Therese Joghaugin katala temppu

Doupingaineiden_tietäjä

Uskon vakaasti, että norjalaistähti käytti dopingaineita eikä häntä siksi testattu moneen kuukauteen. Kun testi yllättäen tuli, hän jäikin kiinni. Silloin kuvaan astui lääkäri, joka sanoi määränneensä Joghaugille huulirasvaa auringon polttamiin huuliin. Lääkäri tiesi tasan tarkkaan, että kyseessä oli kiellettyä ainatta sisältävä rasva. Mutta näin häly saataisiin paljon pienemmäksi kuin mitä se muuten olisi ollut. Kun testi oli näyttänyt positiivista tulosta, sitä ei suinkaan heti julkaistu. Mietittiin tarkoin, miten tämä voitaisiin ilmaista lehdistölle ja missä ajassa. Joghaugin tuli mm. purra huulensa ruvelle ja antaa sen vähän parantua. Eihän auringon poltamat huulet sellaiselta näytä, sen tietää jokainen lääkäri. Huulien arvet oli itse aiheutettu lehdistön, antidoupinghenkilöiden ja yleisön hämäämiseksi. Uskon vakaasti, että kyseessä ei alun perin ollut huulirasva, vaan paljon systemaattisempi douppaus. Asiaa on vain yritetty pitkittää ja salata ja saada se näyttämään ikäänkuin hyvin vähäpätöiseltä ja vahingossa tullelta rikkeeltä. Rangaistus pitäisi siksi olla maksimi 4 vuotta kilpailukieltoa! Erittäin törkeä temppu!

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raamattupiiristäpäivää

      Minäkin uskon vakaasti Jeesukseen Kritsukseen.

    • Joghaug_kiinnipä_jäit

      Norjassa on ollut vallalla tietty douppauksen kulttuuri jo pitkään. Asia vaan on hoidettu niin, että urheilijoita ei ole testattu moneen kuukauteen treenikauden aikana. Nyt sattui vahinko. Joghaugin saama douping ei pitänyt näkyä enää verikokeessa monen kuukauden jälkeen, vaan näkyipä, kiitos parantuneiden testien. Minusta maksimirangaistus ei riitä, vaan mitalit viime viideltä vuodelta pitää ottaa pois.

    • gkj9

      Näin siinä kävi.

      Johaugin oli tarkoitus ottaa dopingia huulirasvan muodossa, koska siitä sitä tulee vähän kerrallaan, ja merkit siitä häipyvät elimistöstä nopeasti, ja jos tulee testiryhmä niin testiin menoa voi vetkutella tuntikaupalla venkoilemalla eri syihin vedoten. Siis vähän mutta usein otetaan dopinhuulirasvaa. Ehkä muitakin aineita cocktailina, pieninä määrinä kerrallaan kutakin ainetta.

      Mutta sitten Johaug erehtyi ahneuksissaan virhellikkeeseen - ei ottanutkaan rasvaa huuliin vaan työnsi koko puikon anukseensa suppona ja siitä johtuen kärysi - tuli liikaa dopingia kerralla.

    • Ehkä hänelle olla ei huommanut koko asian.

    • T1J

      Polkupyörällä ajeli pitkin Norjan maaseutua ja Ferrarilla jossakin radalla. Lettujakin paisteli. Siinä se kesä meni mukavasti.

    • kainoaisa6

      Niin, 129 vrk mittaisen mainitaan myös suomalaishiihtäjien testitauon kerrankin olleen, siinä heillä kesä meni mukavasti...Eikä nyt puhuta vanhoista Lahden tapahtumista!.

    • jlsfjljsflj

      Kun nyt tietää, miten törkeää tuo huippu-urheilu on, silkkaa rahastusta, missä on monet tahot mukana pottia jakamassa, täytyy ihmetellä, ettei näitä dobingeistä kärynneitä kohdella kuin oikeita rikollisia, sillä sitähän he juuri ovat; rikollisin keinoin kahmivat rahaa ja voittoja...selitykset pois.

    • monimutkaista

      Minusta katalin temppu oli dopintestaajien ”keksintö”, että testinäyte sisältää urheilussa kiellettyä clostebolia jota on Trofodermin-voiteessa. Onko testaus on niin pahasti norjalaisten hallussa, että testitulokseen voidaan ”löytää” sopiva aine johon on hyvä selitys olemassa kun samasta aineesta on kärytty aiemminkin. Mm. kilpapyöräilyssä tuli 15 kuukautta kilpailukieltoa (Stefano Agostini 2013)
      Kuka petti Johaugin joka uskoi/tiesi, että häntä ei käräytetä? Kyllästyiväkö kilpasiskot, kostiko ex venäläis-norjalainen saamansa ilkeämielisen kohtelun vai …? Eikö äkkirikastunut Johaug maksanut enää riittävästi suojelusta?
      Trofodermin valmistajalle käry oli loistava mainos. Kaikki ei-huippu-urheilijat haluavat voidetta. Erään lehtitiedon mukaan Johaug-tuotteen myynti on kovassa kasvussa.

    • Ilmari84

      Kuinkahan paljon johaugin käyttämästä trofodermin -voiteesta oli hyötyä kilpailusuorituksiin? Vai olisiko hän ollut yhtä ylivoimainen ilman sitä? Missään suomenkielisessä urheilu- uutisessa ei lue siitä kuinka iso hyöty voiteesta hänelle oli.

      • Kaamea.vahinko

        Voiteella ei mitään muuta merkitystä kun peittää oikea syy. Tuo anaboli on erittäin suosittu nykyäänkin vähäisten haittojen takia ja sen nopean poistumisen elimistöstä takia. Yleensä tuota vedetään heti testaajien käytyä harjoituskaudella koska erittäin todennäköisesti ei testata hetkeen ja voi vetää kuurin huoletta. Näin on opastanut eräs doping urheilija elämänkerrassaan. Sama tyyppi kertoi myös peite tarinan jos testiin joutuisikin kaikesta epätodennäköisyydestä huolimatta ja jäisi kiinni. Yllättäen aine olisi joutunut elimistöön vahingossa..


      • T1J

        Viron ADT:n asiantuntija Iljukovin sanoin voide ei peitä pistoksilla annettua samaa lääkeainetta. Urheilijan biologisen passin veri- ja steroidiprofiileissa näkyvät pistoksin annetut steroidit. Johaugin tapauksessa ei löytynyt muuta kuin voiteesta imeytynyt dopingaineen mikrojäämä urheilijan elimistössä.


      • kainoaisa6
        Kaamea.vahinko kirjoitti:

        Voiteella ei mitään muuta merkitystä kun peittää oikea syy. Tuo anaboli on erittäin suosittu nykyäänkin vähäisten haittojen takia ja sen nopean poistumisen elimistöstä takia. Yleensä tuota vedetään heti testaajien käytyä harjoituskaudella koska erittäin todennäköisesti ei testata hetkeen ja voi vetää kuurin huoletta. Näin on opastanut eräs doping urheilija elämänkerrassaan. Sama tyyppi kertoi myös peite tarinan jos testiin joutuisikin kaikesta epätodennäköisyydestä huolimatta ja jäisi kiinni. Yllättäen aine olisi joutunut elimistöön vahingossa..

        Nim. Kaamea.vahinko: KIrjoitat aivan pehmeitä, esität tietäväsi jotain sisäpiiritietoa, mutta menet omaan halpaasi. Ei kai testi noin neljän kuukauden jälkeen voinut olla ja tulla Johaugille yllätyksenä, kai hänen maailman parhaimmistoon kuuluvana urheilijana piti tajuta, että taukoa oli jo kestänyt niin kauan, että kohta varmaan testiin joutuisi. Miksi hän siis olisi vielä esim. kolmen kuukauden ja kahden viikon kuluttua edellisestä testistä ottanut kiellettyjä aineita, varsinkaan jo käytännössä "vanhanaikaisena" pidettyä ainetta?. Johaug ei siis todellakaan joutunut esittämäsi kaltaiseen epätodennäköiseen testiin, täsmälleen päinvastoin!. Tällä voiteella ei olisi ollut mahdollista peittää mitään "oikeata syytä", ei yhden mömmön tunkeminen elimistöön estä siellä mahdollisesti olevien muiden mömmöjen näkymistä testeissä!.


      • T1J

        Toisaalta pistetty dopingaine näkyy useampia kuukausia testeissä. Ei myöskään urheilija, jota on testattu tiiviisti koko kilpailukauden ajan, ota toukokuussa pistoksina tunnettua ainetta elimistöönsä. Esimerkiksi Wada on tietoinen urheilijoiden testeistä, eivätkä norjalaiset voisi yksin järjestää kenellekään urheilijalle testivapaata jaksoa.


    • hyshysNorja

      3 miljoonaa vahingonkorvauksia tukkii monta norjalaista suuta , hys hys hiljaa .....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe