Kaupunginjohtaja Salminen ei noudata lakeja

MoraaliHorjuu

Yksi monista kaupunginjohtan synnyttämän epäluottamuksen perusteista on Salmisen tekstiviestit kaupunginhallituksen puheenjohtaja Rantaselle joissa luvataan, että hän saa kaupungin työntekijän avustajakseen eduskuntavaalityöhön.

"Puoluelain 8 b § 4 momentin mukaan puolue, puolueyhdistys ja puolueen lähiyhteisö eivät saa vastaanottaa tukea valtiolta, kunnalta, kuntayhtymältä valtion tai kunnan liikelaitokselta, julkisoikeudelliselta yhdistykseltä, laitokselta tai säätiöltä eivätkä kirjanpitolain (1336/1997) 1 luvun 5 §:ssä tarkoitetulla tavalla valtion tai kunnan määräysvallassa olevalta yhtiöltä. Näitä ovat mm. valtioenemmistöiset osakeyhtiöt ja kunnan tai kuntien yhteiset sähkö- ja vesiyhtiöt. Kielto ei kuitenkaan koske toimitilojen käyttöä tai tavanomaista vieraanvaraisuutta. Laki ehdokkaan vaalirahoituksesta 4 § 4 momentti on olennaiselta osin samansisältöinen. Laissa ehdokkaan vaalirahoituksesta ei kuitenkaan mahdollisteta em. yhteisöjen toimitilojen käyttöä."

Salmisen yritys lahjoa kaupunginhallituksen puheenjohtajaa on tehty tökeröllä tavalla. Veronmaksajien varoilla olisi tehty yhden ehdokkaan kampanjaa. Viime vaaleissa Jämsästä oli ainakin 6 kansanedustajaehdokasta.

"Teija Sutinen HS
KOTIMAA
TURUN kaupungin maksamia avustuksia kiertyy edelleen salaa puolueille, vaikka kunnallisen puoluetuen jakaminen on Suomessa kiellettyä, kertoo keskiviikon Turun Sanomat.

Turun Sanomien keräämien tietojen mukaan Turussa kaupungin myöntämiä yhteisöavustuksia on päätynyt Turun sosiaalidemokraattiselle kunnallisjärjestölle. Apuna on käytetty säätiöitä, jolloin tukirahasta ei ole tarvinnut tehdä ilmoitusta Valtiontalouden tarkastusvirastolle VTV:lle.

Keinoina ovat olleet suora avustus, ylihintaiset ilmoitukset, tekaistut kulut ja bulvaanin käyttö.

Näistä suoria avustuksia on käytetty ainakin 2000-luvun alussa, jolloin Turun kaupunki tuki Sdp:tä lähellä olevaa Tarmo-säätiötä. Tarmo-säätiö on siirtänyt rahat eteenpäin Sdp:n kunnallisjärjestön tilille.

Puoluelain mukaan puolue, puolueyhdistys ja puolueen lähiyhteisö eivät saa vastaanottaa tukea valtiolta, kunnalta, kuntayhtymältä, valtion tai kunnan liikelaitokselta, julkisoikeudelliselta yhdistykseltä, laitokselta tai säätiöltä eivätkä valtion tai kunnan määräysvallassa olevalta yhtiöltä.

VIIME vuosina vaalirahakohun jälkeen toiminta on muuttunut peitellymmäksi. Tarmo-säätiö on ilmoitellut Sdp:tä lähellä olevissa lehdissä ja maksanut ilmoituksista reipasta ylihintaa.

Keskeinen väline tässä on ollut Aamuset-ilmaisjakelulehden välissä jaettava Sdp:n kunnallisjärjestön lehti Väkipyörä.

Turun Sanomat epäilee myös, että Tarmo-säätiön kirjanpidossa esiintyvät, säätiön omistamaan kiinteistöön liittyvät muut hoitokulut ovat Sdp:lle maksettua tukea.

Vuonna 2011 Tarmo-säätiö ei enää siirtänyt Turun kaupungilta saamaansa 26 000 euron tukea suoraan Turun Sdp:lle, vaan se antoi 9 000 euron avustuksen Ruissalon kansanpuiston säätiölle, joka on suoraan Sdp:n kunnallistoimikunnan alaisuudessa toimiva elin.

Vaalirahoituslain mukaan puolueiden on tehtävä Valtiontalouden tarkastusvirastolle ilmoitus kaikista vähintään 1 500 euron arvoisista lahjoituksista. Jos varainhankinnassa käytetään lähiyhteisöjä, niistä pitäisi myös tehdä ilmoitus VTV:lle."

56

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OmanPesänPuhdistus

      Kaupungin johdon tulisi näyttää esimerkkiä ja johtaa edestäpäin. Miksi rivityöntekijöiden pitäisi skarpata jos ylimmän johdon väärinkäytöksiä katsotaan sormien väistä.

      Kaupungeilla on toimintaohjeita joissa luvataan kymmenen hyvää ja yhdeksän kaunista. Tarpeen onkin, kun ei voi itsestäänselvänä pitää normaalia hyvää käytöstä?

      "Kaupungin työntekijä ei saa hyväksyä lahjaa tai muuta etua, jolla vaikutetaan tai pyritään vaikuttamaan taikka joka on...."
      Se että ei tunne lakia ei voi olla tekosyy. Kaupunkien toimintaohjeissa on samoja asioita väännetty rautalangasta.

      "Kaupungin toiminnassa ei sallita minkäänlaisia väärinkäytöksiä tai vilpillistä toimintaa, eikä kaupungin omaisuutta tai varoja saa käyttää oman edun tavoitteluun. Väitteet tällaisesta toiminnasta tutkitaan ja ryhdytään tarvittaessa oikeudellisiin toimiin."

      Avoimuuden perään kuulutetaan. Näytön paikka.
      Selvitetäänkö kaupunginjohtajan väärinkäytökset yhteisten verorahojen käytössä? Koskevatko kaupungin eettiset ohjeet ja niiden noudattamisen valvonta vain alimman portaan työntekijöitä?

    • SelittelemättäParas

      Jyrki Katainen antoi ulkoministeri Ilkka Kanervalle potkut tekstiviestikohun jälkeen. Syitä olivat "harkintakyvyn puute yksityiselämässä, hämmennystä aiheuttaneet lausunnot sekä toimintakyvyn heikkeneminen yleisen uskottavuuden romahdettua".

      Asiantuntijoiden mukaan Kanervan käytös oli riskialtista Suomen kannalta.

      Mediatutkijoiden mielestä eron syynä oli valehtelu kohun alkuvaiheessa ja pitkään jatkunut kielteinen julkisuus, jolle ei näkynyt loppua.

      • tulimieleen

        Suomen ulkoministeri ja Jämsän kaupunginjohtaja on kyllä vähän eri asioita. Turha niitä nyt on tässä ruveta vertaamaan toisiinsa.


      • MikäOnErona

        Itseasiassa yhtäläisyyksiä löytyy paljonkin. Samat perustelut sopivat tapaus Kanervaan ja Salmiselle.

        Kielteinen julkisuus seuraa Salmisen kantapäillä. Miestä itseään ja Jämsän kaupunkia. Ihmetyksen aihe ulkopuolisille tulee olemaan jos sallitaan seksuaalista häirintää harjoittaneen tekstari-kunnanjohtajan jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

        Harkintakyvyn puute voi toistua milloin vain. Tahdittomia möläytyksiä on äijä päästänyt niin naapurikuntien johtajille kuin Keski-Suomeen ylipäätään. Kyllä siellä sellaiset muistetaan. Onko ollut alkoholilla asiaa vai pettääkö harkinta myös selvinpäin, kuka sitä pystyy vahtimaan.

        Toimintakyvyn puute. Salminen on nyt rampa ankka. Kolmeen kaupunkiin on tänä vuonna jo hakenut kaupunginjohtajaksi, ja silloin oli vielä "kaikki hyvin". Luottamus luottamushenkilöihin on horjutettu, ei ole helppoa nyt viedä suuria asioita eteenpäin.


      • elämässätapahtuu
        MikäOnErona kirjoitti:

        Itseasiassa yhtäläisyyksiä löytyy paljonkin. Samat perustelut sopivat tapaus Kanervaan ja Salmiselle.

        Kielteinen julkisuus seuraa Salmisen kantapäillä. Miestä itseään ja Jämsän kaupunkia. Ihmetyksen aihe ulkopuolisille tulee olemaan jos sallitaan seksuaalista häirintää harjoittaneen tekstari-kunnanjohtajan jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

        Harkintakyvyn puute voi toistua milloin vain. Tahdittomia möläytyksiä on äijä päästänyt niin naapurikuntien johtajille kuin Keski-Suomeen ylipäätään. Kyllä siellä sellaiset muistetaan. Onko ollut alkoholilla asiaa vai pettääkö harkinta myös selvinpäin, kuka sitä pystyy vahtimaan.

        Toimintakyvyn puute. Salminen on nyt rampa ankka. Kolmeen kaupunkiin on tänä vuonna jo hakenut kaupunginjohtajaksi, ja silloin oli vielä "kaikki hyvin". Luottamus luottamushenkilöihin on horjutettu, ei ole helppoa nyt viedä suuria asioita eteenpäin.

        Älä selitä paskaa!


      • AjatMuuttuu

        18.14 kirjoitti mitä luottamuksen menettäminen tarkoittaa julkista poliittista virkaa hoidettaessa. Mistä "elämässätapahtuu" on eri mieltä.

        Meillä on vielä tämä seksuaalinen häirintä myös. Sille on nykymaailmassa asetettu ns nollatoleranssi. Siitä on korkeimman Oikeuden tuomiokin malliksi, jossa on toimitusjohtajalle sakkoja paukkunut. 6 kk vankeutta on yläraja.

        Ei näitä hyvällä nykyään katsota. Näyttää Donald Trump häviävän vaalit äijien pukuhuonejuttujensa vuoksi.
        Soini hyllytti juuri Tukholman suurlähettilään ja sanoi ettei siedä tällaista yhtään. Pihalle on pistetty Matti Ahde Veikkauksesta ja Timo Räty AKT:stä sukupuolisen häirinnän vuoksi.


    • HolisevanTakaa

      Porkkanatukka nainen ja muut "laput silmillä elävät" pistävät vielä Salmisen uuteen nousuun. Unohdetaan menneet ja kerran vielä tsempillä mukana, samalla vähän palkan tarkistusta.

    • Salminenjatkakoon

      Salminen on tämän vuosituhannen paras johtaja Jämsässä. Saanut hoidettua rajut henkilöstösäästöt ja paljon on elinkeinoelämän puolellakin saanut aikaan. Himoa on kehittynyt rajusti Salmisen aikaan ja ansiosta. Ja nyt puukotetaan selkään.

      • AnsKattooNyt2

        Ensimmäinen kaupungin tasapainotusohjelma tehtiin Tapani Mattilan aikana. Toinen ohjelma jäi suunnitteluasteelle Salmisen aikana.
        Henkilöstövähennyksistä on puhuttu, mutta kun kuntaliitoksesta oli alle 5 vuotta, niin ei henkilöstöön voinut kajota.
        Vasta pari vuotta sitten tilanne vapautui, eikä puhtaita irtisanomisia monelle tullut. Loppuorganisaatio piti konsultin perata. Loppulausunnon mukaan Kaupunkia vaivaa luottamuspula ja johtamisongelma.

        Terveydenhuollon ulkoistus toi miljoona säästöt, ja se toteutui Salmisen vastustuksesta huolimatta.

        Himoksella Haljala on panostanut isosti. Mökit lisääntyy. Ojala jallittaa vielä pari seuraavaakin kaupunginjohtajaa.


      • vaihtoonjaäkkiä

        Olet joko kännissä tai pillereissä tuollaisilla puheilla.


      • vwyghj

        Päätunareiden Merjan ja Piritan olisi viisasta erota valtuuston 7.11. jälkeen kuin myös agitaattori El Sayedin. Huhujen perusteella ei voida erottaa. Onpa todella tökerösti toteutettu erotamisprosessiyritts


      • KovaKallo2

        Ei se näin päin mene. Vaalirahoituslain rikkomisesta ym on syytä epäillä kaupunginjohtajaa.

        Perusteet jopa pidättää Salminen virantoimituksesta ovat ilmiselvät, jos tälle linjalle on tarvetta mennä. (Laki kunnallisesta viranhaltijasta) Tämä on tilanne Sysmässä parhaillaan. Toivottavasti Salminen ottaa nyt ihan itse järjen käteensä.

        Kaupunginjohtaja irtisanominen voidaan perustella pelkällä luottamuksen puutteella. Ikävämpien asioiden penkominen on alkanut vain ja ainoastaan Salmisen toiveesta. Todisteet huhujen takaa ovat olemassa, jos Salminen ei tule järkiinsä, niin uteliaat eivät tule pettymään.


      • hfriknb
        KovaKallo2 kirjoitti:

        Ei se näin päin mene. Vaalirahoituslain rikkomisesta ym on syytä epäillä kaupunginjohtajaa.

        Perusteet jopa pidättää Salminen virantoimituksesta ovat ilmiselvät, jos tälle linjalle on tarvetta mennä. (Laki kunnallisesta viranhaltijasta) Tämä on tilanne Sysmässä parhaillaan. Toivottavasti Salminen ottaa nyt ihan itse järjen käteensä.

        Kaupunginjohtaja irtisanominen voidaan perustella pelkällä luottamuksen puutteella. Ikävämpien asioiden penkominen on alkanut vain ja ainoastaan Salmisen toiveesta. Todisteet huhujen takaa ovat olemassa, jos Salminen ei tule järkiinsä, niin uteliaat eivät tule pettymään.

        Luottamuksen menettämiseen tarvitaan reilusti enemmän kuin 14 valtuutettua. Toivottavasti päätunarit Merja ja Piritta ymmärtävät erota luottamusäänestyksen jälkeen. Kaupunkilaiset eivät pidä heistä puhumattakaan valheellisista huhujenlevittäjä El Sayedista


    • TuomittavaaOn

      Seksuaalinen häirintä on rikoslaissa tuomittava teko.
      Seksuaalinen häirintä on tarkoituksellista, ei-toivottua, yksipuolista seksuaalisväritteistä käyttäytymistä. Se voi olla fyysistä koskettelua, viestittelyä tai puhetta, jonka kohde tuntee vastenmieliseksi.
      Muodoiltaan häirintä on moninaista, se voi olla niin sanottujen tuhmien vitsien kertomista, pukeutumisesta huomauttelemista, seksuaalisesti vihjailevia eleitä, nimittelyä, epämieluista koskettelua, lähentelyä ja pahimmillaan fyysistä väkivaltaa.

      Oikeus henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus ovat jokaisen ihmisen perusoikeuksia, joiden loukkaaminen on kaikissa muodoissaan ja kaikissa olosuhteissa tuomittavaa.

      Seksuaalinen ahdistelu työpaikalla on tasa-arvolain 6.–8. pykälän vastaista, minkä vuoksi työnantajan on puututtava asiaan.

      • hhhalliiyyt

        kaksi vuotta sitten sinkulta sinkulle lähetetyt viestit eivät ole seksuaalista häirintää. Osaa se Piritakin flirttailla- Miksei Pirita julkaise niitä tekstiviestejä??? Uhkailee vain. ... ja siitä alkoholinkäytöstä vielä että olen nähnyt itse henkilökohtaisesti Merja Lahtisen maakuntaristeilyllä todella juovuksissa. Kaatuikin kerran. Samoin Piritta on ollut aikalailla tuiterissa Akuliinassa ja Himoksen Festareilla ollessaan puheenjohtajina-


      • skdli

        Mää käyn kuumana tähän kirjoittajaan,on tää niin seksuaalista!


      • KuumaKolli2

        Vieläkö Regina lehdessä julkaistaan amatöörien lähettämiä seksistisiä novelleja / tekstiviestejä.

        Keskisuomalaisessa näin tosi kuumaa materiaalia, kannattais lähettää Reginan toimitukseen.


      • jamsalaene-

        Minäkin olen lukenut Keskisuomalaisen. Ja kuumaa materiaalia en nähnyt kyllä missään.
        Tuollaisia tekstareita ja puheluita ihastuneet pojat ja äijät lähettelee. Ei näe siinä sen kummenpaa. Julkaiskoon nyt Rantanen ne omat vastauksensa noihin viesteihin. Sitten voi alkaa pohdinta, onko ollut savua ilman tulta.


      • Uskotko2

        Salminen voi julkaista Piritan vastaukset tekstiviesteihin jos haluaa.

        Vaikeaa se vaan on kun Piritta ei flirttaillut eikä vastannut. Viestiketjua ei ole lehteen muokattu.


    • harleitaavitson

      hyvä Ilkka, elä luovuta. Tää on ollut ennenkin että etsitään syytä muusta kun omat hommat kusee ja menee persiilleen

    • JuniperusCommunis

      Juoppo juoppoa suojelee.

      • AAneuvoo

        Hyssyttely ei auta. Myös huoli siitä, että kyse olisi toisen ihmisen yksityiselämään puuttumisesta, on aiheeton. Alkoholiongelmainen ei nimittäin kykene itse näkemään tilannettaan selkeästi. Todellista välittämistä on se, ettei selittelyjä uskota sokeasti, vaan asioihin puututaan.


    • Uteliassh

      Mikä tämä tekstarikohu oikein on?

      • Keulakuvamme

        Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Piritta Rantanen sai kaupunginjohtajalta seksistisiä tekstiviestejä. Viesteissä muun muassa arvioitiin Rantasen ulkonäköä. Yhdessä viestissä Rantaselle luvataan, että hän saa kaupungin työntekijän avustajakseen eduskuntavaalityöhön


      • Ooooooooooooot

        Millainen on seksistinen viesti? Onko näillä kahdella ollut sutinaa vai onko rantanen kaupunginjohtajan märkien unien kohde?


      • SelvääHarkintaa

        Onneksi ei sentään hirveässä humalassa ole lähetellyt viestejä. Mies lehessä julistaa nauttivansa max 1-2 saunaolutta viikossa. Ja joskus ehkä yhden viskin.


      • Joinjamöin

        Tuommoinen juomien listaammien kuluu samaan sarjaan kuin entisen poliitikon "normaalit ruokajuomat." Hehhe


    • Tavallinentauno

      Ennen kuin kaupunginjohtajaa lähdettiin irtisanomaan, olisi ensin pitänyt varmistaa, että hankkeella on tarpeeksi vahva kannatus valtuustossa. Nyt Kokoomus ja sen kanssa syleilevät kommunistit hoksasivat asiassa hyvän tilaisuuden tehdä politikkaa. Kukaan ei näytä välittävän pätkääkään siitä, että sotketaan ja riskeerataan kaupungin asiat pitkäksi aikaa. Tässä geississä ei ole muita kuin häviäjiä.

      • tavallinenmuija

        "Kukaan ei näytä välittävän pätkääkään siitä, että sotketaan ja riskeerataan kaupungin asiat pitkäksi aikaa. Tässä geississä ei ole muita kuin häviäjiä.", kirjoittaa Tavallinentauno.

        Samaa mieltä, pelkkiä häviäjiä. Salmisen maine pilataan ja samalla Jämsän. Kuka haluaa hakea kaupunginjohtajaksi Jämsään tämän jupakan jälkeen, kävi tässä nykyisin kiehuvassa jutussa sitten miten tahansa.


      • ViinanVoimalla

        Kaupunginjohtajan kyvyttömyyden julkituomista on arvosteltu.
        Ainakin on yritetty hoitaa asia tyylikkäästi, mutta kaupunginjohtaja ei ymmärtänyt omaa ja kaupungin parasta.

        Isomman joukon käsistä homma olisi levinnyt käsistä aikapäiviä sitten.
        Erään ison valtuustoryhmän puheenjohtajalla on tapana hoidella kännipäissään kuntamme asioita. Päähän tulevat ideat eivät silloin ole hyviä. Tukea haetaan sieltä kenen poliittiseen peliin ja toisten kampitukseen tilanne kulloinkin sopii. Postiviestit viuhuvat ja vastaanottajalistalle päätyvät milloin herrat ja narrit, lehtien toimitukset ympäri maakuntia, ulkoministeriä on aina hyvä tiedottaa Jämsän asioista ja myöskin selusta on hyvä turvata ja laittaa e-mailia myös itse Paaville.


    • MuistaAinaVastuusi

      Mitä korkeammassa asemassa työntekijä on, sitä enemmän hänen vapaa-ajan käytökseltään voidaan edellyttää. Korkeassa asemassa oleva työntekijä voi esimerkiksi vapaa-ajallaan rikkoa lojaliteettivelvoitettaan.

      Työntekijän lojaliteettivelvoitteen mukaan työntekijän on toiminnassaan vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa hänen asemassaan olevalta työntekijältä kohtuuden mukaan vaadittavan menettelyn kanssa. Työntekijän lojaliteettivelvollisuus kestää koko työsuhteen ajan ja se sitoo työntekijää, vaikka tämä olisi lomautettuna tai vapautettu työvelvoitteesta.

      Työntekijän tulee ottaa toiminnassaan huomioon myös työnantajan etu, eikä hän saa esimerkiksi vahingoittaa työnantajan omaisuutta tai vaarantaa epäasiallisella käyttäytymisellä työnantajan mainetta ja asiakassuhteita. Lojaliteettivelvollisuus ulottuu osin myös työntekijän vapaa-aikaan. Työntekijän työnkuvalla ja asemalla on arvioinnissa merkitystä, ja mitä vastuullisemmassa asemassa työntekijä on, sitä pienempi teko voi rikkoa lojaliteettivelvoitetta. Velvoite tulee muistaa myös sosiaalisessa mediassa kuten internetin keskustelupalstoilla tai facebookissa. Jos toiminta on muutenkin työsuhteessa kiellettyä, se on sitä myös verkossa.

    • kuhanetteverojanosta

      Onko siitä tullut päätöstä jatkaako vanha vai joko uutta haetaan. Minun unet ei siitä kärsiä oli kuka hyvänsä. Maksetaan se kalliisti kävin miten hyvänsä. Ei ole varmaa Salmisellakaan helppoa, mutta tuskin syytöksetkään on keksittyjä. Onkohan Jämsässä ollut koskaan ns, pidettyä tai muuten ryvettynyttä johtajaa.

    • MitenMuualla

      Tällä vuosituhannella kunnissa on ollut vireillä useita kymmeniä irtisanomisprosesseja. Liikkeissään nopeimmat kuntajohtajat ovat ehtineet käynnistää sellaisen itselleen useammassakin kunnassa uransa aikana.

      Kuntalaissa ei ole täsmennetty, mitkä syyt voivat olla luottamuspulan takana. Ne voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia:
      - puutteet johtamisessa
      - puutteet valtuusto- ja hallitusasioiden valmistelussa
      - lukkiutuneet suhteet luottamushenkilöihin, muuhun organi-
      saatioon tai sidosryhmiin
      - puutteet kunnan etujen valvonnassa

      Jos luottamuspula on syntynyt pitkän ajan kuluessa, voi olla vaikea yksilöidä syitä, mutta kunnan edun voidaan katsoa vaativan erottamista.

      Kunnissa, joissa oli tehty kunnanjohtajan erottamiseen tähtääviä aloitteita, talous ei ole ollut keskimääräistä huonompaa.

      Tapauksissa, joissa tilapäinen valiokunta sai työnsä päätökseen ja valiokunta ehdotti kunnanjohtajan erottamista, perustelut ovat moninaiset ja pääosin samat kuin aloitteissa.

      • pysykääerossa

        Ihan omassa päässäsikö sinä tuon potaskan sepitit? Ei kannattaisi heittäytyä asiantuntijaksi asioissa, joista ei mitään ymmärrä.


      • MitenMuualla

        19:55
        Tutustu ihmeessä sinäkin:
        "Kunnanjohtajiin kohdistunut epäluottamus vuosina 2005–2013"

        Julkaisussa: Uutta kunnista, Kuntaliiton julkaisusarja nro 6/2014


    • Ilkkailkka

      Salminen on ainoa aikaansaapa johtaja Jämsässä tällä vuosituhannella. Saanut talouden suunnan kohdilleen ja keventänyt organisaatiota merkittävästi. Ja selkään puukotuksen saa palkaksi.

      • tatamieltameilla

        Näinhän siinä on käynyt. Kenen lie varpaille astunut, että tällainen älämölö on saatu aikaan. Toivottavasti paljon porua ja vähän villoja, vanhan sanonnan mukaan. En usko, että Salminen on mitään kummallista tehnyt, tai ollut tekemättä. Jämsän edelliset kaupunginjohtajat ovat vissiin olleet absolusteja ja saaneet aikaan mahtavia työsaavutuksia. Minkähän vuoksi Salmisen tullessa kaupunkiin oli talous kuralla? Lisääkin voisi luetella.
        Nyt Salminen on syntipukki ihan joka mahdollisella sektorilla, mistä ikinä voi arvostella.


      • MitenMuualla

        "Näissä tapauksissa, joissa tilapäinen valiokunta sai työnsä päätökseen ja valiokunta ehdotti kunnanjohtajan erottamista, perustelut ovat moninaiset ja pääosin samat kuin aloitteissa.

        Talouden huonoon hoitoon ei vedota niin usein kuin aloitteissa. Tämä johtuu lähinnä siitä, että perusteluissa on pyritty tarkasti yksilöimään epäluottamuksen aiheuttaneet tapahtumat, eikä yleistä huonoa taloudenhoitoa välttämättä pystytä osoittamaan juuri kunnanjohtajan toimista johtuviksi"

        Jos huonoa taloudenhoitoa ei pystytä kiistatta osoittamaan kaupunginjohtajan ansioksi, niin ei voida osoittaa hyvää taloudenhoitoakaan.
        Kuka muuten ottaa kunnian Jämsän asukasluvun romahtamisesta ja ikärakenteen nyrjähtämisestä?


    • A_näytepullo

      Ei savua ilman tulta.

    • MassaMuisti

      Hyväkään muisti ei ole yhtä hyvä kuin hiukkanen mustetta (tai bittejä)
      (kiinalainen sananlasku)

    • peräkylästä

      Jännästi tää jakaa väkeä aivan päinvastaisiin leireihin. Onneksi en näistä yksityiskohdista tiedä, mutta näin yleisellä tasolla hankala tilanne on tuollaiseen tartttua. Aina riittää niitä joitten mielestä mistään ongelmista ei voi puhua suoraan, ja se kissan pöydälle nostaja saa aina paskat niskaan. Ja tuohon kun lisätään politiikka ja vaalien kautta tasaisin väliajoin hamuttava valta niin eipä käy kateeksi. Tsempit minulta niille jotka yrittää asiaa selvittää. Toivottavasti kaikki osaisi ottaa asiat asioina, eikä lataisia kaikkia poliittisen historiansa traumoja jakiviä kengistä tähän tapaukseen. Jämsäläiset tuntien ja vähän historiaan peilaten tiedossa on melkonen soppa, tuskin pysyy asiat asioina..

      • ParastaOlisi

        Tuskinpa tähän operaatioon on ilman syytä lähdetty. Kun Salmisesta on jo tehty rampa ankka, selvintä olisi hoitaa tilanne loppuun saakka. Riiteleviin leireihin jakautuminen jättää kaupungin asiat retuperälle ja se taas tulee meille veronmaksajille pirun kalliiksi.

        Lähestyvät vaalit houkuttelevat nyt vastuuntunnottomia politiikan tekoon, eikä siinä ajatella sen enempää veronmaksajia kuin Salmistakaan. Pääasia, että saadaan syntymään pirunmoinen sotku ja hämminki, jonka kautta ohjaillaan tyhmää kansaa vaaliuurnilla haluttuun suuntaan.


    • MyrkkySalminen

      Julkilausumaton totuus muuttuu myrkyksi
      - Nietzsche

    • Seija_ElSyanid

      Mennään Pirittan kanssa seuraavissa kuntavaaleissa läpi Jämsän kaupunginvaltuustoon että heilahtaa.

    • Hoitsuvaan

      Haluan pormestariksi. Minä haluan. Minä minä.

      • JuuriHarja2

        Puhdas omatunto on pehmein päänalunen. (Ranskalainen sananlasku)


    • RikollinenKJ

      Salminen teki miljoonaluokassa olevan mokan kun sössi kaupungin ja terveysyhtiön arvonlisäveropalautukset. Muut vastaavassa asemassa olevat kunnat saivat palautuksensa, Jämsä ei.

      Rikoslain 5 §:
      "Luottamusaseman väärinkäyttö

      Jos se, jonka tehtävänä on hoitaa toisen taloudellisia tai oikeudellisia asioita, väärinkäyttää luottamusasemaansa

      1) ryhtymällä sellaiseen toimeen, johon hänellä ei ole oikeutta, tai

      2) jättämällä tehtävänsä kokonaan tai osaksi suorittamatta

      ja siten aiheuttaa vahinkoa sille, jonka asioita hänen tulee hoitaa, hänet on tuomittava luottamusasemanväärinkäytöstä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

      Salminen jätti tehtävänsä tekemättä ja aiheutti kaupungin veronmaksajille euroissa miljoonaluokan vahingon.

      • TutkiikoPoliisiJo

        Salminen ehdotti kaupungin työntekijän käyttämista eduskuntavaaliehdokkaan kampanja-avustajaksi. Tämä on kiellettyä monen lain osalta.

        Ensinnäkin: Kunnan tarjoama vaalituki kielletään Laissa ehdokkaan vaalirahoituksesta ja Puoluelaissa.

        Toiseksi; Rikoslain lahjusrikossäännöksissä kielletään lahjuksen antaminen (= lupaa, tarjoaa ja antaa) ja ottaminen (= pyytää, tekee aloitteen, ottaa vastaan, hyväksyy) sekä itselle että toiselle osoitettuna eli lahjoma voidaan antaa sekä juuri sille henkilölle, jonka toimintaan on tarkoitus vaikuttaa.
        Tämä ei ole asianomistajarikos, vaan virallisen syytteen alainen.

        Kolmanneksi: Kunnallisista viranhaltijoista annetussa laissa on kielletty viranhaltijaa vaatimasta, ottamasta vastaan tai hyväksymästä sellaista taloudellista tai muuta etua, josta säädetään rikoslaissa.

        Lahjontarikossäännösten keskeisenä tavoitteena on turvata virkatointen oikeellisuus ja toisaalta kansalaisten luottamusta virkatointen lainmukaisuuteen (yleistä kansalaisluottamusta) sekä erityisesti edistää virkatoiminnan tasapuolisuutta eli riippumattomuutta epäasialliselta vaikuttamiselta.


    • pehtooriska

      kyllä on epätoivoista yrittämistä, aina vaalikauden lopulla jahti ja lahti alkaa kun on itse sössimyt asiat, syyllistä on pakko etsiä ja jos ei löydy se on tehtävä

      • vaaliropakantaako

        Soveltuu hyvin jämsäläiseen mentaliteettiin. Joku otetaan hampaisiin ja kalutaan säälimättä loppuun. Ja porukoita lähtee mukaan sen kummemmin kyselemättä, paljonko asioissa on perää.


      • TutkitaanEnnenHutkintaa

        Mikäs kiire ja hätä tässä nyt on? Valtuutetuilla on runsaasti vielä aikaa perehtyä aiheeseen ja rauhassa itsenäisesti muodostaa mielipiteensä.

        Alkupaloja perusteista on jo jaettu valtuutetuille. 31.10 on valtuuston iltakoulu jossa myös Salminen paikalla. Kaupunginhallitus käsittelee aihetta pariinkin kertaan ennenkuin asia tulee ensimmäistä kertaa kaupunginvaltuustoon. Silloin nimitetään tilapäinen valiokunta valmistelemaan asiaa eteenpäin.

        Normaalilla tolkulla varustettu kaupunginvaltuutettu pystyy tämän jälkeen perustellusti ottamaan kantaa kun on nähnyt ja kuullut lisätaustaa esitetylle epäluottamukselle kaupunginjohtajaa kohtaan.

        Ellei Salminen sitten heitä pelastusrengasta itselleen ja irtisanoudu johtajasopimuksensa ehdoilla.


    • LaputSilmillä

      Oikeastaan tiedetään vain silloin kuin tiedetään vähän. Tiedon kera karttuu epäilys. — Goethe

    • PalloPyörii

      Tas-arvolain ja virkaehtosopimuksen mukaan työnantajan tulee puuttua ja selvittää, jos nousee esille työntekijän häirinneen tai muutoin sopimattomasti kohdelleen toista työyhteisön jäsentä. Tämä tehtävä lankeaa epäillyn työntekijän esimiehelle.

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on kaupunginjohtajan esimies. Miten Jämsän kaupunki työnantajana aikoo suorittaa selvitysvelvoitteensa, sillä tässä tapauksessa epäillyn häirinnän kohde onkin ollut juuri tämä samainen esimies?

      Kun selvitettävästä rikkeestä epäillään työpaikan korkeinta viranhaltijaa voi selvitystyö käynnistyminen hieman tökkiä. Selvitys voi jopa vallan jäädä jumiin johonkin byrokratian rattaaseen.

      Siksi meillä on Aluehallintavirasto. AVIN Työsuojeluosasto valvoo työelämän pelisääntöjen noudattamista.

      Ottivan vinkin vastaan hyvin mielellään.

    • Sukupuolikysymys

      Eräät ovat rakentaneet mies-nainen -salaliittoteoriaa kaupunginjohtajan erottamisaloitteen taustalle. Jotain oli keksittävä kun maakunta- ja pormestari-salaliittoteoriat eivät saaneet kannatusta.

      Nyt yritetään väittää kierojen naisten olevan syypäitä.
      Ennenkuin käynnistetään noitavainoja niin lukaiskaapa aloitteen allekirjoittajien lista. Miehiä ja naisia on yhtä monta. Valtuutettuja jotka eivät enää halunneet seisoa toimettomina, kun ylin johto ei edelleenkään pystynyt saavuttamaan yhdessä asetettuja tavoitteita.

    • dyeuiio

      Ei se akkakaarti ja poikaporukka siitä "talon" naisesta saa kaupunginjohtajaa tehtyä. Ei onnistunut aikanaan Suominenkaan, vaikka silloiselle hallintojohtajalle niin oli luvannut.

      • OnkoUfotJuonessa

        Nyt liitetään salaliittoteoriaan kaupungin hallintojohtajakin. Pakko olla kierossa juonessa mukana kun on nainen hän!

        Aloitteen esittäjien perustelupaperissa kerrotaan tavoitteena olevan käynnistää uuden kaupunginjohtajan rekryrointi ripeästi.
        Tilanne on silloin avoin, eikä työpaikkailmoituksessa voida esittää rajausta sopivasta sukupuolesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1957
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      10
      1691
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1638
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1527
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1485
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1400
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1377
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1271
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1213
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1168
    Aihe