Vuokratyöfirmat ja ns. vakkaripaikka

Hämmentynyt2

Olen tähän asti onnistunut saamaan työpaikan ihan itse firmaan lähetetyllä hakemuksella mut nyt kun näyttää siltä että työnantajat käyttävät yhä enemmän näitä välitysputiikkeja niin miten se homma oikein toimii ? Siis kyse ei ole osa-aika hommista vaan toistaiseksi voimassa olevista työsuhteista niin solmitaanko työsopimus firman vai välityspuljun kanssa ja onko palkka huonompi koska välittäjä
ottaa oman palkkionsa ?

3

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Töttörööbluesia

      Vuokratyö on työtä, jossa olet sidoksissa työsopparilla työvoimaa vuokraavaan firmaan. Saat tes palkan- tai minkä sovitte. Sinun työsi taas myydään loppukäyttäjätaholle- hintaan jota sinulle ei tarvitse kertoa.
      Olet työntekotahon työsuojelun piirissä tai et- mutta selvitä tämä- aina. Usein ns. pahat kohteet, keikat, teetetään vuokratyönä, koska? Sekä teettäjän että työnantajan on helpompi kiertää esimerkiksi työsuojeluasiat.
      En halua pelotella- on olemassa kaikkea normaaliakin työtä vuokratöinä tehtäväksi. Mutta otat selvää jo kun kirjoitat sopparin, joka ikisen kerran!

    • Rotta1234

      Jos kyseessä on vuokratyö, solmitaan työsuhde välittäjäfirman kanssa. Joskus kyseessä on "rekrytointitoimeksianto", jossa välittäjäfirma hoitaa ainoastaan hakuprosessin, ja työsuhde solmitaan käyttäjäfirman kanssa ihan kuten tavallisestikin, ja vuokrafirma häipyy kuvioista.

      Vuokratyössä palkka on vähintäänkin TES:in mukainen. Sinua ei siis "riistetä" mitenkään. Ainut huono puoli on se, että saatat olla heikommassa asemassa käyttäjäyrityksen vakituisiin henkilöihin nähden. Työskentelin itse yrityksessä, jossa kannustepalkkaus kuului ainoastaan käyttäjäyrityksen kirjoilla oleville henkilöille. Niinpä vuokratyöntekijät, jotka sinänsä saivat asiallista palkkaa, tienasivat silti samasta työstä satoja euroja vähemmän kuin yrityksen omat työntekijät.

    • Ettänäin---

      Useimmiten kyseessä määräaikainen työ. Kiertävät näin yt-menettelyjä ja helpompi potkia ulos jos lärvi ei miellytä tai jos joku haluaa ostasa sinut ulis kilpailevaan firmaan. Palkka saattaa olla aivan normaali tai sitten tietenkin jossain yrityksissä muita alhaisempi tai jos lärvi miellyttää niin korkeampi. Jotkut rekryfirman tienaavat enemmän itse mitä suurempi on työntekijän palkka.

      Pointti on se, että kyseessä useimmiten märäaikainen työ, jota jos jatketaan niin taas uusilla määräaikaisuuksilla. Joku ei ehkä suoraan uskalla palkata (tekosyitä ja ennakkoluuloja riittää) toistaiseksi voimassaolevaan, koska pelkää, että työntekijä ei viihdy, lähtee pois tai on huono/ liian hyvä työntekijä. Joskus halutaan joku pois, että saadaan joku tuttavan kummin kaiman serkku palkattua tilalle. Joskus itse yrityksestä ei löydy tarpeeksi ammattitaitoista työvoimaa haastattelemaan tai halutaan keskittyä ydinosaamiseen. Toisinaan halutaan kiertää terveys, työsuojelu yms. maksuja.

      Määräaikaisuudet ovat stressaavia, niillä ei voi suunnitella ja elää pidemmällä tähtäimellä elämää eikä niitä vastaan saa mitään lainoja tai maksusuunnitelmia pankista tms. Lyhyet määräaikaisuudet ovat stressaavia ja sinua tarkoituksella pidetään varpaisillaan jos haluat uutta jatkoa. Pitkät määräaikaisuudet taas ovat todella veemäisiä jos haluat itse pois, et viihdy, sinua kiusataan/ahdistellaan, haluat muuttaa, vaihtaa alaa tai haluat opiskelemaan.

      Henkinen työilmapiiri saattaa olla parempi ja tiiviimpi varsinaisten yrityksen työntekijöiden kesken kuin rekryfirmasta tulleilla. Toisaalta ns. inside-piiri voi muutenkin koostua talossa pitkään olleista ja uusimmat tuntevat itsensä ulkopuolisiksi tai heitä jopa syrjitään tai jätetään huomioimatta. Joskus suurin osa työntekijöistä voi koostua eri rekryfirmasta tulleista.

      Paljon riippuu asiakasyrityksestä ja rekryfirmasta sekä näiden yhdistelmästä. Samalla rekryfirmalla voi olla tosi mukavia asiakaskohteita ja toisaalta taas todella veemäisiä sekä kaikkea siltä väliltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe