lapsia pelottelevia klovneja jäähallilla

huolestunut_isä

Tänään 19.10. Klo 19:30 oli lapset pelästyneet jäähallin takana maalatulla naamalla ja moottorisahalla varustautunutta henkilöä. Näyttää tämä hölmöily levinneen nyt sitten tänne Riihimäellekkin.

23

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti123

      Kuulin juuri ihan samaa.

      • VastaIsku

        Opet asialla. Syyslomaviikko saa ihmeitä aikaan.


    • Moks

      Tuskin tulee huutelee kuka on saattaa olla että kieli on vähän kipee kun tais ottaa turpaansa että hampaat lenteli :D opiksi kaikille

    • Tremppi

      Kyllä jos uskoo tähän. Heh, lapsoset lukenu vähä uutisia ja siitä se idea sitten lähti.

    • Siinähän-se-ratkaisu

      Mikähän v***n idea se tässäkin taas on... Nyt ois Odinin sotureille ihan oikeita hommia. Jalkautukaa nyt ja turvatkaa lapsemme!!!

      • MuistaMitenMetsäVastaa

        Miksi Odien niin täytyisi nyt tehdä. Viime Tammikuussa pellet ja klovnit
        häiriköivät Tampereella heidän marssiaan. Poliisi ei puuttunut heidän tekemisiinsä. Nyt kehotetaan soittamaan hätänumeroon, jos epämääräisiä pellejä tai klovneja näkyy.
        Viime Tammikuussa pellet ja klovnit huvittivat kovasti "suvakkeja"
        Miksi nyt pyydät apua?


      • Osuiko-arkaan-paikkaan

        Kyllähän minä sen tiesin, etteivät he ko hommaan lähde. Kyseessä oli lähinnä vitsi. Nyt kuitenkin olisi ihan konkreettinen kohde jolta lapsia suojella. Tiedä vaikka sieltä klovninaamarin takaa löytyisi näitä S.o.O-heppuja... Olisi varmasti poliisi puuttunut noiden lollottajien toimiin, mikäli olisivat moottorisahoilla, puukoilla ja pesismailoilla uhkailleet näitä viikinkisotureita.


      • MitäSitäMurehtimaan

        Me nautitaan nykyään peräkammarin lämmöstä ja turvasta.
        Kuunnellaan uutisia,välillä sanotaan: voi, voi noita yksittäistapauksia.


      • SirkusHuvejaVain
        Osuiko-arkaan-paikkaan kirjoitti:

        Kyllähän minä sen tiesin, etteivät he ko hommaan lähde. Kyseessä oli lähinnä vitsi. Nyt kuitenkin olisi ihan konkreettinen kohde jolta lapsia suojella. Tiedä vaikka sieltä klovninaamarin takaa löytyisi näitä S.o.O-heppuja... Olisi varmasti poliisi puuttunut noiden lollottajien toimiin, mikäli olisivat moottorisahoilla, puukoilla ja pesismailoilla uhkailleet näitä viikinkisotureita.

        Oletko koskaan kuullut, kun pirulle antaa pikkusormen?
        Homma karkaa useasti käsistä.


      • serikastuttavahölmöys
        Osuiko-arkaan-paikkaan kirjoitti:

        Kyllähän minä sen tiesin, etteivät he ko hommaan lähde. Kyseessä oli lähinnä vitsi. Nyt kuitenkin olisi ihan konkreettinen kohde jolta lapsia suojella. Tiedä vaikka sieltä klovninaamarin takaa löytyisi näitä S.o.O-heppuja... Olisi varmasti poliisi puuttunut noiden lollottajien toimiin, mikäli olisivat moottorisahoilla, puukoilla ja pesismailoilla uhkailleet näitä viikinkisotureita.

        Puukoin varustautuneet ja ryhminä kulkevat matu-urhothan eivät todellakaan ole mikään "konkreettinen kohde", joilta meidän pitäisi suojella lapsiamme ja itseämmekin!


    • Pontikka-

      Odinin sotilaat, ahahhaa...Riksun sotilaat taitaa olla kuopattu kun ei ne osannu ku ryyppää ja partioida aseman edessä ja pummia kavereiltaan rahaa. Mutta toivossa on hyvä elää sano lapamato.

    • kasvattajat

      Ei ne oodinin sotilaat uskalla pimeässä liikkua, eikä niiden äidit niitä päästä ulos enää klo 17.00 jälkeen.

    • R1ksulainen

      Poliisille on tehty jo yhdeksän ilmoitusta pelleistä, mm Riihimäellä.

      Ilmoituksia on tehty useilla paikkakunnilla. Lappalainen kertoo, että ainakin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Nurmijärvellä, Kotkassa, Turussa, Raumalla, Riihimäellä ja Savonlinnassa poliisi on joutunut selvittämään pelleilmoituksia.

    • SelkeäViestiPelleille

      Tahallinen pelottelu pelleasussa kaupungilla on rikos
      20.10.2016Helsinki

      Helsingin poliisille ilmoitettiin eilen kaksi tapausta, joissa pelleasuun pukeutuneet henkilöt olivat liikkuneet kaupungilla - kuvailujen mukaan täysin ihmisten pelottelutarkoituksessa. Pelleasuisista pelottelijoista tuli Helsingin poliisille havaintoja eilen illalla noin yhdeksän aikaan Vesalasta ja aiemmin myös Mäkelänkadulta. Lisäksi poliisilla on tiedossa yksittäistapauksia myös muualta Suomesta.

      Ihmisten pelottelu pelleasuissa on rantautunut ilmiönä Eurooppaan ja Suomeen Yhdysvalloista. Suomessa pelleasussa pelottelu yleisellä paikalla voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön.

      - Suomessa yleisen järjestyksen häiritseminen tai turvallisuuden vaarantaminen yleisellä paikalla on lain mukaan kielletty toistuvilla uhkaavilla eleillä, hyökkäävillä liikkeillä, suullisesti esitetyillä uhkailuilla ja muulla vastaavalla, pelkoa herättävällä uhkaavalla käyttäytymisellä, rikoskomisario Heikki Sandberg sanoo viitaten järjestyslakiin.

      - Poliisi suhtautuu tällaiseen rikosilmiöön vakavasti. Poliisi ottaa jatkossa tällaiset pelleksi pukeutuneet pelottelijat kiinni ja rikoksesta voidaan langettaa useita päiväsakkoja. Vakavammissa tapauksissa saatetaan puhua jo esimerkiksi laittomasta uhkauksesta tai jopa vakavammista rikosnimikkeistä, jolloin kyseeseen voi tulla jo vankeusrangaistus, Sandberg jatkaa.

      Sandberg viittaa siihen, kuinka ilmiö on saanut pelottelun lisäksi myös ikävämpiä piirteitä: Tuusulan tapauksessa klovniksi pukeutuneella henkilöllä oli silminnäkijöiden mukaan mukanaan myös moottorisaha. Helsingin yksittäistapauksissa on poliisin tietojen mukaan ollut toistaiseksi kyse ihmisten pelottelusta ilman mitään kättä pidempää.

      - Vakavaan vahingoittamiseen tarkoitettujen tai siihen soveltuvien esineiden tai aineiden hallussapito yleisellä paikalla on lain mukaan kielletty. Tällaisia esineitä ovat muun muassa teräaseet, rikotut lasiesineet ja muut näihin rinnastettavat viiltämiseen tai pistämiseen soveltuvat esineet, sekä patukat, ketjut, jouset, vaijerit, kaapelit, pesäpallomailat ja muut näihin rinnastettavat lyömiseen soveltuvat esineet, Sandberg listaa.

      - Mikäli tekijät ovat alle 18-vuotiaita, voi poliisi ilmoittaa tapauksesta lastensuojeluviranomaisille ja vanhemmille. Vanhempien kannattaakin ottaa asia puheeksi nyt jo etukäteen kotona, Sandberg muistuttaa.

      Poliisi muistuttaa, että uhkaava käyttäytyminen ja muiden kaupungilla pelottelu saattaa koitua myös pelottelijalle kohtalokkaaksi.

      - Ihmisten pelottelu naamioituneena ei ole järkevää myöskään siksi, että joku saattaa hätävarjeluna lyödä naamioitunutta pelottelijaa tai tehdä jotain muuta vakavampaa hätävarjelun nimissä. On siis aika lopettaa tällainen pelleily, ennen kuin se kunnolla alkaakaan, Sandberg painottaa.

      Poliisi neuvoo soittamaan hätäkeskukseen 112, mikäli näkee vastaavia tapauksia kaupungilla. Henkilöistä kannattaa ottaa tarkat tuntomerkit ylös.
      Lähde:

      https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/tahallinen_pelottelu_pelleasussa_kaupungilla_on_rikos_52864

    • Hjygbjuffvkl

      No ne on peltosaaren narkit. Ei saatanan tää kylä on täys pelleja.

      • OletNistinVävy

        Ja sinä olet yksi niistä! Hahaahaaahahaaa...


      • Eiosunu

        Tuskin olen.


    • Hermanniiko

      Hirsimäen päiväkodin puistossa liikkuu parina pellejä, kovasti yrittävät olla pelottavia

    • Äityli78

      Näyttää olevan menossa sakon taloilta hirsimäen päikkärii kohen savikonkadul ainaski kaks

    • Nenäposkellapäivä

      Koittakaa nyt vanhemmat vähän kattoa niitten teinienne perään. Siitä on sitte vitsit ja leikki kaukana, jos nää pellet osuu minun reitilleni.

    • Voi.itku

      Voi itku meitä pellejä on noin 30000kpl

      • Juopontarinaavain

        Juu näitä pellejä tällä kylällä riittää.Ja tulee riittämään.Se on nähty.Häiriköidään, valehdellaan toisen päähän niin paljon kuin pystytään,jos ei muuta niin keksitään tarinoita ja näitäkö virkavalta uskoo "ehei"ei todellakaan.Muistissa muutama tapaus täältä Riihimäeltä,viimeisien kuukausien takaa.Ja se mikä tästä tekee erikoisen,niin aikuiset ovat syyllistyneet tälläiseen.Että kehtaattekin.Eikö yhtään hävetä.Laittaa naamaa ovesta ulos.Ja kulkea tuolla,katsokaas kun ihmiset tietävät todellisen puolen asioita.Ainakin talon asukkaat.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3940
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3742
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3738
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      14
      2383
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2332
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      1976
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1816
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1489
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe