TUTUSTU SYVÄJÄRVEN POLKUUN ?

Järvenitäpolku

Säynäjäsuon rekkeilyalueella on metsähallitus merkannut sinisellä repillä uuden polun .Polku lähtee laavulta järven itäpuolta ja yhtyy Matalammen eteläpuolella punaisella merkattuun vanhaan polkuun .Reitti soveltuu hyvin esim .talvella,koska ei tarvitse kivuta Syväjärven särkälle .Tosi kaunis järvimaisema ja kuiva kangas ja polun pituus n. 1 km .

55

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Okko_Kamu

      O K.

    • historiakiinnostaa

      Entä se paikka, jossa on saaressa jääkärien pirtti? Saarijärvi? Onko se kunnossa nyt?

    • aarnimetsäneitonen

      Saarijärven aarni alueella kulkee n.8km retkeilyreitti,kiertää järven joten ei tarvitse palata samaa reittiä, reitillä kaks tulistelupaikkaa,reitiltä voi poiketa myös tärpättitehtaalle.Jääkäripirtti on saaressa ja Autiotuvan rannassa on vene,ilmeisesti metähallitukselta saa avaimen.Miellyttävä maasto kävellä aarnimetsän sylissä.

    • Pitkoksetliukkaita

      Kävin tänään Syväjäjärven maisemissa .Syksy liukkaalla on vasta merkitty polku mukava kulkea ,koska saa pohjoiseen mentäessä kävellä kangaspolkua pari kilometriä .Matkaa on laavulta 4.4 km Moisivaaran tielle .

    • Hyttysenininää

      Kodalta sinisellä repillä Syväjärven itäpuolelle merkityn polun seutu olisi tärkeää hakata alue harventamalla .

    • zzzzzzzbbbbbbb

      Kyllä Syväjärven maisemat muuttuvat ,jos järven itäpuolelle suunniteltu hakkuu toteutuu . 40-ha-aukko järven rantaan retkeilyalueelle .!!!!!!

      • Sukeeksvaan

        Hyvä, että hakkaavat. Mitä niitä puita pystyyn kelottamaan. Eikö se polku sinne kuitenkin jää? Älkää kitiskö tyhjästä.


      • kitkutkitkut

        Mitä hyvää siinä hakaamisessa on? Melko mitätön tulo valtiolle noista puista.
        Jos aattelee maisemallisia arvoja ja sitä kuinka Säynäjäsuon matkailullinen arvo putoaa, niin hakkuutulot eivät koskaan tule kattamaan sitä menetystä minkä nuo hakkuuaukot vie.


      • Sileeks

        Mitä sitä muutaman haahuilijan takia puita säästämään? Metsä kasvaa kun maltatte odottaa.


    • Ootkoikiliikkuja

      Taitaa metsäkasvun odottajalle tulla ,kyllä "noutaja" .Nimittäin järeä tukkipuu vie aikaa kasvuun vähintään 100-vuotta . !

      • Sileeksvaan

        Hyvää kannattaa aina odottaa. Seuratkaa vaan taimesta asti kärsivällisesti.


    • Tuttumetsä

      Sohvalla makaajat täällä antaa metsähallitukselle hakkuulupia virkistysmetsiin.

    • Matalalampi

      Kyllä nämä kirjoitukset eivät vaikuta hakkuisiin ja kirjoittelijat ovat tutustuneet Ko.alueeseen huonosti ? Onneksi suot säilyy . 1000-ha luonnon tilassa .

      • Äetsä

        Ojittamista vaille valmis. Paltteille tulee sitten paljon lakkoja. Se tietää köyhälle rahaa..


    • Vanhametsä

      Kunta ja paikallinen kylätoimikunta voi vaikuttaa tulevan hakkuun rajauksiin .Koska on kunnalisvaalit tulossa on näytön paikka .Maakunta hallinto supistaa myös kunta organiota sopivasti . Sielläkin olisi oltava hereillä ja ei ole luotettava vain Hossan tuomaan imakoon.On tärkeää pitää jo perustetut retkeilyalueet tuleville sukupolville hyvässä kunnossa .Liian suuret aukot ovat myrskyn osuessa maisemaan puustolle varma tuho. puiden kaatuessa ja ne tukkii kuljettavat polut.Nytkin jo joutuu väistelemään kaatuneita puita ?

    • säynäjänkulkija

      Metsähallitukselta uskomatonta röyhkeyttä hakata suositun retkeilypolun varrelta. Eihän kohta missään ole enää hakkaamatonta metsää. Pilaavat särkkämaaston lopullisesti. Jos se nyt sadan vuoden päästä taas on hyvännäköinen, niin sitä emme ole näkemässä. Metsähallituksen paikallisille naatikoille pitää pistää luu kurkkuun. Ovat pilanneet kaikki mukavat retkeilymetsät tässä kylän lähistöllä. Hävetkööt jos osaavat.

      • Mitästätyhjää

        Vielä niitä honkia humisee.. vaikka kaatais lappeelleen...


      • Syväjärvensärkkä

        Kyllä kaunis ja upea Syväjärven särkkä säilyy hakkaamattomana .Tutustuin eilen uuteen metsä lakiiin . Jyrkänteet on lain mukaan jätettävä hakkaamatta !


      • kjhafkgäoka

        Voitko laittaa linkkiä metsälain kyseiseen kohtaan? Särkkiähän on hakattu paljon, mutta eikö niitä saa enää hakata? Entäs Jumalissärkkä, sekin on varmasti uhkan alla muutamassa vuodessa?
        Nythän ei suunnitelmassa kovin paljon mennä vielä särkälle, vaan siihen metsään lähistöllä. Senkin hakkuut pilaavat koko retkeilyreitin.


    • Tekevättalvitien

      Saako Säynäjasuon soidensuojealueelle tehdä kuorma-autolla ajettavan talvella ajettavan autotien ? Tutustukaa kartaan ko.alueella löytyy myös netistä . Kelkkailu on kielletty kyllä soidensuojelualueella .

    • vihaksipistää

      Ely-keskuksen palkkah****t antaneet luvan tehdä talvitien suon yli.

      • Materialistix

        Hyvä. Samaan malliin vaan teemalla "Suomi elää metsästä". Särkkä sisältää lisäksi teiden tekoon tarvittavaa raaka-ainetta...


    • SkiiDooMaxPower

      Suomussalmen kelkkareitit on aika laittaa kuntoon! Kannot ja mättäät kaivettava poies ja ojien kohtiin sillat. Myös opasteet kaipaavat kunnostamista. Suomussalmella on joutilaita ihan tarpeeksi tekemään noita hommia vaikka lapiopelissä. Joutavat riettaat kaljottelemasta ja haisemasta!

      Kelkkaliu lisääntyy koko ajan, joten kannattaahan meille kelkkailijoille luoda suotuisat olosuhteet. Tulemme sitten joukolla suomussalmellekin kelkkailemaan, kunhan kevättalvi koittaa.

      • Pukspuks

        Samaa mieltä, ja kelkkareittejä myös Säynäjäjärven ympäristöön.


      • ilmastosopimus

        Hah, polttomoottorikoneiden, ja vieläpä nimenomaisesti jonnijoutavien ankara verotus astuu voimaan muutaman vuoden sisään jahka Pariisin ilmastosopimus on päätöpäälle sorvailtu . Siinä menee muutamalta tyhjänrallaajalta yöunet ku ei riitä varallisuus "urheiluun"...
        Jotenka myykää kelkkanne ja vähä äkkiä sittenkin. Nyt saatte vielä jotain, muutaman vuoden kuluttua kukaan ei niitä vaivoikseen halua.


      • Hohnerprutkula

        Siihen mennessä tullut uudet hybridikelkat, jotka käyvät siististi. Telamaton jäljet vain näkyvät Säynäjäsuolla, hiljaisten ja vähän saastuttavien kelkkojen edetessä liukkaasti...


      • Yamahalla
        ilmastosopimus kirjoitti:

        Hah, polttomoottorikoneiden, ja vieläpä nimenomaisesti jonnijoutavien ankara verotus astuu voimaan muutaman vuoden sisään jahka Pariisin ilmastosopimus on päätöpäälle sorvailtu . Siinä menee muutamalta tyhjänrallaajalta yöunet ku ei riitä varallisuus "urheiluun"...
        Jotenka myykää kelkkanne ja vähä äkkiä sittenkin. Nyt saatte vielä jotain, muutaman vuoden kuluttua kukaan ei niitä vaivoikseen halua.

        Mitään myydä, minää ruuvaan äänenvaimentajankin poies ennen talven tuloa.


      • talkoolainen

        Aikoinaan tehtiin talkoilla kelkkareittejä omin polttoainekustannuksin mutta se rupesi hiipumaan kun paljastui että muutamat sen aikaiset "johtajat "käyttäytyivät väärin muita jäsenmaksun maksaneita kohtaan.Jälkeenpäin ilmoittivat että keväällä oli "telanpesiäiset"ja hauskaa oli ollut puolisoineen.Ei koskenut kaikkia jäsenmaksun maksaneita joten muutamat henkilöt kaatoivat senkin porukkahomman.Oli paskayritys.


    • Vihervassari

      Moottorikelkkailu vain lisää Säynäjäsuon monikäyttöisyyttä. Pakko se on kuulkaa puustokin joskus kaataa. Ei se siitä nuorru! Onpahan seuraaville sukupolville valmiiksi hieno paikka! Äänestäkää vihreitä ja punaisia!

    • Savuttavalynxi

      Taasko ne rahattomat alkaa ulista moottorikelkoista? Hiihtäkää ja menkää potkukelkoilla,mutta antakaa niiden ajella kelkoilla,joilla on pinkka kunnossa.Kyllä te perkeleet ootte itkemässä,kun ladut ei ole kunnossa,mutta milläs ne tehdään? No niillä kelkoilla latukoneilla.Kaikille hiihtäjille dopingtestit pakolliseksi viikoittain ja kova vero suksista,ja siteistä ja varsinkin monoista.

      • Dollarrahamies

        Mitkä rahattomat! Vaihdan joka talvi uuteen Lynxiin ja ajan siellä missä haluan, joten turpa kiinni.


    • Ainoastaanluvalla

      Tiedoksi kelkkailijoille ,että kelkkailu vaatii maanomistajan luvan .Lupaan vaaditaan kelkkailun tarkoitus ei voi olla huviajelu ,Poliisilla ja Rajavartiostolla on valvontaan oikeuttavat laissa määrätyt virkamääräykset .Poronmiehillä on myös laissa myönnetyt oikeudet kelkan käyttöön suojelualueella .

      • Kysynvaann

        Kuinka moni kysyy luvan? Meikä vaan ilmoitti Metsähallitukselle, että tulen käyttämään Säynäjäsuota läpikulkualueena. Monena vuonna sama homma. Ei siinä poliisi eikä rajavartiolaitos voi mitään kun luvan kanssa ajan.


    • Ilmanlupia

      En ole maksanut kelkkaurille lupaa Suomussalmella,enkä kysellyt maanomistajien lupaa.22vuotta käynyt verkoilla ja pilkillä ties kuinka monella vesistöllä.Kukahan se käy lupia kysymässä,kun olen onnistunut niin hyvin väistelemään?Enkä meinaa maksaa vastedeskään.Luuleeko joku oikesti poliisilla ja rajalla olevan resursseja jatkuvaan valvontaan?

    • EILUSMUTA

      Jarvillä ja vesistöillä saa kelkkailla vapaasti ja tietysti omilla mailla on kelkkailu luvallista. Kelkkaretit ja valtion maat ovat aina on luvallisia .

    • ohret

      Suomeen on tullut niin paljon pakolaisia ja laittomia maahanmuuttajia, että valtion on pakkohakattava metsiä niin paljon, jotta voitaisiin ylläpitää taloutta, joten matalaksi vain kaikki, mistä rahaa saadaan. Vihreiden ja luonnonsuojelijoiden logiikkana on saada paljon pakolaisia Suomeen ja vastustaa kaikkea toimintaa metsissä. Se ei vain toimi sillä ajatusmallilla.

    • Metsänharvennus

      Ohret : Olen samaa mieltä ,että metsiä on hakattava .Koska raha ei kasva "puussa ",mutta kun metsä hakataan ja jalostetaan saa siitä vientituloja . Hakkuu siten että retkeilyaluuen käyttö vaarantuu on tuomittavaa . Oikein tehty harvennusmakkuu voi jopa parantaa aluetta !

    • omatlehmätensin

      Kannattaa käydä kysymyssä MH:n nuorilta, Ss-sukujuuret omaavilta suunnittelijoilta, missä tässä oikein on kysymys.
      Monastiko ko. herrasväki on retkeillyt Säynäjäsuon kitukorvissa ja soilla, etenkin keväisin ja syksyisin?
      Kuinka hyvin suunnitellut hakkuut turvaavat suunnittelijoiden haaveet ylempiin virkoihin noususta MH-organisaatiossa?

      • Rautakuukkeli

        Tärkeintä on ettei ole vihervassareiden juoksupoikina. Riittää jo tämä yltiöpäinen metsänsuojelu. Menkää rajan taakse, sieltä löytyy tarvittavia elämyksiä papanoista palokoroihin.


      • puhaamaa

        No sinähän se sälli oot,jos joku joka on liikkunut Suomussalmen metsäautotieverkostoa väittää että metsähallitus on suojellut kunnan alueella olevia valtionmetsiä edes kohtuullisesti niin pöljä täytyy olla! Olen sitä mieltä että metsistä pitää ottaa euroja mutta kovin keskitetysti se näkyy tapahtuvan näiden sippikuntien alueilla missä ihmiset ovat heittäneet jo pyyhkeen kehään koska eivät usko vaikutusmahdollisuuksiinsa ja osin aiheesta.


      • Jäkätijäkki

        Suojelualueiden hyöty vaikuttaa kovin vähäiseltä. Köyhtyvän kunnan oljenkorsi näyttää olevan suojelualueet...huh huh.


    • 3838383838

      Eihän sitä nyt tarvitse kaikkia mehtiä perkele pystyyn lahottaa! Muutama hehtaari lahokkaita riittää viherpiipertäjien temmellyskentäksi, menkööt sinne ällistelemään.

    • Eiavohakkuu

      Metsä on Suomen vihreä kulta . Metsät on hoidettava ja hyvin suunniteltu hoitohakkuu harventamalla tekee alueen viihtyisäksi !

    • ddbööööö

      Syväjärven pohjoispuolella on arvokas muinaismuisto tervahauta . Paikka on merkitty nyt hakkuu suunnitelijan toimesta . Alue on ollut vanhaa kaskimaata ja alue on soveltunut hyvin kaskiviljelyyn .Korkea särkkä on kesällä antanut lampöä ja suojellut hallalta . Moni on välttynyt nälkäkuolemalta ,koska viljasato on saatu laariin . Monikohan tietää,että 1868 kuoli nälkään 7,8 % Suomen väestöstä eli 127000 henkeä .

    • Hakintaahakkuisiin

      Kiitos Metsähallitukselle ,kun muutti Syväjärven hakkuu suunnitelmaa . Järven pohjoisranta polkuun saakka ja hakkuun ulkopuolelle . HYVÄ NIIN.

    • enluotametsähallitukseen

      Ei mitään kiittämistä, ennen kuin koko metsä on rauhoitettu hakkuilta. Sinne ei tarvi viedä koneita lainkaan. Hakatkoot muualta. Kyllä pitää jossain olla koskematon retkeilymetsä. Muuallahan sellaista ei enää olekaan, koska ne ahneet p*****aiset ovat jo hakanneet kaikki muut lähivirkistysmetsät.

    • cccccccccc

      Miten voi estää hakkuita ko. alueella on jo tehty raivaus hakkuita 2016 syksyllä . Kaiken metsän suojelu on huonoa kansakunnalle .. Toki kauniin Syväjärven rantalue on säästettävä hakkuilta . Alkuperäiseen hakkuu suunnitelmaan on parannuksia ko.alueen osalta .tehtykin,

    • paikallinenihminen

      Ite ainakin lähen kahlitsen itseni motoon, jos sinne hakkuita tulee. Enkä ole ainoa.

    • HÄMÄRÄHEIKIT

      EI kannata ruveta "Teroristiksi " tallainen henkilö pitää lähettää Isis porukan käsittelyyn ,jos sieltä selviää hengissä ei enää rupea Suomessa oykkäröimään .

    • Matalalampi

      Kun Suomeen joskus tulee kesä ja voi retkeillä Syväjärven maisemissa jalan ja ihailla kauniita maisemia .Nyt kannattaa tutustua alueeseen ,koska "moto" ei pilnnut aluetta .!

    • Latuja

      Ei ku moto töihin.

    • Uusihossa

      Nyt pitäisi kunnan luottamusmiesten herätä miten Säynäjäsuon soidensuojelu alueen matkailua voisi kehittää ? Metsähallitus maat omistajana teki hyvän eleen rauhoittamalla omalla päätöksellään Syväjärven särkän .Tuskin päätös on voimassa enää 100-vuoden päästä ?

    • Suot on soita ja antaa niitten olla rauhassa ja mehtää riittää kävelijöille kun vaan jaksaa tallustella vähän etemmäksi maantieltä Niitä tarvihe suojella koska Suomi tarvihtee puuta..Suomi on aina eläny puusta.

      • Järeäämetsää

        Kyllä Voi metsää hoitaa muutenkin kuin aukko hakkuulla .Suomi saisi metsälle paremman tuoton harvennushakkuulla .Nytkin on jo MH -hakannut 1982 istutteja alueita aukeiksi . Syväjärven itäpuolen voisi hakata harventamalla . Metsän kasvu paranee ,kun auringon valo pääsee paremmin harvennetun metsän läpi .


      • Järeäämetsää kirjoitti:

        Kyllä Voi metsää hoitaa muutenkin kuin aukko hakkuulla .Suomi saisi metsälle paremman tuoton harvennushakkuulla .Nytkin on jo MH -hakannut 1982 istutteja alueita aukeiksi . Syväjärven itäpuolen voisi hakata harventamalla . Metsän kasvu paranee ,kun auringon valo pääsee paremmin harvennetun metsän läpi .

        Totta kirjottelet! Ja se on mukavaa kateltavaa se mehtä, joissa on puita jälellä vielä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      368
      4543
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1600
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      213
      1397
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe