIAN-PUOLELTA....

    • jfjfjfjjffjjr4i

      Veikkaisin Kelan sosiaaliapukorttia, jonka pienituloiset voivat saada. Kortti määräaikainen ja sitä vilauttamalla voi kortin voimassaolon aikana ostaa ruokaa niin paljon kuin haluaa Kelan kanssa sopimuksen tehneistä liikkeistä.

      • Ai-jaa

        En kyllä usko sekuntiakaan että mitään tuollaista korttia on olemassakaan. Voi "staa ruokaa niin paljon kuin haluaa"????


      • Eisuva

        On olemassa, yleensä niitä jaetaan vain pakolaisille, aikoinaan myös mustalaisille.


      • hoit_su
        Ai-jaa kirjoitti:

        En kyllä usko sekuntiakaan että mitään tuollaista korttia on olemassakaan. Voi "staa ruokaa niin paljon kuin haluaa"????

        Esimerkiksi seurakunnilta saa semmosia 20 euron maksumääräyksiä, luulen että ns. soskusta saatavissa on myös joku raharaja. Niillä ei voi ostaa olutta tai tupakkatuotteita.


      • EntinenKKauppias

        Ei sillä osteta niin paljon kuin haluaa. Kela tai sosiaalitoimisto on antanut kaupalle ns. maksusitoumuksen, kertasummalle, kuukausittaiselle summalle tai sitten rajoitus on piväkohtainen. Myös on maksusitoumuksia, joissa lukee esim. "kahvinkeitin" tai talvitakki. On myös liikeketjujen omia lahjakortteja kuten esim. Keskolla oli ennen. ns. rajaseutupaketti itärajan kuntien köyhille asukkaille. Se muutettiin vuosituhannen vaihteessa maksukupongiksi. Näillä maksusituoumuksilla yleensä ei saa ostaa kaljaa tai tupakkaa. On tosin poikkeuksia ollut, varsinkin tupakalle.


    • pehemajanis

      Minun mielestäni kela ei anna mitään ostolappuja.... Kela maksaa vain työttömyysturvaa, asumistukea ja asumistukea.

      Se lappu tosiaan voi olla joku diakonian tai kunnan toimeentulotuen lappu..... tai se voi olla vaikka joku kunnan tai seurakunnan työntekijä, joka hakee tarvikkeita heidän omaan systeemiinsä... Ensi vuonna se varmaa muuttuu niin, että vasta ennaltaehkäisevä toimeentulotuki jää kuntaan.... kun kela maksaa toimeentulotuet.

      Itse saan työmarkkinatukea mut en hae muuta, niin en voi tietää.

    • lklkölklklklkk

      Toisenlainen veikkaus. Olen ollut kunnan päiväkodissa töissä ja siellä haettiin päiväkodin aamiastarpeet ja muuta pientä kaupasta vastaavahkolla tavalla. Eli voi olla, vaikka tämmönen kortti. Kauppa laskutti itse tästä kuntaa.

    • pehemajanis

      todennäköisesti se on joku seurakunta tai kunnan toiminto / kunta joka on ollut ostamassa tavaraa.... jotenkin itsestä tuntuu ettei toimeentuloasiakas saa mitää koodia tai lappua tavaroiten ostoon, vaan ne rahat on tilillä... siinä se ongelma sitten onkin, kun se asiakas toimii sit miten toimii.... Itsekin olen joskus kuullut jonkun korttikoodin mutta siitä on aikaa jo 142 vuotta.

    • Janika999

      Jos kyseessä oli A4-kokoinen paperi, kyseessä oli todennäköisesti sossun maksusitoutumus. Jos kyseessä oli pieni luottokortin kokoinen paperi, kyseessä oli yrityksen laskutuskortti eli firmalla on kaupassa "ruokatili" ja ostokset laskutetaan heiltä laskulla kerran kuussa.

    • äS-Sä

      mahdollisesti osti tililleen ja näytti siis kortista tilinronsa. S-marketissa oli/on käytössä pahvinen luottokortin kokoinen läpyskä

    • mindyourownbusiness

      Kuuluu jotenkin sulle vai?

      • dcdcjdjnnkddknv

        Onhan se aina hyvä tietää, mihin veronmaksajien rahoja käytetään. Muutenkin kannattaa katsella hieman ympärilleen. Esim. Helsingin sosiaalivirasto kustantaa mustalaisnaisille ilmaiset hameet. Maksetaankohan somaleillekin jotain ylimääräistä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe