Syyssadon reseptejä?

Laskeudutaan välillä alas jalustoiltamme ja jutustellaan tavallisten ihmisten arjen touhuiluista.

Oletteko valmistaneet chilipaprikasäilykkeitä tai kuivattaneet ja jauhaneet chilituotteita?

Miten olette onnistuneet?

Onko hyviä reseptejä?

Olen tänään säilönyt chilipaprikoita etikkaliemeen, osa on uunissa kuivumassa.

Minulla on vielä chilipaprikoita valmistumassa samoin kuin kirsikkatomaattejä.

44

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miten ovat Youghourtisi?
      Turkkia vai Kreikkaa?

      H.

      • Muista kuitenkin että Turkkilainen on Presidenttimme ja Ulko-Ministerimme suosikki-Demokratia.
        Kreikkalaista suosiva ei enää ole hallituksessa.

        H.


    • Viime vuonna sain hienon sadon, pakastin ne suoraan sellaisinaan. Isosta rasiasta oli helppo ottaa yksi kerrallaan, ja vaikka naheiksi meni, niitä sai hyvin chopattu anteeksi pilkottu pataan.

      Sitten joku ämpäripää (varmaan minä) otti koko rasian pakastimesta ja siirsi sen jääkaappiin. Sinne ne mätäni.

      Nyt ne vasta kellertää. En tiedä ehtiikö punastua, vai tarviiko ne lisävaloa? Onko kellään apua ja kokemusta tarjota?

    • Mulla on käytännössä aina chilipähkinöitä kaapissa.
      Ne on sellasia mm. chilillä maustettuja suolapähkinöitä. Syön esimerkiksi "kahvileipänä". Muita chili-tuotteita en juurikaan harrasta.

    • Pofiilissani on sadon-korjuu-kasviksia.
      Liekö aloituksen innoitus.
      Haisteletteko te koskaan kasvistenne pusseja.
      Minä haisuttelen.
      Jokainen pakaste-pussi kertoo minulle Suomesta.
      Tuore tuoksu ilman sivu-vivahteita.
      Toisinaan tuntuu että tunnen Lumenen kynsi-lakan tuoksun.
      Miehisiä tuoksuja en ole havainnut.
      Enkä Joutsenta, vaikka kuva on pussissa.

      H.

    • Ancelina

      Reseptejä ei ole jaettavaksi asti, mutta tosi hyvin sain tillit ja persiljat rapsakan kuiviksi.

      Tänä syksynä ei yksikään satsi kärventynyt, en unohtanut niitä hellanuuniin tulen jo loimutessa hyvinkin kauan. Muoviritilä suli laidoistaan yhtenä syksynä.

      Kaikki kymmenen sipuliakin kuivuivat mukavasti, eivätkä mädäntyneet. Istutin niitä ainakin viisikymmentä, outoa hävikkiä tapahtunut kesän aikana.
      En epäile ketään.

      • Minulle on käynyt samoin tomaattien kanssa. Istutin kirsikkatomaatteja sain kasvamaan neljä vartta, joista kaksi on jaksanut loppusuoralle. Laskin tomaatit niitä on punertumassa 9 kpl. Saa nähdä ehtivätkö kukkaset hedelmiksi, epäilen, mutta on ne vain kallisarvoisia tomaatteja aijon ne syödä samalla hartaudella kuin Sota ja Rauha elokuvan Pierre leipäpalastaan.

        Chilipaprikat tekivät hyvän sadon, mutta ostinkin valmiiksi kasvatetut alut. Äskeen otin Chilipaprikat uunista ja jauhoin morttelissa jauhoksi. Päätin mauistella oliko makua, oli, seisoin tovin suu auki.

        Salaattipeltoni oli myös satoisa. Haen päivittäin jääsalaattia ja lehtisalaattia mökin salaattimaasta. Kurpitsat oli hauska kokeilu. Komia oli kukkamaa, mutta yhtään kurpistsaa en saanut. Eräs ystävättäreni kertoi konsteja, joita pitää kokeilla ensi vuonna.

        Lehtisalaattia, rucolaa ja tilliä minulla on ollut rukuissa täällä kaupunkiasunnon parvekkeella. Kun ilmat kylmeni toin chilipaprikatkin parvekkeelleni, nostin ne yöksi sisään, ja katsos kummaa sain silmäoireita. Nyt kasvit ovat keittiön ikkunan edessä ja kaukana makuuhuoneestani, josta mennään parvekkeelle.


      • O-Orvokki

        Vihreitä tomaatteja olen aina välillä säilönyt. Ne ovat melko harvinaista herkkua nykyään.


      • korppis11
        O-Orvokki kirjoitti:

        Vihreitä tomaatteja olen aina välillä säilönyt. Ne ovat melko harvinaista herkkua nykyään.

        Miten olet ne säilönyt? Vihreitä olisi noissa kirsikkatomaateissa.


      • eppu2

        Joskus vuosia sitten, minulta hävisi muutama sipuli, kolo vain jäi ja jokunen oli nostettu ylös.
        Epäilin jonkun metsänelävän olleen asialla.
        Joskus olen säilönyt itsekasvatettuja kurkkuja etikkaliemeen.
        Muutama kurpitsa kasvoi pari pientä alkua vielä maalla harson alla.
        Kaikki muut syöty.


      • eppu2 kirjoitti:

        Joskus vuosia sitten, minulta hävisi muutama sipuli, kolo vain jäi ja jokunen oli nostettu ylös.
        Epäilin jonkun metsänelävän olleen asialla.
        Joskus olen säilönyt itsekasvatettuja kurkkuja etikkaliemeen.
        Muutama kurpitsa kasvoi pari pientä alkua vielä maalla harson alla.
        Kaikki muut syöty.

        Taisi olla viime syksynä sekin, kun laitoin sipulit hellanuuniin jälkilämpöön kuivumaan.
        Olin viikon poissa ja kotiuduttuani sytytin tulen hellaan. Outo haju viimein havahdutti ja sipulit olivat jo pehmeitä ja kypsiä.
        Joten jotakin pientä ongelmaa näyttää joka vuosi olevan. Osa omaa syytäni.

        Kesäkurpitsat kasvoivat hyvin, lähes 30 kpl. niitä tuli, annoin osan heille jotka huolivat.


      • eppu2 kirjoitti:

        Joskus vuosia sitten, minulta hävisi muutama sipuli, kolo vain jäi ja jokunen oli nostettu ylös.
        Epäilin jonkun metsänelävän olleen asialla.
        Joskus olen säilönyt itsekasvatettuja kurkkuja etikkaliemeen.
        Muutama kurpitsa kasvoi pari pientä alkua vielä maalla harson alla.
        Kaikki muut syöty.

        Olisiko siinä eppu käynyt niin kuin minun auringonkukille viime syksynä. Ilmeisesti jänikset olivat ne syöneet juuria myöten.


      • eppu2
        korpikirjailija kirjoitti:

        Olisiko siinä eppu käynyt niin kuin minun auringonkukille viime syksynä. Ilmeisesti jänikset olivat ne syöneet juuria myöten.

        Voipi olla. Yhtenä kesänä jänikset söivät heti keväällä orvokeista kukat.


      • eppu2
        Ancelina kirjoitti:

        Taisi olla viime syksynä sekin, kun laitoin sipulit hellanuuniin jälkilämpöön kuivumaan.
        Olin viikon poissa ja kotiuduttuani sytytin tulen hellaan. Outo haju viimein havahdutti ja sipulit olivat jo pehmeitä ja kypsiä.
        Joten jotakin pientä ongelmaa näyttää joka vuosi olevan. Osa omaa syytäni.

        Kesäkurpitsat kasvoivat hyvin, lähes 30 kpl. niitä tuli, annoin osan heille jotka huolivat.

        Keitin kesäkurpitsasta keittoa, sipuli ja porkkana ja persilja myös omasta maasta.
        Kaupasta kerma ja ruohosipulisulatejuusto.
        Pojantytär oli silloin mökillä ja tykkäsi kovasti. Kelpasi se miehillekin.


      • O-Orvokki
        O-Orvokki kirjoitti:

        Vihreitä tomaatteja olen aina välillä säilönyt. Ne ovat melko harvinaista herkkua nykyään.

        Kopion googlattua tekstiä. Saatan ehkä laittaa myöhemmin myös oman reseptin, jos se on tallessa. ;)

        (tuntematon)
        05.09.2005 13:48Vihreät tomaatit -etikkasäilyke

        1 kg vihreitä tomaatteja
        1 l vettä
        1 rkl suolaa
        n. 700 g sipulia

        mausteliemi:
        6 dl vettä
        3 dl väkiviinaetikkaa
        3 dl (250 g) sokeria
        kanelitanko
        1 muskotinkukka
        5 kokon. mausteneilikkaa

        Pistele tomaatit haarukalla, etteivät kuoret irtoaisi. Keitä tomaatit puolikypsiksi (n.20 min.) suolavedessä ja kaada vesi pois. Kiehauta mausteliemen ainekset. Lisää mausteet sideharsopussissa.
        Lisää mausteliemeen esikeitetyt tomaatit ja suikaloitu sipuli. Keitä, kunnes tomaatit ovat kypsiä (n.15 min.).
        Tölkitä kuumana liemineen hyvin pestyihin tölkkeihin.
        (tuntematon)
        10.09.2005 13:42Re: Re: Etikkasäilyke

        tässä toinen resepti missä tomaatit kaltataan. Hiemn työläämpää, mutta eipä ole kuoria...

        litra vihreitä tomaatteja
        etikkaa, vettä

        2 kupillista etikkaa
        2 kupillista vettä
        5 dl sokeria
        kanelinpala
        6 kokonaista neilikkaa
        pala inkivääriä

        Kalttaa ensin tomaatit kiehauttamalla ne pikaisesti vesi-etikka -seoksessa. Älä kalttaa jalkaasi! Keitä sitten etikka-sokeri-liemessä sideharsopalaan kietaistuja mausteita, kunnes sokeri on sulanut ja liemi on tuoksuvaa. Lado tomaatit huolellisesti puhdistettuihin tölkkeihin ja kaada liemi päälle.


    • Otin jää-kaapista kaksi olutta 0,33 4,5% Alumiini SF.
      (Paloma-Info)
      -
      Ette usko kuinka hieno tuoksu kaapistani kantautui.
      Siellä on kylmässä uusin ruoka-annokseni(5Pv.)
      Valko-sipuli-jauhe on tehnyt hienosti tehtävänsä.
      Sekä Pippuri ja Suola.
      Noh, Suola ei tuoksu.
      Mutta mukana sekin on.
      Kaiken kruunaavat Apetit-pakasteet SF.
      -
      Kyllä jäävät kilit ja kurrit toiseksi.
      Korppis saa syöttää ne Sorsilleen.
      -
      Tilli on kyllä parasta kuivattuna.
      Kuivaus jotenkin konsentroi tunteet ja tuoksut.

      H.

    • Korppis11

      Syksynsatoviinini alkaa kohta olla loppusuoralla. Ominaispaino oli jo laskenut alle nollan ja alkoholipitoisuus noussut kymmeneen. Hyvä tuoksu ja mustaherukkainen maku.

      • Rankista

        Saisi hyvää ponua.


