Miten saisin terveyteni takaisin?

6677

Oon oikeesti aika epätoivoinen. Oon 21-vuotias nainen ja mun terveys on jo monella tapaa pilalla, kiitos stressin. Krooninen stressi sairastuttaa kehon ja mulla ei oo epäilystäkään siitä etteikö stressi ois syypää, koska ennen kun mun elämään tuli liikaa stressiä aiheuttavia tekijöitä niin olin täysin terve ja oon syntynyt myös täysin terveenä.

Syyllistän itseäni paljon siitä, että menin tekemään virheitä ihmissuhteissa, ajauduin rajusti kiusatuksi ja kiusaaminen aiheutti mulle liikaa stressiä joka päivä! enkä osannu myöskään käsitellä niin suurta määrää henkistä väkivaltaa usean ihmisen taholta ja eri keinoin, koska olin ylä-aste ikäinen ja en aikasemmin moista kokenut joten tilanne oli mulle täysin uusi ja en osannut muuta kuin stressata, jännittää ja pelätä.

Osa kavereista oli myös silleen että " mitä sä välität? " siis kiusaamisesta ja oon syyllistäny myös itseäni hirveesti siitä että miks en osannu olla välittämättä! mutta kun mun luonteessa on vahvasti myös tämä herkkyys, niin kai sen takia ja oli kotiongelmia ja ongelmia oman persoonan kanssa, vähän kaikenlaista sontaa että oli nupin sisällä ja elämässä ulkopuolellakin aika sekasin asiat.

Ja kaikkea mun ois pitäny vaan kestää ja sietää, mutta kun en kestänyt ja sietänyt...

Mä olin liian herkkä, pelkuri ja lopulta myös mun oma keho petti minut.

Ensiksi stressi alkoi näkymään hiustenlähtönä, kuukautishäiriöinä, sitten puhkesi ärtynyt suoli, virtsanpidätys ongelmia, unettomuutta, hiustenlähtö muuttunut kaljuuntumiseksi ja oon kaljuuntunu jo 3v ajan, ilmavaivojen karkailua, keskivaikea masennus ja ahdistus.

Sairaudet ei oo parantunu, vaikka stressi on loppunu. Toisaalta tuntuu myös että kehoon on jääny sellanen jatkuva puolustautumistila päälle eli oon aina vähän peloissani että mitä jos mua aletaan taas kiusaamaan tai jotain muuta vastaavaa..

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6677

      Mä oon rampannu monilla eri lääkäreillä, jokainen niistä on nostanu kädet pystyyn mun kanssa ja todennut ärtyneen suolen ja hiustenlähdön suhteen että en osaa auttaa, opettele elämään vaivojesi kanssa. Sitten jos kerron virtsanpidätys ongelmista ja ilmavaivojen karkailusta, on naureskeltu vähän päin näköö ja pidetty vainoharhasena.. että eihän varsinkaan noin nuorella voi mitään tälläsiä vaivoja olla. Unettomuuteen, masennukseen ja ahdistukseen ne syöttää hirveitä pillereitä: mirtazapin, ketipinor ja rauhottavia. Yrittävät tehdä musta narkkaria, koska etenkin rauhottaviin jää todella helposti koukkuun..

      Tässä tietoa millasta myrkkyä esimerkiksi ketipinor on: http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ketipinorin-vaaroista-vaietaan-suomessa

      Auttoko mulla sitten nuo lääkkeet? joo, tietyn aikaa kunnes niistä vaikutus katos ja päätin sitten että minäpä lopetan kokonaan tämän kemiallisen sonnan syömisen kun ei näytä enää ees toimivan ja ei oo varmasti kauhean terveellistä muutenkaan syödä näitä.

      Tätä ennen oli testattu pehmeemmät vaihtoehdot kuten melatoniini ja sekin autto jonkun aikaa, kunnes vaikutus katos.

      Mä oon aatellu et tää lääkkeen vaikutuksen katoaminen johtuu siitä että keho ikään kuin tottuu siihen lääkkeeseen liikaa ja toleranssia pitäis jatkuvasti kasvattaa jotta siitä lääkkeestä vois jotain hyötyä ehkä vielä saada ja mun mielestä tuo ei oo oikea tie, koska ollaan kuitenkin tekemisissä todella vahvojen lääkkeiden kanssa jotka voi aiheuttaa todella vaarallisia sivuvaikutuksia ja se että näitä lääkkeitä pumpattaisiin ihmisen kehoon suuremmilla ja suuremmilla vahvuuksilla on todella pelottava tie.

      Lääkäreihin mulla on mennyt luottamus täysin. Mä en enää niiden luokse mielellään hakeudu, ellen oo täysin kuolemaisillani.

      Sitten toki mulle on myös tarjottu keskusteluapua psykologin kanssa, mutta se on turhaa jaarittamista, koska ei minun masennus katoa sillä jaarittelulla vaan ainoastaan sillä että mä saisin terveyteni takaisin.

    • 6677

      Ärtynyt suoli, kaljuuntuminen, virtsanpidätys ongelmat ja ilmavaivojen karkailu estää mua elämästä. Mä en koe itseäni enää kovin viehättäväksi ja sen takia parisuhteen solmiminen tai uusien ihmissuhteiden rakentaminen ei tuu kuuloonkaan!. Jos mulla ei ois näitä sairauksia niin mä oisin kiusaamisen jälkeen ajat sitten pystynyt jatkamaan elämääni mutta jos maha jokaisen ruokailun jälkeen möyryää ja piereskelen jatkuvasti ja kallo paistaa hiusten välistä ja pissa välillä tulee housuun kun ei ajoissa ennätä vessaan niin siinä ei paljon sillon elämää jatketa.....

      Mä oon 6 vuotta elänyt eristäytynyttä elämää, käyn hoitamassa sossussa ja työkkärissä pakolliset asiat, kiusaamisen takia mulla jäi koulu kesken ja ei oo ammattiakaan, ei yhtään kaverisuhteita tai parisuhdetta.

      Haluanko elää näin? en. Sillä tämä eristäytyminenkin tekee jo todella pahaa mielenterveydelle, mutta mulla ei oo muitakaan vaihtoehtoja! Ainut vaihtoehto on se että saisin terveyteni takaisin.

      Jos mulla ois mitä muita tahansa sairauksia, jotka ei aiheuttas kiusallisia oireita, mä pystyisin kyllä niiden kanssa elämään.

    • 6677

      Oon tietty kuullu myös tästä fodmap - ruokavaliosta, mutta sitä mä en oo ees halukas kokeilemaan koska ruokavalio ei oo ollu syy sairastumiseeni ja ruoka on mulle niin suuri nautinto että mä haluan ite päättää mitä syön!

      Kun lääkäreiltä en saanu apua, niin oon turvautunu vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin kuten esim. homeopatiaan ja energiahoitoihin. Mutta niistäkään ei oo löytyny vielä täyttä parannusta sairauksiini. En tiedä millä tavalla mun hoitamisessa on sitten mokattu?

      Toisaalta tuntuu että näin mun elämän kuuluukin mennä, palaksi, eikä sieltä oo enää ylöspääsyä. Kovempia aikoja vaan edessä mitkä päättyy ehkä itsemurhaan. Se on sukuvika meillä tämä kun elämä menee pepuilleen. Osa niistä mun kiusaajista odottaa jo lasta ja on parisuhteet ja kaikki luistaa elämässä, tuollasta se mun elämänkin piti olla mutta tuskin onnistun tulemaan koskaan edes raskaaksi kun hormoonitoimintakin varmaan sen verran sekaisin kuukautishäiriöistä päätellen... Pitäkää huoli lapsistanne, neuvokaa niitä tarpeeksi, jotta eivät joudu käymään samanlaista elämänkoulua läpi mitä minä, se nimittäin ei oo hehkeetä kun terveys ja ainut elämä pilalla! mä haluan muille hyvää ja siksi sanon tämän, mutta mä oon myös helvetillisen katkera.

    • tueksi-sinulle

      Onko sulta tutkittu kilpirauhasen toiminta labrassa? Tuo hiustenlähtö voisi viitata siihen. Entä keliakian mahdollisuus/laktoosi-intoleranssi? Myös pituuden ja painon suhdetta kannattaa miettiä, ainakin jos olet kovin laiha. Itse olen ollut terapiassa eikä se ole turhaa jaarittelua, miksi olet noin ennakkoluuloinen? Olen myös vuosia syönyt mm.ketipinoria 100 mg/ilta. Alkuun se toki aiheutti esim. puheen kankeutta ja kovaa väsymystä, mutta tasoittui noin kuukauden kuluttua. Melatoniini auttaa lääkärin mukaan vasta noin 60-vuotiaita. Nuoremmilla elimistö tuottaa sitä luonnostaan. Olen myös aikanaan ollut vuosia koulukiusattu, joten tiedän, mitä se on. En silti syyttänyt itseäni. Ei se vika minussa ollut. Eikä ollut sinussakaan, vaan kiusaajissa. Usko tämä! Hae apua, kokeile edes terapiaa. Mutta muista, että se voi auttaa vain mikäli rehellisesti kerrot tuntemuksistasi ja ajatuksistasi. Muista, että terapeutti on sinun puolellasi. Hän haluaa auttaa sinua. Ota apu vastaan.

    • unelmointijateot

      Minulle tuli samoja ajatuksia kuin edelliselle (tueksi sinulle) kirjoittajalle. Kilpirauhasen toiminta kannattaa selvittää. Jos sinulla on todettu ärtyneen suolen oireyhtymä, niin sinulta on poissuljettu laktoosi-intoleranssi ja keliakia. Jos niitä ei ole tutkittu, on ne tutkittava.

      Fod-map dieetti on toiminut yhdellä läheiselläni. Vaikka ruokavalio on alussa rankka, siihen voi vähitellen lisätä ruoka-aineita. Voi olla, että vatsa sietää palan ruisleipää päivässä tms. Ruokavaliosta tulee varsin yksilöllinen. Älä kokeile fod-mappia ennen kuin laktoosi ja gluteenisieto on tutkittu.

      Terveellistä ruokavaliota kannattaa kyllä noudattaa, koska se mitä syömme vaikuttaa paljon siihen miten voimme. Liikunta on osa terveellistä elämää. Ali- tai ylipaino haittaavat hormonitoimintaa.

      Terapiaan kannattaa mennä. Terapeutin tehtävä on olla sinun puolellasi. Sinulla on vielä monia pelkoja, joita pitää puhua pois. Sinun kannattaa myös pitää päiväkirjaa. Kirjoita sinne joka päivä myös se, mitä hyvää päivässäsi on ja mistä olet kiitollinen. Kannattaa kirjoittaa myös unelmasi. Unelmia voi olla lähelle ja kauas: saat uuden ystävän, suoritat koulusi loppuun, hankit ammatin, nautit harrastuksistasi. Millainen on toiveittesi mukainen arkipäivä?

      Terapia auttaa, kun toimit unelmiasi kohti. Pelkkä puhe ei auta, mutta puhuminen auttaa kartoittamaan unelmasi. Terveys ei riitä unelmaksi, vaan pitää sanoittaa se, mitä haluat tehdä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe