Renkaiden kulutuskestävyys?

MarkkuKarkku

Vaihdoin tänään pakkaspyörät alle.
Pidän tarkkaa seurantaa autoilukuluista ihan omaa uteliaisuuttani.
Huomasin että Nokian Hakka kesärenkaat olivat kuluneet loppuun eli alle 3 mm. Renkailla oli ajettu 17500 km. Aikaisemmat Misukat olivat kestäneet 30 000 km samassa autossa ja samalla ajotyylillä.
Auto on Mersu C farkku diesel automaatti. Olen jo yli 50v äijä eikä minulla ole enää kiire joten ajelen ennakoivasti ja rauhallisesti kuten automaattiautolla ajellaan.
Miten tuollainen kulutusero voi olla mahdollista. Nokialaisissa ei ollut edes vierintävastus samaa tasoa Misukoiden kanssa keskikulutusmittarista seurattuna.
Nuo Nokian renkaathan ovat käytössä hiton kalliit. Onko Nokian renkaat kusettanut asiakkaita tuossakin asiassa.
Talvirenkaat kestänevät seurantani/arvioni mukaan 20000 km.
Paljonko teillä muilla kestää renkaat yleensä nykyautoilla ajella?

27

3969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 34637635

      Michelin on tunnetusti kaikista kestävin rengas. Esim ADACin kesärengastesteissä missä on kuluminen mukana, Michelin saa yleensä ainoana merkkirenkaana hyvät pisteet kulutuskestävyydestä. Lisäksi joissakin testeissä on todettu että Michelin nastaregas kestää jopa 20tkm pidempään kuin kilpailijat http://www.euromaster.fi/kuluttajat/renkaat/tuotteemme/talvirenkaat/michelin-talvirenkaat

      Ja olihan TM talvirenkaiden kulumistestissä 2015 Michelin ylivoimaisesti kestävin, 64tkm kun lähin kilpailija Hankook pääsi 49tkm.

      Tämän takia ostan aina Michelinit, aina hyvä ajetavuus ja pito on kunnossa, mutta erityisesti kestävyyden takia.

      Nokian on alle kestitason jos puhutaan kestävyydestä, myös esim Goodyearin kestävyys on heikko.

    • onTääVaikeaAsiaYmmärtää

      On kestäviä ja kuluvia Misukoita, tyhmää yleistää ja kuvitella merkin kaikkien mallien olevan samanlaisia. Tuo TM:n testi perustuu arviointiin ja ihan alkutaipaleella tehtyyn mittaukseen. Hyvä kulutuksen kesto ja pito varsinkin märällä ei vaan istu samoihin renkaisiin.

      • 46467

        Energy, Primacy ja x ice north on testeissä todistettu kestäväksi (adac, TM). Ainoa misukka jossa ei ole ollut testeissä huippukestoa on urheiluautorengas pilot sport, monenko ferrari ja porsche kuskin luulet ensisijaisesti ajattelevan kestävyyttä? Lisäksi TM testissä ajettiin kulutuspinta sallitun puoleenväliin, eli väitteesi "alkutaipaleesta" on pötyä.

        Ihme kun jotkut haluaa elää mielikuvitusmaailmassaan eikä uskoa testattuja faktoja. Ilmeisesti kävisi henkisesti liian raskaaksi sinulle jos myöntäisit faktoja.


      • MullaOnMisukatMyös

        Primacy tw 240 ei lupaa pitkää kestoa.
        Eli Pilot Sport ei ole kestävä, siinä se sinulle. On noita ihan peruskinnereissäkin käytössä. Yleistäminen ei siis toimi, onko se sinulle herkkä asia?


    • fkslfklskjsflkd

      Onko pyöränkulmat kunnossa?

    • miksi_ihmeessä

      miksi sä vaihdoit talvirenkaat?
      Sehän on laitonta kaikenlisäksi, vielä ei saa vaihtaa

      • oletTurhaLapsi

        Sulla on ihan omat lait jos tuollaista väität. Ti-ke luvattiin paskaa lumi ja räntä keliä, voipi olla paikoin kesäkumilla ajavia taas kerran ojissa ja muiden perissä ja ihmetellään kun talvi piru yllätti. Aamuliukkaita on jo ollut laajalti ja kolareitakin on raportoitu paljon, etkö ole sieltä huoneesi pimeästä nurkasta huomannut.


      • vaihdoinviikkosit

        Ei ole laitonta, jos sää on talvinen. Eihän lumisateessa ja jäisellä asfaltilla kesärenkailla ajeta...


    • Tubeles

      Talvi ja kesärenkaat ovat alkuperäiset silverstonet ja kymmenen vuotta olleet alla. En aio vaihtaa renkaita. Uutta vastaavat.

      • Silverstonet

        Auto taas uutta parempi.


      • olenFanisi

        Sä oletkin nero ja luomakunnan kuningas.


    • kuluu-vedossa

      Kyllä automaatilla ajaa kesiksillä yleensä 3 kesää eli yli 30 tkm . Mulla ollut viimeiksi pari sarjaa Kumhoja, missä kulutuskestävyys hieman alhaisempi (n. 25.000 km), mutta toisaalta ne ovat mukavan pehmeät ja myös hiljaiset melun puolesta.
      Myös talvikelillä ajelen Kumhoilla, mitkä menee lumessa ja paljaalla tiellä ihan nokialaisten veroisesti, vaikka ovat paljon halvempia.
      Vanhat talvirenkaat ajelen yleensä loppuun alkukesän karkeilla keleillä ja laitan alle tuoreet kesikset vasta loppukesän sateisiin.
      Vanha talvirengas kestää yllättävän sitkeästi tavallista ajoa pitkälle kesään tai jopa syksyyn, mutta jos vetelee esim. asuntovaunua, niin silloin on renkaan kuluminen huomattavasti mitä tahansa kesärengasta nopeampaa.

    • Moi, kiinnostava aihe, ainakin minusta renkaat kestävät todella vähän ajoa, itsellä edellisissä autoissa renkaat ovat olleet suurimpia kulueriä.

      Eli olen ostanut joka vuosi uuden rengas-sarjan, joko talvi tai kesä renkaat.
      Toisina vuosina menee sekä talvi että kesärenkaat vaihtoon.

      Ja se hinta, edellisessä Avensiksessa olisi maksanut kesärengas-sarja 800euroa!

      Renkaat kestävät minun mielestä vain 20-30 tuhatta km. valitettavasti.

    • Jgtijhgu

      Mitkä on pakkasrenkaat, empä ole tuollaisista kuullutkaan?

    • hellalla

      Misukan energy kesärenkaat ja pintaa n4mm. Nokia 7 talvipyörät n7,5mm. Auto 4,5 vuotias astra aj 75th

      • sghsrh

        Misukat olleet alla uudesta asti ja Nokiat ostit eilen?


      • hellalla
        sghsrh kirjoitti:

        Misukat olleet alla uudesta asti ja Nokiat ostit eilen?

        Noin 30th talvipyörillö. Noin pari milliä kulunut. Mikä niitä enempää söis,viileä ilma ja alhainen nopeus ja tiet välillä lumessa ja jäässä kylmiä kuitenkin.


    • Continental.kuluu

      Michelinin kesärenkaat on kamalan velttoja, ajo-ominaisuudet kärsii. Tuntuvat kestävän kyllä ihan hyvin.
      Talvirenkaana ihan hyvä.

      • dutututr

        Ei ainakaan Energyt ole yhtään velttoja korkeallakaan profiililla (205/65-15).


    • rsgrjhdjhdt

      Kumho nastarenkaillani on ajettu hieman yli 40tkm ja edelleen 5-6mm jäljellä ja vain 4-5 nastaa irronut koko sarjasta. Ovat jo niin vanhat ja kovettuneet etteivät pidä enää mutta kulutuskesto on ainakin hyvä.

      Testeissä Michelin yleensä on ylivoimainen kun mitataan kulutuskestävyyttä, ainakin muihin merkkirenkaisiin verrattuna. Joku halpisrengas voi myös olla kestävä mutta silloin pitoa ei yleensä löydy. Michelin taas on aina tasaisen hyvä niin pidossa kuin ajettavuudessa, ei tule ikäviä yllätyksiä ja varmasti kestää.

    • dftghjkl

      Hyvä kokemus kesärenkaat Continental (isompi auto, pitkän matkan ajoa), Hankook Ventus Prime2. Jälkimmäinen kestänyt hyvin kaupunki- ja keskipitkää ajoa hyvin.

      Huono kokemus nasta Nokia H7, ja hyvä kitka Nokia R2.
      Tilattu Goodyear Ice2:t . Odotan kauhulla millaiset sieltä tulee.
      Toivottavasti ne ovat edes tuoreet. Kitkoissa pitoon vaikuttaa renkaan ikä.

      Olen tehnyt sellaisen huomion, että ei pohjoiseen tarkoitettu talvirengas ole niin kehittynyt kuin annetaan ymmärtää.
      Kesäkumeissa vaihtuu kuviointi ja joskus nimi.
      Talvikumeissa nastat lyhenee ja kumisekoitus on vaihtunut ajoittain itsejäätyväksi.
      (= pito katoaa, kun kumin laadussa säästetään)

      Hinnat kyllä nousee.
      Uusien renkaiden ostajan laskuun lisätään jokin 7,68e/ setti

    • Anonyymi

      Autobildin v 2021 kattavan kesärengastestin mukaan paras kesärengas olisi Kumho Ecsta, jos painotetaan niitä ominaisuuksia mitä meidän puolikosteissa kesäkeleissä tarvitaan......

      Kestävyyteen ja ajomeluun pisteyttäen lista paras olisi. 1.kumho E, 2.goodyear,michelin p, semperit 3.hankook 4.continental,kleber 5.debica,pirelli 6.fulda,bridegestone,nokia w

      • Anonyymi

        TM:n kesärenkaat testattiin järjestykseen:
        Michelin Primacy 4
        Continental PremiumContact 6
        Googyear Efficient Grip Perf.2
        Nokia Hakka Blue 2
        sitten kinkkiä ja muuta halvemman pään kumia ja tuo
        Kumho Ecsta HS71 on vasta sijalla 9.


      • Anonyymi

        riippuu mitä haet renkaalta-haluatko aina vaihtaa jo 15000km ajon jälkeen?


    • Anonyymi

      Autojen painot ovat lisääntyneet, renkaiden nopeusluokat kasvaneet (helposti kuluvaa purukumia) ja vielä siihen päälle paine menestyä rengastesteissä, jossa kuluminen ei ole yleensä kiinnostuksen kohde, vaan pito, erityisesti märällä tienpinnalla.
      Näihin testeissä menestyviin ominaisuuksiin päästään pehmentämällä kumiseosta ja lisäämällä urien, eli tyhjän osuutta kulutuspinnassa. Siinä on resepti hyvään testimenestykseen ja huonoon kulutuskestävyyteen.
      Periaatteessa renkaan nopeusluokka on kuitenkin se pahin perkele, joka syö suomalaistenkin kukkarosta rahaa, vaikka motarilla ei juuri muut kuin kännipäiset aja koskaan yli T-nopeusluokan renkaan nopeusrajan (190 km/h), jokainen nopeusluokan kasvu lyhentää renkaan kilometrejä yli 10 000. Harmi vain, että rengasvalmistajat eivät juuri enää tarjoa nykyaikaisiin autoihin muita nopeusluokkia kuin H:sta ylöspäin. Eihän se olisi edes rengasvalmistajien edun mukaista tarjota pitkäikäisiä renkaita, eikä niille paljon kysyntääkään olisi, koska erityisesti Euroopassa renkaita koskevat direktiivit pitkälti määrittävät mitä autoon saa laittaa alle, ainakin ilman ohjaamossa olevaa "poikkeusilmoitusta":
      "Euroopan yhteisön direktiivi 92/83 määrää, että autoon on asennettava sen huippunopeutta vastaavat renkaat. Tähän on kuitenkin Suomen lainsäädännössä annettu poikkeus kesärenkaiden osalta. Liikenneministeriön päätöksen nro 779 auton rakenteiden muuttamisesta 10. pykälän 5. momentissa sallitaan autoon asennettavaksi sen rakenteellisesti sallittua suurinta nopeutta alemman nopeusluokan renkaat. Vaihtaminen on sallittu silloin, kun autoon asennettavat renkaat ovat vähintään Q-nopeusluokkaa ja auton ohjaamoon on kuljettajalle helposti näkyvään paikkaan pysyvästi kiinnitetty kilpi tai tarra, josta käy selvästi ilmi suurin sallittu renkaiden rajoittama nopeus."

    • Anonyymi

      Landsail 588 kestää n. 50000km ja puolet Nokian hinnasta kpl

      eli säästö jopa 4x

    • Anonyymi

      Landsail 588LS ja kestää 3 x pitempään kuin nokian ja muut

      käyttökokemus 6 vuotta ja 300 000km

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1851
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1779
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      116
      1745
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1425
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1108
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe