Syöpä ja eutanasia

Endometrioosijasyöpä

Helou! Mä oon kärsinyt kuukautiskivuista 10 vuotiaasta asti eli viimeiset 23 vuotta. Oon siis 33 vuotias nainen.

Jo joku 10 vuotta sitten kipuja alkoi olla myös epäsäännöllisen säännöllisesti esim. kierron puolivälissä ja esim. rankan urheilusuorituksen jälkeen. Vuosien saatossa mut on kerran viety kipujen takia ambulanssilla ensiapuun, olen itse raahautunut sinne aamulla työmatkabussista ja mulle on tilattu pari kertaa ambulanssi kotikäynnille rajujen kipujen takia.

Vuosien varrella olen lääkärissä käydessäni kertonut eri lääkäreille oireistani. Tutkimuksiin ei koskaan ole lähetetty, määrätty vain miranax-kipulääkettä oireisiin ja gynegologilta sain reseptin ehkäisypillereihin.

Vasta pari vuotta sitten kuulin naistentauteihin erikoistuvalta serkultani sattumalta kahvipöydässä, että oireeni kuulostavat endometrioosilta. Kukaan lääkäri ei lukuisilla lääkärikäynneillä ole maininnut tällaista termiä. Toin termin gynekäynnillä esiin serkkuni kanssa käymäni keskustelun jälkeen. Ja hän kertoi, että todennäköisesti on kyseessä endometrioosi. Mutta mitään lisätitkimuksia ei ehdotettu.

Nyt lopulta työterveydessä eräs lääkäri otti asiani vakavasti ja laittoi lähetteen tutkimuksiin, kun kerroin haluavani työnantajalle todistulsen vaivastani. Saatan muutaman kerran vuodessa joutua kipujen takia olemaan kotona aamulla noin tunnin verran keräilemässä itseäni yllättäen iskeneen kipukohtauksen jäljiltä.

Kivut ovat aina olleet niin rajuja, että esim. hätäkeskukseen kerran soittaessani, en pystynyt kertomaan nimeäni, koska olin liian tuskissani puhuakseni. Lisäksi ole vuosien varrella pyörtynyt/menettänyt tajuni useita kertoja kipukohtauksessa kivun vuoksi.

Nyt selasin mielenkiinnosta endometrioosia ja syöpäää....ja mitä löysinkään. Endometrioosi lisää munasarjasyöpäriskiä. Varsinkin, jos oireita on ollut pitkään (chek) ja jos on lapseton (chek).

Olen menossa Tayssiin naistentautien polille kuukauden päästä tutkimuksii. Onkohan syöpädiagnoosi tulossa? Sitten kyllä kieltäydyn hoidoista. Olen nähnyt kahden läheiseni menevän syövän mukana ja en halua sellaista loppuelämää. Voiko suomalainen päästä Tanskaan eutanasiaan?

7

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tutkimustoivoo

      Toivottavasti sinulta vihdoin tutkitaan se endometrioosi ja saat siihen asiallisen hoidon. Yleisesti hoitona käytetään e-pillereitä ja harvoin pidettäviä taukoja. Leikkaushoitokin on mahdollista, ainakin osittain, riippuen kudoksen määrästä ja sijainnista.
      Hyvällä hoidolla ja tiedolla kivun syystä, endometrioosi tulee siedettävämmäksi. Paras hoito on raskaus, tosin endometrioosi heikentää hedelmällisyyttä.
      Kun lapsia ei enää halua, voidaan tehdä laajempi leikkaus mm. kohdunpoisto.

    • Syöpä on kivuton ainakin 3 gradun asti minun kohdalla ... Toivoin että sinulla kaikki hyvin , eikä mitä tekemistä syövän kansa

    • eieutanasiaa

      minun tietämykseni mukaan endometrioosi ja syöpä eivät kulje käsikkäin.pelko pois syövän suhteen,lääkitys ym toivottavasti auttavat sen kauhean kivun voittamiseksi.TSEMPPIÄ SINULLE.

      • KIpujenmies

        Mielestäni tärkeän huomautuksen annan sairaalassa kivusta kärsiville. Pyydä aina lääkäriltä kipulääkitystä jos valitat ja pyytelet hoitajilta sitä kipu lääkitystä niin sillä ei ole mitään tehoa, eli sinua ei kipu lääkitä mitenkään. Hoitajien on pakko tuoda lääkärin määräämät kipu lääkitykset. Koska sinulla on mahdollisuus valittaa lääkärille jos sinulle ei määrättyjä kipulääkkeitä tuoda.


    • apujax

      "Kieltäydyn hoidoista. Olen nähnyt kahden läheiseni menevän syövän mukana, enkä halua sellaista loppuelämää". Luuletko, että hoidot aiheuttivat heille kuoleman ja "kurjan loppuelämän"? Eiköhän se ollut itse tauti, joka tappoi, eikä sitä tiedä, kuin kamala loppu olisi ollut ilman hoitoja. Ja voihan olla, että juuri hoidot veisivät koko syövän pois, jos sinulle sellainen joskus tulisi. Ei kannata noin jyrkästi luopua tarjotusta avusta.

    • 89898987

      Tyhmäkin vielä (check)

    • endo

      Äidilläni todettiin endometrioosi 70-luvulla, oli kasvanut kohdun reunoista suolistoon asti kiinni, Kaikki leikattiin pois ja on siitä asti ollut ihan ok. Endo aiheuttaa todellakin kovia kipuja, mutta on poistettavissa. Tsemppiä !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1388
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      20
      1114
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe