Työttömien ja perusturvan saajien PersKeKokyykytys

KyykkyynYlös

Suomalaiset työttömät ja perusturvan varassa olevat köyhät laitetaan PersKeKo-porvarihallituksen toimesta koville ja pakkokiusatyöllistämiskyykytystoimiin ja haastatteluihin tai jatkuvia karenssia ja tukien alenemisia tulossa.

.

Palkansaajajärjestöt haluavat ulottaa työttömyysturvan uudistuksen perusturvaan
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/tyottomyysturva_perusturva_jarjestot-56677
"Akavan puheenjohtajan Sture Fjäderin mukaan palkansaajakeskusjärjestöt viestittivät hallitukselle, että työttömyysturvan aktiivimalli on ulotettava ansioturvan lisäksi myös perusturvaan.

STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mukaan aktiivimallin ulottamisesta perusturvaan ei erityisesti puhuttu hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen tapaamisessa Kesärannassa. Hallitus vain ilmoitti, että valmistelu etenee Hetemäen työryhmän loppuraportin pohjalta.

– Mikäli aktiivimallia lähdetään viemään eteenpäin työryhmän loppuraportin pohjalta, kyllä me olemme silloin siinä linjassa, että se ulotetaan ansioturvan ohella myös perusturvaan, Palola sanoo.

Itsenäinen työnhaku ei kelpaa aktiivitoimeksi

STTK toivoo, että opiskeluoikeutta työttömyysturvalla laajennettaisiin ja että työttömän omaehtoinen työnhaku hyväksyttäisiin aktiivitoimeksi, jolla voi välttää työttömyysturvan omavastuupäivän. Omaehtoisella työnhaulla tarkoitetaan sitä, että työtön itse etsii töitä virallisten työnvälityspalvelujen eli TE-toimistojen ohi.

Hetemäen työryhmän loppuraporttiin jääneessä mallissa aktiivitoimenpiteeksi hyväksytään vain työvoimakoulutus, omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, työnhakuvalmennus, uravalmennus ja työkokeilu sekä kotouttamista edistävä omaehtoinen opiskelu ja kuntouttava työtoiminta, joiden katsotaan olevan työllistymissuunnitelman mukaisia, työllistymistä edistäviä palveluita.

Aktiivimallissa edellytetään, että työtön on ollut edeltävän kolmen kuukauden aikana töissä vähintään 18 tunnin ajan neljän viikon aikana tai osallistunut työllistymistä edistäviin palveluihin viiden päivän ajan. Mikäli työtön ei täytä kyseisiä ehtoja, hänelle tulee yksi työttömyysturvan omavastuupäivä kuukaudessa".

.

Hyvätuloisten Akavasta tuon uskookin, mutta että myös STTK haluaa PersKeKo-porvarien eliitin ja rahavallan lisäksi kyykyttää ja kiusata työttömiä ja köyhiä.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokomustaporvarikyykytys

      Auton omistavalta työttömältä poistetaan 80 km:n työnhakualueen maksimiraja, ja joudut jopa työttömyyskorvausta alempipalkkaista työtä hakemaan esim. TE-keskuksen työhönosoituksella vaikka 200 km:n päästä ja ottamaan työn vastaan jos työnantaja näin päättää. Jos kieltäydyt, saat karenssin. Tämä siis vaikka kyse 0-tuntisopimustyöstä. Täyttä mielivaltaa ja puhdasta PersKeKo-porvarien mielivaltaa, kiusaa ja sadismia!

      Onko rikkinäinen auto ja rahattomuus sen korjaamiseen syy kieltäytyä työstä, vai onko sinun pakko ottaa lainaa auton korjaukseen?

      Työtön kortiton auton omistaja pakkotöihin?
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14533698/tyoton-kortiton-auton-omistaja-pakkotoihin

      Pienemmällä palkalla kuin työttömyyskorvaus omalla autolla sadan kilometrin päähän töihin vaikkapa puhelinmyyjän(nollapalkka) hommiin..?

      Samalla kuin matkakorvauksia ja matkojen verovähennyksiä viritellään poistetavaksi...

      Onkohan liitot nyt aivan kartalla tuon mielipuolisen lehmänmulukun vatulointiagendojen kanssa..?

      Vai onko kysymyksessä peräti perinteinen ns. "hyvänmielen keskoomusvedätys" näin kunnallisvaalien ovella eli tyhjän saa pyytämättäkin:

      Annetaanpa Karin kertoa se kuvin:
      http://hs12.snstatic.fi/webkuva/taysi/700/1420862245509?ts=516

      Eiks je...

      Työmatkakustannukset tehdään julkisten kulkuneuvojen takaan mukaan. Omavastuu 750 euroa. Vastaa monilla yli kahden viikon nettopalkkaa.

    • 30V-Puikoissa

      Puhelinmyynti pitäisi kieltää tai ainakin rajoittaa sitä kuten sähköpostimarkkinointia on lailla rajoitettu: Voi soitella ja kauppailla yksityishenkilöille, jos yksityishenkilö on antanut siihen ennakolta luvan.

      Itselleni tuli noin 1-2 kertaa viikossa puhelu, jossa joku, yleensä epämääräinen taho kaupittelee jotain puolivillaista tuotetta tai palvelua. Nyttemmin olen hankkinut markkinointikiellon (maksullisen), koska en halua käyttää kallista aikaani turhiin puheluihin vastaamiseen semminkin, että myyjät on opetettu venyttämään puhelua mahdollisimman pitkään ja aina kieltäytyminen on - jos ei vaikeaa - niin epämiellyttävää kuimminkin.

      Sen vielä jotenkin ymmärrän ja sallin, että tuotteen tai palvelun minulle myynyt taho soittelee perään, vaikka yleensä tarkoitus on silloinkin myydä jotain lisää tai uutta ja parempaa tilalle. Kohtuullinen jälkimarkkinointi kuuluu asiaan.

      Jos provikkaperusteinen puhelinmyyntityö aletaan luokitteleen työksi, josta työtön ei voi kieltäytyä, silloin ollaan pahasti hakoteillä. Miten sellaiseen työhön voidaan "pakottaa" josta ei saa sopimusten mukaista peruspalkkaa? Toinen ongelma on soveltuvuus. Uskoisin, että aika harvalla on kykyjä tehdä tuottoisasti puhelinmyyntiä: huono ulosanti, arkuus, pitkäpinnaisuus, kyky suodattaa solvaukset jne. Esimerkiksi jos puhelinmyyntityöhön pakotetaan em. tyyppi, jolla vielä on huono itsetunto, lopputulos voi olla katastrofaalinen. Voi olla, ettei kyseinen ihminen menettää kokonaan kykynsä tehdä työtä ja samalla muun elämänhallinnan.

      Itse olen työssä josta pidän siinä määrin kun nyt perustyöstä tarvitsee pitää, että sitä jaksaa tehdä päivästä ja vuodesta toiseen. Olen kuitenkin kokenut työttömyydenkin ja ollut (en tosin pakotettuna) sellaisissa työpaikoissa jotka eivät ole sopineet minulle ja joista sain jonkin asteisia traumoja. Osin siksi suhtaudun tosi kielteisesti sokeaan työhön pakottamiseen.

    • kurmasemassa

      Persutollot mielipuuhassaan..

    • kolmekonstitimpermanni

      Mikähän puolue se vielä ajaisi työväestön asiaa,eikä koettaisi viedä työpanosta jollain konstin työtätekviltä sillä varjon kun työttömäksi joutuu. Vasemmistolla on Anderssonilla pontevia ajatuksi,mutta kun on ain vierastanu vasemmistoa ku on sellane kuva tuol takaraivos,jotta ne ottais ja panis kaikki meitit sosiaaliseen suomee sosiaalisesti töihin. Ketä mää nyt äänestä ku kaik tuntuu haluuva vidä mult työt ilmasiks. Vai oisko noiti vasurit nyt sitte tänä päivän sitä mielt ei ei ilmattiks tarttis vaa ois se työmieski palkkas ansainnu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe