Onko yhtään puoluetta, jota

ketääneikiinnosta

kiinnostaa myös köyhien, työttömien ja sairaiden asema ja (ihmis)oikeudet?
Sen perusteella mitä yhtäkkiä katselin, niin ainakaan vasemmistoa ja vihreitä asia ei kiinnosta. Perinteisesti asiat eivät kiinnosta myöskään, SDP:tä, kokoomusta, keskustaa jne.

29

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työttömienasema

      Enpä usko .Asenteet eikä toimet työttömiä kohtaan ei olisi päässeet muodostumaan siksi ,mitä ne tänäpäivänä ovat jos olisi ollut taho joka olisi ajanut tai edes puollustanut aktiivisesti työttömien asemaa ja ajanut heidän asioitaan.

      Nykyisellään työttömät kohtaavat kannustimia jotka ovay lähinnä työttömyydestä rankaisevia toimia. Ensialkuun verotus nousee työttömällä palkkaveroitusta suuremmaksi työtätekevän tullessa irtisanotuksi ja työttömäksi jäätyään.Tuota kai kutsutaan kannustimeksi parjhaimmillaan.

      Toimitaan ikäänkuin syyllistävästi,siten että työttömyys olisi työntekijäbn syy,vaikka usea työntekijä joutuu työttömäksi irtisanomisien seurauksna ilman että hän voi milläänlailla vaikuttaa asiaan.Tyyåpillisin syy lienee tuotannollistaloudelliset seikat joilla ihminen tulee irtrisanotuksi.

      Sitä en tiedä millä lailla yhtiöiden taloutta tarkastellaan kun tuotannollistaloudellisin seikoin irtisanotaan,mutta tavallisesssa pulliaisessa herättää epäilyjksiä se ,että samanaikaisesti yhtiöiden johtoa on palkittu kun ihmisiä on irtisanottu.Tuo ei herätä kansalaisluottamusta, sillä en osaa kuvitella tappiollista yhtiötä joka jakaa palkkioita hyvästä talouden hoidosta ja samaan aikaan kuitenkin annetaan kenkää ihmisille .

      Nyt näistä irtisanomisista sitten ikäänkuin sanktioidaan työtätekevää ja vastuutetaan eri toimin käyttäåmällä nimikettä kannustin.

      Jos jotakin taho pitäisi moisella sanktioinilla motivoida ja huolehtia siitä että työssä pysytään,olisi tuo taho aivan toinen kuin se työntekijä jota kohtaan näitä toimia nyt suunnataan hänen menetettyään työnsä.

      Niin on muualla maailmassa toimittukin ja irtisanomiset on sanktioitu,nimenomaisesta syystä että ihmisillä säilyisi työn mahdollisuus ,eikä kohtuuton voitontavoittelu järkyttäisi yhteiskunataa aiheuttaen sille kohtuuttomia sosiaalisia menoja ,ihmisten menettäessä ansiomahdollisuutensa. On luontaista,että irtisanomiset sanktioidan ensin,ennen ennekuin edes puhutaan työttömien etuisuuksien viemisestä verukkeella kannustin.

      On aivan eri asia ,kun tarjotaan koulutustavastaavaa työtä alan työmarkkina sopimusten mukaisella paklkalla ja ihminen kieltäytyy tästä.Silloin voideen puhua etuisuuksien menettämisestä ja yhteiskunnan pelisääntöjen vastaisesta toiminnastya,sillä ihmisen sosiaalinen turva perustuu siihen,että hänellä ei ole tuota työtä mahdollista saada. Mutta sitä ennen kuin työtä on tarjota on pidettävä huoli tuosta sosiaalisesta toimeentulosta ,sekä siitä että se on elämiseen riittävällä tasolla,jota sen ei tänäpäivänä voida katsoa olevan.

      paljon on siis parannettavaa työttömien asemassa,ennekuin asiat ovat inhimillisellä tasolla,eikä heidän tarvitsisi turvautua välttämättömimmän osalta hyväntekeväisyyteen ja ihmisten suopeuteen.

      • siltähäntuonäyttää

        Jep. Ilmeisesti tämä on kaikkien puolueiden yhteisen toiminnan tulosta. Joku saattaa vaalien alla antaa ymmärtää toisin, mutta käytännössä sillä ei ole merkitystä.


      • Tolkutontamenoa

        Ja vaalien jälkeen näyttää olevan suurin huoli,miten sadaan nämä mitätömien tukien varassa olevat töihin tukia vasataan.


    • dsfdasdfdfsdsf

      Ei ole. Kaikki ovat lapsien hässimisen mestareita.

    • pölhökustaaa

      aloittaja tutkii vähän paremmin, kyllä löytyy köyhiä puolustavia.
      esimerkiksi 2edellinen hallitus(kataisen hallitus) jossa oli kok,sdp.vihreät,vasemmisto,rkp ja kristilliset oli haukuttu suomen huonoimmaksi
      hallitukseksi, mutta työttömän näkökulmasta tämä oli paras hallitus ikinä
      vihreät sai läpi 100 euron korotuksen( indeksikorotukset) perusturvaan ja
      puolison tuloja ei oteta enää huomioon ja päätös siirtää toimentulotki kelalle ym.
      vasemmiston tuella
      joten näin työttömän ja köyhän mielestä, vihreistä ja vasemmistoliitosta
      löytyy köyhän puolustajat

    • kihhlhk

      Hyvä jos löytyy,mutta eikös sinä käynyt niin tuon perusturvan koroituksen osalta, että se ikäänkuin sulipois tukimuotojen moninaisuuksien yhteydessä.Kun oikalla annettiin,vasemalla otettiin tukien varassa eläviltä.Käteenjäävä raha ei ikäänkuin ksvanut. perustruva kun on484e käteen, kaikki sen yli menevät meni ikäänkuin vuokran jotenkätännön oloja tuo ei liiemin tietääksen muuttanut. Muistaakseni joku mainitsi ,että 7e eguu jäi tuosta satasesta käteen itselle.Mene ja tiedä mutta tuollaista puhetta on korviin kantautunut ja että tuolla 484 e on se summa jolla pitää ekellä perusturvan puitteissa .Sillä sitten vaatteet, ruoka, kännykkälaskut ym.Säåhköläsku ja lääkkeet tietääklseni tulee päälle ,mutta ei tuo kovin ruusuinen toimeentulo ole ja vaatisi pikeminkin täysi remontin, pinta siloittelun sijaan.On tultu siihen ,että järjestelmä perustuvan kattavuuden ja tason suhteen vaatii täyden uudistuksen nykypäivän hinta tasoon ostovoimaisesti päivitettynä.

      • pölhökustaaa

        ei se mihkään sulanut ainakakaan näillä köyhillä jotka ei hae/saa toimeentulotukea
        ja moni köyhä pääsi kokonaan pois toimeentulotukiluukulta pois
        nyt kok,keskusta ja petossuomalaisten hallituksen aikana tämä 100 euroo
        on pian sulanut köyhien käteen
        joka vuosi tulee 0,85% leikkaus indeksileikkaukset minimiturvaan kaikki muut korotukset jotka vaikkuttavat köyhän elämää


      • entäpäsitten

        Aivan. Niiltä jotka eivät hae toimeentulotukea,mutta entäpä niiltä jotka hakevat ja joiden on siihen turvauduttava ,yhtäläillä toimeentulotukeen kuin asumistukeen,miten sitten kävi?


    • pölhökustaaa

      toimeentulotukea ei ilmeisesti leikattu tänä vuonna eikä ensi vuonna
      ja vuonna 2011 muistaakseni sitä korotettin 20e mutta kun olen vanha ja muisti on huono niin ottakaa itte selvää jos kiinnostaa
      asumistukeen ei muistaakseni korotus vaikkuttant
      mutta spr palkkoihin se vaikutti tukityöllistetyt saivat 2h/viikko tyäaikaa lisää ja 100 epalkan korotuksen

      • Silviissiis

        Noot ilmankos


      • kljölköl

        kyl perskeko hallitus ajaa köyhiä sossunluukulle.
        saadaan ilmaista orjatyövoimaa yrityksille.


    • iklknl

      mitä pienempi perusturva sen pienempiä palkkoja voi maksaa huonopalkkaisilla aloilla

      • sopetuskosssa

        Jokainen politiikonloinen kusettaa ja jos itse jää "työttömäski" voi nostaa sopetumisrahaa 3 vuotta? Eli mihin tarvitsee sopeutua? Siihen et työviikko onkin 5 päiväinen ja jopa joutuu herämään ennen klo 6.00 tai et se kesäloma onkin vain keskimäärin 24 päivää, eli mihin näiden päättäjien tarvitsee sopeutua?


      • perusturva

        Kuten jo yhtäällä asiasta totesin:

        Peuspäivä rahalla olevien asema on heikko ja Suomi on saanut huomautuksen liian alhaisesta sosiaaliturvasta. Pljon puhututtanut perusturvan varassa olevien toimeentulon santioiminen työtömyyden perusteella olisi lähinnä ihmisarvoa loukkaava ja tämänhetkiseen tarpeeseen nähden tosiaoloja vastaavasti päinvastainen toimi.

        Tällähetkellä köyhyysraja on 13.800 /vuosi yhdenhengen taloudessa,eli 1150e/kk.
        Perustulossa ns . takuu käteen jäävä osuus on 484 e,jolla oletetaan hoidettavan elintarvikkeet, puhtaus , vaatetus , kännykkämenot ym muut päivttäis tarpeet soiaaliturvan puiteissa.

        Perusturvan kannalta asiaa on syytä pitää puida erikanteilta , sillä perusturva ei sinänsä ole yksiseliteinen asia,eikä tarkoita kaikille samaa euro määräistä raha summaa.

        Jo tuosta lähtökohdasta tasa arvoisuuden puitteissa ,sosiaaliturva järjestelmä vaatii jälkeenjääneisyyden takia kokonaisvaltaisen uudistuksen , kuten myöskin yhtäläillä siitä syystä että se ei ole nykyisellään aukoton.

        Perusturvan olemassa olevuuden kannalta on oleellista,että se käytänössä tavoittaa jokaisen ja toimii vastuullisella tavalla. Perusturva ei ole vastikkeetonta rahanjakamista vaan perutoimeentulon varmistamista jokaiselle ,perustuslain edellytämällä tavalla. Sen toimivuus on sen toteutustavasta riippuvainen.

        Tosiasia on kuitenkin,että perusturva toteuttuu silloin kun jokaisen kohdalla on taattu toimeentulo ,joka voidaan katsoa toteutuneen vasta kun tulotaso ylittää köyhyysajan . Tuo summa tarkoittaa käytänössä sitä ,että tällöin jokaisella on edellytykset minimi toimeentuloon.

        Tuon jälkeen tulee perustoimeentulon osalta harkintaa asumiskulut ,jotka vaihtelevat asuinpaikkakunnasta johtuen ,sekä perheenkoosta.

        Suoralta kädeltä voi sanoa tämänpäivän kulutason mukaan,että tuo 1150e riittää käytänössä ns. juoksevien menojen hoitoon kuulaudeksi jos siitä ei kanneta veroa. Asumiskulut esim. Helsingissä alkavat olla tai eivät todellakaan ala vaan ovat jo pienimpienkin vuokra asuntojen suhteen 700 e/kk puhdasta rahaa kuukaudessa.

        Tosin perustulossa, puhuttaessa tulojen turvaamisesta ,puhutaan sitten perustulokokeilusta tai kansalaispalkasta tms tulee aina huomioida elatusvelvollisuus suhteet ja elatuskyky,jotka tuklevat kyseeseen aikuis ja lapsi suhteessa huoltovelvollisuuden kautta,että puolisoiden eltausvelvollisuuden kautta,talouksien toimeentulo mahdollisuuksina.

        Edellä käsiteltyä perustuo tasoa hakitessa tai kysenalaistettaessa on elämisen kustannutasot helposti todennettavissa esim vuokratasojen suhteen pyydetyistä vuokrahinnoista tai sitten asiaa voi tarkastella toiselta laidalta mm.pakolaispolitiikan kautta aiheutuneiden kustannusten suhteen, jolloin on huomioitava se seikka,että ryhmä majoituksissa on aina päästävissä pienempiin kustannuksiin kuin yksityis asumis muodoissa. Asiassa on huomionarvoista myös se ,että sosiaalisesti on kyse asumisen ja päivittäisen elämisen turvaamisesta on aina kyse elämisen edellytyksistä ,joka muodostuu elämiseen kuluvista menoista aivan samoin,kuin viimeaikasesti on saatu kokemusta pakolaispolitiikan hoidon kustnnuksista ,tuon osalta.

        http://areena.yle.fi/1-3500889

        Nykyhallituksen tulisikin keskittyä kansan olojen turvaamiseen,karenssien ja perustoimeentulo mahdollisuuksien heikentämisien sijaan , sillä köyhien ,työttömien toimeentulon turvaaminen on se valtakunnallisen hallinnon ensisijainen tehtävä.Tehtävä ,jolla valtakunta on pidettävissä elinvoimaisena ,tasa arvoisena ,yhteisöllisenä valtiona ,jossa on kaikilla mistä ponnistaa ,sekä tuonmyötä mahdollisuudet ihmisarvoiseen elämään.


      • 25kuhkh

        pitäisi ja pitäisi
        mutta kun rasistit tilas tällaisen köyhäntappajahallituksen niin nyt sit kärvistellään


    • kjähkjäh

      sitä saa mitä tilaa

    • toivoasopii

      Toivottavasti köyhät nyt eivät jatkossa enää äänestä näitä köyhien kyykyttäjä ja -tappajapuolueita.

    • työtön_turhake

      Pitäisiköhän hallituksen alkaa miettimään lopullista ratkaisua tähän meidän työttömien määrän aiheuttamiin kustannuksiin. Meidäthän voisi laittaa esim pakkotyöleireille. Samanlaisille kuin venäjällä oli (on). Toinen varteenotettava keino olisi meidän työttömien teloittaminen. Siinä ei sata viikossa riittäisi alkuunkaan, kestäisi tämän yhteiskunnan tervehdyttäminen liian kauan. Metsästysseuroilta voisi hakea apua tämän toteuttamiseen. Työttömien asioiden päättämisessä voidaan nykyään käyttää mielivaltaa. Pakolaisten ja romanien kohdalla paremmin. Heillä on asianajajat valtion puolesta, rasismi ja vihapuhekortilla kaikki onnistuu. Syyllistynkö minä vihapuheeseen tai kiihottamiseen kansanryhmää kohtaan kun neuvon miten lopullinen ratkaisu tehtäisiin meidän työttömien kohdalla.

    • korjaatu

      Kaikki työttömien paapominen ja työttömyyden tukeminen pitäisi lopettaa heti kokonaan. Alkaisi työ maittaa monelle.

      • ljmnöl

        sitähan te soinin porukka teette koko ajan ja pahemmaks vaan menee.
        miksi te rasistit vihaatte köyhiä?


      • ainiinkö

        Miten niin paapominen. Verotus nousee heti kun jää töttömäksi. Tuommoisista 500 e käteen jäävistä työttömyystuista ei pitäisi veroittaa lainkaan, varsinkaan jos tuo tulo on ainut tulo ,jolloin tulotaso jää alle puolen köyhyysrjasta. Tuollako pitäisi sitten osallistua ja tehdä työtä.Joo joo ,kyllä 9e pvä päälle,että saa matkat ja maksalaatiokon päälle kun lähtee puhdetöihin, silloin kun tarvitsisi palkkatöitä jolla tulla toimeen. Ei töitä huvikseen tehdä vaan elääkeseen.

        Jokainen tietää ,että aikaihminen ei tuollaisilla summilla pärjää ,eikä ole tarkoituksen mukaista tehdä työtä tuollaisin ehdoin. Työstä on saatava toimeentulotasoa vastaava palkka. Nykyiset kaavaillut topimet ovat kaikkea muuta kuin paapovia, ne lähentelevät ragaistus muoto käytäntöä.


    • dgdgdg

      Vasemmistoliitto, kristilliset ja sdp ovat luultavasti ainoita puoleita joita kiinnostaa vanhuksien, opiskelijoiden, eläkeläisten ja muiden pienituloisten aseman parantaminen.

      • mitenseon

        Muiden pienitulosten?

        Mikä taho noista ajaa työväestön etua,sillä työttömät ovat nimenomaan työväestöä ja työväestö ei tarvitse muuloin edunajoa poliittisella saralla kuin silloin kun heidän asioitaan on ajettava yhteiskunnallisti parempaan suuntaa ja niissä asioissa jotka on poliittisella saralla ajettavissa. Nuo asiat ovat peruturvaa koskevia asioita .Työväestöllä on ansiosidonnainen turva ja ammattillitto joka hoitaa tun saran ,kuten tuloneuvottelut.inoa suoja jota palkansaajat tarvitsevat poliittiselta saralta on peryurturva kun ammatillinen liiton päiväraha loppuu.Työ väestö ei tarvitse politiikoja turvakseen muissa asioissa yhtä kipeästi . Perhepolitiikka on toinen samanlainen sarka ,jolla taataan työskentely mahdollisuuksia,mutta hetki sitten SDP nuoret A Talkissa ottivat puheeksi vanhempain hoitovapaa rahan purkamisen,joten nuo puheet ei jotensakin käy yhteen työväestöön etujen turvaamisen suhteen.

        Avoimeksi kysymykseksi edellämainittujen asioiden suuhteen siis jää itselle:Kuka ajaa työväestön asioita tänäpäivänä eli eritoten työttömien asioita, heidän toimeentulo mahdollisuuksiensa osalta?


    • wywy

      Ei yksikään puolue aja työttömien asiaa, kurjistetaan vain, eihän muuten oltaisi tällaisessa tilanteessa. Omia etujaan ajavat, onhan se jo nähty. En äänestä ketään, minun äänelläni ei kukaan mene sinne tienaamaan sopeutumisrahoja ym. On tämä ollut niin härskiä toimintaa, että aivan oksettaa ja tahti vain näyttää kiihtyvän ja kansa köyhtyy. Suossa ollaan jo korvia myöten ja kyllä näyttää siltä, ettei sieltä niin vain noustakaan.

    • OnVainYksiVaihtoehto

      Perussuomalaiset.

      • pölhökustaaa

        petossuomalaiset,kokoomus,keskusta,rkp.kristilliset ja demarit eivät ainakaan aja köyhän etua päinvastoin.tämän he ovat todistaneet leikkauksillaan

        ja sitten nämä jotka eivät äänestä,hyväksyvät köyhän kurittamisen.


      • jhjhljk

        Ei jää pal vaihtoehtoja. Tosin täytyy myöntää ettaä vasemmistoliitto toimi selkärankaisesti ja jätti hallituksen eikä ottanut osaa toimiin kun peruturvaa heikennettiin. Oli muuten hatunnoston arvoinen temppu ja ositus siitä että sanojen takana seistaan. Olin jo unohtanut tuon,mutta tässä yhteydessä palasi kuin palasikin mieleen.

        http://yle.fi/uutiset/3-7155893


    • jkll

      Onko se työttömien paapomista, jos näet melkein nälkää tai seisot leipäjonoissa. Typerää päästää suustansa tuollaista. Äänestämättä jättäminen on protesti nykyisyydelle. Vaikka siellä olisi kuka tahansa vallassa niin mikään ei tule muuttumaan onhan se jo nähty vuosien kuluessa. Valta sokaisee ja tekee ahneeksi, oma etu on silloin aina etusijalla. Ei pidä olla liian sinisilmäinen.

      • pölhökustaaa

        "Vaikka siellä olisi kuka tahansa vallassa niin mikään ei tule muuttumaan onhan se jo nähty vuosien kuluessa."

        tämä ei ole totta,2011-2012 tuli parannuksia köyhien asemaan
        mutta tämä hallitus on kyllä ne pian syönyt
        nämä puolueet jossa on köyhien puolustajia ovat pienehköjä,joten
        vaikutusvalta jää pieneksi,vaikka istuisivat hallituksessa

        tässä hallituksessa ei ole yhtään köyhän puolustajaa,päinvastoin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe