Nautin työttömyydestä

tytytytytyyötöön

Haluaisin kuulla muidenkin nauttivan, anyone? Ihanaa kun ei tarvitse mennä minnekkään ja voi tehdä mieleisiä asioita milloin haluaa ja miten haluaa. AH ELÄMÄ ON IHANAA!

67

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ylävitoset_sinulle

      Ihmisen pitäisi aina olla sinut elämänsä kanssa ja elää jokaista hetkeä parhaansa mukaan oikein ja "täysillä". On sitten työssä,työtön,opiskelemassa,matkoilla jne. On hyvä että pystyt ottamaan työttömyydestäsi maksimaalisen hyödyn ja ilon ulos. Rahaa ei ehkä paljon ole plakkarissa, mutta toisaalta baana on täysin auki 24/7 aamusta iltaan ajettavana. Siitä sinulle tähdet ja plussat (*****). Sait minulta täydet 5 tähteä !

      Aina puhutaan, että rusinoita ei saisi poimia pullasta. Kummaa hölynpöly puhetta. Fiksu ihminen kyllä syö ne rusinat, kun niitä kerran tarjotaan. Jos niitä ei syö, niin voi olla että seuraavalla kerralla ei olekaan pullassa rusinoita.

      • alaviitonentakas

        Kiitos ihanasta viestistä. Ainut asia mikä tässä työttömyydessä mättää, että kun tutustuu uusiin ihmisiin, heillä on aina tietyt oletukset työttömyydestä. Oikeastaan siinä syy tämän keskustelun avaamiselle. Harmi että toisinajattelijoita ei ymmärretä ja tuntuu että ihmisten kanssa ei voi keskustella jos he eivät voi ymmärtää asioita toisten kannalta vaikka eivät ole samaa mieltä asioista.


    • OikeaTyötönM

      Kyllä se työttömyyden realismi iskee sullekin aikanaan: aikaa on vaikka mihin mutta ei ole rahaa mihinkään ja koko ajan pitää olla väijymässä, mitä uutta sinun pääsi menoksi on keksitty ja voihan olla, että joku onneton poloinen onkin kiinnostunut sinusta työntekijänä ja sinun pitää olla parhaimmillasi vakuuttaaksesi kyvyistäsi ja halukkuudesta juuri tähän nimenomaiseen työhön, jota et enää muista niiden 200 muun hakemuksen joukosta, jotka olet työstänyt.

      Työttömyys on ankeaa, lamauttavaa ja tuskaannuttavaa aikaa - nauti vielä kun et ole kohdannut todellisuutta!

      • toinenmielipide

        Eipä rahaa ole liiemmin mutta täällä maalla ei sitä rahaa niin tarvi ollakkaan. Ei mun tarvitse mitään ylimääräisiä asioita ostella, Mulla on jo kaikki mitä tarvitsen.


      • Maksaja
        toinenmielipide kirjoitti:

        Eipä rahaa ole liiemmin mutta täällä maalla ei sitä rahaa niin tarvi ollakkaan. Ei mun tarvitse mitään ylimääräisiä asioita ostella, Mulla on jo kaikki mitä tarvitsen.

        Pakolaiset ja elämäntapatyöttömät ovat tämän maan syöpäkasvain.


      • esfd
        Maksaja kirjoitti:

        Pakolaiset ja elämäntapatyöttömät ovat tämän maan syöpäkasvain.

        Sinua vain ärsyttää se että olet itse töissä ja jotkut ovat päättäneet lorvailla. Miten huomaat omassa elämässäsi sen, että joku on työtön? Vaikuttaako se sinuun miten siinä ajassa kun heräät, keität kahvisi ja teet aamutoimesi, ajat töihin, teet töitä ja palaat kotiisi? Tämän jälkeen vietät vapaa-aikaasi sen loppuillan. Pitäisikö sinun keskittyä omaan hyvinvointiin esim. läheisten ja kavereidesi kanssa olemiseen eikä jurinaan työttömistä? Mitä sinun tarvitsee pahoittaa mieltäsi sillä se ei oikeasti vaikuta elämääsi juurikaan. Jos todella luulet että kyseiset ihmisjoukot ovat syöpäkasvaimia, niin et ole varmaan tutkinut asiaa tarkemmin? Luuletko että työttömät ja pakolaiset ovat aiheuttaneet itse oman tilansa? Mätä on paljon syvemmällä esim euroopan päättäjissä ja lukuisissa muissa syissä.


      • NäinOm

        Jos kaikki nauttivat työttömyydestä eivätkä viitsi hakea töitä niin meidän verorahat käytetään teidän elättämiseen.


      • toimintaehdot

        Miten niin teidän rahat? Yhteiskunta tuottaa suurimman osan myytävistä tuotteista koneilla joten yksilöllä ei itse asiassa ole mitään syytä evätä tukia koska se on pois jossakin vaiheessa omasta taskusta? Jos ne evätään - seurauksena on ensin kapina ja sen jälkeen kaikkien palkkaa saavien tulojen romahtaminen. Siinä menee nimittäin samalla koneet epäkuntoon ja palataan kivikaudelle tekemään asioita käsin. No sen jälkeen on toki kaikille töitä. Kannattaisiko kuitenkin koneiden tuotokset alkaa pikkuhiljaa jakaa hyvällä ennen kuin koneet päätetään purkaa epäoikeudenmukaisuuden johdosta? Koneisiin siis kohdistetaan eräänlainen tehdyn työn määrän vero, jolla korvataan koneen vuoksi irtisanottujen palkat. Tällöin palkkaveroja voidaan alkaa laskea.


      • suljetaankotyökkärit
        Maksaja kirjoitti:

        Pakolaiset ja elämäntapatyöttömät ovat tämän maan syöpäkasvain.

        Suomalaiset työttömät ovat tämän maan suurimpia työllistäjiä. Ilman heitä ei olisi tarpeeksi töitä kaikille valtion kustantamissa suojatyöpaikoissa työskenteleville TE-toimiston virkailijoille, sossun virkailijoille, työvoimapoliittisia koulutuksia järjestävien oppilaitosten opettajille jne.jne. Koko valtio romahtaisi ilman työttömiä. Valtiolle tulee paljon halvemmaksi maksaa naurettavan pieniä työttömyyskorvauksia vuodesta toiseen työttömille ja pyörittää heidän ansiosta tätä oravanpyörää, kuin järjestää kaikille tällä hetkellä työttömänä oleville työtä, ja ajaa kaikki suojatyöpaikoissa olevat henkilöt työttömiksi tarpeettomana. Suurin osa suomalaisista on työttömänä vasten tahtoaan. Siinä oravanpyörässä mukana roikkuu myös vähemmistö, eli tapatyöttömät, jotka eivät taloudellisesti kuitenkaan aiheuta mitään vahinkoa tässä muuten niin hyvin suunnitellussa oravanpyörässä. Pakolaisiin en ota mitään kantaa.


    • työöötööön

      Täällä viestin ap. Olen ollut työtön nyt 6 vuotta niin eiköhän se todellisuus ole iskenyt :D Käyn joka viikko ruoka-avussa. Käyn pari kertaa kuussa kaupassa ja ostosten hinta on n 10e. Säästän joka kuu rahaa useamman satasen joten voin käydä kerran vuodessa ulkomailla n kuukauden ajan. Sielläkin menen workawayn kautta vapaaehtoisena tekemään töitä 4-5h/päivässä, 5 vuorokautta viikossa. Majoitus ja usein ruoanlaittomahdollisuus on ilmaista. ainakin nyt majoitus. En ostele matkoillani turhuuksia esim tuliaisia tai muuta härpäkettä mitä en oikeasti tarvitse joten rahaa on usein jäänyt ylimääräiseksi kotiin tullessa. On ihanaa kun voi sielläkin käydä ravintoloissa syömässä ja käyttää rahaa aktiviteetteihin.. Viikolla luen paljon kirjastosta lainattuja kirjoja, kalastan, urheilen, valokuvaan, teen käsitöitä,katson elokuvia, teen ruokaa ruoka-avun ruuista... Tiedättekö että ruoka avussa on usein kaikki ne kalleimmat ja uutuus elintarvikkeet ja aina suht tuoreet leivät kauppiaat tunkevat hyllyt täyteen tuoreet leivät joka maanantai. No matkustelu on ihanaa. On ihanaa nauttia vapaa-ajasta ja kehittää itseään. En tunne mitään huonoa nyt työttömyydessä. Ainut mikä on harmi: Ihmiset jotka ymmärtävät työttömyyden tuolla tavalla.. Aion nauttia tästä vielä niin kauan kuin suinkin ilmaista rahaa syynätään tililleni joka kuu. Yleensä kun ostan jotakin niin säästän siihen rahat etukäteen niin olen varma, että tarvitsen juuri sen tuotteen. Urheiluliikkeissä saa alennusta aina kun kertoo olevansa työtön, -10%. Minulla on 2g puhelinliittymä joka maksaa kuussa (senkin hinnan sovin operaattorin kanssa alennetuksi) 2,90e. Tähän sisältyy siis vain netti, soitoista ja viesteistä saa maksaa / ellei sitten käytä esim whatsappia. AH!!!!!!!! Minä en tarvitse autoa (pysyn terveenä kun liikun minne on matka), käytän julkisia pidempiin matkoihin. En tarvitse omakotitaloa koska haluan muuttaa uuteen asuntoon epäsäännöllisin väliajoin. En tarvitse kesämökkiä, sillä nautin siitä kun ei tarvitse huolehtia onko kattopellit uusittava: voin ihan hyvin etsiä luonnosta täysin private paikkoja joissa telttailla juuri se ihana kesäyö ja pulahtaa uimaan. Ei maksa mitään. Vähän aikaa sitten vuokrasin kolin kansallispuiston kelomökin jolla oli hintaa 70e. Oli aika hintava mutta omaa mökkiä en tarvitse sillä voin joka kesä käydä halutessani pari yötä aina uudessa vuokramökissä viettämässä aikaa. Lemmikkikanille haen heinät (1 paalu maksaa yleensä euron tai kaksi jolla kani pärjää puoli vuotta) maatilallisilta. Vessapellettiä ostan prismasta 16kg säkin joka riittää useiksi kuukausiksi ja maksaa reilu 10e. Olen huomannut että ilman rahaa olo on paljon parempi, mutta ymmärrän siis aina olla säästäväinen sillä matkailu on aina mielessä. En nyt tiedä mitä muuta tulisi mieleen jolla avaisin tätä... Jotenkin vaan on niin mukavaa ja leppoisaa. PS voisin tehdä töitä jos keksisin mieluista, mutta kun en ole löytänyt sopivaa alaa.

      • "En tarvitse omakotitaloa koska haluan muuttaa uuteen asuntoon epäsäännöllisin väliajoin."

        Miten saat uuden kämpän työttömänä? Tuskin onnistuu ainakaan pk-seudulla yksityiseltä.


      • KämpänmenoPelottaa

        Tätä itsekin pelkään, että jos omistaja päättää myydä asunnon, niin en saa uutta. Ainakaan mikäli kyseessä ei ole joku huumeluukku, missä varmaan tulisin hulluksi, koska itse elän kotosalla ns. "normaalia elämää".


      • Jokapäivätyötön

        Mielenkiintoista luettavaa!

        Tällä paikkakunnalla ei ole viikottaista ruoka-apua, kerran, kaksi kuussa voi saada kirkolta muovikassillisen peruselintarvikkeita. Nekin saa nopeimmat, muut jää ilman.

        En tiedä, mitä ostat kaupasta, kun saat kulumaan ruhtinaalliset 10-20 Euroa kuussa. Minulla menee yhden hengen ruokiin parisataa, jos oikein nuukailen.

        "On ihanaa kun voi sielläkin käydä ravintoloissa syömässä ja käyttää rahaa aktiviteetteihin."
        - tarkoittaako tuo, että käyt Suomessakin ravintoloissa syömässä?

        Minulla on halvin puhelinliittymä, johon sisältyy hidas perusnetti (3g) ja jonkin verran puheluita ja tekstareita, maksan siitä 12 Euroa kuussa. Halvempaa liittymää en ole onnistunut löytämään.

        Autosta oli pakko luopua, koska sen seisottaminen parkkipaikalla maksoi (pysäköintipaikan vuokra, vakuutukset ja ajoneuvovero, katsastus) ihan liikaa siitä ilosta, että autoa tarvitsi oikeasti muutamia kertoja vuodessa. Julkisilla pääsee melkein kaikkialle. Rentouttavat metsäretket on kyllä jääneet, koska julkisilla ei kovin helposti ihan synkkään korpeen pääse.

        Asun kerrostaloyksiössä, jonka omistaa yleishyödyllinen yhdistys. Vuokra on paikkakunnan normivuokra, mutta saan asua niin pitkään kun haluan ja pystyn maksamaan vuokran. Saan vuokratukea maksimimäärän mutta silti omavastuuosuus on suurempi, koska KELAn maksimivuokrilla harva löytää markkinoilta asunnon.

        "Vähän aikaa sitten vuokrasin kolin kansallispuiston kelomökin jolla oli hintaa 70e. " Olisi kiva tietää, millä matkasit sinne Kolin mökille, jos sinulla ei ole autoa?

        Saan työmarkkinatukea sen 703 Euroa kuussa miinus verot, joten en saa toimeentulotukea käytännössä lainkaan, koska tuloni sossun mukaan kattavat kaikki menoni, mikä kyllä pitää pitkälti paikkansa.

        Matkustaisin mielelläni varsinkin kesäaikaan, mutta ainut julkinen, joka sopii budjetilleni, on Onnibus, jonka busseilla pääsee suurimpiin kaupunkeihin kohtuuhinnalla. Tosin VR:llä ja Matkahuollon busseilla on joskus halpoja tarjouksia, joita yritän hyödyntää.

        "Lemmikkikanille haen heinät maatilallisilta. Vessapellettiä ostan prismasta 16kg säkin joka riittää useiksi kuukausiksi ja maksaa reilu 10e. "
        - edelleen ihmettelen, miten hoidat nuo hankinnat, jos sinulla ei ole autoa käytössäsi.

        "Olen huomannut että ilman rahaa olo on paljon parempi, mutta ymmärrän siis aina olla säästäväinen sillä matkailu on aina mielessä. "
        - Olen itsekin huomannut, että on vapauttavaa huomata, kuinka vähällä ihminen oikeasti tulee toimeen. Silti jotkut välttämättömyydet pitää saada pelaamaan, että voisi elää ihmisarvoista elämää.

        En voi sanoa olevani onnellinen, mutta kiitollinen olen siitä, että yhteiskunta pitää huolta työttömästä näinkin hyvin. Kaikki perustarpeeni kyllä tyydytetään, on lämmin ja hyvä asunto, ruoka riittää niin etten näe nälkää, mutten toisaalta pääse nauttimaan mistään gourmet-ruuasta. Rahaa riittää päivittäisiin tarpeisiin, kunhan mietin tarkkaan, mitä tarvitsen. Mitään ylimääräistä en voi enkä toisaalta kaipaakaan juuri nyt.

        En voi sanoa nauttivani työttömyydestä ja sen tuomasta köyhyydestä, mutta paljon se on opettanut. Olisin heti valmis lähtemään töihin, jos vain löytyisi työpaikka, jossa olisi järkevää tekemistä kohtuupalkalla. Olen jo nähnyt nämä työllistämistyöt ja työvoimakoulutuksen tarjoamat mahdollisuudet, jotka eivät oikeasti tarjoa ulospääsyä työttömyydestä ja köyhyydestä.

        Vielä jaksan toivoa, että jostain löytyy se onnen oksa, joka tarjoaa minulle töitä ja toimeentuloa. Yhteiskunnan elätiksi minusta ei ole.


      • sdfsfsfdfs
        Jokapäivätyötön kirjoitti:

        Mielenkiintoista luettavaa!

        Tällä paikkakunnalla ei ole viikottaista ruoka-apua, kerran, kaksi kuussa voi saada kirkolta muovikassillisen peruselintarvikkeita. Nekin saa nopeimmat, muut jää ilman.

        En tiedä, mitä ostat kaupasta, kun saat kulumaan ruhtinaalliset 10-20 Euroa kuussa. Minulla menee yhden hengen ruokiin parisataa, jos oikein nuukailen.

        "On ihanaa kun voi sielläkin käydä ravintoloissa syömässä ja käyttää rahaa aktiviteetteihin."
        - tarkoittaako tuo, että käyt Suomessakin ravintoloissa syömässä?

        Minulla on halvin puhelinliittymä, johon sisältyy hidas perusnetti (3g) ja jonkin verran puheluita ja tekstareita, maksan siitä 12 Euroa kuussa. Halvempaa liittymää en ole onnistunut löytämään.

        Autosta oli pakko luopua, koska sen seisottaminen parkkipaikalla maksoi (pysäköintipaikan vuokra, vakuutukset ja ajoneuvovero, katsastus) ihan liikaa siitä ilosta, että autoa tarvitsi oikeasti muutamia kertoja vuodessa. Julkisilla pääsee melkein kaikkialle. Rentouttavat metsäretket on kyllä jääneet, koska julkisilla ei kovin helposti ihan synkkään korpeen pääse.

        Asun kerrostaloyksiössä, jonka omistaa yleishyödyllinen yhdistys. Vuokra on paikkakunnan normivuokra, mutta saan asua niin pitkään kun haluan ja pystyn maksamaan vuokran. Saan vuokratukea maksimimäärän mutta silti omavastuuosuus on suurempi, koska KELAn maksimivuokrilla harva löytää markkinoilta asunnon.

        "Vähän aikaa sitten vuokrasin kolin kansallispuiston kelomökin jolla oli hintaa 70e. " Olisi kiva tietää, millä matkasit sinne Kolin mökille, jos sinulla ei ole autoa?

        Saan työmarkkinatukea sen 703 Euroa kuussa miinus verot, joten en saa toimeentulotukea käytännössä lainkaan, koska tuloni sossun mukaan kattavat kaikki menoni, mikä kyllä pitää pitkälti paikkansa.

        Matkustaisin mielelläni varsinkin kesäaikaan, mutta ainut julkinen, joka sopii budjetilleni, on Onnibus, jonka busseilla pääsee suurimpiin kaupunkeihin kohtuuhinnalla. Tosin VR:llä ja Matkahuollon busseilla on joskus halpoja tarjouksia, joita yritän hyödyntää.

        "Lemmikkikanille haen heinät maatilallisilta. Vessapellettiä ostan prismasta 16kg säkin joka riittää useiksi kuukausiksi ja maksaa reilu 10e. "
        - edelleen ihmettelen, miten hoidat nuo hankinnat, jos sinulla ei ole autoa käytössäsi.

        "Olen huomannut että ilman rahaa olo on paljon parempi, mutta ymmärrän siis aina olla säästäväinen sillä matkailu on aina mielessä. "
        - Olen itsekin huomannut, että on vapauttavaa huomata, kuinka vähällä ihminen oikeasti tulee toimeen. Silti jotkut välttämättömyydet pitää saada pelaamaan, että voisi elää ihmisarvoista elämää.

        En voi sanoa olevani onnellinen, mutta kiitollinen olen siitä, että yhteiskunta pitää huolta työttömästä näinkin hyvin. Kaikki perustarpeeni kyllä tyydytetään, on lämmin ja hyvä asunto, ruoka riittää niin etten näe nälkää, mutten toisaalta pääse nauttimaan mistään gourmet-ruuasta. Rahaa riittää päivittäisiin tarpeisiin, kunhan mietin tarkkaan, mitä tarvitsen. Mitään ylimääräistä en voi enkä toisaalta kaipaakaan juuri nyt.

        En voi sanoa nauttivani työttömyydestä ja sen tuomasta köyhyydestä, mutta paljon se on opettanut. Olisin heti valmis lähtemään töihin, jos vain löytyisi työpaikka, jossa olisi järkevää tekemistä kohtuupalkalla. Olen jo nähnyt nämä työllistämistyöt ja työvoimakoulutuksen tarjoamat mahdollisuudet, jotka eivät oikeasti tarjoa ulospääsyä työttömyydestä ja köyhyydestä.

        Vielä jaksan toivoa, että jostain löytyy se onnen oksa, joka tarjoaa minulle töitä ja toimeentuloa. Yhteiskunnan elätiksi minusta ei ole.

        Heipä hei jokapäivätyötön ajattelin vastata kun siteerasit niin paljon. Elisalta voi saada 4,90 maksavan 2g liittymän jos jotakin kiinnostaa. 2g netti toimii ihan hyvin. Kaikki ei tapahdu sadasosa sekunnissa, mutta mihin työttömänä on edes kiire? Kun soitat operaattoriin niin voit saada ehkä alennusta. Kaupasta ostan yleensä 40 senttiä maksavan lidlin margariinin jotain sekalaista. Olen kriittinen kilohintojen suhteen ja täällä ruokajonosta saa aina ison kassillisen ruokaa niin että pakastimet on aina täynnä joten ei kaupasta paljoa tarvitse. Itse lähden parin viikon päästä helsinkiin täältä Joensuusta. Onnibussilla meno paluu 2e 10e. Majoitus sohvasurffaajien luona ilmaiseksi 3 yötä ja yhdeksi yöksi menen airbnbn kautta 20e majoitukseen soluasuntoon. Suomessa en juurikaan käy ulkona kuin pari kertaa vuodessa, sillä ei ainakaan täällä Joensuussa mieleisiä ravintoloita esim meksikolaista. Heinät kanille haen tosiaan autolla, mutta lähin hevostalli löytyy niinkin läheltä kuin 8km minun kotoani. Kaverit käyttävät mielellään pari kertaa vuodessa tuon matkan hakemassa sitä heinää! :D Kolin mökkiin olen säästänyt rahaa. Melkein kaikkea voi tehdä kunhan ei tee siitä liian luksusta. Vinkkini sinulle on, katsele kilohintoja, käytä konkelia, hanki töitä tai muuta edullisempaan kaupunkiin asumaan. Jaksamisia työttömyydelle!


      • Jokapäivätyötön

        Juuri tuota tietoa kaipasin: turvaudut pitkälti kavereiden apuun. Se on ihan OK niin kauan kun sinulla on työssäkäyviä kavereita, jotka auttavat sinua. Kaikilla ei niitä pahemmin ole ja on tultavat hyvin pitkälti omillaan toimeen.

        Edelleenkään en ymmärrä, miten selviät niin pienillä ruokakuluilla. Ei ruoka-avusta saa tuoretuotteita eikä kasviksia ainakaan riittävästi, lähinnä jauhoja ja kuiva-aineksia ruoanlaittoon. Ehkä eri paikkakunnilla on eri systeemit.

        Syy, miksi asun kalliilla paikkakunnalla enkä ole muuttanut halvempien elinkustannusten perässä jonnekin pikkupaikkakunnalle on ilmeinen: haluan ja uskon löytäväni töitä. Siellä missä asuinkustannukset ovat alhaiset, on myös työllistymismahdollisuudet varsin kehnot.

        Kyllä minä koen, että työttömyys ja köyhyys on suuri rajoitus elämässä. Rahattomuus estää tehokkaasti tekemästä asioita ja ainainen huoli toimeentulosta kuormittaa psyykkisesti aivan kuin kädet oisi sidottu selän taakse.

        Hienoa, jos joku osaa ottaa ilon irti köyhyydestäkin. Minulta se ei vain onnistu, ehkä opin työurani aikana liian hyvään ja helppoon elämään.


      • Jokapäivätyötön

        Ja se tärkein meinasi unohtua:

        Työttömänä tuntee itsensä tarpeettomaksi ja hyödyttömäksi, elämä on merkityksetöntä. Tahdon olla osa tätä yhteiskuntaa ja kantaa korteni kekoon enkä olla vapaamatkustaja. Liekö kotikasvatuksen tulosta tai pelkkää luterilaista elämänkatsomusta, mutta työ antaa sisällön elämään.


    • Elflf

      Mä en kestä työttömänä oloa, se saa mut passiiviseksi, väsyneensi ja masentuneeksi. Olen siis ollut pari kuukautta työttömänä ja jo siinä ajassa alko tympiä. Päivät oli kaikki samanlaisia. Tunsin itseni turhaksi.

      Töissä kun joutuu tekemään hommia niin osaa arvostaa enemmän vapaa-aikaa. Saan työstäni myös arvostusta.
      Täl hetkel teen osuuskunnan kautta hommia 2-5krt viikko ja se on just sopiva. Saan vuokrat ym muut laskut maksettua, mutta jos uutta kännykkää tai telkkaria niin täytyy hetken säästää. Omalla rahalla elämine on minusta paljon mukavempaa

      • sdgsdgdfhdhdfh

        Jokainen tekee omat päätöksensä omien mieltymysten mukaan.


      • OmaTarinaOn

        Sama oli minulla. Se turhautuminen vaan oleskeluun on tuskaista. Mielummin käyttäisi päivät hyödyllisesti. Vaikea löytää töitä muuten kuin pätkissä koska on selkä huonossa kunnossa. Kaikkea extraa haluaisin tehdä mutta se ei ole mahdollista sairauden takia.

        Pahin oli kun olin lähes halvaantunut ja näin kämpän lattialle tipahtavan jotain. Halusin siivota mutta en voinut. Onneksi leikkaus onnistui että voin liikkua mutta se ei kestä yhtään painoa jota työnantajat pelkäävät.


      • 234234

        voi ei! :/ VOIMIA!<3


    • nokuite

      Onhan se mahtavaa, että joku on oloihinsa tyytyväinen, kun yhteiskunta hänelle tuon lystin maksaa. Mutta jotenkin turha tyyppi kuitenkin.

      • niinkuite

        Voisitkin sitten kertoa, ketkä ei ole turhia tyyppejä. Tosin, en odota satuilustasi mitään.


      • TyönArvojaIhmisArvo

        Ei ihmisen arvoa voi määrätä työn perusteella. Silloin kaikki ei tuottavassa työssä olevat tyypit olisivat turhia. Elämässä on paljon muitakin arvoja kuin pelkkä työ ja sen tuottama hyvinvointi.

        Yhteiskunnan yhä enemmän koneellistuessa ja automaation edetessä yhä useamman työpanos on tarpeeton perinteisessä mielessä ja työtä pitääkin alkaa ajatella ihan uudessa merkityksessä.

        Vielä tärkeämpää on miettiä tuottavuuden kasvun jako. Nyt kaikki tuottavuuden kasvu valuu pääasiassa hyväosaisille ja yhä suurempi osa ihmisistä jää ulkopuolelle. Yhteiskunta eriarvoistuu. Lähestymme samaa tilannetta kuin teollisen vallankumouksen alkuaikoina.


    • EntinentyötönM

      Hetken aikaa voi tuntua elämä tältä mutta pian huomaat ettet pysty suunnittelemaan tulevaisuutta, et koskaan rakentamaan / ostamaan omaa kotia, perustamaan perhettä, matkustamaan ulkomaille ja harrastamaan niin vapaasti asioita kuin työssäkäyvät. Jos voit kuvitella eläväsi elämäsi viellä sittenkin loppuun asti onnellisena ilman näitä asioita niin onnea sinulle, olet yksi harvoista.

      • Kyllä ulkomaille voi matkustaa työttömänä. Eri asia, miksi vaivautua. Kaiken näkee netistä.


      • ItsekinTyötön

        Voihan sitä lähteä vaikka kuuhun, mutta työttömän rahat menee kyllä aika tarkkaan niihin elämän perusvälttämättömyyksiin. Jos joku on toista mieltä, kuuntelen mielelläni, miten pienistä työttömyysrahoista onnistuu säästämään ulkomaanmatkoihin rahaa.

        Itse joudun rajoittamaan matkoja sukulaisten ja ystävien luo täällä kotimaassa, kun matkustaminen on köyhälle todella kallista. VR:n menopaluut helposti 50-70 Euroa, joka on työttömyyskorvauksella elävälle todella iso summa.


      • sdfsdgfsdfgds

        Mitäpä jos kokeilisit facebookin autokyytien jakamis ryhmiä? Voit päästä reissuun hyvinkin edullisesti:) Tai onnibus.. VR kuitenkin myöhästelee


      • ItsekinTyötön kirjoitti:

        Voihan sitä lähteä vaikka kuuhun, mutta työttömän rahat menee kyllä aika tarkkaan niihin elämän perusvälttämättömyyksiin. Jos joku on toista mieltä, kuuntelen mielelläni, miten pienistä työttömyysrahoista onnistuu säästämään ulkomaanmatkoihin rahaa.

        Itse joudun rajoittamaan matkoja sukulaisten ja ystävien luo täällä kotimaassa, kun matkustaminen on köyhälle todella kallista. VR:n menopaluut helposti 50-70 Euroa, joka on työttömyyskorvauksella elävälle todella iso summa.

        Ei ryyppää, ja ostaa lähinnä halpoja, ei-valmiita sapuskoja (kerran viikossa voi tietysti ostaa sisäfilettä tai muuta fiinimpää) niin siinäpä se. Helposti jää satku yli kuukaudessa, jopa kaksi. Halvimmat ulkomaanmatkat hinnoitellaan kympeissä ja vähän kalliimmatkin satasissa. Itseä rajoittaa ulkomaille lähtemisessä enemmän laiskuus kuin rahanpuute. Matkustelu on rasittavaa.


      • roletaari

        Riittäisikö ulkomaaksi EU-alue? Täysin sääntöjen mukaan voi olla missä tahansa EU-maassa työnhakijana 3kk/kerta ja nostaa siellä meikäläisen ansiosidonnaisen.
        Tuon 3kk:n jälkeen, ennen uutta reisua tarvitaan Suomesta vähintään yhden kuukauden työ- ja palkkatovistus.

        Minulla on kokemusta vain Esspanjasta ja jos EU-alue ei riitä, niin ainakaan Espanjan työkkäri ei ole tippaakaan kiinnostunut siitä missä hakija luumuilee.


      • 123e32342
        roletaari kirjoitti:

        Riittäisikö ulkomaaksi EU-alue? Täysin sääntöjen mukaan voi olla missä tahansa EU-maassa työnhakijana 3kk/kerta ja nostaa siellä meikäläisen ansiosidonnaisen.
        Tuon 3kk:n jälkeen, ennen uutta reisua tarvitaan Suomesta vähintään yhden kuukauden työ- ja palkkatovistus.

        Minulla on kokemusta vain Esspanjasta ja jos EU-alue ei riitä, niin ainakaan Espanjan työkkäri ei ole tippaakaan kiinnostunut siitä missä hakija luumuilee.

        Mutta mistä ne todistukset saisi? En oikein ymmärtänyt viestisi ideaa. (?) en ymmärrä miten toimii


      • SuuriMaaPienetKylät
        sdfsdgfsdfgds kirjoitti:

        Mitäpä jos kokeilisit facebookin autokyytien jakamis ryhmiä? Voit päästä reissuun hyvinkin edullisesti:) Tai onnibus.. VR kuitenkin myöhästelee

        Toki suurille paikkakunnille pääsee kimppakyydeillä aivan kuten OnniBussilakin, mutta kun on pienen kylän poika metsästä, ei sinne enää olekaan menijöitä. Keskikokoisesta kaupungistakin on matkaa se 40km, jota ei ihan viitsi kävellä.


      • AnkeuttajaMies
        outsider1 kirjoitti:

        Ei ryyppää, ja ostaa lähinnä halpoja, ei-valmiita sapuskoja (kerran viikossa voi tietysti ostaa sisäfilettä tai muuta fiinimpää) niin siinäpä se. Helposti jää satku yli kuukaudessa, jopa kaksi. Halvimmat ulkomaanmatkat hinnoitellaan kympeissä ja vähän kalliimmatkin satasissa. Itseä rajoittaa ulkomaille lähtemisessä enemmän laiskuus kuin rahanpuute. Matkustelu on rasittavaa.

        En ryyppää, en polta tupakkaa, elän kohtuudella ja vältän kaikkia ylimääräisiä menoja. Asunnon vuokra on pakko maksaa, samoin sähkölasku ja puhelin, jotta pysyy jotenkin kiinni maailmanmenossa.

        Ruoka on kallista eikä minulla riitä rahaa ulkofileeseen vaan syön peruselintarvikkeita, kanaa ja kalaa.

        Jo se muutama kymppi on kova lisä kuukausimenoissa, kun käytettävissä on vain pari sataa euroa pakollisten menojen jälkeen.


      • RehellinenTyötön
        roletaari kirjoitti:

        Riittäisikö ulkomaaksi EU-alue? Täysin sääntöjen mukaan voi olla missä tahansa EU-maassa työnhakijana 3kk/kerta ja nostaa siellä meikäläisen ansiosidonnaisen.
        Tuon 3kk:n jälkeen, ennen uutta reisua tarvitaan Suomesta vähintään yhden kuukauden työ- ja palkkatovistus.

        Minulla on kokemusta vain Esspanjasta ja jos EU-alue ei riitä, niin ainakaan Espanjan työkkäri ei ole tippaakaan kiinnostunut siitä missä hakija luumuilee.

        Kyllähän minä mielelläni viettäisin aikaa Espanjassa etenkin kylminä ja pimeinä talvikuukausina, mutta matkat Espanjaan ja takaisin ovat kalliita. Suomessa pitää olla asunto tai ainakin vakituinen osoite, jos meinaat nostaa Suomen sosiaaliturvaa. Tietysti voi temppuilla ja vuokrata asunnon ja laittaa osoitteeksi postilokeron, mutten ala temppuilemaan.

        Kaikki työttömät eivät ole ansiosidonnaisella vaan peruspäivärahalla, jolloin tulot on ihan eri luokkaa kuin ansiosidonnaisella.


      • EU-työtön
        123e32342 kirjoitti:

        Mutta mistä ne todistukset saisi? En oikein ymmärtänyt viestisi ideaa. (?) en ymmärrä miten toimii

        Tarvittavat todistukset saa TE-toimistosta (todistus työttömyydestä) ja tarvittaessa KELAsta.

        Roletaari kai yritti selittää, että on ihan OK hakea töitä toisesta EU-maasta ja nostaa sinä aikana oman maansa työttömyyskorvausta. En pidä tätä ihan lomailuna, mutta jokainen ymmärtää asiat tavallaan.

        Työtönkin saa lomailla ja matkustaa kuukauden verran vuodessa ihan virallisestikin. Suurin ongelma vain, ettei työttömälle makseta lomarahaa tai lomakorvausta, vaan rahat on säästettävä omasta työttömyyskorvauksesta.


      • solsolsol
        roletaari kirjoitti:

        Riittäisikö ulkomaaksi EU-alue? Täysin sääntöjen mukaan voi olla missä tahansa EU-maassa työnhakijana 3kk/kerta ja nostaa siellä meikäläisen ansiosidonnaisen.
        Tuon 3kk:n jälkeen, ennen uutta reisua tarvitaan Suomesta vähintään yhden kuukauden työ- ja palkkatovistus.

        Minulla on kokemusta vain Esspanjasta ja jos EU-alue ei riitä, niin ainakaan Espanjan työkkäri ei ole tippaakaan kiinnostunut siitä missä hakija luumuilee.

        Ei ole väliä sillä, missä maassa on. Myöskään aikarajaa ei ole, pitää vain olla valmius ottaa työtarjouksia vastaan. Missään nimessä ei pidä kertoa mitään minnekään, koska silloin alkaa kateellisten virkailijoiden nakitus joutavien kurssien ym. muodossa. Pois Suomesta voi ihan laillisesti olla alle vuoden. Jos on yli ja narahtaa siitä, menee maksetut etuudet lähtöpäivästä alkaen takaisinperintään ja oikeus Suomen sosiaaliturvaan katoaa.
        Tuohon EU -mahdollisuuteen ei kannata tarttua, sillä joutuu silmätikuksi.


    • sdfsd

      tarkoitin että voin elää vuokralla. XD hehehe XD miksi haluaisin kasata materiaalia ympärilleni? Voin elää vuokralla ja perustaa perheen jos siltä tuntuu. Itse käsitän itseni niin, että olen niin arvokas ja hyvä, ettei minun tarvitse kehittää uutta ihmistä tälle planeetalle. Harrastan vapaasti kaikkea mitä minä itse haluan. Matkustelen kaiken lisäksi :D Haluaisin vain ihmisten ymmärtävän työttömyyttä. Kyllä minä ymmärrän senkin, että ihmiset käyvät töissä jos jaksavat.

      • sipsis

        Et sinä mitään perhettä voi tyhjästä perustaa, vaikka tuntuisi mille. Tuollaista ei kukaan huoli kumppanikseen. Sinun ei kuulukaan synnyttää uutta elämää vaan kuolla jälkiä jättämättä. Mutta nauti siihen asti vapaudestasi!


      • höpsistä_vaan
        sipsis kirjoitti:

        Et sinä mitään perhettä voi tyhjästä perustaa, vaikka tuntuisi mille. Tuollaista ei kukaan huoli kumppanikseen. Sinun ei kuulukaan synnyttää uutta elämää vaan kuolla jälkiä jättämättä. Mutta nauti siihen asti vapaudestasi!

        Niinkö meinaat . On aikaa käydä päivätansseissa ja päiväkahveilla kauniiden naisten kanssa. :)


      • TyötönM50

        Sinulla on onni elää halvalla vuokralla. Monella ei ole sitä mahdollisuutta. Asuminen Suomessa on mahdottoman kallista ja samoin ruoka. Olen harkinnut muuttamista vaikkapa Viroon, missä elinkustannukset olisivat merkittävästi halvemmat, mutta sitten en todellakaan olisi "työmarkkinoiden käytettävissä". Pääseehän sieltä tosin vuorokaudessa Suomeen, mutta kustannukset melkoiset.


      • sdfsdff
        sipsis kirjoitti:

        Et sinä mitään perhettä voi tyhjästä perustaa, vaikka tuntuisi mille. Tuollaista ei kukaan huoli kumppanikseen. Sinun ei kuulukaan synnyttää uutta elämää vaan kuolla jälkiä jättämättä. Mutta nauti siihen asti vapaudestasi!

        Asun poikaystäväni kanssa yhdessä (hänkin työtön). Itse asiassa kumpikin kouluttautui alalle johon ei ole työpaikkoja paljon tarjolla. Kolme vuotta tuli juuri täyteen yhdessäoloa. Meillä ei ole aikomustakaan hankkia lapsia ennen kuin ollaan vähintään 30v jos sillonkaan kiinnostaa. Miten niin oma elämä ei olisi niin arvokasta, että "pilaisin" sen tekemällä lapsen jota hyysätä seuraavat 20v? Pidän kyllä lapsista ja käyn tekemässä perheentalolla vapaaehtoistyötä lapsiperheiden hyväksi. Itse en tämmöiseen mailmaan halua lisää lapsia. Nautimme parisuhteesta kahdestaan. PS
        On niin riemastuttavaa katsoa miten työtätekeviä kiinnostaa tämä palsta. !! XD


    • beethooven

      olen ihan kuin jokin maanviljelijä Suomessa. Asun ja remontoin kotona pääosin. Käyn välillä kylvötöissä sekä korjaamassa myöhemmin satoa kirppiksellä ja nautin välillä valtion tukiaisista. Tosin ihan pikkusen vaan. Ei puutu oikeastaan enää kuin kunnon ja riittävä kansalaispalkka.

    • SolSolSol

      Elelen Iberian niemimaalla työttömänä. Maaseutukaupunki, noin Lahden kokoinen paikka turistialueiden ulkopuolella. Vuokra on 190 kolmiosta, päivän ateria jossa alkukeitto, pääruoka, olut ja jälkiruoka on 3,10 eur. Viinilasillinen torilla 1,50, samalla alueella olutpullo 0,90-1,50,

      Ulkoilua kaupungissa, retkiä vuoristossa, toisinaan merenrannalle ym.
      Kesä on suomalaisen mittakaavan mukaan liki 10kk vuodessa, lunta ei ikinä, yöpakkanen joskus mahdollinen.

      Työkkärin kanssa ei paljon tarvitse pelata. Työmarkkinatuen haku netissä, osoite Suomessa kaupunkioptimoidusti. Eli iso kaupunki, iso työttömyys. Sillä yhdistelmällä menee mukavasti. Jos haastattelut alkavat, lentelen sitten Suomeen katsomaan sukulaisia ja vanhoja kavereita. Mieluummin he kyllä tulevat tänne.

      En kadu aiempaa työntekoani, sehän tämän mahdollisti. Työelämään en enää palaa, olen alle viisikymppinen. Jos tuet loppuvat, elelen säästöjen tuotoilla, 500/kk riittää hyvin.

      • ewerdrfd

        Voi miten ihanaa! Sinä se osaat oikeasti nauttia. Tottahan se on että isossa kaupungissa on sitten erilaiset mahdollisuudet lähteä. Olen niin iloinen puolestasi, ja ehkä vähän kateellinen :)


      • SuomiKöyhä

        Kerrohan, miten lentelet edestakaisin työmarkkinatuella, noin 700 Euroa/kk miinus verot? Itsekin matkustelisin, jos vain rahavarat antaisivat myöden, mutta tukieuroni menevät Suomessa asumiseen ja ruokaan, ei jää ylimääräistä säästöön, jolla matkustella ja nauttia etelän lämmöstä.


      • solsolsol
        SuomiKöyhä kirjoitti:

        Kerrohan, miten lentelet edestakaisin työmarkkinatuella, noin 700 Euroa/kk miinus verot? Itsekin matkustelisin, jos vain rahavarat antaisivat myöden, mutta tukieuroni menevät Suomessa asumiseen ja ruokaan, ei jää ylimääräistä säästöön, jolla matkustella ja nauttia etelän lämmöstä.

        Idea on siinä ettei Suomessa ole kuluja. Omistusasunto vaikka vuokralle siten että oma osoite säilyy siinä. Se onnistuu niin että valitsee vuokralaisen joka ei ole oikeutettu asumistukeen. Selittää hänelle pelin hengen ja tinkaat vaikka 250 eur kuukausivuokrasta. Jos on asunut vuokralla, asunto pois ja osoite osoitevuokrauksen tms. kautta johonkin josta tuttu hakee viikoittain sinne tulleet postit tai pyydät jälleenlähetyspalvelua.
        Lennot on noin 200-300 meno-paluu kun lähtöpaikkana on etelä, ei siis Suomi. Lentoja ei usein tarvita. Itseäni ei ole koskaan kutsuttu Suomeen, mutta käyn silti aina puolivuosittain-vuosittain. Edullisempina elinkuluina matkan säästää vaikka kuukaudessa-kahdessa. Kaikki tämä on laillista, kunhan on tosipaikassa näyttö että puolivuosittain on ollut Suomessa.


      • iberisco

        Tuo päivän menu 3.10€ on poikkeustapaus jos sitä onkaan.
        Meidän Lahden kokinen kaupunkimme ei ole halvimmasta päästä mutta päivän menun pohjahinta 5.90€ on etsimisen takana.
        7.90€ alkaa löytymään.
        Vastaavasti viini on hieman yläkantissaan mutta olut on tontilla.

        Itse ostan pääosan juomista marketeista. 1l:n viinitölkki alle 1€:n ja keppanaa alkaen 0.18€/tölkki eikä ole edes Lidlen hinta.

        Käymme syömässä ulkona vain sunnuntaisin. Vakiopaikan päivän menu 7.90€.
        Muutoin teen itse sapuskat. Talouskyljys 2.95€/kg, yrttimarinoitu kalkkuna 4.35€/kg jne. Ovat Mercadonan hintoja.

        Tuttavamme vuokraa luotettavalle vuokralaiselle kaupungin ulkopuollella olevassa reservatiossa sijaitsevaa 1mh oh bk parveke asuntoaan 80€/kk sähkö ja vesi.

        Tuohon lentohintasi haarukkaan mahtuu reilusti valinnan varaa. Maksamamme maksimi on 258€ meno-paluu.
        Joskus pääsemme alle 200€:n.
        Kenttäkuljetukset bussilla Espanjan päässä 6.60€/ henkilö / suunta.


    • Itsevaan

      Itse olen tyytyväinen työttömyyteen Suomessa, varmaan siksi että minulla on rahaa jonkin verran säästössä ja juuri sen verran sijoitustuloja etteivät korvaukset mene. Matkustelen paljon ja chattailen ulkomaisten tuttujen kanssa netissä. En juurikaan ole missään tekemisissä suomalaisten kanssa. Täällä on kulttuuri sulkeutunutta ja etenkin talvella jopa vihamielistä. Lähden tosin vuoden alussa töihin maahan jossa työtä kunnioitetaan ja siitä maksetaan. Suomi on tuhon polulla. NLssä meni 70 vuotta että sosialismi murtui, kuinkakohan kauan täällä menee.

      • KöyhäTyötön

        Tuskin olet työttömyyteen tyytyväinen vaan siihen, että olet työurasi aikana voinut kerryttää varallisuuttasi niin, että pystyt elämään työttömänä.

        Ärsyttää kun työtön kerskailee säästöillään ja sijoitustuloillaan.


    • Itsevaan

      Palkan tulee olla vähintään 2 tonnia kuussa ennenkuin on taloudellisesti mitään järkeä lähteä töihin. Perheelliselle tuo summa nousee varmaan 3 tonniin. Tuskin meistä monikaan lähtisi töihin pelkästään huvinvuoksi tai tapaamaan ihmisiä.

      • mikäteitävaivaa

        Tai sitten ei vaan ole tullut koskaan mieleenkään maksattaa muilla ylläpitoaan.


      • PeukalonPyörittäjä

        Nyt jo melkein vuodenpäivät työttömänä olleena voin sanoa, että lähtisin työhön jo melkein vaan sen työpaikan sosiaalisen yhteenkuuluvuuden ja omalle olemassaololle merkityksen löytämisen takia.

        Toki en tahdo, että taloudellinen asemani huononisi työntekemisen johdosta, vaan edellyttäisin edes jonkinlaista taloudellista kannustinta työntekoon.


    • näintäällämaalla

      "Hetken aikaa voi tuntua elämä tältä mutta pian huomaat ettet pysty suunnittelemaan tulevaisuutta, et koskaan rakentamaan / ostamaan omaa kotia, perustamaan perhettä, matkustamaan ulkomaille ja harrastamaan niin vapaasti asioita kuin työssäkäyvät. Jos voit kuvitella eläväsi elämäsi viellä sittenkin loppuun asti onnellisena ilman näitä asioita niin onnea sinulle, olet yksi harvoista."

      Minä taas olen sellainen että mua ei kiinnosta ostaa/rakentaa omaa kotia, perhe on perustettu, ulkomaat ei kiinnosta, eikä harrastaminenkaan kiinnosta paitsi kalastaminen. Kyllä minä yhtälailla voi yhtä vapaasti harrastaa niitä asioita mitkä minua kiinnostaa kuin työssäkävät.

      Kyllä minä joissain tilanteissa mielummin sen karenssin otan kuin olen töiden takia pois lasten elämästä. Asumme maalla niin täällä pärjää vaikka tuet pienenisivät karenssin takia.

      • totuuden_torvia

        Tervetuloa resurssipohjaiseen talouteen. Se on juuri tuollaista mitä kirjoitit, eli rahatta tehdään edelleen sama määrä asioita - kuin mitä silloin kun rahaa on. Seurauksena se, että rahan määrä ei ratkaise elämässä enää oikeastaan yhtään mitään. Elämä tuntuu samanlaiselta oli sitten miljonääri tai tyhjätasku - asenne ratkaisee!
        Resurssipohjaisen talouden vihollinen on itse asiassa vallitseva yhteiskunta: Jos yhteiskunta säätää rahan määrän liian pieneksi seuraa resurssipohjaisuudesta se että elämän rahoittaminen tapahtuu esimerkiksi naapurilta viemällä tai kaupasta pummimalla: Yhteiskunta rajoittaa siis toimintamahdollisuuksia vietyään ensin edellytykset toimintaan rahatalouden puitteissa! Resurssipohjaisuuteen kun eivät mitkään moraaliset säännökset/omistussuhteet sinänsä kuulu eli on vain resursseja joita käyttää.


    • mänuorioon54v

      Täälläkin maalla asuva viihtyy hyvin. Tosin nyt opiskelen. Ensi vuonna palaan työttömäksi. Tuskin mua enää kukaan palkkaa! Vaatimaton elämä riittää, nuorisolla on töitä, samoin siipalla. Kela maksaa puurorahat.

      • kmjnhbgvfcdx

        Kepulandian joutoväen elättämiseen valuukin Suomen varallisuudesta suurin osa. Tällä maalla ei ole edessä kuin väistämätön tuho.


      • hahahhaahahhah
        kmjnhbgvfcdx kirjoitti:

        Kepulandian joutoväen elättämiseen valuukin Suomen varallisuudesta suurin osa. Tällä maalla ei ole edessä kuin väistämätön tuho.

        hehehh....ai että syytät suomalaisia oman maan tarjoamien tukien nostamisesta, mutta et näitä ilmaiseen täysihoitoon tulevia käpykaartilaisia, joilla on vain oikeuksia mutta ei mitään velvollisuuksia?


    • TyötönTyössäkäyvä

      Mulle tämä työttömyys ei ainakaan ole ollut mitään herkkua, vaikka sitä vasta vajaa vuosi takana. Rahat ei riitä mihinkään, ystäviä turha edes kuvitella näkevänsä jos asuu vähänkään kauempana - saatika omaa perhettä. Syömisiä saa kokoajan olla laskemassa ja voi hyvä luoja jos on joku toinenkin suu ruokittavana. Toisaalta tämä on kyllä taivas opiskelija-aikoihin verrattuna, silloin tuet oli puolet pienemmät ja päivän ainoa lämmin ateria kouluruoka. Tähän alle vuoteen on kyllä sisältynyt ihme pakollisia työharjoitteluja, joiden päiväpalkka ei ylitä yhdeksää euroa ja työharjoittelun lopettaessa välitöntä karenssia. Sain myös huhtikuussa osa-aikaisen työpaikan helsingistä ja olen pitänyt paikasta todella paljon, mutta verotuksen (29,5) ja työmatkojen jälkeen (25e/päivä) käteeni tuskin jää mitään. Sinällään tuntuu tosi turhalta tehdä edes yhtä pikkutyötä, kun melkeimpä samat tulot saisi pelkästään kotona lorvimalla ilman että täytyy olla 8 tuntia päivästä töissä ja toiset 4 tuntia matkustaa töihin ja takaisin. Myönnän, että tykkään kyllä itekkin niistä työttömistä vapaapäivistä...

      • NominäTeennäin

        Kyllä niitä syömisiä sittenkin laskettaisiin vaikka olisi rahaa. Ruoka nykyään niin kallista.

        Vaikka on rahaa niin ei tarkota sitä että sitä voi ruokaakin ostaa miettimättä hintoja tai voi mutta minun mielestäni se on rahantuhlausta.


      • toinenosaaikainen

        ootko ihan varma että veroprosenttisi on oikein laskettu?


    • belåten

      Ikärin tilanne on hieman toinen kuin nuoren, tulevaisuuttaan rakentavan.

      Aloitin joutilaisuuden "harjoittelun" 53-vuotisena. Varsinkin viimeiset 12 työvuotta olivat kiertolaiselämää jolloin kuntoni romahti ja terveyteni heikkeni.
      Kun tuli aikaa niin ryhdyin kesäisin harrastamaan keräilytaloutta.
      Kaiken sapuskan olen sen jälkeen tehnyt perustarvikkeista.
      Aloitin lenkkeilyn ja pian täydensin sitä kuntosalilla päätyen sinne 5krt/viikko.
      Olen mukana urheiluseuran toiminnassa sekä hallinnon puolella, että myös valmentajana.
      Terveyteni ja kuntoni kohenivat vauhdilla jo ensimmäisinä kuukausina.

      Pienipalkkainen vaimoni kytki vapaalle kanssani samoihin aikoihin.
      Meillä on yhteistä urheiluseura ja paikallispolitiikka. Hänellä on lisäksi omia kotkotuksiaan.

      Teemme halpoja omatoimimatkoja Keski-Eurooppaan ja vaimoni käy niiden lisäksi kaverinsa kanssa parin vuorokauden matkoilla lankaostoksilla.

      Nämä mahdollisuudet olisi pitänyt olla nuorempana.

    • fghjklö

      Samma en mäkään mitään töitä tähän yhteiskuntaan tee, en halua maksaa jonkun vitun somalin tai irakilaisen elämää. Ei vähempää vois kiinnostaa hoitaa jotai ei ketään mistään paskan elämää. Tehköön suvakit sen mun puolesta, ja nyt hopi hopi duuniin sittä ja heti ettei papukaija hiuspojat vaan kärsi.

    • UutisiaTärkeitä
    • Pepsi_Max_Cherry

      Ihmiset ovat aika peppukipeitä nähtävästi siitä että jotkut osaavat nauttia elämästään tilanteesta riippumatta.

      Itse olen taas ollut työtön noin vuoden, välillä olen ollut töissä, mutta en pitkään.
      Koulusta valmistuin noin 6-vuotta sitten ja työuraa on ehtinyt kertyä noin 2-vuotta, eli 4-vuotta näistä olen ollut työttömänä.

      Voin vain sanoa että jos asut yksin, niin työttömänä on hyvä olla, jos siis hoitaa asiat hyvin. Ruokapusseja en hae mutta säästöön jää kaikista tuista noin ~150-300€/kk (riippuu miten munkkina elän).

      Puhumattakaan siitä että on tarpeeksi aikaa ja energiaa käydä salilla ja salittomina päivinä lenkillä. Hyvin myös menee ilman bussia, kun voi kävellä niin säästää siitäkin rahaa ja kunto pysyy yllä.

      Olisihan se ihan kivaa töissäkin vetää, mutta ei työttömyyskään ole pahasta.

    • maksaja

      Onhan se loisiminen toisista mukavaa. Siihen kun tottuu ja päivänsä täyttää erilaisilla "askareilla", mutta sitä sanotaan syrjäytymiseksi - olet yhteiskunnan ulkopuolella. Kuka haluaa puolisokseen, toinen samanmoinen.
      Ja kun tulee ikää, sairauksia, lääkekuluja mistä eläkkeestä ne maksat jos ei työ ole maistunut? 😊

    • TämäOnTotuusJee

      Ei se ole töiden maistumisesta kiinni vaan kun ei töitä saa vaikka miten hakee niin se on voi voi. Enkä minä töihi mene kavereita hankkimaan eli yhtä syrjäytynyt olen sittenkin kun / jos töitä saan.

      Joillakin menee kieltämättä niin että työt ei maistu mutta sitä ei voi yleistää.

    • niiinnu

      Minäkin nautin työttömyydestä!
      Olin vuosikausia myyntityössä ja koska en ole kovin sosiaalinen niin työni ahdisti kovasti ja minulla särki lähes joka päivä päätä. En osaa edes kuvailla miten ihanaa on kun voi olla terve eikä tarvitse koko ajan stressata.
      Harrastan päivittäin jonkinlaista liikuntaa eli jumppaan kotona, ulkoilen tai käyn uimassa. Kunnon kohottaminen on siis täysin tai lähes ilmaista puuhaa, jota suosittelen kaikille. Sillä pysyy myös terveenä eikä tarvitse rasittaa valtion terveyspalveluja niinkuin joku tuolla aiemmin kommentoi.

      Elän siis työmarkkinatuella (520€/kk). Olen oppinut pärjäämään sillä, ja ajattelin että yritän löytää jotain satunnaista työtä tai nettityötä jolla saisin tienattua tuon summan, koska en halua olla valtion elättinä ja työkkärin valvonnan alaisena vaan täysin vapaa tekemään mitä haluan! Ymmärrän kyllä että tämä elämäntyyli ei sovi kaikille, mutta minä olen nyt oikeasti onnellinen.

    • udhdvjdjdjdhdhdb

      Moni nauttii työttömänä olemisesta, koska moni tulee työttömänä ollessa taloudellisesti paremmin toimeen, mitä koskaan töissä käydessä! Siihen ei paljoa tarvita, että Suomessa joku ajautuu lopulta tapatyöttömäksi, vaikkei se elämässä alunperin mikään suunnitelma olisi ollutkaan. Riittää, että on tarpeeksi monta vuotta tehnyt raskasta ja kaikinpuolin aivan hirveätä työtä palkalla, mikä ei riitä elämiseen. No, sitten on lopulta laskenut yksi ynnä yksi on kaksi, eli on hiffannut, että hei...TYÖTTÖMÄNÄHÄN SAA ENNEMMÄN RAHAA (työmarkkinatuki asumistuki).Yritäppäs pakottaa sellainen ihminen takaisin töihin! Suurin syy tapatyöttömyyteen on liian pienet palkat, joilla ihmiset eivät tule toimeen! Ja liian pieniin palkkoihin on syynä johtajien ahneus. Työttömyyskorvauksien pienentäminen ei ole oikea keino pakottaa tapatyöttömät töihin. Siinä kärsisivät myös viattomat, eli ne, jotka ovat työttömänä vasten tahtoaan! Ainoa oikea tapa houkutella ihmiset töihin, on palkkojen nostaminen! Montakohan sairaanhoitajaa työskentelee tällä hetkellä ihan muulla alalla? Hoitsuille tonni lisää liksaa kuussa, niin eiköhän moni ala palata takaisin vanhaan työhönsä ja heiltä vapautuu sitten näitä muiden alan työpaikkoja toisille! Mutta eihän kukaan palkkoja mihinkään nosta! Ei tonnia, eikä edes muutamaa kymppiä!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe