Kattoremontin suunnittelua

Kattoremonttikokemusta

Kattoremontini suunnittelua.

Keväällä otin yhteyttä Hämeen Laaturemonttiin. Sieltä tuli mies tekemään arvion katon kunnosta. Kunto on sen verran huono että teki laskelman uudesta katosta. Hinta 20000€ / katossa neliöitä 248. Koko kesän on soitellut, syksyä myöten että se remontti on tehtävä koska kotto on homeessa ja huonossa kunnossa.

Kesän mittaan käytin useita ammattilaisia. Kaikkiaan kävijöitä oli 12, muutamat kävivät useaan kertaan tutustumassa kohteeseen. Yleinen mielipide oli että katto on vaihdettava. Samoilla ehdoilla hintahaarukka 18000-26000€.

Kolme kattomyyjää ei suostunut myymään. Heidän mielipiteensä, katto kunnossa.
Paras oli Auran tiilen myyntimies joka neuvoi mitä kannattaa tehdä niin on kattoa vielä kymmeniksi vuosiksi. Nämä homeet joista muut puhuivat olikin aluskatteen päällä olevia roskia, se selvisi kun Auran edustaja otti tiiliä katolta pois.


Suosittelen että olette varovaisia noitten Hämeen Laaturemonttien yms kanssa.
En sano että huijaavat, mutta myyvät kyllä kovasti::??

4

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keittiöekspertti

      Mistä firmoista otit tarjoukset?

    • Kattoremonttikokemusta

      Moi,

      Otin isoilta joitka kaikki vastasivat ja kävivät paikalla.
      Siis HLR, Kattokeskus joilla kokonaisuus ja hinta prikulleen sama. Onko niillä sama tietojärjestelmä koska samat kaikki hintaa myöten? Suomen Katto Center jonka olisin valinnut, mutta muut pelottelivat työnjäljestä. Restakoti, Ruukki, Ormax, A-tiili ja Kymppikatto.
      Sitten muutamalta pieneltä jotka kaikki ei ottaneet yhteyttä. Se ei haittaa koska sekin voi kertoa että tilauskirja on täynnä. Voi myös olla että hoitavat asian hyvin.

      Luultavasti on järkevää ottaa omalta paikkakunnalta pieni firma töihin joka on ollut alalla kauan. Sellainen ei kehtaa tehdä sutta, jooko?

    • Jymäytetty

      En suosittele Ruukin Classic-kattoa! Kokemus ja pettymys tuosta katosta on valtava. Me uusimme ehjän kattomme vuonna 2014 ja nyt parin vuoden jälkeen ruskea kattomme on vihreä. Olen ollut yhteydessä katon tehneeseen Suomen Remonttikeskukseen ja Ruukkiin. Molemmat tahot vain sanovat, että meillä on liikaa kasvustoa pihalla. Katto pitää huoltaa vuosittain, siis pestä. Aikaisempaa katoamme emme ikinä joutuneet pesemään eikä se tullut 50 vuoden aikana kertaakaan vihreäksi. Me kadumme, että katto tuli vaihdettua. Olisi pitänyt vain maalata entinen katto.
      Nythän meillä vasta työtä riittää kun katto pitäisi pestä harjalla. Olemme yli 70-vuotiaita eikä meistä ole jyrkän katon pesijöiksi. Esitin, että kattofirmat voisivat pestä kattomme ja mielellä sellaisella aineella, joka estäisi vihertymisen. Ruukin miehen mukaan lumi puhdistaa katon. En usko.

      Ruukin pellin pinta on karkea, aivan erilainen kuin esim. vesikourujen pinta, joka on hieman kiiltävä. Vesikourut eivät ole vihreitä.

      Ihmetyttää vielä se, että Suomen Remonttikeskuksen mies kävi meille uutta kattoa tarjoamassa. Hän näki millaiseen ympäristöön katto tuli. Hän piti Ruukin Classicia hyvänä eikä puhunut mitään pihamme kasvustoista. Olisihan ammattimiehen pitänyt tietää kuten Ruukin ja Suomen Remonttikeskuksen johtaja tiesivät, että katto vihertyy kun on puita pihalla.
      Olen ajellut ympäriinsä ja tarkastelemalla tarkastellut talojen kattoja mutta vastaavanlaisia en ole tavannut. Ei myöskään naapuriamme katoissa ole tuota ongelmaa, vaikka ympärillä on vastaavanlainen kasvusto. Meidän kattopellit on sekundaa! Ei asia ole muutoin selitettävissä 2 vuotta vanhassa katossa. Ikävää, että nykyään ei tehdä kuin sutta ja sekundaa.

      Ruukin Classic sopii vain pellolle, jos sinnekään.

    • Raksatiimi

      Missäpäin Suomea kohde on? Harvoin kyllä huoneessa on muu kuin huopakattohan jos oikein vuotanut pahasti, ja silloinkin alueellista. Toki sellaistakin voi olla mutten ole 15v alalla olon aikana törmännyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe