Liian pehmeä vesi?

Kalasia

Moro, olis tarkotuksena pistää pystyyn sellanen mukavan kokonen kippo (45l) taistelukala-ukolle ja täs, kun alustavasti etiskelin oman alueen vesilaitokselta suurinpiirteistä veden kovuutta, niin lupasivat sitä välille 1,5-2,5. Netistä taas tuli kaiveltua, että taistolla pitäis olla jotakin välillä 5-19, niin mitä haittaa liian pehmeästä vedestä ihan oikeasti voi olla? Kun nää kaverithan on muutenkin pehmeen veden fisuja, niin onks mun syytä alkaa kehitellä jotakin keinoa, jolla vettä sais kovemmaksi?

10

343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dgdrgt456

      Kipsillä ja ruokasoodalla vesi sopivaksi.

    • fhgyyuuiio

      Jos haluat että kalasi sairastuvat pilkkutautiin, vesipöhöön, eväruttoon, samettitautiin, kaikenlaisiin home-/alkueliötauteihin, tuberkuloosiin, uimarakkotulehdukseen jne. ja kuolevat pois melko nopeasti, voit laittaa kalan vesiarvoihin joihin se ei ole tottunut. Taisto on labyrinttikala, mutta se tarvitsee suodatuksen ja hapetuksen silti, sillä veden huonot bakteeriominaisuudet sairastuttavat sen siinä kuin ei-labyrinttikalankin. Kaloilla on lajityypilliset tarpeet. Taistelukalan veden kovuus oltava n.6-24, ph n.7, kaupat harrastavat usein taistojen veden suolausta, mikä otettava myös huomioon, ellei halua kalan vastustuskyvyn laskevan ja tautien puhkeavan. Lämpötila n. 28 astetta.

      • fhgyy

        Virtaus akvaariossa ei saa taistolla olla suuri.


      • Kalasia

        Jeps, tottakai lämppärit ja suodattimet yms. on hankittu kans ja otettu selvää noista vesiarvoista ja virtauksista yms. Täs alko vaan toi veden kovuus kysymys mietityttää, nii sitähän piti tulla valaistuun tänne ja tossa ekassa kommentissa nyt tais ollakin ihan varteen otettava vaihtoehto, miten tota vettä saa sit pikkasen kovemmaks, et on fisulla mukavat olot hillua, kunha saahaan kippo kypsyteltyä.

        Toi suolaus oli nyt sellanen vähän uudempi juttu ja totta kai sitä sit aletaan opiskeleen ja tekeen kans, jos se hyväks on.


    • AkvaarioitaVuodesta1984

      Jos ei viitsi ottaa perusteita selville, turha ryhtyä harrastamaan. Jos et akvaarion perustajana - kuka oletkaan, ei koske ap:tä joka kyselee tiedon perään - ota asioista etukäteen selvää, on vähän kuin esim. lykkäisit meren tasolla ikänsä asuneen ihmisen Mount Everestin huipulle, ohueen ilmaan. Kyllä se siellä hyvässä lykyssä vähän aikaa elää, kituen, kunnes näivettyy pois.

      Mä olen niin kyllästynyt akvaariomaailman kertakäyttökulttuuriin, myös toiseen ääripäähän, eli kaupallisuuteen. Akvaariolääkkeet ovat miljoonabisnes. Lääkkeilläkin tuhottu monta allasta, biosysteemiä, ja ei kun lisää lääkettä lääkkeen päälle. Jos perusta ja tiedot ovat kunnossa, jäävät lääkekauppiaat nuolemaan näppejään.

      • Kalasia

        Samahan se pätee ihan kaikkiin elukoihin. Ei niitä kannata perheeseen hankkia, jos niistä ei oo valmis pitään kunnolla huolta, ei ees sitä yhtä kalaa.


      • dftygyu

        Sä voit vankeudessa viljellyn fisun elämästä tehdä pitkän ja onnellisen ilman että sä kaupallista maailmaa palvot ja rikastutat. Jos vain otat asioista selkoa. Kotikonstein onnaa kaikki. Jos markettien lääkekierteeseen ajautuu, koska perusteet ei kunnossa, niin voi voi. Huonompi homma, mut kauppiaat taputtaa käsiään kyllä..


    • magiana

      Tiedustele ihan ekana minkälaisessa vedessä se taisto elelee siellä kaupassa/toisella henkilöllä ( kuinka kauan). Ja alkuperä. Viljellyt taistot eivät ole niin tarkkoja paitsi nuo kalliimmat jalostusmuodot. Jos ph on sopiva en lähtisi kauhealla innolla muokkaamaan vesiarvoja varsinkaan jos ei suurta eroa siinä vedessä missä taisto nyt on. Pieni akvaario ja jos on yhtään epävarmuutta asian suhteen niin voi olla vaikeaa pitää vesi-arvot tasaisina. Mutta ota huomioon, että liian kovassa vedessä taiston elinikä lyhentyy. En 100% väitä liian pehmeän veden tekevän samoin mutta ottaisin sen huomioon. Ehkä mieluummin katselisin onko sopivampia kaloja noihin olosuhteisiin...

      http://www.seriouslyfish.com/species/betta-splendens/ <-jos englannin kieli onnistuu tuossa hyvää luettavaa.
      Faunattaresta löytyy pdf-tiedosto taistelukaloista (missä itseasiassa lukee, ettei taistot ole tarkkoja veden kovuudesta kunhan on pehmeä)

      Ja jossain viestissä mainittiin suolan lisäämisestä mutta itse törmäsin enemmän tälläisiin kommenteihin http://www.myaquariumclub.com/how-often-should-i-use-salt-in-my-betta-tanks-3134117.html
      https://m.reddit.com/r/bettafish/comments/3xyqi1/why_do_people_say_not_to_use_aquarium_salt_with/
      Onhan myös noita jossa suositellaan suolan lisäystä (huom. akvaariosuola)
      http://www.ibcbettas.org/aquarium-salt-the-healthy-preventative-v-2-0/
      No jos suolaa ryhdyt lisäämään muista olla tarkka annostelussa. Liian suuressa määrässä akvaariosi muuttuu suolavedeksi ajan myötä ja se ei ole se tarkoitus. Muista totuttaa kalasi uuteen veteen, jos teet sen kunnolla ja huolellisesti uskon sinun pärjäävän.

      • Kalasia

        Oikeen iso kiitos tästä! Paljon hyödyllistä iltalukemista täs kypsyttelyn ohes, kun on vielä aikaa tutkia!
        En kauheen mielellään lähtis säätään näiden vesiarvojen kans ylipäätään just sen vuoks, et eka kippo kysees, mut katellaan mihin suuntaan se vesi on sit asettunu muhimisen jälkeen ja käviskö sellanen paikallinen taisto meille ilman isoja venkslailuja. Peukkua pystyyn siis!


    • kala8484

      Sen verran että jos ihan alottelia olet akvaarion pidossa niin ensimmäiseksi akvaarioksi suositellaan 100L koska se antaa helpommin alottelian tekemät virheet anteeksi, ei mene vesi arvot niin hekposti huonoiksi ja suosittelen aqua webissä käymää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3466
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3257
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2964
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1885
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1496
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1291
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1270
    Aihe