Tuomaanpalon projekti

nukkumattomienpuolue

Kysymyksiä kunnan johdolle ja luottamus toimessa oleville päättäjille. Millaisia perusteluja on käytetty Tuomaanpalon kaava asian kiireellisyyydellä ? Miksi valtuuston myöntämät, uuden TK suunnittelurahat siirrettiin Tuomaanpalo projektiin ?Tk.lautakunnan pöytäkirja kertoo,ei ehditty suunnitella eikä käyttää uuden TK suunnittelurahoja TK. suunnitteluun? Projektin kustannusarvio Tuomaanpalossa n.550 000 euroa ? Ymmärtääkseni Muonion kunnalla ei ole omaa rahaa Tuomaanpalon projektiin, ovatko ne lainarahaa? Tie ja viemäröinti kilpailutettiin ja valittiin urakoitsija ennen rahoituksen varmistumista,miksi? Kuinka monta tonttia kaava alueelta on jo varattu? Kuntalaisena ja veronmaksajana kiinnostaa miksi Muonion kunta investoi lainarahalla näin ylisuuria projekteja.Uuden tk.suunnittelutoimikunta on epäonnistunut tehtävässään suunnitellessaan uuden tk sijasta, Tuomaanpalo projektia. Missä on valtuuston puh.johtajan lupaama avoimuus ja kuka hän on? Valtuuston ja hallituksen puh.johtajien toimintaa seuratessa tulee ikävä jopa Esko J.Ojalaa ja Matti Myllykangasta.

77

3020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmetteliä

      No onkohan ihan oikea kanava kysellä?

      • Muoniolaistapäätäntää

        Kyllä on oikea/väärä kanava. Muoniossa on sama kysyykö suoraan kunnasta vai ihmetteleekö Muonio24 sivustoilla. Sama vastaus molemmissa. Kukaan ei kunnantalolla tiedä ja ne jotka asiaa olleet päättämässä ei itsekkään tiedä mitä on ollut tekemässä. Valmisteluvaiheenkaan papereita ei lueta/tietoja tarkisteta eikä kysellä mitä tarkoittaa jos näin päätetään. Nyt ainakin tarkoitti, että vähäisiäkin rahoja siirrellään mielinmäärin aina kenenkin intohimon muiksisesti ja kuntalaisethan sen maksavat.
        Oliko Tuomaanpalolla muka niin kiire, kun rahaakaan ei ole?
        Avointa tiedottamista lupauksista huolimatta ei terveyskeskusasiassa pahemmin näkynyt ja nyt määrärahoja jo suunnitteluvaiheessa ollaan muualle siirtämässä.
        Ihmettelen kuinka ne luottamushenkilöt joilla on järki päässä ja, jotka ovat perillä tästä juonittelun määrästä jaksavat vielä hoitaa näitä asiota. Ne taas jotka tässä ovat koko sopan valmistaneet nauttivat keskenään tuloksesta. Uuden terveyskeskuksen valmistelun eteneminen olisi ollut tärkeämpää kuin kaavoitusasiat velkarahalla.
        Toivottavasti ohjaus ei ole tullut jostain melkein "taivaasta" ja "nuolijat " heti toteuttamassa.
        Unettomiksi saisi tulla useammankin vilpillistä toimintaa harrastavan yöt!


      • Suutsupussakotona

        Noita ihmettelijöitä näkyy Muoniossa riittävän! Siinäs vain ihmettelet mökinnurkassa sillähän se asia korjaantuukin. Tosi saamatonta väkeä. Taitaa olla omat lehmät ojassa!


      • mikä.se.sitten.onkin
        Suutsupussakotona kirjoitti:

        Noita ihmettelijöitä näkyy Muoniossa riittävän! Siinäs vain ihmettelet mökinnurkassa sillähän se asia korjaantuukin. Tosi saamatonta väkeä. Taitaa olla omat lehmät ojassa!

        Tottakai omat lehmät ojassa. Muoniossa taitaa olla kaikilla valtuutetuilla laaja suku tukiryhmänä. Mistä sinne muita edunvalvojia riittäisikään?
        Ja supliikilla pärjää, ainakin seuraavaan mittelöön asti.


    • Eustamaanjokapaikkaan

      Nukkumattomienpuolueen jäsen on tosi oikeassa.
      Kunnanvaltuuston puheenjohtaja on Kosti Hietala.
      Hän ei millään pysty täyttämään omia lupauksiaan, kun aika menee 19:sta toimikunnan/määräaikaisprojektienjin kokouksissa/edustuksissa/ ja kaikkien muiden kissanristiäisten osallistumisissa.
      Ei uskois, että niin monitaitoinen kunnanvaltuustonjohtaja on ees mahollista, mutta Muoniossapa on.
      Vähän jo kyllä eppäilen, että alkaapi olla jo jääviki jossaki.
      Kumma ettei ole löyty ketään muita ko yksi rajavartija hoitamaan kaikkia mahollisia yhteyksiä ja eustamista koko Muonion kunnasta.
      Eläkkeellähän on rutosti aikaa hoitaa muitten asioita ko on niin supliikkimieskin kysymyksessä.

      • kaavajäävikaava

        Luoteis-lappi uutisoi samasta aiheesta.Lisää kaavoja on tulossa,tk. suunnittelurahoja tarvitaan vielä monta vuotta eteenpäin ,joku tarvitsee kaavoja ja infakstrukuuria ,rahoja ei ilmeisesti ole joten lainataan toisista hankkeista. Ovatko grynderit ja kaavoittajat täyttäneet Muonion valtatyhjiön?


    • Eustamhaan

      Nyt hoksasin. sinun pitäis alkaa ehokhaaks. Mie uskon että olisit kyllä "pätevä". Sulla mennee tieto/taito hukhaan näulä sivuila.

    • nukkumastaherännyt

      Alkoi kiinnostaa minuakin tämä. Ohi oli mennyt monta asiaa ihmetellessä kunnan päätöksiä ja henkilökunnan määrää. Rakennusmestareita on kaksi ja kunnalla on yksi remonttityömaa mutta siihen on palkattu kolmas rakennusmestari. Kittilästä se on palkattu kun paikalliset mestarit ei suostu töitä tekemään. Kaiken lisäksi Sodankylään on kuulemma ulkoistettu toimintoja. Ainakin toinen mestari tekee myös omalla toiminimellä omaa liiketoimintaa. (Eivät varmaan käytä kunnan työaikaa niihin?!) Tekninen lautakunta esittää kaiken huipuksi, että tekniseen toimistoon laitetaan soittokielto kun kuntalaiset häiritsevät soitoillaan mestareita!
      Miten Marjapaikan "säästyneistä" remonttiarviosta voi säästyä yhtään? Torniolainen rakennusfirma voitti tarjouskilpailun alle 500 tuhannen urakkatarjouksella ja kunta ilmoitti että on varannut 900 tuhatta remonttiin. Sitten ilmoitetaan ettei menekään kuin 700000 euroa ja "säästöä" tulee 200 tuhatta! Todellisuudessa Tornion firman urakkatarjous ei ole pudonnut yhtään. Ojalan laskuoppi ei toimi tässä. Onneksi Tornion rakennusfirman työmiehet ovat kovasti tutun näköisiä. Taitaa olla Tuomaanpalon ranualaisetkin tutun näköisiä..
      Tekninen lautakunta sen kummemmin kuin kunnanhallituskaan ei voi siirtää oikeitakaan kustannussäästöjä toisiin kohteisiin, ei tietenkään. Kysymyksessä on joko karkeasti väärin tehty kustannusarvio tai jos se osoitetaan tahalliseksi, kysymyksessä on rikos. Uuden terveyskeskuksen suunnittelumäärärahat jäi käyttämättä! Suunnittelutoimikunta on laiminlyönyt tehtävänsä, eikä yksikään sen jäsen saa jatkaa suunnittelemassa. Ei ole ihmekään etteivät ole ehtineet kun katsoon toimikunnan jäsenten nimet.
      Tietenkin luottamushenkilöt ovat korvausvelvollisia laittomissa päätöksissä. Seuraava kunnanvaltuusto on totisen päätöksen edessä mutta äänestykseen menee varmasti jo pelkästään siksi, että saadaan jaa-äänestäneiden nimet pöytäkirjaan kaikkien nähtäville. Pakko liittyä nukkumattomienpuolueeseen.

      • Hereilläkohtakokoyön

        Kyllä sinun nukkumastaherännyt on täytynyt tilanne Muoniossa huomata jo ajat sitten. Tuomaanpalo on hyvä esimerkki, mitä kunnassa päätetään, kun käsky tulee korkeammalta taholta. Silloin ei terveydkeskuksella väliä, kun loma-asuntoja tarvitaan turistihotellille. Itse Muoniossa vasta pari vuotta asuneena mutta jo vuosia sivusta seuranneena lomapaikan kunnan touhuja ihmetellen. Minulla kyllä paljon taustatietoa miksi tähän tilanteeseen on tultu, niin en kovastikkaan enää ihmettele.
        Mielestäni päättäjien "laatua" pitäisi seuraavissa vaaleissa nostaa huomattavasti korkeammaksi. Muutamia todella hyviä on, mutta liian vähän. Tosi surkeita aivan liikaa.


    • kaava

      Missä on Tuomaanpalo ja onko iso alue ja kenen?

      • syytähuoleen

        Kun lukee tämän palstan juttuja, tulee väkisinkin mieleen lennättäminen touhu 30 vuotta sitten.

        Kaikilla rupesi menemään hyvin, että kaikkia hommia ei edes ruvettu tekemään. Nirsoiltiin työhommissa. Ihmekös tuo, kun päivärahat juoksivat palkan ohessa, vaikka ei olisi juuri kovin kaukana käyty kotikylästä. Sitä hyvinvointia pidettiin itsestäänselvyytenä, kunnes käsky kävi Helsingin herroilta. Kaikki tietävät lopputuloksen.

        Näinköhän käy näille kunnankin touhuille.


      • 12345654321
        syytähuoleen kirjoitti:

        Kun lukee tämän palstan juttuja, tulee väkisinkin mieleen lennättäminen touhu 30 vuotta sitten.

        Kaikilla rupesi menemään hyvin, että kaikkia hommia ei edes ruvettu tekemään. Nirsoiltiin työhommissa. Ihmekös tuo, kun päivärahat juoksivat palkan ohessa, vaikka ei olisi juuri kovin kaukana käyty kotikylästä. Sitä hyvinvointia pidettiin itsestäänselvyytenä, kunnes käsky kävi Helsingin herroilta. Kaikki tietävät lopputuloksen.

        Näinköhän käy näille kunnankin touhuille.

        Mikä lennättäminen? Kaikki ei ole syntyneet ennen vuotta 1985.


      • Silloinolihyvätajat
        12345654321 kirjoitti:

        Mikä lennättäminen? Kaikki ei ole syntyneet ennen vuotta 1985.

        Taas joku pöljä muoniolainen pätemässä! On vissiin niitä uusavuttomia entisten lennätinläisen pojanpoikia, jotka ei tiiä, että posti ja lennätin elätti suuren joukon muoniolaisia ennenvanhaan. Se oli silloin, kun miehet oli miehiä ja pojakki meni kesätöihin koulun lomilla ja vakituisiksi Lennättimeen tai postiin koulun päätyttyä eikä ollu välttämättä mitään koulutusta. Vakipaikka tuli ja kesti niin kauan kuin kunnon oikea posti, lennätin ja postiautovarikko oli Muoniossa.
        Se oli silloinko pappikin valittiin postin ja lennättimen ja sukulaisten kanssa mieleinen. Siis tavallisille tallaajille.


    • Käämi

      Varmaan tarkoitti Lennätin, kirjoitusvirheitä sattuu paremmillekkin,kirjoittajan syytähuoleen asia tuli ymmäretyksi

    • Oletteeniinihania

      Tarviiko muoniolaiset kaavatontteja? Kunnalla on yläpäässä iso alue kaavatontteja ja isolla velkarahalla hankittu. Ai eihän tästä saa mainita,hih te ihanat päättäjät,olette ihania.

      • Lisäävelkaavaan

        Kaikkihan Muonion kunta on hankkinut velkarahalla. Tämän vuoden lopussa jokaisen muoniolaisen velkataakka on jo melkoinen.


      • elämäonjärjestelmää

        Ei Muonion tilanne ja politiikalla pelaaminen mitenkään olennaisesti poikkea keskiverto kuntapolitiikasta.Päivittäin saamme mediasta lukea mitä hurjimpia juttuja politiikkojen vilpillisyydestä. Nämä kiinnijääneet on epäonnistujia ,koska kiinni ovat jääneet jostain lain ulkopuolella pelaamisesta. On vaikea arvioida mikä % osuus kuntien taloudessa liikkuvista rahoista päätyy ns. hyväveli järjestelmään. Nää jotka ei oo kiinni jääneet voidaan ajatella tässä pohdiskelussa olevan onnistujia. Hyväveli järjestelmää on ihan tutkittukin ja siitä jotain kerron. Hyväveli järjestelmälle otoisia olosuhteita syntyy kuntiin ja yrityselämään pitkissä työsuhteissa ja pitkään kestävissä luottamustoimissa. On luonnollista yrittäjien ja luottamustoimessa olevien ihmisten kohtaaminen jossain asiassa ja usein päätetään asioista jotka ovat määritelty rahana ,euroina tai muuna vastikkeena. Kuvatunlaisessa kohtaamisessa kysytään luottamushenkilöiden oikeudentajua,sydäntä,oikean ja väärän ymmärtämistä. Vai,annanko itseni pirun vietäväksi ja ajaudun hyvävelijärjestelmään. Kuntien luottamustoimissa on yleensä ns. vanhat ja pitkään olleet pääpirut jotka johtaa kunnan päätöksiä ,heille mikään ei ole pyhää vaan politiikkaa ja peliä. Heidän elämässä on politiikka ottanut otteen joka sivuuttaa jopa lain ja oikeuden. Miten hyvävelijärjestelmän syntyminen estetään kunnissa ja yrityselämässä? Ainoastaan kuntalaiset itse voivat asiaan vaikuttaa valitsemalle luottamustoimiin vaaleissa uusia henkilöitä ,joiden tarkoituksena on toimia luottamustoimessa vain ja ainoastaan kunnan etua ajaen. Oman lukunsa muodostaa valtuutetut ja luottamustoimeen valitut jotka eivät ole mistään asiasta mitään mieltä. Heidän suuri määrä valtuustoissa auttaa hyväveliporukoiden syntymistä ja ovat erittäin merkittäviä hyvävelijärjestelmän tukijoita tietämättään tai tietäen.


      • Kuuroillekorvillepuhun
        elämäonjärjestelmää kirjoitti:

        Ei Muonion tilanne ja politiikalla pelaaminen mitenkään olennaisesti poikkea keskiverto kuntapolitiikasta.Päivittäin saamme mediasta lukea mitä hurjimpia juttuja politiikkojen vilpillisyydestä. Nämä kiinnijääneet on epäonnistujia ,koska kiinni ovat jääneet jostain lain ulkopuolella pelaamisesta. On vaikea arvioida mikä % osuus kuntien taloudessa liikkuvista rahoista päätyy ns. hyväveli järjestelmään. Nää jotka ei oo kiinni jääneet voidaan ajatella tässä pohdiskelussa olevan onnistujia. Hyväveli järjestelmää on ihan tutkittukin ja siitä jotain kerron. Hyväveli järjestelmälle otoisia olosuhteita syntyy kuntiin ja yrityselämään pitkissä työsuhteissa ja pitkään kestävissä luottamustoimissa. On luonnollista yrittäjien ja luottamustoimessa olevien ihmisten kohtaaminen jossain asiassa ja usein päätetään asioista jotka ovat määritelty rahana ,euroina tai muuna vastikkeena. Kuvatunlaisessa kohtaamisessa kysytään luottamushenkilöiden oikeudentajua,sydäntä,oikean ja väärän ymmärtämistä. Vai,annanko itseni pirun vietäväksi ja ajaudun hyvävelijärjestelmään. Kuntien luottamustoimissa on yleensä ns. vanhat ja pitkään olleet pääpirut jotka johtaa kunnan päätöksiä ,heille mikään ei ole pyhää vaan politiikkaa ja peliä. Heidän elämässä on politiikka ottanut otteen joka sivuuttaa jopa lain ja oikeuden. Miten hyvävelijärjestelmän syntyminen estetään kunnissa ja yrityselämässä? Ainoastaan kuntalaiset itse voivat asiaan vaikuttaa valitsemalle luottamustoimiin vaaleissa uusia henkilöitä ,joiden tarkoituksena on toimia luottamustoimessa vain ja ainoastaan kunnan etua ajaen. Oman lukunsa muodostaa valtuutetut ja luottamustoimeen valitut jotka eivät ole mistään asiasta mitään mieltä. Heidän suuri määrä valtuustoissa auttaa hyväveliporukoiden syntymistä ja ovat erittäin merkittäviä hyvävelijärjestelmän tukijoita tietämättään tai tietäen.

        Täytyy nyt kyllä sanoa, että todella hyvä teksti nimimerkillä: elämäonjärjestelmää.
        Olen kanssasi täysin samaa mieltä.
        Olen puhunut tästä samasta jo niin paljon ja niiiiiiiiiin turhaan.
        Ne tuppisuuna istujat voisivat mennä itseensä ja miettiä mitä asiaa he oikein ruokkivatkaan. HE RUOKKIVAT EPÄREHELLISYYTTÄ.


      • Tietääköjoku
        elämäonjärjestelmää kirjoitti:

        Ei Muonion tilanne ja politiikalla pelaaminen mitenkään olennaisesti poikkea keskiverto kuntapolitiikasta.Päivittäin saamme mediasta lukea mitä hurjimpia juttuja politiikkojen vilpillisyydestä. Nämä kiinnijääneet on epäonnistujia ,koska kiinni ovat jääneet jostain lain ulkopuolella pelaamisesta. On vaikea arvioida mikä % osuus kuntien taloudessa liikkuvista rahoista päätyy ns. hyväveli järjestelmään. Nää jotka ei oo kiinni jääneet voidaan ajatella tässä pohdiskelussa olevan onnistujia. Hyväveli järjestelmää on ihan tutkittukin ja siitä jotain kerron. Hyväveli järjestelmälle otoisia olosuhteita syntyy kuntiin ja yrityselämään pitkissä työsuhteissa ja pitkään kestävissä luottamustoimissa. On luonnollista yrittäjien ja luottamustoimessa olevien ihmisten kohtaaminen jossain asiassa ja usein päätetään asioista jotka ovat määritelty rahana ,euroina tai muuna vastikkeena. Kuvatunlaisessa kohtaamisessa kysytään luottamushenkilöiden oikeudentajua,sydäntä,oikean ja väärän ymmärtämistä. Vai,annanko itseni pirun vietäväksi ja ajaudun hyvävelijärjestelmään. Kuntien luottamustoimissa on yleensä ns. vanhat ja pitkään olleet pääpirut jotka johtaa kunnan päätöksiä ,heille mikään ei ole pyhää vaan politiikkaa ja peliä. Heidän elämässä on politiikka ottanut otteen joka sivuuttaa jopa lain ja oikeuden. Miten hyvävelijärjestelmän syntyminen estetään kunnissa ja yrityselämässä? Ainoastaan kuntalaiset itse voivat asiaan vaikuttaa valitsemalle luottamustoimiin vaaleissa uusia henkilöitä ,joiden tarkoituksena on toimia luottamustoimessa vain ja ainoastaan kunnan etua ajaen. Oman lukunsa muodostaa valtuutetut ja luottamustoimeen valitut jotka eivät ole mistään asiasta mitään mieltä. Heidän suuri määrä valtuustoissa auttaa hyväveliporukoiden syntymistä ja ovat erittäin merkittäviä hyvävelijärjestelmän tukijoita tietämättään tai tietäen.

        Hyvin sanottu todellakin. Montako tonttia on Tuomaanpalon 550000 euron hankkeen ympärillä?


      • harkinta.kunniaan
        Kuuroillekorvillepuhun kirjoitti:

        Täytyy nyt kyllä sanoa, että todella hyvä teksti nimimerkillä: elämäonjärjestelmää.
        Olen kanssasi täysin samaa mieltä.
        Olen puhunut tästä samasta jo niin paljon ja niiiiiiiiiin turhaan.
        Ne tuppisuuna istujat voisivat mennä itseensä ja miettiä mitä asiaa he oikein ruokkivatkaan. HE RUOKKIVAT EPÄREHELLISYYTTÄ.

        Tuppisuut ruokkivat harkintaa, ei epärehellisyyttä. Puutaheinää suoltavat puhuvat itsensä pussiin viikottain.


    • Maanomistaja1

      No tietääkö perkele kukhan koko aluetta,onko tonttia ollenkhan,vastakkaa jos tiättä!!!!!!!!

      • Siinävähänpurtavaa

        Maanomistaja1:
        Muonion kunta omistaa 30 :n hehtaarin kokoisen Tuomaanpalo nimisen tilan Oloksen rinteessä.
        Sinne on tarkoitus rakentaa noin 15 omakotitaloa, 24 loma-asuntoa sekä kortteli rivitaloja.
        Voit vielä lukea lisää Muonion kunnan nettisivulta kohdasta :
        Kaavoitus Maankäyttö
        Etupäässä hanke tulee palvelemaan turisteja ja Olosta. Siksipä kunnassa päättäjät tottelevat korkeammalta tulevaa käskyä ja samalla ohittavat kuntalaisten tarpeen uudesta terveysasemasta, kun velkaraha sijoitetaankin Oloksen hyväksi.
        Hyvä muistaa vaalien lähestyessä.


    • Ottakaaselvää

      Järkyttävää seurata kun kuntalaiset eivät ole yhtään kärryillä mitä kunnassa tapahtuu,ei tietoa eikä käsitystä.Tätä kuntaa pyörittää muutama taho jotka itse hyötyvät siitä huomattavasti.

      • Hyävelinhunteeraus

        No eihän sole ko alatta ehole niin teistäki sitte tullee aikanhaan hvyäveliä. Mitäs tet täälä ruikutatta ja oletta muka niin viishaita. Pöljiä puhheita tuomoset ja soon hyvä että noon täälä tällä palstala. Tänne net kuuluvatki. Täälä on mukava käyä aina välilä lukemassa ja huomaamassa kuinka pöljiä ihmisiä on olemassa. Nuita kirjotuksia ko lukkee niin sitähän tuntee ittensä aivan neroksi. Yksiki tuossa ylhäälä kirjottaa muka niin pitkhään kuntapäättäjistä ja niitten touhuista. Itte ei ole varhmaan ees apukoulusta pääsy ilman luokalejääntiä. Aatelkaapa jos tuomosesta pösilöstä tulis sitte se hyäveli. Olis meilä poka hauskaa. Järjestettäs Muoniossa kaehtimisen suomen mestaruuskisat varhmaanki.


      • Peräkamariväkikirjoittaa
        Hyävelinhunteeraus kirjoitti:

        No eihän sole ko alatta ehole niin teistäki sitte tullee aikanhaan hvyäveliä. Mitäs tet täälä ruikutatta ja oletta muka niin viishaita. Pöljiä puhheita tuomoset ja soon hyvä että noon täälä tällä palstala. Tänne net kuuluvatki. Täälä on mukava käyä aina välilä lukemassa ja huomaamassa kuinka pöljiä ihmisiä on olemassa. Nuita kirjotuksia ko lukkee niin sitähän tuntee ittensä aivan neroksi. Yksiki tuossa ylhäälä kirjottaa muka niin pitkhään kuntapäättäjistä ja niitten touhuista. Itte ei ole varhmaan ees apukoulusta pääsy ilman luokalejääntiä. Aatelkaapa jos tuomosesta pösilöstä tulis sitte se hyäveli. Olis meilä poka hauskaa. Järjestettäs Muoniossa kaehtimisen suomen mestaruuskisat varhmaanki.

        Ainakin paljastit, että miten huippupöljä ja yksinkertainen olet itse kirjoituksesi perusteella. Olisit pitänyt mölyt mahassa, niin näyttäisit viisaammalta.
        Sopisit oikein hyvin tekstin perusteella siihen muutaman hepun hyvävelijärjestelmään Muonion luottamusporukassa.
        Jatka samaan malliin vaaleissa varmasti menestyt.


      • Etvsinymmärtä
        Hyävelinhunteeraus kirjoitti:

        No eihän sole ko alatta ehole niin teistäki sitte tullee aikanhaan hvyäveliä. Mitäs tet täälä ruikutatta ja oletta muka niin viishaita. Pöljiä puhheita tuomoset ja soon hyvä että noon täälä tällä palstala. Tänne net kuuluvatki. Täälä on mukava käyä aina välilä lukemassa ja huomaamassa kuinka pöljiä ihmisiä on olemassa. Nuita kirjotuksia ko lukkee niin sitähän tuntee ittensä aivan neroksi. Yksiki tuossa ylhäälä kirjottaa muka niin pitkhään kuntapäättäjistä ja niitten touhuista. Itte ei ole varhmaan ees apukoulusta pääsy ilman luokalejääntiä. Aatelkaapa jos tuomosesta pösilöstä tulis sitte se hyäveli. Olis meilä poka hauskaa. Järjestettäs Muoniossa kaehtimisen suomen mestaruuskisat varhmaanki.

        Tämä palsta on JUURI näitä kaikkia pöljiä ja vähemmän pöljiä varten. Miksi tämä muuten olisikaan?


      • kulpeknkefng
        Hyävelinhunteeraus kirjoitti:

        No eihän sole ko alatta ehole niin teistäki sitte tullee aikanhaan hvyäveliä. Mitäs tet täälä ruikutatta ja oletta muka niin viishaita. Pöljiä puhheita tuomoset ja soon hyvä että noon täälä tällä palstala. Tänne net kuuluvatki. Täälä on mukava käyä aina välilä lukemassa ja huomaamassa kuinka pöljiä ihmisiä on olemassa. Nuita kirjotuksia ko lukkee niin sitähän tuntee ittensä aivan neroksi. Yksiki tuossa ylhäälä kirjottaa muka niin pitkhään kuntapäättäjistä ja niitten touhuista. Itte ei ole varhmaan ees apukoulusta pääsy ilman luokalejääntiä. Aatelkaapa jos tuomosesta pösilöstä tulis sitte se hyäveli. Olis meilä poka hauskaa. Järjestettäs Muoniossa kaehtimisen suomen mestaruuskisat varhmaanki.

        ehei tule mittään misthään


    • miesevain2

      Hyvävelihunteeraukselle on hyvä uutinen ko ampumarata lopetetaan Oloksella ja saat ilkkua sitä ko paukut on loppu.

    • AAA-luottoluokitus

      Sanokaa yksikin valtuutettu joka lupaa että tämän investoinnin hinta ei tule nousemaan...... äänestän häntä. Laittakaa ylös 550000,- ja verrataan neljän vuoden päästä.......

      • Odotellaanloppuun

        En muista yhtään viime vuosien kunnan ilmoittamaa hintaa tai urakkaa jossa laskelma olisi pitänyt. Ei ehkä tässäkään.


      • hyväpahaveli
        Odotellaanloppuun kirjoitti:

        En muista yhtään viime vuosien kunnan ilmoittamaa hintaa tai urakkaa jossa laskelma olisi pitänyt. Ei ehkä tässäkään.

        Raikasta tuuletusta Muonion hyväveli spekulaatioista. Mutta onko Muoniossa hyväveliporukoita? Totta kai on. Näiden porukoiden paljastaminen ja kertominen onkin toinen juttu. Hyväveli porukoissa ei välttämättä liiku raha mutta niistä vaikeneminen on jo hyvää veljeyttä. Hyvä veljeys voi olla myös pyyteetöntä,taloudellinen intressi muuttaa aina veljeyden ei hyväksyttäväksi.


    • Särkijärki

      Oliko tarkoitus että tontit myydään kun kaava ja infra valmistuu?
      Jos on kysyntää, kannattaa kaavoittaa sen pitäisi olla selvä jokaiselle kirjoittelijalle.
      Tyhmintä on raakamaan myynti hyvältä paikalta.

      • Oikeajärjestys

        Hyvälläkö? Tietkö missä ne tontit ees on. Kyläläisille kunta tarjoaa suopohjia omakotirakentajille ja lisäksi jostakin korvesta Siepin tien varresta. Turisti tarvitsee mökin Oloksen portaiden läheltä, että lyhyt matka syömään. Ei tuo rahojaan kirkonkylän kauppiaille eikä yrittäjille. Sieltän ne vastimuksetkin tulee ja kuntalaiset tekee niin kuin käsketään. Vaikka velalla.


    • Eivanhassavaraparempi

      Ottakaaselvää nimimerkki kirjoittaa. Asioista selvillä oleminen ei ole Muoniossa hyve. Se on suuri pahe ja vielä pahempi jos siitä alkaa puhua mitä on saanut selville. Vieläpä jos puhuja on sellainen ettei kuulu mihinkään "hyväveli-siskojärjestöön" eikä ole mitään merkitystä mitä mieltä muut ovat, kun viitsii kaivella ikäviä asioita ja väärinkäytöksiä ja muita paljastuksia ei julkisesti tehdyistä valoa sietämättömistä asioista. Ei siinä ainakaan kaverit lisäänny. Onneksi ei väliäkään epärehellisistä kavereista. Onneksi niintä oikeita on omiksi tarpeiksi.
      Onko sitten niin etteivät muoniolaiset uskalla tai ovat tosiaan niin sinisilmäisiä niille maat-taivaat lupaaville luottamusihmisille. Sydämessään tietävät etteivät lupakset kestä kuin selänkääntöön saakka. Silti äänestävät niitä samoja paskoja. Niin tapahtuu ensi vuonnakin.

    • 12345654321

      Poliittinen korrektius ja populismi taittaa peistä.
      Vaalit lähestyy..

      • Enneneiparempi

        Koskas Muonion politiikka on ollut korrektia?
        Vissiin edellä mainittujen sossun ja keskutan vanhojen puheenjohtajien aikanako?
        Älä ny naurata kumpiki pelasi vain omaan pussiin ja niinku nykysekki. Nykyset vielä huonompia kuin entiset asijoien hoijossa. Yksi entinen vanha vielä nykki huutelee siellä varapuhjohtajana ja luulee itestään liikoja.


      • Harakka.Pressiklubissa
        Enneneiparempi kirjoitti:

        Koskas Muonion politiikka on ollut korrektia?
        Vissiin edellä mainittujen sossun ja keskutan vanhojen puheenjohtajien aikanako?
        Älä ny naurata kumpiki pelasi vain omaan pussiin ja niinku nykysekki. Nykyset vielä huonompia kuin entiset asijoien hoijossa. Yksi entinen vanha vielä nykki huutelee siellä varapuhjohtajana ja luulee itestään liikoja.

        puhui aamulla poliittisesta korrektiudesta eli että ei ihan tavattoman suoraan kohteliaassa poliittisessa väittelyssä päräytetä ilmoille poliittisesti loukattuja tunteitaan.
        Se toinen vaihtoehto on populismi.


      • Vanhanaakka
        Harakka.Pressiklubissa kirjoitti:

        puhui aamulla poliittisesta korrektiudesta eli että ei ihan tavattoman suoraan kohteliaassa poliittisessa väittelyssä päräytetä ilmoille poliittisesti loukattuja tunteitaan.
        Se toinen vaihtoehto on populismi.

        Sinun kannattas kattoa euskunnan korrektia sananvaihtoa kyselytunnilla. Sielä korkeasti koulutettujen puuheenvuorotki on enemmän kuin vain loukattujen tunteitten sanelemaa. Hävettää niitten huono käytös. Malliesimerkkinä vasemmiston puhenjohtajanainen. Tosi suurisuuämmä.
        Aukasis suunsa keskusteluun Muoniossa ees valtuustossa ne tyjänistujat. Niillä ei mitään sanottavaa neljään vuoteen.


    • enäänestäennää

      Ilman Pönkää ja Ammahakoa Muonion asiat olis huonosti.KIITOS.

    • Äänstaja

      Muonion asiat on niinkuin pitää. Juuri sellainen kuin johto on!

    • äo15

      ÄO ratkasee joka pelissä niin tässäkin. Tietämättömiä riittää.

      • MinullaÄO142

        Olipa hyvin sanottu äo15.


      • Lisääää

        Miksi arvosteletta meidän valitsemia viisaita edustajia joilla on näkemystä kehittää uusia työpaikkoja kuntaan.


      • plussamiinus

        ÄÖ oli tai ei,kunta on jo aikaisemmin päättänyt 650 ooo€ määrärahan myöntämisen keskusta kaavan tiivistämiseen ja Tuomaanpalon kaavojen ,infan suunnitteluun. Kaavojen laadinnan perusteluosiossa lukee (kunnassa tunnistettu tarve uusista asuintonteista) Yhdellä lauseella voidaan perustella ja laatia kaavoja joiden kustannukset voivat kohota yli miljoonaan euroon. Kunta kaavoittaa myös Haka tilaa Kerässiepin tien pohjoispuolella,siellä kaavoittaja esittää 5-7 asuintonttia,loppualue on rakentamiseen soveltumatonta maata. Kunnan sivuilla nähtävistä ,vireillä olevien kaavojen määrästä päätellen kunnan talouden on oltava todella hyvällä pohjalla. Valtuutetut ovat hyväksyneet kaavojen laatimiset ja niistä seuraavat kustannukset. Loppu on AÖ,tä,menot ja tulot kaavoista.


      • Edullinenlakkasuo

        Paljoko se edullinen tonttimaa maksoi kunnan pohjoispuolelta ja kuka myi,,,jänkkää!


      • rahatpoiskunnasta
        Lisääää kirjoitti:

        Miksi arvosteletta meidän valitsemia viisaita edustajia joilla on näkemystä kehittää uusia työpaikkoja kuntaan.

        Mitä työpaikkoja? Muualle veronsa maksaville kausityöntekijöille vai?


      • Älyhoiäläjätäpäättäjää
        Lisääää kirjoitti:

        Miksi arvosteletta meidän valitsemia viisaita edustajia joilla on näkemystä kehittää uusia työpaikkoja kuntaan.

        Huomaa, että juuri tämänkaltainen ihminen ei ole ollut eikä tule koskaan olemaankaan perillä kunnan päätösten älykkyydestä. Tehdyt kaavapäätökset eivät tuo työpaikkoja muoniolaisille. Ne suunilleen kaikki on tehty turisteja varten. Työpaikat ovat vain kausiluontoisia ja työntekijät tulevat etelä Suomesta ja ovat alansa koulutuksen saaneita joita Muoniossa on vähän tai ei ollenkaan. He eivät tuo verotuloja Muonioon.
        Jos vähänkään on perillä niistä muoniolaisista jotka näitäki kaavapäätöksiä on ollut tekemässä ymmärtää päätösten mielettömyyden ja velkarahan käytön.
        Uskon vahvasti, että päätös on tullut ylempää kuin luottamushenkilöiden päästä. Harvalla taitaa olla minkäänlaista tietoa kaava-asiosta.
        Ensi valtuusto voi taas olla hyvinkin mielenkiintoinen lisätalousarviopyyntöineen, jotka silmää räpäyttämättä hyväksytään, kun talosasiat eivät ole monenkaan kunnanvaltuuston jäsen minkäänlaisessa hallinnassa.
        Kymmenien tuhansien ohjelmia hankitaan joilla voi kontrolloida talousarvion toteutumista, mutta ohjelmia ei ehkä osata käyttää tai tehdään niin kuin ennenkin kaikki ylitykset hyväksytään. Taas lisää velkaa kuntalaisille.
        Mutta Muoniossa vain kaavoitetaan lisää alueita! Ketä varten? Mietippä sitä!


      • Maksamaksaveroja
        plussamiinus kirjoitti:

        ÄÖ oli tai ei,kunta on jo aikaisemmin päättänyt 650 ooo€ määrärahan myöntämisen keskusta kaavan tiivistämiseen ja Tuomaanpalon kaavojen ,infan suunnitteluun. Kaavojen laadinnan perusteluosiossa lukee (kunnassa tunnistettu tarve uusista asuintonteista) Yhdellä lauseella voidaan perustella ja laatia kaavoja joiden kustannukset voivat kohota yli miljoonaan euroon. Kunta kaavoittaa myös Haka tilaa Kerässiepin tien pohjoispuolella,siellä kaavoittaja esittää 5-7 asuintonttia,loppualue on rakentamiseen soveltumatonta maata. Kunnan sivuilla nähtävistä ,vireillä olevien kaavojen määrästä päätellen kunnan talouden on oltava todella hyvällä pohjalla. Valtuutetut ovat hyväksyneet kaavojen laatimiset ja niistä seuraavat kustannukset. Loppu on AÖ,tä,menot ja tulot kaavoista.

        Keskustan kaavan tiivistäminen on pelkästään "hyvävelijärjestön" ajama asia. Läpi menee ja kohta sitten nähdäänkin miksi?
        Ole valveilla muoniolainen mistä taas maksatkaan. Muista äänestää ensi vaaleissa sitä samaa vanhaa päättäjää, joka muistaa sinua veronkorotuksella, kun "hyvälleveljelle" täytyy saada keskustasta rakentamispaikka. Siksi kaavoihin tarvitaan lisää rahaa vaikka terveyskeskus olisi ollut paljon tärkeämpi kohde kuin se "hyväveli".


      • kaavanluin
        Maksamaksaveroja kirjoitti:

        Keskustan kaavan tiivistäminen on pelkästään "hyvävelijärjestön" ajama asia. Läpi menee ja kohta sitten nähdäänkin miksi?
        Ole valveilla muoniolainen mistä taas maksatkaan. Muista äänestää ensi vaaleissa sitä samaa vanhaa päättäjää, joka muistaa sinua veronkorotuksella, kun "hyvälleveljelle" täytyy saada keskustasta rakentamispaikka. Siksi kaavoihin tarvitaan lisää rahaa vaikka terveyskeskus olisi ollut paljon tärkeämpi kohde kuin se "hyväveli".

        Ei huolen häivää kitisijät, kaavoista vastuulliset viranomaiset Muonion kunnasta ovat Sirpa Hartojoki Ja Jaakko Muotka .Näin lukee kaavan selostusosiossa. Miksi me heidän ammattitaitoa epäilisimme?


    • äo103

      puheenjohtajistoa ei saa syyttää kaavoihin kangistumisesta mutta äö:t ei nävy. Paljonko kunta on maksanut kaavan suunnittelutoimistolle?

      • Taloustoimistosta

        Sitäpä voi kysyä Kunnantalon taloussihteeriltä. Pitäisi löytyä tieto noin kahdessa minuutissa mitä tähän mennessä mennyt suunnittelijoille jo rahaa?
        Kysyä vielä nimet ettei ole sukulaisia niille kaavoja ajaville Muonion päättäjille.


    • Ainainenkitinä

      Työpaikat ovat vain kausityöntekijöille? Niin kai sitten, mikä siihen on syynä, Muonion täysi työllisyys, hehheh. Moni on käynyt ties mitä jonninjoutavaa työllisyyskoulutusta ,koulutus ja tarve ei siis kohtaa.
      Ja mikä vika kausityössä on, talvella tätä ja kesällä jotain muuta.

      Sirkassa on myös tehty kaavapäätöksiä pelkästään turisteja varten, kukaan tuskin jaksaa väittää etteikö ne tuo tuloa kuntaan. Turismi tuo tänne valtavasti rahaa, se on investointi tulevaisuuteen.

      • Kaikrahatonmenny

        Ainainenkitinä puhuu lööperiä turismi ei tuo Muonion kunnalle rahaa samaan tapaan kuin esim. Sirkassa. Muoniossa suurinosa turistien rahoista menee Olokselle, Harrinivalle ja muutamalle majoituspaikalle ja Muonion pesula hyötyy heistä. Muoniolaiset kyllä taas maksaa selkänahastaan Oloksen latuja turisteille. Se soppa sotkettiin viimmisenpäälle ja loppuki tulo ulkopuolelta loppui viisaiden huonoon päätökseen. Sen kanssa ollaan sitten naimisissa eteenkin päin. Pientä muoniolaisten kausityöntekijöiden hyötyä tulee tietysti verotulona mutta siinä se sitten onkin.
        Turisteille meneviä kaavamiljoonia emme saa koskaan takaisin. Se on varma.
        Siitä pitävät huolen Muonion päättäjät ja hyvävelijärjestöt.


    • Utsuhutsu

      Kiitos kun kittiläläinen opettaa rauhalliseen yhteistyöhön,sitähän teillä oli kunnanjohtajanne kanssa. Meillä ei kukaan puhu kunnanjohtajasta sanaakaan,kausityöpaikka sekin molemmissa kunnissa. Levi on kuitenkin maan ykkönen eikä verrattavissa kuin korkeintaan ÄkäslompoloYlläkseen. Ainainenkitinä kitisköön vaphaasti,niin mekki.

      • enolekaupan

        Kittilästä ei todellakaan kannata ottaa mallia. Maat, mannut ja maine tuhottu, pilattu ja raiskattu rahan, vallan ja ahneuden takia. Tämä kun alkoholin huuruisille turisteille valkeaa, niin alamäki alkaa. Muoniolaisten tulisi ennen kaikkea valvoa, ettei sama tapahdu täällä (jos ei ole jo tapahtunut). Kaikki ei ole eikä saa olla kaupan, sillä mitä meille jää, jos menetämme ja myymme kaiken sen, mikä meille on arvokasta ja pyhää.


      • valuvika

        Tk.pöytäkirjat kertoo kaavojen alkaneen sylttääntyneen,tunkiolla useampi rakentaa ja kaivaa.Näin Muoniossa.


    • suulonen

      Mitä mitä kuka? Ei varppina ole suhmurointia ei.

      • Katsotaampakuka

        Suulonen selvästi kirjoittaa totuudenvastaisesti.


      • kaavatekniikka

        Voi,voi,kyllä kaipaa Sirpaa,oli niin tarkka ettei ylikaavoiteta kaavoja.


      • Teatteripyörii
        kaavatekniikka kirjoitti:

        Voi,voi,kyllä kaipaa Sirpaa,oli niin tarkka ettei ylikaavoiteta kaavoja.

        Viittikki puhua paskaa. Ei tainnut entinen kunnanjohtaja saaha jarrua päälle, kun Muonion nukkepäättäjät lupas Olokselle kaiken minkä halusi välittämättä siittä, että se on muoniolaiseten selkänahasta revittävä. Kunhan vain turisteille on valinnanvaraa. Kyllä vähemmälläki äö:llä varustettu hoksaa mistä on kysymys ja mistä ne määräykset tulevat.
        Ei ainakaan Hietalan , Silenin eikä myllärin päästä. He ovat vain niitä sätkynukkeja.


    • pillari5

      Maanantaina kunnanvaltuuston kokoukseen tulee yleisöä kuuntelemaan miten siirretään kuntalaisille lisää velkaa kaavoitukseen siirtämällä kuntalaisten maksettavaksi. Taas TK:n rahoja siirrettiin toisille. TK:n rahoja siirrettiin viimeksi kymmeniä tuhansia Yrjö Kokontien asvaltointiin. ja TK:n johtaja ei puhu vieläkään mitään?

      • Voipyhätsylvit

        Oha se taas mukava kattoa, kunvsltuutettujen suut pysyy kiinni ja korotukset pistetään täytäntöön. Kaikki hyväksytään. Ylitykset ja lisähenkilökunnan palkkaamiset ynnä muut.
        Tasapainottamisesta ja säästöistä puhuttu vasta vuodesta 2006.
        Ei ole ehitty ees aloittaa vielä sitä tasapainottamista, kun on henkilöstövajausta.


    • Onkotontitmyyty

      Tuleva kesä näyttää Tuomaanpalon todellisuuden.

    • sittennäet

      Mitä siinä on näyttämistä ko niin kova kysyntä oli ennakkoon tonteille. Kaikki on varmasti myyty ja rakentaminen käynnistyy.ja se on hyvä työllisyydelle.

      • kiinnostunut

        Onko sieltä viellä saatavana tonttia.


      • raksa

        Tontit on myyty.


      • Otappaselville
        raksa kirjoitti:

        Tontit on myyty.

        Taidat puhua palturia! Ei ole myyty kuin joku kappale.


    • Eipäsmuuta

      Haukutaan äänestäjät joilta itkettiin ääniä sitä en jaksa ymmärtää. Nyt ne äänestäjät ovatkin niin tyhmiä valtuutetun mukaan. Eikö tämä osoita suurta,,,

      • Miksiuskoivatvaletta

        Niin kyllä sitä mettäperiltä kuljetusta harrastettiin ja katteettomia lupauksia annettiin vaalipäivinä.
        Kuinka on nyt?
        Onko mitään lupauksia pidetty?


    • Anonyymi

      Nyt kun on Tuomaanpalo valmis niin oliko tämä keskustelu aiheellinen? Montako lomamökkiä, rivitaloa ja omakotitaloa siellä on? Huusivatko täällä aiheesta vai ei? Kuka on käynyt siellä ja ketkä tämän panivat alunperin alulle? Paljonko maksoi ja onko maksanut takaisin? Nyt voi vastata kun tiedetään. Vai tiedetäänkö?

      • Anonyymi

        Koronan syytä varmasti kaikki,muuten olisi menny hyvin.


      • Anonyymi

        Melkein tyhjää täynnä. Käykää katsomassa kun lumet sulaneet miten tontit vettä täynnä. Rakennuspaikat kelvottomia???


      • Anonyymi

        Kyllähän niistä suuri osa on rakennuskelposia, mutta hinta on liian korkea, jos tontin lunastushinta vaikka puolitettas niin vois joku hurja rakentaakkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän niistä suuri osa on rakennuskelposia, mutta hinta on liian korkea, jos tontin lunastushinta vaikka puolitettas niin vois joku hurja rakentaakkin.

        Voisttako vähän tarkentaa hintaa ja Eikö alue ole kangasmaata hyvillä näköaloilla. Luulisi etelän rakentajaa kiinnostavan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisttako vähän tarkentaa hintaa ja Eikö alue ole kangasmaata hyvillä näköaloilla. Luulisi etelän rakentajaa kiinnostavan?

        Hyviä tontteja ja kunnallistekniikka valmiina mutta vesinäkymät puuttuu!
        Moni kaipaa Lapissa, että joki-järvi tai edes lampi lähipiirissä.
        Ehkä rakennukset Tuomaanpalossa tulevat liian lähekkäin jos kaipaa omaa rauhaa.
        Tuomaanpalon aluetta kaavoittaessa ei ehkä tullut mieleen, että vähempikin olisi riittänyt ja satsattu veroeuroja muualle Muonion alueen kaavoittamiseen eikä vain tunturiin.
        Tyhjien teiden teko ei myöskään ollut kovin viisasta, kun niitä nyt kunnan varoilla pidetään talviaika aurattuna vaikka yhtään rakennusta tai muuta asujaa ei ole tien alueella!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyviä tontteja ja kunnallistekniikka valmiina mutta vesinäkymät puuttuu!
        Moni kaipaa Lapissa, että joki-järvi tai edes lampi lähipiirissä.
        Ehkä rakennukset Tuomaanpalossa tulevat liian lähekkäin jos kaipaa omaa rauhaa.
        Tuomaanpalon aluetta kaavoittaessa ei ehkä tullut mieleen, että vähempikin olisi riittänyt ja satsattu veroeuroja muualle Muonion alueen kaavoittamiseen eikä vain tunturiin.
        Tyhjien teiden teko ei myöskään ollut kovin viisasta, kun niitä nyt kunnan varoilla pidetään talviaika aurattuna vaikka yhtään rakennusta tai muuta asujaa ei ole tien alueella!!!!!

        Edellä kysyttiin ketkä alulle panijoita, vastattiin nimillä jotka pöytäkirjassa,viesti poistettiin.valeita,emävaleita, tuomaanpalo täynnään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edellä kysyttiin ketkä alulle panijoita, vastattiin nimillä jotka pöytäkirjassa,viesti poistettiin.valeita,emävaleita, tuomaanpalo täynnään.

        Muistan hyvin tämän kaksikon, mikä oli aktiivinen onkipaikan riitelyssä, hävisivät.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      69
      1071
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe