Lukioaika oli pitkäveteistä

Ylioppilab

Kirjoitin ylioppilaaksi joitakin vuosia sitten. Lukioaika oli pitkäveteistä ja rankkaa. YO-kokeistakin oli silloin ihan hirveät paineet ja jännitys ym. Oli muitakin ongelmia. Opettajatkin tuntuivat vaativilta ja osa oli tosi ankaria. Voin kertoa, että lukion jälkeisessä jatkokoulutuksessa kuitenkin helpottaa! Lukio on ehkä intensiivisin vaihe, siis niille jotka sitä tietä menevät. Vaatimustaso tuntui korkealta kaikessa. Miten ihmeessä te lukiolaiset jaksatte sitä? Kavereiden kanssahan sitä tietysti aika kuluu...

Mielestäni lukio on kohtuuttoman pitkä ja laaja koulutus. Kaikista ei ole "samaan muottiin". Toivottavasti ymmärrätte ainutlaatuisuuttanne ja löydätte haluamallenne alalle! Lukioiässä tuntuu että on kova kiire, eikä saa jäädä toisten vauhdista tai hukka perii. Oikeasti mitään kiirettä ei ole, mutta tietystihän sitä halutaan edetä samaa vauhtia kavereiden kanssa.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kenelle.on.kenelle.ei

      Jaa. Itse koin lukion aivan samanlaiseksi kuin sitä edeltäneen keskikoulunkin. En huomannut mitään eroa. Koska luin lyhyen matikan ja kielilinjalla opiskelin latinaa ja saksaa, läksyihin meni yleensä 30-50 minuuttia päivässä.

      En tosin joutunut opiskelemaan mitään ala-asteen kursseihin kuuluvia asioita, koska niiden hallinta oli vaadittu luokalta pääsemiseen jo aikaisemmin. Nykyisin kuulemma lukiossa opetetaan ruotsin substantiivien deklinaatiota ja matikassa toisen asteen yhtälöä. :o)

      Tietysti lukio on vaikea, jos ei ole minkäänlaisia valmiuksia sitä varten. Kaikki eivät osaa edes kirjoittaa isoja ja pieniä kirjaimia.

    • Mahtavaaihanaa--

      Voi voi. Lukioaika oli aivan ihanaa! Kävisin mielelläni lukion vaikka kolme kertaa uudelleen, siis aivan mahdottoman ihanaa aikaa!

    • niinnon

      On varmasti totta, että lukio ei sovi kaikille. Muutamille se on aivan liian pitkä, laaja ja vaativa. Mutta lukio ei ole tarkoitettukaan kaikille eikä sen kuulu olla tarkoitettu kaikille. Jos lukio on kovin rankkaa, pitää miettiä, onko oikeassa paikassa.

      Lukio ei ole pakollinen. Puolelle ikäluokasta sopii paremmin ammattikoulu.

      • Samamyöstoisin

        Sana toisinkin päin. Joillekin ei vaan sovi ammattikoulu vaan nimenomaan lukio. Turha siis pakottaa väkisin amislaiseksi jos huomattavasti sopivampi paikka on lukio.


    • aqwsa

      Opiskelu lukion jälkeen tuntuu yleensä lukiota helpommalta, koska saa opiskella juuri sellaisia aiheita, jotka vastaavat omia taipumuksia. Ei tarvitse opiskella kemiaa, jos se on käsittämätöntä, eikä historiaa, jos se ei kiinnosta vähääkään.

      Lukioon ei pidä mennä, jos voimavarat eivät siihen riitä. Lukiohan on vapaaehtoinen. Myös ammattikoulu voi avata ovet korkeakouluihin. Tosin taitaa olla niin, että jos lukio on liikaa, niin myös korkeakouluopinnot on liikaa.

      Miksei voi tyytyä siihen, mihin hyvin pystyy?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe