ETSIN VERTAISTUKIHENKILÖÄ KIRKKONUMMEN ALUEELTA

Hei,
Sain reilu kuukausi sitten diagnoosin uusiutuneesta munasarjasyövästä. Ensimmäisestä diagnoosista oli kulunut 10 vuotta, jolloin syöpäni saatiin taltutettua. Nyt tieto uusiutumisesta tuli, kuin salama kirkkaalta taivaalta.
Menin vain käymään lääkärissä, kun vasemmassa alavatsassa tunsin piston omaista kipua. Muuten tunsin olevani täysin terve. Alkuvaiheessa vahva epäily oli, että kyseessä olisi vanhan leikkauksen jälkeisistä kiinnikkeistä, mitkä aiheuttivat oireita. Näin asia, ei sitten kuitenkaan ollut :(

Olen 43v, nainen Kirkkonummelta ja nyt toivoisin, enemmän kuin koskaan, että löytäisin vertaistukihenkilön, joka on mahdollisesti samanlaisessa tilanteessa tai on hiljattain läpikäynyt vakavan sairauden ja rankat hoidot.

Minulla on muutama läheinen ystävä, joiden kanssa asiasta pystyn puhumaan. Heillä ei ole ollut kuitenkaan (onneksi) mitään vakavaa sairautta ja sen vuoksi etsinkin nimenomaan vertaistukea, joka on käynyt samanlaisen ”kiirastulen” läpi.

Minulla alkoi sytostaattihoidot 22.9.2016. Tunnen vahvasti, että vertaistuki auttaisi selviämään minua tästä koettelemuksesta paremmin, kun voisi puhua ihmiselle, jolla on samoja kokemuksia tai joka on hetki sitten saanut tietää sairastavansa syöpää ja tarvitsee myös tukea selviytymiseen, jota minä myös parhaani mukaan koittaisin antaa.

Olisi hienoa, jos vointien puitteissa voitaisiin käydä vaikka kävelyllä, jutella ja ennen kaikkea jakaa ajatuksia ja pelkoja ihan kaikista asioista, mitä tällainen tilanne tuo tullessaan.
Olen lapseton, vaikka lapsista kovasti pidänkin. Ensimmäinen sairastuminen 10 vuotta sitten toi sen, etten koskaan ole voinut saada biologisia lapsia, koska kummatkin munasarjani jouduttiin silloin leikkaamaan taudin vuoksi pois.
Tällainen tarina lyhykäisyydessään. Jos luit tämän ja tunnet olevasi samanlaisessa tilanteessa, niin toivon todella, että ottaisit rohkeasti yhteyttä! :)

Lämpimin terveisin: [email protected]

4

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiooreilua

      Hei, olen pahoillani sairastumisestasi. Tukihenkilöksi en valitettavasti kykene vaikkakin sairaus sinällään on turhankin tuttu sillä perimässäni olen saanut syövälle altistavan geenin. Haluaisitko kertoa miten munasarjasyöpäsi uusiutui vaikka munasarja oli poistettu? Itseltäni on ennaltaehkäisevänä toimena poistettu munasarjat, muistan vain että leikkaava lääkäri sanoi etten tämän jälkeen voi sairastua munasarjasyöpään ellei sitten vatsaonteloon mahdollisesti jääneet kudokset toimi syövän "alustana".

      • Kiitos. Munasarjat tosiaan poistettiin 10/2006, mutta tauti oli kerennyt tekemään pahanlaatuisia pesäkkeitä mm. imusolmukkeisiin ja vatsaonteloon.
        Leikkauksen jälkeen kävin sytostaattihoidoissa ja syöpää seurattiin merkkiainearvolla, joka minulla oli ennen leikkausta 900.
        Leikkauksen ja sytostaattien jälkeen arvo alkoi palautua normaaliksi < 30.
        Nykyinen syöpäni on saanut alkunsa tuolloin 2006, mutta on erilaistunutta muotoa (epiteeli karsinooma). Tämä ei reagoi ollenkaan munasarjasyövän merkkiaineeseen (joka minulla on normaali) Hoidon vastetta seurataan magneetti ja tt- kuvilla.
        Viimeisimmässä leikkauksessa kaikki koepalat olivat huonolaatuisia ja yksi kasvain oli niin lähellä suolta, että se olisi ollut riski leikata tai edes ottaa koepalaa. Nyt sytostaateilla koitetaan saada tämä tauti taltutettua.


      • Hodarilainen

        Hei! Oletko jo kysynyt oman alueesi syöpäyhdistykseltä vertaistukihenkilöä? Yhdistyksen neuvontahoitajat voisivat auttaa sinua löytämään oikeanlaisen tukihenkilön. Itsekin on koulutuksen saanut tukihenkilö, mutta en valitettavasti ole tuolla alueella. Itsekin siis syövän sairastanut. Toivottavasti saat tarvitsemaasi tukea!


      • Olen antanut heille yhteystietoni vertaistukea varten. Yhden tapasinkin, mutta jollain tasolla oltiin aivan erilaisia. Hänellä oli myös muita sairauksia. Välillä puhui sen verran sekavia, että en oikein pysynyt perässä mukana...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe