Hotellipula rajoittaa turismia

asnohuoli

...totesi kaupunginjohtaja. - Aivan oikein. Hyvä, että asia on tiedostettu huipulla.

Tehtaanniemen 43 yksityisasuntoa vievät hotellitontin, mikä ei ainakaan helpota hotellipulaa. Rakentaja haluaa, että näin tapahtuu myös virallisesti vaatien kaavamuutosta KL-7:stä AL:ksi. Turismin kehittämistä ymmärtävien unelmissa on, että asuntoihin rakennetaan väliseiniä ja niistä tulisi sittenkin kaavan mukaisia hotellihuoneita, huoneita, joissa palaa valo ympäri vuoden!

Minne saa Hangossa rakentaa kunnon hotellin, kun liiketontille rakennetut asunnot vievät tilan? Tarvetta ja kysyntää tuntuu olevan. Hangolle tärkeän turismin kasvulle ei ole muuten rajoja. Rakentaja kyllä lopulta löytyy, kun meillä on nyt SPA lisähoukuttimena aukeamassa, Hotellia ei voi rakentaa kauas keskustasta. Kaavoittaja on ollut joskus viisas sijoittaessaan sen Tehtaanniemelle, hotellialueelle. Tuleeko hotellille uusi tontti Merikadulle Ragatan ja "Harkimo-talojen" väliin? Ei ainakaan viereiseen puistoon!

Tuntuu siltä, että kaupungin johdossa toinen käsi ei tiedä mitä toinen tekee. Tietämättömyyttä taitaa esiintyä luottamushenkilöpuolella. Tietämättömyyttä? Mikä on motiivi?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Faktamus

      Jos tulee Hankoon viettämään aikaa kakkosasuntoonsa, eikö se ole turismia vai pitääkö vuokrata huone jostain, jotta saa turistin statuksen ? Hangolle on ihan yksi lysti ollaanko täällä omassa asunnossa tai vuokralla kunhan vaan väkee on kuluttamassa mahdollisimman paljon.

      • MietaasKymenlaaksosta

        Kakkosasunnon omistaja ei maksa veroja Hankoon. Ei mikään yksi "lysti". Turha verrata näitä kuluttajia Tahkon tai Rukan turisteihin, jotka päivittäin kuluttavat satoja euroja rinteeseen ja ulkona käyntiin. Pitää saada majoituskapasiteettia ja tapahtumia ympäri vuoden. Se luo palveluun lisää työpaikkoja. Myö ollaan käyty Hangossa sekä kesällä että talvella, niin keskustan pimeät ikkunat tuntui aika omituiselta talvella. Onko Hangossa mitään lapsille ?


    • tarvettaon

      Saa kyllä tulla ja on kiva, kun tulee, mutta suurin osa kakkosasunnon asujista viihtyy talvet kotonaan ja muualla. Esimerkiksi Merikadun yksityisasunnoissa pimeitä ikkunoita koko talven. Käyntituristeja ja erilaisia ryhmiä tulisi Hankoon myös talvella, jos olisi vaan mahdollisuus majoittaa.

    • Pådeviset

      Rakkaat hankolaiset ja muut, nyt on kysymys lain vastaisesta rakentamisesta. Laki kieltää yksinkertaisesti sellaisen rakentamisen joka on käyttötarkkoitukseltaan muuta kuin mitä asemakaavassa on alueelle merkitty. Kaikki yksityiseen käyttöön tarkoitettu rakentaminen on vastoin lakia Tehtaanniemellä.
      Tehtaanniemen alue on kaavassa varattu hotelli- ja kokoustillojen, julkista rakentamista varten valtuuston päätöksin. Kaikki rakentaminen, joka on tarkoitettu yksityiseen käyttöön, oli se sitten vapaa-ajan tai vakituista asumista, on lainvastaista ennen kaavamuutosta, oli sitten rakennuslupa tai ei. Sen ovat herrat tienneet, asian joka kuuluu kaavoittajien, maankäyttöinsinöörien peruskoulutukseen. Samaisaiset kaavoituksen alkeet ovat kuuluneet myös arkkitehtiopiskelijoille iät ajat?

      • fuckingterror

        Pådeviset oikeassa; "kaikki rakentaminen, joka on tarkoitettu yksityiseen käyttöön, oli se sitten vapaa-ajan tai vakituista asumista, on lainvastaista ennen kaavamuutosta, oli sitten rakennuslupa tai ei." Tehtaanniemen tontti on edelleen liiketontti, eikä ole muuksi vielä muutettu.

        Virheellisestä toiminnasta antaa viitteitä se, että yritys kaavan muuttamiseksi on vienyt paljon aikaa. On outoa, että viime syksyn kaavakommenttien ja jatkokäsittelyn välinen aika on vuosi. Ja prosessi jatkuu.

        Kaikenlaiset selittely-yritykset, joilla yritetään hämätä, että rakennetaan hotellitoimintaan verrattavaa, vaikka tehdään yksityisasuntoja ovat olleet tunnusomaista.

        On myös vedottu vähäiseen muutokseen, jonka perusteella rakennusluvan voisi antaa yksityisasuntojen rakentamiseen. Kolme kerrostaloa asuntoja ei ole vähäinen. Se vaikuttaa merkittävästi alueen luonteen muuttumiseen ja on täysin alkuperäisen tarkoituksen vastainen. Rakennusoikeudeltaan noin 5000 m2 rakentaminen yksityisasunnoiksi liiketontilla kaupungin keskustassa, turismin ydinalueella aivan keskeisellä paikalla ei ole vähäinen muutos.

        Kun lautamiesjärki ei enää riitä selittämään tämän kaavoitustapauksen etenemistä ja kiemuraisuutta, niin asiasta pitäisi tehdä poliisitutkimus.


      • juridinenasia

        Tehtaanniemen luonnetta yritetään muuttaa sykkivästä turistialueesta hiljaiseksi nukkumälähiöksi. Hotelli asuinkerrostaloiksi. Tontille ei saa ajaa, on vaadittu, että naisten uimahuoneelle ei saa ajaa. Roxxin kohtalo, liian sykkivää elämää asuntoalueella. Ei alueen vähäinen muutos. Kaavan vastainen.


    • KäraR

      Mutta kun me ei jakseta, ei vaan jakseta vaan tätä yhtä ja samaa aihetta hamaan tappiin.

      Leave it!

    • lainmukaan

      Asuntorakentaminen Tehtaanniemellä aiheuttaa haittaa kaavan toteuttamiselle. Asia on kaupungin rakennusvalvontaviranomaisen vastuulla. Kyseisen viranomaisen pitää ryhtyä asianmukaisiin toimenpiteisiin.

      • poliisiasia

        Asuntorakentaminen lieveilmiöineen muuttaa liiketontin kaavan tarkoituksen täysin. Lieveilmiöt leviävät myös ympäristöön, kun vaaditaan Roxxin sulkemista ja uimahuoneelle ajokieltoa. Todellinen este kaavan de jure ja sen hengen toteuttamiselle.

        Selkosuomeksi: Vaikea toteuttaa elävää turistikeskusta, kun kolme asuinkerrostaloa vie yli puolet kaava-alueesta. Asuintaloja ei saa rakentaa liiketontille.


    • tenunenä

      EI eikä kaavaa muuttaa jälkikäteen..poliisitutkinta kähminnästä ilmotukset ilta lehdelle/sanomille ne mässäilee mielellään tällä ja esim MOT ohjelman tutkiva journalismi tekis varmaan poikaa "hangon ystävien" yö unille

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe