Esikuvia raamatuntutkijoille.

alex.kasi

Kysymys mitä symbolisoi 40 vuotta Raamatussa?

51

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sitä.se.kuvaa

      40 vuotta muutettuna päiviksi, eli 1 vuosi = 1 päivä.
      Tasan 40 päivää on siis meidän firman pikkujouluista jouluun, eli pukin tuloon.

    • Luku 40 kymmentä esiintyy aika usein Raamatussa - alla muutama paikka ..

      1. Moos. 7:12 Ja satoi rankasti maan päälle NELJÄKYMMENTÄ päivää ja NELJÄKYMMENTÄyötä.

      2. Moos. 16:35 Ja israelilaiset söivät mannaa NELJÄKYMMENTÄ vuotta, '

      2. Moos. 24:18 Ja Mooses meni pilven keskelle ja nousi vuorelle. Ja Mooses oli vuorella NELJÄKYMMENTÄpäivää ja NELJÄKYMMENTÄ yötä.

      2. Moos. 34:28 Ja hän oli siellä Herran tykönä NELJÄKYMMENTÄ päivää ja NELJÄKYMMENTÄyötä syömättä ja juomatta. Ja hän kirjoitti tauluihin liiton sanat, ne kymmenen sanaa.

      4. Moos. 14:33 ja teidän lastenne täytyy harhailla paimentolaisina tässä erämaassa NELJÄKYMMENTÄvuotta ja kärsiä teidän uskottomuutenne tähden

      4. Moos. 14:34 Niinkuin te NELJÄKYMMENTÄpäivää vakoilitte maata, niin saatte nyt, päivä vuodeksi luettuna, NELJÄKYMMENTÄvuotta kärsiä pahoista teoistanne ja tulla tuntemaan, mitä se on, että minä käännyn teistä pois.

      4. Moos. 32:13 Ja Herran viha syttyi Israelia kohtaan, ja hän antoi heidän harhailla erämaassa NELJÄKYMMENTÄvuotta, kunnes koko se sukupolvi hävisi, joka oli tehnyt sitä, mikä oli pahaa Herran silmissä.

      5. Moos. 9:18 Ja minä heittäydyin Herran eteen ja olin, niinkuin edelliselläkin kerralla, NELJÄKYMMENTÄpäivää ja NELJÄKYMMENTÄyötä syömättä ja juomatta, kaiken sen synnin tähden, jota te olitte tehneet, kun teitte sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoititte hänet.

      5. Moos. 10:10 Ja minä viivyin vuorella, niinkuin edelliselläkin kerralla, NELJÄKYMMENTÄpäivää ja NELJÄKYMMENTÄyötä; ja Herra kuuli minua vielä silläkin kertaa, sillä Herra ei tahtonut tuhota sinua.

      Tuom. 8:28 Niin täytyi Midianin nöyrtyä israelilaisten edessä, eikä se enää nostanut päätänsä. Ja maassa oli rauha NELJÄKYMMENTÄvuotta, niin kauan kuin Gideon eli.

      1. Sam. 4:18 Kun hän mainitsi Jumalan arkin, kaatui Eeli istuimeltaan taapäin portin viereen, taittoi niskansa ja kuoli; sillä hän oli vanha ja raskas mies. Ja hän oli ollut tuomarina Israelissa NELJÄKYMMENTÄvuotta.

      2. Sam. 5:4 Daavid oli kolmenkymmenen vuoden vanha tullessaan kuninkaaksi ja hallitsi NELJÄKYMMENTÄvuotta.

      1. Kun. 4:26 Ja Salomolla oli NELJÄKYMMENTÄtuhatta hevosvaljakkoa vaunujaan varten ja kaksitoista tuhatta ratsuhevosta.

      2. Kun. 12:1 Jeehun seitsemäntenä hallitusvuotena tuli Jooas kuninkaaksi, ja hän hallitsi Jerusalemissa NELJÄKYMMENTÄvuotta.

      eh. 9:21 NELJÄKYMMENTÄvuotta sinä elätit heitä erämaassa, niin ettei heiltä mitään puuttunut, eivät heidän vaatteensa kuluneet, eivätkä heidän jalkansa ajettuneet.

      Hes. 29:12 Autioksi minä teen Egyptin maan autioiksi tehtyjen maitten joukossa, ja sen kaupungit tulevat olemaan autioina raunioiksi pantujen kaupunkien joukossa NELJÄKYMMENTÄvuotta,

      Joona 3:4 Ja Joona käveli kaupungissa aluksi yhden päivänmatkan ja saarnasi sanoen: "Vielä NELJÄKYMMENTÄpäivää, ja Niinive hävitetään".

      Matt. 4:2 Ja kun Jeesus oli paastonnut NELJÄKYMMENTÄpäivää ja NELJÄKYMMENTÄyötä, tuli hänen lopulta nälkä.

      Mark. 1:13 Ja hän oli erämaassa NELJÄKYMMENTÄpäivää, ja saatana kiusasi häntä, ja hän oli petojen seassa; ja enkelit tekivät hänelle palvelusta.

      Luuk. 4:2 ja perkele kiusasi häntä NELJÄKYMMENTÄpäivää. Eikä hän syönyt mitään niinä päivinä, mutta kun ne olivat päättyneet, tuli hänen nälkä.

      Ap. t. 7:23 Mutta kun hän oli täyttänyt NELJÄKYMMENTÄvuotta, heräsi hänen sydämessään ajatus mennä katsomaan veljiänsä, israelilaisia.

      Ap. t. 7:30 Ja kun NELJÄKYMMENTÄvuotta oli kulunut, ilmestyi hänelle Siinain vuoren erämaassa enkeli palavan orjantappurapensaan liekissä.

      Ap. t. 13:18 ja hän kärsi heidän tapojansa noin NELJÄKYMMENTÄvuotta erämaassa

      2. Kor. 11:24 Juutalaisilta olen viidesti saanut NELJÄKYMMENTÄlyöntiä, yhtä vaille;

      Hepr. 3:9 jossa teidän isänne minua kiusasivat ja koettelivat, vaikka olivat nähneet minun tekojani NELJÄKYMMENTÄvuotta;

      Hepr. 3:17 Mutta keihin hän oli vihastunut NELJÄKYMMENTÄvuotta? Eikö niihin, jotka olivat syntiä tehneet, joiden ruumiit kaatuivat erämaahan?

      • KuinkasTeillä

        Googlasin ja luku 40 selitettiin raamatulisesti merkitsevän
        koetusten aikaa, jonka jälkeen seurasi uusi aikakausi.
        Melkein kaikissa mainituissa tapauksissa tapahtui jonkinlaista puhdistusta, vanhan taakse jättämistä ja uudistumista.

        Kaikki luvut esiintyvät Raamatussa omalla erikoismerkityksellään.


      • Kysyn.vain
        KuinkasTeillä kirjoitti:

        Googlasin ja luku 40 selitettiin raamatulisesti merkitsevän
        koetusten aikaa, jonka jälkeen seurasi uusi aikakausi.
        Melkein kaikissa mainituissa tapauksissa tapahtui jonkinlaista puhdistusta, vanhan taakse jättämistä ja uudistumista.

        Kaikki luvut esiintyvät Raamatussa omalla erikoismerkityksellään.

        Mikähän on tuon profeetallinen merkitys?


      • KuinkasTeillä
        Kysyn.vain kirjoitti:

        Mikähän on tuon profeetallinen merkitys?

        Anteeksi epätäydellinen vastaukseni, joka ei miellyttänyt "kysyjää".
        Minulle "profeetaallisuus" riitti mainiosti kannustaen puhdistautumiseen, vanhan taakse jättämiseen ja uudistautumiseen.
        Mutta tämäkin on vain "välikausi", etappi päämäärään pyrkiessäni.


    • Myös luku seitsemän esiintyy monesti Raamatussa - yli 500 kertaa.

      4. Moos. 19:19
      Ja se puhdas pirskoittakoon sitä saastuneeseen kolmantena ja seitsemäntenä päivänä ja puhdistakoon hänet seitsemäntenä päivänä. Sitten hän pesköön vaatteensa ja peseytyköön vedessä, niin hän tulee illalla puhtaaksi.

      alex

    • ikuinenisä

      Niin Jumalan Poika . Mitä väliä 40 000 vuotta kun kerran on iankaikkisuus eikö se oo ikuista . Iäti kestää armonsa. Sanansa pysyy ikuisesti . Iankaikkinen elämä . Mitä miettiä noituutta kun luottaa ikuiseen.

      • No, noituudesta (spiritismistä) ollaan kai samaa mieltä, mutta että Raamattu kertoo tulevista ajoista se ei ole noituutta. Sille joka esimerkiksi pitää Raamatun "aikataulua" kiinnostavana asiana ei tällainen usein toistuva asia kuin 40 vuotta tai päivää ole vain sattumaa.
        Mutta siinä mielessä olet oikeassa, että Raamattua ei pidä lukea kuin kyse olisi taikuudesta - sillä Raamatussa ei ole taikuutta - eihän se ole taikuutta että esimerkiksi kertoo mitä ihmiskunnalle ja koko luomakunnalle tulee tapahtumaan ja mistä syystä näin tulee käymään. Se on viisautta .. (ja Jumala on nimenomaan viisas eikä mikään "taikaukko" niinkuin joku sokea voisi sanoa) ja viisas näkee edellytykset ja siksi myös niiden seuraukset - sokeiden ajatukset taas ovat niin juuttuneet niin heidän kaavoihinsa, että se estää heitä näkemästä ihmisten tekojensa seurauksia ja myös sen mitä lukevat esimerkiksi Raamatusta.

        Esimerkiksi :
        Maailmassa on aina ollut esimerkiksi sotia - ja tänään valmistellaan entistä kauheampia tuhoaseita - joilla voi tuhota kaiken elämän koko maapallolla moneen kertaan - silti sanotaan ja uskotaan ja toivotaan, että niitä ei koskaan käytetä .. kuinka uskottavaa se on? Siis ihan rehellisesti .. kuka uskoo että terroribalanssi on kestävä - tai että ihminen kääntyy pahuudestaan ja hävittää maailmasta kaikki tuhoaseet ..

        Raamattu on kirja joka on koottu aikojen kuluessa ja todistettavasti ovat tapahtumat menneet siten kuin ne on sinne kirjoitettu - se riippuu vain meistä jos me näemme sen - ja sen voi nähdä vain ilman noituutta - ilman uskoa omaan kuolemattomuuteemme, ilman kaatuilemisia, ilman kielillä solkottamista (joka ei edes ole mitään kieltä) tai muutakaan järjetöntä sekoilua.

        Raamatussa Israel on monella tavalla esimerkki maailmalle siitä mikä on tuleva, esimerkiksi se, että Israel syntyi Egyptissä ja kulki ja söi mannaa erämaassa 40 vuotta - ennen kuin se otti luvatun maan haltuunsa. Se on esikuva .. jopa heidän johtajansa nimi oli sama kuin Jeesuksen (Joshua, Jehoshua, Jehoshuah, Jeshua, Jesus) .. kaikki on niin näkyvissä, mutta ihmisen uskonnollisilla tähän maailmaan juuttuneilla laitoksilla on tänäänkin niin paljon muuta tekemistä - aivan samalla tavalla kuin Jeesuksen aikoina - että he eivät näe näitä esikuvia ja jos jotkut näkevätkin niin vaikenevat. Paavi kantaa nukkea jouluseimeen ja papit kulkevat perässä ja veisaavat jotain omaansa .. se on kirkon kuva Jeesuksesta - mutta Raamatun kuva se ei ole ..
        Tai kun sokeat esimerkiksi tällä palstalla ja pilkkaavat Jumalaa ja selviä asioita vuodesta toiseen - se on vain naurettavaa kukkoilua ja oman minän epätoivoista kohentelua - "tiedetään" muka .. vaikka selvästi ollaan kuin kuiva puu erämaassa.

        Kun Raamattu kirjoitettiin oli ihminen tietämätön siitä mihin tämä maailma oli menossa ja siksi sen teksti on kirjoitettu siten kuin se on - ei ihmiset tienneet mitään siitä mitä me tiedämme - ja siksi meidän on helpompi nähdä Raamatun kertomuksien tarkoitus ..

        Jos joku olisi esimerkiksi sanonut vain 500 vuotta sitten, että tulee aika jolloin periaatteessa kuka vain voi keskustella toisen ihmisen kanssa joka on toisella puolella maailmaa ja jopa nähdä hänet samaan aikaan -- kuka olisi sen uskonut.. tuskin kukaan ..sellaista olisi kutsuttu "ihmeeksi" .. tai jos joku olisi sanonut että tulee aika jolloin ihminen tekee pommin joilla voi tuhota koko maailman .. kuka olisi sen uskonut ..

        Raamattu on todella hyvä osoitus Jumalan viisaudesta ja ihmisen sokeudesta ..

        alex


      • KuinkasTeillä
        alex.kasi kirjoitti:

        No, noituudesta (spiritismistä) ollaan kai samaa mieltä, mutta että Raamattu kertoo tulevista ajoista se ei ole noituutta. Sille joka esimerkiksi pitää Raamatun "aikataulua" kiinnostavana asiana ei tällainen usein toistuva asia kuin 40 vuotta tai päivää ole vain sattumaa.
        Mutta siinä mielessä olet oikeassa, että Raamattua ei pidä lukea kuin kyse olisi taikuudesta - sillä Raamatussa ei ole taikuutta - eihän se ole taikuutta että esimerkiksi kertoo mitä ihmiskunnalle ja koko luomakunnalle tulee tapahtumaan ja mistä syystä näin tulee käymään. Se on viisautta .. (ja Jumala on nimenomaan viisas eikä mikään "taikaukko" niinkuin joku sokea voisi sanoa) ja viisas näkee edellytykset ja siksi myös niiden seuraukset - sokeiden ajatukset taas ovat niin juuttuneet niin heidän kaavoihinsa, että se estää heitä näkemästä ihmisten tekojensa seurauksia ja myös sen mitä lukevat esimerkiksi Raamatusta.

        Esimerkiksi :
        Maailmassa on aina ollut esimerkiksi sotia - ja tänään valmistellaan entistä kauheampia tuhoaseita - joilla voi tuhota kaiken elämän koko maapallolla moneen kertaan - silti sanotaan ja uskotaan ja toivotaan, että niitä ei koskaan käytetä .. kuinka uskottavaa se on? Siis ihan rehellisesti .. kuka uskoo että terroribalanssi on kestävä - tai että ihminen kääntyy pahuudestaan ja hävittää maailmasta kaikki tuhoaseet ..

        Raamattu on kirja joka on koottu aikojen kuluessa ja todistettavasti ovat tapahtumat menneet siten kuin ne on sinne kirjoitettu - se riippuu vain meistä jos me näemme sen - ja sen voi nähdä vain ilman noituutta - ilman uskoa omaan kuolemattomuuteemme, ilman kaatuilemisia, ilman kielillä solkottamista (joka ei edes ole mitään kieltä) tai muutakaan järjetöntä sekoilua.

        Raamatussa Israel on monella tavalla esimerkki maailmalle siitä mikä on tuleva, esimerkiksi se, että Israel syntyi Egyptissä ja kulki ja söi mannaa erämaassa 40 vuotta - ennen kuin se otti luvatun maan haltuunsa. Se on esikuva .. jopa heidän johtajansa nimi oli sama kuin Jeesuksen (Joshua, Jehoshua, Jehoshuah, Jeshua, Jesus) .. kaikki on niin näkyvissä, mutta ihmisen uskonnollisilla tähän maailmaan juuttuneilla laitoksilla on tänäänkin niin paljon muuta tekemistä - aivan samalla tavalla kuin Jeesuksen aikoina - että he eivät näe näitä esikuvia ja jos jotkut näkevätkin niin vaikenevat. Paavi kantaa nukkea jouluseimeen ja papit kulkevat perässä ja veisaavat jotain omaansa .. se on kirkon kuva Jeesuksesta - mutta Raamatun kuva se ei ole ..
        Tai kun sokeat esimerkiksi tällä palstalla ja pilkkaavat Jumalaa ja selviä asioita vuodesta toiseen - se on vain naurettavaa kukkoilua ja oman minän epätoivoista kohentelua - "tiedetään" muka .. vaikka selvästi ollaan kuin kuiva puu erämaassa.

        Kun Raamattu kirjoitettiin oli ihminen tietämätön siitä mihin tämä maailma oli menossa ja siksi sen teksti on kirjoitettu siten kuin se on - ei ihmiset tienneet mitään siitä mitä me tiedämme - ja siksi meidän on helpompi nähdä Raamatun kertomuksien tarkoitus ..

        Jos joku olisi esimerkiksi sanonut vain 500 vuotta sitten, että tulee aika jolloin periaatteessa kuka vain voi keskustella toisen ihmisen kanssa joka on toisella puolella maailmaa ja jopa nähdä hänet samaan aikaan -- kuka olisi sen uskonut.. tuskin kukaan ..sellaista olisi kutsuttu "ihmeeksi" .. tai jos joku olisi sanonut että tulee aika jolloin ihminen tekee pommin joilla voi tuhota koko maailman .. kuka olisi sen uskonut ..

        Raamattu on todella hyvä osoitus Jumalan viisaudesta ja ihmisen sokeudesta ..

        alex

        Ajattelin itse samaa esimerkkiä Tv:stä ja puhelimesta.
        Ihmiset eivät tunne luonnonlakeja ja pitävät paljoa "noituutena".
        Kvantfysiikka on avannut taas lisää ymmärrystä tämän päivän "noituuksiin". Psyykkisellä tasolla samoja "edistymisiä".
        Ihmettelemistä riittää - minulle ainakin.


      • KuinkasTeillä kirjoitti:

        Ajattelin itse samaa esimerkkiä Tv:stä ja puhelimesta.
        Ihmiset eivät tunne luonnonlakeja ja pitävät paljoa "noituutena".
        Kvantfysiikka on avannut taas lisää ymmärrystä tämän päivän "noituuksiin". Psyykkisellä tasolla samoja "edistymisiä".
        Ihmettelemistä riittää - minulle ainakin.

        Aivan, Raamatussa on tietenkin mainittu "ihmeiksi" ne asiat joiden taustaa ei ihmiset ole ymmärtäneet - joita ei heidän maailmassaan ja heidän käsityksensä mukaan voi tapahtua - kun se kuitenkin tapahtuu - kutsutaan sitä ihmeeksi - ihminen hakee selitystä mutta ei sitä aina löydä.. Selitykset taas voivat olla näennäisiä - niin silloin kuin tänäänkin - kun ihmiset uskoivat, että maa on litteä kuin pannukakku ja kaikkeuden keskus ja että aurinko ja kaikki muukin kiersi maan ympärillä .. on sekin osoitus siitä että kaikelle on haettu selitystä .. ja koska ihmiset näkivät auringon nousevan ja laskevan oli selvää että se heille oli aurinko joka liikkui .

        Tai kun Raamatussa sanotaan esimerkiksi ..

        Ilmestys 13:13
        Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa TULENKIN TAIVAASTA lankeamaan maahan IHMISTEN NÄHDEN.

        Kuinka suuri ihme se tänään olisi "nähdä tulenkin taivaasta lankeamaan maahan" ... ei suurikaan ihme .. ja jos siihen lisätään vielä ihmisten ajatus siitä mitä "taivas" heille tarkoitti tulee asiasta vieläkin mutkikkaampi ..

        Ja toisaalta tämän voisi ymmärtää sitenkin että tässä kerrotaan että tieteellinen "kehitys" tulee menemään eteenpäin niin paljon että ihmisiä ja heidän elämäänsä hallitsevat "tahot" saavat tulenkin taivaasta lankeamaan maahan - mikä siis oli suurikin ihme siihen aikaan.

        ----

        Näitä "ihmeitä" nyt meidän aikanamme monet n.s. kaataja "pastorit" käyttävät hyväkseen sanoessaan parantavansa ihmisiä käsiensä alla - mutta totuus on että he eivät ole koskaan parantaneet ketään. Mahdollisesti ovat saaneet aikaan lyhyen n.s. plasebo vaikutuksen joissain jotka hyppien ilosta sitten antavat "todistuksen" että juu ...

        alex


      • KuinkasTeillä
        alex.kasi kirjoitti:

        Aivan, Raamatussa on tietenkin mainittu "ihmeiksi" ne asiat joiden taustaa ei ihmiset ole ymmärtäneet - joita ei heidän maailmassaan ja heidän käsityksensä mukaan voi tapahtua - kun se kuitenkin tapahtuu - kutsutaan sitä ihmeeksi - ihminen hakee selitystä mutta ei sitä aina löydä.. Selitykset taas voivat olla näennäisiä - niin silloin kuin tänäänkin - kun ihmiset uskoivat, että maa on litteä kuin pannukakku ja kaikkeuden keskus ja että aurinko ja kaikki muukin kiersi maan ympärillä .. on sekin osoitus siitä että kaikelle on haettu selitystä .. ja koska ihmiset näkivät auringon nousevan ja laskevan oli selvää että se heille oli aurinko joka liikkui .

        Tai kun Raamatussa sanotaan esimerkiksi ..

        Ilmestys 13:13
        Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa TULENKIN TAIVAASTA lankeamaan maahan IHMISTEN NÄHDEN.

        Kuinka suuri ihme se tänään olisi "nähdä tulenkin taivaasta lankeamaan maahan" ... ei suurikaan ihme .. ja jos siihen lisätään vielä ihmisten ajatus siitä mitä "taivas" heille tarkoitti tulee asiasta vieläkin mutkikkaampi ..

        Ja toisaalta tämän voisi ymmärtää sitenkin että tässä kerrotaan että tieteellinen "kehitys" tulee menemään eteenpäin niin paljon että ihmisiä ja heidän elämäänsä hallitsevat "tahot" saavat tulenkin taivaasta lankeamaan maahan - mikä siis oli suurikin ihme siihen aikaan.

        ----

        Näitä "ihmeitä" nyt meidän aikanamme monet n.s. kaataja "pastorit" käyttävät hyväkseen sanoessaan parantavansa ihmisiä käsiensä alla - mutta totuus on että he eivät ole koskaan parantaneet ketään. Mahdollisesti ovat saaneet aikaan lyhyen n.s. plasebo vaikutuksen joissain jotka hyppien ilosta sitten antavat "todistuksen" että juu ...

        alex

        Takerrun vain tuohon viimeiseen "plasebo-parannukseen".
        On väitetty - 90%? - sairauksita johtuvan psyykkisistä syistä.
        Joillekin sairaksien tuomat "edut" ovat suuremmat kuin parantumisen. Jotkut sairastuvat kerran toisensa jälkeen, koska
        eivät kykene kohtaamaan yhteiskunnan vaatimuksia.

        Itseäni huvittaa stressiä kokiesani näköni hämärtyminen.
        Selvästi symbolinen merkitys, kun ei jaksa "nähdä", mitä tapahtuu.
        Tai se itsestään "parantuminen", kun oma ymmärrys muuttuu.
        Ottaisin mielelläni purkillisen "oivalluksia" juuri nyt - jatkotilaukella...


    • Neljääkymmentä vastaava kirjainmerkki heprean kielessä on מ (mem).

      Se toimii heprean kielessä prepositiona, joka tarkoittaa "jostakin pois".

      Luvun 40 voi siis ajatella tarkoittavan symbolisesti jonkin asian loppumista tai jostakin pois pääsemistä. Erilaiset puhdistumisrituaalit sopivat mainiosti tähän tulkintaan.

      Toisekseen, 40 vuotta on symbolisesti "huomattava osa ihmisiästä" eli "tosi kauan".

      Koska tuo luku esiintyy niin usein Raamatussa, on syytä tulkita se ennen kaikkea myyttisesti ja symbolisesti eikä kirjaimellisesti.

      • Olen samaa mieltä siitä, että esimerkiksi luku 40 on Raamatun kontekstissa nimenomaan symbolinen - tosin ajoilla tarkoitetaan usein myös määrättyjä aikoja ja siten myös ajankohtia - vaikkakaan ei esimerkiksi 40 vuotta ole kirjaimellisesti 40 vuotta kun sitä katsotaan esikuvallisessa tai symbolisessa mielessä - on se kuitenkin määrätty aika jonka pituus on tavallaan tiedossa.

        alex


      • Exap

        Mukavaa, että olet perehtynyt tähänkin asiaan.

        "40 vuotta on symbolisesti "huomattava osa ihmisiästä" eli "tosi kauan"."

        Joo, itse asiassa tasan kolmannes optimaalisesta ihmisiästä, Raamatun numerologian mukaan (1 Moos 6:3). Mooses eli tasan tuon 120 vuotta, eli 40 40 40 vuotta.

        Ja se kolme taas on kaikin puolin merkittävä luku Raamatussa.


    • Aleksille.mietteeni

      Puhuttaisiinko sanassa 40- vuotta sellaisesta mielikuvasta, jolla voidaan valaista ajatusta - sukupolvesta. Tavallaan katoavastakin sukupolvesta.

      Heitän sen lainaamaasi näköalaan, kun Israel- ja Egyptistä lähtö.
      Suuntahan oli se luvattu - maa - täynnä elämään olevaa ravintoa -
      hedelmäinen maa.
      Mutta, kuka sinne pääsi - ja kuka ei sinne päässyt.
      Siinä tuli tämä sukupolvi - neljäkymmentä_vuotta.

      Hepr. 3:17 Mutta keihin hän oli vihastunut NELJÄKYMMENTÄvuotta? Eikö niihin, jotka olivat syntiä tehneet, joiden ruumiit kaatuivat erämaahan?

      Kansa sai opetusta sen neljäkymmentävuotta, eikä ymmärtänyt etsikkoaikaansa.

      ja siitä luvusta avattuna - tuo luku alkaa näyttää hyvää valoa ajatuksissamme.

      terv. Varpulan M.

      • KuinkasTeillä

        Jos sallit muidenkin kuin Alex8:n heittävän ajatuksen tähän, niin
        Jumala sanoi 120 vuotta olevan ihmisen rajoitetun iän.
        Tosin sukupolvi taitaa olla eri asia kuin 1 Mooses 6:3.
        Keskustelu ihmisen iästä tuntuu käydyn taivaissa henkipoikien keskuudessa. Ei niinkään ihmisten kanssa ajatuksia vaihtaen.


      • Kiitos hyvästä vastauksestasi jossa mielestäni on myös paljon ajatusta.. ja niin sanoakseni "henkilökohtaisella tasolla" voi asian oikein hyvin nähdä opetuksena siitä, että elämme vain määrätyn ajan ja se meidän tulisi käyttää viisaasti. Mutta kuten aina, niin tässäkin on Raamattu monitahoinen - minä ainakin näen tämänkin (niinkuin koko Israelin olemassa olon) myös eräänlaisena esimerkkinä Raamatun kokonaissanomassa joka kertoo tapahtumista. Esimerkiksi se että kun Israelilaiset ottivat itselleen luvatun maan heitä johti mies jolla oli sama nimi kuin Jeesuksella - ei Raamatun mukaan ole sattuma - vaan nimenomaan tarkoituksella annettu (ja luonnollisesti molemmille) ja siksi olisi kummallista jos sitä edeltäneet tapahtumat olisivat sattumaa - ja että Israel kulki erämaassa ja söi mannaa juuri 40 vuotta .. eikä 50 tai 30 .. sen täytyy mielestäni liittyä myös Raamatun suureen kokonaisuuteen jollain ymmärrettävällä tavalla . Jollain järkevällä näkyvällä tavalla .. jota ei kannata väheksyä .

        alex


    • näinsevaanmenee

      Mistähän se johtuu, että numerologian nimellä tunnettu humpuuki on suosittua näihin paimentolaistaruihin uskovien keskuudessa? Ilmeisesti jos ihmiseen uppoaa uskontohumppuki, niin sitten uppoaa moni muukin humppa?

      • No tässä ei nyt ole kyse numerologiasta ollenkaan - vaan Raamatun sanomasta - esimerkiksi siitä mitä Israelin olemassa olo Raamatussa tarkoittaa kun/jos sitä tarkastelee eri näkökulmista.
        Tuo asenne joka sinulla on - on ainakin minun mielestäni eräänlaista antautumista - joka sanoo että se mitä en ymmärrä sitä ei ole olemassakaan ... ja sen mukana tulee sitten kaikki nämä määrätyissä piireissä niin hyväksytyt ennakkokäsitykset joiden ohittaminen on joillekin niin vaikeaa.

        Minusta on mielenkiintoista tutkia näitäkin asioita ja tehdä se ilman ennakkoluuloja sidonnaisuuksia ja siksi tämäkin "vastauksesi" on valitettavasti ainakin minulle aika mitään sanomaton jos ajatellaan itse asiaa jonka otin esiin.

        Sorry vaan :)
        alex


      • KuinkasTeillä
        alex.kasi kirjoitti:

        No tässä ei nyt ole kyse numerologiasta ollenkaan - vaan Raamatun sanomasta - esimerkiksi siitä mitä Israelin olemassa olo Raamatussa tarkoittaa kun/jos sitä tarkastelee eri näkökulmista.
        Tuo asenne joka sinulla on - on ainakin minun mielestäni eräänlaista antautumista - joka sanoo että se mitä en ymmärrä sitä ei ole olemassakaan ... ja sen mukana tulee sitten kaikki nämä määrätyissä piireissä niin hyväksytyt ennakkokäsitykset joiden ohittaminen on joillekin niin vaikeaa.

        Minusta on mielenkiintoista tutkia näitäkin asioita ja tehdä se ilman ennakkoluuloja sidonnaisuuksia ja siksi tämäkin "vastauksesi" on valitettavasti ainakin minulle aika mitään sanomaton jos ajatellaan itse asiaa jonka otin esiin.

        Sorry vaan :)
        alex

        Minustakin on mielenkiintoista pohtia asioita.
        Joudun vain "huutelemaan vieraisiin pöytiin", kun meidän serakunnassa ei itse saa pohtia ja keskustella, koska asiat ovat jo riittävästi pohdittu ja keskusteltu ja Pyhä Henki on jo antanut tarvittavan tiedon, joka pitää riittää.
        Ilmestyskirjassa 21:18,19 sanotaan, ettei saa ylittää sitä, mikä Raamatussa esitetään. Mitenkähän se pitäisi tulkita?


      • Kuka adventisti tai muu uskovainen on osoittanut kiinnostusta numerologiaan?


      • v.aari kirjoitti:

        Kuka adventisti tai muu uskovainen on osoittanut kiinnostusta numerologiaan?

        Aika moni uskovainen on kiinnostunut numeroiden magiasta ja eikös sen avulla ole koetettu raamattuakin todistaa jumalallista alkuperää olevaksi. Jeesus sana kreikaksi muodostaa luvun 888 (kreik. IESOUS, yksi kirjain vastaa yhtä numeroa jne huuhaata), niin tästähän voisi olettaa jumalien kielen olevan kreikan, eikös vaan?

        No se on ymmärretävää, että jumalat pohtivat taivaassaan arvoituksia kreikaksi ja sitten kehittelevät ajankuluksi erilaisia numeropelejä, joita me ihmiset voimme ratkoa.

        Kuuluisin tarina lienee henkilöstä Ivan Panin, joka oli tietenkin ateisti, mutta kun hän alkoi tutkia Uutta Testamenttia maagisten numerojen pohjalta, hän paukahti uskoon tuosta vaan, koska hän keksi numeerisen ja matemaattisen järjestelmän kreikankielisestä Uudesta Testamentista ja myöhemmin saman hepreankielisestä VT:stä.

        http://www.totta-on.fi/Raamattu/ivan-panin.html

        Hänen sanotaan keksineen eräänlaisen numerosinetin, joka varmistaa raamatun yliluonnollisuuden, koska jos sieltä poistaisi jotain, numeromagia rikkoontuisi, joten tämä todistaa, että maagisten numeroiden on pakko olla jonkin jumalan asettama.

        Mitä tulee numeroon 40 ja että se löytyy raamatusta joka välistä, niin eipä se mikään ihme ole, kun nuo taikauskoiset beduiinit satujaan laativat.

        Luku 40 on neljän ensimmäisen viisikolmioluvun summa (1, 5, 12, 22) ja kaikki jotka ovat taikauskoihin koskaan tutustuneet, tietävät, että tällaiset lukusarjat, kuten viisikolmioluvut, ovat taikauskoissa hyvin tärkeitä.


      • KuinkasTeillä kirjoitti:

        Minustakin on mielenkiintoista pohtia asioita.
        Joudun vain "huutelemaan vieraisiin pöytiin", kun meidän serakunnassa ei itse saa pohtia ja keskustella, koska asiat ovat jo riittävästi pohdittu ja keskusteltu ja Pyhä Henki on jo antanut tarvittavan tiedon, joka pitää riittää.
        Ilmestyskirjassa 21:18,19 sanotaan, ettei saa ylittää sitä, mikä Raamatussa esitetään. Mitenkähän se pitäisi tulkita?

        Se seurakunta on valitettavasti ymmärtänyt väärin asioita jos siellä ei seurakuntalaiset saa itse ajatella ja tutkia asioita. Raamatun tarkoitus on nimittäin juuri väin vastainen .. joten hmm..

        Raamatun n.s. kokonaiskertomus on lyhyesti kerrottuna se, että ihminen (Adam) oli Jumalan lapsi ja kasvamassa kohti sitä täydellisyyttä jossa on iankaikkinen elämä. Siis tarkoitus oli että ihminen tulisi SELLAISEKSI - täydelliseksi elämäksi jossa Jumala ja iankaikkinen elämä on ... se on Raamatun sanoman sisältö - nyt monet ovat käsittäneet tämän vain iankaikkisen elämän saamiseksi. Usko niin saat iankaikkisen elämän - mutta usein unohdetaan se mitä usko tarkoittaa .. .. siis että ollaan oikealla tiellä ..

        Oikeastaanhan on niin että Raamattu kertoo vain kuinka Jumala palauttaa ihmisen siihen Jumalan lapsen asemaan jonka Aadam menetti .. oppimaan - sillä ei Aadam ollut todistettavasti täysin oppinut - koska hän lankesi pois Jumalasta .. ja iankaikkisesta elämästä.

        Siis mitä tämä tarkoittaa ?
        No ainakin minulle se tarkoittaa, että ihmisen täytyy Jumalan avulla oppia itse ajattelemaan oikein ja tekemään oikeita päätöksiä elämässään. Saa tietenkin kuunnella mitä muut sanovat - mutta ei antaa muiden ajatella edestään ..

        Minusta paras opettaja on se joka saa ihmiset ajattelemaan asioita ja sitä Jeesuskin meitä kehoitti tekemään - nimittäin etsimään Jumalan vanhurskautta - ja liian tiukkapipoiset seurakunnat voivat olla jopa haittana - jos ihmiset eivät saa etsiä itse .. vaan heidän täytyy kulkea kuin jonkinlaisessa talutusnuorassa. Joka tapauksessa - ei saa antaa kenenkään taluttaa itseään jos ei itse tiedä minne ollaan menossa - vaikka johonkin seurakuntaan kuuluisikin.

        alex


      • näinsevaanmenee
        v.aari kirjoitti:

        Kuka adventisti tai muu uskovainen on osoittanut kiinnostusta numerologiaan?

        Numerologia pitää nyt tässä kohtaa ymmärtää numeroiden ympärillä pyöritettäväksi hömpäksi jota tämäkin ketju edustaa ja silloin käytännössä jokainen adventisti sillä mitä muuta 1844 on kuin numerohömppää?

        Olisi ehkä pitänyt numerologian tilalle keksiä jokin kuvaavampi sana. Käytän jatkossa näiden uskovaisten numeropieruista termiä numerohömppä, niin ei sekoa numerologian kanssa joka tosiaan tarkoittaa ihmisten syntymähetken ja nimen sisältämien kirjaimien lukuarvoista hömpöttämistä (pahan hajuista sekin).


      • bushmanni kirjoitti:

        Aika moni uskovainen on kiinnostunut numeroiden magiasta ja eikös sen avulla ole koetettu raamattuakin todistaa jumalallista alkuperää olevaksi. Jeesus sana kreikaksi muodostaa luvun 888 (kreik. IESOUS, yksi kirjain vastaa yhtä numeroa jne huuhaata), niin tästähän voisi olettaa jumalien kielen olevan kreikan, eikös vaan?

        No se on ymmärretävää, että jumalat pohtivat taivaassaan arvoituksia kreikaksi ja sitten kehittelevät ajankuluksi erilaisia numeropelejä, joita me ihmiset voimme ratkoa.

        Kuuluisin tarina lienee henkilöstä Ivan Panin, joka oli tietenkin ateisti, mutta kun hän alkoi tutkia Uutta Testamenttia maagisten numerojen pohjalta, hän paukahti uskoon tuosta vaan, koska hän keksi numeerisen ja matemaattisen järjestelmän kreikankielisestä Uudesta Testamentista ja myöhemmin saman hepreankielisestä VT:stä.

        http://www.totta-on.fi/Raamattu/ivan-panin.html

        Hänen sanotaan keksineen eräänlaisen numerosinetin, joka varmistaa raamatun yliluonnollisuuden, koska jos sieltä poistaisi jotain, numeromagia rikkoontuisi, joten tämä todistaa, että maagisten numeroiden on pakko olla jonkin jumalan asettama.

        Mitä tulee numeroon 40 ja että se löytyy raamatusta joka välistä, niin eipä se mikään ihme ole, kun nuo taikauskoiset beduiinit satujaan laativat.

        Luku 40 on neljän ensimmäisen viisikolmioluvun summa (1, 5, 12, 22) ja kaikki jotka ovat taikauskoihin koskaan tutustuneet, tietävät, että tällaiset lukusarjat, kuten viisikolmioluvut, ovat taikauskoissa hyvin tärkeitä.

        Juu, onhan maailmassa vaikka minkälaista kengän kuluttajaa - mutta tässä ketjussa ei ollut tai ole kyse numerologiasta .. joten yritetään pysyä asiassa.. jos suinkin mahdollista ..

        alex


      • näinsevaanmenee
        alex.kasi kirjoitti:

        Juu, onhan maailmassa vaikka minkälaista kengän kuluttajaa - mutta tässä ketjussa ei ollut tai ole kyse numerologiasta .. joten yritetään pysyä asiassa.. jos suinkin mahdollista ..

        alex

        Juu numerohömppä on oikeampi termi tuolle lapselliselle numeroleikille.


      • näinsevaanmenee kirjoitti:

        Numerologia pitää nyt tässä kohtaa ymmärtää numeroiden ympärillä pyöritettäväksi hömpäksi jota tämäkin ketju edustaa ja silloin käytännössä jokainen adventisti sillä mitä muuta 1844 on kuin numerohömppää?

        Olisi ehkä pitänyt numerologian tilalle keksiä jokin kuvaavampi sana. Käytän jatkossa näiden uskovaisten numeropieruista termiä numerohömppä, niin ei sekoa numerologian kanssa joka tosiaan tarkoittaa ihmisten syntymähetken ja nimen sisältämien kirjaimien lukuarvoista hömpöttämistä (pahan hajuista sekin).

        Katsos nyt - kun tässä keskustellaan siitä mitä Raamattu tarkoittaa kirjoituksillaan .... niin silloin keskustellaan siitä mitä Raamattu tarkoittaa kirjoituksillaan .. eikä siitä mitä sinä tarkoitat tai et tarkoita Raamatun kirjoituksilla .. tai ei edes siitä että kuka uskoo tai ei usko että Raamatun kirjoitukset ovat ymmärrettäviä ja viisaita. Ymmärrätkö eron ?

        Nyt joku on kirjoittanut asioita joita voimme lukea Raamatusta ja siitä on nyt keskustelu, että mitä se tarkoittaa - Raamatun kontekstissa - uskoi siihen tai ei - siitä kuka siihen uskoo tai ei usko ei ole nyt eds kyse .

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        Juu, onhan maailmassa vaikka minkälaista kengän kuluttajaa - mutta tässä ketjussa ei ollut tai ole kyse numerologiasta .. joten yritetään pysyä asiassa.. jos suinkin mahdollista ..

        alex

        >>> Juu, onhan maailmassa vaikka minkälaista kengän kuluttajaa - mutta tässä ketjussa ei ollut tai ole kyse numerologiasta .. joten yritetään pysyä asiassa.. jos suinkin mahdollista .. >>>

        Kysyit että miksi raamatussa on numero 40 usein esillä.

        Vastasin, että koska taikauskoissa määrätyt numerot ja numerosarjat ovat hyvin tärkeitä, niin siksi. Pysyin siis asiassa täydellisesti.

        Taikauskot, kuten kristinusko, rakastavat numeroita ja numerosarjoja ja jos niissä on jokin suurempi ketju takana, niin aina parempi.

        Luku 40 on raamatussa siksi usein käytössä, koska se on neljän ensimmäisen viisikolmioluvun summa ja tällaisena se on taikauskoiselle merkki siitä, että luvulla on pakko olla jotain jumalallista taustallaan.

        Vai uskooko joku oikeasti, että ne tollot autiomaassa oikeasti hortoilivat siellä 40 vuotta?

        Jos siellä joku tollo joskus hortoili, niin ehkä viikon, jopa kaksi, mutta eihän se kuullosta taikauskoisen korvaan ollenkaan vakuuttavalta, mutta kun mätkäistään siihen neljän ensimmäisen viisikolmioluvun summa, niin johon kuulostaa taikauskoisesta todella jumalaiselta.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Viisikulmioluku

        Viisikulmio on hyvin läheistä sukua pentagrammille, jonka jokainen meistä tietää olevan taikauskoissa, kuten kristinuskossa, hyvin käytetty symboli.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Säännöllinen_viisikulmio

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Pentagrammi

        Nämä ovat taikauskoissa tärkeitä asioita, hyvin tärkeitä.


      • bushmanni kirjoitti:

        Aika moni uskovainen on kiinnostunut numeroiden magiasta ja eikös sen avulla ole koetettu raamattuakin todistaa jumalallista alkuperää olevaksi. Jeesus sana kreikaksi muodostaa luvun 888 (kreik. IESOUS, yksi kirjain vastaa yhtä numeroa jne huuhaata), niin tästähän voisi olettaa jumalien kielen olevan kreikan, eikös vaan?

        No se on ymmärretävää, että jumalat pohtivat taivaassaan arvoituksia kreikaksi ja sitten kehittelevät ajankuluksi erilaisia numeropelejä, joita me ihmiset voimme ratkoa.

        Kuuluisin tarina lienee henkilöstä Ivan Panin, joka oli tietenkin ateisti, mutta kun hän alkoi tutkia Uutta Testamenttia maagisten numerojen pohjalta, hän paukahti uskoon tuosta vaan, koska hän keksi numeerisen ja matemaattisen järjestelmän kreikankielisestä Uudesta Testamentista ja myöhemmin saman hepreankielisestä VT:stä.

        http://www.totta-on.fi/Raamattu/ivan-panin.html

        Hänen sanotaan keksineen eräänlaisen numerosinetin, joka varmistaa raamatun yliluonnollisuuden, koska jos sieltä poistaisi jotain, numeromagia rikkoontuisi, joten tämä todistaa, että maagisten numeroiden on pakko olla jonkin jumalan asettama.

        Mitä tulee numeroon 40 ja että se löytyy raamatusta joka välistä, niin eipä se mikään ihme ole, kun nuo taikauskoiset beduiinit satujaan laativat.

        Luku 40 on neljän ensimmäisen viisikolmioluvun summa (1, 5, 12, 22) ja kaikki jotka ovat taikauskoihin koskaan tutustuneet, tietävät, että tällaiset lukusarjat, kuten viisikolmioluvut, ovat taikauskoissa hyvin tärkeitä.

        Tarkoitit ilmeisesti viisikulmiolukuja.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Viisikulmioluku

        Minä oikeastaan tuossa edellä tarkoitin liittyä niiden joukkoon, jotka ihmettelivät, missä päin tätä keskusteluketjua esiintyy numerologiaa. Jos yksittäisten kokonaislukujen lukujen symbolisten merkitysten avaaminen tai vaikkapa vuoteen 1844 johtava lystikäs aikalaskelma ovat numerologiaa niin numerologia on ymmärretty hyvin laajasti ja poikkeuksellisesti.

        Silloin ruokakaupasta saatu kuitti on myös silkkaa numerologiaa.

        Se on aivan tunnettu fakta, että juutalaisessa perinteessä on käytetty numeroita symboleina ja ihan varmasti on tarkoituksellakin näperretty tekstejä, joiden gematriset summat noudattavat jotakin sääntöä.

        Sen sijaan se, että numeroarvoja aletaan villisti kertoa keskenään, korottaa potenssiin ja menetiedä jopa vääntää logaritmia, se on taatusti humpuukia. Samoin se on silkkaa hassutusta, kun jotkut uskovat löytävänsä noilla menetelmillä tieteellistä tietoa koodattuna Raamattuun tms vanhoihin teksteihin. Ja että tuon tiedon olisivat koodanneet Maan ulkopuolelta tulleet ihmistä viisaammat olennot.

        Suomessa tämän sortin eturivin hassuttelija on Seppo Heinola.
        http://areena.yle.fi/1-3738042

        Se on jännää, miten noita viestejä löytyy aina vasta sitten, kun jokin asia jo tunnetaan muuta kautta. Aika hyödyttömän oloista on sellainen kirjaviisaus.

        Samahan koskee profetioita. Ne osuvat tosi tyylikkäästi, kun selitykset keksitään jälkikäteen.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Juu, onhan maailmassa vaikka minkälaista kengän kuluttajaa - mutta tässä ketjussa ei ollut tai ole kyse numerologiasta .. joten yritetään pysyä asiassa.. jos suinkin mahdollista .. >>>

        Kysyit että miksi raamatussa on numero 40 usein esillä.

        Vastasin, että koska taikauskoissa määrätyt numerot ja numerosarjat ovat hyvin tärkeitä, niin siksi. Pysyin siis asiassa täydellisesti.

        Taikauskot, kuten kristinusko, rakastavat numeroita ja numerosarjoja ja jos niissä on jokin suurempi ketju takana, niin aina parempi.

        Luku 40 on raamatussa siksi usein käytössä, koska se on neljän ensimmäisen viisikolmioluvun summa ja tällaisena se on taikauskoiselle merkki siitä, että luvulla on pakko olla jotain jumalallista taustallaan.

        Vai uskooko joku oikeasti, että ne tollot autiomaassa oikeasti hortoilivat siellä 40 vuotta?

        Jos siellä joku tollo joskus hortoili, niin ehkä viikon, jopa kaksi, mutta eihän se kuullosta taikauskoisen korvaan ollenkaan vakuuttavalta, mutta kun mätkäistään siihen neljän ensimmäisen viisikolmioluvun summa, niin johon kuulostaa taikauskoisesta todella jumalaiselta.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Viisikulmioluku

        Viisikulmio on hyvin läheistä sukua pentagrammille, jonka jokainen meistä tietää olevan taikauskoissa, kuten kristinuskossa, hyvin käytetty symboli.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Säännöllinen_viisikulmio

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Pentagrammi

        Nämä ovat taikauskoissa tärkeitä asioita, hyvin tärkeitä.

        Pentagrammi on muuten tosi suosittu aihe valtioiden lipuissa. Oletteko huomanneet?

        Se on silmää lepuuttavan näköinen kuvio ja siinä esiintyykin niinsanottu kultainen leikkaus useampaan kertaan.


      • KuinkasTeillä
        alex.kasi kirjoitti:

        Se seurakunta on valitettavasti ymmärtänyt väärin asioita jos siellä ei seurakuntalaiset saa itse ajatella ja tutkia asioita. Raamatun tarkoitus on nimittäin juuri väin vastainen .. joten hmm..

        Raamatun n.s. kokonaiskertomus on lyhyesti kerrottuna se, että ihminen (Adam) oli Jumalan lapsi ja kasvamassa kohti sitä täydellisyyttä jossa on iankaikkinen elämä. Siis tarkoitus oli että ihminen tulisi SELLAISEKSI - täydelliseksi elämäksi jossa Jumala ja iankaikkinen elämä on ... se on Raamatun sanoman sisältö - nyt monet ovat käsittäneet tämän vain iankaikkisen elämän saamiseksi. Usko niin saat iankaikkisen elämän - mutta usein unohdetaan se mitä usko tarkoittaa .. .. siis että ollaan oikealla tiellä ..

        Oikeastaanhan on niin että Raamattu kertoo vain kuinka Jumala palauttaa ihmisen siihen Jumalan lapsen asemaan jonka Aadam menetti .. oppimaan - sillä ei Aadam ollut todistettavasti täysin oppinut - koska hän lankesi pois Jumalasta .. ja iankaikkisesta elämästä.

        Siis mitä tämä tarkoittaa ?
        No ainakin minulle se tarkoittaa, että ihmisen täytyy Jumalan avulla oppia itse ajattelemaan oikein ja tekemään oikeita päätöksiä elämässään. Saa tietenkin kuunnella mitä muut sanovat - mutta ei antaa muiden ajatella edestään ..

        Minusta paras opettaja on se joka saa ihmiset ajattelemaan asioita ja sitä Jeesuskin meitä kehoitti tekemään - nimittäin etsimään Jumalan vanhurskautta - ja liian tiukkapipoiset seurakunnat voivat olla jopa haittana - jos ihmiset eivät saa etsiä itse .. vaan heidän täytyy kulkea kuin jonkinlaisessa talutusnuorassa. Joka tapauksessa - ei saa antaa kenenkään taluttaa itseään jos ei itse tiedä minne ollaan menossa - vaikka johonkin seurakuntaan kuuluisikin.

        alex

        Isä-parkani käytti tunteja opettaakseen tyttärelleen itsenäistä ajattelua ja johtopäätöksien tekoa.
        Sitten ajauduin kaikenmaailman "illusioiden-luojien" kynsiin.
        Isä yritti vapauttaa minut heistä mm. sanomalla:
        "Lyöt päätäsi seinään."
        Mutta minulla oli hyviä syitä jatkaa "pääni seinään lyömistä".
        Tajusin toimeni alitajuisesti silloin, mutta nyt ovat syyt poissa, joten...


      • KuinkasTeillä
        v.aari kirjoitti:

        Pentagrammi on muuten tosi suosittu aihe valtioiden lipuissa. Oletteko huomanneet?

        Se on silmää lepuuttavan näköinen kuvio ja siinä esiintyykin niinsanottu kultainen leikkaus useampaan kertaan.

        Satuin juuri googlaamaan ideaalimittoja. Niitä löytyy kaikkialla.
        "Piirustus"-tunnilla aikoinaan koulussa se oli ensiarvoisen tärkeää.

        Pentagrammi on aiheuttanut monta protestia varsinkin joulun aikaan.
        Kiinnostavaa, että 5:ttä Mooseksen kirjaa kutsutaan "Pentateukiksi".

        Ne pyhät asiat on helppo keikauttaa epäpyhyyteen, huomaan.
        On vain yksi Luoja. Matkija-luojia löytyy enenevästi.


      • KuinkasTeillä
        alex.kasi kirjoitti:

        Se seurakunta on valitettavasti ymmärtänyt väärin asioita jos siellä ei seurakuntalaiset saa itse ajatella ja tutkia asioita. Raamatun tarkoitus on nimittäin juuri väin vastainen .. joten hmm..

        Raamatun n.s. kokonaiskertomus on lyhyesti kerrottuna se, että ihminen (Adam) oli Jumalan lapsi ja kasvamassa kohti sitä täydellisyyttä jossa on iankaikkinen elämä. Siis tarkoitus oli että ihminen tulisi SELLAISEKSI - täydelliseksi elämäksi jossa Jumala ja iankaikkinen elämä on ... se on Raamatun sanoman sisältö - nyt monet ovat käsittäneet tämän vain iankaikkisen elämän saamiseksi. Usko niin saat iankaikkisen elämän - mutta usein unohdetaan se mitä usko tarkoittaa .. .. siis että ollaan oikealla tiellä ..

        Oikeastaanhan on niin että Raamattu kertoo vain kuinka Jumala palauttaa ihmisen siihen Jumalan lapsen asemaan jonka Aadam menetti .. oppimaan - sillä ei Aadam ollut todistettavasti täysin oppinut - koska hän lankesi pois Jumalasta .. ja iankaikkisesta elämästä.

        Siis mitä tämä tarkoittaa ?
        No ainakin minulle se tarkoittaa, että ihmisen täytyy Jumalan avulla oppia itse ajattelemaan oikein ja tekemään oikeita päätöksiä elämässään. Saa tietenkin kuunnella mitä muut sanovat - mutta ei antaa muiden ajatella edestään ..

        Minusta paras opettaja on se joka saa ihmiset ajattelemaan asioita ja sitä Jeesuskin meitä kehoitti tekemään - nimittäin etsimään Jumalan vanhurskautta - ja liian tiukkapipoiset seurakunnat voivat olla jopa haittana - jos ihmiset eivät saa etsiä itse .. vaan heidän täytyy kulkea kuin jonkinlaisessa talutusnuorassa. Joka tapauksessa - ei saa antaa kenenkään taluttaa itseään jos ei itse tiedä minne ollaan menossa - vaikka johonkin seurakuntaan kuuluisikin.

        alex

        Oi, kyllä sitä ajattelemaan kehoitetaan seurakunnassakin!
        Ongelmia syntyy vasta, kun ajattelu ei johda HALUTTUUN johtopäätökseen - määrätyllä nöristelevän-mielistelevällä asenteella ;-D BUAHHAHHAHHAHHAA!


      • KuinkasTeillä
        v.aari kirjoitti:

        Tarkoitit ilmeisesti viisikulmiolukuja.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Viisikulmioluku

        Minä oikeastaan tuossa edellä tarkoitin liittyä niiden joukkoon, jotka ihmettelivät, missä päin tätä keskusteluketjua esiintyy numerologiaa. Jos yksittäisten kokonaislukujen lukujen symbolisten merkitysten avaaminen tai vaikkapa vuoteen 1844 johtava lystikäs aikalaskelma ovat numerologiaa niin numerologia on ymmärretty hyvin laajasti ja poikkeuksellisesti.

        Silloin ruokakaupasta saatu kuitti on myös silkkaa numerologiaa.

        Se on aivan tunnettu fakta, että juutalaisessa perinteessä on käytetty numeroita symboleina ja ihan varmasti on tarkoituksellakin näperretty tekstejä, joiden gematriset summat noudattavat jotakin sääntöä.

        Sen sijaan se, että numeroarvoja aletaan villisti kertoa keskenään, korottaa potenssiin ja menetiedä jopa vääntää logaritmia, se on taatusti humpuukia. Samoin se on silkkaa hassutusta, kun jotkut uskovat löytävänsä noilla menetelmillä tieteellistä tietoa koodattuna Raamattuun tms vanhoihin teksteihin. Ja että tuon tiedon olisivat koodanneet Maan ulkopuolelta tulleet ihmistä viisaammat olennot.

        Suomessa tämän sortin eturivin hassuttelija on Seppo Heinola.
        http://areena.yle.fi/1-3738042

        Se on jännää, miten noita viestejä löytyy aina vasta sitten, kun jokin asia jo tunnetaan muuta kautta. Aika hyödyttömän oloista on sellainen kirjaviisaus.

        Samahan koskee profetioita. Ne osuvat tosi tyylikkäästi, kun selitykset keksitään jälkikäteen.

        Daniel esim. sai profetioita, jotka ulottuivat historiasta meidän aikaamme. Kaikki? maailmanvallat marssitettiin hänen mieleensä.

        Daniel 12:8-13 on kiinnostavaa enkelin kehoittaessa Danielia menevän lepäämään, huolestumatta näkemiensä merkityksestä.
        Niiden tehtävä oli mm. Dan12:10, että monet tutkiessaan koeteltaisiin, puhdistettaisiin, saisivat ymmärrystä, tai
        erotettaisiin jumalattomina.
        Mitenkähän oikein "jumalaton" tässäkin on käännetty?
        Niillä "jumalattomillahan" tuntuu olevan "jumalia" joka käänteeseen!

        Joka tapauksessa israelilaiset olivat Babylonissa 70 vuotta,
        jotta maa saisi hyvityksen loukatuista sabateistaan.
        Mutta se pakkosiirtolaisuus toimi myös koettelevana, puhdistavana aikana kansalle.
        Vuoden pakolliset paastoajat olivat myös puhdistuksen aikaa.


      • KuinkasTeillä
        alex.kasi kirjoitti:

        Juu, onhan maailmassa vaikka minkälaista kengän kuluttajaa - mutta tässä ketjussa ei ollut tai ole kyse numerologiasta .. joten yritetään pysyä asiassa.. jos suinkin mahdollista ..

        alex

        Hyvähän se, että joku yrittää hoitaa "puutarhurin" tehtäviä,
        kun minä ainakin alan "rönsyilemään ennen virkkeen loppuun pääsyäni.


      • KuinkasTeillä kirjoitti:

        Oi, kyllä sitä ajattelemaan kehoitetaan seurakunnassakin!
        Ongelmia syntyy vasta, kun ajattelu ei johda HALUTTUUN johtopäätökseen - määrätyllä nöristelevän-mielistelevällä asenteella ;-D BUAHHAHHAHHAHHAA!

        Minusta on ihmisen ihan turha nöyristellä kenellekään, sen enempää kuin ylpeilläkään. Pää asia ei ole tietää kaiken vaan että etsii sitä mikä on oikeudenmukaista ja rakkaudellista elämäänsä, silloin kulkee sitä tietä mikä vie perille ... ja kun huomaa, että on vika poluilla, palata oikealle tielle .. ei siinä sen kummempaa ..

        alex


      • v.aari kirjoitti:

        Tarkoitit ilmeisesti viisikulmiolukuja.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Viisikulmioluku

        Minä oikeastaan tuossa edellä tarkoitin liittyä niiden joukkoon, jotka ihmettelivät, missä päin tätä keskusteluketjua esiintyy numerologiaa. Jos yksittäisten kokonaislukujen lukujen symbolisten merkitysten avaaminen tai vaikkapa vuoteen 1844 johtava lystikäs aikalaskelma ovat numerologiaa niin numerologia on ymmärretty hyvin laajasti ja poikkeuksellisesti.

        Silloin ruokakaupasta saatu kuitti on myös silkkaa numerologiaa.

        Se on aivan tunnettu fakta, että juutalaisessa perinteessä on käytetty numeroita symboleina ja ihan varmasti on tarkoituksellakin näperretty tekstejä, joiden gematriset summat noudattavat jotakin sääntöä.

        Sen sijaan se, että numeroarvoja aletaan villisti kertoa keskenään, korottaa potenssiin ja menetiedä jopa vääntää logaritmia, se on taatusti humpuukia. Samoin se on silkkaa hassutusta, kun jotkut uskovat löytävänsä noilla menetelmillä tieteellistä tietoa koodattuna Raamattuun tms vanhoihin teksteihin. Ja että tuon tiedon olisivat koodanneet Maan ulkopuolelta tulleet ihmistä viisaammat olennot.

        Suomessa tämän sortin eturivin hassuttelija on Seppo Heinola.
        http://areena.yle.fi/1-3738042

        Se on jännää, miten noita viestejä löytyy aina vasta sitten, kun jokin asia jo tunnetaan muuta kautta. Aika hyödyttömän oloista on sellainen kirjaviisaus.

        Samahan koskee profetioita. Ne osuvat tosi tyylikkäästi, kun selitykset keksitään jälkikäteen.

        >>>Tarkoitit ilmeisesti viisikulmiolukuja.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Viisikulmioluku >>>

        Juu, tietenkin. Yksi kirjain vaihtui. Ei taitane viisikolmiolukuja olla olemassakaan, vaan tieteknkin tarkoitin viisikulmiolukuja.

        >> Minä oikeastaan tuossa edellä tarkoitin liittyä niiden joukkoon, jotka ihmettelivät, missä päin tätä keskusteluketjua esiintyy numerologiaa. >>

        Ok. Minä sitten ymmärsin kontekstin vähän laajemmin, en vain tätä ketjua sisältäväksi.

        Mutta jos palataan uskontojen kokonaiskontekstiin, niin siellähän numerot näyttelevät suurta roolia taikauskoissaan ja numeroilla oli hyvin suuri merkitys, sillä näkyvät planeetat yms asiat hallitsivat numeroita niin paljon, että pitihän aina numeroilla, jotka liittyivät oman uskonnon asioihin, olla jokin suurempi yhteys esimerkiksi maailman merkittäviin numeroihin.

        Seitsemän on hyvä esimerkki, että sehän näytteli suurta roolia juutalaisuuden ympärillä, niin tokihan sitten niin merkittävä numero sai sekä juutalaisuudessa että kristinuskossa tarinoissa aina merkittävän roolin. Seitsemän sinettiä yms.

        Apollo syntyi seitsemännen kuun seitsemäntenä päivänä. Odysseukselle sattui ja tapahtui paljon seitsemän päivän sykleissä. Seitsemän päivää merellä kunnes rantautui jne. Odysseia, joka kuvaa tapahtumia Odysseuksen seikkailuista ja harharetkistä, kertoo 40 päivän tapahtumat, pomppien tietenkin menneisyyteen ja takaisin tarinoissa.

        Oidipuksen tarinoissa oli seitsemän sotapäälliköä.

        Atlaksella oli seitsemän tytärtä. Tarinassa Zeus muutti heidät tähdiksi ja eikös niistä tullutkin sitten Otavan tähdistö, seitsemän tähteä.

        Isiksen suojana oli seitsemän skorpionia.

        Kreikan mytologiassa on 12 pääjumaluutta.

        Herakleella oli 12 palvelijaa. jne jne jne jne

        Babylonialaisessa myytissä Marduk löi Tiametin ja hänen 39 hirviötään, eli tulisiko siitä yhteensä 40, noin pikaisesti pääteltynä.

        Mesopotamiassa luku 40 oli synonyymi paljolle, eli kun piti kuvata, että jotakin on enemmän kuin muutama, niin se oli 40. Jos olit poissa yli silloisten ihmisten käsityskyvyn, eli varmaan sellaisen reilun pari viikkoa, niin olit poissa 40 päivää.

        Jos kylään tuli sotilaita ja niiden määrä ylitti perusjampan laskukyvyn, niitä sotilaita oli 40. OIkeasti niitä saattoi olla 26 tai 150, mutta 40 oli määre kuvaamaan montaa.

        Eli kun Jeesus häippäsi erämaahan ja siellä vietetty aika ylitti ihmisten silloisen aikakäsityksen, varmaan heprealaisilla oli käytössä mesopotamialaisten paljoa tarkoittava numero 40, joka laitettiin kaiken sen määräksi, jota ei oikein ymmärretty.

        Olipa Jeesus siellä erämaassa 3 viikkoa, tai 5 vuotta, niin ihmisten käsityksissä se oli 40 päivää, koska 40 kuvasi kaikkea mikä oli paljon tai kauan.

        Lisäksi 40 oli jumalallinen luku varmaankin, koska kuten yllä mainittuna jo, se oli mainiosti johdettavissa neljän ensimmäisen viisikulmioluvun summasta.

        Taikausko rakastaa tuollaisia lukuja.


      • Exap
        v.aari kirjoitti:

        Kuka adventisti tai muu uskovainen on osoittanut kiinnostusta numerologiaan?

        "Kuka adventisti tai muu uskovainen on osoittanut kiinnostusta numerologiaan?"

        Minä.


      • KuinkasTeillä kirjoitti:

        Satuin juuri googlaamaan ideaalimittoja. Niitä löytyy kaikkialla.
        "Piirustus"-tunnilla aikoinaan koulussa se oli ensiarvoisen tärkeää.

        Pentagrammi on aiheuttanut monta protestia varsinkin joulun aikaan.
        Kiinnostavaa, että 5:ttä Mooseksen kirjaa kutsutaan "Pentateukiksi".

        Ne pyhät asiat on helppo keikauttaa epäpyhyyteen, huomaan.
        On vain yksi Luoja. Matkija-luojia löytyy enenevästi.

        Pentateukki tarkoittaa oikeastaan viittä kirjakääröä. Numero viisi on kreikaksi pente (πέντε) ja sana teukhos (τευχος) tarkoittaa nykykreikassa julkaisua, sanoma- tai aikakauslehteä, mutta aiemmin kirjakääröä.

        Pentagrammi-sanassa on tuo sama kreikan viitonen ja loppuosa tulee kreikan sanasta gramma (γραμμα), joka tarkoittaa "piirretty" tai "kirjoitettu".

        "Penta" esiintyy myös Yhdysvaltain puolustusministeriön hallintorakennuksen nimessä Pentagon. Rakennus on viisikulmion muotoinen.

        Helluntaipäivä on englanniksi "pentecost", joka tulee kreikan sanasta pentekostos (πεντηκοστός) ja merkitsee yksinkertaisesti "viideskymmenes". Helluntaihan on kirkkovuodessa pääsiäissunnuntaista laskien viideskymmenes päivä.

        "Grammi" on mukana monissa kansainvälisissä sanoissa. Otetaan esimerkiksi vaikkapa englannin sanat program ja diagram.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>>Tarkoitit ilmeisesti viisikulmiolukuja.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Viisikulmioluku >>>

        Juu, tietenkin. Yksi kirjain vaihtui. Ei taitane viisikolmiolukuja olla olemassakaan, vaan tieteknkin tarkoitin viisikulmiolukuja.

        >> Minä oikeastaan tuossa edellä tarkoitin liittyä niiden joukkoon, jotka ihmettelivät, missä päin tätä keskusteluketjua esiintyy numerologiaa. >>

        Ok. Minä sitten ymmärsin kontekstin vähän laajemmin, en vain tätä ketjua sisältäväksi.

        Mutta jos palataan uskontojen kokonaiskontekstiin, niin siellähän numerot näyttelevät suurta roolia taikauskoissaan ja numeroilla oli hyvin suuri merkitys, sillä näkyvät planeetat yms asiat hallitsivat numeroita niin paljon, että pitihän aina numeroilla, jotka liittyivät oman uskonnon asioihin, olla jokin suurempi yhteys esimerkiksi maailman merkittäviin numeroihin.

        Seitsemän on hyvä esimerkki, että sehän näytteli suurta roolia juutalaisuuden ympärillä, niin tokihan sitten niin merkittävä numero sai sekä juutalaisuudessa että kristinuskossa tarinoissa aina merkittävän roolin. Seitsemän sinettiä yms.

        Apollo syntyi seitsemännen kuun seitsemäntenä päivänä. Odysseukselle sattui ja tapahtui paljon seitsemän päivän sykleissä. Seitsemän päivää merellä kunnes rantautui jne. Odysseia, joka kuvaa tapahtumia Odysseuksen seikkailuista ja harharetkistä, kertoo 40 päivän tapahtumat, pomppien tietenkin menneisyyteen ja takaisin tarinoissa.

        Oidipuksen tarinoissa oli seitsemän sotapäälliköä.

        Atlaksella oli seitsemän tytärtä. Tarinassa Zeus muutti heidät tähdiksi ja eikös niistä tullutkin sitten Otavan tähdistö, seitsemän tähteä.

        Isiksen suojana oli seitsemän skorpionia.

        Kreikan mytologiassa on 12 pääjumaluutta.

        Herakleella oli 12 palvelijaa. jne jne jne jne

        Babylonialaisessa myytissä Marduk löi Tiametin ja hänen 39 hirviötään, eli tulisiko siitä yhteensä 40, noin pikaisesti pääteltynä.

        Mesopotamiassa luku 40 oli synonyymi paljolle, eli kun piti kuvata, että jotakin on enemmän kuin muutama, niin se oli 40. Jos olit poissa yli silloisten ihmisten käsityskyvyn, eli varmaan sellaisen reilun pari viikkoa, niin olit poissa 40 päivää.

        Jos kylään tuli sotilaita ja niiden määrä ylitti perusjampan laskukyvyn, niitä sotilaita oli 40. OIkeasti niitä saattoi olla 26 tai 150, mutta 40 oli määre kuvaamaan montaa.

        Eli kun Jeesus häippäsi erämaahan ja siellä vietetty aika ylitti ihmisten silloisen aikakäsityksen, varmaan heprealaisilla oli käytössä mesopotamialaisten paljoa tarkoittava numero 40, joka laitettiin kaiken sen määräksi, jota ei oikein ymmärretty.

        Olipa Jeesus siellä erämaassa 3 viikkoa, tai 5 vuotta, niin ihmisten käsityksissä se oli 40 päivää, koska 40 kuvasi kaikkea mikä oli paljon tai kauan.

        Lisäksi 40 oli jumalallinen luku varmaankin, koska kuten yllä mainittuna jo, se oli mainiosti johdettavissa neljän ensimmäisen viisikulmioluvun summasta.

        Taikausko rakastaa tuollaisia lukuja.

        Pyöreiden lukujen käytöllä on ollut myös muistamista tukeva merkitys. Kirjoitus- ja lukutaito ovat olleet tavallisen kansan käytössä vasta yllättävän lyhyen ajan.

        Luettelemiesi esimerkkien lisäksi ansaitsevat tulla mainituksi monet itäisen perinteen opetukset, kuten vaikkapa Buddhan "Neljä jaloa totuutta" ja "Jalo kahdeksanosainen polku".


      • Exap kirjoitti:

        "Kuka adventisti tai muu uskovainen on osoittanut kiinnostusta numerologiaan?"

        Minä.

        Ihastuttavan naseva vastaus, kiitos. 8-)

        Uskotko, että Raamatussa on numerologisesti koodattua tietoa?


      • KuinkasTeillä
        v.aari kirjoitti:

        Pentateukki tarkoittaa oikeastaan viittä kirjakääröä. Numero viisi on kreikaksi pente (πέντε) ja sana teukhos (τευχος) tarkoittaa nykykreikassa julkaisua, sanoma- tai aikakauslehteä, mutta aiemmin kirjakääröä.

        Pentagrammi-sanassa on tuo sama kreikan viitonen ja loppuosa tulee kreikan sanasta gramma (γραμμα), joka tarkoittaa "piirretty" tai "kirjoitettu".

        "Penta" esiintyy myös Yhdysvaltain puolustusministeriön hallintorakennuksen nimessä Pentagon. Rakennus on viisikulmion muotoinen.

        Helluntaipäivä on englanniksi "pentecost", joka tulee kreikan sanasta pentekostos (πεντηκοστός) ja merkitsee yksinkertaisesti "viideskymmenes". Helluntaihan on kirkkovuodessa pääsiäissunnuntaista laskien viideskymmenes päivä.

        "Grammi" on mukana monissa kansainvälisissä sanoissa. Otetaan esimerkiksi vaikkapa englannin sanat program ja diagram.

        Miten "Raamatun kielien" - hebrea, aramea, kreikka -
        opiskelu on vaikuttanut luottamukseesi itse Raamattuun?
        Itse tunnen epävarmuutta Raamattua lukiessani ja
        vertaillessani eri käännöksiä keskenään.
        Asioita voi todella muokata tarkoiituksensa mukaan.
        Tyhmempi jää tietämättömäksi opin puutteessaan.
        Tosin käännöksien väännöksissäkin löydän viisautta.


      • Exap
        v.aari kirjoitti:

        Ihastuttavan naseva vastaus, kiitos. 8-)

        Uskotko, että Raamatussa on numerologisesti koodattua tietoa?

        No, onhan selvää että 1 Moos alkuluvut ovat numerologiaa ihan runoudeksi asti. Lukujen 5 ja 11 eliniäthän ovat tarpettomasti ilmoitettu ikäänkuin kahteen kertaan (kahdella eri tavalla), ja kaikki ovat 7 ja 60 johdannaisia (7v/60kk/60v). Oliko se siis vain sattumaa että Mesopotamiassa luku 60 oli erityisen pyhä ja 1 Moos alku pyörii kokonaan luvun 7 ympärillä ?

        Mutta mitä taas tulee johonkin maagiseen tietoon joka niistä numeroista irtoaisi, sitä vähintäänkin epäilen. Ennemminkin kyse on siitä että tiettyjä asioita ilmoitettiin numeroiden avulla, eikä esimerkiksi noilla ilmoitetuilla ikävuosilla ole todennäköisesti mitään tekemistä henkilön todellisten elinvuosien tai elämäntapahtumien kanssa.

        5 Moos 3:14 sanoo "Jaair, Manassen poika, valtasi koko Argobin seudun aina gesurilaisten ja maakatilaisten alueeseen saakka, ja hän kutsui nämä seudut, se on Baasanin, oman nimensä mukaan Jaairin leirikyliksi, niinkuin niitä kutsutaan vielä tänäkin päivänä."
        Kummaa tosiaan että niitä kutsuttiin samalla nimellä "vielä tuonakin päivänä", joka päivä oli vasta pikkuhetken niiden valtaamisen jälkeen. Sellaista se on kun tärkeille ihmisille laitetaan jälkikäteen ominaisuuksia ja erityistä kunniaa. No, olihan Jaair sentään Manassen poika.

        Mooseksen kirjathan on kaikki kirjoitettu vasta kauan Mooseksen jälkeen, eikä kirjoitushetkellä kukaan kai edes tiennyt oliko se Hanok 65 vai 23 vuotta kun hänelle Metusalah syntyi... mutta 65 on niin paljon arvokkaampi luku, koska se on tasan 60 vuotta ja 60 kuukautta. Ja toki parhaan miehen pojasta pitää myös tehdä kaikkein pitkäikäisin, eikö ?


      • Exap kirjoitti:

        No, onhan selvää että 1 Moos alkuluvut ovat numerologiaa ihan runoudeksi asti. Lukujen 5 ja 11 eliniäthän ovat tarpettomasti ilmoitettu ikäänkuin kahteen kertaan (kahdella eri tavalla), ja kaikki ovat 7 ja 60 johdannaisia (7v/60kk/60v). Oliko se siis vain sattumaa että Mesopotamiassa luku 60 oli erityisen pyhä ja 1 Moos alku pyörii kokonaan luvun 7 ympärillä ?

        Mutta mitä taas tulee johonkin maagiseen tietoon joka niistä numeroista irtoaisi, sitä vähintäänkin epäilen. Ennemminkin kyse on siitä että tiettyjä asioita ilmoitettiin numeroiden avulla, eikä esimerkiksi noilla ilmoitetuilla ikävuosilla ole todennäköisesti mitään tekemistä henkilön todellisten elinvuosien tai elämäntapahtumien kanssa.

        5 Moos 3:14 sanoo "Jaair, Manassen poika, valtasi koko Argobin seudun aina gesurilaisten ja maakatilaisten alueeseen saakka, ja hän kutsui nämä seudut, se on Baasanin, oman nimensä mukaan Jaairin leirikyliksi, niinkuin niitä kutsutaan vielä tänäkin päivänä."
        Kummaa tosiaan että niitä kutsuttiin samalla nimellä "vielä tuonakin päivänä", joka päivä oli vasta pikkuhetken niiden valtaamisen jälkeen. Sellaista se on kun tärkeille ihmisille laitetaan jälkikäteen ominaisuuksia ja erityistä kunniaa. No, olihan Jaair sentään Manassen poika.

        Mooseksen kirjathan on kaikki kirjoitettu vasta kauan Mooseksen jälkeen, eikä kirjoitushetkellä kukaan kai edes tiennyt oliko se Hanok 65 vai 23 vuotta kun hänelle Metusalah syntyi... mutta 65 on niin paljon arvokkaampi luku, koska se on tasan 60 vuotta ja 60 kuukautta. Ja toki parhaan miehen pojasta pitää myös tehdä kaikkein pitkäikäisin, eikö ?

        Arvelen, että olet aivan oikeilla jäljillä noiden Mooseksen kirjojen numerotietojen tulkinnassa.

        Nuo hämmästyttävät tasaluvut ovat varmaankin olleet juutalaisille elävää symbolikulttuuria joskus ammoin ja osalle porukkaa edelleen.

        Mooseksen elinikä 120 vuotta sisältää kolme kertaa 40 vuoden jakson tai sitten kaksi kertaa 60 vuotta. Molemmat ovat usein toistuvia lukuja. Ja Israelin kansan vaellus Siinailla oli 40 vuotta.

        Jotkut lukevat nämä niin, että tuo on tarkkaa ja luotettavaa historian kuvausta. Kaipa sitä saa niinkin uskoa. Mutta muiden morkkaaminen siitä, että eivät ota noita juttuja kirjaimellisesti tosina, se on paha juttu.


      • Exap
        v.aari kirjoitti:

        Arvelen, että olet aivan oikeilla jäljillä noiden Mooseksen kirjojen numerotietojen tulkinnassa.

        Nuo hämmästyttävät tasaluvut ovat varmaankin olleet juutalaisille elävää symbolikulttuuria joskus ammoin ja osalle porukkaa edelleen.

        Mooseksen elinikä 120 vuotta sisältää kolme kertaa 40 vuoden jakson tai sitten kaksi kertaa 60 vuotta. Molemmat ovat usein toistuvia lukuja. Ja Israelin kansan vaellus Siinailla oli 40 vuotta.

        Jotkut lukevat nämä niin, että tuo on tarkkaa ja luotettavaa historian kuvausta. Kaipa sitä saa niinkin uskoa. Mutta muiden morkkaaminen siitä, että eivät ota noita juttuja kirjaimellisesti tosina, se on paha juttu.

        Niin, tuon 1 Moos 5:n 30 ikälukua tosiaan päättyvät lisäksi kaikki myös numeroihin 0, 2, 5, 7, tai 9, mikä sulkee tasan puolet mahdollisuuksista pois. Todennäköisyys sille että näin olisi oikeasti (sattumalta) käynyt, on 1/2^30 eli noin yksi miljardista.

        Joten uskokoon tällaiseen sattumaan ken haluaa. Minä uskon sattumiin vain hernekeitossa.

        "Mooseksen elinikä 120 vuotta sisältää kolme kertaa 40 vuoden jakson tai sitten kaksi kertaa 60 vuotta. Molemmat ovat usein toistuvia lukuja. Ja Israelin kansan vaellus Siinailla oli 40 vuotta."

        Hanokhan muuten tallasi maata 365 vuotta, eli 60*60kk 60v 60kk, joten saatuaan lapsensa ollessaan 60v 60kk hän vielä eli 60*60kk. Mooses puolestaan eli 60v 60v.

        No, Mooseksen elämässä oli kolme vaihetta, joista jokainen kesti tasan 40 vuotta. 1 Moos 6:3:n mukaan ihmisen optimaalinen elinikä on 120 vuotta, joten Mooses kuoli "sattumalta" optimi-iässä.

        Mutta noista Mooseksen elämän vaiheista voisi todeta, että 40-80 vuoden iässä sitä ollaan sitten keski-ikäisiä. Sen kaiketi tämä pohdinta opettaa ?


      • Exap kirjoitti:

        Niin, tuon 1 Moos 5:n 30 ikälukua tosiaan päättyvät lisäksi kaikki myös numeroihin 0, 2, 5, 7, tai 9, mikä sulkee tasan puolet mahdollisuuksista pois. Todennäköisyys sille että näin olisi oikeasti (sattumalta) käynyt, on 1/2^30 eli noin yksi miljardista.

        Joten uskokoon tällaiseen sattumaan ken haluaa. Minä uskon sattumiin vain hernekeitossa.

        "Mooseksen elinikä 120 vuotta sisältää kolme kertaa 40 vuoden jakson tai sitten kaksi kertaa 60 vuotta. Molemmat ovat usein toistuvia lukuja. Ja Israelin kansan vaellus Siinailla oli 40 vuotta."

        Hanokhan muuten tallasi maata 365 vuotta, eli 60*60kk 60v 60kk, joten saatuaan lapsensa ollessaan 60v 60kk hän vielä eli 60*60kk. Mooses puolestaan eli 60v 60v.

        No, Mooseksen elämässä oli kolme vaihetta, joista jokainen kesti tasan 40 vuotta. 1 Moos 6:3:n mukaan ihmisen optimaalinen elinikä on 120 vuotta, joten Mooses kuoli "sattumalta" optimi-iässä.

        Mutta noista Mooseksen elämän vaiheista voisi todeta, että 40-80 vuoden iässä sitä ollaan sitten keski-ikäisiä. Sen kaiketi tämä pohdinta opettaa ?

        Olen samaa mieltä Exapin kanssa siitä että Raamattu ei sisällä sellaista numerologia kuin sellaiseen uskojat niin usein olettavat.
        Sen sijaan on Raamatun monilla nimillä tarkoituksena ja paras esimerkki on kai Jeesus tai oikeastaan kai Jehoshuah tai Jeshua - nimi joka tarkoittaa "Jahve pelastaa" ja on sama nimi kuin sillä Israelin sotapäälliköllä joka aikanaan johti Israelin "luvattuun maahan" ja joka siis on selvä raamatullinen esikuva siitä kuinka Jumala pelastaa ihmisiä Jumalan valtakuntaan - Jehoshuahn / Jeshuan / (Jeesuksen) kautta.

        alex


    • Setä.neuvoo

      3 Jumalan hallinto
      4 luomakunta
      5 armo
      6 ihminen
      7 Jumala
      8 uusi järjestys
      10 laki, täydellisyys
      12 Jumalan hallinto maan päällä
      17 voitto
      24 ylistys
      30 lunastus
      40 kiusaus, odotus
      42 Jeesus, profeetta
      50 Pyhä henki

      Raamatun numerosymboliikkaa:
      Pekka Lahtinen, Luojan lukuja

      http://www.adlibris.com/fi/kirja/luojan-lukuja-9789529231317

      • KuinkasTeillä

        Minulle matematiikka on oma kielensä, johon en ole löytänyt luotettavaa opettajaa. Mikähän "noitatohtori" tuokin on...


      • alex.kasi

        Aha - tarkoitatko että koko homma on nyt ratkaistu :) - ja siinä kaava .. tai avain.. muutaman tuhannen vuoden kirjoituksiin, mutta hyvä yritys kuitenkin.

        alex


      • KuinkasTeillä

        Pekka Lahtinen on "henkeytetty" helluntailainen.


      • Setä.utelee
        KuinkasTeillä kirjoitti:

        Pekka Lahtinen on "henkeytetty" helluntailainen.

        Hengästynyt helluntailainen? Kirjassa Maailman yhdentyminen Lahtinen opetti ratkaisukristillisyyttä, joka lienee yleistä adventisteillakin, ja jopa Jehovan todistajilla esiintynyttä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1275
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1190
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1112
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1106
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1001
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      917
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      10
      788
    Aihe