      • "feikki-korppis11"

        Muistaa hän kuivattaa viininsä kunnolla ennen juontiaan.
        Liika pulleus saa aikaan Diabetes2:n
        Minäkin laihdutin ihan liian myöhään.
        Laihduta sinä ajoissa :)
        -
        Muistanet hiljakkoin ostamani ja kuvaamani pikku-leikkurin.
        Siihen mahtuu yksi lohkottu Omena(pienehkö) ja puolikas Mandariini.
        Mandariini kuorittuna, Omena ei.
        Kyl maar on kuitua ja vitamiiniä.
        Mansikat loppuivat, joten nyt sitten tollanen jälki-ruoka.
        -
        Lopeta siis koti-viinin hoilaaminen ja ala ostaa kaljan kailotusta.
        -
        https://www.youtube.com/watch?v=hajBdDM2qdg

        H.


      • samanlainenl
        hunksz kirjoitti:

        "feikki-korppis11"

        Muistaa hän kuivattaa viininsä kunnolla ennen juontiaan.
        Liika pulleus saa aikaan Diabetes2:n
        Minäkin laihdutin ihan liian myöhään.
        Laihduta sinä ajoissa :)
        -
        Muistanet hiljakkoin ostamani ja kuvaamani pikku-leikkurin.
        Siihen mahtuu yksi lohkottu Omena(pienehkö) ja puolikas Mandariini.
        Mandariini kuorittuna, Omena ei.
        Kyl maar on kuitua ja vitamiiniä.
        Mansikat loppuivat, joten nyt sitten tollanen jälki-ruoka.
        -
        Lopeta siis koti-viinin hoilaaminen ja ala ostaa kaljan kailotusta.
        -
        https://www.youtube.com/watch?v=hajBdDM2qdg

        H.

        Sillä leikkurilla saa kätevästi pienen määrän kermavaahtoa, tee se ensin ja sitten silppua sipulit ja sienet


    • vhimsf

      Olen kerännyt ja kuivattanut maustekasvinippuja, tilliä,saksankirveliä, liperiä, aika hyviä sekoituksia, horsmaa, nokkosta, mustaviinimarjal- javatunlehtiä teeksi, omena-sinappisekoituksia, omenoista saa hyvää jälkiruokaa uunissa kaurapaistoksina jäätelön kera,
      löysin uuden maustekakkureseptin, piimä-puolukkakakku, jota huomenna ajattelin kokeilla.
      Mun kymmenen perunan pottumaa on vielä kasvamassa - myrsky on ravistellut vaahteroista upean maton nurmikolle - pihalla on vieraillut punatulkkuja ja rastaita etsivät varmaankin siemeniä ravinnokseen.

      • korppis11

        Huomenta@ mökin pihapiirin koivunlehdet sain viikolla kerättyä ja pois vietyä rannan haavat pudottavat vielä lehtiään. Nyt näyttää aurinkoiselta josko tässä kahvit keitän niin taidanpa mökille ajella. Hyvää lauantaita 😤


    • Tavuviiva

      Tilli on ihan ok., jos pakastaa foliossa.voi tehdä sellaisia kertaannoksia.
      Eihän ne perunat paljon kysele, että onko pakastettua eikä miks ei ollut tuoretta??? Tulee kesäinen olo, mutta ei välttämättä tyttömäinen...

      • eppu2

        Olen laittanut persiljaakin kerta-annoksina pakkaseen juuri noin.


      • Persiljaa voi pakastaa ilman foliotakin, olen pakastanut pusseihin (ilma pois tietty).

        Martoilta löytyy tällainen kiva vaihtoehto:
        "Levitetään pala muovikelmua pöydälle, jonka päälle pilputaan pieniäpersilja-annoksia riviin. Sitten kieräytetään rivi kelmun sisään. Annosten väliin voi tehdä solmut, laittaa sulkijat, teipit tms. Letkun voi heittää pakkaseen ja leikata siitä aina annos tarvittaessa."


    • henrjii

      nauriista ohuita lastuja jotka voidellaan hunajalla ja voilla, ne vaan sitten uunin 200 asteeseen kunnenes väri on kullan keltainen

    • Enpä ole chilistä niin innostunut. Toki chili maistuisi ruuassa mutta sitten pitäisi tehdä puoliskolle eri safkat, sillä kun suu "palaa" jo normaalista mustapippurimäärästä.

      Mutta omenoista yhdenlainen syysherkku:
      4 suurehkoa omenaa
      4 hiivaleipäviipaletta
      3 dl kauraryynejä
      100 g voita
      2 dl fariinisokeria
      2 rkl vehnäjauhoja
      1.5 dl kermaa
      kanelia

      Omenat lohkottuina ja leipäviipaleet revittyinä korkeaan uunivuokaan.
      Muut aineet kiehautetaan kattilassa tasaiseksi mössöksi ja kaadetaan
      omenoiden ja leipien päälle. Ja eikun 200 asteiseen uuniin 20 - 30 minuutiksi.
      Vähän saa jäähtyä ja vaniljakastiketta päälle, syntisen hyvää.

    • Onko teillä viinirypeläitä, ja mitä teette niistä? Ei tullut kovin paljon, ja koira taisi verottaa siitä eilen jonkun verran, mutta ehkä puoli litraa löytyisi vielä.

    • korppis11

      Olen lähdössä mökille. Tänään ohjelmassa on marjapensaiden oksien leikkaus. Tuon samalla pihalla kukkivat hortensiat kaupunkiin. Luin, että ovat sekä ulko-että huonekasveja. Tänä kesän mieluisin yrttimakulöytöni on timjami. Saatan napostella tinjamin oksia, on ne niin hyviä.

      • Olipas päivä, aurinko paistoi ihanasti, seurasi touhujani. Sain paljon aikaseksi. Risusavottaa ja oksimista, plus tietty pitihän ne oksimisroskat pois hilata ressun avulla ja kottikärryllä siirtyivät metsän siimekseen. Nyt alkaa mökin pihapiiri olla siisti paikat kunnossa, mutta selkä paskana. No ei hätää, poskia polttaa ja nälättää kyllä se selkä siitä leppyy kun muutaman päivän huilaan ; (


      • matkaan_hopia
        korppis kirjoitti:

        Olipas päivä, aurinko paistoi ihanasti, seurasi touhujani. Sain paljon aikaseksi. Risusavottaa ja oksimista, plus tietty pitihän ne oksimisroskat pois hilata ressun avulla ja kottikärryllä siirtyivät metsän siimekseen. Nyt alkaa mökin pihapiiri olla siisti paikat kunnossa, mutta selkä paskana. No ei hätää, poskia polttaa ja nälättää kyllä se selkä siitä leppyy kun muutaman päivän huilaan ; (

        ohlson lehdenkeräyskassi (onkin lopetettu) tai pressu http://www.clasohlson.com/fi/Suojapeite/40-8949
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Alankomaalainen_keittiö
        http://www.kasvikset.fi/kasvitieto/kasvisten-maarittely
        https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/305


      • Korppis, äitini oli itse-oppinut-lukenut puutarhuri, hän sanoi aina että mitään ei pitäisi leikata enää syksyllä kun ilman kosteus on korkea, ja homeet viihtyy. Ne pesiytyy leikkauskohtaan ja aiheuttaa sairauksia. Jos leikkaa, pitäisi haava-ainetta sivellä kohtiin ettei kosteus pääse niihin.

        Tämä koskee myös perennojen alasleikkaus. Mikä pikkasen kaihertaa neitsytmieltäni, koska siistiä pitää olla. Toisaalta keväällä oikein kaipaa ulos, syksyllä takka huutaa kovempaa kuin piha. Kiva että on keväisin siivottavaa.

        Hain äsken kuukkelista oliko tieto oikein, kyllä vaan on. Kyl äidit tietää ♥



      • hmp.f kirjoitti:

        Korppis, äitini oli itse-oppinut-lukenut puutarhuri, hän sanoi aina että mitään ei pitäisi leikata enää syksyllä kun ilman kosteus on korkea, ja homeet viihtyy. Ne pesiytyy leikkauskohtaan ja aiheuttaa sairauksia. Jos leikkaa, pitäisi haava-ainetta sivellä kohtiin ettei kosteus pääse niihin.

        Tämä koskee myös perennojen alasleikkaus. Mikä pikkasen kaihertaa neitsytmieltäni, koska siistiä pitää olla. Toisaalta keväällä oikein kaipaa ulos, syksyllä takka huutaa kovempaa kuin piha. Kiva että on keväisin siivottavaa.

        Hain äsken kuukkelista oliko tieto oikein, kyllä vaan on. Kyl äidit tietää ♥

        Sehän on hyvä, että äidin opit ovat oikeita ja vielä kun googlettaa niin pakkohan niiden on olla.

        Keväällä en leikkeli pensasaitoja ja marjapehkoja. Ne kun ovat jo luomassa uusia silmuja kun aloitan mökkikauden.


      • korppis kirjoitti:

        Sehän on hyvä, että äidin opit ovat oikeita ja vielä kun googlettaa niin pakkohan niiden on olla.

        Keväällä en leikkeli pensasaitoja ja marjapehkoja. Ne kun ovat jo luomassa uusia silmuja kun aloitan mökkikauden.

        Heti sadon jälkeen voi sitten olla parempi aika leikata.

        Arvelin että wikipediaa siteeraavaa saattaisi uskoa googleakin :))
        Jaksaksää vieläkin olla vihainen mulle? Okei, mä peräännyn sun jutuista.


    • Tänään meillä syödään huspottia klapstukin kanssa ; ) Lähden hakemaan raaka-aineita. Syömme hollantilaista perinneruokaa. Perinne pohjautuu vuoden 1574 espanjalaisten valloittajien vetäytymiseen ja Leidenin kaupungin piirityksen loppumiseen.

      Perunaa, porkkanaa, sipulia soseeksi ja naudanlihaa.

    • kasvinisti
    • tuk-pot
    • Apple butter elikkä omenavoita olen keitellyt crockpotissani pari päivää. Namia! Puuron silmäksi, murojen joukkoon, paahtoleivän levikkeeksi jne...
      kuorittuja, paloiteltuja omppuja ilman siemenkotaa
      sokeria (mieluiten fariinsokeria)
      paljon kanelia, neilikkaa, pikkasen muskottipähkinää, kaikkia piparkakkumausteita mistä tykkää.
      Sekoitetaan hyvin.
      Ei lisätä nestettä.
      Haudutuspataan kaikki ja pienelle lämmölle ainakin 8-10 tunniksi, aika riippuu siitä miten paksua ja tummaa hilloa halutaan.
      Voita ei reseptiin kuulu, nimestä huolimatta.

    • Profiili-kuvassa on tänään ostetut 12 kpl. Paisti-leike.
      Broil. SF
      Valuvat huuhdeltuina lävikössä tasa-lämpöisiksi.
      Seuraavaan Maanantaihin riittävä valkuais-annos.
      Niitä voin jo pureskella valkoisin hanpain.
      Samoin kuin höyrytettyjä vihanneksia.
      Ei paha?
      Muinainen henrjiikin kadehtisi.
      Niin ja joo
      Jauhe-V-sipuli loppui.
      On poikettava Hagiksen-hallissa.
      Vain sieltä saa aitoa Intialaista.

    • mimmimum-..mi

      Kauppahalli-sanasta muistui mieleeni ....syyssato juttu... kurkkusalaatti.. ennen tein itse kurkkusalaattia.....paljon tilliä ja sipulia... Ruoveden herkku myy hyvää kurkkusalaattia jota ei saa kaupoista....toreilla...markkinoilla...kauppahallista...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      88
      3728
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      588
      3531
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3432
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2187
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2151
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      320
      1936
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1905
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      159
      1657
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1361
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe