Miksi tinkiminen on punainen vaate ?

inisekuinsika

Tinkiminen kuuluu kaupankäyntiin. Ei pyyntihinta ole koskaan myyntihinta. Hölmöä maksaa pyydetty hinta eurolleen. Joka tinkimisestä suuttuu niin tunkekoon dildon peräaukkoonsa ja inisköön kuin sika sillä sika hän on !

49

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PERSpektiiviin

      Kaupan kulkua myyjäosapuolen silmin, ei ihan noin puusilmäisesti, hieman perspektiiviin aseteltuna, "metsä puilta" näkökulmaan laajentaen ja pikkuisen yksilöiden mitä-missä-milloin kaupankäynnin tapoja voi ollakaan.

      VÄITE:
      "Tinkiminen kuuluu kaupankäyntiin."

      VASTINEEKSI:
      Kyllä, noin periaatteessa siis, kyllä. Tässä kuitenkin muutamiakin "mutta"-efektejä ja -variaatioita.
      Mutta jos hinta on jo valmiiksi silminnähdenkin törkeän halpa, siitä lisää tinkiminen on puusilmäisen tyhmää urpoutta.
      Mutta jos tarjoaa vaihdossa muuta kuin rahaa, toisin sanoen vaihtoautoa tai muuta vaihtolaitetta, "mikä tiukkahinta" on enstex tyhmin kysymys esitettäväksi.
      Mutta jos hintaa on tingitty jo valmiiksi puhelimitse t. sähköpostitse, paikanpäällä lisää tinkiminen on lujaa urpoutta.
      Jos hintapyynti on 10000 on sitten vitun pölvästiä lähteä 6000-7000 tarjouksia edes heittelemään millään meriselityksillä tai perusteluilla, mitään järkevää syytähän autokauppiaalla ei ole laskea tuollaisia alennuksia mistään mielestään oikein hinnoittelemastaan tuotteesta yhtään kenellekään.

      VÄITE:
      "Ei pyyntihinta ole koskaan myyntihinta."

      VASTINEEKSI:
      Kyllähän muuten on ja todella usein. Jopa n.puolet hinnoittelemistani autoista myyn "lappuhinnalla", tinkimiset usein vain muutamat kympit lappuhinnasta tai max. satasia. Satasten hinnasta tinkimiseen vaaditaan jo ostajaltakin kaupankäynnin taitoja ja muutenkin hyvien tapojen tuntemista; perseettömiä höpöhöpö-tarjouksia en kuuntele ollenkaan vaan sellaisia tarjoava saa suksia vittuun. Näitä tapaa valitettavasti jos ei päivittäin, niin viikoittain. No, se on heidän tappionsa ja ostavat varmasti huonomman ja halvemman jostain muualta tai kalliimmalla samanlaisen. Tämä tuote meni heiltä omaa tinki-vinkuaani-tyhmyyttään ohi silmien, suun ja onnen. Järkevin perusteluin voidaan hinnasta neuvotella ja erinomaisen asiallisesti kaupankäynnin osaavalle tinginkin hinnasta. Tuhatta tai useita tuhansia en tingi milloinkaan, en kenellekään. Lienee autot siis "oikein hinnoiteltuja" jo valmiiksi, mutta tämä on tosi. Yllä vielä eriteltyinä perustelut.

      VÄITE:
      "Hölmöä maksaa pyydetty hinta eurolleen."

      VASTINEEKSI:
      Ei ole, jos se on edullinen hinta. Hölmöä on omalla tinki-vinkuaaniuudellaan menettää hyvä kauppa.

      VÄITE:
      "Joka tinkimisestä suuttuu niin tunkekoon dildon peräaukkoonsa ja inisköön kuin sika sillä sika hän on !"

      VASTINE:
      Seksuaaliset suuntaumat, kuten dildot perä- tai muissa aukoissa, eivät vaikuta kaupankäyntitapoihin.
      Kuten alussa todettua, tinkiminen (järkevä kaupankäynti) kuuluu periaatteessa kaupankäyntiin mutta ei se saa olla kaupankäynnille lähtökohta. Monille kun tuntuu olevan tärkeämpää itse tinkiminen kuin auton kunto. Mistä lie kännipöhnissään Turkkilaisilta basaareilta opiskeltu tapa. Turkkilainen mattokauppias tinkii vaikka -80% mattojensa hinnoista ja jää vielä kivasti tiliä. Suomalaisessa (tai vaikkapa Saksalaisessakaan) autokaupassa Turkkilaiseen mattibasaari -tyyliin tinkivä tinkivinkuaani jää ilman hyvää autoa. Huonon voi löytää ja saada ostaa kovastikin tingityllä hinnalla, mutta hyvää ei tule saamaan.

      Kääntäisinkin väitteesi näin:
      Joka tinkimistä osana kaupankulkua ei osaa, pitäköön naamansa kiinni ja jättäköön tinkimiset tinkimättä, jos auto on hyvä.
      Huonoa ei pidä ostaa edes tinkimällä, se vituttaa kuitenkin viimeistään huomenna kun akka määkii
      "Ostit sitten Seppo taas helvetin ruman ja huonon auton kun sait tingittyä taas? Et sitten ostanutkaan sitä mistä sovittiin? Se olis ollu kunnossa ja siistimpi, muutaman satasen vain kalliimpi!? Voi vitun Seppo sua taas, etkö saatana opi koskaan mistään mitään!? SEPPO saatanansaatanansaatana sika !!!"

      • AutoSeppoHomo

        Imetkö, kullinaama?


      • KohtuusKaikessaFIN

        Saako Nokian renkaista tinkiä? Vai kannattaako ostaa jo valmiiksi tingityt Kiinalaiset !! Mites on K esko, N este, V alio ym.... Itse en edes lähesty näitä firmoja. "Suosi Saksalaista" on mottoni !!!


    • luelue

      Ei asiakkaat todellakaan määrää ja opasta hintoja, veroja ja kuluja maksavan liikkeen hintoja, paina tämä visusti mieleesi!

      Liike hinnoittelee yleensä aina oikein, eihän se muuten pysy pystyssä, koita käsittää ja niellä tämäkin jos millään pystyt. jos olet taitavampi tekemään kauppaa ihan vapaasti tule alalle toteamaan, ai niin et uskalla... pidä sitten kaikki tämän palstan viisaus omana tietonasi kun totuus on vain harhainen ajatus vain ja ainoastaan sinun päässäsi.

      ,Mites piilovikaista vaihtoautoaan kauppaava liike-elämästä täysin tietämätön eri alan harhainen päiväuneksija kun ei saa romuaan mihinkään kaupaksi, eikä osaa sitä myydä, miksi sitten itkee ja kostaa netissä, kun pudotetaan maanpinnalle esim. kertomalla että kerro nyt hyvä lapsi miten tästä koko suvun rakastamastasi ruoste ja piilovikaisesta helmestä pitäisi maksaa tuplahinta kaikkiin muihin markkinoilla oleviin hieman parempiin vastaaviin nähden, ja vielä tehdä voittoa sillä ja maksaa kulunsa, tämä tosin menee jo yli hilseen , ei voi ymmärtää tietenkään no koita kestää...?

      Miksi jäät jankuttaan, kun on autoja ja liikkeitä ja tarjontaa, osta muualta jos yleensä oikesti olet edes mitään ostamassa tai tekemässä yhtään mitään muuta kuin valittaan ja nariseen jota ei ympärillä olevat ihmiset kestä ja kaikki muu sen huomaa mutten sinä!

      Jos ei ole rahaa niin ei se ole myyjän vika.

      • hyvityshaaveilijat

        Tuli mieleen, kun meillä liikkeessä oli erään automallin(tarkka malli, merkki, vm) nuorison suosikki, puhutaan parin tonnin kapulasta, netin halvin yksilö , seuraava vastaava, tosin 70tkm enemmän ajettu, huonommilla varusteilla, parisataa kalliimpi, heti sateli vaihtoehdotuksia, eräskin vaihdatteli "helmeään" ilmeisesti päittäin haaveili, kehui ilmoituksessaa "tämä on halpa" tai muuta vastaavaa, en tarkkaan muista. Kun katsoi vastaavat (tarkka malli, merkki, vm) vastaavia löytyi n. 500€ halvemmalla.....

        Niin, autohan myytiin järkijätkälle, joka jo sanoi että, eihän yksityiseltä saa tähän hintaa...


    • PERSpektiiviin

      ...ja kuten tästäkin keskustelusta jo kahden erillisen autokauppiaan vastauksien otannalla voi havaita; me autokauppiaatkin ollaan vain ihmisiä ja meitä on yhtälailla monenlaisia, kuin asiakkaitakin.
      Yksi yhtenevä tekijä kuitenkin meitä yhdistää. Yhdistävä ominaisuus ei ole dressmannin puku, ei pomarfinin purkkarit eikä edes liimatukka tai läskimaha... ehei, se on yrittäjänä oman elantonsa tienaaminen mahdollisimman kannattavaa autokauppaa tekemällä.
      Siihen ei kaivata tinkivinkuaaneja eikä pers-aukisia haaveilijoita, riittää vähäisempikin määrä oikeasti kaupankäyntiin kykeneviä, edes pienimmät käytöstavat hallitsevia asiakkaita.

    • tinki-vinkuaani_apina

      Hintatietoisuus ja kärsivällisyys ovat ostajan hyveitä.
      Helpottaa jos vielä on tekniikasta paremmin perillä kuin se autokauppias, joka usein on asiantuntematon merkonomi jääräpää.

      Tiedän tuttavapiiristäni muutaman äälion jotka maksavat pyydetyn hinnan mukisematta, vertaamatta, ymmärtämättä.
      Heille useimmin osuu ne paskat joita metronomikauppias lipevästi tyrkyttää.

      Juuri sellaisista asiakkasta tulee hanhenmaksaa jobbarin leivälle.

      Tosiasia kuitenkin on että käytetyn auton ostaja ottaa aina suuren riskin, kauppias ei minkäänlaista myydessään, ehkä kuitenkin ostaessaan.

      Tyypillisesti ylihinnoitellusta autosta löytyvät puutteet pyritään vähättelemään, eikä ainakaan ole hintaan vaikuttava. "Se on otettu hinnassa huomioon". "Osat maksaa muutaman kympin". "Ei vaikuta ajoon".

      Joku jobbari taas luulee olevansa hinnoittelun ylijumala, "liike hinnoittelee aina oikein" on todella ylimielisen juntin lausumaa.

      Ylipäätään jää yllä kertovien jobbarien jutuista vaikutelma että asikas, varsinkin nainen on idiootti jolta on helppo napata tikkari suusta.

      Käytettyjen autojen hintaan vaikuttaa eniten kysyntä ja tarjonta, seuraavaksi uusien autojen myynti ja vieläpä työllisyys ja taloustilanne.

      Ja minun tinkimiseeni auton kunto ja hintapyynnin taso.

      Ylihinnoiteltuja en edes vilkaise ja en varmasti mene tinkimäänkään.

      P.S. on helppo tinkiä niin kauan kun minulla on rahat käteisenä.

      • luelue

        Aina joku maksaa pyydetyn hinnan, koita kestää. Aina myydään ennemmin tai myöhemmin ilman sinun tarjoustasi, niin se menee ymmärrät eli et.....

        Jos liike hinnoittelee oikein pysyy pystyssä ja toiminta jatkuu,
        Kun yksityinen kuvittelee ja haaveilee vaihtohinnoillaan ja h-p tarjouksillaan niin hän jatkaa rahattomana horjuvana pyörimistään saaden sitä mitä pyytää ja ansaitsee, aina.

        Jos hinta on kaiken tärkein, niin et ole täysjärkinen, järkyttävintä on kun jotkut viisaat tarjoaa autoa näkemättään tietämättään mitä on ostamassa ja kun tarjouksen hyväksyy eivät koskaan tule LUNASTAMAAN LUPAUSTAAN TEHDYSTÄ TARJOUKSESTAAN.

        Eurolla saa aina euron tavaran, paina tämä visusti mieleesi.

        Siksi näitä rahattomia vinkujia ei näy Veholla eikä Laakkosella ym. eivätkö koskaan ylety Premiumliikkeiden ovia avaan , ja lisäksi täysin käsittämättä miksi ovat niin köyhiä, koita kestää tai tee jotain taloudenhoidollesi reppana.


      • PERSpektiiviin

        Edelleen, vaikka meneekin taas vähän juupas-eipäs-väittelyksi, oikaisevia kommentteja myyjäpuolelta.

        VÄITE:
        "Hintatietoisuus ja kärsivällisyys ovat ostajan hyveitä. Helpottaa jos vielä on tekniikasta paremmin perillä kuin se autokauppias, joka usein on asiantuntematon merkonomi jääräpää."

        OIKAISUKSI:
        Jos lähtökohtaisena olettamana pitää itseään "parempana/fiksumpana" kaupan osapuolena kuin itse ammattiaan harjoittava autokauppias, tulee pettymään 100% varmuudella itseään arvostavan ja tuotteensa tuntevan autokauppiaan kohdatessaan.

        VÄITE:
        "Tiedän tuttavapiiristäni muutaman äälion jotka maksavat pyydetyn hinnan mukisematta, vertaamatta, ymmärtämättä. Heille useimmin osuu ne paskat joita metronomikauppias lipevästi tyrkyttää."

        OLETTAMA TÄSTÄ:
        Pidät itseäsi kaikkia fiksumpana, jopa tuttavapiirisi on sinua tyhmempää. Autokauppiaita et pidä edes ihmisinä vaan lipevinä ja valehtelevina paskakasojen tyrkyttäjinä.

        VÄITE:
        "Juuri sellaisista asiakkasta tulee hanhenmaksaa jobbarin leivälle."

        TIETO:
        Autokauppias ei ole jobbari, vaan yrittäjä. Yrittäjää joka toimii omaksi kokemallaan alalla joksikin muuksi kuin yrittäjäksi nimittelevä usein kokee olevansa "parempi ihminen". Kuten tässä sinä kerrot ja koet olevasi; jopa tuttavapiiriäsikin korkeaarvoisempi.

        VÄITE:
        "Tosiasia kuitenkin on että käytetyn auton ostaja ottaa aina suuren riskin, kauppias ei minkäänlaista myydessään, ehkä kuitenkin ostaessaan."

        TIETO:
        Autokauppias ottaa aina "riskin" myydessään auton. Sen riskin nimi on VIRHEVASTUU.

        VÄITE:
        "Tyypillisesti ylihinnoitellusta autosta löytyvät puutteet pyritään vähättelemään, eikä ainakaan ole hintaan vaikuttava. "Se on otettu hinnassa huomioon". "Osat maksaa muutaman kympin". "Ei vaikuta ajoon"."

        TOTUUS:
        Jos auto on ylihinnoiteltu, sitä ei osta kukaan. Ei edes kysele. Jos hinnassa on huomioitu joitain mainitsemiasi ominaisuuksia, hinta ei silloin ole ylihintainen vaan oikean hintainen suhteessa ominaisuuksineen samanlaisiin ehjiin verrattuna. Näin ammattinsa osaavissa autoliikkeissä kauppiaat toimivat, jobbareistahan minä en tiedä mitään, sinä ehkä tunnet heitäkin?

        VÄITE:
        "Joku jobbari taas luulee olevansa hinnoittelun ylijumala, "liike hinnoittelee aina oikein" on todella ylimielisen juntin lausumaa."

        FAKTA:
        Jobbarilla kun ei ole autoliikettä, ei ole silloin jobbarin asia autoliikkeiden toiminnasta olla huolissaankaan.

        VÄITE:
        "Ylipäätään jää yllä kertovien jobbarien jutuista vaikutelma että asikas, varsinkin nainen on idiootti jolta on helppo napata tikkari suusta."

        TOTUUS:
        Tikkareita ei oteta hampaattoman lapsenkaan suusta ja itseasiassa juurikin NAINEN asiakkaana on autokauppiaalle (jobbareista en edelleenkään tiedä kun en heitä tunne enkä autokauppiaisiin edes rinnasta) paras asiakas. Paras siksi, ettei yleensä ole kuten sinä ja kaltaisesi "parempi ihmisenä kuin kauppias, ylempiarvoisempi autotietoisuudessaankin kuin kauppias" vaan reippaanoloisena kertoo luottavansa autokauppiaan esittelyyn ja kyselee reippaasti jos jostain ei ymmärrä. Arvostaa siis autokauppiasta ihmisenä (lähtökohtaisesti rehellisenä/normaaliin kanssakäymiseen kykenevänä) ja vieläpä autoista tietävänä (ainakin itseään enemmän, kun kerran ammattinaan on autokauppias/yrittäjä). Mikä olisikaan parempi lähtökohta hyvään kauppaan, kuin myyjän arvostaminen? Ainakin lähtökohtaisesti, toki harkinta on aina paikallaan.

        VÄITE:
        "Käytettyjen autojen hintaan vaikuttaa eniten kysyntä ja tarjonta, seuraavaksi uusien autojen myynti ja vieläpä työllisyys ja taloustilanne."

        REALISMI:
        Vai niin. Olet oikea taloustiedon maisteri, kaikkien tietojen tietopankki, näkijä vailla vertaansa! Eikö niin? Näin ainakin mikäli uskomme tässä kirjoitteluasi ja miksipä emme uskoisi; olethan sinä viisaampi kuin kukaan.

        VÄITE:
        "Ja minun tinkimiseeni auton kunto ja hintapyynnin taso."

        KERRANKIN SAMAA MIELTÄ:
        Auton hintaan vaikuttaa sen myyntihetken kunto. Sen mukaan sen on kauppaan kykenevä autokauppias hinnoitellutkin.

        VÄITE:
        "Ylihinnoiteltuja en edes vilkaise ja en varmasti mene tinkimäänkään."

        OLETTAMA:
        Eli kun et ylihintaisia edes vilkaise ja kuitenkin olet tinkivinkuaani, niin teet itsestäsi usein pellen tinkivinkuaanisuudellasi tinkimisyrityksillä oikein hinnoitelluista autoista? Eikö yhtään hävetä? Aloitustasi lainaten: Sika.

        VÄITE:
        "P.S. on helppo tinkiä niin kauan kun minulla on rahat käteisenä."

        TOTUUS:
        Käteinen ei ole pitkiin aikoihin, vuosikymmeniin, ollut mikään helpote hinnanmuodostuksen suhteen. Enenevissä määrin jopa rasite. Paras kauppa on mrahoitettu kauppa. Tämän tietäisi jokainen joka väittää tietävänsä käytetyn auton hinnanmuodostuksesta edes jotain. Sinä tosin väititkin tietäväsi kaiken työllisyydestä ja kuun asennoista lähtien miten hinta muodostuu. Absurdia.


    • eikukaa

      Yleensä aina tinkijä on reppana pikkujoppari joka ostaa ja myy, ja kuvittelee olevansa hyvinkin ovela kun verhoutuu käyttäjäksi ja kun tämä paistaa aina läpi koko luotaantyöntävän olemuksen, eikä tahdo säälittävät amatöörimäiset ja väsyneet ostojorinat joita ammattilainen kuuntelee päivittäin, mene läpi niin jo taas itketään ja kirjoitellaan valheita ja loukkauksia.

      Montako autoa nyt normaali käyttäjä ostaa missäkin ajassa, on aivan eri juttu ja tarina, eivät normaali ihmiset hae kuin varmakuntoista ja toimivaa, ihan sama maksaako oikeasti hyvä vähän enemmän tai vähemmän, vielä kun on mieleinen väri ja varustus ym. niin se oikeassa elämässä menee, jossa oikein livenä tehdään oikeita kauppoja kasvotusten iloisena.

      Kaikki huom. kaikki tulee toimeen ilman tinkijöitä, ei heitä kukaan kaipaa, kaikki tajuaa tämän paitsi nämä neidit jotka täällä itkevät rahattomana elämänsä surkeutta.

      TEITÄ EI KUKAAN KAIPAA.

    • aurinkopais

      Miksi muuten kuluttaa aikaa ja vaivaa raskaan tinkijän kanssa, kun ovista tulee aina oikeitakin ostajia joille hyvä ja luotettava palvelu ja omalta tuntuva auto on tärkein asia.
      Tinkijöitä ilman tulee vallan hyvin toimeen eikä heitä kukaan tarvi koskaan tinkijää missään koskaan , kun on kivoja asiakkaita joilla on paljon rahaa ja luottotiedot kunnossa, hyvä työpaikka ja heillä se elämä hymyilee ja kaikki on tyytyväisiä ja iloisia.
      Tinkiminen kuluu Turkin ja etelän matkaajan basaareihin ja ulkomaalaiskulttuuriin, menkää sinne tinkiin kuten varmaan teettekin, esim. Saksa mikä on maailman talousmahti , siellä ei tingata euroakaan eikä ajeta ennen maksamista, tosin sinne teillä ei ole rahaa eikä uskallusta koskaan päästä kauppaa tekeen, sori.

    • ilmaaon

      No mitä katson suurimpien ketjujen hintoja niin yleensä olen valmis kauppoihin tuhansia pyyntiä halvemmalla hinnalla..

      • PERSpektiiviin

        "No mitä katson suurimpien ketjujen hintoja niin yleensä olen valmis kauppoihin tuhansia pyyntiä halvemmalla hinnalla.. "

        Noniin! Nyt ollaankin asian ytimessä: Tervetuloa.


    • turkinpoika

      Osa autokauppiaista on helvetin tyhmiä ja suuttuvat tinkisemisestä. Mutta mikään pakko ei ole sioilta ostaa. Kannattaa monesti käydä piruuttaan heittämässä autokaupassa rajuja tarjouksia niin näkee mistä miehet on tehty. Jos myyjä kohtelee huonosti tinkaavaa asiakasta tietää kyllä miten käy jos autossa sattuu olemaan vikaa. Usein kyllä kauppiaat ottavat hyvin kovemmatkin tinkaukset mutta poikkeuksia löytyy.

    • älkääjobbaritiniskö

      Kyllähän se on niin että pyyntihinta ei todellakaan ole myyntihinta ja hinnoissa on runsaasti ilmaa. Ei Rintajoupin äijä muuten nettoa miljoonia ja rakentele isoja palatsiautoliikkeitä ellei hinnoissa ole runsaasti ilmaa. sanotaan että 30 000 autosta saa tonnin pois kepoisasti kun täräyttää rahat tiskiin. Tämä tonni lähtee lisävarusteita tinkimällä.

    • viiskaatoatänään

      joka viikko saa useamman kerran sanoa tinkijäsepolle tai hyvityksen metsästäjälle: ostaminen on vapaaehtoista, kuten on myyminenkin. Helppo sanoa, kun omiaan myy ja vuosien kokemuksella tietää: Kaikki autot myydään.

      Tänäänkin, ja kuitenkin myin 5 autoa, hintahaitarilla 800€-16 000€, oikein hinnoitellut autot menevät vallan hyvin kaupaksi, ilman tuntien tinkivinkumisia.

      • PERSpektiiviin

        Onneksi olkoon! Hyvä saldo lauantaille!
        Itsellä "vain" 2kpl, lappuhinnoilla molemmat.
        Muuna saldona 3 jossittelijaa/kaupanehdollistajaa/takuu-uskovaista joutui (sai) käännyttää jo kättelystä kohti autuaampia ostospaikkoja. Puolen tusinaa soittajaa "mikä viimeinen hinta" tinkivinkuaanille sai kertoa, että hinta on ilmoituksessa. Mikään pakko ei ole "sieltä kaukaa" tulla ostoksille: halvempia löytyy sieltä ihan läheltäkin. Osta se, onhan se todennäköisesti vähän huonompi ja enemmän ajettukin, mutta satasia halvempi. Kiitti hei ja hyvää syksyn jatkoa!


    • kauppisa23

      Tuolla maailmalla on sellainen tapa, että "Show me the money".

      Ostaja näyttäköön ensin paljonko paalua on. Sitten voidaan katsoa ollaanko kaupanteossa samoilla aalloilla.

      • vittulanjänkhä

        Kuka idiootti näyttää kuppaselle automyyjälle muuta kuin nyrkkiä tai haulikkoa ? kysyn vaan


      • köyhienvihaajatry
        vittulanjänkhä kirjoitti:

        Kuka idiootti näyttää kuppaselle automyyjälle muuta kuin nyrkkiä tai haulikkoa ? kysyn vaan

        Teille perseaukisille näytetään ovea, ja jos ette tajua poistua haisevine habituksinenne, ohjetta tehostetaan kevyellä avarille, nyrkillä jos vetäs, teillä elämäntapahäviäjillä olis kuset ja paskat housuissa (valitettavan usein kyllä on jo valmiiksi) tai henki pois. Sinänsä tuo viimeiseksi mainittu olisi yhteiskunnan etu, mutta valitettavasti laitonta.


      • vittulanjänkhä

        Lähtään kokeilee. Mihin tuun kaupoille ?


      • kustapiässä

        Idiootti ! Kuka nykyisin kanniskelee käteistä rahaa mukanaan ? Itse maksan kortilla joten jos kauppias vaatii näyttämään ensin rahat niin voimme mennä yhdessä käymään pankissa tiliotetta vilaisemassa.


      • Miksi_mennä
        kustapiässä kirjoitti:

        Idiootti ! Kuka nykyisin kanniskelee käteistä rahaa mukanaan ? Itse maksan kortilla joten jos kauppias vaatii näyttämään ensin rahat niin voimme mennä yhdessä käymään pankissa tiliotetta vilaisemassa.

        pankkiin saakka. Saldosihan saa näkymään koneellekin. Kai sinulla on tunnukset? Maailmalta autoja suomalaisille ostelleena tein alussa virheitä tinkimällä suomalaiseen tyyliin. Useampi yksityinen myyjä kysyi hämmästyneenä että eikö teillä sitten olekaan rahaa ja liikkeissä antoivat kohteliaasti ymmärtää että jos katsottaisiin vähän halvempia autoja. Kyllä muuten hävetti.


      • onnääidiootteja
        Miksi_mennä kirjoitti:

        pankkiin saakka. Saldosihan saa näkymään koneellekin. Kai sinulla on tunnukset? Maailmalta autoja suomalaisille ostelleena tein alussa virheitä tinkimällä suomalaiseen tyyliin. Useampi yksityinen myyjä kysyi hämmästyneenä että eikö teillä sitten olekaan rahaa ja liikkeissä antoivat kohteliaasti ymmärtää että jos katsottaisiin vähän halvempia autoja. Kyllä muuten hävetti.

        Suomalainen ei häpeile näyttää perseaukisuuttaa autokaupassa, itketään silmät punaisina ja voivotellaan jopa koko perheen voimin huonoa rahatilannetta, mutta sukulaisille ja naapureille pitää näyttää, että lujaa menee ja mistään ei ole puutetta. Junttimainen ihmisrotu.


    • KauppiasJaMyyjäSama

      Monet sotkee virheellisesti autokauppiaan itse yrittäjään. Sitä ei pidä tehdä ja sillä voi pahimmillaan loukata liikkeenharjoittajaa etkä saa mitään alennuksia.
      Eli, autokauppias ja automyyjä on sama asia - johtajat, omistajat ja yrittäjät erikseen.

    • möttönen72

      Väitetään, että eri maakunnissakin olisi käytännöillä eroja. Omalla (suht rajallisella) kokemuksella ns. lasipalatseissa etelässä saa tingittyä suoralla kaupalla jonkun verran. Myyjillä oli asialliseen tinkimiseen neutraali suhtautuminen. Tosin en ole ostellut helposti myytäviä volyymimalleja. Joku avensis diesel 96tkm ajettuna menee varmaan tinkimättäkin kaupaksi.

    • NäinIkkään

      Minä olen lähettänyt sähköpostilla tarjouspyynnön puoleenkymmeneen lähiseudun kauppaan kysyen heidän todellista hintaansa haluamastani autosta. Sitten olen käynyt henkilökohtaisesti paikalla kahden halvimman luona. Saadut alennukset uusista autoista ovat olleet 7-10% suorassa kaupassa ja käteisellä. Kolmesta viimeisestä autosta siis yhteensä luokkaa 16000€.

      Kyllä tinkiminen minusta on ihan kannattavaa. Tuntipalkaksi on tullut semmoiset 5000€ kulutettu tunti, matkoineen.

      • Mieenkiintoinen.juttu

        Tulit sitten jakamaan että ostat 50k autoja suoralla kaupalla käteisellä. Ketjyssa jossa puhutaan satasten tai muutaman tonnin autoista.
        Jepjep.


      • ohimenialoituksenitkusta
        Mieenkiintoinen.juttu kirjoitti:

        Tulit sitten jakamaan että ostat 50k autoja suoralla kaupalla käteisellä. Ketjyssa jossa puhutaan satasten tai muutaman tonnin autoista.
        Jepjep.

        Juurikin näinhän tuossa pääsi käymään.


      • vittutätäpalstaa
        Mieenkiintoinen.juttu kirjoitti:

        Tulit sitten jakamaan että ostat 50k autoja suoralla kaupalla käteisellä. Ketjyssa jossa puhutaan satasten tai muutaman tonnin autoista.
        Jepjep.

        Ja vielä kolme kerralla... Tuollaisia reppanoita on tääkin palsta väärällään.. Joillekkin näköjään tuottaa nautintoa juosta perseaukisena ympäri kaupunkia tinkailemassa autoja, pääsee sitten naapurille kehumaan: oisin saanu ostaa 51000€ auton suorilla 45000€... naapurillaki on vaikeuksia pitää pokka, kun muistaa ettei reppana pysty maksaa ees 10€ vippiä hänelle takas...

        Varmaan tuo kaveri kehuu lähipubissa: oli lähellä etten saanu eilen pillua, housut oli jo kintuissa, naista vaan ei näkyny lähimaillakaan...


      • Näinikkään

        Tarkemmin muistellen olikin neljä autoa, kyseessä oli noin 300000 markan maasturi markka-aikana, sen jälkeen viiden vuoden välein vaihdetut 65000€ ja 75000€ maasturit ja viimeksi lapsille 42000€ SUV. Vanhat autot myin itse, koska aina sillä keinoin sai 7-10% käteisalennusta ja vanhaasta saatu hinta oli vähintään sama kuin vaihdossa tai hieman parempi. Tuo 16000€ säästö kolmesta viimeisestä tuli juuri tuosta, eli verrattuna siihen, mitä vaihtaminen olisi tullut maksamaan.

        Voisi myös sanoa, että tässä maailmassa on myös epäreppanoita, joilla on raha-asiat kunnossa ja joita automyyjät kohtelevat asiallisesti ja suostuvat kohteliaasti myös 7000€ käteisalennukseen heittämättä asiakasta ulos.


      • asiansivusta
        Näinikkään kirjoitti:

        Tarkemmin muistellen olikin neljä autoa, kyseessä oli noin 300000 markan maasturi markka-aikana, sen jälkeen viiden vuoden välein vaihdetut 65000€ ja 75000€ maasturit ja viimeksi lapsille 42000€ SUV. Vanhat autot myin itse, koska aina sillä keinoin sai 7-10% käteisalennusta ja vanhaasta saatu hinta oli vähintään sama kuin vaihdossa tai hieman parempi. Tuo 16000€ säästö kolmesta viimeisestä tuli juuri tuosta, eli verrattuna siihen, mitä vaihtaminen olisi tullut maksamaan.

        Voisi myös sanoa, että tässä maailmassa on myös epäreppanoita, joilla on raha-asiat kunnossa ja joita automyyjät kohtelevat asiallisesti ja suostuvat kohteliaasti myös 7000€ käteisalennukseen heittämättä asiakasta ulos.

        Tulit sitten jakamaan että ostat UUSIA autoja suoralla kaupalla käteisellä. Ketjussa jossa puhutaan satasten tai muutaman tonnin KÄYTETYISTÄ autoista.
        Jepjep ja voivoivoi.


      • NäinIkkään

        Ei ketjun aloittaja rajannut keskustelua vain muutaman tonnin käytettyihin. Puhe oli vain tinkimisestä. Kerroin esimerkkinä, miten paljon säästää kun tinkii uutta käteisellä ostaessaan. Paljon. Ja alennusta oikeasti saa ilman että myyjä osoittaa ovea.


    • Mieenkiintoinen.juttu

      Minua oikeastaan ei kiinnosta se että kaveri on ostanut kolme 50k autoa suorana käteisellä, vaan se mitä niille vanhoille autoille on tapahtunut. Jos ne eivät ole pihassa seisomassa niin sitten ne on pitänyt myydä eteenpäin suorana.
      Kokemuksesta tiedän että tuon hintatason autoja kun yksityinen lähtee myymään suorana niin vaihtoehtoja on tasan kaksi: Helvetin pitkä myyntiaika tai sitten pitää antaa lähes ilmaiseksi.

      • Näinikkään

        Vanhat myin itse yksityisasiakkaille. Myyntiajat olivat jotain 1-2 kk luokkaa, mutta joutuuhan sitä uuttakin odottamaan, mustaakseni viimeisintä yli 3 kk. Olin jonkin aikaa ilman autoa. Diili oli tehty autokaupan kanssa siten, että saan joko vaihtaa sovittuun välirahaan tai ostaa käteisellä nonin 7000€ alennuksella OVH:sta. Toisin sanoen jos auto ei mene millään kaupaksi niin sitten vaihto. Meni kaupaksi kannattavalla hinnalla noin viikkoa ennen uuden tuloa.

        Kysymyshän on yksinkertaisesti vaihtoehtojen tarkastelusta puhtaasti hinnan kannalta.


    • Peugeot-kuljetusfirma

      Paskamahaisia, epäsiistejä, huonohampaisia selkärangattomia niljakkeita suurin osa autokauppiaista, jopa isoissa liikkeissä. Ei käytöstapoja (hikistä pullakättänsä en puristaisikaan), moukkamaiset jutut, epäsiistit vaatteet, linttakengät, muutenkin vastenmielisiä otuksia. Tosin, ostan firmaani autot uusina, ja siellä uusien puolella en ole tällaisiin iljetyksiin törmännyt juurikaan.
      Vastenmielisiä otuksia, känsiä käsissä (partneri puuttuu?), kielitaidottomia moloja.
      Näitä löytyy kaikista ammattikunnista, ei vain automyyjistä.

      Siinäpä tärkeimmät.

    • jepjuuuue

      Olen kans miettiny et mitä vittua nää autokauppiaat oikeen kuvittelee itestään....paska palkka, kravatti kaulassa ja kirjottavat täällä herjoja potentiaalisista ostajista....Sitte ku saadaan myytyä se yks auto mistä ei ite saa mitään ni ollaan niin maailmanvallottajii.

      • PERSpektiiviin

        Paska palkka autokauppiaalla? No huhhuh...

        Autokauppias omistaa oman autoliikkeensä, joten palkka on juurikin niin hyvä, kuin autokauppias-yrittäjä itse itselleen haluaa sitä maksaa.
        Autokauppiaalla on työvoimanaan automyyjiä.
        Sellainen autokauppias, joka pitää työläisinään paskamahaisia, epäsiistejä, huonohampaisia, selkärangattomia niljakkeita joilla ei käytöstapoja, hikiset pullakädet, moukkamaiset jutut, epäsiistit vaatteet, linttakengät, muutenkin vastenmielisiä otuksia ei toimi autokauppias-yrittäjänä kovinkaan pitkänäköisesti ja tuskin kovin pitkään saa yrittäjänä toimiakaan.

        Toki näitä löytyy kaikista ammattikunnista, ei vain automyyjistä, mutta harvemmin yrittäjistä. Todella harvoin edes autokauppias-yrittäjistä, jotka itse toimivat myös asiakaspalvelussa.

        Siinäpä tärkeimmät.


      • muistutuksena
        PERSpektiiviin kirjoitti:

        Paska palkka autokauppiaalla? No huhhuh...

        Autokauppias omistaa oman autoliikkeensä, joten palkka on juurikin niin hyvä, kuin autokauppias-yrittäjä itse itselleen haluaa sitä maksaa.
        Autokauppiaalla on työvoimanaan automyyjiä.
        Sellainen autokauppias, joka pitää työläisinään paskamahaisia, epäsiistejä, huonohampaisia, selkärangattomia niljakkeita joilla ei käytöstapoja, hikiset pullakädet, moukkamaiset jutut, epäsiistit vaatteet, linttakengät, muutenkin vastenmielisiä otuksia ei toimi autokauppias-yrittäjänä kovinkaan pitkänäköisesti ja tuskin kovin pitkään saa yrittäjänä toimiakaan.

        Toki näitä löytyy kaikista ammattikunnista, ei vain automyyjistä, mutta harvemmin yrittäjistä. Todella harvoin edes autokauppias-yrittäjistä, jotka itse toimivat myös asiakaspalvelussa.

        Siinäpä tärkeimmät.

        " paskamahaisia, epäsiistejä, huonohampaisia, selkärangattomia niljakkeita joilla ei käytöstapoja, hikiset pullakädet, moukkamaiset jutut, epäsiistit vaatteet, linttakengät, muutenkin vastenmielisiä otuksia"

        Siinä oivallinen kuvaus SUOMALAISESTA duunarista, ajatelkaa, on siinä kestämistä autokauppias-YRITTÄJÄLLÄ, suurin osa asiakkaista kun on näitä "manulle illallinen" palkollisia DUUNAREITA.


    • M-O-T

      Tämän luettuani kaikkine kommentteineen johtopäätös:

      TINKIMINEN ei olekaan se punainen vaate, vaan tinkijän itsensä kaupankäyntitaidottomuus. Tässä yhteydessä siis ostajan KUSIPÄISYYS on se punainen vaate.

    • syypeilissä

      " ostaja, aasiakas" on kuin lapsi lelukaupassa, kuolaa ja haluaa kaikkia itselleen, vaikkei ole rahaa eikä luottotietoja. Siitä johtuu yleensä tinkiminen, ei ole oikeaa miestä sanomaan ettei ylety tuohon ja tuohon vaikka haluaisi ja kaverilla on juuri tuollainen tai naapurilla, tunnen huonoa omaatuntoa kun en osaa hoitaa raha-asioitani niin että joskus voisin edes ajaa paremmalla autolla kun asuntoa en pysty koskaan hankkimaan.
      Ette reppanat käsitä että syy on peilissä ei täysin syyttömässä myyjässä tai liikkeessä, haetaan syitä kaikesta muusta vellihousu tyyliin ja olkapäätä kun ei oteta vastuuta omista hölmöilyistä ja vääristä valinnoista, koita kestää näin se on mennyt , ymmärrät eli et.
      Ette koskaan holhottavina uusavuttomina ota asioita asoina vaan henkilökohtaisena loukkaantumisena niinkuin henkisesti kehittymättömät pikkulapset.

      LUE NIIN MONEEN KERTAAN ETTÄ YMMÄRRÄT TAI KESKUSTELE TÄSTÄ KAVEREITTESI KANSSA , EI NIIN ET USKALLA, KOITA KESTÄÄ.

      • Monokkeliperse

        Imetkö, fattapummi?


      • Onpa_täällä
        Monokkeliperse kirjoitti:

        Imetkö, fattapummi?

        vulgaareja kirjoittelijoita linjoilla.


    • retyuio3456

      "Jos hintapyynti on 10000 on sitten vitun pölvästiä lähteä 6000-7000 tarjouksia edes heittelemään"

      Näin vaan usein on, alussa on tuo 10 000 e jos joku kaheli ostaa, sitten putoaa 8000 e.
      ite ostin kesällä auton jossa pyynti oli 13ooo e. Syyskuussa pyynti oli 8000 e maksoin 7000 ja auto lähti mukaan.

      Kannattaa tiukasti kysyä ja ottaa selvää rekkari keskuksesta kauanko auto on ollu myyjällä,,,,,,,,,,, siinä on lähtökohta hinnanalennukseen.

      YKKÖSAUTON ostan aina uutena, nytkin oman paikkakunnan myyjä vaatii kovempaa hintaa, kovempaa kui lähialueen muut myyjät pyytävät heti tokalalla sähköpostiviestillä.
      Ostin taas 100 km kodistani enkä paikalliselta myyjältä, saas nähdä tuodaanko paikallisen myyjän pihaan. Edellinen tuotiiin paikallisen myyjän pihaan, siis rekka pudotti.

      Yksi neuvo myös, älkää ilmaisko että olettte ihastuneet yhteen merkkiin.
      autoja on paljon

    • montamyynnyt

      Tinkiminen toki kuuluu kaupankäyntiin, mutta on aika asiatonta alkaa tinkimään näkemättä. Samoin tinkiminen jo valmiiksi todella edullisesta on aika aisiatonta, kun myydään sitä "Suomen halvinta", ei tinkimiselle ole mitään perusteita.
      Olen monta kertaa myynnyt sitä "Suomen halvinta" uutta tai uudehkoa autoa, niin kyllä on jäännyt kaupat tekemättä sellaisen henkilön kanssa, joka aloittaa heti tinkimisellä, vaikka ei ole edes tutustunut ko. laitteeseen.
      Toinen ryhmä on sitten ne hukka-ukot, jotka tekee niitä tarjouksiaan ja sitten heistä ei ole ostajiksi, kun lyöt kättä päälle juuri tehdyn kaupan kunniaksi. Monet kerrat on sekin tullut kokeiltua, kun sieltä tulee se puolen hinnan tarjous. On hupaisia hetkiä, kun tälläinen hukka-ukko heittää uudehkosta (15000€) autosta 5000€ tarjouksen ja läppäset kättä päälle, että alahan kaivamaan lompakkoa.
      Vuosien kokemuksella voin sanoa, että tosiostajat ei ala tinkimään, kun hinta on kohdallaan!

      • aikavarkaat

        "hukka-ukko heittää uudehkosta (15000€) autosta 5000€ tarjouksen ja läppäset kättä päälle, että alahan kaivamaan lompakkoa. "

        Paskahan siinä ruiskahtaa perseaukisen uuvatin lökäpöksyyn, aletaan äkkiä keksiä satuja, miksei "rahamiehellä" olekaan rahaa taskussaan. Ampua pitäs moiset kusipäät.


      • Rahamiesmaalta

        Näin tosiostajana voin todeta ettei ole vielä ( tietenkään ) tullut autoliikkeen hintaa vastaan mikä olisi kohdallaan.


      • montamyynnyt
        Rahamiesmaalta kirjoitti:

        Näin tosiostajana voin todeta ettei ole vielä ( tietenkään ) tullut autoliikkeen hintaa vastaan mikä olisi kohdallaan.

        On niitä autoliikkeitä, joissa hinnat on kohdallaan, ei tarvitse tinkiä. Monta vuotta tein autokauppaa sillä periaatteella, että hinta on kohdallaan. Viikolla ostettiin autoja ja viikonloppuna myytiin piha tyhjäksi. Monta kertaa oli viikollakin valmis ostaja, kun ajoi lavetilla pihaan kuorman kanssa. Helppo tehdä kauppaa ja käteisellä myytiin!


    • Tyhmämaksaaliikaa

      Jos nyt jotain autoista ymmärtää niin ei liene vaikeaa hinnoitella tuleva hankinnan kohde jo valmiiksi omassa pikku päässään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3910
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      604
      3717
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3702
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2351
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      63
      2291
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      327
      1988
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1967
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1806
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1479
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1372
    Aihe