Ideapark Seinäjoki

eihyvältänäytä

Mietimpä vain miten ihmeessä toi tulee kannattamaan Seinäjoella? Keskusta on autioitunnut jo valmiiksi lähes kokonaan ja nyt siellä ei ole enään Anttilaakaan, noihin ideaparkkeihinhan tulee samat liikkeet mitä keskustassa mm. rättikaupat H&M, Lindex tms, kuinka Seinäjoella muka kannattaisi H&Mx2 kuin nykyäänkään siellä on ihmisiä pelkästään lauantaisin..
Asuin Oulussa silloin kun Oulun ideapark avattiin ja väkeä riitti avajaisviikon jälkeen 2 viikkoa ja nyt jo hiljainen paikka, vaikka sijaitsee 4 tiellä, moottoritie menee vierestä ja kaupungin 200 000 asukkaan raja meni syksyllä rikki. Oulun keskusta on lisäksi hiljainen ja Stockmann sulkee pian ovensa.
Tuntuu vain että ei tule Seinäjoen ideapark onnistumaan...

311

10063

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siinäsyy

      Se on vähä niin, että vaateliikkeet yms trendikaupat menestyy lähinnä Tampereen eteläpuolella. Siellä väki tykkää enemmän vaatteilla koreilla. Kulttuuri muuttuu heti Tampereen pohjoispuolella. Täällä pohjoissuomessa väki ei vaatteiden koreudesta perusta, kunhan on säänmukaiset. Oulu on samaa junttilaa, mitä Seinäjokikin. Ihmiset vähän hitaita ja vähään tyytyväisiä. Tampereella ja siitä etelään päin, ihmiset ovat vaativampia ja oman arvonsa tuntevampia. Tämä näkyy ihan suoraan pukeutumisessa ja vaateliikkeiden kannattavuudesssa. Oulussa pärjää tuulipuvullla tai fleecellä, Tampereella on pakko hankkia trendivaatteet että sulautuu joukkoon.

      Junttilassa nyt vain ei vaatekaupat kannata. Kannattaa satsata enemmänkin hevostarvike sekä mutterikauppoihin. Junttilan väki hakee vaatteensa halpahallista.

      • enitenkerava

        sanoisin kyllä että lähinnä suurissa kaupungeissa.. Helsinki, Espoo, Tampere, Turku.
        Entisenä Keravalaisena tuulipukujen kohina on jäänyt soimaan korviin.
        Uskaltaisin väittää että tätä tuulipukukansaa on yhtälailla vaikka Nurmijärjvellä ja Vihdissä, 30km Helsingisä pohjoiseen, kuin Seinäjoella.


      • Lapualla juuri Halpa-Halli porskuttaa ja laajentaa.


      • Måpåauto

        Kun on tarjontaa, niin aina on myös kysyntää.


      • Anonyymi

        Seinäjoen vaateliikkeiden menestymisestä; epäilen että se ei johdu yksistään siitä, että ihmiset on alkanu osteleen vaatteitansa normaaleista kaupoista, mm. Prisma, Citymarket, Tokmanni. Epäilen ainaki ite sitä, että jotkut tekee vaateostoksensa nykyään netissä.


      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Halpa-Hallissa, Tokmannissa, Citymarketissa ja Prismassa vaateosastolla en näe kuin muutaman "seniori-ikäisen" (50-70v) ja leikki-ikäisen vanhempiensa kanssa. Vaateliikkeiden menestys johtuu pääosin siitä, kun noin 20-40-vuotiaat ovat alkaneet hankkimaan vaatteitaan netistä. Mutta nyt kun tulee jonkun verran vaateliikkeitä lisää (ja jos kaikki menee Ideaparkiin saman katon alle) alkavat ihmiset hankkimaan taas vaatekaupoista vaatteitaan kun ei mene keskustassa rahaa parkkiruutuihin.


      • Anonyymi

        Tampereesta etelään päin mentäessä vasta juntteja onkin.Oikee suur junttila koko Tampere.


      • Anonyymi

        Keskustassa ei käy porukkaa ainoastaan parkkipaikkojen saannin takia. Viime vuosina keskustassa on rakennettu jotain. Keskustori, kerrostalot ym. Jos muistelette, siellä on viimekesinä ollut Kalevankadun ja Kauppakadun välinen Koulukadun pätkä suljettuna autoilta kahvittelua varten. Hankala liikkuminen keskustassa. SULJETUT TIET.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keskustassa ei käy porukkaa ainoastaan parkkipaikkojen saannin takia. Viime vuosina keskustassa on rakennettu jotain. Keskustori, kerrostalot ym. Jos muistelette, siellä on viimekesinä ollut Kalevankadun ja Kauppakadun välinen Koulukadun pätkä suljettuna autoilta kahvittelua varten. Hankala liikkuminen keskustassa. SULJETUT TIET.

        Kalevankatu on ollut poikki 3v mutta nyt taas avautumassa ennen joulua. Koulukatu on ollut poikki muistaakseni vain kesäisin siitähän ajetaan mm. Forumin kattoparkkiin. Itse ajan nykyään Pollarin tontille ja Megan ilmaisiin parkkeihin. Tilaa on aina ollut, ei tarvi kävellä puolta kilometriä sohjossa että pääsee sisälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seinäjoen vaateliikkeiden menestymisestä; epäilen että se ei johdu yksistään siitä, että ihmiset on alkanu osteleen vaatteitansa normaaleista kaupoista, mm. Prisma, Citymarket, Tokmanni. Epäilen ainaki ite sitä, että jotkut tekee vaateostoksensa nykyään netissä.

        Paljon ostetaan kun on ammattimyyjä joka osaa vaatekoot ja tuntee materiaalit.
        Saadaan tuote jonkalaista asiakas etsii. Jos sellainen on valikoimassa.
        Kotimaisen vaateteollisuuden vähennyttyä ammattihenkilöitä on vähemmän.
        Ihmisten lihavuuden ja huonon kunnon vuoksi vaatekoko on löydettävä nopsaan.


    • NiinMetsäVastaa

      Samaa olen miettinyt. Seinäjoen käyttäytyminen naapurikuntia kohden on agressiivista ja ylimielistä.
      Lapualla tuli mitta täyteen ja laittoivat oman kauppakeskuksen. Kunhan suupohjan puolelle nousee oma kauppakeskuksensa, alkaa seinäjoki olla ihmeissään.

    • MoonTäsKotonaniVaan

      Kuulostaas siltä, notta Ireaparkkihin kannattaa laittaa pystyhyn usiampia tuulipukukauppoja. Pitääsköhän sinne laittaa myäs korkkokenkäkauppoja, jos Rehupiiklesin Ylihärmä-kappalehes kuvattu pohojalaasnaisen proto-tyyppi pitää paikkansa.

      Mun miälestä seinäjokelaaset nuaremmat naiset tykkäävät olla viikonloppuusin lyhyys hamehis ja hirviäs meikis. Hamesliikkehiä ja meikkikauppoja kannattaa siis myäs sijoottaa Ireaparkkihin. Lisäksi tosiäijille pari moottorisaha ja moottoripyäräkauppaa.

      Eiköhän näillä ehorotuksilla pari ensimmäästä vuatta saara ihimisiä aina Tervajokia myäten uutehen kauppakeskuksehen luattokorttia vinguttamahan.

      • onpredikaatti

        Ällöttävää länsi- HÄmäläästä monkerrusta puheesi on!


      • Saavutettavuus..tärkää

        Oikea paikkakunta,
        mutta väärä paikka.
        Roves-Pohja olisi ylivoimainen logistiikan ansiosta.
        Ja kantava rakennuspohja, ja ilman ylikallista kunnallistekniikaa.


      • Anonyymi
        onpredikaatti kirjoitti:

        Ällöttävää länsi- HÄmäläästä monkerrusta puheesi on!

        "onpredikaatilla" on maantieteellisten murteitten sijoittelu hieman katees. Tuo edellä ollut murre -teksti ei ole Hämäläästä nähnykkää.....


    • Matsson2.1

      Tää on vain bisnestä..
      Ideapark, jonka rakentaa osittain Sukarin omistama yhtiö, myydään kohta valmistuttuaan suurelle (tod.näk. ulkomaiselle) kiinteistösijoittajalle...
      Se, kuinka hyvin kannattaa ja riitääkö asiakkaita pidempään, ei Sukaria ja kumpp. kiinnosta pätkääkään

      • MoonTäsKotonaniVaan

        Soot oikias, näin on mennyt muuallakin tähän asti.


    • enottaisipuolueettomasti

      Sarajärvi itkee ku on ite omat jutut keskustassa ja laittanu vuokrat pilviin, ettei siellä voi toimia. Luonnollisesti kitisee kun muualla tapahtuu

    • muuttoaalto

      "noihin ideaparkkeihinhan tulee samat liikkeet mitä keskustassa mm. rättikaupat H&M, Lindex tms, kuinka Seinäjoella muka kannattaisi H&Mx2 kuin nykyäänkään siellä on ihmisiä pelkästään lauantaisin.."

      Ne keskustan liikkeet nimenomaan muuttaa sinne Ideaparkkiin ja koko keskusta autioituu.

      • HinkkiHillevi

        Voi ny yhren kerran, ei täs oikeen voi muuta sanua!


      • ostaomastakaupasta

        Me maakunnassa alamme kampanjan, "ei euroakaan Seinäjoelle"


      • osta_vessasta
        ostaomastakaupasta kirjoitti:

        Me maakunnassa alamme kampanjan, "ei euroakaan Seinäjoelle"

        laita kierrätys oikee kunnolla kuntoo ja osta omasta vessasta, nii ei tarvi pihalla käyrä ollenkaan. omavaratalous rules kauhavalla jeee


      • pitkätonmatkat

        Niinhän se on jok'ikises kaupungis.
        Ensin tehdään keskustat, sitten aikojen saatossa ne siirtyy pois, laitakaupungille.
        Keskustat ensin tuupataan täyteen, kun tilaa ei enää ole, niin siirretään keskustat laitakaupungille.
        Näin on tehty Kauhajoella, Vaasas, Jyväskyläs ja nyt myöskin Seinäjoellakin.
        Voipi tietysti olla muissakin kaupungeissa, tule ja tiedä.

        Sanoisin, että kohta ei ole enää mihkä laajentaa, kun ahdasta tulee.
        Tulevaisuudessa voipi olla, että kauppaan onkin yhtäpitkä matka, kun maaseudulta kaupunkiin.


    • Ihmetyz

      Onkohan Sukari laskenut vaikutusalueeseen mukaan Vaasan ja rannikon?
      Onkohan se kannattavaa?

      Vaasaan ovat tulossa jo ennen joulua esim XXL ja kaikki ruotsalaiset ketjut Indiskaa myöten siellä ovat olleet iät ja ajat, joten tuskin sieltä lähdetään johonkin hehtaarihalliin Seinäjoelle. Pitäisi olla Ikean kaltainen vetonaula.

      Mutta siitä vaan, jos Seinäjoki haluaa tappaa keskustansa.

      • SuHari123

        Tampereen Ikeassa käydessäni en kyllä käy muissa ko. alueen liikkeissä. Sama juttu tutuillani joiden kanssa asiasta keskusteltu.
        Toiveajattelua että Ikea vetää asiakkaita muille kuin itselleen.


    • Ex_etelä-pohojalaanen

      Olisi kannattanut vain rakentaa se Lakeuden Ankkuri, olisi ollut erilainen konsepti. On ihan turha rakentaa Oulun ja Lempäälän väliin samanlaista konseptia. Ei sinne saada asiakkaita saada kauempaa ku omasta maakunnasta. Muualta tulevat menevät Keskisen Ranchille. Mitäs sille Joupin Shittarille tehdään? Tahi sitten Hyllykallion Prismalle ja samalla suunnalla riutuvalle Shittarille? Lempäälän Idikseen kun lähtee, pystyy samalla vaivalla poikkeamaan IKEA:ssa ja Koskikeskuksessa, siellä oikealla "isoolla kirkolla".

      • samaaeripaketissa

        Ja kerrohan mitä eroa niissä konsepteissa on? Kumpikin isoja kauppakeskuksia täsmälleen samalle pellolle kaupungin laidalle ja samoja kauppoja kumpaankin iolisi tullut.
        No senverran on eroa että Citymarketin tilalle tuleekin Prisma.


    • Kallismonttu

      Keskusta nyt jo näivettynyt.Asiakkaat menneet isoihin automarketteihin.Vain tavintolat ja pubit vetää väkee.
      Keskustorin alle rakennetaan pian isoa parkkihallia,kenelle ja kenen autoille.Torikeskuksen ja Epstorin parkkihallit riittää mutta taas menee 12 miljoonaa taivaan tuuleen.Ideaparkiin kyllä väkeä piisaa koska sadan kilsan säteellä asuu 250 000 asukasta ja 150 kilsan sätellä melkein 400 000

      • perriferria

        Ei nuo väkimäärät vaan riitä. Lempäälän tapaukses saat kertoa nuo väkiluvut 3:lla, ainakin.


      • jepjep66

        Plus moottoritien suuri ohikulkuliikenne, lomalaiset jne.


    • Kulkukoira

      Tytär kävi taannoin Lempäälän Ideaparkissa yhtenä torstaina ja meni sitten yläkertaankin, vaateliikkeeseen. Omistaja piti hänelle seuraa koko ajan ja jonkin vaatteen tytär osti, sanoi ettei voinut muuta. Oli ollut sen viikon ensimmäinen asiakas.

      • Kauhujuttuja

        Paskat oli sen viikon ensimmäinen asiakas. Jos olisi ollut ei se liike olisi sinnitellyt torstaihin asti.


      • Anonyymi
        Kauhujuttuja kirjoitti:

        Paskat oli sen viikon ensimmäinen asiakas. Jos olisi ollut ei se liike olisi sinnitellyt torstaihin asti.

        Antoka aisaa niin osti.


    • Uulliska

      Kerran kävin Lempäälän Ideaparkis ja toiste en mene. Turhaan se tänne Ääsjoelle tulee.

    • Kehruumies

      Kurikkalaaset herätkää , Missä on Teidän tuleva kauppakeskus. Typerä Seinäjoelle laittaa . Kurikkahan ilman muuta !

      • Vähääntyytyväiset

        No mutta Kurikassahan on Tokmanni! Eikös siellä ole laadukasta tavaraa ja vaatetta. Mitäs sitä muuta ihminen tarttee... Eikä ajella Seinäjoelle tai Vaasaan.


      • Jhrrygfgg

        Tuuriin me mennään, sieltä saa kaiken mitä ikinä voi tarvita.
        Mitä senäjoella tai vaasata nyt puhumattakaa on, ei mitää.


    • Joupincowboy

      Ideapark tulee kannattamaan Seinäjoella. Siitä ei ole epäilystäkään. Se tuo omistajilleen suunnattomat tuotot ja voitot. Seinäjoen osuus jää minimaaliseksi, mutta ei se kai tässä niin huolestuttavaa olekaa. Pääasia että saadaan Joupin pelloilla viipale Amerikkaa.

    • 45678765678

      etelä-pohjalainen kateus näkyy jo kirjoittelussa,tulee turkulainen bisnesmies ja saa tontin ilman....mutta totuuden siemenkin piilee..kauppoja on jo nyt liikaa eikä maakunnan ihmiset käy kun kerran kaks kuussa (osa heistä)..joten turhake...komia keskuksen kupla alkaa jo tyhjetä,toi kirjastoauto rossaus oli kans yks turhake..2xauto minicityyn,,hah...mitä seuraavaksi? kun katsoo poliisiasemaa vois ajatella 8 kerroksista kunnantaloa

      • LOGISTIIKKA...RATKAISEE

        Idis saa toki tulla,mutta
        Rovekseen / Pohjaan,
        jossa saavutettavuus on koko maakunnalle ylivoimainen.


      • vaikkatampere

        Totta. Jotka sanoo kateellisten jupinaksi kannattais joskus käydä oikeassakin kaupungissa.

        Tää on ihan liian pikkupaikka tämmöösille.


      • faktamies2

        Et ole vissiin tietoinen Seinäjoen sijainnista? Kantsii huomioita, että sielä Ideaparkissa tulevat myös aktiivisesti käymään vaasalaiset, kokkolalaiset ym. rannikkopohjalaiset. Lisäksi vielä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan asukkaat sekä osa Keski-Suomen asukkaista. Varmasti osa jyväskyläläisistä tulee käymään vaihtelun vuoksi Seinäjoen Ideaparkissa. Lisäksi tulee myös varmasti ruotsalaisia ja venäläisiä turisteja. Savolaiset ja karjalaiset varmaan odottavat vaan sitä omaa Ideaparkkia eivätkä raaski länteen lähteä. Ja pohjoisen väki käy Oulun Ideaparkissa ja etelän väki Lempäälässä.

        Pohjanmaan maakunnan asukasluku: 181 434
        Etelä-Pohjanmaan maakunnan asukasluku: 192 148
        Keski-Pohjanmaan maakunnan asukasluku: 69 063
        Keski-Suomen maakunnan asukasluku: 275 679
        =718 324

        Eli pelkästään lähialueilla asuu tuon verran väkeä. Sitten siihen lisätään vielä kaikki turistit ja sukulaisissa Pohjanmaalla käyvät niin huitelee miljoonaa tuo potentiaalisten asiakkaiden määrä. Kyllä Sukari tietää, että missä se kauppa käy ja miten tehdään bisnestä. Ei se muuten olis tuommoista imperiumia ja omaisuutta saanut haalittua. Turhaa sinä siitä huolehdit.


      • miksjouppihin

        Eikö silloin sijainti ole vähän huono?

        Olisiko se kannattanut rakentaa vaikka lähemmäs vaasalaisia, esimerkiksi ylistaroon?


      • Anonyymi
        faktamies2 kirjoitti:

        Et ole vissiin tietoinen Seinäjoen sijainnista? Kantsii huomioita, että sielä Ideaparkissa tulevat myös aktiivisesti käymään vaasalaiset, kokkolalaiset ym. rannikkopohjalaiset. Lisäksi vielä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan asukkaat sekä osa Keski-Suomen asukkaista. Varmasti osa jyväskyläläisistä tulee käymään vaihtelun vuoksi Seinäjoen Ideaparkissa. Lisäksi tulee myös varmasti ruotsalaisia ja venäläisiä turisteja. Savolaiset ja karjalaiset varmaan odottavat vaan sitä omaa Ideaparkkia eivätkä raaski länteen lähteä. Ja pohjoisen väki käy Oulun Ideaparkissa ja etelän väki Lempäälässä.

        Pohjanmaan maakunnan asukasluku: 181 434
        Etelä-Pohjanmaan maakunnan asukasluku: 192 148
        Keski-Pohjanmaan maakunnan asukasluku: 69 063
        Keski-Suomen maakunnan asukasluku: 275 679
        =718 324

        Eli pelkästään lähialueilla asuu tuon verran väkeä. Sitten siihen lisätään vielä kaikki turistit ja sukulaisissa Pohjanmaalla käyvät niin huitelee miljoonaa tuo potentiaalisten asiakkaiden määrä. Kyllä Sukari tietää, että missä se kauppa käy ja miten tehdään bisnestä. Ei se muuten olis tuommoista imperiumia ja omaisuutta saanut haalittua. Turhaa sinä siitä huolehdit.

        Jälkiviisaus on paras viisausopin laji. Jälkiviisaana voisi nyt jo nauraa tälle viestille, sillä Seinäjoen Ideapark ei ole vetonaula usean maakunnan ihmisille, vaikka sen rakentamisen yhteydessä niin argumentoitiin. Ideaparkin kävijät tulevat tasan tarkkaan Seinäjoen talousalueelta, johon eivät kuulu Keski-Pohjanmaa tai Pohjanmaa. Satunnaisia kävijöitä tulee toki muualtakin, mutta niin niitä on Seinäjoen keskustankin liikkeissä.
        Ihmettelen, miten Ideapark voi tietää, mistä kukin asiakas on kotoisin. Minulta ei ainakaan kukaan kysynyt käydessäni, enkä kenellekään kertonut kotipaikkaani. Onko se vain mainostemppu ja tahallista väärän tiedonnlevittämistä, kun Ideapark kertoo, kuinka paljon asiakkaita muka on ollut E-P:n ulkopuolelta?


      • Anonyymi
        faktamies2 kirjoitti:

        Et ole vissiin tietoinen Seinäjoen sijainnista? Kantsii huomioita, että sielä Ideaparkissa tulevat myös aktiivisesti käymään vaasalaiset, kokkolalaiset ym. rannikkopohjalaiset. Lisäksi vielä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan asukkaat sekä osa Keski-Suomen asukkaista. Varmasti osa jyväskyläläisistä tulee käymään vaihtelun vuoksi Seinäjoen Ideaparkissa. Lisäksi tulee myös varmasti ruotsalaisia ja venäläisiä turisteja. Savolaiset ja karjalaiset varmaan odottavat vaan sitä omaa Ideaparkkia eivätkä raaski länteen lähteä. Ja pohjoisen väki käy Oulun Ideaparkissa ja etelän väki Lempäälässä.

        Pohjanmaan maakunnan asukasluku: 181 434
        Etelä-Pohjanmaan maakunnan asukasluku: 192 148
        Keski-Pohjanmaan maakunnan asukasluku: 69 063
        Keski-Suomen maakunnan asukasluku: 275 679
        =718 324

        Eli pelkästään lähialueilla asuu tuon verran väkeä. Sitten siihen lisätään vielä kaikki turistit ja sukulaisissa Pohjanmaalla käyvät niin huitelee miljoonaa tuo potentiaalisten asiakkaiden määrä. Kyllä Sukari tietää, että missä se kauppa käy ja miten tehdään bisnestä. Ei se muuten olis tuommoista imperiumia ja omaisuutta saanut haalittua. Turhaa sinä siitä huolehdit.

        Vuonna 2016 joku kuvitteli, että Seinäjoen Ideapark vetäisi väkeä usean maakunnan alueelta. No nyt nähdään vuonna 2020, mikä on todellisuutta. Satunnaisia kävijöitä tulee naapurimaakunnistakin, mutta kyllä Seinäjoen Ideaparkin väestöpohja on E-P:n väestö -ja vain se.
        Kertokaapa yksikin syy, miksi esimerkiksi vaasalainen ajaisi 160 kilometriä käydäkseen Ideaparkissa. Siihen vaaditaan tosi kovatasoiset vetonaulat, jollaisia käsittääkseni Ideaparkissa ei ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuonna 2016 joku kuvitteli, että Seinäjoen Ideapark vetäisi väkeä usean maakunnan alueelta. No nyt nähdään vuonna 2020, mikä on todellisuutta. Satunnaisia kävijöitä tulee naapurimaakunnistakin, mutta kyllä Seinäjoen Ideaparkin väestöpohja on E-P:n väestö -ja vain se.
        Kertokaapa yksikin syy, miksi esimerkiksi vaasalainen ajaisi 160 kilometriä käydäkseen Ideaparkissa. Siihen vaaditaan tosi kovatasoiset vetonaulat, jollaisia käsittääkseni Ideaparkissa ei ole.

        Ei oo yhtään hyvää syytä lähteä, kerta käydään ihmettelemässä ja todetaan ettei tarvetta tulla toiste. Tämon ny nähty.


    • eiootonttejamuualla

      ohikulkutiellä ei ole tuollaista kaava eikä mahollista tollasia rakentaa

    • Paitsi_että

      Ideaparkia suunniteltiin myös Pieksämäelle. Siellä voitti järki.

      • Mummi67_P

        Kaavoitus pisti rajan rakentamiselle.


    • järkeäny

      Mikä hemmetti siinä pitää olla että ihmiset on niin negatiivisiä ja kateita. Eikö se kuulkaa oo hienoa että tännekkin päin Suomea tulee jotain uutta..Päät pois pensaasta. Lopettakaa tuo kateellinen jupina. Luuletteko että vielä tulee sellainen aika että joka kylässä on joku kauppakeskus,elätte menneessä se aika on ollut ja mennyt.

      • menneeseenjäänyt

        Nimenomaan järkeäny. Etkö näe muka järjettöminä hankkeita, joita yritetään ajaa läpi tällä asiakasmäärällä mikä täällä on?

        Kukahan sen lopulta maksaa muu kuin kaupungin veronmaksajat..


    • faktamies2

      Se onkin hyvä saada keskustasta pois kaikki halvatun rettukaupat ja tilpehööripuodit ja saadaan tilalle lisää yökerhoja, ravintoloita ja isompi tori.

    • mehtonen

      juu juu lisää yö kerhoja,ravintoloja kun edellisetkin seilaa kannattavuus rajoilla....viisasta

      • 54524mjk52mk5g2km5g2m

        No ei kai ihmiset niissä käy, kun pitää maksaa ensin 10e sisään ja sitten joka drinkistä lähes 10e? Ei opiskelijoilla ole varaa tuommoiseen.


      • opiskelijapileitänähnyt

        Tai ei PITÄISI olla varaa. :)

        Velkarahaa saa aina.


    • komiaa_vaan_olla_pitää

      Keskisuomen suunnalta ei paljon euroja Seinäjoelle tule, Tuurista löytyy kaikki ja aina vaan laajentaa. Kova kilpailija Ideaparkille, vaikka Ilkassa ei mainittu sanallakaan. Seinäjoki on lopultakin pieni kylä.

      • Kovattunnusluvut

        Lukuja ne seuraavat kauppiaat ja se että Seinäjoella on kuudenneksi suurin väihittäiskauppa ja auto ja konemyynti aivan Suomen kärkeä, ei ole jäänyt Sukariltakaan huomaamatta, kuten myös sitä että Seinäjoki kasvaa vuosittain 600- 900 henkilöllä siis enemmän huomattavasti kuin Vaasa. Kerrostalorakentaminen Joupin pelloille on merkittävää ja asunnot myös menevät kaupaksi. Kurakauppalasta 1960 kaupungiksi on menestystarina joka ruokkii itseään myös tulevaisuudessa, mikäli päättäjillä pysyy yritysmyönteinen järki päässä.


    • Aika jännittävää että ilmeisesti kuluttajat, mahdolliset Idis Sjk, asiakkaat suuttuvat itsensä asiasta?
      Miksi kuluttaja suuttuu ja pahoittaa mielensä jos tässä maakunnassa tai maailmassa on rahaa luoda jotain uutta?
      Miksi pitää homma mustamaalata ja päättää etten käy siellä kun kukaan ei vielä tiedä edes millainen siitä tulee?
      Ep:n pelloolla on tilaa! Annetaan mahrollisuus!
      seinäjoella keskusta on petrannu kovasti viime vuosina. Mielipiteeni.
      Erityysesti Torkalla on hyvä kattaus muotia. Einestä on monenmoosta ja pääsöö kihloollekin jos on tarve.
      Jos Idiksessä on 100 paikkaa tulevaisuuteen uskoville yrittäjille niin varma on se notta keskusta hiljenöö.
      Eihän se asiakkatten murhe ole! Aikaa säästyy kun voi käydä yhres paikas ja hoitaa kerralla kaiken.
      Ilmaanen parkki ja kaikki. Nyt olis kaupungilla paikka laittaa meille parkit ilimaasiksi?
      Kansaanväliset ketjut sinne menöö. Pitäväkkö kahta afääriä kyläs? Tuskin.
      Kun on kommenteissa ollut kateuttakin ilmassa, niin pistäppä se positiiviseksi energiaksi. Ryhdy yrittäjäksi! Itte menisin sinne jos olis rahaa laittaa virma. Idea olis.
      Annetaan työrauha asialle. Eihän se meiltä köyhiltä pois ole. Päinvastoon!
      100 liikettä x 3-15 henkeä töihin=?

      • ireaparakki

        Kukaa mitää karehri, kuneioomitää vielä tehtykää. Seinäjoen asemalle mää sen tekiisin, siihe ratapihalle.


    • reinoinen

      Tuolle faktamiehelle, joka liitti jo keskisuomenkin Seinäjoen talousalueeseen... Keskisuomesta, eli Jyväskylän ympäristöstä on totuttu lähteä aina luonnolliseen Tampereen suuntaan. Jyväskylästä menee Tampereelle hyvä valtatie, ilman turhia risteyksiä. Sinne kun menee laskemaan autoja, niin kyllä liikennettä on paljon Jyväskylän ja Tampereen välillä. Sen sijaan Seinäjoen suunta on täysin vieras Jyväskyläläisille ja keskisuomalaisille. Ähtärin eläinpuistossa sekä Tuurissa käy jonkin verran keskisuomalaisia, mutta sekin tapahtuu lähinnä kerran vuodessa, matkailumielessä.

      Seinäjoen kuvitteellisen ideaparkin talousalue on juurikin eteläpohjanmaa sekä pohjanmaa. Keskipohjanmaa tähän varauksin, koska keskipohjanmaalta suunnataan myös paljolti Ouluun. Näin ollen talousalue on enemmänkin luokkaa 370 000 - 430 000, riippuen keskipohjalaisten suuntauksesta. Kokkolasta löytyy kuitenkin aivan samantasoiset (osaksi jopa paremmat) kaupat/palvelut, mitä Seinäjoeltakin. Lähteekö ne yhden ideaparkin takia, muuta kuin kerran vuodessa matkailumielessä shoppailemaan. Ja lähteekö osa matkailumielessä Oulun suuntaan.

      Joka tapauksessa, alle maagisen puolen miljoonan jäädään ja reippaasti. Vaikka kuinka ohikulkijoita houkuteltaisiin. Fakta on vain se, ettei näillä kulmilla asu tarpeeksi ihmisiä. Kaukaa ei vain ihmiset lähde, eivätkä tapojaan kovin äkkiä muuta. Varsinkaan keskisuomalaiset, jotka ajavat mieluummin valtatietä Tampereelle, kuin pikkutietä tuntemattomaan Seinäjokeen.

      • Anonyymi

        Eivät vaasalaiset tai ylipäänsä rannikon asukkaat suuntaudu Seinäjoelle. Se on tiedetty jo aiemmin ja näkyy nyt, kun Ideapark on avattu. Voi siellä uteliaisuuttaan joku vaasalainenkin käydä, mutta miksi kävisi, kun Vaasassa on samat ja paremmatkin palvelut. Ideapark tosin yrittää mainostaa itseään myös Vaasassa, mutta taitaa olla turhaa rahan haaskausta.


    • Zetaaa

      Minulla on neljä naapuria. Yksi perhe käy 4-5 kertaa Lempäälän Idikses. Toinen 2-3 kertaa. Vartavasten.
      Kysyin kerra toiselta perheeltä miksi?
      Koska nuoriso pitää paikasta, oli vastaus.
      400 km ostoksille! Sellasta se on nykyään.

      • Leujkailija

        4-5 kertaa viikossa? On kyllä. :)


    • Fläskipää

      Ei ole pienintäkään epäilystä Ideaparkin kannattavuudesta. Sen sijaan Seinäjoen kannattavuus ja uskottavuus romahtavat. Aika ihmeellinen kombinaatio, että paikallinen yrittäjä (lienee jonkinlainen keulahamokin) ja samalla kunnallispoliitikko ( lienee valtuuston pj) toitottaa ykkösprioriteetin olevan Seinäjoen keskustan kehittäminen ja kuitenkin esiintyy Ideaparkin puolestapuhujana. Ei tällaiseen kaksilla rattailla ajeleminen sopisi sortua kovimmassakaan huumassa. En ihmettele, että kansalaisten luottamus poliitikkoihin rapautuu.

      • faktamies3

        Mitä sä ny sekoilet? Ideapark on ensisijaisesti tarkoitettu ihan vaan shoppailua varten. Lempäälässäkin taitaa olla peräti 1 ravintola ja 1 kioski. Sehän on juuri toivottua kehitystä, että kaupat siirtyy keskustasta sivummalle ja tilalle tulee viihdetoimintaa, toimistoja, ravintoloita, kuntosaleja, kahviloita, salaattibaareja, asuntoja yms. Näin saadaan keskustaan sitä elämää. Keskustaan mennään hoitamaan asioita tai viihtymään ja kaupoille mennään jouppiin/hyllykalliolle. Mielestäni 100x parempi tilanne kuin nykyinen, jossa keskustassa on pitkin poikin kauppoja ja jos haluaa useampaan kauppaan mennä shoppailemaan, pitää maksaa parkit joka paikassa.


    • Onkotässäjärkiä

      Oon käyny molemmissa. Lempäälän ja oulun ideaparkissa kun se avattiin.

      En tykänny. Yks kerta riitti mulle.

      Oulussa luultavaati avajaistarjoukset ja ilmaiset ämpärit veti aluksi porukkaa. Sen jälkeen asiakasvirrat on normalisoitunut varmasti aika pieniksi sen sijainnin takia (oulun pohjoispuoli). Sama virhe seinäjoelle?

      Oulussa se taitaa sentään olla moottoritien varressa.

      Meillä tehdään ilmajokisille maajusseille suunnattu oma ideapark?

    • Kollouseikatoa

      Seinäjoen joiltakin luottamushenkilöiltä puuttuu tervehenkinen pelisilmä. Ei se ol mistään kotoisin, että yrittäjien etuja puolustava ja Seinäjoen keskustaa ykkösprioriteettinä pitävä tyyppi tempaisee maton yrittäjien alta tuomalla tuohon pellolle Ideaparkin. Ei jumalavita.

      • faktamies2

        Joo, kun se kilpailu onkin aina niin pahasta! Röyhkeät pohjalaiset yrittäjät kiskovat tuotteistaan/palveluistaan ylihintaa kilpailun puutteessa. Ei mua ainakaan haittaa, että hinnat laskevat. Suomessa pienyrittäjät pääsevät aivan liian suuriin tuottoihin olemattomalla panostuksella ja riskinotolla, koska suomalaiset ovat niin tyhmiä, että maksavat mukisematta sen mitä pyydetään.

        Muualla maailmassa yrittäminen perustuu ennen kaikkea riskinottoon, koska tukia ei joko ole tai ne ovat olemattoman pienet. Suomessa taas melkein jokainen pienyritys pystyy pyörimään tukien (mitä maksaa veronmaksajat), kilpailun puutteen ja riistohintojen avulla. Mikäli oma yrittäminen on niin hataralla pohjalla ja riskejä ei uskalleta ottaa, on ihan turha syyttää isompia firmoja omien tulojen pienentymisestä. Nämä isommat firmat ovat niitä, joiden perustajat ovat aikanaan uskaltaneet ottaa riskejä ja tehneet suuria investointeja sekä pyrkineet laajentamaan toimintaa muualle Suomeen ja ulkomaille.

        Hyvä esimerkki tyypillisestä suomalaisesta pienyrittäjästä on se huoltoasemayrittäjä jossain Itä-Suomessa, joka laittoi lapun luukulle, kun uusi läheinen ABC piti oviaan kauemman auki kuin hän. Lapussa ukko itki vielä, että "menkää sinne ABC:lle kun se on aina auki!". Mikäli nössö yrittäjä ei uskalla palkata henkilökuntaa ja pitää oviaan myöhempään auki, on turha syyttää asiakkaita tai kilpailevaa firmaa siitä, kun tulot laskevat. Jos oma yritys ei nykyisellä toiminnallaan pysty kilpailemaan uskottavasti, on joko tehtävä investointeja tai lopetettava yrittäminen.


    • 56rt56rt

      TAjuaako kukaan, että kyse valtuustossa on siitä kumpi laitos sinne pellolle tulee

    • herrahaloo

      Kauppa-Joupin tulo on ollut ydinkeskustan kehittäjillä ja yrittäjillä tiedossa vuodesta 2008 saakka. Mikä muuttuu jos toimia muuttuu

    • valefaktamiehelle

      FAKTAMIEHELLE:
      Lempäälässä on VÄHÄN enemmän kuin 1 ravintola:
      http://lempaala.ideapark.fi/liikkeet/?sc=ravintolat

      Seinäjoen Ideaparkin "Food Court" nimellä kulkeva ravintolakeskus tulee kuulemma olemaan vieläkin isompi ja samaan yhteyteen tulee myös Finnkinon iso monen salin elokuvateatteri.

      Enin osa ostarista menee kiinni 23 mennessä mutta tuo Food Court alue voi olla auki yömyöhään.

    • mehtonen

      en ymmärrä noin tunti sen jälkeen kun asia julkistettiin oli tällä palstalla jo faktatietoa yrittäjistä mitä ideaparkkiin tulee ja aukiolo ajoista...eikä muualla ole...fakta on se että halpa-halli menestyy silti kurikassa ja lapualla

    • sesed

      Turha parkki. Meidän perhe suuntaa keskiselle, ihan periaatteen vuoksi. Mieluummin rahat yksityiyrittäjälle, kuin monikansallisille verokiertäjille.

    • kaupunginjohtovaihtoon

      Nauratti päivän lehdessä Rasimäen hehkutus uudesta ideaparkista.
      Kuulemma tavoite on saada lempäälän vuosittaiset kävijämäärät seinäjoen uuteen ideaparkiin.

      Meinas mennä kahvit väärään kurkkuun. Niin...lempäälähän sijaitsee aika ison kylän vieressä nimeltä TAMPERE ja on kaikenlisäksi moottoritien varressa.

      Rasimäellä on kans vähän jo pallo hukassa.

      • faktuaar1

        Niinpä, Lempäälästä tunnin ajomatkan päässä asuu lähemmäs miljoona ihmistä. Seinäjoelta tunnin ajomatkan päässä asuu parisataatuhatta ihmistä. Notta sellaanen viisinkertaanen ero on Lempäälän hyväksi, asiakasmäärissä. Jos reviiriä kasvatetaan pariin tuntiin, on ero Lempäälän hyväksi vieläkin enemmän. Puolet Suomen väkiluvusta asuu Hämeenlinna-Lahti leveyspiirin eteläpuolella. Tämän takia Seinäjoen korkeudella ihmisiä on jo aika harvassa.


    • uusinovaaika

      Tampere on täynnä ostareita. Ideaparkki vain yksi monista. Täällä se tulee olemaan seutukunnan kingi joka tuhoaa muut ostarit.

      • Keskusta.......Autioituu

        Olemme tulleet siihen päätökseen, että Ideaparkin rakentaminen
        Jouppiin on suuri virhe.
        Uuden suuren kauppakeskuksen paikka on Seinäjoen aseman päällä ja sivulla kuten pian myös Tampereella ja Turussakin.


      • tekeehyväävaan

        Keskustan vuokraisännäthän ei halua ideaparkia, koska suurin osa nykyisistä liikkeistä luultavasti siirtyisi sinne.

        Siinä mielessä voisi tehdä ihan hyvää välillä Seinäjoen monopoliomistajille, että uusia yrittäjiä tulee kaupunkiin.

        Että antaa mennä vaan.


    • Taaaatttt

      Minusta ei ainakaan tuu Ideaparkin asiakasta.

    • Sulttaan1

      Seinäjoella on liian pienet piirit. Tuo kommentti vuokraisännistä osui naulan kantaan. Seinäjoella on vaan liian vähän näitä "vuokraisäntiä", eli piiri pieni pyörii. Se on niin harvan käsissä, minne rakennetaan ja mitä. Tyypillinen maalaiskaupungin ongelma. Samat ongelmat mitä jossain Kauhajoella tai Kauhavalla, olkootkin että asukaslukua enemmän. Pieni piiri päättää, isännät.

      Joku Tampere, Turku ja vaikka Pori tai Jyväskylä, eivät ole sillä tapaa isäntävetoisia kaupunkeja. Vaan piirit on jo laajemmat, eikä yksi tai kaksi isäntää sanele koko hommaa. Vaan siellä joudutaan oikeasti miettimään asioita laajemmalla mittakaavalla, järjellä eikä tunteella.

      Seinäjoella pitäisi ymmärtää, ettei enää olla se "hieman Lapuaa suurempi kylä". Seinäjoella pitäisi ymmärtää myös se, että kilpailu Lapuaa ja muita vastaan on jo voitettu. Ei enää tarvitsisi nokitella ympäryskuntien kanssa, vaan pitäisi ymmärtää keskittyä nokittelemaan muiden maakuntien kanssa. Ja ottaa ympäryskunnat mukaan ns samalle puolelle, antamalla heillekin jotain mahdollisuuksia kasvaa siinä vieressä, eikä kupata kaikkea mahdollista.

      Toki jaettavaa täällä on vähemmän mitä Tampereen ympäristössä. Mutta periaatteessa sama tapa mitä Tampereella, toimisi täälläkin. Tampere tekee hyvin tiivistä yhteistyötä naapurikuntien kanssa, ja vaikka kuntarajat Nokian ja Ylöjärven välissä ovatkin, niin lähtökohtaisesti ne kuntarajat eivät siellä merkitse niin paljoa. Ne on enemmän yhteisen pöydän ääressä, ja tekee kaikkia hyödyttäviä ratkaisuja. Esimerkkinä nyt vaikkapa Lempäälän ideapark, ei Tampere sitäkään kupannut itsellensä, vaan se sovittiin saunaillassa että Lempäälään.

      Aivan hyvin Seinäjokikin voisi tehdä naapurikuntien kanssa enemmän yhteistyötä, ja olisi sopinut sen ideaparkin vaikka Lapualla taikka Kurikkaan. Antanut teollisuuden olla Kauhavalla. Ei yrittäisi suoraan kilpailla Tuurin kanssa. Keskittyisi vaikka siihen että yrittäisi saada yliopistoa Seinäjoelle, niin väki pysyisi maakunnassa.

      Turhaa tehdä yhtä keskinapaa. Rypäs elinvoimaisia paikkoja olisi parempi, kuin yksi rosvo keskellä.

      • NäinSenNäin

        "Sultaan1".....En osaisi paremmin sanoa.


      • juurinäinn

        Olet kyllä oikeassa. Seinäjoella on liian nurkkakuntalaista ajattelua edelleen. Aivan liikaa yritetään haalia kaikkea tänne. Nyt Seinäjoen kaupunkiseudun kasvu näyttää tilastoilta hyvältä, mutta koko maakunnan kasvu on kääntynyt hitaasti laskuun. Pitäisi alkaa tehdä enemmän yhteistyötä maakunnan kanssa.

        Seinäjoen kaupungin palveluksessa olevat markkinointiyritykset osaa kyllä kääntää kaiken positiiviseksi.


    • Tännevaankaikki

      Raha tulee rahan luo .Eli Seinäjoelle.Ei Lapualle eikä Kurikkaan.
      Autoliikkeet Seinäjoella.Onko monta.Kaupat samaan kasaan.Kaikki voittaa kun väkeä tulee.Juntit pihalla kuin lintulauta.Käpykylillä ei riitä rahat infran rakentamiseen.Seinäjoella pari isompaa kauppaa myi jo yhteensä enemmän kuin yksi Keskisen kyläkauppa.

    • turhamurehtia

      Ei meidän tarvitse murehtia kannattaako vai ei. Kyllä yrittäjät osaa omat bisneksensä laskea ja ottaa siitä riskin

      • HoitoonOhjaus

        Yrittäjät ja yrittäjät... Kyllä se tuossa ideaparkin tapaukses riski on kaupungilla. Yrittäjät vain korjaa hedelmät, ja jos homma kusee, niin riski kaatuu kaupungille, eli veronmaksajille. Yrittäjäthän ei veroja maksa.


      • 30milliä
        HoitoonOhjaus kirjoitti:

        Yrittäjät ja yrittäjät... Kyllä se tuossa ideaparkin tapaukses riski on kaupungilla. Yrittäjät vain korjaa hedelmät, ja jos homma kusee, niin riski kaatuu kaupungille, eli veronmaksajille. Yrittäjäthän ei veroja maksa.

        Kaupunki rakentaa ja vuokraa Idikselle.
        Jos vuokralaiset poistuvat on riski ja tappio kaupugilla.
        Asemalla ei olisi riskiä.


    • komiaajakovaa

      Katkerat keskustan kiinteistömonopolikeisarit täällä jauhaa paskaa.
      Kaupunki vuokraa maan mutta Ideapark itse rakentaa ostarin. Ja rakentaakin niin ison että keskustan ahneet keisarit menee konkkaan kun keskusta tyhjentyy.

      • Mahuri

        No sekö nyt sitten on kivaa että keskusta autioituu? Hämeenlinnassa kävi jo näin, sieltä voi käydä katsomassa esimerkkiä miltä näyttää autio keskusta. Entinen idyllinen kaupunkikeskusta tyhjeni melkein yhdessä yössä noin vain. Suurin osa liiketiloista on tyhjillään, jossain voi olla kirpputori. Sitäkö te Seinäjoelle haluatte?


      • kylläkiitosz

        JUURI TÄTÄ.


    • keskustajalankulkijoille

      Seinäjoen kaupunki on jo vuosia ajanut autiota keskustaa kaikin keinoin.
      Autoilua hankaloitetaan mahdollisimman paljon ja liikkuminen tehdään vaikeaksi. Moni firma jo todennut että 100m EPS-tori/Torikeskus akselista kun kuolemanaluetta ja asiakkaat kaikkoaa ja firma kaatuu. Kunhan saadaan Ankkuri saadaan tapettua loputkin ja kaupungin Autio Keskusta hanke toteutuu.

      • IdeaparkAsemalle

        Nyt on kuitenkin muistettava, että Tampere ei ole areena hankkeineen yksin. Jokainen ymmärtää, että Helsinkiin suunnitellut kaksi uutta jättiareenaa, joista toinen on ilmeisesti Pohjoismaiden suurin. Ja Turkuun suunniteltu uusi jättiareena tulevat olemaan kovia kilpailijoita Tampereen hankkeelle.
        Mutta nyt on pienelläkin valtti, sillä Tampereen uuden sulkupolven monitoimi aareena, sen uusine toimintoineen ja uusine palveluineen on kuitenkin ensimmäinen näistä kaikista.
        Joka merkitsee sitä, että kotimainen ja kansainvälinen asiakaskunta tulee ensiksi tutustumaan Tampereen palvelurakenteeseen. Ja tämä kun hoidetaan hyvin muistaen se ihmisenkokoisuus, rentous ja aitous, joista Tampere tunnetaan, niin hyvä siitä tulee.


      • HyppyHyppyPoum
        IdeaparkAsemalle kirjoitti:

        Nyt on kuitenkin muistettava, että Tampere ei ole areena hankkeineen yksin. Jokainen ymmärtää, että Helsinkiin suunnitellut kaksi uutta jättiareenaa, joista toinen on ilmeisesti Pohjoismaiden suurin. Ja Turkuun suunniteltu uusi jättiareena tulevat olemaan kovia kilpailijoita Tampereen hankkeelle.
        Mutta nyt on pienelläkin valtti, sillä Tampereen uuden sulkupolven monitoimi aareena, sen uusine toimintoineen ja uusine palveluineen on kuitenkin ensimmäinen näistä kaikista.
        Joka merkitsee sitä, että kotimainen ja kansainvälinen asiakaskunta tulee ensiksi tutustumaan Tampereen palvelurakenteeseen. Ja tämä kun hoidetaan hyvin muistaen se ihmisenkokoisuus, rentous ja aitous, joista Tampere tunnetaan, niin hyvä siitä tulee.

        Suomessa on käytännössä 4 kunnollisesti kehittyvää ja toimivaa täydenpalvelun aluetta. Ylivoimaisena ykkösenä tietysti Pääkaupunkiseutu. Sitten myös Tampere, Turku ja Oulu. Kaikki muu tämän nelikon ulkopuolella on sitten vähän niin ja näin, aina jotain puuttuu tai joku asia ei onnistu.

        Seinäjoki nyt ei pääse edes lähelle tähän kerhoon. Maalaisuuden huomaa jo siitä, että kun esim lauantaina menee keskustaan klo 16 jälkeen, niin kaikki liikkeet on kiinni, kun ihmiset on kotona jo uuninpankolla makaamassa. Sunnuntaina sitten iso osa liikkeistä on kokonaan kiinni, ja ketään ei muutekaan missään.

        Jossain Tampereella on aivan erilaista asioida. Ei ole väliä onko arki vai viikonloppu, ilta tai aamu, valtaosa liikkeistä on kuitenkin aamusta iltaan auki, rautakaupasta lähtien.

        Lisäksi. Seinäjoella on vain 2 urheiluliikettä, Intersport ja Sportia. Saman urheiluliiketarjonnan antaa moni pienempikin pikkukaupunki, esim 17 000 asukkaan Forssasta löytyy Intersport ja Sportia. Yleensä Seinäjoen kokoisista paikoista löytyy 5-6 kunnonkokoista urheiluliikettä, käsittäen Intersportin lisäksi ainakin suurimmat ketjut (Stadium, XXL, Budget, Outletit yms).

        Myös Seinäjoen liiketilakanta on hyvin vanhanaikainen, liiketilat ovat ahtaita ja liianpieniä koppeja toinen toisensa jälkeen. Onko kysyntää kuitenkaan tarpeeksi? Onko maakunta liian hajanainen, että kauppa kannattaisi Seinäjoella? Luulisi kuitenkin, että jos kysyntää olisi tarpeeksi, niin nuo Stadiumit, XXL:t yms olisi jo jostain paikkansa hakenut. Ei niiden tulo nyt voi Ideaparkista olla kiinni, kun Vaasassakin ne on tulleet Kivihaan Prisman viereen ihan normaaleihin liiketiloihin, joskin uusiin sellaisiin. Eikös tuo "Erätukun" liikekiinteistökin ole ollut kauan aikaa tyhjillään, luulisi siihenkin olevan tunkua (hyvällä paikalla kuitenkin) jos kysyntää olisi tarpeeksi. Anttilaankin tuli vain Tokmanni, vaikka olisi voinut aivan yhtä hyvin tulla vaikka BudgetSport taikka XXL-sport. Kertooko tämä kaikki vain siitä, että todellista kysyntää ei sittenkään ole olemassa? Kuitenkin tuota Ideaparkkiakin on hierottu niin pitkään, että senkin kysyntä taitaa olla vain paperille tekaistu, ei todellisuudessa.

        Jos käväisee vaikka Tampereen Lielahden liikekeskittymässä, niin voi havaita mitä tarkoittaa "kysyntä". Sellaista määrää asiakkaita en ole nähnyt Seinäjoella koskaan. Seinäjoen suurin asiakaspiikki on perjantai-iltana Prismassa, kun ihmiset hakee ruokaa ja kaljaa. Jos menee Tampereella Biltemaan tai Motonettiin, tietää mitä on ihmisruuhka ja jonotus. Seinäjoen Biltemassa tai Motonetissa ei ole ruuhkaa eikä jonoja koskaan nähtykään.


      • näinhänsemenee

        Täältä ei kukaan taida koskaan käydä katsomassa todellisia ihmisruuhkia vaikka Tampereella tai Helsingissä. Ei täällä maajussit ymmärrä mitä on oikea kaupunkielämä.


      • maailmaltakotiin
        näinhänsemenee kirjoitti:

        Täältä ei kukaan taida koskaan käydä katsomassa todellisia ihmisruuhkia vaikka Tampereella tai Helsingissä. Ei täällä maajussit ymmärrä mitä on oikea kaupunkielämä.

        Miksi lähteä Tampereelle tai Helsinkiin kärvistelemään ruuhkassa kun voi mukavasti asioida täällä eikä ole ruuhkia?

        Kun ruuhkaan haluan käyn välillä isoissa miljoonakaupungeissa (vähintään 5 miljoonaa asukasta) mutta ei siellä jaksa paria viikkoa enempää olla ja sitten onkin kiva tulla Seinäjoelle jossa ei juuri muihin törmää eikä tarvi jonotella ;)


    • Vähemmänviisasta

      On se tyhmää tappaa keskustan liike-elämä.

    • seonhinnastakiinni

      Ei se keskusta kuole jos monopoliklikki pudottaa hinnat normaalille tasolle eli kolmasosaan nykyhinnoista.

    • herkkoo

      ideaparkissa on ruuhkaa ekan puolivuotta ja keskusta saadaan autioksi,,,ei nuo normi kaupat pidä keskustaa pystyssä.

    • hoxhoxhoksaa

      Jos/kun Ideapart Seinäjoen Jouppiin tulee, tulee jo nyt tehdä valmisteluja sille, etteivät rahtirekat jyrää taajaman halki! Kulku saisi olla vain uuden liittymän kautta ohikulkutielle.

      • Huu40

        Eikö voisi tehdä myös Seinäjoen läntisen ohikulkutien. Eli Rengonharjulta kyrkkärin länsipuolta Alakylään. Pääsisi sitä pitkin paljon kätevämmin etelästä päin Jouppiin ja ylipäätään koko Seinäjoen kaupunkialueelle, sekä sairaalanmäen alueelle saisi tehtyä siitä oman yhdystiensä. Parantuisi tuo sairaalanmäen logistinen sijainti kertaheitolla. Mun mielestä tuo kyrkkärin takainen metsä ei ole millään tapaa suojelun arvoinen, aivan hyvin sen voisi valjastaa maankäytön tarpeisiin. Riittäisi kun kyrkösvuoren alue jäisi rauhoitetuksi alueeksi.


      • halvempi

        Tätähän jotkut viisaat ja kaukokatseiset ehdottivat, että tehdään tie kyrkkärin länsipuolelle, mutta se ei kaupungille kelvannut, olisi tullut liian halvaksi veronmaksajille.
        Suurin pelko kuitenkin taisi olla ko.asiassa että Ilmajoki hyötyy liikaa tästä tiestä.


    • Ak1963t

      Ei tule Ideaparkkia seinäjoelle!
      Jos kesko ja yit ei saa kauppakeskusta aikaseksi!
      Miten PA Sukari sen saisi

      • maakuntakos-maksaa

        Nokun seinäjoen nousukkaat haluaa vaikka mitä.
        Koneet ne ei kylläkään pysyneet ilmassa-


    • Sukuvikakunsuksieiluista

      Päivärinta-ohjelmassa Sukari: "Rakennan seuraavan Ideaparkin ihan kaupungin keskustaan. Se tulee Seinäjoen ydinkeskustaan, vain kävelymatka asemalle siitä, Sukari tuumaili." Paljasti, että ei tiedä mitään seinäjokisista! Pääoven eteen pitää päästä autollaan. Ilman autoa kun et ole mitään. Auto on täällä itsetunnon kruunu. Autoilun yliarvostus on epidemia, mistä ehkä päästäisiin, jos saataisin ihmiset liikkumaan ihan omalla lihasvoimallaan. Ylipainossa olemme Suomen kärkeä. Nivelet sulavat painon alla; "sukuvika, mitään ei voi tehdä." Huonot asenteet ja tavat periytyvät.

      http://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201711092200519650_vd.shtml

      • Häppää04

        Onko Jouppi ydinkeskustaa?
        Onko Joupista kävelymatka asemalle?

        Vai aikooko se ideaparkkinsa oikeasti jonnekin ydinkeskustaan sovittaa? Sinne monttuunko se nyt tulookin vai hä?


    • melkeinkaupungissa

      3,5 kilsaa on Ideaparkista matkaa kannella ostoskassejaan asemalle.

      • Almasjk

        Taitaa olla pienet kassit.


    • Painorajoitusjaseuranta

      Jos Ideapark tulee, muutamme varmaan aika äkkiä Tampereelle, mitä olemme jo harkinneet vuosia. Liikaa rekkoja! Niitä on nyt jo liikaa: Valion ja Keskon rekkoja kulkee todella paljon ja alkoittavat jo aikaisin aamulla. Tarvittaisin painorajoituksia, jotta nuo jyrät saataisiin kulkemaan muita kuin pientaloalueitten ohi tai läpi.

    • Paikallinensjk

      Alkavat rakentamaan toukokuussa. Kuulemma

      • Toivomennyt

        Koittavat nyt taas toitottaa kaikilla otsikoilla että saisivat houkuteltua parkkiin vuokralaisia rahoituksen varmistamiseksi. Mistään muusta hankkeesta ei ole kirjoitettu näin paljoa kun jokainen pikku aihe nousee kissan kokoisilla kirjaimilla otsikoihin. Väkisinkö sitä yritetään pellolle pystyttää ?


    • Olkoos

      Kyllä sitä ideaparkkia ihan tosissaan sinne Joupin pelloille aletaan rakentamaan. Kauan sitä on sinne suunniteltu, ja nyt vihdoin iso pyörä alkaa pyörähtää. Asioissa joskus kestää. Tässä vaiheessa sitä paikkaa ei kannata enää ruveta muuttamaan, kun paperisota on saatu päätökseen.

      Hyvälle paikalle se tuohon tulee. Seinäjoelta se suurin asiakaskunta tulee, joten on se hyvä olla tuossa keskiössä. Ulkopuolelta tulevat pääsuunnat ovat Ilmajoki ja Lapua, sen tien varrella on hyvä sijaita. Jalasjärveltä tulevat joutuu hieman kiertää, mutta niin se on yleensä "susisuunnissa".

      Rekkojen logistiikasta ei kannata olla huolissaan. Rekat ei tule jylistämään Vapaudentietä, mikäli niin halutaan. Vapaudentielle voidaan asettaa rekkaliikennekielto. Lisäksi nykyään rekoissa on gps-seuranta, ja isot yhtiöt noudattaa ilman kieltomerkkejäkin kaupunkien toiveita reittien suhteen. Rekat kyllä kiertää muita reittejä Jouppiin jos niin halutaan, se ei ole mikään ongelma. Joko Kurikan kautta, taikka sitten Nurmon liikenneympyrän kautta, matka suunnilleen sama.

      Lisäksi Ideaparkin tarvitsema rekkamäärä on päivittäin korkeintaan jotain parinkymmenen luokkaa. Ei se niille rekoille ole mikään ongelma kiertää 9km pidempi lenkki, kun matka on kuitenkin satoja kilometrejä.

      Kyllä Ideaparkin sijainti on ensisijaisesti mietittyä asiakkaiden sijainnin kannalta. Asiakkaat sijaitsee pääsääntöisesti Seinäjoella, sekä kaksi pääsuuntaa ovat Ilmajoen suunta sekä Lapuan suunta. Tämän takia on järkevin sijaita näiden asiakasvirtojen varrella. Jossainhan oli joskus laskelma, että lähes 90% asiakkaista sijaitsee välillä Kauhajoki-Kurikka-Ilmajoki-Seinäjoki-Nurmo-Lapua-Kauhava. Sillä todettiin se asia, että ohikulkutien varteen ei kannata sijoittua, koska silloin Kauhajoki-Kurikka-Ilmajoki joutuisi kiertelemään ties mistä, ja se suunta heikentyisi. Joku suunta joutuu aina kiertämään, ja se on nyt valittu Jalasjärvi, joka edustaa vain muutamaa prosenttia asiakaskunnasta. Lapuan suunnasta on se ja sama sijaitseeko Ideapark ohikulkutien varressa vai Joupissa. Jouppi on valittu sijainniksi sen takia, että saadaan toinen pääsuunnista myös suoran tien varrelle, heikentämättä kuitenkaan toista suuntaa.

      Näiden seikkojen takia Jouppi on mitä parhain sijainniltaan.

      • Uusiaikanyt

        Jostain kumman syystä Päivölään on noussut myymälä toisensa jälkeen, ilman suurempaa uutisointia. CM myös halusi varmistaa läsnäolon siellä ja tekivät kaupan jo vuosia sitten. Joupin aika oli 1995-2010, nyt se suunta hiipuu ja on parempi uudelleen kaavoittaa (rauhoittaa) asumiselle.


      • Tältpualtjokkee

        Seinäjokisille Jouppi on joen väärällä puolella, muutama hassu silta jotka ruuhkautuu aina kun on vähänkin enemmän liikennettä.


    • voiteitä

      Luuletteko te oikeesti että teidän valitukset auttaa tässä tilanteessa mitenkään. Teinä pitäisin turpanne kiinni, ootte vaan kateellisia kun teidän käpykylät ei pysty sellaseen mihin seinäjoki pystyy.

      • ei-puntata-röyhkiää

        Rahalla on valta niinkuin tavallaan siteeraat, miksi ympäristä ei pistä tuota karenssiin
        Se on helppoa toteuttaa nykyisin -tavaraahan on saatavilla siis joka suunassa ja netistä

        Yhteiset kioskimme pitäisi kanssa siirättää näille ympäristön alueille voimistamaan näitäkin-


    • TuurillaSuhataan

      Keskisen Vesku keksii kyllä jotain omalle ranchilleen jolla Suharin kaataa! Ei

    • seinäjoenpäättäjiltä

      On kyllä taas helvetin lyhytnäköistä päätöksentekoa.

      En usko ideaparkiin.

    • HuissinParoni

      Kohta alkaa Ideapark nousemaan, kaupunki aloittaa eritasoristeyksien rakentamisen alueelle . Raivaustraktorit vaan puuston ja maaperän kimppuun. Kyllä tuloo Komiaa ja parhaalle paikalle valtatien varteen. :)

    • Kymsymys

      "Jättimäinen peltomarketti näivetti Jyväskylän ydinkeskustan", kirjoitti Kauppalehti tänään.

      Mitähän mahtaa tehdä Ideapark Seinäjoen keskustalle?

      • awesrdft

        Keskusta-alueesta kultivoitunut asuntoalue ravintoloineen ja teattereineen ja kirjastoineen.


      • Haha4

    • goolio

      ny jo keskustan kaupat on puolityhjiä viikolla..perjantai ja lauantai ainoot päivät. mitens ne ravintolat? ei juntit syö ulkona muuten kun rillillä ja takapihalla...teatteri....yks riittäää

    • The-End

      Kaupan piirit jo tietää ettei sitä tulla suunnitellusti rakentamaan. Kylänmiehet täälä käy vielä keskustelua puolesta ja vastaan. Vieläkö tulee jokin loppunäytös, vai saadaanko jo reilu ilmoitus vetäytymisestä?

    • Sjokelaane

      Tämän jutun ovat jotkut jo maininneet; mun mielestä ei oo myöskään kivaa, jos keskustasta kaikki liikkeet muuttaa sinne. Sitte keskusta autioituu. No, jos niin tapahtuu, niin kaikki rakennukset voitais purkaa sieltä ja rakentaa keskusta kerrostaloja täyteen. Sitten nimetä se uudestaan ja sanoa että Seinäjoella ei oo keskustaa. Olisi kivaa jos sinne Ideaparkiin tulisi uusia liikkeitä, monissa muissakin kaupungeissa on joitakin liikkeitä useampia kuin yksi.

      • Eipellolle

        Niin UUSIA liikkeitä väki odottaa. Muttaku muttaku ne liikkeet mitä ideaparkeissa on löytyy jo Seinäjoelta muutamaa lukuun ottamatta. Eli uutta olis vain paikka joka on ihan eri suunnalla kun kaupungin muu kehitys ja kauppa.
        Ei keskusta mihinkään tyhjene, muutama voi käydä kokeilemassa mutta tulee takas jos ei sido itteensä pitkään vuokrasopimukseen.
        Asuntoja keskustaan on tulossa ihan riittämiin ja sen myötä uusia asiakkaita mm. kahviloille. Uusi asema ja sen alikulku Pohjaan oli kaupungin suunnitelmassa. Eikös se Torkkakin ole laajentamassa ja uusi elokuvateatteri rakennetaan. Keskustan tiloille on varmasti aina kysyntää.


    • Merfir

      Seinäjoki on Hämeenlinnan kokoinen paikka, ja talousalueen koko ympäryskuntineen on samaa luokkaa. Kuinka kävi Hämeenlinnassa, kun Goodman kauppakeskus tuli. No, keskusta tyhjeni ja liikkeet muutti Goodmaniin. Osa yksityisistä liikkeistä lopetti, koska ei ollut varaa muuttaa Goodmanin kalliisiin vuokratiloihin, eikä sitten asiakkaat enää löytäneet keskustan liiketilaan.

      Sama on odotettavissa Seinäjoella. Isot merkkiliikkeet muuttaa Ideaparkkiin. Pienemmät jäävät keskustaan, kunnes hetken päästä lopettavat asiakkaiden puutteessa. Seinäjoen kokoisessa paikassa ei voi olla montaa kauppakeskittymää. Ideaparkkiin siirtyy käytännössä kaikki erikoistavaraliikkeet ja ravintolat, sekä Cittari muuttaa sinne. Sitten Prisma-Minimani alue jää ns päivittäistavaran kauppa-alueeksi, josta haetaan ruoat ja rukkaset. Näin ollen keskusta tyhjenee näiden kahden alueen välistä poies. R-kioski jää, ei paljoa muuta...

      • sivistystäjapalvelua

        Kylähän sinne yksi puhelinkoppikin myös pitää jättää vaikka verorahoilla tuettuna-


      • Kukapärjää

        Hämeenlinnalaisen tuttuni mukaan useampi yrittäjä lähtis jo Goodmanista ellei sopimus velvoittaisi olemaan siellä. Keskusta sielä toki vanhahtava ja asema joen toisella puolella, suunnittelevat toriparkkia. Moni Goodman päältä kaunis...


    • zyrittäjä

      ei se nyt keskusta mihinkään katoa,ja sitä kehitetään koko ajan tietenkin. kauppakeskukset ovat vastaavasti riippuvaisia vuokralaisita niiden myynnistä ja asiakaspinnan laajuudesta. se on nähty hangosta inariin...vuokra/myynti/kate-tulos tai ulos..elämä on raakaa mutta silti niin ihanaa

      • lämitettävät-kopit

        No laittaa sinne sitte toisenkin puhelikopin jos meinaat jotta pysyvyyttä on ja ihanuutta.
        Vähän enempi vain veroa kerättävä-


    • retuhiiri

      Moni putiikki tulee kaatumaan.

    • AlunperinMaalainen

      No tottahan tuo tulee kannattamaan. Kunnon shoppailumahdollisuudet ravintoloineen jne vetää väkeä kauempaakin. Toivottavasti moni muualta tullut kävisi samalla keskustan liikkeissä. Heidän täytyy vain jotenkin tulla näkyviin ideaparkin asiakkaille, mainokset tienvarteen tai ideaparkin yhteyteen?
      Toivottavasti tästä lähtee suunnaton Seinäjoen nousu, olen ylpeä asuessani täällä,

      • kauppojenkaupatkaupat

        Seinäjoki saakin pitää omansa ja ylpeytensä siinä samassa, tulkaas kerrankin omillanne toimeen.


    • PimpeliPompelii

      Tiedä sitten ideaparkin vaikutuksista, mutta jo tällä hetkellä Seinäjoen keskusta vaikuttaa pelkältä laitakaupungilta. Olihan tuossa tv-sarjassakin Hedberg joka etsi Seinäjoen keskustaa, ja totesi ajaessaan ettei täällä ole kyllä mitään, 14 ihmistä nähty. Pasi Viheraho jossain vlogissaan ajeli Seinäjoelle, ja haahuili autollaan miettien että onko jossain laitakaupungilla, kun ajeli Vapaudentietä pitkin. Lopulta molemmat löysi Torikeskuksen, ja totesivat, että tää nyt ilmeisesti on sitten Seinäjoen keskusta, vaikka vaikuttaa yhtäkkiä että ollaan jossain laitakaupungilla.

      Sitä vaan, että onko ideaparkin jälkeen keskustas enää sitä 14:kaan ihmistä...

    • Noideapark

      Ulkopuolisena olen aina ihmetellyt Seinäjokea.
      Sehän on vain yksi iso keskinäisen itsekehun nuotiorinki.

      Muualla tehdään todellisuuteen eikä vaatteettoman keisarin itsekehuun perustuvia kannattavuuslaskelmia, siksi Lakeuden Ankkurikin kaatui. Ei vain kannata.

      Sukari taas luulee pistävänsä Keskiselle kampoihin.
      Herätys.
      Hajuton ja mauton Ideapark-konsepti versus aito joskin mauton eteläpohjalainen suuruudenhulluus. Kumpikohan vie kuluttajien sydämet?

      Ideapark on paha huti. Onnea vain keskustanne kanssa. Kuinkahan teidän potkupallomagnaatinkin käy, jos kiinteistötuotot alkavat huveta?

    • veronmaksajamaksaa

      Lakeuden Ankkuri oli pelkkä keskustan kiinteistökeisareiden kavereiden VALEHANKE jota ei ollut koskaan tarkoituskaan toteuttaa vaan vain jarruttaa Ideaparkkia.

      Lakeuden Ankkuri-hankkeen vetäjät eivät laittaneet siihen kolikkoakaan kiinni vaan vaativat kaupungilta sopimuksen että kun hanke peruuntuu kaupunki eli me vronmaksajat maksamme joka pennin kuluista ja niin maksoimmekiin valehankkeesta satoja tuhansia.

      • Tutustuasioihinensin

        Pöhölö. Ankkurin kehitys alkoi jo 2008 YIT:n visioista. Keskustan rakennukset omistettiin silloin seuraavasti: Lehtinen/kauppiaan omistuksessa, Megakeskus/kiinteistötapiola, Epstori/Aukia-Rintajouppi, Torikeskus/Citycon, Citypiha/Kesas-yhtiöt.
        Nämä kaikki on luopunut omistuksesta 2008 jälkeen joten on mahdotonta että olisivat käynnistäneet Ankkuri hankkeen joka on jarrutti 10v yritysten sijoittumista keskustaan ja aiheutti mm. epävarmuutta kohteiden myynnille.


    • Hienoaupeaa

      Ideapark tuo piristystä Seinäjoen arkeen!!
      Kerrankin hyvin positiivista pohinää !!

      Ja lisäksi ensimmäinen Ideapark joka on tiiviisti keskustan kyljessä!!

      Mahtavaa vaikuttaa hyvin toteutetulta!!
      Uskon vakaasti
      ,Että asiakkaita tulee ympäri maakuntaa ja kauempaakin.

      • Ettänäin

        Myyntimiehen hetätyskello soittelee tasan klo kuus.


      • Iikkoo

        Kauempaakin? Onko suviseurat 2020 prunttimäjes?


    • wroom

      ajelin siitä ohi tuleekohan ne parkkipaikat sinne taa kun lastaus laiturit näytti olevan tielle päin? aika kummasti... eipä niissä muissakaan hirveesti ikkuna pintaa ole...mihins sitä tarvii..periaatteessa kun se ei oikeen ole semmonen arkipäivä ostos putiikki..vittuko sen läpi juoksee arkena?

    • bentsiiniähakemas

      Onko se siellä perällä, sen tiän varres kun mennään peräseinäjoelle, vaiko sitten kun mennään sinne syränmaille, onko tiät aina aurattuja ja kantavi jottei painuskele eikä jää kiinni.

      • nEino

        Siinä raviskan ylistaroon välis, auraa ne raviskallekkin tiet niin samalla tuankin.


      • heleskutimoist-ettimistä

        Pääsöökös kääntymään, jottei sieltä tartte aivan peruutaen tulla pois, peileistä ei onnistu ainakaan peruutus ja joutuu välillä nousemaan autosta pois, kun niskat ei enään väänny ja jos vääntyy vinohon jää-

        onkos se pimiälläkin auki niinkuin ovet, löytyykös sieltä myyjiökin


      • uuttakauhiita-kokoajan

        Mites se piikkihin osto, niinkuin meirän kylällä
        -koko vuaren piikihin ostetahan ja aina kerran vuores kuupatahan
        -kun EU-sta kupruaa rahaa
        .muuten ei sinne kannata meiltäasin lähtiä, ei mitään kahtelemahankaan
        -joukolla tulaan sitten avajaisiin ämpäreille ja makkaroille ja juorahan kahvit päälle
        -portahilla ensin vain käyrähän jottei eksytä syöveteihin ja mistäs sitä arvaa
        -minkaslaisia kärestätaluttajia sinne on kokoontunut hommihin
        -paree se on omin porukoi vähän ihimetellä ja jaakata sitä koko vuosi päälle


      • Mollaantulluostamaha

        Rehupiitlesin uus hitti anturat kaakkohon!


      • niskat-kuntoon

        Noin se pitää mennä ja on hyvää reenausta kyllä ideas jytää liitys seuraaj ja kato-

        >> Flossaus – Uusi hittitanssi minuuteissa haltuun <<


    • Kt67

      Ilmajoelta tuloo heti ekana päivänä hunttajussi mustalla dodge-ram lavamaasturilla, ja ajaa ideaparkin pääoven etehen ripahan kii, kuin euroopan omistaja.

    • yhtäkaivattaisiin

      Pakkanen puri ja nyt ainua sanko on halki, koskas niitä ilimaisia iteasankoja oikein jaetaan.
      Nyt onjo vähän niinkuin hätä sangottomana.

    • veetunmoinenhalli

      Onkos nii että-jotta kaikki mitä hakee tulevassa seinäjoelta -mitä sieltä nyt viitsii haken -hakupaikka on itea. -suurin ja kaunen yleensä peittoaa muut.

      • kuivaksikoppuraksikuihtu

        Kaikki on sitten yhyren katon alla, eikä muita kattoja tarvitakkaan, onhan siinä iteaa


      • Kyläpäällikkö

        Kyllä se suurin ja kaunein on OMA AKKA.


      • tuskin-puhinäkään

        Se oli kyllä hyvin tokaissu joku juoksija,
        -kukaas veettu sitä arkena läpi kahlaa-


    • Joupinnakki

      Mee kattomaan kun on valmis, sitten saat vastauksen älyttömään kysymykseesi! Eihän se ole vielä läheskään valmis, joten turha kysellä etukäteen mitään. Ulkokuorikin vasta alkutekijöissään.

    • Anonyymi

      Keskusta näivettyy entisestään, jos mitään muuta tapahtuu niin ihme on. Onnittelut toki Sukarille.

      • Anonyymi

        Pitkälti samat liikkeet kuin jo nytkin löytyy.. jokunen uusi. Yks tänään julkaistu uus kauppa ilahdutti..


      • Anonyymi

        Uskon että keskusta elää ja kehittyy kysynnän mukaan. Liiketilat ja -tontit muuttuu toimisto-, palvelu- ja asuinkayttöön ja lisääntyvä aktiivisuus tukee myös myymälöiden sijoittumista. Todennäköisesti kaupallinen keskusta tiivistyy mikä on vain hyvä asia.


    • Anonyymi

      No jos ei kannata niin eiköhän Seinäjoen veronmaksajat maksa konkurssin. Paljonkohan maksoi pelkkä tieliittymä tonne pellolle? Taitaa senkin maksaa Seinäjokiset veronmaksajat.
      Onneksi siellä Parkis on vetonaulana Duudson parkki joka on kunnostautunut viime vuosina mainiona tuloksen tekijänä.

    • Anonyymi

      Ei kansa osta kaupasta muuta kuin ruokaa ja deudoranttia. Ne löytyy jo prismasta. Sopurahasta sitten euron heräteostokset, tsaippua ja tsuklaa.

      • Anonyymi

        jos ajantappopaikaksi herkijää siin ei muutakuin kuhinaa piisaa ja kahvkupponen juuaan toisijaan vahtaillen
        mitenkähän kassat paukkuvat noista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jos ajantappopaikaksi herkijää siin ei muutakuin kuhinaa piisaa ja kahvkupponen juuaan toisijaan vahtaillen
        mitenkähän kassat paukkuvat noista

        Tuutsoniparkki tulee olemaan ainoa paikka, missä kuhina käy edes jotenkin. Muutoin tulee olemaan hiljaista ja avaraa, alkuhuuman ja ilmaisten ämpärien jälkeen. Orvon näköseksi jää iso parkkipaikka, kun kourallinen autoja on siellä.

        Nooh, jotain hyvääkin.. Helpottuu aikanaan Ilmajoen suuntaan kulku, kun ei tarvi enää Alakyläs jonottaa, pääsee uusista trampeista, aikanaan. Ideaparkin piha tuleekin olemaan varsinainen oikoreitti monelle, pysähtymättä.


    • Anonyymi

      Onko totta, että Ideaparkkiin ei tule Alkoa? Iso Cittari tulee, missä tehdä viikonloppuruokaostokset. Mutta jos haluaa sunnuntaipihvin tai -paistin kanssa lasin viiniä, tulee lähteä kaupunkiin.
      Toisella puolen kaupunkia oan kaksikin Alkoa. Tällä Alakylä -Jouppi- Katajalaakso-alueella on monen tuhannen asukkaan keskittymä, plus Ilmajoen suuntaan menevät.

    • Anonyymi

      No nuon mäki asian näkisin, jos jotain positiivisuutta haetaan.

    • Anonyymi

      Varmasti se Alko jossain vaiheessa Ideaparkkiin siirtyy jostain esim. Pohjasta. Prisman Alko pysyy. Keskustan Alko voisi lopettaa kokonaan, juopot lakkais hyörimästä Keskuspuistossa... siirtyisivät Nurmoon :D

    • Anonyymi

      Hetkinen, onko Pohjaski alko?

      • Anonyymi

        Minimanissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minimanissa

        Minimanin Alko on todella hyvinm piilotettu sivulle ja seinien taakse. Vain satumaisella tuurilla sattuu juuri ja juuri kiinnittämään huomion siellä katon rajassa vilkkuvaan pieneen punaiseen mainoskylttiin. Itselläkin meni muutama vuosi ennenkuin sen vahingossa huomasin. Ollut siellä kuulemma jo muutaman vuoden


    • Anonyymi

      Miks ideaparkkiin tulee pelkästään Cittari, eikä Prismaa ollenkaan. Prisma on kuitenkin ruokien osalta tuntuvasti halvempi, joten ajan kyllä jatkossakin sinne toiselle laidalle kaupunkia. Hullua maksaa Cittarille samoista ruokavärkeistä 15-20% enemmän, vrt Prisma.

      Esim sama Valion juustosiivupaketti maksaa Prismassa 3,45 ja Cittarissa 4,65. Ja sama suhde muillakin tuotteilla. Äkkiä kun joka tuote on euron kalliimpi, niin Prismassa totutut 80 euron ostokset maksaakin äkkiä 100 euroa Cittarissa. Taitaa olla Cittari tarkoitettu rikkaille maajusseille sekä lottovoittajille.

      • Anonyymi

        Kuka hullu ny ylihintaa maksaa, pyytäähän aina saa. Prisma ei tonne ikinä siirry, ja pitkään se otti vissiin keskollakin että päättivät muuttaa.


    • Anonyymi

      Kesko oli ensimmäsiten joukossa sinne menemään.
      Ja EEPEEkin harkitsi pitkään vakavasti avaavansa sinne Hyllykalliota pienemmän Prisman mutta päättivät lopulta keskittyä Hyllykalliolle.

      EEPEEhän voisi rakentaa sen toisen Prismansa Joupin Cittarin nykyiseen tilaan ;)

    • Anonyymi

      Paikkakuntalaiset odottaa sitä niinkun 40 luvulla uuden messiaan tuloa ja 80 luvulla Kotipizzan tuloa..tää on ny vaan suurempi tuleminen..uusi messias...ja Sukari nauraa..vuokrat juoksee kaupungin tekemillä pohjilla seuraavat 10v...vaikka ilman asiakkaita..kiitos avaruusaluksen kapteeni.sankoin joukoin jo mentiin mainoskikkaan laajennuksesta..avajaisiin rynnätään..totuus tulee joulun ja alen jälkeen...maaliskuussa hiljenee..

    • Anonyymi

      Aika sen näyttää,kuinka käypi.

    • Anonyymi

      Jess!!! Scandinavian Bistroonkin tulee lounasbuffetti. Napa rutkuu ;)

      • Anonyymi

        Lisää jakajia, riittääkö jaettavaa ?
        Kuka putoo eka ?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kultaseppä Hanhiniemi osti omat tilat keskustasta.
        Toiset uskoo omaan tuotteeseensa, markkinointiinsa ja kilpailukykyyn, toiset etsii asiakasvirtoja saadakseen kauppaa. Tämä on yksityisten yritysten suurin haaste kun kuvitellaan että kauppaa tulee kun on ohikulkijoita, ja samalla teemalla tiloja vuokrataan.
        En ole koskaan käynyt Lempäälän ideaparkissa ”kellosepän” liikkeessä, muissa putiikeissa kylläkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kultaseppä Hanhiniemi osti omat tilat keskustasta.
        Toiset uskoo omaan tuotteeseensa, markkinointiinsa ja kilpailukykyyn, toiset etsii asiakasvirtoja saadakseen kauppaa. Tämä on yksityisten yritysten suurin haaste kun kuvitellaan että kauppaa tulee kun on ohikulkijoita, ja samalla teemalla tiloja vuokrataan.
        En ole koskaan käynyt Lempäälän ideaparkissa ”kellosepän” liikkeessä, muissa putiikeissa kylläkin.

        Hanhiniemi ei ole kultaseppä. Eikä kellohuoltaja. Säälittäviä räpellyksiä tekee tämä "seppä"


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Eivätkö meidän Seinäjoen päättäjät käyneet ollenkaan katsomass miten kävi Riihimäellä. Siellä autioutui koko keskusta kun erillään olevalle asemanseudulle rakenettiin ostoskeskukset. Ja nyt myös nämä asemanseudun ostoskeskuksetkin ovat tyhjillään!
      Ihmiset ovat siirtyneet nettiostoksiin.

    • Anonyymi

      Kaupunginjohto oli oikein innokas Riihimäen matkallaan ja sai paljon uusia ideoita keskustan autioittamiseen. Autoilua täytyy hankaloittaa niin ettei asiakkaat pääse kauppoihin. Tilalle saa rakentaa vain asuntoja ja kaupoista on päästävä eroon ja lopullisena tarkoituksena on suuri keskustan kattava puisto jonne pääsee vain jalan ja joka on täynnä kerrostaloja.

      Vuoden-parin kuluttua aletaan rakentaa katettua ja mahdollisesti lämmitettyä tunnelia tai katosta uudelta torilta kaupungintalolle.
      Kansainväliset arkkitehdit kutsutaan osallistumaan tähän 10-15 miljoonaa maksavaan maailman kauneimpaan kävelykatuun ja kadut katkaistaan autoliikenteeltä. Jatkossa Seinäjoki saa paljon kansainvälisiä vierailijoita jotka tulevat ihastelemaan uutta urbaania kävelykeskustaa.

    • Anonyymi

      Ihmetelly että miksi Seinäjoen keskustaan tehtiin kävelykatu jos kaikki kaupankäynti siirtyy sieltä pois.
      Minkä vuoksi ne ihmiset siellä kävelisi?

      • Katettua tilaa tulee niin paljon, että sinne mahtuu vaikka Lapuan kokoisen kaupungin väestö suojaan säältä.
        Toivottavasti saadaan tilat joissa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia ja muuta mukavaa. 👩🏼‍🎤👨🏼‍🎤


      • Anonyymi

        Miten niin siirtyy? Taidat olla huhupuheiden ja lehtikirjoittelun uhri.
        Voi ottaa hieman itsekin selvää eikä uskoa totuuksina kaikkea mitä Ilkka kirjoittaa.


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Katettua tilaa tulee niin paljon, että sinne mahtuu vaikka Lapuan kokoisen kaupungin väestö suojaan säältä.
        Toivottavasti saadaan tilat joissa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia ja muuta mukavaa. 👩🏼‍🎤👨🏼‍🎤

        Kyllä notilla on riesa, kun tua seinäjoki ei mitenkään kiinosta, vaikka kuinkas huhumyllyäs pyörität taivastelusta.

        Ei taivahalta löydy mitään katseltavaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä notilla on riesa, kun tua seinäjoki ei mitenkään kiinosta, vaikka kuinkas huhumyllyäs pyörität taivastelusta.

        Ei taivahalta löydy mitään katseltavaa.

        Se että sinä et ole nähnyt marsilaisia, ei sulje pois mahdollisuutta että heitä voisi olla.
        Jonain päivänä Marsissa on ihmisten asuttama siirtokunta. 👽
        https://www.is.fi/tiede/art-2000000751153.html


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Se että sinä et ole nähnyt marsilaisia, ei sulje pois mahdollisuutta että heitä voisi olla.
        Jonain päivänä Marsissa on ihmisten asuttama siirtokunta. 👽
        https://www.is.fi/tiede/art-2000000751153.html

        nuorissa_on_tulevaisuus

        16.9.2016 14:36
        Sinun päästäsi ei näytä löytyvän vastausta yksinkertaiseen kysymykseeni.


    • Anonyymi

      Suviseurat pysyvästi?

    • Anonyymi

      Ideaparkista on 3 kilometriä bussiasemalle, joten bussiaikataulut voisi olla paremmat sen avajaisten jälkeen..

    • Anonyymi

      Tuskin keskustasta ainakaa kaikki liikkeet (vaate ym) sinne muuttaa. Syy tuntuu olevan se koska aukioloaikoja joutuu todennäköisesti laajentamaan, ainakin vkonloppuisin. Lempäälän Ideaparkissahan on arkisin liikkeet avoinna klo 20-21 saakka lauantaisin ja sunnuntaisin ainakin klo 18 saakka. Katsotaanpas tuleeko tälle Ideaparkille samat aukioloajat vai ei. Sunnuntaisin keskustassa on kaikki liikkeet kiinni..

    • Anonyymi

      Seinäjoen Ideapark varmasti saadaan joten kuten menestymään mutta suuri pointti tulee olemaan siinä, miten sinne pääsee kulkemaan julkisilla. Ratikka tms. tulisi tosi tarpeeseen. Bussin pitää olla sellainen, jossa ei ole portaita! Täkälaiset ovat tottuneet vain tasamaalla kulkuun. "Mäkiä" ei saa olla. Ja bussipysäkiltä tasainen liukuhihnakuljetus pääovelle, jotta vaan yhtään ei tarvitse kävellä. Autosta kannattaa ottaa kuva, jos autolla on liikkeellä, jotta voi sitä näyttää tutuille. Identiteettihän täkäläisillä pitkälti kytkeytyy siihen, millaisella autolla sitä ajaa. Jos sattuis, ettei Seinäjoen Ideaparkissa saisikaan autoa ulko-oven eteen heti. Invalidipaikoille vartiointi. Muutoin se täyttyy heti aamulla sellaisten usein viskeraalisten kovapäiden autoista, joissa inva-lupaa ei ole.

    • Anonyymi

      Saisi olla auki MA-TO 22 saakka, PE-LA 24 saakka ja SU 21 saakka.
      Seinäjoella kun S-marketeissa ja K-kaupoissakin väkeä tuntuu olevan eniten klo 21-23
      Kesä-sunnuntaisin Kivistön S-marketissa paljon väkeä vielä 24 saakka.

      • Anonyymi

        Eikö noi kaupat kuitenkin palvele lähiseutujaan?

        Ideaparkin pitäisi vetää väkeä öbaut kolmesta maakunnasta, jotta homma kannattaa. Kuinka usein jotkut vaasalaiset lähtee tunnin ajomatkan päähän johonkin hajuttomaan ja mauttomaan hehtaarihalliin ostoksille kauppoihin, jotka löytyy jo nyt sieltäkin?


    • Anonyymi

      Kuka ottaa vastuun kaupungin tuhoutumisesta - se joka on antanut tälle Ideapeltoparkille rakennusluvan. Ajatelkaapa, että sellainen järjetön 1- kerroksinen hökötys on rakennettu pellolle, jonka pitäisi olla televaisuuden omakotilähiö. Ja Seinäjoen keskusta palautuu käpykyläksi jälleen.

      Eivätkö Seinäjoen päättäjät käyneet ollenkaan katsomassa miten kävi Riihimäellä. Siellä autioutui koko keskusta kun erillään olevalle asemanseudulle rakenettiin ostoskeskukset. Ja kaupunki on nyt kuollut ja nyt myös nämä asemanseudun ostoskeskuksetkin ovat tyhjillään!

      Ideaparkhökötys piti tulla myös Nummelaan 1- tien varteen mutta silloinen misteri Vapaavuori (nykyinen Helsingin pormestari) laittoi välittömästi hankkeen jäihin järjettömänä ympäristönpilaanana.

      • Anonyymi

        Juurikin näin.. kyllä vieraat ihmetellet touhua ja ite häpeilty ja harmiteltu


    • Anonyymi

      Saksassa kun oltiin, käytiin kaupasta ostamassa muutama olutpullo, kello taisi olla tuolloin joku 23 aikoihin. Viiniäkin olis saanu samasta kaupasta, eikä kukaan puhunu kellonajoista mitään.

      Kyllä Suomessakin pitäis tää holhous lopettaa, eikä leikkiä jollain kellonajoilla, milloin saa ostaa ja milloin ei. Mitä eroa sillä ny oikeesti on, haenko iltakaljani klo 20.55 vai 21.05. Nyt jos olet minuutinkin myöhässä kassalla, niin siihen jää oluet. On kyllä typerää touhua suomenmaassa.

      Mullakin välillä on iltatuureja, jolloin työ loppuu klo 21. Ei auta töistä tullessa hakea olutta, vaikka kauppa olisikin auki. Pitää vaimolle erikseen soittaa ja pyytää tätä erikseen lähtemään kauppaan varta vasten muutamaa olutta hakemaan. Bensaa kuluu turhaan, erikseen kun pitää lähteä. Jos ei olisi holhousta, niin voisin töiatä tullessani klo 21.15 ostaa olueni kaupasta, samalla kun ajelen kotio. Mutta ei niin ei, koska Suomi.

      • Anonyymi

        Hölynpölyä: Et ole koskaan käynyt Saksassa, et edes osaa saksan kieltä, etkä tiedä siellä olevien kauppojen aukioloista yhtään mitään!!!! Olet täysi Trolli!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hölynpölyä: Et ole koskaan käynyt Saksassa, et edes osaa saksan kieltä, etkä tiedä siellä olevien kauppojen aukioloista yhtään mitään!!!! Olet täysi Trolli!

        No ootpa säkin vatipää-juntti, olen kuule asunut Saksassa. Pääosa ruokakaupoista on auki 21-22:een, mutta muutama ruokakauppa on avoinna aina puolille öin asti. Ja olutta saa siihen asti ostaa, kunnes kauppa menee kiinni. Mielestäni osaan saksaa varsin hyvin, mutta sinunlainen pelle et ole saksaa opiskellut edes yläasteella.


      • Anonyymi

        Vähän myötätuntoa vastaukselles näille " vatipää-juntti "
        -näitä ei ookule seinäjoella yhtä -näitä on siellä kuules paljon kulhopäitä.


    • Anonyymi

      Sopuraha tuossa Ideaparkin avauksessa pärjää parhaiten. Vaimot menevät kiertelemään tuonne ei mitään mikä miehiä kiinnostais halliin ja äijät Sopurahaan. Tuolla on tarjonta ja hinnat kuitenkin kohdallaan👍🏻👍🏻 Myös kaupanteon meininki👌🏻👌🏻

    • Anonyymi

      Mites kolua ostetaisiin enempi mitä tähänkään asti

    • Anonyymi

      Miten jollain voi olla päivä pilalla kun ei saa olutta? Alkoholistin merkki? Mikset osta samalla kertaa koko vuoden tarpeita jos on pahoja vieroitusoireita muuten?

    • Anonyymi

      Nyt meni varmaan ajatus ohi?

      • Anonyymi

        Jaa se on ideaparkissa vesivahinko jo ennenkuin putiikki on edes auki. Nooh mitä voi odottaa, kun lestaadiolaiset tekee puoli-ilman?


    • Anonyymi

      Ei ole vesivahinkoa, vaan on viemäriverkossa vääränlaiset sepelit, vaihdetaan parhaillaan lecasoraan.

      • Anonyymi

        Täyttääkö ne putket nyt vaihteeksi lecasoralla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täyttääkö ne putket nyt vaihteeksi lecasoralla?

        Ei hyvä jumala!!!!!!!


      • Anonyymi

        Minkälaiset sorat sinne viemäriverkkoon kuuluu? Essolla puhuivat, että olisi yhteensä 3km viemäriputkea uusittava?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkälaiset sorat sinne viemäriverkkoon kuuluu? Essolla puhuivat, että olisi yhteensä 3km viemäriputkea uusittava?

        Koskuen Essollako?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkälaiset sorat sinne viemäriverkkoon kuuluu? Essolla puhuivat, että olisi yhteensä 3km viemäriputkea uusittava?

        3,5km taitaa olla. Ei tuu pysymään korjaamalla ja maaperän kanssa tulossa muutakin haastetta. Saakohan tota vastaan lainaa, kelpaako edes vakuudeksi (realisointi hankalaa) ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        3,5km taitaa olla. Ei tuu pysymään korjaamalla ja maaperän kanssa tulossa muutakin haastetta. Saakohan tota vastaan lainaa, kelpaako edes vakuudeksi (realisointi hankalaa) ?

        Sepelit pois ja uretaania tilalle, sitä menee jonkin verran kolmeen kilometriin, kun lattian alle on tehty miehen mentävät käytävät putkien uusimiseen.😥😥😥😥


    • Anonyymi

      Sepelit pois, ja holvata tila betonilla. Putket säädettävien kannattimien varaan. Tarkistus ja säätö tietyin väliajoin. Kannattaa tehdä miehen mentävistä tunneleista tarpeeksi suuret, ja pysyvä ratkaisu, betonivaluineen. Ettei tartte joka kerta kaivaa tunneleita uudestaan, imuautojen avustamana.

      • Anonyymi

        ;) asiantuntevaa kommenttia, missä partiossa sä samoilet? Ei siellä viemäriputkistoja vaihdeta uusiin, ne kannatetaan Lecasoralla uusiin kaatoihin. Sut pitäs kolvata Ideaparkin pystymainokseen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ;) asiantuntevaa kommenttia, missä partiossa sä samoilet? Ei siellä viemäriputkistoja vaihdeta uusiin, ne kannatetaan Lecasoralla uusiin kaatoihin. Sut pitäs kolvata Ideaparkin pystymainokseen!

        Jaa nämä läjäs/vaurioituneet putketko oikeasti jätetään tänne? Terveisiä imurimies täältä luolasta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa nämä läjäs/vaurioituneet putketko oikeasti jätetään tänne? Terveisiä imurimies täältä luolasta

        Jätä vaan, pääsee rotat oikaseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ;) asiantuntevaa kommenttia, missä partiossa sä samoilet? Ei siellä viemäriputkistoja vaihdeta uusiin, ne kannatetaan Lecasoralla uusiin kaatoihin. Sut pitäs kolvata Ideaparkin pystymainokseen!

        No mites valopää se lekasora, kun sen alta katoaa savi joka kevät?


    • Anonyymi

      Juu, siis taitaa olla niin että pääasia on sen rakentaminen ja alku, sen jälkeen tilanne vakiintuu joksikin aikaa kun uutuuden kiinnostusta riittää...
      Sitten voi käydä niin että omistajat vaihtuvat.

      Mikään kaupan keskittymä ei ole ikuinen, elinkaari on olemassa jo valmistuessa, tarjonta muuttuu ihan samoin kuin kirjakaupoissakin, niitä vielä joskus luettiinkin, nykyisin se lukeminenkin on jo vähäistä.
      Monien liikkeiden tarjonta on nykyisin muutenkin kovin yhtenäistä, eikä sillä tavoin edes satunnaisiin hankintoihin aina innostavaa, jos etäisyyttäkin kauppakeskuksiin on.

      Kauppakeskusten ongelma taitaa olla ne liiketilojen kulut, jotka varmasti ovat korkeat, luultavaa on että niiden kauppakeskusten ulkopuolella selviytyy paremmin kuin sisällä, jos liike-idea ja tuotevalikoima on sopiva.

      Näitä kauppamonumentteja on syntynyt aika monta, pääosa ei pitkällä ajalla säily hengissä, eikä oikein taida olla kaikkien kauppiaidenkaan tai kävijöiden mieleen
      tai odotuksia vastaavia.

      Sellaista se on se suuruuden ihannointi ja autuus.
      Onkohan sitä jossain oikeasti ?
      Aikansa kutakin siis.

      • Anonyymi

        Ei sitä tiedä jos joku veivaisi sinne pyörällä Kortesjärveltä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä tiedä jos joku veivaisi sinne pyörällä Kortesjärveltä.

        Burger King on huomioinut maalaiset, heidän autokaistalle mahtuu traktorilla! 🤣

        "– Olen huomannut, että pohjalaiset tulevat autokaistalle jos jonkinlaisella laitteella. Se on hyvä, että tähän mahtuu." Lainaus netti-Ilkasta.


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Burger King on huomioinut maalaiset, heidän autokaistalle mahtuu traktorilla! 🤣

        "– Olen huomannut, että pohjalaiset tulevat autokaistalle jos jonkinlaisella laitteella. Se on hyvä, että tähän mahtuu." Lainaus netti-Ilkasta.

        Suuriin ostoskeskuksiin myös monia yksityisiä, kunnallisia ja kirkollisia palveluita, mm. kirjasto- ja lehtilukusali piste, seurakunnan kohtaamis- ja hiljentymispaikka, terveydenhuoltoa, lääkäreitä, apteekki, erityisliikkeitä, sähkölatauspiste autoille, näköalaravintola, hotelli, ym., ym. Yksi tie ja monta asiaa ihan hyvä.


    • Anonyymi

      Kuinkas esim kauppakeskus Redi lähti pyörimään siellä "sivistyksen" kehdossa? Jos en väärin muista niin aika tahmeeta on ollut liikkeelle lähtö?

      • Anonyymi

        Tahmeeta vaikuttas edelleen olevan ja Tripla tuskin helpottaa asiaa. Mutta onhan tätä aikaa...


      • Anonyymi

        Redi oli täysin kännissä suunniteltu ja sieltä ei meinaa osata ulos jos sinne joutuu. Kukaan sinne uskalla toista kertaa mennä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Redi oli täysin kännissä suunniteltu ja sieltä ei meinaa osata ulos jos sinne joutuu. Kukaan sinne uskalla toista kertaa mennä.

        Eipä tuolla keskustassa nyttenkään ketään kulje joten parempi se on kehitellä sellaasta että se raha jää tähän kaupunkiin


    • Anonyymi

      Samaa olen miettinyt. Seinäjoen käyttäytyminen naapurikuntia kohden on agressiivista ja ylimielistä.
      Lapualla tuli mitta täyteen ja laittoivat oman kauppakeskuksen. Kunhan suupohjan puolelle nousee oma kauppakeskuksensa, alkaa seinäjoki olla ihmeissään.

      Hetkinen, Lapuan uusi kauppakeskus, missä?

      • Anonyymi

        Kyllä seinäjoki saa kyllä pitää omansa ja aivan sanoiskos kontallaan, kuis tavarat piisaa

        On se suomen pullistelevin paikka ja niin isooo vielä,
        kaikkia pitää ominaan kuntayhtymät ja muut sellaiset vastaavuudet, saahan siinä lainavehkeitä kehua- jotta katokaas nyt, näihin haluaisivat vielä omat johtomiehesä, voihan lutuna sentään tuota näitten pääparkaa...


    • Anonyymi

      Olen pettynyt Ideaparkin vaateliikkeisiin. Samat löytyy jo keskustasta eli vain pari uutta...

      N21

      • Anonyymi

        Onhan hauska lukea tätä ketjua ; ) Miks joillekin on vain vaikeaa hyväksyä että ideapark tulee ja kauppoja tulee lisää ja sielä käy väkeä varmasti. Onhan se harmi että se vetää Seinäjoen keskusta väkeä ehkä pois mutta jos on liike keskustassa joka on erilainen niin se pitää kyllä omat asiakkaansa jotka käy myös jatkossa sielä vaikka vierailisikin ideaparkissa. On nyvä että Seinäjoki saa tuollaisen ja saa kasvua yms. Kurikka ja ilmajoki on kuihtunut jo vuosikausia ja kuihtuminen vain jatkuu kun on niin pieniä eikä kukaan halua jäädä niihin vaan opiskelemaan ja isompiin kaupunkeihin. Harmi maataloudelle koska kurikassa ja ilmajoella on maataloutta ollut paljon aina, jos tämän nyky trendin mukaan kaikki nuoret muuttaa isoihin kaupunkeihin eikä ole jatkajaa maatalouteen niin ongelmia on tiedossa lähitulevaisuudessa....mutta oikea paikka avata uusi ideapark.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan hauska lukea tätä ketjua ; ) Miks joillekin on vain vaikeaa hyväksyä että ideapark tulee ja kauppoja tulee lisää ja sielä käy väkeä varmasti. Onhan se harmi että se vetää Seinäjoen keskusta väkeä ehkä pois mutta jos on liike keskustassa joka on erilainen niin se pitää kyllä omat asiakkaansa jotka käy myös jatkossa sielä vaikka vierailisikin ideaparkissa. On nyvä että Seinäjoki saa tuollaisen ja saa kasvua yms. Kurikka ja ilmajoki on kuihtunut jo vuosikausia ja kuihtuminen vain jatkuu kun on niin pieniä eikä kukaan halua jäädä niihin vaan opiskelemaan ja isompiin kaupunkeihin. Harmi maataloudelle koska kurikassa ja ilmajoella on maataloutta ollut paljon aina, jos tämän nyky trendin mukaan kaikki nuoret muuttaa isoihin kaupunkeihin eikä ole jatkajaa maatalouteen niin ongelmia on tiedossa lähitulevaisuudessa....mutta oikea paikka avata uusi ideapark.

        Malta ny nukkua vielä muutama yö ja aletaan sitten katella oikeasti käykö saranat ja kiliseekö kassat. Ankkuria ja IP:tä on hypetetty jo yli 10v mutta avajaisten jälkeen on muutakin dataa kuin myyntipuheita. Tilastollisesti nähdään kuitenkin 5-10 konkurssia ekana vuotena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Malta ny nukkua vielä muutama yö ja aletaan sitten katella oikeasti käykö saranat ja kiliseekö kassat. Ankkuria ja IP:tä on hypetetty jo yli 10v mutta avajaisten jälkeen on muutakin dataa kuin myyntipuheita. Tilastollisesti nähdään kuitenkin 5-10 konkurssia ekana vuotena.

        Ekat viikot ja kuukaudetkaan ei kerro mitään. Uutuudenviehätys ja joulusesonki tuo porukkaa kyllä tuonne. Itsekin käyn ihmettelemässä.

        Mutta sitten kun mennään tammi- ja helmikuulle alkaakin todellinen totuus. Kuka siellä käy arkipäivänä aamupäivällä... Voi olla hieman hiljaista!

        Yhdysvalloissa monet kauppakeskukset on jo kaatuneet ja lisää kaatuu. Verkkokauppa on päivän sana ollut jo pitkään. Miksi ihmiset ostaisi kalliilla välikäsien kautta, kun saman saa halvemmalla vaikkapa Amazonin kaltaisista paikoista. Niiden myynti kasvaa joka vuosi rajusti. Kivijalkakauppojen myynti taas laskee. Ei ole ihme, että Sukari jo möläytti, että myymässähän tuota Ideaparkia ollaan. Toimitusjohtaja yritti paikkailla asiaa, mutta Sukari oli totuuden jo sanonut.

        Ei täällä oleva väkimäärä ja ostostarpeet lisäänny, vaikka rakennettaisiin kymmenen Ideaparkia vierekkäin.

        Äkkiä rahat pois, kun alussa näyttää kaikki lupaavalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ekat viikot ja kuukaudetkaan ei kerro mitään. Uutuudenviehätys ja joulusesonki tuo porukkaa kyllä tuonne. Itsekin käyn ihmettelemässä.

        Mutta sitten kun mennään tammi- ja helmikuulle alkaakin todellinen totuus. Kuka siellä käy arkipäivänä aamupäivällä... Voi olla hieman hiljaista!

        Yhdysvalloissa monet kauppakeskukset on jo kaatuneet ja lisää kaatuu. Verkkokauppa on päivän sana ollut jo pitkään. Miksi ihmiset ostaisi kalliilla välikäsien kautta, kun saman saa halvemmalla vaikkapa Amazonin kaltaisista paikoista. Niiden myynti kasvaa joka vuosi rajusti. Kivijalkakauppojen myynti taas laskee. Ei ole ihme, että Sukari jo möläytti, että myymässähän tuota Ideaparkia ollaan. Toimitusjohtaja yritti paikkailla asiaa, mutta Sukari oli totuuden jo sanonut.

        Ei täällä oleva väkimäärä ja ostostarpeet lisäänny, vaikka rakennettaisiin kymmenen Ideaparkia vierekkäin.

        Äkkiä rahat pois, kun alussa näyttää kaikki lupaavalta.

        Käyhän siellä väkeä joulun jälkeenkin ja joka päivä valtavasti, Ideapark on mahtava nähtävyys... kaupassa käy ihmisiä joka päivä aamusta iltaan, nytkin oli tänä aamuna jo cittaris valtavasti asiakkaita ja apteekissa. Eli jatkossakin Ideaparkissa tulee käymään väkeä aivan valtavasti. :) Power on kans hyvä kassamagneetti jossa kauppaa tehdään rajusti aamusta iltaan. Ja syömässähän pitää jokaisen käydä välillä: jopa noiden 1000 työntekijän jotka pyörittävät tuota kauppakeskusta. hehe. Innolla odotamme jo avajaisia ja tarjouksia. Toivottavasti CM-kauppias pistää kinkkuja puoleen hintaan heti avauksessa. ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Malta ny nukkua vielä muutama yö ja aletaan sitten katella oikeasti käykö saranat ja kiliseekö kassat. Ankkuria ja IP:tä on hypetetty jo yli 10v mutta avajaisten jälkeen on muutakin dataa kuin myyntipuheita. Tilastollisesti nähdään kuitenkin 5-10 konkurssia ekana vuotena.

        Hei tieteilijä, tuskin nähdään ensimmäisenä vuotena ainoatakaan konkurssia ideaparkissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei tieteilijä, tuskin nähdään ensimmäisenä vuotena ainoatakaan konkurssia ideaparkissa.

        Yksi firma ei kauaa enää selviä, hyvä jos edes avajaisiin. Duudsonit Parkki tehnyt jo miljoonatappioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan hauska lukea tätä ketjua ; ) Miks joillekin on vain vaikeaa hyväksyä että ideapark tulee ja kauppoja tulee lisää ja sielä käy väkeä varmasti. Onhan se harmi että se vetää Seinäjoen keskusta väkeä ehkä pois mutta jos on liike keskustassa joka on erilainen niin se pitää kyllä omat asiakkaansa jotka käy myös jatkossa sielä vaikka vierailisikin ideaparkissa. On nyvä että Seinäjoki saa tuollaisen ja saa kasvua yms. Kurikka ja ilmajoki on kuihtunut jo vuosikausia ja kuihtuminen vain jatkuu kun on niin pieniä eikä kukaan halua jäädä niihin vaan opiskelemaan ja isompiin kaupunkeihin. Harmi maataloudelle koska kurikassa ja ilmajoella on maataloutta ollut paljon aina, jos tämän nyky trendin mukaan kaikki nuoret muuttaa isoihin kaupunkeihin eikä ole jatkajaa maatalouteen niin ongelmia on tiedossa lähitulevaisuudessa....mutta oikea paikka avata uusi ideapark.

        Jaa vai on kuihtunut Ilmajoki,millähän mittarilla mitattuna? Pinta-ala on ainakin Wikin mukaan pysynyt suunnilleen samana,mitä nyt yksi mettäkylän reuna annettiin Äsjoen vaivooksi Pjoen kupeesta joku vuosi takaperin.Asukasluku on muuttovoittoinen,Pellot on Suomen parhaita laadultaan ja niitä on riittävästi,n. hehtaari per asukas.Uudenaikaisia maatalousrakennuksia tehdään vilkkaasti koska tilakoot kasvaa Euroopan tasolle. Kouluja on saneerattu ,terveyskeskusta on saneerattu ja laajennettu,uusia päiväkoteja on rakennettu kasvaviin tarpeisiin ja lisää valmistuu koko ajan koska nuoria perheitä muuttaa lisää kokoajan,varsinkin Seinäjoelta koska täällä on tilavampia ja halvempia tontteja ja kulkuyhteydet hyvät joka suuntaan. .jne.Opiskelemaan täältä kyllä lähdetään ,varsinkin yliopistoihin.Tietääkseni myös Seinäjoelta on lähdettävä jos aikoo opiskella yliopistossa.


    • Anonyymi
    • Ei ideaparkia suljeta vaikka muutama myymälä lopettaisikin. Uusia tulee tilalle. Näin se kaupan alalla menee, kyltit vaihtuvat, elämä jatkuu.

      Ideapark asettaa haasteita ympäristön pikkukaupungeille, koska se lisää Seinäjoen houkuttavuutta nuorten parissa.
      Se nyt vain on fakta, että kaupunki jossa on kaikkea, vetää puoleensa. Opiskelemaan lähtenyt ei palaa pikkukaupunkiin jossa ei ole mitään, ei töitä, ei huvituksia eikä palveluita.

      Ostokset voi tehdä missä tahansa, myös naapurikaupungissa ja siihen Ideaparkin idea perustuukin, odotetaan ostosvirtaa jopa 200km:n säteeltä.
      Keskiselle tuli joskus asiakkaita jopa Venäjältä.
      Se aika on mennyt, eikä Keskisen ravintolatarjontaa juuri kuule kehuttavan.
      Ideaparkissa tätä ongelmaa ei ole ja lapsille on tarjolla viihdettä joka päivä.

      Ideaparkin myötä Seinäjoki on ihka oikea perhekoon kaupunki.

      • Anonyymi

        Seinäjoki kasvaa vain naapurikuntia kuihduttamalla. Jos pidät Seinäjokea suurena paikkana, niin käy nyt matkailemassa vähän muuallakin Suomessa. Nuoret haaveilee vähän muusta kuin Seinäjoella asumisesta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Seinäjoki kasvaa vain naapurikuntia kuihduttamalla. Jos pidät Seinäjokea suurena paikkana, niin käy nyt matkailemassa vähän muuallakin Suomessa. Nuoret haaveilee vähän muusta kuin Seinäjoella asumisesta.

        Turha sinun on Seinäjokea syyttää Ideaparkin rakentamisesta. Seinäjoki odotti kiltisti josko Lapua rakentaisi Novaparkin ja kun sitä ei tullut, niin Seinäjoella alettiin hommiin vasta sitten.

        Nykyajan nuoret ovat newyorkit nähneet ja ahdistaviksi havainneet. Täytyy nukkua ikkuna kiinni, kun Broadwayllä kuuluu aseiden pauke öisin ja kulmilla haahuilee luurankomaisia narkkareita ja pahvilaatikossa nukkuvia ihmisiä. Aamulla ovimies vain toteaa, että kulman takana ammuttiin joku, jos kysyt paukkeesta.
        Ei varsinaisesti houkuttele iltalenkille, toisin kuin Joupiskan uudet, valaistut portaat ja esteetön kuntorata nähtävyyksineen.

        Mitä Seinäjoella ei ole, sitä ei ihminen tarvitse. Ei vanha eikä nuori.


      • Anonyymi

        200km mihin suuntaan? Lempäälän Idikseen on 200km! Veikkaan ettei sieltä lähdetä pelkän, jo kovimman menestyksen huuman nähneiden, Ruutsonien takia. Ja vaikka Sukari nyt väittää ettei myy Ääsjoen Idistä niin myy varmaan. Näin sanoi Oulun kanssa ja miten kävi? Ja Lempäälä on hänen lempilapsi.

        Kyllä se viihdetarjonta loppuu kun alkuhuuma saadaan pois. Lempäälässä on silloin tällöin tempauksia. Ihmiset tympääntyy jos joka päivä on jotain järjetöntä häsinää.

        Seinäjoen tavoite on puolet siitä mikä Lempäälän toteutunut kävijämäärä oli 2018


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Turha sinun on Seinäjokea syyttää Ideaparkin rakentamisesta. Seinäjoki odotti kiltisti josko Lapua rakentaisi Novaparkin ja kun sitä ei tullut, niin Seinäjoella alettiin hommiin vasta sitten.

        Nykyajan nuoret ovat newyorkit nähneet ja ahdistaviksi havainneet. Täytyy nukkua ikkuna kiinni, kun Broadwayllä kuuluu aseiden pauke öisin ja kulmilla haahuilee luurankomaisia narkkareita ja pahvilaatikossa nukkuvia ihmisiä. Aamulla ovimies vain toteaa, että kulman takana ammuttiin joku, jos kysyt paukkeesta.
        Ei varsinaisesti houkuttele iltalenkille, toisin kuin Joupiskan uudet, valaistut portaat ja esteetön kuntorata nähtävyyksineen.

        Mitä Seinäjoella ei ole, sitä ei ihminen tarvitse. Ei vanha eikä nuori.

        Niin,

        maalaiskaupunki se on ollut ja aina tulee olemaan. Siitä ei tule metropolia tekemälläkään


    • Anonyymi

      Sekaasta on putkistot pettää ja kaupat pian konkkaa pitkin ja poikin sekä maakunta jättää, voi tätä kaaospoikasta -mikä on rakennetu ja täysin omatakeisesti.

      • Anonyymi

        Sitä luulaan, jotta makunnasta juosta vapaaehtoisesti seinäjoella -päinvastoin !
        Mutta kun tämä on kaikki kuntayhtymät ja vastaavat vetassu pikkumäelleen, näissä on ollut pakko virailla asioineen, muuten lähäretään ja äkkiää seinäjoelta tästä yksipuolisesta huutosakista ja kauas pitämään ja pysyvää rajaa tähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä luulaan, jotta makunnasta juosta vapaaehtoisesti seinäjoella -päinvastoin !
        Mutta kun tämä on kaikki kuntayhtymät ja vastaavat vetassu pikkumäelleen, näissä on ollut pakko virailla asioineen, muuten lähäretään ja äkkiää seinäjoelta tästä yksipuolisesta huutosakista ja kauas pitämään ja pysyvää rajaa tähän.

        Maakunnasta käydään ihan vapaaehtoisesti Seinäjoella töissä, samalla käydään ostelemassa viikonlopun kauppatavarat Prismasta tai Ideaparkista!
        Eilenkin oli sellaiset ruuhkat kaduilla, että oli varmasti porukkaa muualtakin kuin Seinäjoelta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maakunnasta käydään ihan vapaaehtoisesti Seinäjoella töissä, samalla käydään ostelemassa viikonlopun kauppatavarat Prismasta tai Ideaparkista!
        Eilenkin oli sellaiset ruuhkat kaduilla, että oli varmasti porukkaa muualtakin kuin Seinäjoelta.

        Seinäjoen tarkoitusperät on hyvä esitellä ja tuoda esille, mikä tuon veuhkaamisen takana aina on ja on ollut ja tulee olemaan.


    • Anonyymi

      Perjantai iltana Seinäjoen keskustassa oli vain yksi taksi-auto liikkeellä, muuten lähes täysin hiljaisen kuollutta. Todellakin ihmiset tekivät hartiavoimin lähtöä pois kun kaupunki tyhjeni muutamassa tunnissa - olivat tulleet maakunnasta.

      • Anonyymi

        Lapualaaset ei oo vielä tulleet ryyppäämään.


      • Anonyymi

        Olihan sielä porukkaa kun tyhjenemiseen meni oikeen muutama tunti vaikka hartiavoimin pois yritettiin. Mitä kuule taas höpäjät?


    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        MIten liittyy Ideaparkkiin pikkuinen autoliike joka ei ole toiminut Ideaparkissa?


    • Anonyymi

      Katsoin juuri listauksen Seinäjoen Ideaparkiin tulevista liikkeistä ja täytyy kyllä sanoa, että hetken orastanut kiinnostukseni koko kauppakeskusta kohtaan lopahti täysin. Päivällä vielä ajattelin, että täytysi hankkia uutta talvivaatetta ja mietin mahtaisiko Ideaparkiin olla tulossa esim. uusia kenkäliikkeitä. Vaan eipäs ollut tulossa. Seinäjoen Ideaparkista puuttuvat itseasiassa juuri ne vaateliikkeetkin, jotka saavat minut pysähtymään Lempäälässä: Mango, Gant, Esprit, Aleksi13. Ymmärrän nyt siis vielä paremmin jo kolmen vuoden ajan puhutun kritiikin Seinäjoen Ideaparkia kohtaan. Ei todellakaan ole järkeä siirtää niitä samoja liikkeitä pienen maalaiskaupungin keskustasta Jouppiin valtavaan peltomarkettiin. Keskusta tyhjenee eikä Ideaparkin liikevalikoima riitä tuomaan sen enempää uutta asiakasvirtaa avajais- ja joulusesongin jälkeen. Jotain Ideaparkin ongelmista kertovat sekin, että kauppakeskukseen on pitänyt ottaa täytteeksi myös autoliike ja että liiketiloja kaupattiin maakunnan yrittäjille vielä edellisellä viikolla. Tämä Suupohjan asukas tekee jatkossakin vaateostoksensa Seinäjoen sijasta Vaasassa, jossa on kattavampi ja laadukkaampi valikoima.

      • Jotenkin kirjoituksesi vaikuttaa provolta. Luettelet liikkeitä joissa tuskin käyt. Taidat ostaa vaatteesi paikkakunnan halpahallista?
        Kolme vuotta olet kritisoinut Ideaparkia. Sinua tuskin kiinnostaa Seinäjoen kauppojen sijoittumis strategia, eikä ketään ei kiinnosta missä sanot käyväsi ostoksilla.


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Jotenkin kirjoituksesi vaikuttaa provolta. Luettelet liikkeitä joissa tuskin käyt. Taidat ostaa vaatteesi paikkakunnan halpahallista?
        Kolme vuotta olet kritisoinut Ideaparkia. Sinua tuskin kiinnostaa Seinäjoen kauppojen sijoittumis strategia, eikä ketään ei kiinnosta missä sanot käyväsi ostoksilla.

        Kirjoitukseni ei ollut provosointia vaan aidot ajatukseni tämänhetkisestä liikevalikoimasta. Luettelin liikkeitä, joissa Lempäälän Ideaparkissa olen tehnyt ostoksia. Eikö ole aika hyvä verrata nimenomaan Lempäälän Ideaparkiin, kun se on samaa Sukarin keksintöä? Monien odotukset olivat nimenomaan Lempäälän Ideaparkin tasossa eikä Oulun.

        Nyt kun Seinäjoen Ideaparkin kauppavalikoima ei tuokaan itselleni mitään uutta Seinäjoella jo olleeseen valikoimaan, ei minulle tule yhtään lisäsyytä suunnata Seinäjoen Ideaparkiinkaan ostoksille. Itseäni kiinnostavat sen verran Seinäjoen liikkeiden asiat ja sijoittumiset, että Seinäjoki olisi itselleni Vaasaa lähempi kaupunki tehdä ostoksia. Tuskin Ideaparkia on rakennettu vain seinäjokisia varten, vaan asiakaskuntaan toivotaan maakunnasta muualtakin maksavia asiakkaita?

        En myöskään ymmärrä miten uudella torilla riittää jatkossa kävijöitä, kun kaikki kaupat on siirretty Jouppiin. Torin rakentaminen oli mielestäni huippu juttu, mutta Ideaparkin olisi voinut jättää tekemättä. Järkevämpää olisi ollut purkaa keskustasta jokin huonoilmainen rakennus keskustaan rakennettavaa uutta kauppakeskusta varten. Ideoita hyvästä keskustarakentamisesta olisi voinut hakea esim. Mikkelistä ja kauppakeskus Stellasta. Myös Jyväskylän kompassin alue ja kävelykatu toimii erinomaisesti, vaikka kaupungin varsinainen tori oli syrjässä. Ensi kesä sen tietenkin näyttää, kuinka autioksi Seinäjoen keskusta menee.

        Lisätään samaan vielä sekin, että mielestäni Suupohjan suunnalta Seinäjoelle tuleva liikenne on tehty nyt erittäin vaikeaksi. Ilmajoen ja Seinäjoen välille on kaivattu pitkään sitä ohituskaistaa ja nyt tuo Joupin aluekin on tehty todella hitaaksi. Lempäälän Ideaparkin viehätys on siinäkin, että sinne on niin helppo kaartaa moottoritieltä. Uskon, että puolituntia saa lisätä jatkossa pelkkää ruuhkavaraa ajamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitukseni ei ollut provosointia vaan aidot ajatukseni tämänhetkisestä liikevalikoimasta. Luettelin liikkeitä, joissa Lempäälän Ideaparkissa olen tehnyt ostoksia. Eikö ole aika hyvä verrata nimenomaan Lempäälän Ideaparkiin, kun se on samaa Sukarin keksintöä? Monien odotukset olivat nimenomaan Lempäälän Ideaparkin tasossa eikä Oulun.

        Nyt kun Seinäjoen Ideaparkin kauppavalikoima ei tuokaan itselleni mitään uutta Seinäjoella jo olleeseen valikoimaan, ei minulle tule yhtään lisäsyytä suunnata Seinäjoen Ideaparkiinkaan ostoksille. Itseäni kiinnostavat sen verran Seinäjoen liikkeiden asiat ja sijoittumiset, että Seinäjoki olisi itselleni Vaasaa lähempi kaupunki tehdä ostoksia. Tuskin Ideaparkia on rakennettu vain seinäjokisia varten, vaan asiakaskuntaan toivotaan maakunnasta muualtakin maksavia asiakkaita?

        En myöskään ymmärrä miten uudella torilla riittää jatkossa kävijöitä, kun kaikki kaupat on siirretty Jouppiin. Torin rakentaminen oli mielestäni huippu juttu, mutta Ideaparkin olisi voinut jättää tekemättä. Järkevämpää olisi ollut purkaa keskustasta jokin huonoilmainen rakennus keskustaan rakennettavaa uutta kauppakeskusta varten. Ideoita hyvästä keskustarakentamisesta olisi voinut hakea esim. Mikkelistä ja kauppakeskus Stellasta. Myös Jyväskylän kompassin alue ja kävelykatu toimii erinomaisesti, vaikka kaupungin varsinainen tori oli syrjässä. Ensi kesä sen tietenkin näyttää, kuinka autioksi Seinäjoen keskusta menee.

        Lisätään samaan vielä sekin, että mielestäni Suupohjan suunnalta Seinäjoelle tuleva liikenne on tehty nyt erittäin vaikeaksi. Ilmajoen ja Seinäjoen välille on kaivattu pitkään sitä ohituskaistaa ja nyt tuo Joupin aluekin on tehty todella hitaaksi. Lempäälän Ideaparkin viehätys on siinäkin, että sinne on niin helppo kaartaa moottoritieltä. Uskon, että puolituntia saa lisätä jatkossa pelkkää ruuhkavaraa ajamiseen.

        Sovitaanko täällä pelisäännöt niin että jokainen saa tuoda oman mielipiteensä julki. Tarviiko "Nuorissa on tulevaisuuden" kritisoida aina toisen tuomaa mielipidettä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sovitaanko täällä pelisäännöt niin että jokainen saa tuoda oman mielipiteensä julki. Tarviiko "Nuorissa on tulevaisuuden" kritisoida aina toisen tuomaa mielipidettä.

        Ideaparkista on ollut monta sataa kommenttia kuinka siellä on kaikki pielessä eikä kukaan mollaajista muka tule käymään siellä, vaan ajelee mieluummin vaikka junalla Triplaan ennen kuin Seinäjoen Ideaparkiin.
        Viikon päästä ei tarvitse enää arvailla tuleeko sinne ketään ja tarvitaanko sisällä sontasaappaita, kun viemärit eivät vedä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitukseni ei ollut provosointia vaan aidot ajatukseni tämänhetkisestä liikevalikoimasta. Luettelin liikkeitä, joissa Lempäälän Ideaparkissa olen tehnyt ostoksia. Eikö ole aika hyvä verrata nimenomaan Lempäälän Ideaparkiin, kun se on samaa Sukarin keksintöä? Monien odotukset olivat nimenomaan Lempäälän Ideaparkin tasossa eikä Oulun.

        Nyt kun Seinäjoen Ideaparkin kauppavalikoima ei tuokaan itselleni mitään uutta Seinäjoella jo olleeseen valikoimaan, ei minulle tule yhtään lisäsyytä suunnata Seinäjoen Ideaparkiinkaan ostoksille. Itseäni kiinnostavat sen verran Seinäjoen liikkeiden asiat ja sijoittumiset, että Seinäjoki olisi itselleni Vaasaa lähempi kaupunki tehdä ostoksia. Tuskin Ideaparkia on rakennettu vain seinäjokisia varten, vaan asiakaskuntaan toivotaan maakunnasta muualtakin maksavia asiakkaita?

        En myöskään ymmärrä miten uudella torilla riittää jatkossa kävijöitä, kun kaikki kaupat on siirretty Jouppiin. Torin rakentaminen oli mielestäni huippu juttu, mutta Ideaparkin olisi voinut jättää tekemättä. Järkevämpää olisi ollut purkaa keskustasta jokin huonoilmainen rakennus keskustaan rakennettavaa uutta kauppakeskusta varten. Ideoita hyvästä keskustarakentamisesta olisi voinut hakea esim. Mikkelistä ja kauppakeskus Stellasta. Myös Jyväskylän kompassin alue ja kävelykatu toimii erinomaisesti, vaikka kaupungin varsinainen tori oli syrjässä. Ensi kesä sen tietenkin näyttää, kuinka autioksi Seinäjoen keskusta menee.

        Lisätään samaan vielä sekin, että mielestäni Suupohjan suunnalta Seinäjoelle tuleva liikenne on tehty nyt erittäin vaikeaksi. Ilmajoen ja Seinäjoen välille on kaivattu pitkään sitä ohituskaistaa ja nyt tuo Joupin aluekin on tehty todella hitaaksi. Lempäälän Ideaparkin viehätys on siinäkin, että sinne on niin helppo kaartaa moottoritieltä. Uskon, että puolituntia saa lisätä jatkossa pelkkää ruuhkavaraa ajamiseen.

        Totta

        asun 45min matkan päässä Lempäälän Idiksestä ja siellä tulee käytyä noin 2 krt kuukaudessa. Ja nekin kerrat kun on muutakin asiaa Tampereen suuntaan. Ei siellä eikä Seinäjoenkaan talon valikoima ole sen ihmeellisempi kuin Lielahden tai Kalevan kauppakeskittymissä loppujen lopuksi.


    • Anonyymi

      Itseä taas ihmetyttää, että miten lie kannattavaa olla 3 urheiluvälineliikettä vieretysten? Riittääkö jokaiseen asiakkaita? Onko niillä sitten suuret brändierot?

      Vaatteita onneksi saa edelleen Prismastakin 😂️

      • Anonyymi

        Juu, Prismasta saa "junttivaatteita" ja helvetin kalliilla hinnalla!
        Prisma on kaupungin kallein kauppa, antaa bonusta mutta silti hinnat aivan järkyttäviä.


      • Anonyymi

        Joopajoo, että prismasta vaatteita. No ehkä appiukolle korkeintaan joku pappaneule. Eihän siellä nyt 30-49 vuotiaalle miehelle ole yhtään mitään vaatetta, että kehtais ostaa. Se miestenvaateosasto on lähinnä rekvisiittamieles olemassa. Pappaosastoahan se suureksi osaksi on.

        Toivottavasti tuonne ideaparkiin tulis nyt oikeesti joku miestenvaateliike, jossa olis muutakin kuin skeittivaatteita ja pillifarkkuja. Tähän asti olen ostanut vaatteeni lähinnä Tampereelta, jossa tulee työn takia välillä asioitua. Olis kiva jos Seinäjoeltakin voisi mies vaatteensa ostaa. Ryysyjä en rupea prismasta ostamaan, t-paidatkin on niin huonolaatuisia, että ensimmäisen pesun jälkeen saa heittää roskikseen. XL koon paitakin on parin pesun jälkeen XS kokoa. Sen sijaan joku oikean vaateliikkeen laadukkaampi paita pysyy täysin samankokoisena, ja on päällä mukavan tuntuinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joopajoo, että prismasta vaatteita. No ehkä appiukolle korkeintaan joku pappaneule. Eihän siellä nyt 30-49 vuotiaalle miehelle ole yhtään mitään vaatetta, että kehtais ostaa. Se miestenvaateosasto on lähinnä rekvisiittamieles olemassa. Pappaosastoahan se suureksi osaksi on.

        Toivottavasti tuonne ideaparkiin tulis nyt oikeesti joku miestenvaateliike, jossa olis muutakin kuin skeittivaatteita ja pillifarkkuja. Tähän asti olen ostanut vaatteeni lähinnä Tampereelta, jossa tulee työn takia välillä asioitua. Olis kiva jos Seinäjoeltakin voisi mies vaatteensa ostaa. Ryysyjä en rupea prismasta ostamaan, t-paidatkin on niin huonolaatuisia, että ensimmäisen pesun jälkeen saa heittää roskikseen. XL koon paitakin on parin pesun jälkeen XS kokoa. Sen sijaan joku oikean vaateliikkeen laadukkaampi paita pysyy täysin samankokoisena, ja on päällä mukavan tuntuinen.

        Rumat ne vaatteella koreilee. Komian ei tartte.
        Eikä tartte XL-kokoa päällensä pistää.

        Elämäni oon asunu Seinäjoella ja vaateliikkeitä on kaupunki ollut aina täynnä. Ei ole ollut ongelmia löytää vaatteita miehelle.

        Mutta toisaalta mä en olekaan ylipainoinen hipsteri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joopajoo, että prismasta vaatteita. No ehkä appiukolle korkeintaan joku pappaneule. Eihän siellä nyt 30-49 vuotiaalle miehelle ole yhtään mitään vaatetta, että kehtais ostaa. Se miestenvaateosasto on lähinnä rekvisiittamieles olemassa. Pappaosastoahan se suureksi osaksi on.

        Toivottavasti tuonne ideaparkiin tulis nyt oikeesti joku miestenvaateliike, jossa olis muutakin kuin skeittivaatteita ja pillifarkkuja. Tähän asti olen ostanut vaatteeni lähinnä Tampereelta, jossa tulee työn takia välillä asioitua. Olis kiva jos Seinäjoeltakin voisi mies vaatteensa ostaa. Ryysyjä en rupea prismasta ostamaan, t-paidatkin on niin huonolaatuisia, että ensimmäisen pesun jälkeen saa heittää roskikseen. XL koon paitakin on parin pesun jälkeen XS kokoa. Sen sijaan joku oikean vaateliikkeen laadukkaampi paita pysyy täysin samankokoisena, ja on päällä mukavan tuntuinen.

        Ostan jatkossakin Haloselta, pysyvät kuulemma keskustassa. Hra-47.


    • Anonyymi

      Niin,nyt kun avajaiset on ohi ja 4 päivän aikana kävi yli 200 tuhatta vierasta,niin on hyvä aika julkaista tämän "junttilan" ideaparkin 3 hehtaarin laajennus suunnitelmat..

    • Anonyymi

      Keskustassa on todella hiljaista, ja huomaa keskusteluissa facessa puskaradiossa selvästi sen, että monet välttävät keskustassa asiointia maksullisten parkkipaikkojen takia. Monet toivovat että tulisi ilmaisia tai parkkikiekollisia parkkipaikkoja enemmän, kuin Lehtinen ja Anttila ainoastaan. Anttilan parkkipaikalle parkkeeraa suurin osa keskustassa työskentelevistä. Asiointi Jouppi-Päivölä-Hyllykallio-väylällä on mahdollista. Kaupunki on itse tehnyt keskustassa asioinnin hankalaksi.

    • Anonyymi

      Halonen on sopivan kokoinen kauppa, vieläkö se on toiminnassa?
      Täytyy keskittää sinne kaikki mahdolliset ostokset.
      Siellä on kätevä käydä vaikka junaa tai bussia odottaessa ja omalla autolla pääsee ihan viereen ilmaiseksi.

      • Anonyymi

        avajaiset on ohi joo mutta onkos nyt ollut kuinka liikennettä kaupoissa ja ravintoloissa...toki tuo joulu kolkuttelee ovelle. kysyn samaa tammikuun 20pv...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        avajaiset on ohi joo mutta onkos nyt ollut kuinka liikennettä kaupoissa ja ravintoloissa...toki tuo joulu kolkuttelee ovelle. kysyn samaa tammikuun 20pv...

        Lauantaina ku ajoon ohi niin ainakin piha oli täynnä autoja,lähes avajaisten verran.Tietty jouluostokset ja pitkä viikonloppu vaikuttaa.Minimaniin ajelin,sieltä saa kaiken tarvittavan ja samalla äipälle valkkarit ja ittelle vähä kuivemmat valkkarit glögin joukkoon.


    • Anonyymi

      Nythän meillä on kaksi keskustaa! Kylmänä aikana asukkaat shoppailevat ja jonottavat ravintoloihin Ideaparkissa. Odottakaa vaan, kun säät lämpenee. Ihmiset ennemmin jäävätkin Seinäjoen keskustaan. Tätä toivonkin. Vaihtelu virkistää!

    • Anonyymi

      Tottakai kesällä keskustaan terasseille

    • Anonyymi

      Eilen ajelin ohi, ristin sielua, nytkö jo loppus.
      Burger kingis ei ketään, mäkkärin autokaistalla jono, taitaa olla se vanahas parempi vara?

    • Anonyymi

      Kannataa suosia keskustan liikkeitä ettei se näivety, ideaparkista ei ole niin väliä kun se on siellä sivussa muutenkin.

    • Anonyymi

      "Mietimpä vain miten ihmeessä toi tulee kannattamaan Seinäjoella ? "

      Samaa miettii yks ja toinen.
      Ehkä alun jälkeen hössötyksen laineet ja pyörteet tasaantuvat ja tyven saa sijaansa, lompakoissa ja muutenkin.
      Kummallista muuten innostus, mikä kaupan alan toimijan siirtymisestä paikkakunnalle seuraa ?
      Onkohan näiden kauppa-keskusten valikoimat riittävästi laajempia tai monipuolisempia että ne tarjoaisivat joitain vaihtoehtoja merkittävällä tavalla ?

      Ei oikein vakuuta, mitä näissä on tullut käytyä eri puolilla maata.
      Pääosin ajatus tuntuu olevan ostamisen viihteellistämisestä kuin muusta, valikoimista, vaihtoehdoista tai niiden laajuudesta.
      Ehkä sille muulle onkin sitten jo enemmän tarvetta.
      Aikansa tätäkin joksikin aikaa.

    • Anonyymi

      Olihan hämmentävä kokemus. Neliöitä on, mutta monien liikkeiden valikoima kovin niukkaa ja yleisilme kovin kolkko. Ei olla panostettu viihtyvyyteen, sisustukseen tai vaikkapa lasten leikkipaikkoihin. Liikkeiden osalta mm. kenkäkauppoja ja ravintoloita todella huonosti, lasten lelukaupat loistivat poissaolollaan ja yksi ainoa kuppainen kirjakauppa? Uskomatonta.

      Vähän haiskahtaa siltä, että on vain pitänyt äkkiä kasata moinen halli pystyyn, jotta saadaan rahat pois. Kyllä kannattaisi katsoa mallia vaikkapa Porin Puuvillasta, Espoon Cellosta tai Raision Myllystä, miten ollaan saatu viihtyisä ja monipuolinen kauppakeskus aikaan. Harmi, että pohjalaiset joutuvat tällaiseen tyytymään. Parantamisen varaa on ja paljon

      • Anonyymi

        sukari sai kaupungin nopeella tahdilla infran maksajaksi,ja vuokralaiset äkkiä sisään koska bisnesmiehenä tiesi vuoden paras avauskausi vetää koko lakeuden paikalle.
        tietenkin julkkiksilla höystettynä...loppu on sitten vuokralaisten omissa käsissä.
        tammikuun puolen välin jälkeen alkaa se normi vuosi eikä muuten koko maakunta käy seinäjoella töissä,härmä,kurikka,kauhajoki ovat lakeuden kovimpia työlistäjiä eikä niistä ainakaan viikolla lähdeä huviajelulle tuonne?


    • Anonyymi

      "Ei olla panostettu viihtyvyyteen, sisustukseen tai vaikkapa lasten leikkipaikkoihin. Liikkeiden osalta mm. kenkäkauppoja ja ravintoloita todella huonosti, lasten lelukaupat loistivat poissaolollaan ja yksi ainoa kuppainen kirjakauppa?"

      On Duudsonit parkkia, päiväkotia ja pelimaailmaa ja vaikka mittä mutta mikään ei kelpaa?

      Kahvi ja ruokapaikkoja näkyy olevan 24 kpl ???

      Kirjakauppoja on 3 kpl ja CM-kirjaosasto.

      Kenkäkauppojakin pitkä rivi.

      Lelukauppa varmaan olis kiva mutta kun ne ei kannata missän Suomessa vaan lelut ostetaan netistä ja isoista tavarataloista.

      Taidat olla tyhjän valittaja tyhjätasku.

    • Anonyymi

      Älkää vaan siitä itronicista mitää koskaa ostako ikinä

      • Anonyymi

        kirjoittaja taisi tarkoittaa paikkaa missä saisi lapsien kanssa parkkeerata hetkeksi ihan ilmaiseksi..ei mitään leikkipuistoa missä niitä pitää valvoa tai kahvilaa missä ne tukitaan täyteen energiaa. no ei tollasessa paikassa lasten kanssa niin usein käydä ja pelimaailma on jo vähän vanhempia varten. moni muukin kun minä on ihmetellyt päiväkotia kauppakeskuksessa-


    • Anonyymi

      Nuoriso sinne polkee kokouksiin jopoillaan, muuten on aika hiljaista.
      Eivät paljon ostele.

    • Anonyymi

      Kävin 11 jälkeen tänään tuolla. Autoja oli vain Citymarketin edessä, muualla täysin hiljaista. Tainnut nyt jo väkikato käydä, kun ei ole parkkialue täynnä.
      Viimeksi kävin Isäinpäivänä, mutta se ei ollut edes auki. Silloin vielä porukkaa olisi ollut tulossa, mutta joutuivat kääntymään ovelta.
      Muutenkin aukeaa todella myöhään arkisin koko kauppakeskus. Sen takia myöskään siellä olevat liikkeet eivät saa avata uksejaan aiemmin ja se vähentää entisestään asiakkaita.

      Tuo uusi Citymarket on karmea. Katto matalalla ja sisustettu täysin mustaksi. Kuin kalmistoon menisi.
      Samat mädänneet hedelmät yhä, kuten aiemmassakin Cittarissa, joten mikään ei ole muuttunut ainakaan parempaan suuntaan.
      Hinnat yhä kylän kovimmat. Joku paneroitu kukkakaalikin maksoi tarjouksessa melkein 8 euroa kilolta. Muualta saisi jo kilon kananlihaa siihen hintaan ja rahaajäisi vielä panerointiinkin...

      • Anonyymi

        Samat mädänneet hedelmät siellä on, kun on sama vastaavakin osastolla.


    • Anonyymi

      Sukari aikoo muistaakseni myydä Seinäjoen ja Oulun Ideaparkit. Jos ostaa joku paikallinen kiinteistöyritys, toivotaan että aukioloajat ei muutu. Ei ole kivaa, jos siellä menee arkisin ennen klo 19 ja lauantaisin ennen klo 16 liikkeet kiinni, ja sunnuntaisin liikkeet ovat suljettuja..

      • Anonyymi

        Oulun Ideapark on jo myyty.


    • Anonyymi

      Moraalisesti on enemmänkin kuin arveluttavaa tuo lastentarha kauppakeskuksessa? (Jos sitten on tosi. Täältä luin) Onko seinäjoella tarkoitus kouluttaa lapset jo eskari-ikäisenä kauppakeskuksessa luuhaamaan? Todella mautonta.

    • Anonyymi

      Väkisin piti tuokin vielä maaliin vääntää vuosien odottelun jälkeen, huonoon paikkaan Taisi oikeasti tulla vain eläköityvän CV:lle.

    • Anonyymi

      Tänään käytiin Tuurissa, väkeä oli, kassoilla jonoa ja ruokapaikoissa asiakkaita, parkkipaikat huolella täytetty.

      Ei se Vesseli tainnut ihan heti mieron tielle joutuakaan?

      Ideaparkis ei vielä ole tullut käytyä, ehkä viikonloppuna.

    • Anonyymi

      Ideapark on hyvä juttu täällä Seinäjoella!!

      • Anonyymi

        Ei ole hyvä juttu, saatiin vaan turhaa autoliikennettä kaupungissa edestakaisin.
        Odotan mielenkiinnolla kevättä kun tiet alkaa pölistä ja Seinäjoki peittyy pölyyn.


    • Anonyymi

      Elä huoli, kyllä se ideaparkin pöly laskeentuu kevääseen mennes.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Se "idea" taitaa olla siinä, että pannaan saman katon alle monia kauppoja, jotka ennen ovat olleet eri paikoissa. Jotkut tykkää, jotkut ei, mutta ei sillä idealla mitään suuria massoja vedetä useamman maakunnan alueelta, vaikka Sukari niin uskotteli.


      • Anonyymi

        seinäjokisten yläpitämäksi jää ideat, kukas lähtis jotain edempiä ostelemaan
        jakun netinkautten pelaa sitten vielä ostotouhut muutenkin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Se "idea" taitaa olla siinä, että pannaan saman katon alle monia kauppoja, jotka ennen ovat olleet eri paikoissa. Jotkut tykkää, jotkut ei, mutta ei sillä idealla mitään suuria massoja vedetä useamman maakunnan alueelta, vaikka Sukari niin uskotteli.

        On aikoihin eletty, kun j oku bussiyhtiö järjestää ostosmatkoja Vaasasta Seinäjoen Ideaparkkiin. Kuvittelevatko jotkut todella, että kyseinen ostoskeskus on sellainen vetonaula, että sinne saataisiin bussilasteittain vaasalaisia? Ei todellakaan ole. En tunne ketään, joka lähtisi Seinäjoelle edes ilmaisella bussikyydillä.
        Veikkaan, että matkanjärjestäjä ja Ideapark aika pian toteavat, että asia on näin: vaasalainen ei Ideaparkkiin lähde. Aluksi voi joku käydä, mutta aika pian kiinnostus loppuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On aikoihin eletty, kun j oku bussiyhtiö järjestää ostosmatkoja Vaasasta Seinäjoen Ideaparkkiin. Kuvittelevatko jotkut todella, että kyseinen ostoskeskus on sellainen vetonaula, että sinne saataisiin bussilasteittain vaasalaisia? Ei todellakaan ole. En tunne ketään, joka lähtisi Seinäjoelle edes ilmaisella bussikyydillä.
        Veikkaan, että matkanjärjestäjä ja Ideapark aika pian toteavat, että asia on näin: vaasalainen ei Ideaparkkiin lähde. Aluksi voi joku käydä, mutta aika pian kiinnostus loppuu.

        Äläs nyt. Jos ilmaiseksi -- tai halvalla -- pääsee, niin minä voisin lähteä. Tosin aikomuksena ei ole Ideaparkissa sisällä asti käydä, vaan kierrän ne lähialueen kirpparit.


    • Anonyymi

      Yritysidea Ipeehen: kapselihotelli.
      Näin IP:stä ei tarvitse poistua koskaan. Ja aina on asiakkaita paikalla IP:lle.
      Pieneen tilaan mahtuu monta kapselia.

    • Anonyymi

      Ärsyttää kun kaikki inisevät siitä, kun keskustan kävijämäärät laskevat ja liikkeitä siellä lopettaa. Ideapark tulee menestymään ainakin viikonloppuisin, jos aukioloaikoja katsotaan. Jotkut ovat maininneet jo sen, että keskustassa on sunnuntaisin lähes kaikki liikkeet suljettu. Jos apteekkia, baareja/yökerhoja ja ravintoloita ei lasketa, lähes mikään ei ole auki. Ja lauantaisin klo 16 jälkeen ei ole muita kuin edellä mainitut ja 2-3 liikettä. Ideaparkissa liikkeet ovat lauantaisin ja sunnuntaisin klo 18. Jotkut pitempään. Ilmiselvä juttu on ainakin se että jotkut liikkeet joutuvat lopettamaan koska asiakasmäärä vähenee, syynä tietenkin se, kun melkein kaikki ostokset tehdään tänäpäivänä netissä, jotkut toki ostaa kirpputoreilta.

    • Anonyymi

      Perjantaina kävin sjoelle kuudella kirpputorilla, biltemassa, minimanissa, sekä lounaalla minimanin lounaspaikassa, en ideaparkißa. Why?

    • Anonyymi

      Kävit halpiskaupoissa, ymmärrämme sinua!

    • Anonyymi

      Ideapark on ottanut kaupanalalla valtasijan Seinäjoella. Nyt on yli vuoden aikana keskustasta kadonnut toistakymmentä yritystä. Keskustaan jää vain tyhjät kauppakeskukset ilman asiakkaita. Asukkaita houkutellaan keskustaan mutta uusia asuntoja on tälläkin hetkellä yli 200 kpl myymättä. Kukaan ei osta!

      • Anonyymi

        Ei ole valmiita myymättömiä asuntoja montaa keskustassa, samaa paskaa jauhat taas toistamiseen.
        Myymättömät on kyllä etu ostajille, sillon on valinnan varaa ja voi tinkiä, enemmänkin saisi olla.


      • Anonyymi

        Kyllä näyttää Ideaparkkikin tyhjenevän , kaltereita oli kiinni keskellä päivää. Kuulemma tammikuussa tulossa enemmänkin lopettamisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä näyttää Ideaparkkikin tyhjenevän , kaltereita oli kiinni keskellä päivää. Kuulemma tammikuussa tulossa enemmänkin lopettamisia.

        Valtion tuet loppuu ja kalliit sunnuntaiaukiolot ilman asiakkaita rasittaa tulosta. Tiukkoja aikoja tulossa.


    • Anonyymi

      Lopettaako keskussa Kappahl?

      • Anonyymi

        asunnot löytyy faktana etu ja vuokra ovesta,toki moni odottaa parempia aikoja,,,mitä parkkiin tulee...nyt on se ns totuuden talvi ja kevät monelle yrittäjälle ja toki muuallakin...laskut juoksee..tulosta pitää tulla


      • Anonyymi

        Hyllyt tyhjät ja hiiren hiljaista. Loppuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyllyt tyhjät ja hiiren hiljaista. Loppuu

        Ideaparkki ollut ihan täynnä viime aikoina. Mitähän taas keksit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ideaparkki ollut ihan täynnä viime aikoina. Mitähän taas keksit?

        kyllä kai tää joulu tuo pienen piikin tavara myyntiin kun ihmisillä on vapaata,ainakin käyvät kattelemassa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ideaparkki ollut ihan täynnä viime aikoina. Mitähän taas keksit?

        Ymmärtääkseni kyse Torikeskuksessa olevasta liikkeestä? Huomannut saman,kuin aloittaja


    • Anonyymi

      Entinen kaupunginjohtaja Rasinmäki puolustaa Ideaparkkia, jota on itse ollut ajamassa Seinäjoelle. Hän pitää kävijämääriä suurina. Hän ei kuitenkaan näe, että Ideapark ei ole sellainen vetonaula kuin sanottiin sitä perustettaessa. Se ei missään tapauksessa vedä väkeä neljän maakunnan alueelta, kuten oletettiin. Ideaparkin asiakkaat ovat lähialueelta, Seinäjoelta ja sen ympäristöstä. Sillä tavoin Ideapark tietenkin heikentää Seinäjoen keskustaa, vaikka ei toki sitä tapa. Myös lähikuntien liikkeet menettävät asiakaskuntaansa Seinäjoen Ideaparkille, mutta se kai on ollut Seinäjoen tavoitekin. Tyhjeneehän muu E-P, ja Seinäjoki kasvaa sen kustannuksella kaikessa muussakin, eikö vain?

      • Anonyymi

        Terveisiä Lapualta. En ole käynyt idioottiparkissa kertaakaan. Se mitä en täältä saa niin tilaan netistä. Näin tekee moni muukin ystäväni. Emme tue millään tavoin Seinäjoen kauppoja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Terveisiä Lapualta. En ole käynyt idioottiparkissa kertaakaan. Se mitä en täältä saa niin tilaan netistä. Näin tekee moni muukin ystäväni. Emme tue millään tavoin Seinäjoen kauppoja!

        vaasasta ja kokkolasta tutut on käyneet sen yhden kerran. ja nyt molempiin ruvetaan rakentamaan uusia kauppa ja kongressi keskuksia kun on tulossa uusia teollisuusyrityksiä parikin molempiin suuria sellaisia..eli ei mennä perse edellä puuhun


      • Anonyymi

        Totta puhut


    • Anonyymi

      Minä tapaan käydä Keskisellä, siellä on jotai tunnelmaa ja halbat hinnat

    • Anonyymi

      Kurikan Magneetin pellolle kun lävähtää megalomaaninen kauppakeskus jossa samassa Suomen hienoin kunnantalo ja kirjasto sekä Suomen korkein pyloni markkinoiden kirkkaimmilla LED-valoilla niin Seinäjoen Ideapark ja Keskisen ranch kokee karun kohtalon. Onhan sitä Kurikan magneettia rakennettu kun Iisakin kirkkoa, huolella ja rakkaudella

      • Anonyymi

        silloin kun parkkia ruvettiin rakentamaan maalailtiin kovia kasvukuvia seinäjoen ympärille. muutto on ollut lähinnä ympäristökunnista,syntyvyyttä ei,kuolleisuus maakunnassa huolestuttavaa. lentokentän nousukiito ei ottanut siipiä alleen koska korona ja alkava lama teki sen,ehkä ympärillä olevat 2 vahvaa teollista kaupunkia ja niiden kentät pietarsaari vaasa. molemmissa avautuu nyt työpaikkoja runsaasti mutta eivät varmasti saa täältä lähtiöitä.kynnys etelä-pohjalaisen ylittää rannikon rajaa on kova. vaikka jokaisessa kolmessa kaupungissa pääkieli on suomi.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      75
      3414
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3210
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2822
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2072
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1855
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1835
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      140
      1460
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1281
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1260
    Aihe