Miten muut kommentoivat eroasi?

Voi-voi-voi

Minusta on ollut kiinnostavaa seurata miten muut kommentoivat kun tästä kertoo sukulaisille, kavereille, tutuille..Aika usein sitä voivottelua, että kauheeta lapsiperhe ja nyyh...nyyh... tietämättä mitään syitä. Yksi sanoi vaimonsa kuullen, että "kaikkihan sitä ajattelee" = siis omaa eroa. Yksi, että kaikki erot ovat vaikeita jne. jne.


Mitä kommentteja olette saaneet ?

27

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jo_on_tyhmää

      siis häh!
      Mitä se kenellekään kuuluu jonkun erot tai eroamatta jättämiset.

    • Voi-voi-voi

      No kyllä se sukua ainakin kiinnostaa ja kavereita myös - varsinkin kun lapset ovat edelleen suvun lapsia. Tietysti jos ei ole mitään lähipiiriä tuskin kommentteja tulee. Ja sellainen joka on omalla toiminnallaan selkeästi möhlinyt parisuhteensa ei varmasti halua kuulla kommentteja. Siitähän voisi tulla vaikka syyllinen olo.

      Perussyyt ovat:

      1. USKOTTOMUUS

      2. PÄIHTEET

      3. LÄHEISYYDEN JA RAKKAUDEN PUUTE

      4. ERILAISET ELÄMÄNARVOT JA -TAVOITTEET

      5. ERILLEEN KASVAMINEN

      _________________________________
      6. Fyysinen väkivalta
      7. Kommunikaatiovaikeudet
      8. Henkinen väkivalta
      9. Työhön liittyvät syyt
      10. Seksielämän ongelmat
      11. Yhteisen ajan puute.
      12. Suhdetta ei hoidettu
      13. Arvostuksen puute
      14. Epäluottamus
      15. Taloudelliset tekijät

      • eikuulumuille

        Parisuhteessa on aina kaksi. Ei pelkästään toinen voi omalla toiminnallaan sitä rikkoa. Jos syyllisiä eroon pitää etsiä, niin molemmat on yhtä syyllisiä.
        Miksi ihmiset tuntee niin pohjatonta uteliaisuutta toisten asioita kohtaan? Ei kuulu kenellekään miksi joku pariskunta eroaa. Se on heidän keskinäinen asia.
        Fiksut ihmiset kysyy voinko olla jotenkin avuksi, kun jollekin ero tulee. He eivät käy peräämään syytä eroon. Eivät kerro omia mielipiteitään vaan odottavat, että eronnut itse kertoo jos haluaa kertoa. Se on sitä lähimmäisenrakkautta. Muu on pelkkää uteliaisuutta ja pahansuopaisuutta.


      • 3rfawf3a

        Älytön kommentti. Tottakai toinen voi parisuhteen rikkoa yksinkin. Suhteen ylläpitoon kuitenkin tarvitaan kaksi.


      • eikuulumuille kirjoitti:

        Parisuhteessa on aina kaksi. Ei pelkästään toinen voi omalla toiminnallaan sitä rikkoa. Jos syyllisiä eroon pitää etsiä, niin molemmat on yhtä syyllisiä.
        Miksi ihmiset tuntee niin pohjatonta uteliaisuutta toisten asioita kohtaan? Ei kuulu kenellekään miksi joku pariskunta eroaa. Se on heidän keskinäinen asia.
        Fiksut ihmiset kysyy voinko olla jotenkin avuksi, kun jollekin ero tulee. He eivät käy peräämään syytä eroon. Eivät kerro omia mielipiteitään vaan odottavat, että eronnut itse kertoo jos haluaa kertoa. Se on sitä lähimmäisenrakkautta. Muu on pelkkää uteliaisuutta ja pahansuopaisuutta.

        Tottakai toinen voi rikkoa liiton, menemällä esim vieraisiin tai lyömällä.


    • Heheheko

      Heko heko, just joo, molemmat yhtä syyllisiä.

    • Perussettiä

      Kommentit vanhemmilta
      - "No, kyllä sinä tiedät mitä teet. Sinulla on varmasti syysi."

      Kommentit ystäviltä
      - Kääk, ei ole totta. Voimia. Kai me voidaan olla vielä kavereita sun exänkin kanssa?
      - Ihmettelinkin, miten kauan jaksat, mutten viitsinyt sanoa mitään.
      - Koska tämä tapahtui, kerro kaikki! (En kertonut)
      - Harmi. Muista, että elämä jatkuu.

    • Sanon

      ....että ihmiset ovat liian itsekkäitä, parisuhdetta ei vaalita. Naimisiin mennessä jo väärä asenne että erotaan jos tämä ei toimi. Normaali parisuhde on jatkuvaa kasvamista yhdessä ja naimisiin meneminen on vasta alku tällä kasvulle.

      • KivittäminenEiKanna

        Olipa ikävä ja alentava kommentti. Kuvitteletko todellakin, että eronneet ovat ajatelleet aviouessaan, että avioliitto on vain kokeilu? Pöyristyttävää. Tuo on vähn sama jos syyllistät esim. Sairastunutta heidän sairauksistaan vaikkei sairaus olisikaan elintavoilla vältettävissä.

        Nuorena avioituessani ei tullut mieleenkään etteikö suhde olisi ikuinen. Luotin ja uskoin tulevaan kuin kallioon. 20-vuotta myöhemmin tuli kuitenkin avioero, vaikka kaikkeni suhteen vaalimiseksi tein.

        Eroa en silti kadu, vaikka haaveeni menikin uusiksi. Kaikkea ei osannut ennakoida ja hyväkin on, ettei kaikkea tulevaa ennakkoon tiennyt.


      • voihannenä_

        Hahhaa, todella huippuälytön kommenttisi. 0 pistettä ja ystävyys poikki.


      • voihannenä_
        voihannenä_ kirjoitti:

        Hahhaa, todella huippuälytön kommenttisi. 0 pistettä ja ystävyys poikki.

        Edellinen kommenttini nimimerkille sanon.


    • facebookmoka

      Huippu oli minusta se kun vaikean avioeron jälkeen toinen osapuoli hehkuttaa eroaan facebookissa ja uutta rakkauttaan muistamatta ,että avioerossa on se toinen osapuoli,suku ja lapset. Sanotaan mitä sanotaan mutta ero ei ole aina se paras vaihtoehto.Tekisi mieli kommentoida ,että onnea niinkauan kun tämä rakkaus sitten kestää.Ei ollut meinaan eka kerta kun petti. OK kaikkea sattuu ,mutta kunnioituksesta entistä elämää kohtaan ei julkisesti facebookissa hehkuteta,että sainpas vihdoin eron.
      Mitä mieltä muut ovat vai olenko ainoa ns. surullinen joka ei niin hirveästi liputa peheen hajoamista uuden rakkauden takia. Ja paskapuhetta sanoa ettei se ole syy. Yleensä ihminen jaksaa tehdä asioita suhteensa eteen mutta on ihmisiä joilla on lupa
      vaihtaa aina parempaan rakkauteen muistamatta ,että oli se omakin aviopuoliso aikanaan se paras. Ja on armottomia ihmisiä jotka todellakaan eivät anna mitään vaihtoehtoa suhteessa vaan kelkka vaan kääntyy. Siinä ei auta mikään mitä parisuhteen eteen teet vaan uusi rakkaus vie. ei ole muuta keinoa kun antaa mennä. Ikävää lukea facebookista sitten jälkikäteen tuollaista typerää uuden elämän hehkutusta kun muu perhe kävi helvetin portilla.

      • kahraum

        Voimia sulle. Tuo fb-juttu on ihan p...stä ja osoittaa kyseisen ihmisen sivistystason ja arvostelu- sekä empatiakyvyn puutetta. Kuulostaa siis täydelliseltä juntilta. Mulle ei tapahtunut mitään fb-juttua exän taholta, mutta kaikilta muilta osin teksti oli kuin mun kirjoittamaa. Tuosta jutusta on jo useita vuosia ja oon selvinnyt, vaikka tosi koville otti. Elämä jatkuu.


      • voihannenä_

        facebookmoka
        Kyllä, aivan, juuri pahimmanlaatuisesta mokasta tuossa on kyse. Ei mitään hienotunteisuutta. Mutta ethän sinä sille mitään voi. Onneksi pääsit moisesta kumppanista eroon!


    • fb-hehkutusta

      Itse olen kokenut kuin myös moni mies että nämä naisen ystävä/kaveripiiri oikein yllyttävät eroamaan "paskasta miehestä..." kun ovat itse eronneita ja nyt on edessä tyttöjeniltaa ja biletystä...mutta eipä se sitä todellisuudessa olekkaan ja tulevat monesti katumapäälle.
      Siinä ei katsota yhteisten lasten etuja vaan tämän naisen ystävä/kaveripiiri etuja.

    • facebookmoka

      Kaiken huippu oli se,että ko.hehkuttajan työ etc. kaverit toivottelivat onnea ja tsemppasivat tätä jättäjää ja näistä ihmisistä hyvin suuri osa tuntee jätetyn. Miten aikuiset koulutetut ihmiset lähtevät tuohon mukaan? sääliksi käy näitä lapsia. Jätetty selviää kyllä ja paremminkin kun kylmä armoton suhtautuminen syyttely ym loppuu. Mutta lapset jos lukisivat tuota. ja suku lukee.Onkohan ero selitelty parhain päin itselle ja mustamaalattu toinen ? En voi kuvitella enempää koska helvetin pahalta tuntuu

    • voihannenä_

      Todella asiallisesti kaikki ovat suhtautuneet, ihan faktana. Kommentteja ei juuri ole tullut. Ainoastaan muutaman kerran kysymys minulle suurin piirtein näin: "onko ero mielestäsi hyvä vai huono asia?".

    • jkklöp

      Asia koskettaa useimmiten myös läheisiä ihmisiä, eniten tietenkin eroavan perheen lapsia, heille kaikki tulee yleensä yllätyksenä, yksi päivä ei enää olekaan isää tai äitiä samassa kodissa. Saattaa olla lisäksi niin, että vanhempi on täysin poissa tolaltaan, eikä hän pysty lapsiaan auttamaan mitenkään.
      Asia koskettaa eroavien vanhempia, isovanhempia ja sisaruksiakin.

      Moni perhe on saanut paljon apua vanhemmiltaan jospa rahallistakin ja nyt se kaikki meneekin jakoon. Kyllä se laittaa ajattelemaan vanhempia, sillä nyt tuo raha olisi tarpeen auttaa omaa lastaan ja lapsenlapsiaan. Huoli ja hätä on varmasti kova, sillä ero on kova paikka, vaikka sitä olisi kuinka kauan suunnitellut ja sittenkin se on paha, vaikka olisi se salarakas jo olemassa.
      Sillä enää hän ei olekaan salarakas ja kaikki muuttuu siinäkin. Kaiken lisäksi eronnut ihminen on todella poissa järjellisestä ajattelemisesta.
      Olen nähnyt monta eronnutta, jotka ovat muuttuneet murrosikäisen teinin kaltaisiksi oikuttelijoiksi, sillä ei ole merkitystä kuinka paljon lukenut ja kuinka korkeassa virassa on. Kun vanhempi on tuollainen "murkku", on lapsille ja omille vanhemmille suorastaan järkytys. Mitään yhteyttä tuohon murkkuun ei saa, kuten murkut yleensä, kaikki muut ovat väärässä, kukaan ei saa sanoa mitään jo pelkkä oman lapsenkin näkeminen saa raivoamaan.

      Kyllä erota saa, mutta sentään asiallisesti ja huolehtien lapsista ja asioistaan. Soisin myös jokaisen sen verran väittävän omista vanhemmistaan, että kertoisi ajoissa ja itse, voitaisiin rakentaa jonkinlainen turvaverkko myös lapsille mennä eteenpäin.
      Hirvittävää on huomata, että joku päivä pienet lapset on jätetty kotiin ja itse on menty salarakkaan luo "päiväkahville".
      Varmasti on niitäkin, jotka toimivat harkiten, mutta myös niitä, jotka eivät todellakaan ole minkäänlaisessa kunnossa ja järkikulta on täysin nollassa.

      Tuska on varmasti valtaisi ja epätietoisuus eronneella, eikä se paranen sillä että alkaa vihaamaan myös läheisiään, jotka eivät ole edes tienneet asioista yhtään mitään. Näin se tuska siirtyy lapsiin ja läheisiin, he elävät valtavan pelon vallassa jatkuvasti.
      Sitten kun se autuus uusperhe saadaan aikaan, siitä kertoo omaa kieltään keskustelupalstat uusperheistä, entisen liiton lapset ovat siellä tiellä jatkuvasti, heitä moititaan ja sovaltaan heidän toista vanhempaansa ja teetetään varsin pienilläkin valtavat työmäärät. Heistä tuleekin uusperheen piikoja ja renkejä.

      Miten eronneen elämä paranee ja miten näiden entisten liittojen lasten elämä jatkuu, saavatko he kouluttautua ammattiin vai ajetaanko heidät kotoaan ansaitsemaan heti peruskoulun jälkeen.

      Onkohan sitä perheen perustamista silloin aikoinaan ajateltu kaikilta puolin vai ovatko lapset vain tulla tupsahtaneet siihen. Joten ensin kannattaa elää se nuoruus kokonaan sinkkuna ja sitten katsella, joko olisi valmis kodin laittamiseen perheelle.
      Seksi on himo ei rakkautta, siinä taitaa olla se suurin väärinkäsitys ihmisillä.

      • senjaT

        Tiedoksesi, että on myös hyviä eroja ja vielä parempiakin. Vanhempien ero tulee lapsille harvemmin yllätyksenä. Lapsi vaistoaa asioita enemmän kuin monet vanhemmat ja etenkin isovanhemmat ymmärtävät. Monet isommat lapset jopa ehdottavat/pyytävät vanhempien eroa. Siis jos välit vanhempiin/vanhempaan ovat hyvät. Kaikki ei niin uskalla tehdä, vaan jatkavat kärsimistä vanhempien sotatantereella - taistelukentällä tai kylmän sodan varjossa.

        Kaikilla vanhemmilla ei myöskään erotessa ole salarakkaita. Uusi kumppani voi silti löytyä nopeastikin, mutta hänen kanssaan ei hynttyitä lyödä yhteen, ainakaan kovin nopeasti. Monet, itseni mukaan lukien, haluavat asua yksin myös lasten aikuistuttua, vaikka mies-/naisystävä olisikin.

        Itse tunnen paljon uusperheitä. Ne eivät ole sen kummoisempia kuin ydinperheet; paitsi että ovat rauhallisempia ja viestintäkykyisempiä, niin vanhemmat kuin lapset, ja heidän kaikki sukulaisensa, ystävänsä. Ketään uusperheen lasta ei ole näännytetty kotitöillä. Aika hassu ajatuskin. Itse olen lellinyt lapseni tekemällä liikaa kotitöitä, eli lähestulkoon kaikki. Mutta ex teetti niitä minulle eniten. Eli ero oli tämänkin puolesta oikein kätevä: ex vähemmän, kotitöitä 70 % vähemmän :D. Aika paljon vähemmän, vaikka erotessa oli kolme lasta. Tein oikein iloisena kaikki kotityöt eron jälkeen (joihin kuului perinteisten kotitöiden lisäksi toiminta kodin it-tukihenkilönä viihde-elektroniikan asennuksia ja huoltoa, polkupyörien huolto, pienremontit ja korjaukset jne.). Lapset myös ymmärsivät arvostaa tätä. Ettei heiltä vaadittu mitään kotitöiden osalta, he pitivät itseään hemmoteltuina vielä myöhäisteineinäkin. Nyt kaikki asuvat jo omillaan, ja uskoni esimerkin voimaan on vahvistunut entisestään: jokaisella muksulla on todella siisti, puhdas ja viihtyisä koti. He osaavat arjen askareet kuten ruuanlaiton niksit, samoin pennin venyttämisen.


      • senjaT

        Lisäys!
        "Seksi on himo ei rakkautta"
        Parisuhteessa pitää olla seksiä. Jos toinen ei sitä halua, kieltäytyy siitä, niin suhteessa ei ole rakkautta.


    • Eronnuttietämättään

      Kyllä minusta on kiinnostunut kaikki ne ihmiset joille tuo puoliso kertoili eron olevan tulossa. Unohti vaan mainita siitä minulle. Voitte uskoa kun tietooni tuli ja kysyin missä eropaperit on piilossa? Puoliso meni solmuun järkytykseltään vielä tunnusti lisää. Eipä uskaltanut tuoda paperia eteen kertoen noiden ihmisten juttuja paskan puhumiseksi. Nyt sitten kyyräillään ja kysellään miten teillä menee? On tämä teatteria! Olen antanut tahallani tiedoksi juttuja lisää. Kuinka mahtavasti varmaan juttelevat nyt keskenään miten meillä menee. Hyvinhän meillä. Arvatkaas uskaltaako koskaan edes mainita olisiko aviossamme ongelmia! Kyllä erosta puhutaan ja paljon ja keksitään juttuja. Ja jos joskus tuota eroa ehdottaa Tuhoan nuo samat ihmiset samalla. Mahtavaa teatteria on pitää yllä! Nyt pitää huolehtia että varmasti saavat lisä juttuja kylillä. Eli eronnuthan olen jo tietämättömänä tai sitten tuo petturi on todella yrittänyt eroa hakea kertoen ystävälleen joka petti sen? Täytyy nyt vaan elää tätä teatteria ihan tuon puolison ystävien takia. Toisaalta ei puoliso ole edes kertonut miksi olisi eroa harkinnut kun ei meillä ole ollut ongelmia. Hellyyttä ja tunteita kyllä tuo esille. Uskoa kai täytyy puolisoon että puhuu totta. Eroja kun on monenlaisia.

      • senjaT

        Oletkohan nyt ihan tosissasi? Itse en jaksaisi hetkeäkään tuollaista paskan jauhamista, en itse, en puolisolta, en toisilta ihmisiltä. Ottaisin käräjäoikeudesta selvää, onko eropaperit siellä. Ellei olisi, jättäisin erohakemuksen ja etsisin toisen asunnon. Tuollaista teatteria ei mitenkään TÄYDY elää, vaan itse olet siihen on ryhtynyt.


    • eikuulumuille

      Jokaisella on oma yksi elämä

      • eronsyyt

        Jos toinen osapuoli haluaa kertoa eron syistä, niin se on hänen päätökseensä.


      • senjaT
        eronsyyt kirjoitti:

        Jos toinen osapuoli haluaa kertoa eron syistä, niin se on hänen päätökseensä.

        Täytyy kuitenkin muistaa, että näkemykset eron syistä saattavat olla hyvinkin erilaisia.


    • senjaT

      Eipä juuri mitenkään. Lähimmät sanoivat "no vihdoinkin".

    • sheena.-67

      No eipä kommentoitu oikein mitenkään. Lähimmät tiesivät jo kauan ennen eroa, että sellainen on tulossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      298
      3325
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1349
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1044
    Aihe