Mitä on tapahtunut??

O813

Nyt eivät naiset saa suuttua koska sama koskee varmasti miehiäkin. Mutta itse miehenä kiinnitän huomiota naisiin.

Olen mittinyt mikä yhteiskunnassamme on muuttunut sitten -70 ja -80 lukujen. Naisvartalo on kokenut melkoisen muodonmuutoksen jota ei selitä perintögeeneillä eikä ihmisrodun muutoksella. Evoluutiokaan ei toimi näin nopealla vauhdilla. Onko muutoksen takana ruoka vai vähentynyt yöuni? Kentien lisääntynyt vapaa-aika ja sen myötä auringontto? Tai kenties rokotteet joita pistetään meihin enemmän kuin koskaan. Vai vaikuttaako kaupunkien ilmansaasteet elimistöön negatiivisesti? Hiekkapöly ja dieselien pienhiukkaset tukkivat keuhkot vasikeuttane elimistön toimintaa?? Vai mitä on tapahtunut?? Poltetaanko nykyään niin paljon enemmän tupakkaa?

Vielä -80 luvulla naisilla ja varsinkin nuorilla naisilla oli pääasiassa pystyrinnat. Rinnat olivat edestä katsoen pyöreät tai oikein isoina pisaranmalliset päärynärinnat. Niihin kertyi kuitenkin enemmän rasvaa alapuolelle kuin yläpuolelle ja suurinakin iho jaksoi niitä kannatella jolloin ne olivat ryhdikkäät livit riisuttaessa. Naisilla ja nuorilla naisilla oli poikkeuksetta vyötärö joka oli hoikkien jalkojen yläpuolella. Pyllyt eivät olleet kovin isoja mutta ehkä siksi vatsat olivat litteitä ja jatkuivat samanlaisina nivusiin asti. naiset olivat siis hoikkia ja heillä oli vartaloon nähden suuret rinnat.

Kun nykyisin katsoo nuoria naisia niin kuinka monella on vyötärö? Edes missukoilla ei ole vyötäröä. Monella salilla käyvällä Fitless-naisellakaan ei ole vyötäröä. Edestä päin katsottuna naistyyppi on muuttunut tasapaksuksi. Takapuolta korostetaan nykyään aivan liikaa. Se lienee osaltaan johtanut siihen että myös etupuolen rasvakertymä on kasvanut. Niimpä nykynaista katsoessa poikkeuksetta maha on ulompana kuin rinnat. Vaikka olisi push-upit päällä. Ja kun katsoo nuorten naisten bikinimuotia niin alaosan pyöreys kertoo karua kieltään.

Jos ennen rinnat olivat pystyt ja edestä päin katsoen pyöreähkäöt, niin nykyään rinnat ovat edestä päin katsoen U:n muotoisen ja usien nännit osoittavat maahan jo teineillä. Ihot ovat niin heikkoja etteivät ne kannattele keskisuuriakaan rintoja ja raskausarpia on jo murrosikäisillä. vielä -80 luvulla raskausarpia ei ollut aina edes kolmen lapsen äideillä. Nykyään niitä on poikkeuksetta salilla käyvillä naisilla. Ja parikymppisilläkin se on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Olen tässä miettinyt että mistä johtuu tämä naisvartalon suuri muutos lyhyessä ajassa. Tilanne konkretisoituu jos katsolle esim. -80 luvulta olevia valokuvia ja vertaatte sitä tämän päivän ihmisiin. Ero on hurja. Miksi esim. kimmoisat ihot ovat vaihtuneet nuorillakin "kuolleen kalan mahaksi"?

Nyt naiset saavat arvostella miehiä koska uskon että sama muutos on tapahtunut miehissäkin. Ainakin lihasmassa on pienentynyt eikä enää ole harteikkaita miehiä kuten ennen.

14

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poikkeuksia.on

      Onko muutoksen takana ruoka vai vähentynyt yöuni?
      -- sekä, että
      Kentien lisääntynyt vapaa-aika ja sen myötä auringontto?
      -- ei ilmeisesti
      Vai mitä on tapahtunut??
      -- ns. hyötyliikuntaa ei ole enää
      Poltetaanko nykyään niin paljon enemmän tupakkaa?
      -- ei
      Vielä -80 luvulla naisilla ja varsinkin nuorilla naisilla oli pääasiassa pystyrinnat.
      -- rinnat pilataan ensisijassa vääränkokoisilla rintaliiveillä, loput tulee Naisilla ja nuorilla naisilla oli poikkeuksetta vyötärö joka oli hoikkien jalkojen yläpuolella …
      -- liikunta ja ruokavalio
      Kun nykyisin katsoo nuoria naisia niin kuinka monella on vyötärö?
      -- se vika tuulee liiasta istumisesta ja ruoasta
      Takapuolta korostetaan nykyään aivan liikaa.
      -- ohimenevä trendi
      usien nännit osoittavat maahan jo teineillä.
      -- ei ole rintalihaksia, paitsi joidenkin lajien urheilijoilla (esim pesäpallo)

    • 0217

      Hyviä kommentteja Poikkeuksia.On. Todellakin, poikeuksia on. Mutta jos katsoo yleisesti niin ihmisvaralo on muttunut todella paljon muutamassa vuosikymmenessä.

      Niin Suomessa kuin Norjassakin on (varsinkin lapsissa) havaitavissa trendi jossa lapset ovat todella laihoja luikkuja tai sitten lihavia. Kun katselee ympärilleen niin näyttää että "normaaleja" vartaloita ei enää ole. Ja kun katsoo omia luokkakuvia menneiltä vuosilta niin ero on huima.

      Pikkeuksia.On sanoo hyvin sen mitä itse en osannut ajatella. Istuminen, hyötyliikunta ja varsinkin pesäpallo... Täytyypä ryhtyä seuraamaan pesäpalloa. Nyt taidan ymmärtää miksi kaverini eteläsuomessa käyvät niin usein pesäpalo-otteluissa. Niin niin...

      • poikkeuksia.on

        Paljon tulee myös ryhdistä. Esim vain harva nainen osaa kävellä korkokengillä. Polvet on koukussa, selkä kumarassa ja pää roikkuu.

        Huomasithan että kirjoitin ”esim pesäpallo”, se ei tarkoita vain pesäpallo (mys esim vesipallo, lentopallo) vaikka pesäpallo lieneekin sellainen laji jossa kaikilla aktiivipelaajilla on hyväkuntoiset rintalihakset ja nännit parhaalla paikalla ja muutenkin luonnollisen kaunis lihasten rakenne koko vartalossa (ei näytä bodarilta). Katsoppa vaikka urheilevien naisten poseeraamia kalentereita esim:
        http://static.iltalehti.fi/jaakiekko/hiirimiimmiJBE_jk.jpg
        http://static.iltalehti.fi/urheilu/aaalasti3121010_ur.jpg
        Hieno laji seurattavaksi meille penkkiurheilijoille. Katsomossa on myös paljon lajia harrastavia kaunottaria.

        ps. Sulla on fiksuja kavereita Etelä-Suomessa


      • Ei-voi-kiistää

        Naisvartalo ON muuttunut. Tämän tietävät vaikkapa tekstiilialan ihmiset siitä, että vaatemallistojen taustalla olevia naisten mittataulukoita päivitettiin 2000-luvun alussa nykynaista vastaavaksi.

        Eräs merkittävä tekijä on korsetti, josta vapautuminen kasvatti naisen vyötäröä heti monta senttiä. (Korsettihan paitsi "litisti läskiä", muokkasi myös naisen luustoa ankarasti käytettynä.)

        Siihen päälle lisääntynyt roskaruoka ja vähentynyt liikunta mm. hyötyliikunnan vähentymisen myötä (esim. maatalon työt) ovat tehneet tehtävänsä yhdessä monipuolistuneemman ravinnon kanssa.


    • paretmaeri0batr

      Liikaa nopeita hiilareita. Se tekee taikinamaisen ihon, kerryttää naisille paljon ihonalaista rasvaa ja vyötärölle makkaroita.

    • Terveys_Nro1

      Mahdollisa muutokisa on tapahtunut, mutta joidenkin tilastojen mukaan juuri päinvastoin, eli naisten rinnat ovat keskimäärin kasvaneet.

      Osin epäilen avaajalla olevan selektiivis-nostalginen nuoruuden muistikuva naisten rintojen muodoista ;-)

      Sitten se taasen pitänee paikkansa, että istuminen on tietokoneiden ja nettipuhelimien myötä ehkä lisääntynyt samalla kun hyötyliikunta vähentynyt (?) ja lisääntynyt teollinen roskaroka kiireessä syötynä.

      "Takapuolta korostetaan nykyään aivan liikaa."

      Ei suinkaan, naisten herkkupeput ovat aina ilo silmälle, istuvissa farkuissa, shortseissa tai myötäilevässä hameessa tai käsien alla hyväilyn kohteina, viva Brasilia ;-)

      - http://www.iltalehti.fi/viihde/2012120116398082_vi.shtml

      - http://static.iltalehti.fi/kuntoilu/bikinipyllyt_etu_ak_tj.jpg

      Kuitenkin terveys on se kaikkein arvokkaina asia ja sitä edesauttavat elintavat kannattaa ottaa rutiineiksi, terve ruokavalio ja säännöllinen liikunta.

      "Eikö aika tahdo riittää tunnin treeneille? Ei hätää. American Journal of Clinical Nutrition -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan jo 20 minuutin reipas kävely joka päivä voi auttaa elämään kauemmin - oli paino sitten mikä tahansa."

      - http://www.iltalehti.fi/elintavat/2015013019115323_el.shtml

      "Liikunnasta kilpi sairauksia vastaan"

      "Liikunnan terveysvaikutuksista on saatu uutta näyttöä. Etenkin ikääntyneille liikunta on tärkeää"

      - http://www.iltalehti.fi/elintavat/2009110210526306_el.shtml

      "Mitä kaikkea pahaa istuminen tekee?"

      - http://www.iltalehti.fi/elintavat/2014042318082469_el.shtml

      "Liika istuminen on terveysriski"

      - http://www.iltalehti.fi/elintavat/2012041015429121_el.shtml

      "Tutkimus: Liiallinen kuntoilu yhtä haitallista kuin istuminen"

      - http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001864467.html?pos=related

      • pahaa.tekee

        Liian harvoin näkee naisia joiden hartiat on oikeassa asennossa ja pää pystyssä.


    • Niitti333

      Saako kysyä että miten paljon sinulla on kokemusta alastomista naisista? Aina 80 luvulta tähän päivään asti? Iltapäivälehtien sivuilta? Pornolehdistä? Missä ihmeessä olet suorittanut tämän kaltaista havainnointia vuosikymmenestä toiseen? Kuinka voit tehdä yleistäviä päätelmiä alastomista naisista luultavasti vähäisen otannan perusteella?

      • outos

        Hyviä kysymyksiä. Ja miten esimerkiksi raskausarpien synty liittyy mitenkään tähän asiaan? Sehän on ihon kudostyypistä kiinni että tuleeko niitä vai ei, toisilla on, toisilla ei. Mutta enemmän on naisia joilla niitä on kuin niitä, joilla ei ole yhtäkään.


    • nuorihyväkroppainen

      Tämä minullakin pisti silmään. Jos olet 70-luvulla ollut itse nuori, niin et tasan tarkkaan näe minun ikäisiäni ja varsinkaan tasoisini naisia alasti nykyään.

      • stupid.youngster

        nykyteknologialla on paljon helpompi nähdä kaikenlaista mitä 70-luvulla korkeintaan James Bond pystyi näkemään...


    • Brjrjrkttjh

      Nainen ei ole ikinä oikean kokoinen eikä oikean ikäinen. Sanoi Tarja Halonen.

    • Plimppari

      Hyviä huomioita, jäinpäs itsekin miettimään, kun ihan pätevää asiaa esitit. Mitäs sanoisit e-pillereiden mukaan astumisesta? Nykyään lähes kaikki naiset hoitavat ehkäisyn pillereillä, ne tunnetusti muovaavat naisen kehoa, ihoa, oikeastaan jopa ruokahalua ja aineenvaihduntaa.
      Mielestäni se ei mene niin, että vain joku tietty kehomalli olisi kaunis, esim, isot tissit ja solakka vyötärö ja tietynmuotoiset rinnat, vaan oikeastaan variaatiot saa olla mitkä hyvänsä, kunhan nainen näyttää iholtaan ja olemukseltaan terveeltä.

      Ja kuten itsekin uumoilit, miehelle on käynyt samanmoiset. Miehiä joilla on rinnat, alkaa olla yhä enemmän...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      411
      4169
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      231
      2060
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1530
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1357
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1015
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      62
      1011
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      128
      969
    8. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      228
      932
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    Aihe