Elatus oikeudenkäynti

Mielenkiinnostakyselen

Meillä tulossa elatustuen osalta oikeudenkäynti ja nyt kiinnostaisi tietää, miten ne yleensä menee ja millaisia päätöksiä on oikeus antanut? Onko kanteessa esitykset mennyt läpi vai onko tuomari tehnyt jonkun kompromissi ratkaisun? Onko joku hävinnyt juttuaan? Kaiken tiedon otan mielellään vastaan. :)

13

995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riippuuoletko

      äiti vai isä..

    • Unohdinsenkirjoittaa

      Lähivanhepi siis äiti on laittanut asian vireille, meillä ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa sopimusta, meni umpeen elokuussa.

      • sossusiis

        syyllistynyt jälleen rikokseen;
        lapsen elatuksesta ei lain mukaan tehdä koskaan määräaikaista sopimusta, vaan lapsen elatuksesta tehtävät sopimukset tehdään aina kunnes lapsi 18
        vuotta. Sossulla/ lastenvalvojalla ei ole myöskään koskaan mitään oikeutta ottaa kantaa sopimuksen sisältöön, sillä lapsen elatusta koskevat sopimukset
        ovat aina vanhempien välisiä keskinäisiä ja vapaa-
        ehtoisia sopimuksia, jotka joko tuomioistuin tai lastenvalvoja vain molempien vanhempien pyynös
        tä vahvistuttaa. Aluksi tekisin rikosilmoituksen siis lastenvalvojasta.
        Asiaan..
        Mikäli haet oikeusapua valehtele tulosi ja laita kaikki oikeudenkäyntikulut valtion maksettaviksi. Niin exäkin
        aikanaan teki eikä joutunut mihinkään vastuuseen..
        Älä pidä omistuksessasi autoa, vaan laita mahdollinen auto esim. vanhempiesi nimiin, myy asunto ja osta
        uusi kallis asunto ja ota reilusti pankkilainaa asuntoa varten, jolloin lainanlyhennykset ja korot huomioidaan
        elatusta vähentävinä kuluina. Samoin hanki mahdolli-simman paljon lääkkeitä, reseptejä eri sairauksista, jolloin sinulla on esittää terveyden/ sairaanhoitokuluja, jotka vähennetään mahdollisista elatusmaksuista.
        Mikäli olet työtön ja saisit lapsikorotusta työttömyys korvauksessa muuta tämä sairauslomaksi, työkyvyttö myydeksi, jolloin kela maksaa sairauspäivärahaa..
        sairauspäiväraha pitää sisällään lapsikorotuksen, mutta
        ei näy misään. Heittäydy siis pitkälle sairauslomalle ja kun tilanne on rauhoittunut voit taas jatkaa entiseen malliin. Kannattaa kuitenkin tarjota exlle jotain sopi-musta, esim. 0 eur/ kk, yhteishuolto, vuoroasuminen. Lastenvalvojallehan ei kannata eikä tarvitse mennä, sillä mahdollisen vahvistuksen voitte hakea yhteisellä hakemuksella käräjäoikeudesta. Muista nauhoittaa kaikki mahdolliset keskustelut kertomatta niistä äidille ja "viranomaisille". Isä kun ei saa omistaa suomessa mitään ja äidin varallisuutta ei lasketa. Laki sanoo kiistatta, että asuinkulujen, välttämättömien menojen jälkeen tulee jäädä vähintään 500 eur/ kk omaan elämään. Itse joudun maksamaan, koska unohdin auton omiin nimiin; äidin ja lastenvalvojan ainut halu oli saada elatusta 300 eur/ kk/ lapsi ilman huoltajuutta, tapaamisoikeutta.. saivat 60 eur/ kk.. äiti menetti kelan elatusta noin 1000 eur oikeudenkäyntikuluja 1000 eur:).. lapset tosin edellen vieraannutettu; perätön lausuma lapsen olosuhteista.


    • esimerkinvoimaa

      Oikeudessa ei ole pohjana pelkästään lastenvalvojan ns. laskuri, vaan siellä huomioidaan todelliset olosuhteen vähän laajemmin. Sekä itsellä että yhdellä ystävällä on kokemusta, ja ennen omia kokemuksia selvittelin asioita, niin ainakin seuraavia asioita oikeudessa on tarkasteltu, ja ovat jossain määrin vaikuttaneet:

      -Harrastuskuluja ei erikseen huomioida, jos harrastuksia ei ole etävanhemmalta hyväksytetty, tai jos harrastus ei ole muutoin monivuotinen ja lapselle ns. "pakollinen". Jos on jokin kallis harrastus (vaikka jääkiekko), niin se kannattaa siis yhdessä sopia. Jos kumpi tahansa vanhemmista sitten haluaa yksin päättää lapsen harrastuksen, niin maksaakin sen sitten yksin. Eli pätee myös niin, että jos etävanhempi pistää lapsen johonkin harrastukseen, niin ei voi laskuttaa siitä lähivanhempaa.

      -Uusperheasiat huomioidaan jossain määrin, eli siis todellinen tilanne, jos vaikuttaa elatuskykyyn. Esimerkiksi tilanne, jossa etävanhemman kodissa on tarhaikäisiä puolison lapsia (ei siis etävanhemman omia), ja näiden lasten tarhamaksu on hyvin korkea johtuen tämän isäpuolen tuloista (olisi pienempi lasten huoltajan tulojen perusteella), niin etävanhempi voi vähentää lapsipuoltensa tarhakuluja elatuskyvystään jossain määrin. (Luonnollista, koska tämähän todellisuudessa vaikuttaa perheen elatuskykyyn. Sama tilanne jos on lähivanhemman kodissa.)
      Myös jos lähivanhemmalla on puoliso, jonka tulojen takia lapsen tarhamaksu on hyvin suuri, eikä etävanhemmalla ole elatuskykyä sitä huomioimaan, niin elatusmaksua kohtuullistetaan.

      -Myös esimerkiksi jos etävanhemman puoliso on vaikkapa hoitovapaalla/äitiyslomalla, niin etävanhemmalla on elatusvelvollisuus puolisoaan kohtaan. Tällaisessa tapauksessa hän saa vähentää elatuskyvystään sekä elatuksen puolisoa kohtaan että asumiskulut kokonaan, eikä vain puoliksi. Elatusvelvollisuuden summaan vaikuttaa se, onko avo- vai avioliitossa.

      -Jos etävanhemmalla on muita lapsia, joista maksaa elareita, niin elatusmaksun heistä voi surutta vähentää elatuskyvystään. Sitä keskustelua ei käydä, että voisiko niitä maksuja kohtuullistaa. Jos siitä on jo sopimus, niin sitten on.

      -Oikeudessa voidaan myös suurentaa ns. tapaamisista muodostuvia kustannuksia, mikäli etävanhempi tosiasiallisesti maksaa muutakin kuin ruuat tapaamisten aikana. Esimerkiksi ystäväni tapauksessa etävanhemman luona oli lapsilla omat vaatteet, fillarit, omat huoneet jne. Tämä vähensi tietty maksettavan elatusmaksun määrää lähivanhemmalle. Myös muut etävanhemmalle menevät kulut katsotaan. (Jos etä maksaa jotain laskuja, osallistuu yhteisiin hankintoihin yms.)

      -Hyväksyttäviä syitä olla ns. elatuskyvytön tarkastellaan aika kriittisesti. On se elatuskyvytön sitten lähivanhempi tai etävanhempi. Kumpikaan ei voi "heittäytyä" elatuskyvyttömäksi huvikseen. Jos heittäytyy, niin elareissa lasketaan elatuskyvyksi se, mikä olisi mahdollista tienata. Esimerkiksi jos lähivanhempi jättäytyy työttömäksi omasta halustaan, niin hänen tuloikseen katsotaan yhä se, mitä hän tienaisi töissä. Sen sijaan jos saa lapsen ja jää äityislomalle, niin se katsotaan hyväksyttäväksi syyksi tienata vähemmän, ja voidaan tehdä määräaikainen soppari elarista, jossa tulojen muutos huomioidaan. Opiskellakin voi, jos on nuori eikä ole vielä mitään koulutusta. Silloin se katsotaan hyväksytyksi. Sen sijaan työuran kesken jos lähtee opiskelemaan, niin elareita ei saa enempää sen takia, vaan lasketaan mitä voisi tienata.

      -Elareissa lisäkuluna hyväksytään sairasvakuutusmaksu. Käsittääkseni aina. Samoin jos lapsella on jokin säännöllinen lääkitys, josta on ylimääräisiä kuluja. Sen sijaan normaalit sairaskulut ei ole lisättäviä.

      -Iltapäiväkerho ekaluokkalaisille hyväksytään ylimääräiseksi kuluksi, jos lähivanhempi käy töissä, ja iltapäiväkerholle on siis tarve. Nykyäänhän sitä IP:tä ei kovin monessa kunnassa isommille lapsille olekaan... Ja IP:tä ei lasketa, jos lähi ei käy töissä.

      Harvemmin kaikki kanteessa esitetyt menee läpi, jos etävanhemmalla on vastaperustelut tai tosiasiallinen tilanne on eri kuin kanteen mukaan.

      Ja summathan vaihtelee ihan hurjasti, koska jokaisen lapsen ja vanhempien tilanne on niin erilainen. Siksi tällaisella palstalla ei kannata summia juuri kysellä.

      Minulla on yksi 4v lapsi. Tarhamaksu on 280e/kk, koska puolisoni tulot ovat suuremmat kuin minulla. Minun tulot n. 1800e/kk. Etävanhempi maksaa 190e/kk elareita. Hänen tulot n. 2500e/kk. Mielestäni ihan ok. Minä ehdotin alunperin 230e ja etä olisi halunnut maksaa vain sen reilut 150e. Etävanhempi "ehtii" tavata lasta n. kerran kuukaudessa.

      Miksi sinä lähdet käräjille? Oletko yrittänyt sovitella? Maksaako etävanhempi mitään tällä hetkellä? Minkä ikäinen lapsi on?

      Me mentiin käräjille sovintomenettelyn kautta, koska etävanhempi suuttui ja päätti olla maksamatta mitään. Jos olis maksanut sitä 150e summaa, niin olisin ehkä antanut asian olla.

      • sossujaäitirikkooaina

        sossu ja äiti siis syyllistynyt jälleen kerran rikokseen;
        lapsen elatuksesta ei lain mukaan tehdä koskaan määräaikaista sopimusta, vaan lapsen elatuksesta tehtävät sopimukset tehdään aina kunnes lapsi 18
        vuotta. Sossulla/ lastenvalvojalla ei ole myöskään koskaan mitään oikeutta ottaa kantaa sopimuksen sisältöön, sillä lapsen elatusta koskevat sopimukset
        ovat aina vanhempien välisiä keskinäisiä ja vapaa-
        ehtoisia sopimuksia, jotka joko tuomioistuin tai lastenvalvoja vain molempien vanhempien pyynöstä vahvistuttaa. Aluksi tekisin rikosilmoituksen siis lastenvalvojasta.
        Asiaan..
        Mikäli haet oikeusapua valehtele tulosi ja laita kaikki oikeudenkäyntikulut valtion maksettaviksi. Niin exä aikanaan teki eikä joutunut mihinkään vastuuseen..
        Älä pidä omistuksessasi autoa, vaan laita mahdollinen auto esim. vanhempiesi nimiin, myy asunto ja osta
        uusi kallis asunto ja ota reilusti pankkilainaa asuntoa varten, jolloin lainanlyhennykset ja korot huomioidaan
        elatusta vähentävinä kuluina. Samoin hanki mahdolli-simman paljon lääkkeitä, reseptejä eri sairauksista, jolloin sinulla on esittää terveyden/ sairaanhoitokulu ja, jotka vähennetään mahdollisista elatusmaksuista.
        Mikäli olet työtön ja saisit lapsikorotusta työttömyys korvauksessa muuta tämä sairauslomaksi, työkyvyttö myydeksi, jolloin kela maksaa sairauspäivärahaa..
        sairauspäiväraha pitää sisällään lapsikorotuksen, mutta ei näy misään. Heittäydy siis pitkälle sairaus lomalle ja kun tilanne on rauhoittunut voit taas jatkaa entiseen malliin. Kannattaa kuitenkin tarjota exlle jotain sopimusta, esim. 0 eur/ kk, yhteishuolto, vuoro asuminen. Lastenvalvojallehan ei kannata eikä tarvit se mennä, sillä mahdollisen vahvistuksen voitte hakea yhteisellä hakemuksella käräjäoikeudesta. Muista nauhoittaa kaikki mahdolliset keskustelut kertomatta niistä äidille ja "viranomaisille". Isä kun ei saa omistaa suomessa mitään ja äidin varallisuutta ei lasketa. Laki sanoo kiistatta, että asuinkulujen, välttämättömien menojen jälkeen tulee jäädä vähintään 500 eur/ kk omaan elämään. Itse joudun maksamaan, koska unohdin auton omiin nimiin; äidin ja lastenvalvojan ainut halu oli saada elatusta 300 eur/ kk/ lapsi ilman huoltajuutta, tapaamisoikeutta.. saivat 60 eur/ kk.. äiti menetti kelan elatusta noin 1000 eur oikeuden käyntikuluja 1000 eur:).. lapset tosin edellen vieraan nutettu; perätön lausuma lapsen olosuhteista.


      • Edelleenkyselen

        Meillä sellainen tilanne, että isä ei ole lapsen elämässä mukana, ei halua olla, vaikka sitä on yritetty monen tahon kans yhteistyössä. Lapsi on nyt reilun vuoden. Tällä hetkellä ei ole voimassa olevaa sopimusta, koska emme ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä. Siksi käräjille. En ole sopimuksen umpeutumisen jälkeen saanut mitään elaria isältä.
        Minulla on edellisestä liitosta lapsia, joista on elatusvastuu, isällä on myös pari lasta, joista maksaa elareita. Itse olen työtön ja opiskelen tällä hetkellä, isä on töissä käyvä ihminen.
        Laskelmien mukaan, minulla ei ole elatuskykyä, jään usean satasen miinukselle, isän elatuskyky on laskettu olevan 450€.
        Minulla eikä isällä ole uutta puolisoa.
        Kuluja lasten osalta ei ole normaalia enemmän, hoitomaksujakaan ei ole, saan ilmaisen hoidon.
        Kaiken tämän huomioon ottaen, en ole kuuta taivaalta vailla, vain sen, mikä pojalle kuuluu, että saisi hyvän elämän. Haluaisin isän osallistuvan pojan elämään, mutta hän kokee oman elämänsä ja vapauden tärkeämmäksi, enkä voi siihen vaikuttaa.
        Asianajan kans laskettiin elarin määräksi 235€, ja se on varsin kohtuullinen kaiken huomioon ottaen.
        Kanne on nyt nostettu ja nyt vaan odottelen, mitä tapahtuu, ei ole ikinä tälläisten asioiden kans tarvinnut olla tekemisissä.
        Olen kuullut, että osa päätöksistä on mennyt kansliapäätöksenä, osassa on käsittely. Mikähän tähän vaikuttaa?
        Toivon, että saan vain asiallisia kommenteja, paskanjauhannan voi jättää muualle, ne on tullut jo selväksi.


      • Raisionkaupungin

        lastenvalvojan lausuman mukaisesti ei voi olla
        lapsensa huoltaja, lähi- tai etävanhempi ja
        lapsella ei voi olla tapaamisoikeutta, mikäli ei
        itse suoriudu täysimääräisestä elatusavusta
        saadessaan sosiaaliavustusta, työttömyyskor
        vausta esim. ollessaan äitiyslomalla/ hoito
        vapaalla, työtön yms.. muistathan maksaa
        isälle työttömyyskorvauksen lapsikorotuksen?

        Sovi asiallisesti isän kanssa lastenne asioista eli yhteishuolto, vuoroasuminen, EI ELATUSTA ja
        maksat isälle puolet lapsilisästä; lapsen kulut
        siis tasan ilman ELATUSTA..tyhmä saa olla muttei idiootti:) ja ei ulkopuolisia kuten sossua, asian
        ajajaa yms sotkemaan lastenne asioita sillä lasten huoltoa, asumista/ tapaamisoikeutta, elatusta ym. koskevat asiat ovat aina yksinomaan vanhempien keskinäisiä ja vapaaehtoisia asioita/ sopimuksia
        jotka joko tuomioistuin tai lastenvalvoja ainoas
        taan molempien vanhempien pyynnöstä vahvistut
        taa..


      • kohtuuhimmaus
        Edelleenkyselen kirjoitti:

        Meillä sellainen tilanne, että isä ei ole lapsen elämässä mukana, ei halua olla, vaikka sitä on yritetty monen tahon kans yhteistyössä. Lapsi on nyt reilun vuoden. Tällä hetkellä ei ole voimassa olevaa sopimusta, koska emme ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä. Siksi käräjille. En ole sopimuksen umpeutumisen jälkeen saanut mitään elaria isältä.
        Minulla on edellisestä liitosta lapsia, joista on elatusvastuu, isällä on myös pari lasta, joista maksaa elareita. Itse olen työtön ja opiskelen tällä hetkellä, isä on töissä käyvä ihminen.
        Laskelmien mukaan, minulla ei ole elatuskykyä, jään usean satasen miinukselle, isän elatuskyky on laskettu olevan 450€.
        Minulla eikä isällä ole uutta puolisoa.
        Kuluja lasten osalta ei ole normaalia enemmän, hoitomaksujakaan ei ole, saan ilmaisen hoidon.
        Kaiken tämän huomioon ottaen, en ole kuuta taivaalta vailla, vain sen, mikä pojalle kuuluu, että saisi hyvän elämän. Haluaisin isän osallistuvan pojan elämään, mutta hän kokee oman elämänsä ja vapauden tärkeämmäksi, enkä voi siihen vaikuttaa.
        Asianajan kans laskettiin elarin määräksi 235€, ja se on varsin kohtuullinen kaiken huomioon ottaen.
        Kanne on nyt nostettu ja nyt vaan odottelen, mitä tapahtuu, ei ole ikinä tälläisten asioiden kans tarvinnut olla tekemisissä.
        Olen kuullut, että osa päätöksistä on mennyt kansliapäätöksenä, osassa on käsittely. Mikähän tähän vaikuttaa?
        Toivon, että saan vain asiallisia kommenteja, paskanjauhannan voi jättää muualle, ne on tullut jo selväksi.

        Jos isä ei esitä mitään erityisiä vastaväitteitä/perusteluja, niin tuo 235e vois hyvinkin mennä läpi kansliapäätöksenä. Esimerkiksi joku 400e elari tuskin menisi, jos isä sitä vastustaa. (Johtuen esimerkiksi siitä, että sinä olet työtön ja opiskelet. Voitais katsoa, että et aktiivisesti hae töitä tms.) 235 elari voi olla lähellä sitä, mikä elari olisi myös pitkässä juoksussa, eli myös sitten, kun käyt töissä. Siksi vois mennä läpi ilman suurempia ongelmia. Mutta kun ei yhtään tiedä muita tietoja... Esimerkiksi mitä isä maksaa muita elareita tms.

        Ihme tyyppi kun ei maksa nyt mitään... Kyllä se 150e kk voidaan periä myös takautuvasti. Eli odottele rauhassa. Tältä ajalta kun isä ei maksa mitään, niin joutuu maksamaan takautuvasti.

        Minä sekä saan että maksan elareita. Kohtuullisuus on näissä valttia.


      • aivanaivan
        kohtuuhimmaus kirjoitti:

        Jos isä ei esitä mitään erityisiä vastaväitteitä/perusteluja, niin tuo 235e vois hyvinkin mennä läpi kansliapäätöksenä. Esimerkiksi joku 400e elari tuskin menisi, jos isä sitä vastustaa. (Johtuen esimerkiksi siitä, että sinä olet työtön ja opiskelet. Voitais katsoa, että et aktiivisesti hae töitä tms.) 235 elari voi olla lähellä sitä, mikä elari olisi myös pitkässä juoksussa, eli myös sitten, kun käyt töissä. Siksi vois mennä läpi ilman suurempia ongelmia. Mutta kun ei yhtään tiedä muita tietoja... Esimerkiksi mitä isä maksaa muita elareita tms.

        Ihme tyyppi kun ei maksa nyt mitään... Kyllä se 150e kk voidaan periä myös takautuvasti. Eli odottele rauhassa. Tältä ajalta kun isä ei maksa mitään, niin joutuu maksamaan takautuvasti.

        Minä sekä saan että maksan elareita. Kohtuullisuus on näissä valttia.

        kohtuus on valttia; kohtuus ei ole kuitenkaan valttia vaatiessa elatusta- ja vastustaessa samalla yhteis huoltoa, lapsen laajoja tapaamisoikeuksia, asumista myös omalla isällään oman isänsä huollossa ja hoidossa Raision kaupungin perättömin "viranomais" lausumin, selvityksin tuomioistuimessa lapsen olosuhteista
        vastoin mitä oikeasti on tapahtunut, oikeasti yhdessä lastenvalvojalla sovittu, oikeasti lapset ja erityisesti "viranomaiset" mm. sosiaalityöntekijä TIINA TUOKKO Raision kaupungin omassa selvitystyössään äidille lapsen edun mukaisena lausunut, suosittanut eli yhteishuolto ja lapsen laajat tapaamisoikeudet, lapsen asuminen myös omalla isällään oman isänsä huollossa ja hoidossa; ennenkuin alkoivat yhteistyössä "viranomaisten" kanssa sekoilemaan luonnehäiriöisenä, sairaina "lastensuojelu-viranomaisina". Lastenvalvojan lausuman mukaisesti ei voi olla lapsensa huoltaja, lähi- tai etävanhempi ja lap-sella ei voi olla tapaamisoikeutta, mikäli ei itse suoriudu täysimääräisestä elatusavusta saadessaan sosiaaliavus-tusta, työttömyyskorvausta esim. ollessaan äitiyslomalla / hoitovapaalla, työtön yms.. muistathan maksaa isälle sen työttömyyskorvauksen lapsikorotuksen?

        Sovi asiallisesti isän kanssa lastenne asioista eli yhteis-huolto, vuoroasuminen, EI ELATUSTA ja maksat isälle puolet siitä lapsilisästä; lapsen kulut siis tasan ilman ELATUSTA..tyhmä saa olla muttei idiootti:) ja ei ulko-puolisia kuten sossua, asianajajaa yms. sotkemaan lastenne asioita sillä lasten huoltoa, asumista/ tapaa-misoikeutta, elatusta ym. koskevat asiat ovat aina yksinomaan vanhempien keskinäisiä ja vapaaehtoisia asioita/ sopimuksia jotka joko tuomioistuin tai lastenvalvoja ainoastaan molempien vanhempien pyynnöstä vahvistuttaa.. yksinkertaista:))


    • Raisionkaupungin

      lastenvalvojan lausuman mukaisesti ei voi olla
      lapsensa huoltaja, lähi- tai etävanhempi ja lapsella
      ei voi olla tapaamisoikeutta, mikäli ei suoriudu täysimääräisestä elatusavusta saaadessaan sosiaaliavustusta, työttömyyskorvausta esim.
      ollessaan äitiyslomalla/ hoitovapaalla yms; todellisuudessa suomessa elatusavun ollessa
      alkaen 0 eur/ kk/ lapsi. Ei elatusta ilman huoltajuutta, asumista/ taopaamisoikeutta, koulutietoja ja lapsen oikeaa nimeä.

    • eiSankareita

      Etävanhemmat eivät saa tukea millään lailla lapsensa tapaamiseen/elättämiseen eikä etävanhemmalla ole oikeuksia missään eikä varsinkaan sossujen silmissä ja saa maksaa aina saman verran elatuksesta mitä on aikanaan sovittu vaikka tulot tippuisi 50%. Etävanhempana ei kannata edes haaveilla opiskelusta tai alan vaihdoksesta. Lähihuoltaja saa kuitenkin kaikki korotukset sekä jos elintaso ja tulot nousevat niin saa aina kuitenkin saman verran elatusmaksua etävanhemmalta mitä on aikanaan sovittu.

      Oikeuteen etävanhempi voi viedä elatusmaksun muutokset omalla kustannuksellaan, mutta lähivanhemmalla ei ole siinä riskiä. Todennäköisesti muutosta ei tule, mutta oikeusmaksut tulevat etävanhemman maksettavaksi. Lähivanhempi voi viedä oikeuteen elatusmaksun ilmaiseksi niin monta kertaa kuin haluaa, koska hän edustaa lasta. Tämä on tarkoitettu tasaamaan elintasoa vanhemmalle toisen vanhemman puuttuessa? Yleensä työtön, maahanmuuttaja tai henkilö joka ei jaksa maksaa elatusmaksua, ei yleensä näistä asioista kärsi. Rehellinen etävanhempi, joka haluaa nähdä lasta ja tekee töitä, joutuu kärsimään tässä systeemissä eniten ja lähivanhempi elää ilossa lapsen kanssa. Ainoa miten tämä voitaisiin korjata on se että katsottaisiin säännöllisin väliajoin oikeat menot ja tulot. Mutta sitä ei haluta ikinä tehdä, miksi?

      • Raisionkaupungin

        lastenvalvojan lausuman mukaisesti ei voi olla lapsensa huoltaja, lähi- tai etävanhempi ja lapsella ei voi olla tapaamisoikeutta, mikäli ei suoriudu täysimääräisestä elatusavusta saaadessaan sosiaaliavustusta, työttömyys korvausta esim. ollessaan äitiyslomalla/ hoitovapaalla yms; todellisuudessa suomessa elatusavun ollessa
        alkaen 0 eur/ kk/ lapsi. Ei siis elatusta ilman huolta juutta, lapsen asumista/ taopaamisoikeutta, koulutietoja ja lapsen oikeaa nimeä.


      • lapsenelatusta

        koskevan lainsäädännön mukaisesti lapsen elatuksesta tehvävän vanhempien väliset keskinäiset- ja vapaa ehtoiset sopimukset tehdään aina toistaiseksi eli kunnes lapset osaltaan täyttävät 18 vuotta; tätä lakia eivät esim. kunnan lastenvalvojat noudata syyllistyessään kiistatta virkatoimissaan rikokseen esim. Raision kaupungissa. Lapsen elatukseen on kaikkein yksinkertaisin keino, tasapuolisuuden nimissä eli vahvistetaan yhteishuolto, lapsen asuminen vanhemmillaan 50/50 ja ettei elatusta suoriteta, lapsen kulut ja menot tasan, lähivanhemman/ äidn tai isän maksaessa toiselle vanhemmalle puolet lapsilisästä. Lapsen suhteet säilyy molempiin vanhempiin, isovanhempiin ja sukuun..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe