Peräsuoleen jää ulostetta

Tomi12345

Hei

Kesällä oli lievää ummetusta, jota virheellisesti hoidin peräpuikoilla ja Laxoberillla, sitten tuli hirveä ripuli ja vatsan kouristelu (ilmaa vatsassa), alkuun pohdittiin palleatyrää, koska olin monesti ponnistellut liikaa ulosteen kanssa. Sitten kun se lisäsi ilmaa, jätin sen pois ja varasin paksusuolen tähystyksen.
Olin viime perjantaina paksusuolen tähystyksessä ja join sitä hirveätä Colonsteril nestettä ja samalla ereydyin taas käyttämään Laxoberonia ja peräpuikkoja, jotta sain suoleni tyhjäksi ummetuksen jälkeen, kun töissä olin turhaan pidätellyt ulostetta ja olin kuituköyhällä ravinnollla.
Tähystyksessä löydettiin ärtynyt suoli, mutta nyt ongelma on se, että peräsuoleen jää ulostetta sen jälkeen, kun normaali ulostaminen tapahtuu. Tähystyksellä suoli oli täysin tyhjä, mutta sen jälkeen en saa kunnolla massaa pöntölle.

Uloste ei osaa poistua sieltä, aivan kuin olisi aina ulostehätä, ja ainoa tapa miten saa ulosteen pois, on kastelu kertakäyttökäsineet (toivottavasti en tee niillä vahinkoa). Tähystyksen jälkeen olin vähän ummetuksella ja käytin Levolacia, mutta nyt on ongelma se, että kaikki tavara ei poistu. Aamulla saa massaa hyvin Levolacilla, mutta jotenkin päivällä uloste ei poistu. Eli vessassa käynnin yhteydessä ikään kuin tavara tippuu peräsuolen poimuihin (peräpukamiin) ja ei osaa tulla niistä ulos (uloste ei ole kovaa), vaan ehkä jopa löysää.
Kävin eilen vatsalääkärillä, hän kertoi, suoli antaa virheellisiä tuntemuksia, joten en täysin allekirjoita, koska huomaan siellä olevan tavaraa. Lääkkeeksi hän määräsi Libraxia, jota ostin 100 kpl. Eli mikähän tässä on vikana ja poistuuko vika Libraxilla vai pitääkö tehdä jotain uloste tai ulostefleksitutkimuksia.
Pohdin tässä pitäisikö Levolacia käyttöä jatkaa, kun tuntuu olevan ilmaa vatsassa ja tavaraa ja joka ei osaa poistua.

Erilaisia hyvin sulavia ruokia olen yrittänyt, mutta ei auta. Töissäkään en ole viitsynyt olla, kun en halua enää pidätellä tavaraa, en tiedä pitäisikö palata ja sitten kotona ja töissä kaivella loppu ulos käsineillä (käsiä en likaa sillä). Peräpukamat ovat isot ja niihin aloin käyttämään Hädensaa, mutta en tiedä voiko sitä käyttää jatkuvasti ja monta kertaa päivässä.
Mikäköhän on vikana ja miten pitäisi jatkaa?
Kuidut ei juurikaan auta, eikä helposti sulavat ruuat ja vihannekset ja hedelmät.
Kaasua on myös vatsassa aika paljon, mutta ei enää juurikaan kouristele, kun on tuo Libraxilla, jolla ehkä tämä ratkeaa.

11

15376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tomi123456

      Lisähavaintoja. Alavatsassa navan kohdilla on lämpöä ja tavaraa, joka ei ikään kuin osaa poistua. En onkein usko, että tämä on pelkkä ärtyneen suolen oireyhtymä.
      Osaisiko joku kertoa mikä, en jaksaisi nauttia uudemman kerran hirveää Colonsteril-luiosta, vaan pitäisikö mennä ulostusrefleksitutkimuksiin, koska peräsuoleen jää aina ulostamisen jälkeen tavaraa ja sitä saa aina ottaa pois käsineillä ja sittenkään ei saa kaikkea, ikään kuin olisi ainainen hätä.
      Pitäisikö tutkia ulostusrefleksi ja peräaukko, miksi sinne jää tavaraa jonnekin poimuihin (navan kohdille tai jonnekin paukamiin).
      Nukkuminen on mahdotonta ainaisen hädän takia ja nyt on niin löysällä, kun saa jatkuvasti yrittää tyhjennellä, että lactulos jää tänään pois, pinnistämällä ei tule tavaraa ulos tarpeeksi, vaan se menee ikään kuin peräsuolen polyyppeihin tai jonnekin sinne.
      Pitää kai mennä alkuviikolla työterveyslääkärille ja vaihtaa vatsalääkäriä, jos hän ei ymmärrä kaikkea. En usko, että Librax ratkaisee kaikkea tätä, toki sitä on kokeiltu vasta 2 päivää ja 5 tablettia. En viitsi ottaa 3 enempää päivässä, on sen verran vaarallinen aine lääkeselosteen mukaan.

    • Kakkavaivainen

      Hei.

      Jätä Levolac pois. Sivuvaikutuksena lisää ilmaa suolistossa ja näin ilmavaivoja ja turvotusta.

      Kokeile sen sijaan Pegorionia. Apteekista saat reseptivapaasti. Suoli ei totu makrogoliin (pegorioniin) eikä näin aiheuta suolelle haittaa pitkän ajankaan käytöllä toisin kuin suolta stimuloivat lääkkeet (esim. Mikrolax). Tämän tarkotus on siis imeä vettä elimistöstä suoleen, jolloin suolensisältö pehmenee. Huolehdi kuitenki nesteytyksestä hyvin.

      Pukamia voi hoitaa kuitupitoisella ruokavaliolla, nesteytyksellä ja esim. Tolla Pegorionilla. Voit laittaa kuuriluonteisesti myös Sheriproctia pukamiin 2vkon ajan.

      Jos ei noilla pukamat häviä/pienene, sitten lääkärille.

      Jos ongelma ei ole pukamissa, ulostusta voi vaikeuttaa myös rectoseele eli peräsuolen pullistuma. Se on miehillä ehkä harvinaisempaa ko naisilla, mutta kyllä sitä voi molemmilla olla!

      Itselläni oli suolentuppeuma, rectoseele (5cm) ja koko lantionpohjanlaskeuma. Kärsin niistä 3vuotta ennen kuin otettiin todesta ja leikattiin. Nyt leikkauksesta 2kk. Oireet lähes kokonaan hävinneet! Enää ei tarvi akrobaattiasentoja pöntöllä, ei tarvi asua vessassa 24/7 ja ennen kaikkea ei tarvi kaivella sormin kaikkea ulostetta. Suurin osa tulee itellään. Mutta heti jos joutuu ponnistamaan, se pieni määrä ulostetta jää ikäänku jumiin peräsuoleen kuten sulla. Mulla ei peräpukamia ole, joten en tiedä miksi jää jumiin.

      onkohan jollain kokemusta rectoseelen leikkauksesta ja sen jälkeisestä SUOLEN toipumisesta?

      • Tomi12345

        Käyn tänään lääkärissä. En kokeile mitään ulostuslääkettä hän saa selvittää, miksi tavara ei tule ulos, en halua kumihanskoilla, enkä varsinkaan sormilla kaivaa, ei ole edes hygienistä.
        Iso peräpukama on, ehkäpä hirttohoidolla tämä ongelma voisi ratketa.
        Scheroproctia en laita, alentaa iho, eikä se tavaraa ulos, lääkäri saa selvittää, miksi ulostetta jää peräsuoleen ja tunnustella alueen, en kaivele sitä ennen sitä. Myös sulkijalihaksessa voi olla vikaa, täytyy pohtia ruokavaliota pitää pohtia ja miksi tavaraa jää peräsuoleen, ja sitä ei saa pois, ikään kuin olisi ainainen kakkahätä.
        Hädesalvakaan tuskin auttaa tähän.


    • tomi1234554

      Lisäksi haluan varmistaa mikä ongelma tässä ongelma. Movicolia kokeilin ennen tähystystä, mutta se aiheutti vakavia iho-oireita. Pegorionista en tiedä.
      Lääkäri saa ottaa ulostetta kumihanskoilla ja kertoa ongelman.

    • tomi123454

      En ota ulostuslääkkeitä, en lisää turhaa painetta sulkijalihakselle. Suolistossa on ilmaa ja ikään kuin pakonomainen ulostustarve, mutta tavaraa ei aina tule, ilmeisesti ylivilkas sulkijalihas, jota libraxilla hillitään, toivottavasti auttaa, että voi palata töihin.

      Kaasua on hirveästi.

      Vaikuttaa tältä, vaikka on vain ärtyneen suolen oireyhtymä:
      Ulosteen pidätyskyvyttömyys (ulosteen karkaaminen, ulosteinkontinenssi)
      B12-vitamiini saattaisi auttaa tai sitten sulkijalihaksenkorjaus, mutta en enää rasita sitä ummetuslääkkeillä, etten lisää kouristuksia.
      Peräsuolen esiinluiskahdukselta vaikuttaa, pitää mennä tutkimaan ulostustapahtumaa jonnekin, koska se karkaa jonnekin. Auttaako Librax tähän ja mitä kannattaisi tehdä.

    • Pmme

      Saitko selvyyttä asiaan? Saitko mitään apua?

    • Juffe38

      Kahden päivän lämpimät ateriat tulematta ulos suolistosta?Auttaisiko Haartmanin päivystykseen meno?
      Taidan tarvita suolihuuhtelun ennen kun syön yhtään mitään.Kuinka pitkään suoli voi olla toimimatta?Vatsaa kivistää sisältä jatkuvasti ja on etova olo

      • Monisairas

        Riippuu niin paljon mitä ja minkä verran on syönyt. 2 päivää tyhjentämättä ei vielä kauhean harvinaista, mutta jos yleensä olet käynyt päivittäin ja tavaraa on tullut sekä muut oireet huomioiden, niin ehkä on parempi ottaa kontaktia päivystykseen. Äkillinen muutos on aina hyvä tutkia. Ehkä jo kävitkin...?


      • Juffe38

        En ole vielä käynyt päivystyksessä. Jos tämä vielä jatkuu alkuviikosta päivystykseen Haartmaniin.Päivän lämpimät ateriat lounas 11.30 &16.30 päivällinen ja aamupala 8.15.iltapala 19.30.Yleensä lämpimillä aterioilla syön 1 annoksen ruokaa...


    • Anonyymi

      Minulla on diagnosoitu IBS, joka on matkan varrella aiheuttanut kaikenlaista ja on varmaan ollut osasyy lantionpohjan laskeumaan. Laskeuma leikattiin ja siinä yhteydessä tapasin myös gastroenterologin, joka on ao alueen ekspertti. Suolisto oli mulla ok mutta ulostaminen olikin hankalaa lantionpohjan lihasten heikkouden takia! Vaikka niitä onkin nyt kursittu kokoon, ne on silti heikot. Niitä pitää treenata. Minä olen sen verran iäkäs, että treeni ei kamalasti auta. Avuksi ulostamistilanteeseen em asiantuntija neuvoi painamaan kevyesti peräaukkoa ympäröivää aluetta molemmalta puolelta. Kädet ovat lihaksiston apuna ikäänkuin vastapainona kun suolisto kouristaa tyhjentyäkseen. Minulla toimii hienosti. Uloste tulee pois eikä muodosta pussukkaa, johon kasaantuisi. Otteen oppii kun kokeilee. Minulla on ripulipainotteinen IBS, joten käytän silloin tällöin immodumia suolen rauhoittamiseen. Jos on ummetusta, täytyy varmaan ravinnolla tms huolehtia siitä, että uloste on pehmeää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe