mikään ei riitä

missavika

Elämä tuntuu niin usein ahdistavalta ja raskaalta. Vaikka kuinka paljon yrittäisi, niin mikään ei tunnu riittävän. Aina täytyisi olla parempi ja tehokkaampi ja kyetä kaikkeen mielellään virheettömästi. Ja koko ajan tulee pieniä tai suurempia vastoinkäymisiä, jotka täytyy vain jotenkin kestää.
En tiedä mikä minussa on vikana, kun tavallisten arkiasioiden hoitokin tuntuu usein eräänlaiselta taistelulta. Vaikka oikeasti minulla ei pitäisi olla mitään valittamista, on työ ja koti eikä pahoja sairauksia. Kuitenkin työ ja arjen pyörittäminen vievät voimat, eikä energiaa tahdo olla mihinkään vähänkään vaativampaan kuten sosiaalisen elämän tai elämäntapojen kohentamiseen tai kodin ulkopuolisiin harrastuksiin.
Tähän asti olen saanut tärkeimmät asiat hoidettua, mutta pelkään että jonain päivänä en enää jaksa yrittää. Toivoisin, että elämä olisi muutakin kuin jatkuvaa selviytymistaistelua, miltä se nyt tuntuu. En oikein tiedä, miten voisin tätä tilannetta muuttaa. Työtä voisi ehkä vaihtaa vähemmän vaativaan, mutta sekin vaatisi paljon voimia joita ei tunnu olevan. Lääkäriin en asian takia halua mennä, en usko että se ratkaisisi ongelmaani. En tiedä voiko asiaan ylipäätään vaikuttaa vai onko vain yritettävä jaksaa kuten ennenkin.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nytonaikahelpottaa

      Taidat olla aika väsynyt. Sinun kannattaa nyt alkaa järjestellä elämää rennommaksi. Jos on mahdollista niin tee välillä helpompaa työtä. Ihan varmasti kotona on juttuja, joita voit järjestellä eri tavoin. Terveellisesti voi syödä jopa helpommalla tavalla kuin ahtaa epämääräisesti kaikkea mössöä.
      Yritä saada elämääsi vaikka hyötyliikuntaa. Mene luontoon, katseli syksyistä metsää, ensilumen valkaisemaa maisemaa, iltapäivän hämärää, hengitä syvään metsän raikkautta.
      Mene juttelemaan työterveyshoitajan kanssa. Yhdessä voitte pohtia, miten nyt hellittää ja saada enemmän lepoa ja rentoutumista. Juttelu sinulle luotettavan ihmisen kanssa jo helpottaa kummasti ja puhuessa saatat itsekin saada oivalluksia elämän tilanteen ja stressin purkamiseen.

    • eheytynyt.ruukku

      Avioeron jälkeen elin useita vuosia juuri tuollaista elämää kuin aloittaja. Aamulla istuin sängyn laidalla ja mietin, miten ihmeessä jaksan tämän päivän iltaan asti. Sitten vain laitoin jalkaa toisen eteen ja rupesin suorittamaan. Kukaan muu ei huomannut mitään. Fysiikkani on aika vahva perusterveyden ja kohtalaisen terveellisten elämäntapojen ansiosta. Uskon niiden ansiosta kestäneeni, heikompana olisin lysähtänyt. Oli yksi aika kelju työkaveri, jota piti varoa kaiken aikaa. Ja koko ajan töissä tuli eteen uusia asioita. Ihan samoin elämässä, aina kun olin selvittänyt jonkun asian, tuli uusi ongelma. Jos ei muuta suurempaa, niin katkesi hammas, tai tuli ylimääräinen kulu, kun joku isompi tavara kotona meni rikki, taas piti ehtiä hoitamaan.
      Se voimaton olo on jotenkin valunut ohi ja olen alkanut suoriutua kaikesta helpommin. Onko sitten tullut ammattitaitoa ja työkokemusta lisää, pärjään nyt työkavereiden kanssa hyvin, kestokykyni on kasvanut tms. Jotakin vain on tapahtunut. Ei tosin ole nyt sattunut vastoinkäymisiäkään, ollut tasaisempaa.
      Ainakin nyt ajattelen että jos olisin pyytänyt tekemään töistäni vähemmän vaativia, en olisi nyt tyytyväinen. On aika kiva olla hyvä ja osaava.
      Voi että kuinka toivonkaan, että löytäisit ratkaisun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe