Tytär haluaa holhoukseen

Maatilan_mummo

Olen pirteä 78-vuotias, asun kotona ja pärjään pääntöisesti hyvin. Nyt nuorin tytär on pyytänyt useamman kerran rahaa ja todennut etten pärjää enää kotona. Hän on ottanut yhteyttä sosiaalitoimistoon ja pyytänyt kodinhoitajaa ja kaikkea muuta.

Viimeinen juttu oli eilen kun hän soitti että et voi hoitaa enää asioitasi, vaan sinulle määrätään holhooja. Minä olen tyrmistynyt. Tytär on selvästi rahapulassa ja ilmeisesti haaveilee, että voisi päästä asuntooni asumaan ja myydä kotitilan maat, niistä on tarjottu jo muutama vuosi sitten yli 600000 euroa. Pelottaa, voinko mitenkään suojautua?

25

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puolesta-ja-vastaan

      Voit suojautua. Tee se pian. Mikäli sosiaalitoimisto on manipuloitu tyttäresi puheista, niin mene lääkärille ja puhu siellä asiasi.

      Kirjoitit myös; "asun kotona ja pärjään pääntöisesti hyvin."? Kuinka hyvin? Joutuuko tyttäresi auttamaan sinua usein?

      Ymmärrän tytärtäsi, jos hänellä ei ole aikaa sinulle, mutta mihin säästät tuota omaisuuttasi?

      Kirjoitat myös; Tytär on selvästi rahapulassa ja ilmeisesti haaveilee, että voisi päästä asuntooni asumaan ja myydä kotitilan maat, niistä on tarjottu jo muutama vuosi sitten yli 600000 euroa. Pelottaa, voinko mitenkään suojautua?

      Onko sinulla muita lapsia? Minä en todellakaan ymmärrä ajatustesi juoksua, kuinka voit tytärtäsi noin kohdella.

    • lakimiesturvaksesi

      Ota yhteyttä lakimieheen. Entä muut lapsesi, ovatko samaa mieltä kuin tuo tytär?

    • jkhhjhjgjh

      Joo, vie rahasi lakimiehelle- ovat köyhiä.

    • HyvaaIltaaSuomi

      Lomasaaret kutsuvat, laita tuulemaan ja tee kaikkea mukavaa rahoillasi. Rahat ovat sinun ei hänen, itse olen jo vuosia ehdottanut vanhempiani tekemään hauskaa kun vielä voivat.

    • reppuriika

      Vaikea on sanoa mitä tytär ajaa takaa. Ihan asiallisesti kirjoittelet ja mikäli et pystyisi hoitelemaan, niin et noin järkevää tekstiä tänne kirjoittelisi. On se niin, että jos omaisuutta on noinkin paljon ja ei ole muita lapsia, niin et sinä millään ehdi kaikkea tuhlata. Jos omaisuutta jää paljon, tytär joutuu maksamaan kovan perintöveron. Eikö olisi järkevää jo nyt antaa osa tyttärelle, jos hän rahaa tarvitsee ja yrittää käyttää sitä myös itse mahdollisimman paljon.
      Jos minä olisin sinun asemassa, niin ajattelisin kyllä myös oman lapseni parasta. Kun sinula on järki päässä ja oma tahto, niin uskon että pidät puolesi ja pääset tyttäresikin kanssa sovintoon.
      Kannattaa ottaa apuun hyvä lakimies ja yhdessä neuvotella teille molemmille paras mahdollinen ratkaisu. Maksaa se mutta hyöty on sen arvoinen.

    • Hyvä, että kerrot,saat ehkä uutta ajateltavaa.

      Pidä hyvähuoliomaisuudestasi, myy vaikka niin saat ainakin rahat. Varakkaana on helpompi viettääloppuelämänsä.

      Oma pankkisi saattaa olla parempi auttaja kuin muut. Tuntevat ainakin rahan arvon.

    • hä_hä

      Tyttäresi ei voi sinulle sitä holhoojaa määrätä, eli hae todistus lääkäriltä.
      Ja vissiin sen holhoojankin voi määrittää kenet haluaa?
      Ja vanhukset saavat vissiin kunnallista kotiapuakin ja voihan sopivan palkata itsekkin jos on varaa.
      Jos itte olet tännekin tekstiä saanut, varmaan löydät myös tietoa kelan palveluista ym. vanhuspalveluista.

    • tsemppausta

      Ap. Et sinä Ama ole mummo vaan sitkeä sissi. Osaat tarvittaessa erottaa jyvät akanoista ja jauhaa niistä kivillä sisuleipää.

    • hallanlikka

      Sano sille tytölle, että on tekemässä elämänsä suurimman virheen jos holhoojan haluaa hämmentämään teidän raha-asioita.
      Karmea juttu niin sinulle, kuin myös tyttärelle jälkipeleissä.

    • Maatilan_mummo

      Käsityötä väärin, eli taustoihin vähän. Lapsia on kolme, yksi asuu Tukholmassa, yksi täällä Suomessa ja yksi etelä-amerikassa.

      Suomessa asuva tytär on pyytänyt rahoitusta milloin loma-matkoihinsa,milloin uuden auton ostoon. Kun olen sanonut että ei ole rahaa, se on omaisuudesta kiinni, tokaisi kerran että joutaisit laitoshoitoon, siellä et omaisuutta tarvitse, yhteiskunta elättää.

      Kyllähän tytärkin rakas on, mutta hän on viimeisen 20 vuoden aikana saanut miesvainajalta ja minulta erilaisina apuina yli 65000 euroa, toiset lapset eivät ole pyytäneet mitään. Nyt tämä talousasioissa selvästi huonoiten pärjäävä yrittää saada minut holhouksen alle jotta pääsee realisoimaan omaisuutta. On myynyt jo maatalouskoneita en rahan lisäksi. Ei ole kuolinpesässä niitäkään rajoja näkynyt.

      • Mahdottomiayhtälöitä

        Nyt "mummo" kuulepa äkkiä joku ammattiapu ainakin raha- ja omaisuusasioihin. Lisäksi sinun tulee osoittaa jollekin viralliselle taholle, että olet itse pätevä eli henkisesti terve ja hyväkuntoinen omia asioitasi hoitamaan.

        Kommenttisi perusteella kuulunet niihin jotka säästävät maallista omaisuuttaan hamaan hautaansa asti ja aikovat ottaa sen mukaansa tuonpuoleiseen. Se ei kuulosta terveeltä eikä viisaalta.


    • Itsellinen83vee

      Ei kai holhoukseen laitto noin helposti käy! Itse menisin terveyskeskukseen ja kysyisin lääkäriltä neuvoa.
      Ja kyllä sanoisin tyttärelle selvät sävelet.

      Suomalainen ei osaa auttaa eikä ottaa vastaan apua. Mummun hoitaminen on työlästä. Mummu haluaa kyyditystä kauppoihin ja pankkiin. Helpointahan se on pyytää jälkikasvulta.
      He taas tuntevat mummun kyyditsemisen ja muun auttamisen kamalaksi taakaksi. Miksei se muuta vanhainkotiin!

      Mutta ei asia siitä parane, että mummu pannaan holhoukseen. Sitä enemmän vaivaa syntyy. Eikä ole lainkaan sanottu, että omaa etuaan ajava lähiomainen "pääsee" holhoojaksi. Hän joutuu joka tapauksesa viranomaisten syyniin.
      Ajattelematon ja kiukustunut tytär voi sanoa mitä sylki suuhun tuo, mutta kyllä mummukin voi ottaa yhteyttä kuntaan ja hankkia ulkopuolista apua arkeensa.

    • Maatilan_mummo

      Olipa edellisessä kirjoitusvirheitä nyt kun luen...
      No, asiat ovat edenneet niin, että eilen pankissa käydessäni pankkineiti sanoi että et voi nostaa näin suurta summaa ( viisi sataa euroa). Kysyin miksi en. Tuli vastaus että pitäisikö soittaa tytär paikalle, hän on ollut rahankäytöstä pankkiin yhteydessä.

      Kauhuissani mietin että mitähän tytär on satuillut. Normaalit ruokalaskut ja autoon talvirenkaat. Tyttärellä on kyllä koreat kulissit, on valtuustossakin, mutta taloudellisesti kerran laskin että hänen perheellä on taloustase on 300 euroa miinuksella joka kuukausi.

      No sain rahani, mutta kauhistuin tilin saldoa. Sieltä oli nostettu 1500 euroa. Kuka nostanut, sitä pankki ei sanonut. Menen tänään tekemään rikosilmoituksen, tämä menee mahdottomaksi. Arvaan kyllä että tytär on tässä takana, pankki ei vain asiaa kertonut. Soitan kohta tutulle asianajajalle ja sitten lähdemme liikkeelle, tähän pitää nyt laittaa stoppi.

      • kyllä.äiti-osaa

        Minä olisin jo huolissani myös, jos äiti ei osaa käyttää pankkikortttia, eikä nettipankkia, josta voi maksaa laskunsa ja tarkastaa saldonsa vaikka joka päivä.

        Mitä asioita tyttäresi on hoitanut puolestasi, joita nyt ei jaksa hoitaa?


      • Pidä.puolesi

        Nyt ei kaikki ole kohdallaan, jos sinun tililtäsi joku nostaa rahaa, eikä pankki suostu selittämään kuka ja miksi.
        En jättäisi tähän. Täytyyhän sinulle tiliote antaa ja joka penni tilittää.
        Vai onko tililläsi toisiakin käyttäjiä? Jos on, ota oma osuutesi pois ja avaa uusi tili, johon ei kenelläkään toisella ole käyttöoikeutta. Pane vakilaskusi E-laskuksi, jolloin ne maksetaan suoraan tililtäsi. Käytät vain pankkikorttia ja pysyt kaukana pankin tiskistä. Avaa verkkopankki.


    • raskastaakka

      Hei, oletko antanut valtakirjan tyttärelle mostaa tililtäsi rahaa. Pankki ei saa antaa tililtä rahaa jos ei ole valtakirjaa annettu. Silloin pankki on syyllistynyt rikokseen jos näin on tehnyt. Selvitä ihan juurta jaksain miten on menetelty ensin pankissa ja anna sitten asia polisinkäsiin. Asianajajaa on hyvä käyttää apuna, mutta heidänkin kanssa saa olla tarkkana kokemusta on.

      Jos et ole tehnyt valtakirjaa tyttärellesi pankkiin, jos pankki väittä toista pyydä kopio valtakirjasta.
      Sehän voi olla tyttären väärentämä asiakirja.

      Pidä puolesi lapsista löytyy myös täysiä heittiöitä!

      • salemaleikum

        Taitaa olla keksitty koko juttu! Muljahti siihen suuntaan.


      • outoa-tosi-outoa

        salemaleikum

        Samaa ajattelin, tai tämä "äiti" on jo todellakin holhoojan tarpeessa.

        Kuka iäkäs nostelee rahojaan pankin konttorista tuollaisia summia? Eikö hänellä ole maksuihin pankkikorttia?

        Toivottavasti saamme kuulla hänestä lisää.

        "Menen tänään tekemään rikosilmoituksen, tämä menee mahdottomaksi. Arvaan kyllä että tytär on tässä takana" ?


    • tuhkatkin.pesästä

      Hyvä asianajaja kyllä neuvoo miten tälläisessa asiassa pitää menetellä. Ei tuo maallikon mielestä hyvää kerro äidin ja tyttären väleistä.

    • yksullamirjami

      Näitä sattuu -
      Kun on vanhuksella oma koti ja haluaa itse hoidella asioitaan , on hänellä siihen täysi oikeus.
      Nyt olisi valtakirja pankista saatava näytille .Ja jos mahdollista
      Vanhus voi ottaa mukaansa jonkun tuttavan , näin on todistaja hänelläkin .
      Sovinto on jokatapauksessa parastapa hoidella asioita perheenkin kesken . Nämä kaikki lapset on saatava yhteen neuvonpitoon ,jossa olisi joku " vieras " näin menee asiat parhaiten --varsinkin jos on lapsilla isän osuus saamatta , joka on mahdollista .
      Tämä raha jonka hän otti tililtä ei ole mm kuukaudessa mikään iso ,mielestäni
      Jos hän käyttää eläkerahojaan --ei kenelläkään pitäisi olla mitään puuttua hänen omaan tiliinsä .
      Ja sovittava jokatapauksessa perillisten kesken .
      Lääkäriinkin on hänen mentävä ,joka arvioi hänen kykyjään aivotoiminnassa
      U.M

    • Kummallistakin

      Hei Maatilan_mummo,sinulla on todennäköisesti tilillä kohtuullisesti rahaa.Koska välit tyttären kanssa ovat,mitä ovat,maksa kaikkesta palveluista jollekkin ulkopuoliselle mitä tarvitse apuja ja kaupatavaraa. .Kaikesta tietysti kuitit mappiin talteen,ettei tule perillisellä sanomista.Kyllä tyttärelläsi tai jollain muulla täytyy olla sinun tilinkäyttöoikeus,muuten ei pankista rahoja saa.Onko kenelläkään valtakirjaa,jos ei ,se on sit väärennetty.Kyllä lakituttavasi asian selvittää..Kerro miten kävi.
      Älä enää pyydä tyttäreltäsi mitään palveluksia,koska tilanne on kertomanlainen.
      Tilannehan muuttu täysin ,jos jutussa ei joku kohta täsmää.

      • mustalammas.oikoo

        Kyseessä ei ole maatila vaan ok-talo isolla tontilla. Aikaisemmin tilan arvo olisi ollut ehkä 200.000-300.000e. Nykyään maaseudun asuntojen hinnat ovat romahtaneet.
        Ap elää eläkkeensä turvin.


    • maaltajasuolta

      Maatilan_mummon ja tyttären yhteinen iltapäivä voisi saada ihmeitä aikaan. Kannattaa kokeilla.

    • Mummomyös

      Minne maatilan_mummo hävisi.Kerro nyt ihmeessä ,miten sun juttus edistyy!

    • Mä.haluuun

      Otsikko on yllättävä "Tytär haluaa holhoukseen". Mietin, miksi ihmeessä hän sitä haluaa. Mutta tarkempi tutustuminen tiedotti, että haluaa holhoukseen äitinsä eikä itseään.
      Tuskin tytär kuitenkaan toivettaan saa toteutetuksi. Ei se niin helppoa voi olla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe