yksinkertainen

tyhmäkysyy

- paljonko kwh /capita suomessa tarvitaan päivässä keskimmäärin. - jos joku asiantuntija vois iskeä tunnusluvut pöytään -kiitos.

12

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin.se.menee

      Yksittäisen henkilön osuutta tuskin löytyy. Yksityistaloudet ovat pieni kuluttajaryhmä Suomen sähkönkulutuksessa, Teollisuus, liikekiinteistöt ym. suuret kuluttajat ovat enemmistönä. Koko kulutuksen jakamista asukasluvun mukaan saa vain valheellisen otoksen.

    • 123475

      Kysymys voidaan tulkita useammalla tavalla, kysyjän olisi syytä tarkentaa mitä tarkoittaa?. Sähkön kokonaiskulutus sekä pääluku tiedetään aika tarkkaan, siitä olisi helppoa sinänsä asia laskea, mutta ja mutta. Miten kaikki tulkitaan, halutaanko huomioida esim. vain kotitalouksissa käytetyn sähkön osuus, vai mitä. Entä teollisuuden yms. osuus, laitetaanko se omaan karsinaansa jne.?. Entä ihmisiä kuskaavan metrojunan tarvitsema sähkö jne.. Jos lasketaan ihan vain kokonaiskulutuksen ja asukasluvun mukaan, päädytään 52-53 kWh vuorokausikulutukseen per jokainen suomalainen. Tämä on suurimman luvun antava laskentatapa, ja oikeampi lienee huomattavasti pienempi, mutta mikä. Sen ratkaisemiseksi sitä tarkennusta tarvittaisiin. Pelkäänpä että mikäli niitä asiantuntijoita ilmaantuu kysymystä ratkomaan, tulkintoja tulee yhtä monta kuin on tulkitsijaakin. Mikäpä estää aloittajaakaan tekemästä omia jakojaan ja arvioitaan, ne saattavat sitä paitsi olla yhtä oikeita kuin minun tai oikeamman asiantuntijan tekemät.

      • köyhänkulutus

        - ok ,kelpaa mulle ,kulutan keskim. 10 kwh / pv = 3650 kwh /vuosi


    • FaktaaKehiin

      Ihan hyvä kysymys. Ehkä kuitenkin on havainnollisempaa laskea vaikkapa keskimääräinen sähköteho ihmistä kohden. Voidaan laskea kaikki teollisuus ja palvelut mukaan koska ihmisiä vartenhan ne ovat. Jos osa energiasta menee tuotteiden mukana ulkomaille niin toisaalta energia tulee sieltä tuotteiden muodossa.

      Fingridin mukaan sähköä kuluu tähän aikaan päivisin hieman yli 10 GW. Kun Suomessa on 5,3 miljoonaa kansalaista, sähköä kuluu jatkuvasti noin 2 kW per capita. Kun ihminen pystyy jatkuvassa työnteossa tuottamaan tuollaisen 100 W tehon, on meillä sähkön kautta joka hetki parikymmentä "orjaa" apuna. Koko energiankulutus Suomessa on suunnilleen nelinkertainen sähköön verrattuna, joten kaiken kaikkiaan meillä on lähes 100 "orjaa" energian kautta käytössämme.

      • 3rjkö34

        Näin on. Ja hirveä työvoimapula, jonka poistamiseksi roudataan lukutaidotonta jengiä maan ääristä.


    • katso.ja.laske

      Eikös tuo selviä Fingridin sivuilta, voimajärjestelmän tilasta. Sieltä näkee kulutuksen ja tuotannon.

      • 123475

        Niin, tuo on yksi, ja samalla helpoin tapa laskea asia, niinhän on jopa tehty tälläkin sivulla jo aiemmin. Ylipäätään siitä, onko tämä oikea tapa ratkoa asiaa, voidaan jo siitäkin olla montaa mieltä. Joka tapauksessa tämäkin antaa tulokseksi vain keskiarvon. Entä jos kiinnostaisi tietää esim. minkä verran kuluttavat vähiten kuluttavat ihmiset, miten se lasketaan. Väitän asiaan tältä kantilta vielä edes enempää paneutumatta, että erot ihmisten välillä heidän kulutuksissaan ovat huomattavan suuret.


      • NoinhanSeOn

        Tänään Kimi ja Valtteri kuluttavat parin tunnin ajan useiden satojen kW teholla.


      • 123475

        Eli kun Kimi ja Valtteri kuluttavat parin tunnin ajan useiden satojen kW:n teholla, paljonko he silloin kaiken kaikkiaan kuluttavat?. Jos verrataan heidän kulutustaan vaikka koko suomen kokonaissähkönkulutukseen samaan aikaan , millainen se osuus on?. Suomen sähkönkulutus noihin aikoihin oli noin 10000 MW, eli kahden tunnin aikana noin 20000 Megawattituntia, 20000 kertaa 1000 kWh, siis 20000000 kilowattituntia, siis kaksi miljoonaa kilowattituntia... Useita satoja Kimin ja kumppanien kuluttamia tehoja ovat ns. kärpäsen sitä itseään mitättömämpi määrä. He toki kuluttavat pääosin bensaa pikkukoneissaan, mutta kun kulutus silti oli miltei nolla, maksaako tästä jossitella.


      • NoinhanSeOn

        Jotkut tosikot vetävät herneen nenään asiasta kuin asiasta.


    • kummallistalaskentaa

      ok ,kansallinen sähkölasku taitaa olla 6mrd luokkaa jos kwh 0,10 euroa - miten se tuulivoima helpottaa tilannetta jos siitä maksetaan 300 milj / vuosi , eli 5% ?

      jos tuulen osuus 2%

      • käyp.katteeksi

        Itse sähköenergia maksaa nykyään vain 0.025 euroa per kWh. Loput tuosta 0.10 e hinnasta on veroja, siirtomaksua ja firmojen katteita.

        Tuulivoiman tuottajalle maksetaan verovaroista takuuhinta 0.085 e/kWh. Se on noin 3.5-kertainen sähköenergian markkinahintaan nähden. Siis energiana 250 % kalliimpaa. Ja päälle pitäisi lätkäistä vielä verot ja siirtomaksut ja katteet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe