Yhteiskunta sairastaa kuolintuskissaan

näkemystä

Martti Lutherin ajatuksia kuunneltuani Lutherin Postilla -äänikirjaa tulee mieleen. Vapaasti muisteltuna sekä omin sanoin mielleyhtymien kautta kertoen voisin todeta, että nyky-yhteiskunta on sairauden runtelema ja kuolintuskissaan vääntelehtivä niin kuin Luther viittaa maailman olevan ennen sen loppua. Maailmanloppua ennen yhteiskunta sairastaa, sairaat ilmiöt tulevat pintaan ja niin kuin sairas potilas, se vääntelehtii tuskissaan ennen kuolemaansa. Näin lyhyesti Martti Lutherin näkemys asiaan.

Sitten vielä: nyt on yhteiskunnassa ihan sokaistu epäuskon ihmiset siten, etteivät pysty näkemään homoutta syntinä. Sen ja muiden syntisairauksien lisääntyminen on huolestuttava ja vakava asia. Väkivallan hiipiminen yhteiskuntaan on myös toinen merkittävä vakava huolenaihe. Nyt laiton on irti ja häiriköi ihmisiä säteilyttämällä öisin. Mutta miksi se saa olla irti? Yhteiskunta vääntelehtii jo kuolontuskissaan, maailmanloppu häämöttää, epäuskon lapsien silmät ovat sokaistut.

8

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MeAgain

      Joo, nykyään on niin hirveää elää. Olisipa meilläkin Habsburgien ja Ottomaanien keisarikunnat raunioittamassa Eurooppaa sodillaan tämän typerän jokapäiväisen elämän sijaan, koska sehän tietenkään ei ollut paha juttu vaan ihmisten seksuaalinen suuntautuminen on ;)

      Varmasti aloittaja myös suosisi Lutherin "vapaamielisten" juutalaisia koskevien ideoiden soveltamista yhteiskuntaan? Joitain vuosikymmeniä takaperin sellaisia kokeiltiinkin Euroopassa, joten kaiketi aloittaja haikailee takaisin vanhoihin "hyviin" raajarikkoisten ristien aikoihin ;)

      • 100miljoonaa

        Ateisti ei ole ehkä paras henkilö kommentoimaan ideoiden soveltamista yhteiskuntaan,,,,


      • MeAgain
        100miljoonaa kirjoitti:

        Ateisti ei ole ehkä paras henkilö kommentoimaan ideoiden soveltamista yhteiskuntaan,,,,

        Saamme tietää jos sellainen ilmestyy...


    • sisustusvalosarja
    • näkemystä

      Minusta rappiovalta on menossa jo niin kovaa vauhtia, ettei kovin köyhät ja heikot pysty sitä pysäyttämään. Eivätkä pystykään ilman Jumalan apua. Kaikki apu tulee ylhäältä!

      Millä puolella sinä taistelet? Ainahan on valittu moraalinen puoli. Et kai lähde rappiovallan puolelle? Meiltä ei ainakaan haeta yhtään sotilasta rappiota puolustamaan.

      Olen minä lukenut niistä juutalaisten vainoistakin. Hirvittäviä ne ovat olleet. Jos jotakin niistä "mäihättynä" tietona teille kertoisin, niin sen, että ihminen suuresti vainottuna saattaa menettää kokonaan pelkonsa, toisaalta pelko voi jähmettää mielen, niin että tappaja pystyy helposti ampumaan. Vainoista myös tulee mieleeni sellainen järkyttävä piirre, että koko yhteiskunta näyttää menevän melkein sen jokaista jäsentä myöten mukaan vainoon. Juutalaisviha oli niin kova, ettei kukaan halunnut ikään kuin olla heidän kanssaan tekemisissä. Hirmuista oli se, että naisetkin kykenivät tappamaan ja kiduttamaan, eivätkä naisena välttämättä saaneet edes myöhemminkään tuomioita hirmutöistään. Hyvin monet synnin ja paatumuksen sumentamat ihmiset kulkivat orjina - synninorjina toteuttaen päässään vellovia vihan ajatuksia.

      Minun piti kirjoittaa vielä joitakin asioita liittyen Martti Lutherin Postillaan. Martti Lutherin näkemysten valossa maailmanlopun päivä on suuri ja peljättävä, niin kuin myös Raamattu kertoo. Martti tähdentää kristityille kuitenkin, ettei sitä tarvitse uskovaisten pelätä, sillä silloinhan teidät vapautetaan. Uskovaiselle se on vapautuksen päivä eikä sen takia tarvitse olla peloissaan ja huolissaan. Siitä päivästä lukien vapaus koittaa. Nyt täällä uskovaiset ovat kovassakin vainossa ja epäuskoisten silmätikkuina nokittavina. Suurta ihanaa, Herran päivää - vapautuksen päivää odotellessani - saatan sanoa mielessäni: "Anna jo sen päivän tulla, tule Herra Jeesus!"

      • MeAgain

        "Millä puolella sinä taistelet? Ainahan on valittu moraalinen puoli. Et kai lähde rappiovallan puolelle? Meiltä ei ainakaan haeta yhtään sotilasta rappiota puolustamaan."

        Eli olet ilmeisesti johtamassa jonkin tyyppistä kapinaliikettä saadaksesi nykyisen järjestelmän heitettyä nurin ja korvataksesi sen itsellesi mielekkäämmällä ja epäilemättä "moraalisella" teokratialla?

        "Nyt täällä uskovaiset ovat kovassakin vainossa ja epäuskoisten silmätikkuina nokittavina."

        Joo, huonosti on asiat kun on keskitysleirit pystyssä ja uskonnollisen poliisin pogromit päällä ympäri Eurooppaa. Siinä ei taida jäädä nettikirjoittelulle paljoa aikaa ;)


    • näin.on.perskeles

      Kun Lutherin höpinöistä aika jättää, niin tämä pitää vielä silloinkin paikkansa:


      "Havaittiin, että samanmerkkiset varaukset hylkivät toisiaan, erimerkkiset vetävät toisiaan puoleensa."

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Sähkö


      !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1368
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1125
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1078
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe