Jeesus kuoli syntiemme tähden...

Cathi777

En ollut varma mille palstalle pitäisi laittaa, mutta pistetään tänne, koska jonkinlaisesta opetuksesta on kyse.

Olen aina ihmetellyt tuota juttua, että Jeesus kuoli syntiemme tähden ristillä. Millä tavoin se ristillä kuoleminen oikein edes auttoi tätä asiaa??

Ja eikö ole täysin ristiriitaista, että sä saat tehdä ihan mitä tahansa, koska sun synnit on jo sovitettu niin eihän millään ole mitään väliä...?...

Uskonto nyt ei merkitse mulle sinänsä mitään, mutta tällaiset ihan höpöhöpö jutut on naurettavia, että niitä opetetaan lapsille tuolla vailla minkäänlaista selitystä. Muutenkin uskonnon opetus pitäisi täysin kieltää jos se keskittyy vain yhteen uskontoon niin kuin se Suomessa onkin.
On se aika kummallista, että jos se sellainen jumala jossain möllöttelee niin ihmisiä pitää propagandan avulla siihen käännyttää. Ihan samaa meininkiä kuin natsisaksassa.

16

897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tee parannus

      Ota Jeesus vastaan sydämeesi. Jeesus kristus kuoli syntiesi tähden golgatalla. Jeesuksen spermaa on kasvoillasi. Jeesus pelastaa, sillä hänessä on armo.

      • Kisse

        Sä oot aivan sairas. Miettisit edes vähän mitä kirjoitat. Sä oot todella sairas ajatuksiltasi.


    • Jumala uhrasi itsensä ristillä pelastaakseen meidät omalta vihaltaan

      • Kisse

        Sä myös olet aivan sairas ajatuksiltasi.


    • Sinulla oli aivan hyvä otsikko "Jeesus kuoli syntiemme tähden". Jeesus todella teki sen. Raamatun uutta testamenttia lukemalla voit tutustua Jeesukseen lisää.

    • vastauksia

      "Olen aina ihmetellyt tuota juttua, että Jeesus kuoli syntiemme tähden ristillä. Millä tavoin se ristillä kuoleminen oikein edes auttoi tätä asiaa??"
      - Eipä välttämättä auttanut syntiemme asiaa. Kirkon asiaa tällainen taru kyllä auttoi. Mietipä, jos sinut saadaan uskomaan, että olet velkaa jollekin näinkin hienolle ihmiselle kuin Jeesus, joka isänsä kanssa tarkkailee sinua ja tekojasi pilven reunalta jatkuvasti. Varmaan moni jo velvollisuudentunnosta ja pelosta liittyisi tässä vaiheessa kirkkoon. Ja jos liittymisen vaihtoehtona on ollut roviolla poltto tai sulkeminen yhteiskunnan ulkopuolelle, niin varmaan motiivi kuulumiselle on kasvanut...

      "Muutenkin uskonnon opetus pitäisi täysin kieltää jos se keskittyy vain yhteen uskontoon niin kuin se Suomessa onkin."
      - ET kehiin kouluihin!

    • utelias

      Jos Jeesus kävelisi minua kadulla vastaan niin vetelisin sitä avokämmenellä korville "Sinäkö muka kuolit syntiemme tähden?"
      Näin sanoi kerran Tarmo Manni. Ihailen häntä.

      • morsiammenryöstäjä

        - käännyttikö jeesus tarmon homoksi , - saattaa pitää paikkansa ?


    • Jobi

      Tämä on pitkä stoori, mutta yritän kirjoittaa lyhyesti. Tarinassa on oma sisäinen logiikkansa. Se olettaa tietyt lähtökohdat todellisiksi (itse et välttämättä ole samaa mieltä niiden todellisuudesta, mutta yritä ymmärtää, että kaikki rakentuu sen varaan, että nämä ovat totta. Eli Paavalin tyyliin: Jos ylösnousemusta (/=tää ei oo totta) ei ole, ovat kristityt kaikkein surkuteltavimpia ihmisiä).
      Olen yrittänyt välttää kristillistä kapulakieltä, mutta en tainnut täysin onnistua. Tää on superlyhyt. Raamatussa tarina on j o n k i n v e r r a n pitemmin kirjoitettu.

      Antoisia lukuhetkiä.

      Lähtökohta:
      -On Jumalaksi nimetty persoonallinen kaikkivoipaisuus, joka on tehnyt kaiken olevan. Maailma ei syntynyt itsestään, tarkoituksettoman oikun takia.
      -Ihmisellä on erityissuhde tekijäänsä.
      -Tuo erityissuhde murtui/vääristyi jonkin asian takia. Ihmisen syy.
      -Ihminen muuttui tuon asian vuoksi lajinakin kykenettömäksi suoraan Jumalayhteyteen.
      -Ihmistä ei hävitetty lajina, vaikka läheltä liippasi (vedenpaisumustarina).
      -Aika ajoin tiettyjä ihmisiä vedettiin tekijänsä toimesta lähemmäksi Jumalaa, mutta kutakuinkin yksikään ei pystynyt elämään suorassa Jumalayhteydessä.
      -Jonkinlainen vaihtoehtosuunnitelma oli koko ajan käynnissä.
      -Aluksi yksi suku, myöhemmin yksi kansa valmisteltiin suunnitelma B:n toteutukseen.
      -Suunnitelma B toteutettiin operaationa Jeesus Kristus.

      Suunnitelman tarkoitus:
      -Ihminen ei nykytilassaan pääse Jumalan luo.
      -Ihmisen ns. "tätä elämää" ei voi muokata tuhoamatta ihmistä tyystin. Tähän kytkeytyy nyt vapaan tahdon ongelma => Jumala voi tehdä ihmisistä kykenemättömiä ns. syntiin, mutta onko ihminen silloin todellakaan vapaa tahdoltaan. Ns. "vapaa agentti"? Toisaalta, jos Jumala on olemuksesltaan Rakkaus, kuten väitetään, voiko rakkautta olla vaihtoehdottomuudessa => "Teen sinulle tarjouksen, josta et voi kieltäytyä"? Todellinen rakkaus on vapaaehtoista, toisen omasta halusta rakastaa nousevaa. Siksi ihmisillä piti jo Paratiisissa olla mahdollisuus aitoon valintaan. He valitsivat.
      -Ihmiset eivät luottaneet Jumalaan ja Hänen sanomaansa... "älä syö.

      Johtopäätöksiä:
      -Nykyinen pelastumistapa ottaa huomioon ihmisen aidon valinnanvapauden, jota todellinen rakkaus vaatiikin. Jumala ei pakota (vaikka uskikset näyttäisivät yrittävänkin pelotella) pelastukseen.
      Ihmisen kyvyttömyys olla Jumalan lähellä ratkaistaan ns. ylösnousemusruumiilla. Ihminen saa kuoltaan uudistetun hengellis-sielulli-ruumiillisen kokonaisuuden, joka kestää olla Jumalan edessä.
      Ihmisen luottamuksen puute ratkaistaan sillä, että ihmisen on luotettava Jumalaan kuolemankin yli. Aivan kaikki pelastuksen toteutumisessa on jätettävä Jumalan käsiin. Sinä kuolet uskossa, et tiedossa. Sinun täytyy luottaa Jumalan huolenpitoon yli kaiken inhimillisen, jopa yli kuoleman. Sinusta ei jää mitään, joka voisi sanoa: "Tämän MINÄ tein!". Tähän sitä uskoa tarvitaan. Se on suostumista Jumalan työn kohteeksi ja luottamista Jumalaan.

      Ristinpuusta:
      -Jumala on olemukseltaan myös ikuisen oikeudenmukainen ja Pyhä. Se mitä ihminen lajina on tehnyt (samaistun täysin Aatamiin ja Eevaan. Tiedän, etten olisi selvinnyt sen paremmin. Enkä tunne ketään, oli he sitten muslimeja, noitia, kristittyjä tai ateisteja, jotka olisivat sen paremmin pärjänneet) vaatii toimenpiteitä. Päädymme samaan tilanteeseen kuin henkilö, joka on paljon velkaa eikä voi maksaa. Löytyy toinen, joka maksaa puolesta. Vain sellainen voi maksaa, jolla on tarpeeksi rahaa. Tässä tapauksessa vain sellainen voi maksaa, joka ei maksa omasta synnistään omalla kuolemallaan. Jokainen ihminen siis kuolee synnin vuoksi. Se on jokaisen maksu. Vain sellainen voi maksaa synnistä "kuoleman hinnan" muiden puolesta, jonka ei tarvitse kuolla omasta puolestaan. Eli Operaatio Jeesus Kristus.

      Nyt paalupaikalle:
      - Vanhan Testamentin (se kirja, johon on koottu Jumalan ja ihmisten välistä vuorovaikutusta) tekstissä todetaan, että se joka on ripustettu puuhun, on kirottu. Tämä oli eräs Mooseksen laissa annettu laki. Koska synnittömän Jeesuksen piti kuolla ja tulla kirotuksi muiden puolesta, niin mikä sen parempi kuolinpaikka, kuin puuhun ripustaminen, eli ristinpuu. Sehän oli roomalaisten suosima kiduttava kuolinväline. Sen käyttö toteutti VT:n ajatustenjuoksun. Tosin periaatteessa sen olisi toteuttanut yhtähyvin esim. hirsipuu, mutta kun nyt noi roomalaiset eivät hirttäneet, vaan ristiinnaulitsivat. Siksi ristinpuu on jäänyt kristinuskon symboliksi. Tyhjä risti kuvaa sitä, että Jeesu sei jääny ristille. Hän ylösnousi kuolleista. Se on esimerkki siitä, mitä muut voivat odottaa myöskin.

      Synneistä:
      -Kyse ei ole automaatiosta. Kyse on lähteestä. Sun pitää juoda. Ei se vesi tule itsestään sun suuhusi.
      -Jumala on persoona. Persoonien suhde perustuu vuorovaikutukseen. Jos ajattelet sitä vain hyväksikäyttönä => teen mikä miellyttää, sitten sanon anteeksi, ja sitten teen mitä miellyttää, ja sitten sanon anteeksi, ja sitten... Ei tämä ole persoonien välinen suhde. Kun olet suhteessa Vapahtajan (so. kolmiyhteisen Jumalan Persoona, mutta en nyt ala selvittää tätä oppia mitemmälle) kanssa, niin silloin sinä oikeasti kadut ja haluat muuttaa tapojasi. Asia koskee sinua oikeasti. Ihan niin kuin silloin, kun tiedät loukanneesi itsellesi rakasta ihmistä, ja haluat siksi pyytää anteeksi ja toimia jatkossa toisin. Ei se aina onnistu ihmiselle, mutta yritystä on.
      - Tää on kai se suurin pointti: Jumala ei ole periaate. Jumala on elävää todellisuutta. Jumala on kohdattava Persoona. Mutta se kohtaaminen voi tyapahtua vain Jeesuksessa Kristuksessa. Jumala on PYHÄ. (Pyhä on jotain täysin puhdasta. Mieti vaikka happoa. Jos puhtaaseen happoon laitetaan jotain epäpuhdasta ainetta, se liukenee. Mutta jos aine on kääritty kultaan, se ei liukene, koska kulta ei liukene. Kultakin on puhdasta. Ihminen on epäpuhdas, mutta Jeesus on täyttä 24 karaatin kultaa.... niin mekin sitten ylönousemusruumiissamme, mutta nyt vain Jeesus käy.

      • Kiitospaljon

        Tää on aika vanha viesti, mutta siitä oli suunnattomasti apua minulle. Kiitos sinulle ♡


      • Vieläyritänymmärtää

        Hyvä vastaus, kiitos siitä. Vieläkään ei ihan mene jakeluun miten jeesus kuittasi kuolemalla synnit, se vain on niin outo ajatus.
        En tiedä jos olen ymmärtänyt asian väärin mutta minua häiritsee raamatussa aina tämä vaikutelma että jumalalla olisi ihmisen ego. Eikö ihan päätarkoitus koko kristin uskossa ole elää mahdollisimman hyvä elämä, eli olla hyvä. Ja jos se hyvä elämä toteutuu uskomalla johonkin toiseen jumalaan, filosofiaan tai muihin eettisiin peruslinjauksiin niin onko sillä loppupeleissä mitään merkitystä oletko kristitty, muslimi, buddhalainen tai ateisti. Uskotaanko kristinuskossa että taivaanportille jää hengailemaan tai passitetaanko helvettiin ihminen joka on elännyt hyvän elämän muuten mutta on "vääräuskoinen"? Jumala saa kovin inhimilliset piirteet mikä heti alkaa haiskahtamaan ihmisen draaman kehittämiseltä.


    • Muri

      Kyllä on paljon uskonnollista tyhjää läplätystä. Ei pystytä edes sanomaan,kenelle Jumala uhrasi pojunsa tai kenelle Jeesus uhrasi itsensä? Eihän järjettömyyksiin tietysti voi mitenkään järkeä saadakaa.

    • lopettakaahöpinät

      joo näitä höpö höpö juttuja kirjoittelee porukat joilla ei minkään valtakunnan todistusaineistoa mistään jumalasta. Olen reilu 50 vuotta lukenut ja kuullut että jeesus tulee, kovasti kiireinen heppu kun ei vaan ole näkynyt. Vai onko jollain jotain todistetta heittää pöytään että olisi käynyt? Piipahtanut juttusilla? Kysellyt kuulumisia? Olen sitä mieltä että niin kauan kun ei ole kellään mitään konkreettista esittää pitäisitte suunne kiinni ja lopettaisitte tuon p..kan jauhamisen. Turha tulla kirjoittelemaan mistään raamatusta kun ette ressukat edes siitä pysty mitään todistetta heittämään että olisi totta, miltään osin. Aivan sama juttu kuin uskoisitte joulupukkiin ja lentäviin poroihin. Täytyyhän tuon katsantokannan mukaan myös niiden olla totta kun onhan siitäkin kirjoitettu kirjoja ja jopa tehty elokuvia. Meillä muutaman kerran käyty ovella tuputtamassa tuota hölynpölyä mutta kun heittää faktat kehiin niin eipäs ole enää ollutkaan juttelemista. Uskonto on vain ja ainoastaan tekemällä tehty kuvitteellinen tarina joka palvelee mieleltään heikkoja ihmisiä jotka toivovat elämästään parempaa, oli se uskonto sitten mikä hyvänsä. Ihmiset nuo kirjat on kirjoittanut ja tarinat sepustanut eikä kukaan muu. Vai onko jollain heittää todisteita pöytään??Empä usko että löytyy.

    • näinsemeni

      miettikääpä esim. tuota noan arkkia. Minkä kokoinen pitäisi "kiulun" olla että sinne mahtuisi 2kpl jokaista elukkaa ja niille syömiset? Hei Haloo. Nämä nykyiset laivat olisivat siihen verrattuna lähinnä pelastusveneitä. Senkin etsimiseen käytetty aikojen saatossa pikkuisen paljon massia ja aivan turhaan. Luulisi että sen kokoinen hylky olisi jo ajat sitten löydetty jos olisi ollut olemassa.
      Toinen vaihtoehto olisi jos käytettävissä olisi ollut teknologiaa joka olisi mahdollistanut noitten eläimien kutistamisen niin olisivat mahtuneet pienenpäänkin purkkiin sulassa sovussa ja tietysti myös niiden vaatimat pöperötkin olisi kutistettu. Lopuksi kun kiulu karahti vuorenrinteeseen ja eläimet pullautettin normaaleiksi ja päästettiin sinkoilemaan rinteisiin niin noapa otti tuon kutistus jutskan ja päräytti kiulun minikokoon joka sitten tippui kivenkoloon ja sen takia tuota ei ole löydetty.

    • " Jeesus kuoli syntiemme tähden... "

      ai niinku etukäteen?

    • siinäylösnousemusta

      - "ylösnousemus suomennettuna" = 3vrk vartiointi haudalla ,vartio huki 3t ,siis 8x3 =24 vartion vaihtoa , -siis se juoppouteen taipuvainen pikku kelmi vartija tulee vaikkapa 3 vaihtoon hämärässä ,se ottaa mielellään rahakukkaron ja sille kelpaa kyllä myös ruukullinen viiniä ja auttaa myös kiven siirrossa , kukapa sen tietää ,että minkä vaihdon aikan vainaja katosi kammiostaan. - yöllä vainaja sitte siirretään paikkaan missä se palotellaan .....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6233
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3986
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      262
      2397
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1940
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1403
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe