ONKO MALMIN TOIMINNAT SIIRRETTÄVÄ KYMIN LENTOKENT

MITÄVASTAAKOTKA

Kymin lentopaikka (ICAO: EFKY) on Kotkassa sijaitseva lentokenttä. Lentokenttä on nykyisin aktiivinen purjelentopaikka. Lentokentän yhteydessä toimii Karhulan ilmailukerhon lentomuseo. Lentokentän vieressä on myös Lentotekniikan Kilta ry:n vuonna 1999 pystyttämä Hävittäjälentolaivue 34:n muistopatsas

27

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KotkaVastaa

      Ei Malmin toimintoja mihinkään siirretä.

      • Vähiinkäy

        No eipä Malmilla ole kohta mitä siirtäisikään.


    • Alasvaan

      Teiskossahan olisi käyttämätön kenttä, sinne vaan.

    • aslacci

      Pudasjärvelle. Piiiitkä baana.

      • Mullonpidempikussulla

        Kauhavalla vielä pidempi!


    • Kestoilmailija

      Ei Malmin toimintoja mihinkään siirretä! Kun Malmi suljetaan osa harrastajista lopettaa, osa mahdollisista uusista harrastajista aloittaakin jonkun muun harrastuksen. Ammattilentäjäkoulutus menee muualle. Moni ilmailusta leipänsä saava jää ilman töitä. Ne ulkomaalaiset jotka lentävät omilla koneilla menevät Tallinnaan tai johonkin muualle. Näin se menee eikä niin että jotain tehdään väkisin. Malmin sulkeminen on yksi Helsingin typerimpiä päätöksiä. Eikö olisi helpompaa siirtää vaikkapa Viikin pellot kaupungin ulkopuolelle mutta nyt on myöhäistä kun päätökset on jo tehty ja on turha edes kuvitella että poliitikot pyörtäisivät päätöksiään kansalaisadressin kautta.

      • Muutamankallisharrastus

        Melko kallista pöristelyä veronmaksajien rahoilla. Kun suurin operoija Patria lähtee vielä tämän vuoden puolella,on melko hiljaista. Viikolla kentällä usein käyneenä on ainoat 2-3 konetta juuri Patrian lentokoulun koneet ainoat käyttäjät!


      • LoppuuPörinäMalmilla
        Muutamankallisharrastus kirjoitti:

        Melko kallista pöristelyä veronmaksajien rahoilla. Kun suurin operoija Patria lähtee vielä tämän vuoden puolella,on melko hiljaista. Viikolla kentällä usein käyneenä on ainoat 2-3 konetta juuri Patrian lentokoulun koneet ainoat käyttäjät!

        Johan sieltä lähti Salpauslentokin. Hiipuu hiljalleen .Pyhtää kutsuu Malmin Korpikentän VirkistysPörrääjiä.


    • MALMILEXKENTTÄVEX

      Sinne on liian pitkä matkä.Pöritelijät vaativat "kotiportilta päästä virkistyspörräämääm. Ja kansan kustantamana vaan kaupunki ei lähde "leikkiin mukaan". Joten nyt MalminLentokenttäyhdistys haluaa jatkaa jäseniensä rahoilla harrastustaan. Reilu meininki! Eihän siellä paljon käyttöä enää olekaan ! Kun suurin operoija Patria ja Raja lähtee.

    • Sinunko_rahoilla_lennän

      Antaa sitten Suomi ja varsinkin Helsinki hienon kuvan itsestään jos menee ja tuhoaa arvokkaan jopa EU:n kulttuuriperinnöksi luokitteleman kohteen joidenkin sossupummien asuinalueeksi vaikka tilaa olisi muuallakin vaikka kuinka!

    • Ilmankenttääkö

      Uskooko joku oikeasti että Malmi voidaan siirtää jonnekin. Ei voi ja jos jotain toimintoja siirtyy vapaaehtoisesti jonnekin niin siinä sivussa jotain katoaa lopullisesti. Ei kai joku kuvittele että kaikki harrastajat siirtyvät jonnekin, ei varmasti. Osa lopettaa ja osa uusista mahdollisista lajiin tulevista valitsee jonkun muun harrastuksen. Helsinkiläisten taitaa olla nopeinta siisrtyä lentämään Lahden toiselle puolelle josta sitten ostetaan kaikki muutkin palvelut ja näin saadaan suomeen jälleen uusi kurjuutta tuottava vientituote eli viedään asikkaita muualle. Tämähän me osataan ja sama tulee tapahtumaan veneissä. Kun Euroopassa löytyy jokaisen metropolin vierestä pikkukenttiä mistä valita on Helsinki suuressa viisaudessaan päättänyt olla ilman vaihtoehtoista kenttää pienemmälle kalustolle. Voisitte ihan hyvin kaivaa helsingin irti mantereesta ja katkaista myös rautatien.

      • Ilmankinpärjää

        "Kun Euroopassa löytyy jokaisen metropolin vierestä pikkukenttiä mistä valita ..."

        Esimerkkejä jää kaipaamaan tarinan tueksi.


      • hooke

        Helpompi on löytää esimerkkejä metropoleista, joissa ei ole kakkoskenttää.

        Eurooppalaisilla kaupungeilla on tyypillisesti päälentoasema reittiliikennettä varten, kakkoskenttä tilausliikennettä varten (pienet jetit) ja rypäs yleisilmailukenttiä harrastajille.


      • KorvaavaHuippukenttä

        Loppuu 2:n Miljoonan /Vuosi tappiot Malmin Korpikentällä! Sieltähän toiminnot jo nyt Hiipuneet.Pyhtään tuleva Huippunykyaikainen lentokenttä kutsuu Malmin Virkistyspörrääjiä kuuluuko...


    • Ilmakenttääkö

      Katso vaikka Saksan ilamilukarttaa. Esim. Hampurin ympäriltä löydät n 10 pienkenttää. Sama tilanne joka paikassa, Belgia, Hollanti, Britannia. On nimittäin kokemusta. Katso myös Suomen ilmailukarttaa ja huomaat että joku sotahullu ex kapiainen lienee ruuduttanut koko valtakunnan täyteen erilaisa sotaharjoitusalueita. Vastaavaa et löydä takuulla mistään maiilmasta. Suomi on ihan hölmölä.

    • LennuametMalmi

      Mikä tullee olemaan Lennuveljien uusi tukikohta, jos malmilta tullee lähtö, hyvinkääkö?

    • KallistalystiäKansanRah

      Jos? KUN Tulee lähtö!
      Onhan noita korpikenttiä.

    • MalminIlmaiuKerho

      Voidaanko siirtää koneet Sangille, tarviiko ransponderia?

      • Sanginlennut

        Ei tänne mahu, kun Tähtinen tuo koko laivueensa tänne! Pikkupää Anna mahtuu perämies papereneineen.


    • Järjen_ääni

      Malmin toiminta on jatkunut vilkkaana tähän asti tuhoamisvimmasta huolimatta, myös talvella koulutustoiminta on jatkunut normaalisti. Malmilta valmistuu vielä moni lentäjä, joista osa suuntaa ammattilentjäksi. Myös monet lennonopettajat ovat keräämässä tarvittavaa tuntimäärää päästäkseen liikennelentäjäksi. Trollit täällä puhuvat vain hupipörrääjistä, mutta Malmin kohtalo koskettaa paljon enemmän alan ammattilaisia. Kysykää itseltänne olisiko kivaa jos teidän työpaikka siirettäisiin Tampereelle, jos ylipäätään teette töitä, vai käyttekö sossun luukulla "hupipörrääjien" maksamilla verorahoilla?

      • HyväkunHiljeni

        Eikös se ole hiipumassa kun Patria lähti (yli 33% lennonopetus tuntimääristä) ja Salpauslento lopetti kannattamattomana. Ei Malmin korpikentällä ole lennonjohtoakaan joka on oleellinen osa lentokoulutusta joten kohta lopuu kokonaan ja Virkistyspörrääjät kesäviikonloppuisin(jos sää sallii) käyvät meluamassa stadin taivaalla! Pyhtäälle siirtyvät viimein. Myös Räykälä odottaa osaa Virkistyslentäjiä.


      • LEXMALMIKENTTÄVEX

        Tampereelleko ne suuntaavat? Työpaikathan siirtyvät Pyhtäälle ja Räyskälään jossa huippuolosuhteet lennopetukselle. Toisin kuin Malmilla jo ilmatila rajoittaa toimintaa. Tietysti jos Hki-Vantaalta yksi kiitotie suljetaan niin sitten olis jo paremmat olosuhteet. Finnairhan voisi myös Malmilla kuten Pirkkalassakin tyyppikouluttaa Airbus A321 koneisiin;) Ettei Puolaan asti koulutukseen tarvitse lähteä.


    • Trollollolx

      Kertokaapa nyt

      A) mitkä ovat ne HUIPPUNYKYAIKAISET LAITTEET joita Pyhtäälle tulee
      B) millä tavalla "täydelliset" olosuhteet Räyskälässä olisi moottorilentokoulutukseen siellä vihaisten purjelentäjien seassa?

    • MALMILTAPYHTÄLLE

      2. Nythän Malmilla lentelevät vihaisten Matkustajakone lentäjien seassa. Ylösvetoja aiheuttaen lentojen myöhästymisiä ,läheltäpiti tilantaita kymmeniä vuosittain!
      yös se merkitsi paljon, että ilmatila on Pyhtään kohdalla vapaata.

      – Helsingin lähistöllähän on varsin rajallinen ja monin paikoin varsin hankala ilmatila. Kovin läheltä Helsinkiä on vaikea löytää sellaista paikkaa, jossa ilmatilan puolesta voi vapaasti operoida.
      Pyhtää pioneerina

      Pyhtäälle rakenteilla olevalla lentokentällä otetaan käyttöön hyvin tarkat satelliittinavigointijärjestelmät. Niiden ansiosta lentoja voidaan tehdä myös huonolla säällä.

      – Kun saamme ne toimimaan Pyhtäällä, sillä tulee olemaan valtakunnallinen merkitys. Pyhtää tulee olemaan pioneeripaikka, ensimmäinen Suomessa.

      Satelliittinavigoinnin tarkkuus on parantunut huimasti. Siksi lentäjä pystyy pelkkien koordinaattien avulla laskeutumaan turvallisesti, vaikka näkyvyys olisikin olematon.
      Suurin käyttäjäryhmä kentällä tulisivat olemaan Malmilta siirtyvät lentäjät.
      1. Myöskin Räykälässä on lentäjille tarjolla majoitusta ja sauna. Malmin Korpikentällä : EI niin Mitään!

      • Peter__T

        Niinkö.

        Kertokaa nyt kuitenkin vastaus siihen, mitä huippunykyaikaisia LAITTEITA Pyhtäälle on tulossa. Minä kun olen siinä käsityksessä että ainoat laitteet ovat lähestymisvalot. Jos edes niitäkään aluksi. Jos tiedätte paremmin, kertokaa ihmeessä.

        Malmille on mahdollista määritellä tasan yhtä pienillä minimeillä oleva satelliittipohjainen lähestymismenetelmä kuin Pyhtäällekin. Kunhan Helsinki kaataa muutaman ylikorkesn puun Puistolasta kiitotien 28 loppulähestymislinjalta.

        Olen ilmaillut Vantaalla vuodesta 1980. Samoin Malmilta. Sekä VFR- että IFR-säännöillä. Päivin ja öin.

        Vielä en ole keksinyt mikä siinä ilmatilarakenteessa on hankalaa. Kertokaa ihmeessä.

        Tiedossani ei ole myöskään arvoisen nimimerkin väittämiä Malmin yleisilmailukoneiden aiheuttamiksi väitettyjä Vantaalle laskeutumassa olleiden liikenekoneiden ylösvetoja. Kertokaa ihmeessä.

        Peter Tähtinen
        Lentäjä, lennonopettaja


    • HekoATP

      STT 30.3. Klo 7:45

      Pyhtäälle suunniteltu valvomaton lentopaikka, "korpikenttä" jäänee rakentamatta. Euroopan lentoturvallisuusjärjestön EASA:n suorittamissa mittauksissa on todettu, että Pyhtään alueella päiväntasaajan yläpuolella sijaitsevien EGNOS-satelliittien signaali on riittämätön sstelliittipohjaisten pilven läpäisymenetelmien toteuttamiseen. Tähän tarkoitukseen kenttä sijaitsee noin 35 km liian kaukana idässä.

      Valtioneuvosto on lisäksi päättänyt tukea vuoden 2016 toisessa lisäbudjetissa huomattavasti lähemmäksi Helsinkiä rakennettavan kokonaan uuden, n. 2 km kiitotien omaavan valvotun lentopaikan rakentamista.

      Valtio on jo lunastanut uuden Malmin korvaavan lentopaikan maa-alueen ja maansiirtotyöt alkavat elokuussa.

      Tulevan kentän tarkkaa paikkaa ei valtioneuvostoon edustaja vielä halunnut paljastaa, koska muutamat lähialueen maakaupat ovat vielä kesken.

      Vartiolentolaivue haluaa siirtyä Vantaalta mahdollisimman pian tälle uudelle lentopaikalle, jolta on suora näkölentosääntöjen mukainen yhteys Suomenlahdelle. Myös helikoptereilla tapahtuva koulutustoiminta mahdollistuu näin huomattavasti lähempänä Helsinkiä.

      Pyhtään lentokenttähankkeen vetäjä Esa Korjula on luonnollisesti hyvin pettynyt.

      "Odotimme tästä hyvin tuottoisaa liiketoimintaa. Fysiikan lait vetivät nyt pitemmän korren".

      STT, Pauli Nenonen"

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe