Tuoreita kokemuksia Myyrmäen kirpputorilta

Henkarihelistelijä

Olimme myymässä Myyrmannin urheiluhallissa viikonloppukirpputorilla. Edellisestä kokemuksesta Myyrmäessä oli kulunut jo pari vuotta. Olemme kokeneita kirppismyyjiä, eli olemme käyneet monilla pääkaupunkiseudun , Helsingin, Espoon, ja Vantaan kirpputoreilla myymässä jo vuosien ajan. Emme ole nk. trokareita/ammattilaisia, eli olemme tavallisia työelämässä ( asiakaspalvelussa ja myyntitehtävissä ) olevia varttuneempia naisia.
Lauantai oli aivan mahdoton ja väsyttävä päivä. Myyntipäivä alkoi tuttuun tapaan , myyjien kanssa samalla ovien avauksella sisään saapuneet " ostajat " penkoivat myyjien kassit, kielloista huolimatta.
Kieltojen ymmärtämistä vaikeutti kielivaikeudet, yhteinen kielitaitomme riittää vain ruotsin, englannin ja saksan lisäksi auttavaan espanjan kieleen. Penkojat eivät kuitenkaan edustaneet näitä kielialueita.
Myyntipäivästä tuli melkoisen haasteellinen.
Oli todella vaikeaa saada mistään tavaroista edes kohtuullista kirpparihintaa. Meillä oli merkkivaatteita, osa uusia , joissa hintalaput paikoillaan. Mielestämme enme pyytäneet ylihintaa. Esimerkkinä olkoon seuraavat , alle vuoden vanhasta uudesta ( vikaostos ja väärä koko ) yli 200 euroa maksaneesta takista hintapyyntö 20 euroa, ostaja olisi väkisin vienyt takin tarjoamalla 3 euroa. Gerry Weberin neule, uusi hintalapussa 98 euroa, pyynti 10 euroa, ostaja tarjosi 2 euroa. Ostaja suuttui kun hintaan ei suostuttu, heitti vaatteen pöydälle, ja haukkui meidät, tosin vihaisia sanoja emme ymmärtäneet. Uudet talvisaappaat merkki Gabor, hintalappu 189 euroa, ostaja tarjosi 5 euroa. Ystäväni kävi vessassa, pyysin ( englanniksi ) ostajaa odottamaan hetken aikaa tai palaamaan takaisin , kunnes ystäväni olisi paikalla ja sanoisi hinnat. Ilmeisesti venäläinen ? asiakas , nakkeli niskojaan sanoi jotain mitä en ymmärtänyt. Heitti vaatteet, joita hän oli kerännyt käsivarelleen useita kappaleita ja tarjonnut niistä 5 euroa, vaaterekin päälle niin , että osa vaatteista putosi likaiselle lattialle.
Koko aamupäivä meni " tinkimistaistelussa " Keskipäivän jälkeen meni paremmin, ja myyntipäivästä tuli ihan kohtuullisen hyvä, ja oli hauskoja juttuhetkiä asiakkaiden kanssa.
Sunnuntaina panimme merkille, että hyvin pitkälti samat " ostajat " olivat taas paikalla heti ovien auettua. Vilkaisu meihin ja kyselyt onko kultaa, koruja, elektroniikkaa , jne. ja he ohittivat meidät , eli säästyimme tavaroiden , joita toimme muutamia kassillisia lisää penkomiselta.

Ymmärrämme toki, että ostajien kannattaa aina yrittää, eli tarjota mahdollismman alhaista hintaa, mutta epäkohteliasta käytöstä ja vihamielistä suhtautumista myyjän kieteiseen päätökseen olla myymättä pilkkahinnalla tavaroitaan , emme käsitä ?!
Onko ajat nyt todellakin niin kovat, että kiva ja leppoisa kirppisfiilis on kadonnut ? Pettymys siitä, että ostaja ei saa tavaraa pilkkahinnalla purkautuu sitten noin ikävällä tavalla, vaikka myyjä yrittää kieltäytyä ystävällisesti ja perustella miksi ei voi myydä tavaraa tarjottuun hintaan.

Päätimme, että satsaammekin nyt enemmän nettimyyntiin, ( siitä meillä on jonkin verran kokemusta , lähinnä huonekalujen myynnistä ) vaikka meistä onkin hauskempaa myydä tavaroitamme kasvotusten kuin netissä.
Eli tämmöisiä kokemuksia meillä. Kivoja kirppismyyntipäiviä kaikille, huolimatta näistä meidän kokemuksista. Yritetään vastata mahdollisesti kohdalle sattuvalle huonolle käytökselle ystävällisellä suhtautumisella , se kun kantaa loppupelissä kuitenkin pidemmälle.........?!!

5

569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • b8b7b6b

      Minun mielestäni kirpparille tuomasi vaatteet ovat olleet selkeästi liian kalliita. Ostajaa ei kiinnosta, onko joku takki maksanut uutena vaikka maltaita. Kiinnostaa vain se, paljonko siitä nyt pitäisi maksaa. Kirpputori on kirpputori ja tuollaiset kiskurihinnat eivät kuulu sinne.
      Toinen asia on sitten asiakkaitten käytös. Se on ollut täysin hanurista. Kenenkään ei pitäisi väkisin pyrkiä saamaan tuotteita tiettyyn hintaan, eikä heitellä kenenkään tavaroita tai penkoa kasseja. Itse pamauttaisin näpeille, jos joku tulisi omia tavaroitani penkomaan ennenkuin olen ne esille asettanut.
      Jos olisin asiakkaana ollut ko. paikassa, olisin hintasi huomattuani kävellyt pöytäsi ohi. Jo muutaman tuotteen ylihinnoittelu yleensä kertoo siitä, että hintataso on kaikissa tavaroissa on liian korkea, eikä maksa vaivaa tutkia muitakaan tavaroita.

    • konkari1

      Myymänne tavara kannattaa jatkossa myydä nettikirpparilla. Tosin itse pidän 20euroa uudenveroisesta vuoden vanhasta hyväkuntoisesta takista ihan edullisena. Paljon kirppareita kiertäneenä tiedän että varsinkin talvitakeista kyllä pyydetään järjestään yli 10euron hintaa, vähänkin paremmista yli 20 euroa. Omat ns. paremmat vaatteeni myn netissä, jolloin saan niistä yleensä sen hinnan minkä haluankin.

      • konkari1

        Todennäköisesti nämä huonosti käyttäytyneet tinkijät ovat niitä, jotka ostavat tavaraa alihintaan myydäkseen ne itse voitolla eteenpäin.


    • neljätois

      niin on..tuote muttuu kulta kimpaleeksi joparin kynsissä.

    • i5yt5

      Ei kuulosta ollenkaan korkeilta hinnoilta. Kyllä korkealaatuisista uudenveroisista merkkivaatteista pitääkin saada vähän eri tasoista hintaa kun henkkamaukan pari euroa, vaikka kuinka on kirpputori.
      Kaivarin kanuunaan vaan! Siellä ostajat arvostavat laatu tuotteita ja maksavat paremmin. Juuri siksi ostan ja myyn vain sielä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe