Miksi raskaus on täysin tabu?

Lapsiasiaa

Nykyään? Tiedustelu mahdollisesta raskaudesta, tai vielä pahempaa, onnittelut siitä, tuntuu olevan raiskaukseen verrattava loukkaus. Kts. Marja Hintikka Rakel Liekki. Ja miksi naiselta ei saa kysyä meinaako se tehdä mukuloita? Vastauksena,kyllä, ehkä, en tiedä ja ei ovat ihan hyväksyttäviä vastauksia.

Kohta varmaan puolisoltakaan ei saa kysyä haluaako se jossain välissä kakaroita. Miksi tuollainen mielensä pahoutraminen? Silloin tietysti ollaan herkillä jos raskaus menee kesken. Tai on lapsettomuutta. Mutta ihan hyväksyttävää mun mielestä olla ihan mitä mieltä haluaa muksuista. Järjellä niitä ei kukaan enää voi perustella. :D

12

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kljflgh

      No, ainakaan kenenkään julkkiksen ei kannata julkistaa raskauttaan ennen kuin on ihan pakko. Muuten sitä on seuraamassa joka hiton juorulehti, ja mitä sitten, jos raskaus sattuukin menemään kesken tai tulee muuten ongelmia? Se ei ole lainkaan harvinaista, ja varmasti riittävän raskasta ilman että toimittajat soittelee sikiön perään.

      • Lapsiasiaa

        Kysymys kuuluu, että miksi ihmeessä? Ei minua ainakaan niin paljon vieraiden ihmisten muksujen odotus kiinnosta, että lehden ostaisin. Keitä se sitten kiinnostaa? Eli summa summarum. Akat voisi antaa toisilleen porsimisrauhan. Tai no. Tarkemmin ajatellen sehän noiden kahden tarkoitus taisi ollakkin tuolla taannoisella provosoinnilla.

        No sinkkumiehellä ei tuota ongelmaa juuri ole. Syyn lapsettomuuteen näkee jokainen akka joka ei itsekkään olisi valmis hyppäämään matkaan. :D Ja miehet ei muuten vaan toisten perhe-elämiä kaivele....


      • skldfjg

        Niin, mä en seuraa sellaista mediaa, josta kävisi ilmi, mitä Hintikka ja Liekki ovat tämän asian suhteen tehneet. Sinkkumiehenä olet siis tästä asiasta paremmin perilla kuin minä :)


      • Lapsiasiaa

        Naamakirja sen kertoo. Onpi noita hamejalkija kuitenkin ystävinä, niin sieltä ne tulee.

        Itseasiassa tuo hintikan ohjelma on aika onnistunut. Mutta se ei vieläkään valjennut miksi akat nokkii toistensa kroppia ja sen takia tuntuvat loukkaantuvan kaikesta raskauteenkin liittyvästä.


    • Kakkosellejonkatiedän

      Eihän se ukon kakkonen uskalla kysyä asiasta. Eikä taas ukko kehtaa kertoa sille. Onhan se noloa kun toiselle kertoo kuinka eroamassa ja tunteita ei ole samalla kumppani tulee raskaaksi. Kumppani taas ei tiennyt kakkosesta. Noloahan tämä on meille kaikille.

      • Lapsiasiaa

        Miksi se kakkonen on varattuun sekaantunut? Kunnioittaakaa toistenne parisuhteita. Vaikka ulospäin näyttäisi että itsellä olisi jotain "parempaa" tarjota siihen soppaan.


    • rahastuskysymys

      Julkkiksella se on asia jonka uutisoinnista hän haluaa erikseen rahastaa esim Seiskalta. Siksi sitä ei voi julkistaa ilmaiseksi ja lehden kanssa tehty sopimuskin estää sen..

    • 16I5

      No noiden tyhjäpäiden viihdeohjelmaa ei kannata ottaa tosissaan. Se on aika kaukana oikeasta elämästä. Ne on niitä pääkauunkiseudun luuloja ja provokaatioita.

    • Käsittämätöntä, että tuollaista edes ihmetellään. Ihmisten yksityisyyttä pitää kunnioittaa. Ne eivät kuulu kellekään muulle muuten kuin sen verran, minkä henkilö itse haluaa niistä puhua.
      Esimerkiksi raskaudesta tai lastenhankkimisaikeista kyselevä on tunkeileva sivistymätön moukka.

      • Lapsiasiaa

        Mä vaan ihmettelen, että udellaanko niitä muka niin paljon? Tietysti esim. Työnantajaa ja äitiä kiinnostaa nämä asiat, mutta työnantaja ei lain/rangaistuksen uhalla sitä kysy, ja äiti nyt on äiti. Kuka niitä nyt niin tungettelevasti kyselee? Ja Keskustelun aihehan tuo on siinä missä muutkin tulevaisuuden suunnitelmat.


      • askaldf

        "Mä vaan ihmettelen, että udellaanko niitä muka niin paljon?"

        Voin kertoa, että kyllä. Olen 48-vuotias, tahattomasti lapseton. Jos olisin saanut elämäni aikana vaikka kymmenen euroa jokaisesta kerrasta, kun lisääntymisasioita on udeltu, niihin on vihjattu tai suoranaisesti kehotettu... No, siitä olisi kertynyt kelpo pesämuna eläkepäiviä varten, ja satunnaisia kymppejä satelisi edelleen. Menin nimittäin hiljattain naimisiin, ja sehän innosti kyselijät uudelle kierrokselle.

        Sukulaiset, kaverit, tuttavat, työkaverit... "Koskas teille?" kysytään, kun jollekulle muulle on tullut lapsi. "Eikös teilläkin olisi jo aika?" "Tulitko hakemaan oppia?" kysyttiin, kun pitelin siskon muksua sylissäni. Kun olen kertonut, että meille ei tule, koska mä en pysty lisääntymään: "Yritätte vain kovasti." "Kaverikin sai." "Sinusta tulisi niin hyvä äiti."

        (Työnantaja taas ei tosiaan voi kysyä, mutta mikään ei estä olettamasta, että muksuja on tulossa, ja jatkamasta varmuuden vuoksi pätkätöiden ketjua vakinaistamisen sijaan.)

        Mulle asia on aina ollut kovin selkeä, en pysty saamaan lapsia ja siihen pitää sopeutua. Mut kun kuvittelen tuon saman pommituksen kohteeksi ihmistä, joka ei ole varma, pystyykö saamaan lapsia, haluaako lapsia tai selviääkö lapsen hoitamisesta... en voi kuin toivoa, että ihmiset malttaisivat pitää suunsa kiinni toisten lisääntymisestä.


    • Onnellinentulokas

      Kun vielä tässä iässä alkaa tekemään niin osittain nolottaa tilanne vaikka onnellinen olen. En siitä syystä juurikaan hehkuta asiaa toisille. Tabu se on kieltämättä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1265
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      91
      1170
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1092
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      980
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      877
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      761
    Aihe