IT vanhukset !

h0mppeliPomppeli

16

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TyötönEntinenITVanhus

      Niin, samaan syyllistynyt myös Nokia, Accenture ja monet muut. Tekivät aikoinaan ja varmaan vieläkin vähän "nuorennusleikkauksia".
      Meitä on aika monta IT-alan insinööriä yli viisikymppisiä työttöminä tällähetkellä, jotka on hoidettu vanhentuneina kortistoon (ja sossun luukulle). Hommia ei todellakaan ole, eikä tule olemaan enää koskaan.

      • Huono_ala

        IT-ala on täyttä paskaa: Ikärasismia, munattomia ammattiliittoja, surkeita isoja pomoja, liikaa surkeita pikkupomoja, töiden siirtoa halpamaihin, jatkuvia massairtisanomisia...


      • Tiimityöskentelyäkö
        Huono_ala kirjoitti:

        IT-ala on täyttä paskaa: Ikärasismia, munattomia ammattiliittoja, surkeita isoja pomoja, liikaa surkeita pikkupomoja, töiden siirtoa halpamaihin, jatkuvia massairtisanomisia...

        Sitä IT-ala on. Suomen osalta erityisesti ja muidenkin maiden, johtohenkilöstö on täysin kädetöntä perseennuolijakuntaa ja lähes poikkeuksetta itse sitä kaljuuntunutta, läskivatsaista yli 40-vuotiasta jengiä. Täysin pätemätöntä sellaista.

        Urheilussa on todettu, että 30-vuotiaana useimmat urheilijat ovat vasta silloin parhaimmillaan ei kuten media antaa ymmärtää, että 17 - 19-vuotiaana.

        Sama koskee näin yksinkertaista asiaa kuin työ ja osaaminen. Muutamia vuosia sitten tälle nykyiselle linjalla olisi naurettu. Nyt ahneuksissaan monet yritykset ovat Suomessa lähteneet tälle "nuorennus - muka osaavampaa"-linjalle. Joka tarkoittaa sitä, että ei makseta työstä, mutta revitään siitä voittoa niin paljon kun ehditään. Kun vanhat (nuoret iältään) tekijät lopahtavat niin rekrytoidaan uutta ylläpitämään koodia ja järjestelmiä. Kierrätys rulettaa.

        Mutta kun nuoret alkavat perustaa perhettä ja saamaan jälkipolvea niin siinä sitten liikutaankin sinne toiselle listalle. Ja kiertokulku onkin sitten valmis.

        Jotta hyvää tulevaisuutta yhdelle sun toiselle.


    • Kdkdskssk

      En palkkaa ketään yli 30v, enkä yli 25v naista. Noin 9v on burn-down, jonka jälkeen YT pihalle.

      • Lempeät_ajatukset

        Asenteesi näkyy ulos, vaikka yritätkin todennäköisesti jollain imelällä paskapuheella peittää sen niiltä, jotka ovat päätymässä mustalle listallesi.

        Työntekijät varmasti pitävät sinusta todella paljon ja puhuvat sinusta lämpimään ja suorastaan todella lempeään sävyyn.


      • XxYyZzIi

        Tuskin tuo tyyppi palkaa yhtään missään merkittävässä yrityksessä yhtään ketään.
        Se on helppo soittaa suutaan näillä palstoilla.


      • KukaKoputtaaOlkapäätäsi

        Olisi kiva tietää, mikä mahtaa olla tämän burn-down-pikkupomon oma ikä ja loppuunpalaminen. Pelkään, että hänellä edessä sama kuin hänen potkimillaan alaisillaan: iso pomo sanoo, että teit hyvää työtä, mutta nyt on sinun vuorosi, goodbye and so long!


    • 20plus

      Eikös se ole niin että kun alkaa olla 30 mittarissa ja perheen perustaminen edessä niin olet jo silloin "liian vanha" suomen työmarkkinoille.

      Ne joilla on pieniä lapsia on myös paljon poissaoloja.

      Siitä ei firmat tykkää.

      • Kukasevanhusoikeastaanon

        Ne oikeet vanhat 50 vuotiaat, eihän niillä ole enää edes alaikäisiä lapsia.


      • 50vjatyoton

        Totta! Kun 50v kilahtaa mittaariin, voi alkaa odottaa irtisanomislappua "tuotannollista tai taloudellisista syistä". Kaikki yli 50-vuotiaas siivotaan pois palkkalistoilta, kun niistä voi tulla turhia kulueriä yrityksen kirjanpitoon. Aina kun on pieninkin tilaisuus, niin vanhimmat työntekijät lähtee ensin. Tietysti on näitä tyyppejä, jotka "ovat osanneet junailla asiansa oikein" ja pitäneet "luottaukselliset välit" pomoihin ja saavat suojatyöpaikan.


      • Korvaamatonta

        Ei tarvitse jos teet itsestäsi tärkeän! Et dokumentoi mitään, etkä kerro kenellekään mitään.


      • kiekskdkekeksks
        Korvaamatonta kirjoitti:

        Ei tarvitse jos teet itsestäsi tärkeän! Et dokumentoi mitään, etkä kerro kenellekään mitään.

        Ei tuo auta mitään - ei sinulla niin paljoa tietoa ole ettei joku kuukaudessa opi niitä taitoja ja tietoja jota sinä keräsit 30 vuotta. Miksikö? Siksi että viime vuoden tiedot on jo vanhaa tietoa, tarpeetonta infoo


    • 51v_vanhus

      IT vanhus on suhteellinen asia. Jos on sisäistänyt koko uransa ajan että on hyvä oppia uutta ja pysyä mukana kehityksessä = pitää oman tietouden ja olemassa olevan tietouden kuilu siedettävänä, on melko sama mikä se ikä on. Ikä on vain numero ja ainakaan henkilökohtaisesti en ole kokenut sitä rasitteena vaan päinvastoin.

      Jos on laiminlyönyt tuon oman kehityksensä ja mieluummin kulkenyt riman alitse ja mahdollisimman vähällä vaivalla yrittänyt pysyä mukana, on peli usein menetetty.

      Olen vähän sitä mieltä että IT-alalle pesiytyi lihavina vuosina paljon porukkaa jotka eivät oikeasti sinne edes kuuluneet.

      • it-alaton

        Ja tämä osaamisen ylläpitäminen tapahtuu siis vapaa-ajalla. Työaikana tehdään laskutettavaa työtä vanhoilla tekniikoilla.


      • ExKorvaamatonIT

        Sinä lausuit ääneen tuon totuuden "pidä itselläsi jotain sellaista osaamista/tietoa, joka tekee sinusta korvaaattoman". Varmasti tuolla tyylillä voit pitää paikkasi pidempään, mutta väistämättä tulee hetki, jolloin et enää ole firmalle korvaamaton ja sinulle näytetään ovea.

        Erikseen nämä työmarkkinasurfarit, jotka vaihtaa firmaa useammin kuin paitaa ja löytävät aina sen kultaisen oksan jolla istua.


      • hankalia_asioita

        "Olen vähän sitä mieltä että IT-alalle pesiytyi lihavina vuosina paljon porukkaa jotka eivät oikeasti sinne edes kuuluneet. "
        Voit olla oikeassa. Tiedän monta TE-toimiston pakottamaa ja "uudelleen kouluttamaa" tulevaisuuden IT-alalle kun oli 90-luvun suurtyöttömyys. Mikähän mahtaa olla ollut hyötysuhde toiminnalle? Oisko 10% jo yläkanttiin? Samaan aikaan kun oli jokaisella koululla omat koulutusohjelmansa ja markkinoille tuli n. 10x määrä IT-koulutettuja ihmisiä heti kärkeen tarpeeseen nähden. Tunnettu tosiasia lienee, että teollisuus ei pystynyt kustantamaan näille edes koneita ja IT:n ihme jäi silloin kokematta. P***s aukista firmaa kun täällä riittää. Tosin turha huutaa jo aikaa sitten kaatuneen puuron perään..
        Ainoa oppi, minkä tästä voi saada: Sittenkin on järkevää kouluttaa tasaisesti ihmiset eri aloille - eikä tehdä yhden alan virheitä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe