Sote ja pakkoruotsi!

Soten myötä potilaat voivat valita hoitopaikkansa. Selvää on, että ruotsinkieliset valitsevat samaa kieltä puhuvan lääkärin.
Lääkärintutkintoon sisältyy virkaruotsitutkinto. Lääketieteen opiskelijaa harmittanee, kun ei työssä voi ruotsia käyttää. Tietenkin, jos tähtää lääkäriksi Vaasan sairaalaan se onnistuu.

Yksityisellä puolella muuttuu mielenkiintoiseksi, kun pakkoruotsin lukeneet lääkärit eivät saa yhtään ruotsia puhuvaa potilasta.
Monta vuotta koulunpenkillä ja vielä tutkinto voidaan huuhtoa nyckelpiga WC-pöntöstä alas. Lääkäri joutuu maksamaan espanjan tai ranskan kielikurssit omasta pussista pakkoruotsin takia.

Kuinka kauan Kokoomusta äänestävät lääkärit kannattavat pakkoruotsia?
Tai papit? Onko tullut työtehtäviä ruotsiksi?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VesaKaitera

      Kokoomuksen sisällä on kuitenkin käyty jo vuosikymmeniä sangen vilkasta kiistelyä pakkoruotsin eduista ja haitoista. Me pakkoruotsin vastustajat olemme ajoittain päässeet niskan päälle. Yksi tällainen tapaus oli Jyväskylän puoluekokouksessa kuusi vuotta sitten hyväksytty aloite, jossa vaadittiin ruotsin muuttamiseta vaihtoehtoiseksi kieleksi. Silloinen puoluejohto kuitenkin kieltäytyi ajamasta tuota aloitetta eteenpäin. Toinen tapaus oli kahden kokoomuslaisen kansanedustajan, KIurun ja Lauslahden, viime vaalikaudella tekemä ponsiesitys Itä-Suomen kielikokeiluista. Sehän sai taakseen selvän enemmistön sekä Kokoomuksen että Keskustan kansanedustajista ja PS:n eduskuntaryhmä tuki sitä yksimielisesti. Niinpä se menikin muutaman äänen marginaalilla läpi. Mutta totuus on kumminkin se, että pakkoruotsia kannattavat kokoomuslaiset ovat varsin vahvasti miehittäneet Kokoomuksen ylätason, ruohonjuuritasolta meitä pakkoruotsin kaatamista ajavia löytyy kyllä runsaasti.

      • Sanni Grahn-Laasonen on kuitenkin tulppana kielikokeilun aloittamiselle. Kokoomukselainen nuori, joka on akateemisesti koulutettu on pääasiallisin kärsijä pakkoruotsista.
        Ruotsinkielinen naapuri on koko ajan paremmassa asemassa.
        Päivähoidosta alkaen ruotsinkielinen on laadukkaampi.
        Kouluissa ei ole matuja oppilastovereina ja ryhmät on pinempiä.
        Jatko-opintoihin naapuri pääsee horjahtamalla.
        Virkoihin sisällytetty ruotsinkielen osaaminen takaa naapurille työpaikan. Virka ei edes vaadi ruotsin käyttöä.
        Jyrki Katainen, joka itse ei osannut ruotsia, torppasi pakkoruotsia vastustaneet kokoomusnuoret. Nykyinen puoluejohto on samoilla linjoilla.


    • huusianaa

      Ainoa hyväksyttävä ja rehellinen kanta on pakkoruotsin vastainen kanta. Pakkoruotsille ei löydy perustelua, se on todettu aina ja uudestaan näissä keskusteluissa.

      Pakkoruotsin perusteluksi esitetään argumentointivirheitä, omia mielipiteitä tai valheita. Mitkään näistä ei pakkoruotsia pysty perustelemaan.

      Suomalaisen demokratian tasosta kertoo se että pakkoruotsin poistoon vaaditaan perustelut, mutta pakkoruotsin puolustaminen ei perusteluja tarvitse. Pakkoruotsi on häpeäksi Suomelle.

      Pakkoruotsia ei tarvitse Suomessa perusteella, mutta kielivapautta emme saavuta vaikka sen perustelemme.

      Se ei riitä että olemme pakkoruotsin vankilassa vaan eduksi on jos olisimme ruotsinkielisiä kuten tapaus Biaudet ja monet muut esimerkit osoittavat. Joudumme kärsimään syrjinnästä pakkoruotsin lisäksi.

      Surullista on se että ruotsinkieliset päättävät edelleen mitä kieliä saamme opiskella.

      Hävetkää suomalaiset heikkouttanne. Suomen demokratia on jossain pohjois-Korean tasolla. Pakkoruotsi säilyy vaikka 75% kansasta vastustaa pakkoruotsia.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe