Lippoamispaikka paranee?

lippovee

Puhuvat jotta yhteiskunta olisi tehnyt omilla kustannuksillaan köyhille ja/tai kalanpersoisille kansalaisille voimalaitoksen luo alavirran puolelle lippoamistalaat.
Liekö perrää?
Jos on niin jopahan ovat ao tahot viimein huomanneet, ettei se ihminen pelkästä ilmasta elä, kulttuurilla kaunistu, homeisilla kiinteistöillä timantiksi hioudu, vaan tarvitaan alentumista elämisen ja toimeentulon alkulähteille, perustoimeentulon turvaamiseen, eli ylähuulen alle sukkelasti särvintä. Vielä kun joku arvovaltaisempi taho tuskastuisi ainaisten rahanvonkaajien, lupienkyselijöiden ja muiden tavan korpieläjän rauhaa häiritsevien innokkuuteen, niin jopa se olisi somaa ja kaunista.
Tässä täytynee kuitenkin lausua kaunis kiitos tästäkin vähästä niille tahoille jotka ovat tuon lippoamispaikan saattaneet nykyiseen asiaintolaan: kaunis kiitos!

21

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8565665

      Ihan jonninjoutavaanpa on yhteiskunnan rahaa laitettu! Kohta kaikki höpöt alkaa vaatia jos jonninnäköstä! Mielestäni kulttuuri on ainoa asia, jota täällä kannattaa tukea. Esim. kesäteatteriin olis saatava se katos!

      • mikäonparempi

        no tuostahan ainakin saapi jotku kalaa syyyväkseen, ja kavereilleen. mutta sitten, ne ei osta makkaraa s-silmälasikaupasta. nekin poonukset jääpi saamata. kannattaako kalastaa?


    • Ei me saatu lipota kun 200m kaukana voimalaitoksesta ennen ja puronsuusta joka juottaa Taivalasen järveen. Hyvä jos köyhät ja työttömät saavat jotakin ajankulua.

      • lippoaja

        ent hä jos se ahne väi ssä valavoja tuloo niin joutuut voimalaitosta siirtämään ylemmäksiin-


    • galagalle

      Kyllä yhteiskunnan pitää rakentaa hyviä kalapaikkoja jokaisen joen ja järven rantaan, jotta köyhäkin pääsee kalanmakuun.

    • Kuultuon

      Eläkeläesjuopot siellä öykkäröivät.näköjään punanaamie joka toenen

    • lippovee

      Kävinpä ihan assiesta tehen kahtomassa ja toden totta: lippoamispaikalla oli kuin olikin sutjakkaat kulkutiet ja kaiteelliset ottimestat!
      Vielä kun tietäisi kuka nimenomainen viranhaltija on tämän hyvyyden takansa, niin osaisi ihan käestä pittäen käydä kiittelemässä. Sillä eihän tämä tapahtunut työ tietenkään ilman viranhaltijapäätöstä ole voinut tapahtua, omin luvin työntekijät askaroineet.

    • niäriä

      Kalastuslupa sinne voimalaitoksen alajuoksulle nousee 50:neen euroon

      • selvääottanut

        Virvelilupana riittää nykyinen kalastonhoitomaksu,samat oikeudet kuin entisellä läänikohtaisella luvalla.Tarkistettu kesällä usealta oikeaa tietoa hankkineelta lupatarkastajalta, metsähallitukselta ja ELY-keskukselta,ei " väisäseltä" joten on varmaa tietoa toistaiseksi. Kaikki NS: padotut vedet katsotaan järvivedeksi ja kalastuskunnilla ei ole oikeutta kieltää yhden vieheen pyytäjää jolla on KALASTONHOITOMAKSU suoritettu.


      • selvääottanut

        Oulujoella muuten riittää tuo kalastonhoitomaksu myös lippoamiseen vaikka on samaa vesireitistöä.


      • luvat-on

        Apropoo.. luvista tulee tietysti mieleen luvantarkastajat. Kuten laajasti tunnetaan, he tekevät tuiki tärkeää työtä kalavesien kaikkinaisen hyvinvoinnen eteen vaivojaan säästämättä ja monenkirjavia vaaroja uhmaten. Kalliit luvat aiheuttavat loogisesti ajateltuna sellaisen ilmiön että luvantarkastaja tekee kallisarvoista työtä, kuin myöskin sen, että kalliiden lupien väistelyllä haetaan sitä enmmän taloudellista hyötyä, mitä kalliimmasta lupakokonaisuudesta kyse. Mitä kalliimpi maksamatta jäänyt lupa, sitä kannattavammaksi käy kepulikonstein kalastelu. Ja kalastuksenvalvojan tuoma taloudellinen hyöty kasvaa samassa lineaarisessa kuvaajassa....Itsensä ruokkiva kuvaaja siis.

        Kylillä kiertää taivahan todeksi väitetty huhu, jonka mukaan erään luvantarkastajan esittämiin kalastuslupakysymyksiin olisi aktiivista kalastustoimenpidettä tekevien taholta vastattu vastakysymyksillä, mm: "ootko millon viimeksi uinut...?"
        Tuo huhu on sikäli vaillinainen, torsoksi jäänyt tarina, koska se ei tuo julki, miten luvantarkastaja vastasi ja oliko näillä vastakysymysten esittäjillä minkälaiset luvat. Jos ei ollut minkäänlaista oikeutta kalastukseen, minkalainen kohtalo koitui näille järjestäytyneen yhteiskunnan ulkopuolelle ilmeisen tietoisesti asettautuneille henkilöille? Kuinka suuret sanktiot vai mitä..
        Eli nythän on sikäli ongelmallinen tilanne päällänsä, koska tuo vailinainen tarina pitää monta ihmistä suoranaisessa jännityksessä. Ja tämähän ei tietystikään ole toivottava eikä tavoiteltava tilanne. Jännittämisen seurauksena tulee monenmoista kramppia ja vaimallusta, työsuoritteet voivat alentua, mahdollisesti tulee jopa sairauspoissaoloja, merkittäviä yksilöllisiä ja yhteiskunnallisia vaikutuksia.


    • muuvvammoelanen

      ..tuosta samasta laiturin kohdasta vei muuan "komisario Sisuposki" pikkupoikia laitok-
      selle kalasankoineen kuin rikollisia konsanaan,siis tosin viime vuosituhannella mutta
      kuitenkin..

    • rimoroa

      Kenen maa-aluetta mahtanee olla se kylän puoli jokirannasta? Sinne puolen jos vielä pykää lisää lippomestoja, niin usemmalla lippoajalla on mahdollisuus yhtäaikaiseen lippoamiseen.
      Tuo useamman lippoajan mahdollisuus saaliiseen on tietysti joillekin paikan henkisesti itselleen varanneille, aktiivisille lippoajille närästystä herättävä asia. Puheet kun tietävät kertoa, että noiden aktiivisten paikalla pörrääjien joukossa on myös henkilöitä, jotka melko suorin sanoin tekevät tiettäväksi että uudet lippoajat eivät ole tervetulleita paikalle.

    • Tunnostaasiltä

      Ei kai vain pöhnässä olevat voimamiehet?

    • Tu889

      On se! On se tuo kalastus muuttunut vaaralliseksi Suomussalmella...jopa että kanavassakin isotellaan ja rähistään?

    • KylläNäinOn

      Kyllä yhteiskunnan ja mielellään kunnanviraston virkamiesten ja naisten pitäisi lipota ne kalat valmiiksi työttömille ja köyhille. Ja siivota ja valmistaa ruoaksi myös. Ja jos jaksasivat vielä syöttää lusikalla sopan suuhun ja pyryytellä että lentokone tulee täältä prrrrrrr aijai nyt työtön suu auki noin.. ja sitten myöhemmin vielä kun työtön ja köyhä huutavat kurkku suorana että saa tulla pyyhkimään niin serlarullat kourassa juoksisivat toimenpidettä tekemään ja tuotosta ihastelemaan. Tämä olisi palvelua. Muu on puuhastelua.

      • näläkäkonsulentti

        Nepä kun kunnan työssäkäyvät asukkaat ovat järjestään onnettoman pienipalakkasie, vähien rahojen kanssa tuhertavien työnantajien alaisia, niin ei kerry verotuloa niin paljo että tuo sinänänsä mielenkiintoinen palveluvisio voisi toteutua. Ei riitä rahat verorahoilla ruokkijoiden palkkaamiseen. Ja jos joillain kapitalistiksi tekeytyvällä sitä rahanpaskoa/ommaisuutta hieman enemmän lieneekin, niin kaikenmaailman verosuunnittelulla pittää puolesa verokarhun kanssa painiessa. Jotta ei sieltäkään kummosesti karsu
        Niinpä joudutaan itsekukanenkin lippoamaan ja siivomaan omat appeet.


    • Tuhtithatiet

      Uoppohullut raehnaset juopot siel örisöö

    • Laonovet

      Tietenniin

    • Lippooukko

      Ajattelin mennä lippoamaan. Mitä pitää ottaa huomioon kun aloittelee harrastusta?

    • Pullonlämmittäjä

      Ootko ent.saliukko? Pullo lämmikettä mukkaan ettei puntit oo kevyet...
      Oot tolokkunna olevinaan epäkohtelias muille..jos kyssyyt ootko soanu .vastaa
      Et kerro keskeneräisistä asioista ...ja käännät vahvat hartiat toisaalle...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe