Pikkumainen opettaja

jkio

Luin juuri tuon opettajan antaman version koulussa tapahtuneesta, jossa menetti malttinsa.
Juuri niin kuin arvelin, pikkumainen omaan napaansa tuijottava opettaja. Kun kertoo, että oppilaat nimittivät häntä eli hänen suurta persoonaansa kyttyräksi, mummoksi. Jopa naurattaa, kun kertoo, että ei ole mummo kun ei ole lapsiakaan. Minusta vanha ihminen voi olla mummo siltikin. Tosin hän taitaa olla nuori ja niin itseään täynnä, että se lasten kasvamisen ymmärtäminen taitaa olla hukassa kokonaan.
Kun lapset huomaavat voivansa ilveillä open kustannuksella ja näkevät tämän suuttuvan, sehän vain lisää toimintaa.

Se auktoriteetti taitaa puuttua tältä opelta ja monelta muultakin ja se että jollakin tapaa pitää osata sulautua siihen kasvavan nuoren muuttumisen mukaan.
Yksi keino on joskus jopa pilailla heidän kanssaan, mutta pitää se raja selvänä, että ope määrää. Puhelimet voisi hyvin kerätä tunnin ajaksi pois, jotta niillä ei palata silloin ja makaavan oppilaan pitää nousta ylös tai hankkia apua hänen saamisekseen ulos luokasta, sehän on häiriötekijä.
Ja tuo nimittely lakkaa, kun osaa olla kuulematta koko nimittely eli ei millään tavoin näytä loukkaantumistaan.
Silloin voisi vaikka pitää kirjallisen kuulustelun ex tempore läksystä, sillä on sitten lapselle suurempi merkitys ja joutuu ottamaan tunnit tosissaan.
Niin kauan kun opettaja suuttuu lapsille ei opetuksesta tule mitään.
Ja huutaminen ei auta milloinkaan ja missään, siitä olen varma.
Opettajille olisi oltava myös lapsen kasvun ymmärtämisestä oleva jakso opiskelussa.
Opettaja ei ole mikään ylijumala, jota pitää kumartaa ja niiata. Minusta myös tuo opettajien lahjonta jouluna ja koulun keväällä päättyessä pitää saada loppumaan, opettaja saa palkkansa ja vuosilomansa ihan niin kuin muutkin työntekijät.

18

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taasYksiTöydellisyys

      Kiva kun täällä kirjoittelee henkilöt jotka kuvittelevat tietävänsä kaikesta kaiken.

      ensinnäkin suomen laissa ei anneta oikeitta ottaa toisen henkilön omaisuutta haltuun. kännykkää ei saa ottaa pois ilman henkilön suostumista. opppitinneillla häiritsevän etsineen takavarikoiminen on sallittu iuden lain myötä, mutta sen esineen on ensin häirittävä - et voi vain käskeä oppilasta luokaan tullessa jättämään kännykää pois.

      nimittely lakkaa kun jättää kuulematta? siis onko sinusta oikein, että annetaan nimitellä? jos kuulisin, että minun lapseni huonoon käytökseen ei puututa, olisin enemmänkin äimänkäkenä. minun lapseni ei nimittelisi ketään - ei aikuista eikä toista oppilasta ilman että olisi arestissa ja asia puhuttaisiin kotona.

      olet oikeassa siinä, että opettaja ei ole ylijumala eikä opettajan siksi tarvitse kestää ja kuunnella kaikkea. koululaisella on oikeus opiskella, koulullaisella on myös vastuu opiskella häiritsemättä muita.

      ei opettajia lahjota jouluna/keväisin.. vai oletko sinä yrittänyt lahjoa? kyllä se on lapselta ja perheeltä ollut kiitos eikä lahkontayritys. jasitä paitsi sehän on jokaisen oma asia, haluaako antaa lahjan vai ei. ei siihen ketään pakoteta.

      huutaminen ei varmasti auta, mutta siihen on syynsä - se ei varmastikaan tapahdu hetkessä eikä päivän takia. kuten itsekin sanoit, opettaja ei ole ylijumala vaan myös ihminen kiten sinäkin, eikä myöskään tunteeton robotti.

      jos joskus koet kotona vaikeuksia lapsesi kanssa ja hermot herkässä, yritä mieltää tilanne luokassa - kauanko jaksaisit siellä? helppohan se on muita arvostella...

      jatka nauramista - onneksi sinä olet täydellinen!

      • Pointsitopettajalle

        Tässä ilmenee kotikasvatus kokonaisuudessaan. Huono käytös paljastaa lapsen tulevan hieman yksinkertaisten vanhempien kasvattamina. Myös nousukasperheet ja erityisesti niiden BMW -merkkistä autoa ajavien isien esimerkki, joka on, että minä minä ensin, ei muusta maailmasta mitään väliä. Oman itsensä nostaminen ylemmäs, ja yleinen kiilaileminen joka asiassa. "Joka itsensä ylentää, se alennetaan".

        Maailma opettaa lopuksi, kun eivät vanhemmat opeta.

        Kiilailevien ja ylimielisten paskojen autot saattavat kokea "vahinkoja" ollessaan parkissa.

        Toivottavasti ymmärrätte tämän palikkatason esimerkin, idiootit kotikasvatusta saamattomat kakarat.

        Nuo kakarat ja niiden imbesillit vanhemmat pitäisi laittaa turkin hihaan, ja nussia uudestaan.


    • lpoip

      Jätit täysin lukematta, että opettajan pitää olla selvillä kasvuun liittyvistä muutoksista.
      Ja kyllä koulussa pitää olla sellainen sääntö, että puhelimia ei käytetä tuntien aikana ja ne ovat suljettuina tai äänettöminä. Ainakin minun tietämilläni lapsilla ovat kiinni koulupäivän aikana.

      Toki opettajille pitäisi olla enemmän opiskelua myös lapsen kehitykseen ja siihen liittyvin kysymyksiin, vaikka olisikin aineopettaja.

      Aika lyhythermoisia nämä nykyiset opet. No en minäkään salli lasteni nimittelevän tai huutavan en koulussa, en vapaa-ajalla, en myöskään kotona. Toki se murrosikä näyttää olevan sellaista kokeilua, minkä verran sallitaan. Tämä tulisi muistaa opettajankin eli arvostaa lapsia siellä koulussa. Kaikkein lasten kotiolot vain eivät ole samanlaisia ja paljon on lapsia, joista ei välitetä kotona lainkaan, kun vanhemmille kaikki muu on tärkeämpää, silloin lapsi kokeilee usein rajojaan kodin ulkopuolella ja yrittää kerätä jopa joukkoja puolelleen. Onhan se opettajalle raskasta, mutta tuo opettaja menetti kyllä kaiken arvostuksensa alentuessaan samalle tasolle.

      Tapasin myös tällaisen räyhäävän opettajan, hän soitti lapsen äidille saman päivän aikana ainakin lähes kymmenen kertaan ja laittoi viestejä. Tämä lapsi oli hänelle kuin punainen vaate jostakin syystä, pärjää hyvin koulussa, joten kuuntelee. Hän pyrki joka paikassa syyllistämään tämän lapsen, vaikka tämä ei tehnyt mitään. Onneksi pääsivät eroon opettajasta, sillä hänhän olisi tuhonnut lapsen kokonaan. Kyllä on mieleni tehnyt kysyä, miksi hän kiusasi lasta jatkuvasti.
      Äiti ei voinut vastata tuolloin opettajan puheluihin, koska oli sellaisessa tilanteessa, että se ei ollut mahdollista. Otti kyllä yhteyttä heti kun voi ja sai hirveät haukunnat opettajalta. Eli ei sinne opettajaksi jos ei pysty hillitsemään itseään ja olemaan puolueeton lapsia ja heidän vanhempiaan kohtaan.
      Yhäkin olen vakaasti sitä mieltä, että opettajalle ei ostella minkäänlaisia kiitoskukkia tai muuta, sanokaa se kiitos sanomalla.

    • mallioppilas1

      Jos on opettaja pikkumainen, näyttää Kärpäsen koulun oppilaat olevan v''''maisia

    • aefdsgh

      Lähinnä huvittaa nämä, jotka huutelevat opettajan kasvattamisen perään. Siinä vaiheessa, kun ollaan yläluokilla, on vähän liian myöhäistä alkaa koulussa kasvattaa lapsia. Kyllä sen työn pitäisi olla jo aikalailla tehty kotona ja monen vuoden ajan. Jotain on mennyt pahasti pieleen, jos lapsesta on kasvanut muita kunnioittamaton kusipää. Se ei voi mitenkään olla yhden yläkoulun opettajan syy.

    • jkiop

      Lapset tulevat ensin päiväkotiin, sitten esikouluun, sitten ala-asteelle ja vasta sitten tänne yläasteelle, jossa vaiheessa tämä murrosikäkin alkaa.

      Eli lapset ovat suuren osan aikaa näiden erilaisten kasvattaja ammattilasten kanssa suuren osan päivästään. Tällä perusteella voin sanoa, että siellä pitää osata kasvattaa lapset kohtaamaan ryhmiä ja näitä kasvattajia. Kodit ovat erilaisia, vanhemmat elävät kiireistä rytmiä, aamulla ruskin on tuntia aikaa hoitaa aamutoimet lapsen kanssa, iltaisin kotiin jää muutama tunti, jossa sitten on ruuan laitot, pyykin pesut ja muut tehtävät.
      Joten suurimman osan aikaa lapset viettävät tuolla ammattikasvattajien ryhmissä, katson heidän velvollisuudekseen johdattaa lasta, opettaja on myös kasvattaja. Hänen pitää olla sitoutunut työhönsä, eikä pitkiin lomiin.
      Juttelin asiasta Ressun lukion opettajan kanssa. Meillä oli ainakin yhteinen näkemys, että lapsille asetetaan koulussa rajoja, niissä puitteissa mikä on sallittua. Monet lapset elävät kodeissa, joissa on omia ongelmia ja lapsille ei jää aikaa, joten nämä lapset odottavat oikein, että joku välittäisi, vaikka se ope niin, että laittaa rajat, siis puhelimet kiinni ja tunnilla olemaan hiljaa ja osallistumaan pyydettäessä. a joskus jopa kehaisemaan tätä "hulttiota", näin ope voisi saada kunnioituksen lapselta.

      Juuri tuo lasten huono käytös on huuto oikein, välittäkää. Vaan mitä tapahtui, ope räjähti, eikä nähnyt lasten hätää. Miettikää hetki, ennekuin alatte syyttämään lapsia ja vanhempia, sillä kukaan ei halua lapsestaan häirikköä.
      Te opettajat teette työtänne, johon mielestäni kuuluu oppiaineen opettamisen lisäksi myös tuo lapsen ohjaaminen oikeanlaiseen käyttäytymiseen. Se onnistuu kun välitätte oppilaistenne.

      Olen tavannut kyllä opettajia, jotka todella ovat paneutuneet työhönsä sen kaikkein huonomman oppilaan vetämiseen mukaan oppimaan.

      Muistelkaa omaa murrosikäänne, mitähän itse sanoitte ja teitte.

      • Kotina

        Kyllä se kasvatus lähtee kodista. Kodin vastuu on siitä minkälaisia lapsia sinne päivähoitoon, kouluun tunkee.


    • hjkio

      Kotina, oletko opettaja?

    • Aloittaja oot kyl iha oikeessa

    • nykyään

      Jkio kyllä sulla neuvoja riittää ja kuvittelet tintevasi toisen ihmisen.Niinhän ne lapset ovat aina oikeassa ja aikuiset väärässä.Etkö ole huomannut että samalla lailla on koulussa huudettu kaikille ja on ne hermot menneet muiltakin.Eikö olekin kivaa kun on taas syntipukki jota voi osoitella lapsille kun samalla puolustaa omaa lastaan.Mistä näitä itsekkäitä perheitä tulee.Eivät huomaa muita ja häiriköivät omilla etuoikeuksillaan.Katsohan kullannuppu noita aikuisia eivätkö olekin kamalia.

    • ksdfhvk-83

      Kuinkahan vanha se Merja on. Hoikalta bvaikuttaa ja siksi luulinki aluksi että paljon alta 40. Mutta oisko silti jo melkei 50?

    • Ehkä nämä niinkutsutut jonnet "pärisivät"

    • Makevaan.se.alkuperäinen

      No tapasinkin opetajaa hänen asuon paikkakunnallaan. Kun tuli raivoon taloyhtimme pihaan.Esitäen jopa Tappo uhkauksia." Mä tapan sun möhömaha" sen kuuli jokunen asukas.Harkitsen oikeasti rikos ilmoituksen tekemistä.
      noi Kärpäsen koulun oppilaat ei minun mielestäni ole ,yhtään poikkevia muista hyvistä nuorista joita olen ns vanhuksena tavannut täällä kadullani kulkiessani.He jopa on tarjoutuneen kantaan kauppa kassiani kun heikon sydämeni takia sekin joskus raskasta. Tarkemmat tiedot saa Kyseisen opettaja taustoista 30v takaa. [email protected]

      • Juupajoojuupajoki

        Ja sinunkin kirjoitusvirheiden määrä on sitä luokkaa, että selvästi olet koulusi samanlaisissa oloissa näköjään käynyt, kuin missä tuo apinalauma riehuu.
        Et näköjään kovin ole itsekään sitten menestyksen syrjästä saanut kiinni.


    • jkuio

      Toivon että jokainen katsoo tuon videon, sen mukaan voi jokainen päätellä, että miksi nuo nuoret ovat moisen filmanneet luvattomasti.
      Opettaja on ihan omalla persoonallaan saanut aikaan häneen kohdistuvan "kiusaamisen". Jotenkin hän on niin minä keskeinen ihminen, että taitaa olla jäänyt unholaan, että tuo opettajan työ on työtä, ei jalustalle nostamista. Hän taitaa samalla nollata muut opettajat koulussa.

      En puolustele nuorten toimintaa, mutta opettaja kyllä itse provosoi siihen. Hänellä saattaa olla paljon opiskelua takanaan ja osaa itse niin hyvin, että ei osaa sitä tietoa opettaa lapsille. Sillä on voinut käydä niin kuin entiselle pankinjohtajalle, että hän ei ymmärtänyt lainkaan sitä tosiasiaa, että kaikilla ihmisillä ei ole rahaa hänen toivomiinsa säästämisen muotoihin ei edes viittä kymppiä kuukaudessa, kun itsellä on paljon unohtuu kansan tilanne.
      Sama on opettajien kohdalla heillä on valtavasti tietoa itsellään ja siinä sitten unohtaa että näillä oppilailla ei sitä ole, eli oletus opettajalla on väärä ja ei osaakaan sitä siirtää näille oppilaille niin että he ymmärtäisivät.
      Tuo julistus siitä, mitä on tehnyt ja miten paljon lukenut on aivan turhaa opetettaville lapsille, jotenkin on hajallaan opettajan elämä.

    • Jos opettaja nyt hirveästi vittuunnuttaa niin mahdollisesti, omana päätöksenäsi halutessasi voit: raiskata, tappaa ja syödä hänet. Tämähän oli siis vain idea, en siis yllytä sinua tätä tekemään.

      Moi moiii

    • Kunnioitusta_Lahteen

      Kuinka voi joku olla niin ketun sekaisin että pitää tuota opettajaa syyllisenä tapahtuneeseen? Toi koko luokka on huostaanotto valmis. Kotona ei ole kasvatus onnistunut ja nyt se karvaus pitää vaan vanhempien ottaa ja niellä vaikkei se kivaa olekaan.
      Haluan uskoa että jotkut näiden lasten vanhemmista ymmärtää tilanteen ja hoitaa ainakin oman lapsen osalta homman tyylikkäästi maaliin, eikä tue lapsensa orastavaa kusipäisyyttä.
      Tsemppiä ennen kaikkea näiden lasten perheille, joilla alkaa kova työ nyt kun totuus omista lapsista on nähty. Palauttakaa vanhemmat lastenne kunnioitus opettajiin, vain te voitte tehdä sen.

    • Lillllllllloooooo

      Molemmat osapuolet tekivät mielestäni tilanteessa typerästi. Opettajien kuuluu opettaa ja oppilaitten oppia. Tuossa tilanteessa opettajan olisi pitänyt yrittää hillitä itsensä. Oppilaitten puolestaan olisi pitänyt pitää kännykät taskuissa ja olla hiljaa. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4238
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      236
      2090
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1550
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1367
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      66
      1039
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1025
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      132
      995
    8. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      238
      992
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      898
    Aihe