Therese Johaug ja pettänyt varma päivä

Tooppinkia

Maailmalla ihmetellään, miten helvetissä Therese Johaug käytännössä käräytti itsensä dopingtestissä. Tämän ihmettelyn ymmärrän vain siten, että hän on itse ilmoittanut käyttäneensä lääkettä, joka sisältää testissä näkyvää ainetta. Jos tämä arvaus on oikein, on turhaa ihmetellä koko asiaa.

Koko jupakka selittyy sillä, että norjalaisilla on etukäteen tiedossa varmat päivät, jolloin voi käyttää aineita vapaasti. Tällä kertaa - syystä tai toisesta - Theresen varmat päivät pettivät. On turha luulla, että norskit eivät olisi varautuneet tällaiseenkin.

Johaug tiesi varmasti kärähtävänsä, ja hän toimi täsmälleen siten kuin hänet on koulutettu toimimaan. Jotta käryn voisi selittää vahingoksi, oli järkevintä ilmoittaa käyttäneensä lääkettä, joka sisältää nautittua kiellettyä ainetta. Tällöin voi vedota tietämättömyyteen ja tyhmyyteen, ja parhaassa tapauksessa pääsee nuhtelulla tai poikkeuksellisen lyhyellä kilpailukiellolla.

Norskien hiihtoliitto näyttää seisovan hiihtäjän takana kuin vuori, täsmälleen päinvastoin kuin Suomen Hiihtoliitto aikoinaan. Täytyy ihailla norjalaista koulutusta. Inhimillinen virhe näyttää kelpaavan mainiosti selitykseksi.

25

1384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tooppinkia

      Pekka Holopainen on Ilta-Sanomissa http://www.iltasanomat.fi/maastohiihto/art-2000001931349.html oikeilla jäljillä:

      Entinen, myös dopingmaailmassa pyörinyt hiihtäjä otti Johaugin ja Team Norwayn selitykset luettuaan yhteyttä: ”Ainakin takavuosien hiihtourheilussa kirjoitettiin dopingrasvoja ”hiertymiin” tyttöystävien nimiin. Todellisuudessa käytettiin kovempia aineita. Testin tullessa ”oli laitettu vahingossa hiertymärasvaa”.

      * * * * *

      Juuri noin. Huulirasva on vain savuverho.

      • Borgepeäskä

        Tuolla huulirasvalla yritetään kaunistella ja hämätä todellista dopingia; miksi muuten huulirasvan ostoskuitti on otettu talteen. Onko rasva ostettu ennen vai jälkeen näytteen oton. Nythän Sundbyystä ja Johaugista tehdään Norjassa sankareita. Yököttää Norjalaisten touhu.


    • googlestalöytyy

      Kyseessä on mahdollisesti ns. Mikroannostelu. Silloin käytetään hyvinkin pieniä määriä esim steroidia, epoa jne. Tai näitä kaikkia: Kyrön mainitsema "coctail". Testata ei saa kuin vasta aamulla, joten pienellä kokeilulla löytyy määrä jota ei enää voi havaita. Useimmiten käytetään rasvoja, voiteita tai laastareita. Enää ei siis piikitetä tai syödä pillereitä. Toiminta voi olla päivittäistä vaikka raskailla leireillä jolloin nopeammasta palautumisesta on kiistatta etua. Kiinnijäätäessä vedotaan vahinkoon ja kilpailukielto on lyhyt koska teko on "tahaton".
      Mikroannostelu on eräs uusi tapa veridopingin, epon ja designsteroidien ketjussa.

    • hjkhps

      Komppaan. Etsitty tuote, huulirasva, jossa kiellettyä dopingainetta,. Sitten käytetty samaa ainetta dopingina tietoisesti, Ja jos jää kinni on selitys valmiina,- huulirasva.

      Jos tuolla venkoilulla välttyy kokonaan tai saa lyhyen kilpailukeillon, niin voidaan samalla lopettaa testaus kokonaa. Kyllähän noita tarinoita osaa kuka tahansa sepittää.'
      Sitä en tajua miksi norskien seliselittelyt kelpaavat, muiden eivät.

      Suomal hiitäjät saisivat olla Justinaan (POL), jota myös sapettaa norjalaisten touhut, yhteydessä ja harkita yhdessä toimia, jos Johaug pääsee kuin koira veräjästä. Voisi vaikka boikotoida Norjan kisoja, esim. Holmenkollenia.

      Syytä proitestiin olisi jo Sundbyn tapauksen takia, naurettava 2kk kilpailukeilto ja vielä kilpaulukauden ulkopuolella.

      Miksi Norja ei noudata muuten kv. (WADAn) dopingsääntöjä vaan sillä on omat lievemmät. ei edes väliaikaista kilpaikulieltoa Johaugille!

      • Fatimawhitebreaditamponi

        Selvisihän Kowatshuckin vastaavalla lätinällä mitättömällä kiellolla


    • petettynä

      Joku norjalainen petti Johaugin. Hän uskoi ettei häntä testata vieläkään
      Aftenposten-lehden mukaan Johaugia ei testattu lainkaan 16. syyskuuta päättyneellä ajanjaksolla.
      - Kauden aikana muut parhaat urheilijat testataan n. 50 kertaa. Viimeisen vuoden aikana Johaugille on tehty vain kuusi yllätystestiä.
      Norjalaisen antidopingasiantuntijan Inggard Lereimin mukaan pitkä testitauko ei ole ennenkuulumaton!

      Norjan naisten maastohiihtojoukkueen valmentaja Roar Hjelmeset vahvisti, ettei Johaug lähde harjoitusleirille Italian Val Senalesiin keskiviikkona.
      Italiassa doping on rikos joten Italian poliisi pidättää Teresan jos hän menee Italiaan.

    • kaikkikäyttää

      Pitkään ovat dropanneet... se on selvää...nyt tuli käry ..ehkä vähän tyhmä moka ,mutta hyvä kun kärys Ei yllätys...

    • peite.tarinako

      Aloittajan kanssa jokseenkin samaa mieltä.

      Huulirasva saattoi jopa olla valmis peitetarina sitä päivää varten, jos käry käy. Katsokaa vanhoja haastatteluja, jos löytyy jostain. Rasvailtu huulia ennenkin, varmuuden vuoksi?

    • MrJuha82outolintu

      Ois kiva panokohde =)

    • hohhohhoo
    • Skippagurra
    • T1J

      Havaitsevat joillakin mikro -osuuksilla, että voiteesta on steroidia elimistöön kertynyt. Sillä ei ole kilpailukyvyn tavoittelun eikä tahallisen dopinginkäytön kanssa mitään tekemistä. Täysin järjenvastaiset dopingsäännöt tekevät tästä asian. Kun ei mitenkään voi hyväksyä vuosien mittaisien kilpailukieltojen muodostuvan tällaisesta.

      • nollatoleranssivoimassa

        näiden suhteen


      • T1J

        SÄÄNTÖJÄ TÄYTYY MUUTTAA. Vahinkotapaukset ovat asia erikseen. Nollatoleranssi myös jatkossa, mutta vahinko vai tahallinen, lääkintätarkoitus lääkärin toteamaan vaivaan vai omin päin käyttö. Lääketuotteen ohessa vai puhdas dopingaine. Lääkintäammattilaisten virheitä vai oman käytön seuraamus. Oikea lääkeneuvonta apteekin tai muun varmistamana vai väärin saadut ohjeet. Lääkepakkauksien merkinnät yhteneväisiksi.

        Nykyiset säännöt ovat täysin mielipuolisesti laadittu, kilpailukieltojen pituuden suhteen. Paitsi, jos käyttö on tietoista ja tahallista.


    • kovattuomiot

      Kyllähän se tiedetään mistä Norjan vuosia jatkunut ylivoima johtuu...maassa on ollut vuosia kestänyt douping kulttuuri, astmalääkkeet yms. Maarit Björgenilla ei ole edes astmaa todettu silti saanut käyttää vuosia nyt kun tulee kielto Björgen uhannut lopettaa uransa. Kaivetaan vaan kaikki paska esille jospa kärki huipulla tasoittuu kun ei Norskitkaan saa etulyönti asemaa.

    • rattidop

      Kun juoppo kärähtää ratista "fiksuimmat" luulevat selviävänsä sillä, että ottavat huikkaa vaikka väkisin ja jos mahdollista jo ennen puhallusta. Jos ei ennätä vielä tässä vaiheessa, niin vaativat kliinisen verikokeen ja välillä ennen tätä koetta ehtii taskusta ottaa huikat. Mutta tällä tavalla ei pelastus tule. Kelvoton yritys, mutta selitys sekin, että en ollut juonut mitään ajaessani.
      Johaugin temppu on juuri tämä sama.

      • T1J

        Biologisen passin veri- ja steroidiprofiileissa näkyvät piikitetyt lääkeaineet. Voiteen käyttö ei peitä sitä. Toteaa Viron ADT:n asiantuntija, Iljukov. Jollei tavanomaisista vaihteluista poikkeavia arvoja ole, niin sitten asia on kunnossa.


    • huuhkajako

      Jääkiekossa HNL temppuilua, Johaug ottanut mallia?

    • heihouletsgo

      Joku pyöräiljä sano et kun vetää piniä annoksii epoo pitkin päivää ei jää kiinni kun joutuu testiin ... aika - ajoitus on tärkeä .. niin ei kärähdä ....Sama kun ottaa alkoo ...tauko - testi -- puhallus = 0 . näin ... tietty droppii pitää vetää pitkiä jaksoja...että saa hyötyy urhoiluun ...jauhaug ill etuli nyt "" työ tapaurma"" kumma kun ei saanut rahalla ostetuu itseensä puhtaaksi ??

    • norjanmainemennyt

      onko norjalaiset noin tyhmiä, nyt juuhauki tänään itkenyt että kukaan ei usko minua...mitä vittua hänen elimistöstään löytyi kiellettyä einetta testissä, se on faktaa ja siitä seuraa automaattisesti rangaistus, emme tarvitse mitään muita hänen selittelyjä kun niillä ei ole mitään merkitystä vain sillä että hän kärähti kielletyn aineen käytöstä...molemmille pitäs antaa vähintään 4 vuotta kilpailukieltoa

    • huulirasvaa

      Hyvin kuvaavaa on se, että joukkueen nykyinen lääkäri sanoi lehtihaastattelussa, että hän ei tiedä mitään sitä millä Johaugia on lääkitty!
      Torger Hansen ”lääkitsi” Johaugin Seiser Almissa. Seuraavalla viikolla Livignoon tuotiin huulirasva-Bendiksen kehittämään selitys Hansenin aiheuttamalle kärymisvaaralle. Käry kävi kuten osattiin jo odottaa. Sovittiin, että Hansen ilmoittautuu syylliseksi ja eroaa. Hänen tilalleen tuli umpityhmä Petter Olberg joka ei tiedä miten Johaugia on lääkitty.

      Johaugia ja Björgeniä ei ole testattu viime kilpailukauden jälkeen ennenkuin Livignossa. Tuleva testin ajankohta tiedettiin. Kun sitten huomattiin, että Hansenin annostelussa oli tapahtunut virhe (mikro-doping koktailissa oli liikaa kolestebolia) vaihdettiin lääkäriä niin hätäisesti, että Bendiksen myöhästyi vuorokauden Livignon leiriltä jossa Johaug odotti huulet kipeinä doping-alibia. Bendiksen tiesi, että hänen edustamasa Pfizerin lääketehtaan Trofodermin voiteessa oli hieman samaa ainetta kuin Hansenin koktailissa. Alibin pitäminen varmistettiin vielä niin, että lääkäri kävi lähimmästä apteekista näyttävästi hankkimassa Trofodermin voidetta joka on tarkoitettu psoriasiksen ja emätintulehduksen hoitoon. Tällä sitten voideltiin selitys Johaugin huulliin jotka olivat palaneet jo edellisellä leirillä Seiser Almissa.

    • money3

      Niin no 3 miljoonaa tukkii monet suut .

    • Huulhaulki

      Norskit siellä tutkii omia touhujaan. Kuka arvaa lopputuloksen?

      • T1J

        Lääkäri kun tuo kielletyn voiteen todettuun vaivaan ja urheilija sitä reilun viikon käyttää tietämättä sen sisältämästä anabolisesta steroidista. Siitä sitten mikrojäämä urheilijan, kokonaista 46 kg, elimistöön dopingainetta. Kilpailullista hyötyä ei lainkaan. Kiekon näkökulmasta katsottuna tuoteselosteiden lukuharjoitusaika umpeutuu joulukuun 18.pv. tai viimeistään vuodenvaihteessa. Kilpailuihin valmistautuminen voi alkaa.


    • Luistoa

      Palion rasvaa pittää laittaa, että kiinni jäis, mutta kun tyyli on vapaa voihan ne huulet palaa kummastakin päästä alppiaurigossa maatessa niin rasvankäyttöhän voi olla vaikka kuinka suurta. Ikä kuitenkin on niin nuori, että voiteita(liukvoid) noin muuten vielä tartte. Täysin selväpeli pelihän on selvä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe