Tuubansoittajien varabasisti

Edson

joutui avaamaan, koska huussista ei kuulu mitään

498

1643

Äänestä

    Vastaukset

    • edson

      ...ja runosuonet pullistuvat odotuksen kidutuksessa ja kerosiini on vaarassa palaa

    • edson

      Valitkaa tämä pliis, koska suomi24 jarrutti tuota aiemmin lähettämääni

      • karhumummu

        Valitaan, vaikken ymmärrä noista kerosiineista mitään. Torvisoittoa olen joskus kuullut ja tulen kuulemaan, koska uuden kotipaikkani kesätapahtuma pyörii vaskien ympärillä. Runoilijat saavat runoilla omiaan, en puutu, olen oppinut kerrasta.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Valitaan, vaikken ymmärrä noista kerosiineista mitään. Torvisoittoa olen joskus kuullut ja tulen kuulemaan, koska uuden kotipaikkani kesätapahtuma pyörii vaskien ympärillä. Runoilijat saavat runoilla omiaan, en puutu, olen oppinut kerrasta.

        Ei kerosiineista tartte mitään tietää. Nyt taistelevat öljyntuottajat vs. uusiutuvat ja saamme lukea monenlaisia puolitotuuksia vielä kauan.

        Olikos siellä Lieksan suunnalla siis vasken soittajien tapahtumia? Taisit mainitakin niistä karkeloista.

        Mitäs sitä ny vanhoja runosuonia muistelemaan hei. Multa ei irtoo kyllä runoo, koska en viitsi ainakaan kovasti yrittää loppusoinnuttaa.


      • D.W

        Ei oikeassa runoudessa välttämättä loppusointuja ole, nykyrunoudessa ei juurikaan.


    • D.W

      Runoilijat runoilevat aina omiaan, toivottavasti.

      Mutta mie vaihdoin piikkirenkaat rouvan autoon, kuulemma liukkaita pukkaa ensviikolla. En usko, ennenkuin näen. Omaani en vielä viitti noita kitkoja alle laittaa. Ei ne mittään jäällä kuitenkaan pidä. Onneks on noi luistonestot sun muut ajovakauden hallintajärjestelmät. Vaikkei tossa ajovakaudessa mitään moittimista ole manuaalisestikaan.

    • edson

      En uskalla ajaa ilman nastoja. Toistaiseksi. Kerran on mieli tehnyt ostaa talvirenkaat ilman nastoja, sillä varottavat ajamasta kesällä kitkoilla niiden kulumisen vuoksi ja toistaiseksi luulen, että ns. talvirenkaat kestävät paremmin kesäkulutusta.

      Aamun lueskelin huuli pyöreänä : http://yle.fi/uutiset/3-9244554

      No sitä ensinnäkin ihmettelin, miksi siinä oikealla selityspuolella oli liikennevakuutus 0 bonuksilla ja kasko 70 bonuksilla.

      Tässä artikkelista löytämäni paikkakuntani "tiedot" esimerkkiautosta (1,4-litraisella moottorilla varustetun Skoda Octavia Combin.) : http://kuvapilvi.fi/k/ybyJ.jpg

      Omasta nelipyöräkodistani (kok. massa 3500 kg, 2,8 litrainen diesel vm. 2003) maksan 70 bonuksilla sekä superkaskoa etttä liikennevakuutusta vuodessa yhteensä 630 €

      • D.W

        Toi 630 kuulostaa edulliselta liikenne täyskasko hinnalta. Paikkakuntakohtaiset erot ovat suuria, mullakin on täydet bonukset ollu iät ja ajat, mutta silti toista tonnia vastaava vakuutus. Toi auto diesel käyttövoimavero on sentään onneksi kohtuullinen, muistaakseni jotain 550 € yhteensä vuodessa. Vai muistankohan nyt väärin..en viitti tarkistaa.


      • D.W

        Mutta nyt on käytävä ostamassa pari silakkaa, Turussa on nimittäin silakkamarkkinat viimeistä päivää.


      • edson
        D.W kirjoitti:

        Mutta nyt on käytävä ostamassa pari silakkaa, Turussa on nimittäin silakkamarkkinat viimeistä päivää.

        Eilen meil oli muikkupäivät. Kumppani osti toritapahtumasta viimeiset suolistamattomat muikut ja koko ilta naatittiin. 7 ekua kilo. Saa norjalainen lohi uida tiskillä ihan vapaasti.

        PS. käyttövoimavero on 4 x 180 € = 720 € (ja seisonnassa olevan seat 1.9 dieselin 500 € /vuosi)

        Tätä voisin kyllä ihmetellä jopa kiroten. k- arvo nelipyöräkodistani päästömittauksessa oli parempi kuin Euroopassa käytetty merkintä euro 4. Taatana ja ajan myös suht vähän. Pelkkää ryöstöä valtion puolelta. Luulisi polttoaineveron riittävän, mutta ei.


    • edson

      Kerronpa teille, että puhelinmyyjä soitti. No tarjosi näköisnettihesarin arkistot muut hintaan 11 ekua kuukausi kolmeksi kuukaudeksi. Pakkohan se oli ottaa.

      No pakko ja pakko. Kuitenkin myyjä kuunteli tarkalla korvalla ehdotustani. Sanoin, että lopetan heti, kun kolme kuukautta on täynnä ja odotan häneltä sitten soittoa uudesta vastaavasta tarjouksesta. Kehotin pistää kalenteriin ylös päivämäärän ja yhden varman tilaajan puh.numeron.

      Olis tosi kiva tietää, kuinka suuri osuus paperiHesarin hinnasta on kuljetus, painatus ja paperi.

    • Huussinever

      Minäkin sivusta tarkkailin, että hoitaako D.W. laiskiainen hommansa ja käynnistaa uuden, ei tuuba, vaan ajanmukaistettuna Trumpetti ketjun.
      Ei köntys saanut itsestään mehuja puriastettua vaan varabasisti e-a joutui homman hoitamaan. Hyvä ee-aa. Hyvä me!

    • Huussinever

      Ne joilla on diesel autoja voisivat joskus kertoa kuinka paljon käyttövoimaveroa menee esimerkiksi 1.5 litran dieseli henkilöautosta?
      Tiedon otan mielenkiinnosta ilmaiseksi vastaan, mutta en jaksa alkaa sitä itse esiin kaivelemaan. Laiskiaisen serkku kun nääs olen.

      • D.W

        No tossa ea sanoi että 1.9 Seatissa dieselvero on 500 €. Mulla samaa suurusluokkaa, tuskin se 1.6 litran autossakaan paljon tosta heittää. Elikkä jos ajaa vaikka 15 000 vuodessa, kannattaa harkita dieseliä.


    • D.W

      Mutta juu, silakan vahvistamana loihin tässä ilmoille pari lupaamani runon säettä idolistani Donaldista. Runo on riimimuotoinen, tyyliltään taiteellinen, ja kirjoitettu ikäänkuin Donaldin itsensä näkökulmasta:


      Joskus oli pressana komea Ronald,
      nyt on kohta vielä komeampi Donald.

      On Donaldilla todella paljon järkeä,
      ja tukkakin muodin terävintä kärkeä.

      Myös Hillary pressaksi koittaa,
      mut ei voi Donaldia voittaa.

      Hillary nimittäin on nainen,
      siks Donaldin mielestä pressaks vajavainen.

      Vaikka kyllä Donald naisista kovasti tykkää,
      ja usein itsensä liki lykkää.

      Donald on kaikkien naisten mieleen,
      siks lähentelyt ei mene koskaan pieleen.

      Vain rumat naiset ne kateellisena vinkuu,
      koska mieluusti Donaldin kainaloon hekin hinkuu.

      On Donaldilla ja Hillarylla muitakin eroja,
      Donald ei nimittäin maksa veroja.

      Mut hänhän vain järkeään käyttää,
      ja esimerkkiä muille rikkaille näyttää.

      Näin omat bisnekset kuntoon hoituu,
      ja tää kaikille rikkaille onneks koituu.

      Donaldin talousaatteet eivät ole löyhät,
      koska veroja maksaakin siis vain köyhät.

      Silti työläismiehet Donaldia tukee vaikka hautaan saakka,
      koska Hillary olis heille vielä isompi taakka.

      Ei nää välkyt jenkkiveikot muuta ajatella malta,
      kuin että jumalauta, ei tule tänne akkavalta.

      • Huussinever

        Nyt tuli kyllä 10 pisteen runo D.W'ltä. Sen seurauksen on kylä epäiltävä, että ootko ollenkas turkkulainen. Ei ainakaan naantalilaiselta Niinistöltä noin nokkelasti mitään juttua irtoaisi. Sen jutut on kuin vahan renkaan sisukumia venyttäisi.


    • karhumummu

      Kannattaako tällaiseen poliittis-runollis-moottorilliseen ketjuun tällainen tavallinen mummeli osallistuakaan. Ainoa mitä keksin sanoa on että Niinistö, jos pressaamme tarkoitetaan, ei ole tietääkseni Naantalista vaan Salosta.

    • Inger1

      Kannattaako olla myöskään tulematta? Jään miettimään sitä mikä kannattaa ja mikä ei. Kannattamisesesta on tullut elämän merkitys. Se ainakin on selvä.

      • D.W

        Se on tosiaan pelkästään filosofinen kysyms mihin kannattaa osallistua. Mutta S. Niinistö on tosiaan Salon poikia.


      • D.W

        Enkä ole edes muistanut kehua mitenkä hyvää konjakkimarinoitua loimulohta tuli tänään syötyä silakkamarkkinoilla. Ostettiin se kotiinvietäväksi, mutta ei säilynyt sinne saakka.


      • Ketjulaulu

        Salaperäistä.


    • edson

      Kannattaako tulla vai ei? Älkäähä ny.

      Mutta minulle ainakin käy kaikki jutut, vaikka tulis korkeelaatustakin. Silloin olisin hetken hiljaa. No tuon doktorin hyvästä runosta sen verran, että yritin pätkän omaa, ei onnannut.

      Eilen tein pari ruisleivän siivuu, minkä päälle ensin voita sotkettuna homejuustoon ja sitten paistettuja muikkuja katteeksi.

      Kyl maalima on pieni. Juniori soitti just ja sano, ettei ihan mahoton juttu jäädä rapakon taa hommiin, jos ja kun saa sen työluvan, mitä kuulemma pomo on hakenu myös pojan kumppanille kans. Mul kyl tulee vähän suru puseroon.

    • Huussineverpyhäiltana

      Kuha vitsailin siitä Niinistöstä ja naantalilaisuudesta. Onha hää nimittän osan vuottaa kuitenkin naantalilaine sielt Kultrannast ja sit hänen hiano frouvans on ilimiselvästi Ulvilalalainen !! :)

      Täs oli vähä samanlainen vitsi ku joku olis Nurmeksest vai tiijetään et hää onkii Lieksast

    • karhumummu

      Nurmeksesta ja Lieksasta puheenollen, uudet tilukseni sijaitsevat aivan rajalla. Olen siis kahden valtakunnan kuningatar. Varaton ja autoton kuningatar kylläkin. Päästäkseni "sinne ja takaisin" joudun turvautumaan julkiseen liikenteeseen, joka täällä ei suinkaan ole yhtämittaista bussien ja ratikoiden virtaa.

      Varsinainen pelastava enkeli on kunnan järjestämä kimppakyyti, joka kulkee kaukaisimpiinkin kyliin. Tosin vain kerran viikossa kuhunkin perukkaan, joten asunnonvaihtoni tulee olemaan tiettynä viikonpäivänä. Muita busseja kulkee harvakseltaan ja kesällä koululaisvuorojen päätyttyä entistä harvemmin. Perille lähes poluttomaan erämaahan en näillä keinoin pääse, mutta alku- ja loppumatkan osalta turvaudun lähiomaiseen, jonka työvuoroista kyyditys viime kädessä riippuu.

      Mutta uskon että mitä hankalammin mökilleni pääsen, sitä ihanampaa sitten on istuutua ja huokaista silmiä lepuuttavan järvimaiseman äärellä. Ottaa vaikka kulaus kukkoa tai muuta ja vasta sitten ruveta lämmityspuuhiin.

      Tänään menen kuuntelemaan tunnettua kirjailijaa ja kolumnistia, joka kertoo kirjoittamisen tabuista. Esitelmän pitopaikkaan on viiden minuutin kävelymatka. Mikäs täällä sivistyksenkin keskellä on syysiltaa viettäessä. Kukas se äskettäin kirjoittikaan että tämä kaupunki L on länsimaisen kulttuurin ja itäisen taigan risteyspaikka. Kahden kotini kautta saan parhaat puoleni molemmista, kuvittelen.

      • edson

        Nuo viikottaiset kimppakyydit ovat monen maaseutupaikkakunnan piristys, ja enemmänkin. Asumisen edellytys.

        Matti Mäkelähän siellä teillä ...


    • karhumummu

      MM... mainio, välillä hullunhauska esitelmä mieheltä, joka kuusissakymmenissä päätti ruveta yliopistotason tutkijaksi. Nyt saa humanistisellakin alalla olla reilusti vailla mielipiteitä, sen sijaan voi kysyttäessä todeta kaikkeen, että "tutkimus osoittaa".

      Yksi Mäkelän tutkimista tabuaiheista oli ns. Jumalan teatteri Oulussa. MM kertoi, kuinka eräs sikäläinen kulttuuripersoona oli ilmoittanut vaimolleen tämän iloiseksi yllätykseksi, että tänään mennään teatteriin. Ilta vain sattui pahaksi onneksi olemaan se, jolloin Turkan oppilaat innostuivat heittelemään ulosteita katsojien joukkoon. Se siitä rouvan teatterielämyksestä.

      Hannu Salamasta tietysti keskusteltiin, samaten "likaisista" marskilegendoista, joita varsinkin tamperelaiset väen väkisin pitävät yllä vuoden 1918 perintönä.

      Yleisöä oli Mäkelää kuulemassa puoli salillista, mutta ne jotka olivat vaivautuneet paikalle, saivat hilpeätä satiiria "koko rahan edestä". Oli kuulijoissa yksi selvästi alle viisikymppinenkin. Ja useita mieshenkilöitä, minkä naisvaltaisiin kulttuuritilaisuuksiin tottunut esiintyjä tyydytyksellä totesi.

    • edson

      Toi on yllättävää, että M.M:llä on naisvaltaiset kuulijakunnat. Ja kait sarkasmia se M:n maininta että "tutkimus" osoittaa, vai onko?

      • karhumummu

        Mitäs yllättävää siinä naisvaltaisuudessa on? Keski-ikäiset ja vanhemmat naiset ne maamme kulttuurielämää ylläpitävät. Miehillä on niin paljon tärkeämpää touhua, futiksen katselua ja tuota moottoripuolen harrastusta. Sitäpaitsi, onhan MM mielenkiintoinen mies, herätti aikoinaan kohun kirjallaan Kaksi vaimoa. Pitäähän niin onnekasta otusta mennä livenä näkemään.

        En osannut vissiin yhdellä lauseella kuvata MM:n hauskaa oivallusta, että nyt kun hän on taiteesta väitellyt tohtorismies, hänen ei ole tarvis olla enää mistään mitään mieltä, riittää että vetoaa tutkimukseen. Kai olet huomannut, että oli mistä hyvänsä asiasta puhe, ns. asiantuntijat eivät uskalla olla mitään mieltä, koska juuri sitä asiaa ei ole tutkittu. Sen huomaa vaikkapa teeveetohtorien vastaanotossa. Yleisökysymys: voiko selkäsairauteni johtua neljänkymmenen vuoden metsätöistä. Tämä kiminkinen vastaa: en osaa sanoa, ei ole tutkittu... Sarkasmiapa hyvinkin.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Mitäs yllättävää siinä naisvaltaisuudessa on? Keski-ikäiset ja vanhemmat naiset ne maamme kulttuurielämää ylläpitävät. Miehillä on niin paljon tärkeämpää touhua, futiksen katselua ja tuota moottoripuolen harrastusta. Sitäpaitsi, onhan MM mielenkiintoinen mies, herätti aikoinaan kohun kirjallaan Kaksi vaimoa. Pitäähän niin onnekasta otusta mennä livenä näkemään.

        En osannut vissiin yhdellä lauseella kuvata MM:n hauskaa oivallusta, että nyt kun hän on taiteesta väitellyt tohtorismies, hänen ei ole tarvis olla enää mistään mitään mieltä, riittää että vetoaa tutkimukseen. Kai olet huomannut, että oli mistä hyvänsä asiasta puhe, ns. asiantuntijat eivät uskalla olla mitään mieltä, koska juuri sitä asiaa ei ole tutkittu. Sen huomaa vaikkapa teeveetohtorien vastaanotossa. Yleisökysymys: voiko selkäsairauteni johtua neljänkymmenen vuoden metsätöistä. Tämä kiminkinen vastaa: en osaa sanoa, ei ole tutkittu... Sarkasmiapa hyvinkin.

        "Kai olet huomannut, että oli mistä hyvänsä asiasta puhe, ns. asiantuntijat eivät uskalla olla mitään mieltä, koska juuri sitä asiaa ei ole tutkittu."

        Kyllä olen huomannut. Mä oon sen verran ykskantainen, että jos tiettyä aihetta yleensä on tutkittu laajasti koko maailmassa ja tutkija-yhteisö on jotakuinkin kaikki samaa mieltä (esim. ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen), niin tutkimusta kannattaa kyllä "uskoa". Mikähän oli M.M:n väitöskirjan aihe? No kait sen saa jostain selville.

        Tuo selkäsairaus, jaa-a. Ja muutkin sairaudet. En kyllä haluaisi olla lääkäri, joka suoralta kädeltä päättelee ja jättää tutkimukset tekemättä. No tuo esimerkkisi oli tietysti aika "johdatteleva"

        "Kaksi vaimoa". Just joo ja mikä että ei sitten miehiä aihe kiinnosta :) Ei futiksen MM kisoja tule kuin joka neljäs vuosi. Totta kuitenkin varmaan se, että naiset ovat kultturielämän kuluttajia. Mitens on esim. miesten suhe rock kultturiin?


    • edson

      http://kuvapilvi.fi/k/ybBV.jpg

      Duoda duoda. Lukisin heti tällaisesta monitieteellisen tutkimuksen, mikä tietysti olisi kirjoitettu ymmärrettävään muotoon.

      Lääketiede tutkisi millainen vaikutus hampurilaisilla on mielenterveyteen (ja ehkä perimäänkin). Samoin kiinnitettäisiin huomiota siittiöiden mahdolliseen heikkenemiseen ja jos merkkejä ilmenisi, niin sitten ei vaan tehtäisi mitään. Niin siis annettaisi ajan hoitaa ongelmat.
      Sosiologia tutkisi, mistä kumpuaa typeryys.

      • karhumummu

        Minusta MM on hauska mies sekä kirjoittajana että puhujana. Mukavasti ironisoi myöhäsyntyistä tieteellistä uraansakin. Väitöskirjassaan (tarkastettu Joensuun yliopistossa) hän tutkii tabuja taiteessa ja kirjallisuudessa. Hyvä aihe, jossa on rutkasti tilaa leikitellä. Humanistinen akateemisuus sallii myös huumorin.

        Mitä tulee lääkäriin, joka ei uskalla antaa yhtään vaihtoehtoista selitystä potilaan kivuille, jos ei ole juuri lukenut Duodecimin uusinta tutkimusta juuri siitä aiheesta, on minusta väärällä alalla. Pitäisihän lekurilla olla myös yleisöpalvelijalta edellytettyä empaattisuutta asiakasta kohtaan.

        Hampurilaisilla voi olla suurikin merkitys mielenterveydelle, varsinkin jos ne on tehty tielle levinneistä supien raadoista. Sitä ne Appalakkien pojat kuulemma harrastavat, ajavat eläinten päälle ettei tarvi tuhlata ammuksia.

        Ai, eikö futiskisoja olekaan kuin kerran vuodessa? Mikä laji se sitten on, jota näilläkin palstoilla jotkut yökausia seuraavat?

        Laitetaan nyt varmuuden vuoksi oikein monta hymymerkkiä: :) :) :)


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Minusta MM on hauska mies sekä kirjoittajana että puhujana. Mukavasti ironisoi myöhäsyntyistä tieteellistä uraansakin. Väitöskirjassaan (tarkastettu Joensuun yliopistossa) hän tutkii tabuja taiteessa ja kirjallisuudessa. Hyvä aihe, jossa on rutkasti tilaa leikitellä. Humanistinen akateemisuus sallii myös huumorin.

        Mitä tulee lääkäriin, joka ei uskalla antaa yhtään vaihtoehtoista selitystä potilaan kivuille, jos ei ole juuri lukenut Duodecimin uusinta tutkimusta juuri siitä aiheesta, on minusta väärällä alalla. Pitäisihän lekurilla olla myös yleisöpalvelijalta edellytettyä empaattisuutta asiakasta kohtaan.

        Hampurilaisilla voi olla suurikin merkitys mielenterveydelle, varsinkin jos ne on tehty tielle levinneistä supien raadoista. Sitä ne Appalakkien pojat kuulemma harrastavat, ajavat eläinten päälle ettei tarvi tuhlata ammuksia.

        Ai, eikö futiskisoja olekaan kuin kerran vuodessa? Mikä laji se sitten on, jota näilläkin palstoilla jotkut yökausia seuraavat?

        Laitetaan nyt varmuuden vuoksi oikein monta hymymerkkiä: :) :) :)

        Kyllähän kait hiemankin kokemusta omaava lääkäri pystyy kartoittamaan "vian" aika nopeastikin ja antaa infoa potilaalle ilman uusimpia lääketieteellisiä tutkimuksia. Ja kokematon sitten ehkä hieman isommalla haarukalla ja joutuu empimään ehkä enempi. Mutta ne syyt, mitkä johtavat joihinkin kehon ongelmiin kait voivat olla aika ongelmallisia joskus havaita?

        Me ootetaan taas talven teevee urheilua ja etenkin kansallisia hiihtokisoja. Mitä ne nyt nimeltään olivatkaan, Suomen hiihtocup tai jotain sellaista. No ilman Mäkääkin niin pumpumia kans.

        Kirjallisuus on kyllä jo sinänsä aika veikeää tutkimuksen aluetta. Tulee mieleen kirjailijoiden sanomiset siitä, että romaani syntyy jokaisen lukijan omassa päässä. No se nyt ei nyt vähennä tabujen tutkimisten mielekkyyttä. Varmuudeksi minäkin heitän parilla hymiöllä :) :)

        Tääl sataa lunta


      • Inger1

        Johan laitoin sarkastiset sarkahousut jalkaan. Mutta paljon muuta en ehdi pitkistä kirjoituksistanne irti repiä tähän hätään. Odotan ovitiivisteen laittajaa Vetää kuin ladossa. Siks vaatetus on mitä on:) - Hyvän ja lämpimän talon pilasivat.


      • D.W
        edson kirjoitti:

        Kyllähän kait hiemankin kokemusta omaava lääkäri pystyy kartoittamaan "vian" aika nopeastikin ja antaa infoa potilaalle ilman uusimpia lääketieteellisiä tutkimuksia. Ja kokematon sitten ehkä hieman isommalla haarukalla ja joutuu empimään ehkä enempi. Mutta ne syyt, mitkä johtavat joihinkin kehon ongelmiin kait voivat olla aika ongelmallisia joskus havaita?

        Me ootetaan taas talven teevee urheilua ja etenkin kansallisia hiihtokisoja. Mitä ne nyt nimeltään olivatkaan, Suomen hiihtocup tai jotain sellaista. No ilman Mäkääkin niin pumpumia kans.

        Kirjallisuus on kyllä jo sinänsä aika veikeää tutkimuksen aluetta. Tulee mieleen kirjailijoiden sanomiset siitä, että romaani syntyy jokaisen lukijan omassa päässä. No se nyt ei nyt vähennä tabujen tutkimisten mielekkyyttä. Varmuudeksi minäkin heitän parilla hymiöllä :) :)

        Tääl sataa lunta

        Pitäsiköhän kirjojakin julkaista eräänlaisina "rautalankaversioina" siten, että joka lauseen jälkeen olisi joku tuollainen ääliömäinen "hymiö", joka yrittäisi lapsenomaisesti selittää oliko tuo lause nyt vakava vai hauska vai peräti jotain muuta. Ehkä sitten idiootitkin kiinnostuisivat kirjallisuudesta?


      • karhumummu
        D.W kirjoitti:

        Pitäsiköhän kirjojakin julkaista eräänlaisina "rautalankaversioina" siten, että joka lauseen jälkeen olisi joku tuollainen ääliömäinen "hymiö", joka yrittäisi lapsenomaisesti selittää oliko tuo lause nyt vakava vai hauska vai peräti jotain muuta. Ehkä sitten idiootitkin kiinnostuisivat kirjallisuudesta?

        Sitten se vakavasta tykkäävä lukija voisi repiä irti ne kirjansivut, jotka on merkitty huumorihymiöllä.

        Nimimerkki "Mies tulee räkänokasta, muttei tyhjännaurajasta"

        :(


      • edson
        D.W kirjoitti:

        Pitäsiköhän kirjojakin julkaista eräänlaisina "rautalankaversioina" siten, että joka lauseen jälkeen olisi joku tuollainen ääliömäinen "hymiö", joka yrittäisi lapsenomaisesti selittää oliko tuo lause nyt vakava vai hauska vai peräti jotain muuta. Ehkä sitten idiootitkin kiinnostuisivat kirjallisuudesta?

        :) :)


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Sitten se vakavasta tykkäävä lukija voisi repiä irti ne kirjansivut, jotka on merkitty huumorihymiöllä.

        Nimimerkki "Mies tulee räkänokasta, muttei tyhjännaurajasta"

        :(

        Kannatetaan, ja se huumoria etsivä repikööt näin merkityt :(


    • edson
      • ruljus

        Jautalangasta ..........


      • toinenlurjus

      • kolmaslurjus

    • Neljäspyhälurjus
      • karhumummu

        Noi junavideot on kivoja, mutta satuinpa juuri tänään käymään kyseisessä pikkukaupungissa ihan autolla vaan. Maisema oli kyllä vähän valkoisempi. N taisi olla aamulla yksi Suomen lumisimpia paikkoja.


    • edson

      Jahas, täällä lurjustellaan ja "kehutaan" lumien määrillä.

      Kaksi kaupunkia lähekkäin, Lieksa ja Nurmes, ja yhteinen asukasmäärä noin Helsingin Laajasalon suuruinen. Ihan vaan iltani huviksi tässä ...

      Jos alatte nähdä tämän tukkamuodin lisääntymistä ...
      http://kuvapilvi.fi/k/ybIj.jpg
      niin urheilu ja nationalismi ja Suamen Vastarintaliike ovat avoliitossa.

      • Ketjulaulu

        Alkakaa " lurjukset " nähdä unia vaikkapa minun Helsingin Koroistentien korkeitten talojen eksytyksessä, kun kolmessakin suuressa kerrostalossa täytyy olla sama katuosoite numero 8. jne..Valitse siinä sitten se oikea. Sain ainakin raitista ilmaa ja kuntoa Nukkukaa myös te hyvin aa- tuuti- lullaa..


      • karhumummu

        Leuhki sinä vaan Laajasaloillasi, mutta katopa kartalta Lieksan ja Nurmeksen pinta-alaa. Niitten halkijuoksemiseen ei monen laajislaisen rahkeet riitä. Kun vielä täytyy uida isohkon järven poikki. Siinä sitä haastetta olisi jopa triathlonistillesi.

        Tuon kuvassa näkyvän punkkarin broidin tunnen, hän oli entinen naapurini, ja yksi syy siihen, miksi puistelin vanhan kotikaupungin pölyt jaloistani.

        Miksi olen tähän aikaan hereillä, johtuu eilen tehdystä kaupasta ja tämän päivän sairaalaan menosta. Mulle kun alkaa tapahtumaan, siitä tulee useamman päivän jännitysputki.

        Mutta olipa hyvää ja lihaista mättöä Nurmeksen ABC:llä.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Leuhki sinä vaan Laajasaloillasi, mutta katopa kartalta Lieksan ja Nurmeksen pinta-alaa. Niitten halkijuoksemiseen ei monen laajislaisen rahkeet riitä. Kun vielä täytyy uida isohkon järven poikki. Siinä sitä haastetta olisi jopa triathlonistillesi.

        Tuon kuvassa näkyvän punkkarin broidin tunnen, hän oli entinen naapurini, ja yksi syy siihen, miksi puistelin vanhan kotikaupungin pölyt jaloistani.

        Miksi olen tähän aikaan hereillä, johtuu eilen tehdystä kaupasta ja tämän päivän sairaalaan menosta. Mulle kun alkaa tapahtumaan, siitä tulee useamman päivän jännitysputki.

        Mutta olipa hyvää ja lihaista mättöä Nurmeksen ABC:llä.

        "Leuhki sinä vaan Laajasaloillasi ..."

        Minä täällä keskeisen Suomen kunnassa oon vain kateellinen itärajan asukeille ja rikkaalle ja jopa puhtaalle luonnolle.

        Ai tunnistit kuvan urheilu"vaikuttajan". Mä pelkään, että tukkamuoti leviää, sillä suomalaisten päässä on ihan tarpeeksi kasvualustaa kaljupäilläkin.

        Onneks olkoon kaupoista ja naati sitten ensi kesänä tosi luonnosta.

        http://kuvapilvi.fi/k/ybkk.jpg
        http://kuvapilvi.fi/k/ybkG.jpg


    • Karhumummu

      Mikä tähtikilpailu tuo taas oli?

      Huonoja uutisia silmäklinikalta. Oikeassa silmässä sumentumaa.

      Mutta näinpähän Joensuunkin. Melkoisen kivannäköinen kaupunki. Menomatka oli aikamoista keikuttamista, auraamatonta sohjoa puolet tiestä, mistä taksirouva uhkasi tehdä valituksen. Paluumatkalla koimme satumaisen talvimaiseman, kun taksi poikkesi Uimaharjussa kymmenen kilometria korpeen viemään yhtä kimppakyytiläistä.

      • Inger1

        Kiitos " kimppakyydistä " aamu-perjantain kunniaksi. Hyvää viikonloppua!


    • karhumummu
    • Pyhä-Sylvi
      • edson

        Täytyhän toi lukee, vaikka serkut eivät ole veljeksiä eikä veljeksetkään siamilaisia, joten...

        Tuo pari tonnia lisää vuosiansioihin taas vaatii viitseliäisyyttä, lupien perässä juoksua jne. Olisi tietty loistavaa kunnon ylläpitoa käyskennellessä metsissä


    • karhumummu
      • edson

        Lampesi rannaltako?

        Olen positiivinen, väkinäisesti, siis en harmittele lumentuloa. Mutta kiroan taas tuota renkaiden vaihtoa.

        Eilen tosin nautin lumesta, telkun välityksellä. Sprinttihiidon Suomen cup avasi kauden. Ja kuinka mukavan näköistä ladun varsilla, ei lunta milliäkään.


      • karhumummu

        Sieltäpä sieltä. Tytär käy mökillä päivittäin vähän järjestelemässä ennen talvea. Valot ja lämmön on saanut pelaamaan. Eilen pilkkoi kaverinsa kanssa polttopuut kevääksi, pari runkoakin kaadettiin. Hän on mökistä melkein innostuneempi kuin minä. Hääriköön siellä pehtoorina, kun lähellä asuu. Omistaja eli minä tyydyn tässä vaiheessa katsomaan kuvia sähköpostista.

        Minä nautin eilen kirjamessujen keskusteluista Teemalla. Mark Levengoodin muisteluissa oli hauskuus huipussaan. Ilkka Niiniluodon ja arkkipiispa Wikströmin fisofointi skeptisismistä vaati katsojalta herkeämätöntä valppautta; se oli älykkäintä teoreettista sanailua mitä yleensä kuulee. Harmi että perjantain hienot paneelit menivät minulta vahingossa ohi.


      • Ketjulaulu

        Onko se Suomi hevonen siinä laiturilla. Voin kuvitella, miten olet aloittanut ratsastuksen uutena harrastuksena? - Kadotin silmälasit tänä aamuna, mutta summa mutikassa vastaan sinulle kuvan pohjalta. Hyviä ratsastuksia vaan. Olehan varovainen, ettet putoa selästä. Yritän löytää ne lasit huomiseen mennessä viimeistään


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Sieltäpä sieltä. Tytär käy mökillä päivittäin vähän järjestelemässä ennen talvea. Valot ja lämmön on saanut pelaamaan. Eilen pilkkoi kaverinsa kanssa polttopuut kevääksi, pari runkoakin kaadettiin. Hän on mökistä melkein innostuneempi kuin minä. Hääriköön siellä pehtoorina, kun lähellä asuu. Omistaja eli minä tyydyn tässä vaiheessa katsomaan kuvia sähköpostista.

        Minä nautin eilen kirjamessujen keskusteluista Teemalla. Mark Levengoodin muisteluissa oli hauskuus huipussaan. Ilkka Niiniluodon ja arkkipiispa Wikströmin fisofointi skeptisismistä vaati katsojalta herkeämätöntä valppautta; se oli älykkäintä teoreettista sanailua mitä yleensä kuulee. Harmi että perjantain hienot paneelit menivät minulta vahingossa ohi.

        Ne perjantain paneelit, eikös ne voi katsoa areenasta?

        Ei muuten ihan pikkulätäkkö se lampesi. Ja en ihmettele, että tytär viihtyy. Onnistunut homma kaikenkaikkiaan, siis tuollainen erämaapaikan hankinta.


      • karhumummu

        Hevonen laiturilla on minun tuleva mökkikoirani, eläkkeellä oleva entinen vetohirmu, jonka saan lainaksi milloin haluan. Se saa juosta kahden kodin väliä miten huvittaa.

        Uutena harrastuksena en ratsastamistakaan aloittaisi. On tullut istutuksi hepoisen selässä sekä lapsena heinäpellolla että aikuisena ulkomaan reissuilla.

        Minulla on kahdet lasit, vanhat hyvät lukulasit ja uudet huonot moniteholasit, joilla ei oikein pysty lukemaan eikä näkemään kauaskaan yhtä hyvin kuin paljailla silmillä. Tuiki turha kahdeksansadan hankinta.


    • Pyhä-Sylvi

      Aika hyvä näkö Ingerillä vielä on, sillä kyllä ensivaikutelma tuosta otuksesta laiturilla on ilmiselvä hevonperä. Vasta tarkemmin katsottuna ja kuvan muodostettua perspektiiviin ilmenee että sehän on huonosta kulmasta kuvattu ylilihava vanha rottweileri. Hyvinkin Islannin ponin kokoinen, mutta lihansyöjän hammaskalustolla.

      • Inger1

        Kiitos. Tänään näin " hyvin " muutakin, nimittäin mm herra Poirotin pyllypuolen vautsi! Eikä sitä pyllistystä joka tyttö tainnut huomata edes rilleillä tai muilla silmäin ripsityksillä.


    • karhumummu

      http://bot.fi/1opp

      Senkus nälvitte, vaikka toki ne juoksijat tuppaavat eläkkeellä lihomaan. Ei muuten ollut rottweiler.

    • Pyhät-Metsot

      Ei me mitään nälvitty, vaan keskusteltiin kuvainnollisesti ja kirjailijan vapauksilla.
      Joo, saattaa se olla vihikoirakin tai fågelikiidättäjä.

      ps. ee-aa taitaa olla korjaamassa viimeisiä täyskypsiä jurtteja pelloistaan!

    • edson

      Eihän Aran "saunakaveri" ole lihava, eikä normaalia isompi. Vetokoiran vartalo meinaan vielä vanhempanakin. Muuten, hieno näkymä saunasta. Kyl sun (teidän) kelpaa.

      Jurtat on jo puitu

      Ja ny on taivaalla tähdet ja telkussa kans.

      • karhumummu

        Tuo pyhämies on ilmeisesti yrittänyt vedättää rekeä jollain nyljetyllä oravalla - tai on itse sellainen.

        Tähdet on hauskinta sunnuntai-illoissa. Mikon putominen harmittaa vähän. Sorjosessa mumistaan sekamurteella, sekö sitä suomalaista nordic noiria. Roban katson tänään Areenasta, siinä saa jopa puheesta selvää. Koska ovat rivipoliiseja toisin kuin Lappeenrannan mystinen Virtanen, osaavat äyskiä ja tiuskia luotettavasti.

        Nää kellonsiirron jälkeiset aamut ovat huvittavia. Herään pirteänä kuin tikka ennen viittä. Olemme koiran kanssa ainoat kaduilla liikkujat.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Tuo pyhämies on ilmeisesti yrittänyt vedättää rekeä jollain nyljetyllä oravalla - tai on itse sellainen.

        Tähdet on hauskinta sunnuntai-illoissa. Mikon putominen harmittaa vähän. Sorjosessa mumistaan sekamurteella, sekö sitä suomalaista nordic noiria. Roban katson tänään Areenasta, siinä saa jopa puheesta selvää. Koska ovat rivipoliiseja toisin kuin Lappeenrannan mystinen Virtanen, osaavat äyskiä ja tiuskia luotettavasti.

        Nää kellonsiirron jälkeiset aamut ovat huvittavia. Herään pirteänä kuin tikka ennen viittä. Olemme koiran kanssa ainoat kaduilla liikkujat.

        Sorjosta rummutettiin kolme viikkoa ennen ekan jakson alkua. No lieneekö syynä jatko ja sen rahoitus. Se hämää se huono artikulointi ja lopulta myös suht vaatimaton tarinakin. Huonompiakin suomalaisia on toki näytetty.

        Nuo kellonsiirrot joskus duuniaikoina hämäsivät, mutta nykyään ihan sama. Tänään nousin "jo" kello 7, koska piti alkaa valmistautua naapurin aamupuurolle. Taas mies lähtee Norjaan muutamaksi kuukaudeksi duuniin ja haluu rupatella naamasta naamaan. No samma häär.


    • Huussinever

      Onks ee-aa edsonilla mitään uusia diesel home, edes virtuaalimatkoja keittymässä. Jos on niin pistäs esittäen. Ne matkailusuunnitelmat reitteineen ja perusteineen ovat aina mucavia lukea. Itselläni tässä lähinnä huussiin taitaa olla matka vaikka en ensimmäisenä yleensä sille matkalle lähdä vaan kun lähden niin siinä huussi huojuu ja voihkii ja poistotiet ovat hetken tukkeessa!

      • edson

        "...edes virtuaalimatkoja keittymässä. Jos on niin pistäs esittäen...."

        Trelleborgiin ehkä ihan aito matka, joulun jälkeen. Muuten olen matkustellut googlekartoilla silicon valleyssä ja ihastellut siisteyksiä.


    • karhumummu
      • edson

        Hyvä kuva


    • karhumummu
    • karhumummu

      Kiinteistökauppani tiimoilta lähdin valmistelemaan lainhuudon hakua. Aloitin etsiä kyseistä lomaketta ja huomasin, että niitä on hyvinkin tulostettavissa suoraan tietokoneelta. Mutta minäpä en printteriä ole halunnut vaivoikseni, joten päätin turvautua kirjastoon. Mitä sieltä ei saa, sitä ei tarvitsekaan. Keskustassa hortoillessani kello oli kuitenkin hyvin vähän, ei läheskään kymmentä ja kirjasto visusti kiinni.

      En viitsinyt jäädä odottelemaan, vaan suuntasin omassa naapurissani olevaan kodinkoneliikkeeseen. Siellä ystävällinen herra muitta mutkitta printtasi minulle pyytämäni lomakkeet. Kysyessäni paljonko maksaa, hää sanoiksi virkki: Jos ny halluut antaa euron poikien kahvikassaan...

      Annoin kaksi. Saan kuulemma tulla toistekin, jos on tulostettavaa.

      Näin meillä, kuinkas isoissa Giganteissa - annetaanko mummoille muuta kuin kylmää kättä?

      • edson

        Ei muutaman paperin takia todella kannata tulostinta pitää. Minulla alkuinnostuksen jälkeen masiina on seisonut monia viikkoja käyttämättömänä. Typerää, mutta olkoot.

        Kun kuulen sanan jostain virallisesta toimenpiteestä (esim. lainhuuto) ja että minun sitä pitäisi huudattaa, niin ... Lakinnosto teille uutterille. Mä en ku allekirjota ja joskus sekin tuntuu hankalalta.

        Just ja just sain tehtyä tietokoneella seisonnassa olevan auton ylimääräisen vakuutuksen vakuutusperuutukset.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Ei muutaman paperin takia todella kannata tulostinta pitää. Minulla alkuinnostuksen jälkeen masiina on seisonut monia viikkoja käyttämättömänä. Typerää, mutta olkoot.

        Kun kuulen sanan jostain virallisesta toimenpiteestä (esim. lainhuuto) ja että minun sitä pitäisi huudattaa, niin ... Lakinnosto teille uutterille. Mä en ku allekirjota ja joskus sekin tuntuu hankalalta.

        Just ja just sain tehtyä tietokoneella seisonnassa olevan auton ylimääräisen vakuutuksen vakuutusperuutukset.

        Minusta nuo vanhakantaiset termit kuten lainhuuto ovat hauskoja. Ja jotenkin sairaasti tykkään vaikeiden lomakkeiden täyttämisestä. Verottajan lomake 9 luovutusvoitoista ja -tappioista, aah!


    • homekorville

      Vanhukset naapurissa tuntuvat inhoavan räppiä, vaikka elämää ovat edustavinaan.

      • ketjukyttä

        Kuuntele Ellaa ja Annikkia kuten ennenkin äläkä esitä muuta muumio.


      • ketunkutjake
        ketjukyttä kirjoitti:

        Kuuntele Ellaa ja Annikkia kuten ennenkin äläkä esitä muuta muumio.

        https://youtu.be/CAjKZJarlwk

        Mikäs tässä niin muumiomaista on? Nuori ja nätti likka. Ai, sä tarkoitat Ellalla sitä vanhaa jazzmummoa?


    • edson

      Tuossa äsken avasin Ylen uutissivut. Voi helekutti, sehän olikin se vero- ja tulopäivä. En ainuttakaan tule lukemaan, sillä kuulun kermankuorijoihin.

      http://yle.fi/uutiset/3-9251161

      Helekutti, ollaan kuulemma (lapseton 65 pariskunta) saatu yhteiskunnalta yli 43 000 ekua.

      • karhumummu

        Mä olen saanut vain 15 695. Hävyltä on häntä katkaistu.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Mä olen saanut vain 15 695. Hävyltä on häntä katkaistu.

        No näin o


      • Huussinever

        Oletko ee-aa ilmoittanut ne tiloiltasi saamat pakuri, kanttarelli, tattisiivu ja saravilla tulot?


    • Huussistaever

      http://www.hs.fi/kaupunki/a1477973712416

      Ja vielä kun alkoi9 vanhoja ee-aa juttuja muistelemaan mahottomalla kateudella ja hyvällä muistilla niin häähä männä vuosin raijas peräkärryllä klapeja Kulosaaren "rikkaille". Sillä taitaakin olla massia enemmän kuin tavallisella "johtajalla". Se vaan esittelee "viherelämää" Hähähhähää!

      • edson

        No hitto, ku Kulosaaressa vaaditaan höylättynä, niin ... ei se paha sillon ole se 50 ekua per laatikko. Niil ku ei sovi kuutio pihalle, ja mitähän naapuritki sanois. "Heinäkenkä naapurina !!!" ne huutais kauhuissaan, jos kippais peräkärryllisen takapihalle.
        Saravilla taas ei oikein tuottanu vartta männä kesänä, joten korsi kerrallaan olen niitä myynyt, samoin tupasvillan tuppaita kappale kerrallaan.
        Puidut jurtat ovat olleet tämän vuoden menestys.


    • edson

      Helou. Mainio uutinen

      "National Geographic -kanava muuttuu maksuttomaksi ja tulee kaikkien katsottavaksi
      Kanava tavoittelee valveutuneita aikuisia katsojia"

      • karhumummu

        No tuokin vielä. Eihän tässä enää ehdi saada peffaansa irti tv-keinutuolista.


    • karhumummu

      Nyt näytti jo, että saan peffani hyvinkin irti tv-tuolista. Töllö ilmoitti kesken aamulähetyksen, ettei saa signaaleja. Olin torkkunut sängyssä ja heräsin hiljaisuuteen.

      Piti oikein soittaa sinne tuttuun kodinkoneliikkeeseen, kun mistäpäs sitä muukalainen muuten tietoa saisi. Liikkeestä kerrottiin, että Kolilla on huoltokatko, joka kestää neljään ja saman mahd. huomenna.

      Ilman tätä tietoa olisin kai rynnännyt laskemaan pennoseni ja ostamaan luotolla uutta telkkaria luullessani, että signaalittomuus liittyy siihen yhteen uudistukseen, jossa jo kolmevuotiaat töllöt ovat virattomia jos niistä puuttuu joku Antenna HD tai muu klipsutin.

      • lurjustenlurjus

        "... kun mistäpäs sitä muukalainen muuten tietoa saisi. "

        Lukemalla vaikka netistä maakunnan ykköslehteä.
        Ps. Jo vuosia tiedossa ollut uudistus hd-lähetysten taajuusmuutosten takia.


      • karhumummu

        Nyt ainakin minun televisioni iloisesti toimii. Kolilla pojat saaneet hommansa valmiiksi.

        e-a, mikähän minussa ärsyttää muutamia?


      • karhumummu
        lurjustenlurjus kirjoitti:

        "... kun mistäpäs sitä muukalainen muuten tietoa saisi. "

        Lukemalla vaikka netistä maakunnan ykköslehteä.
        Ps. Jo vuosia tiedossa ollut uudistus hd-lähetysten taajuusmuutosten takia.

        Huomautan puskasta ampujalle, että hd-uudistuksesta alettiin lehdissä puhua vasta sen jälkeen kun olin ostanut uuden telkkarin. Eivät ainakaan Lanternan Expertissä osanneet varoittaa väärän merkin ostamisesta, tokko hekään tiesivät.

        Vaikka mitä mä sulle puhun, teikäläiset ei vastaa koskaan, ovat nuolineen vaanivassa jo seuraavaa uhria.

        Kaikkea se kateus teettää.


      • kurjalurjus
        karhumummu kirjoitti:

        Huomautan puskasta ampujalle, että hd-uudistuksesta alettiin lehdissä puhua vasta sen jälkeen kun olin ostanut uuden telkkarin. Eivät ainakaan Lanternan Expertissä osanneet varoittaa väärän merkin ostamisesta, tokko hekään tiesivät.

        Vaikka mitä mä sulle puhun, teikäläiset ei vastaa koskaan, ovat nuolineen vaanivassa jo seuraavaa uhria.

        Kaikkea se kateus teettää.

        Höpöjä, varmasti tiesivät jo kolme vuotta sitten että -17 alusta T- verkossa (terrestial), maanpäällisen antenniverkon Full-Hd ja teräväpiirtolähetysten näkymiseen oikein vastaanottimissa pitää olla T-2 digitaalinen viritin. Mutta kertoivatko että ei jäänyt vanhat laitteet myymättä?
        Nykytelkut ovat jo lähes kaikki varustettu T2/C2 virittimillä jolloin ei mitään ongelmaa ole. Paitsi että jää ja tehtiin miljoonia kiloja ongelmajätettä digiboxeista elleivät ole tallentavaa mallia.

        Nyt ne katkot johtuvat linkkien taajuusmuutoksista sekä lisävahvistimien asennuksista antenniverkkoihin.

        Viestisi loppu, jääköön "mielikuvituksesi" tuotteeksi.


      • karhumummu

        Suuressa viisaudessasi saat nauraa monelle muullekin takavuosina television ostaneelle ja vääränlaiseen haksahtaneelle. Selvännäkijöitä tv-tekniikan suhteen meitä on harvassa. Mutta vahingonilo onkin tunnetusti suurin ilo.

        Toistaiseksi tuo muutaman vuoden ikäinen väärä rakkine kuitenkin toimii. Kun ei enää toimi, ostan uuden, that's it. Yleensä mulla koneet ovat kestäneetkin kadehdittavan hyvin.


      • kurjempilurjus
        karhumummu kirjoitti:

        Suuressa viisaudessasi saat nauraa monelle muullekin takavuosina television ostaneelle ja vääränlaiseen haksahtaneelle. Selvännäkijöitä tv-tekniikan suhteen meitä on harvassa. Mutta vahingonilo onkin tunnetusti suurin ilo.

        Toistaiseksi tuo muutaman vuoden ikäinen väärä rakkine kuitenkin toimii. Kun ei enää toimi, ostan uuden, that's it. Yleensä mulla koneet ovat kestäneetkin kadehdittavan hyvin.

        Mitäs minä naureksimaan, kyllä joskus kirjoitinkin ja kehoitin katsomaan tuon asian jos telkkuostoksille joku oli menossa. Luultavasti siinä laitteessasi ovat nuo molemmat virittimet jos täällä kaapelissa olit ja sama kone siellä toimii antenniverkossa moitteetta ilman boxia välissä.

        Antenna Ready / Cabel Ready merkintä laitteessa kertoo jo tuon ellei osaa teknisistä tiedoista katsoa tuota viritinmerkintää.
        Silti nekään eivät välttämättä pysty näyttämään täysin kunnolla korkean resoluution Hd -tai teräväpiirtoja vaikka kuva toki näkyykin. Moni talo / taloyhtiö on joutunut uusimaan myös antennikalustoaan tämän uudistuksen myötä.

        "Selvännäkijä"? No ei enenpää kuin "suurta viisauttakaan" vaan luettua tietoa eikä vahingonilo kuulu lystinpitoihini.


      • karhumummu

        En ollut kaapelissa. Ei ole ollut digiboksia välissä, ja silti(siksi?) toimii. (Kiitos ei esitelmää tuosta!)

        Jos olet joskus varoittanutkin telkkuostoksille menijöitä, olet tehnyt sen jossain muussa ketjussa. Et kai niin suuri guru luule olevasi että koko Suomi24 kerääntyy latkimaan sinulta tippuvia tiedonpisaroita. Tip tip.

        Vaikkei vahingonilo kuulukaan lystinpitoihisi, voit kai aina vähän näpäyttää. Ettei kukaan muu vain luule tietävänsä mitään.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Nyt ainakin minun televisioni iloisesti toimii. Kolilla pojat saaneet hommansa valmiiksi.

        e-a, mikähän minussa ärsyttää muutamia?

        "e-a, mikähän minussa ärsyttää muutamia?"

        Kysymykseen pitää koettaa vastata. No sinulla on joissain tapauksissa ehkä hieman äkkijyrkkä tapa ilmaista kokemaasi. Mutta ole huoleti, minähän astuin silloin aikoinani tosi sivuun, menin jopa henk.kohtaisuuksiin, vaikka olemmekin täällä pelkkiä nimmareita. Ja laskettelin vittuja sun muita sanoja. Tähän onkin paikallaan etsiä eräs testi.

        https://www.arealme.com/sanavaraston-laajuus-testi/fi/ Testissä olin tosi huono ja tavallaan yllätyin.

        PS. Jos ihan neutraalisti tai siis ilman mitään ketunhäntiä tai muuta muistoa historiastamme ... luin weepelin nuo "lurjus" tekstit, niin kyllähän niissä asiaa oli.


      • kurjuudenlurjus
        karhumummu kirjoitti:

        En ollut kaapelissa. Ei ole ollut digiboksia välissä, ja silti(siksi?) toimii. (Kiitos ei esitelmää tuosta!)

        Jos olet joskus varoittanutkin telkkuostoksille menijöitä, olet tehnyt sen jossain muussa ketjussa. Et kai niin suuri guru luule olevasi että koko Suomi24 kerääntyy latkimaan sinulta tippuvia tiedonpisaroita. Tip tip.

        Vaikkei vahingonilo kuulukaan lystinpitoihisi, voit kai aina vähän näpäyttää. Ettei kukaan muu vain luule tietävänsä mitään.

        Siksi. Ja ei tule esitelmää.

        Ilmeisesti jotenkin tuolla tekstailullasi kuvittelet ärsyttäväsi minua. Väärä arvio.

        Ja se missä kirjoitin noista tv- asioista oli varmasti Elämä-ketjussa. (joskus)


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        "e-a, mikähän minussa ärsyttää muutamia?"

        Kysymykseen pitää koettaa vastata. No sinulla on joissain tapauksissa ehkä hieman äkkijyrkkä tapa ilmaista kokemaasi. Mutta ole huoleti, minähän astuin silloin aikoinani tosi sivuun, menin jopa henk.kohtaisuuksiin, vaikka olemmekin täällä pelkkiä nimmareita. Ja laskettelin vittuja sun muita sanoja. Tähän onkin paikallaan etsiä eräs testi.

        https://www.arealme.com/sanavaraston-laajuus-testi/fi/ Testissä olin tosi huono ja tavallaan yllätyin.

        PS. Jos ihan neutraalisti tai siis ilman mitään ketunhäntiä tai muuta muistoa historiastamme ... luin weepelin nuo "lurjus" tekstit, niin kyllähän niissä asiaa oli.

        Vastaan eilen kirjoittamallani. Kysyn: mitä äkkijyrkkää tässä oli että siihen piti tulla viisastelemaan sellaisen, joka ei tavallisesti koske ketjuumme pitkällä tikullakaan.

        "Nyt näytti jo, että saan peffani hyvinkin irti tv-tuolista. Töllö ilmoitti kesken aamulähetyksen, ettei saa signaaleja. Olin torkkunut sängyssä ja heräsin hiljaisuuteen.

        Piti oikein soittaa sinne tuttuun kodinkoneliikkeeseen, kun mistäpäs sitä muukalainen muuten tietoa saisi. Liikkeestä kerrottiin, että Kolilla on huoltokatko, joka kestää neljään ja saman mahd. huomenna.

        Ilman tätä tietoa olisin kai rynnännyt laskemaan pennoseni ja ostamaan luotolla uutta telkkaria luullessani, että signaalittomuus liittyy siihen yhteen uudistukseen, jossa jo kolmevuotiaat töllöt ovat virattomia jos niistä puuttuu joku Antenna HD tai muu klipsutin."

        Minä en halua elämäläisten neuvoja. Niiden tarkoitus on yksinomaan loukata.


      • karhumummu
        kurjuudenlurjus kirjoitti:

        Siksi. Ja ei tule esitelmää.

        Ilmeisesti jotenkin tuolla tekstailullasi kuvittelet ärsyttäväsi minua. Väärä arvio.

        Ja se missä kirjoitin noista tv- asioista oli varmasti Elämä-ketjussa. (joskus)

        Minä puolustan itseäni häikäilemätöntä besserwisserismiäsi vastaan. Jos tunnet, että yritän antaa takaisin sanan sanasta, se tunne on oikein. Mietipä itse omia motiivejasi tähän ketjuun kirjoittamiselle.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        "e-a, mikähän minussa ärsyttää muutamia?"

        Kysymykseen pitää koettaa vastata. No sinulla on joissain tapauksissa ehkä hieman äkkijyrkkä tapa ilmaista kokemaasi. Mutta ole huoleti, minähän astuin silloin aikoinani tosi sivuun, menin jopa henk.kohtaisuuksiin, vaikka olemmekin täällä pelkkiä nimmareita. Ja laskettelin vittuja sun muita sanoja. Tähän onkin paikallaan etsiä eräs testi.

        https://www.arealme.com/sanavaraston-laajuus-testi/fi/ Testissä olin tosi huono ja tavallaan yllätyin.

        PS. Jos ihan neutraalisti tai siis ilman mitään ketunhäntiä tai muuta muistoa historiastamme ... luin weepelin nuo "lurjus" tekstit, niin kyllähän niissä asiaa oli.

        Osoita mulle se kohta, missä lurjustelija olisi kommentoinut asiallisesti eilistä kirjoitustani. Ei se ollut ainakaan se kohta, missä hän väittää maakuntalehden tietävän tämänhetkisen signaalin puuttumisen syyn paremmin kuin kodinkoneliike joka työkseen opastaa asiakkaita televisio-ongelmissa.

        Tässä pikkukaupungissa ei olla yhtä härskejä kuin eräässä pääkaupungin urheiluliikkeessä, josta mentiin kysymään apua lapsen suksisiteiden laitossa.

        "Täällä ei neuvota, täällä vaan myydään."


      • lurjuskurjuudesta
        karhumummu kirjoitti:

        Osoita mulle se kohta, missä lurjustelija olisi kommentoinut asiallisesti eilistä kirjoitustani. Ei se ollut ainakaan se kohta, missä hän väittää maakuntalehden tietävän tämänhetkisen signaalin puuttumisen syyn paremmin kuin kodinkoneliike joka työkseen opastaa asiakkaita televisio-ongelmissa.

        Tässä pikkukaupungissa ei olla yhtä härskejä kuin eräässä pääkaupungin urheiluliikkeessä, josta mentiin kysymään apua lapsen suksisiteiden laitossa.

        "Täällä ei neuvota, täällä vaan myydään."

        Lurjus kommentoi : Mikä kumma siinä muka oli sinua ärsyttävää kun mainitsin että tietoa oli tulevista huoltokatkoista niin maakunnan ykköslehdessä kuin paikallislehdissäkin jo lokakuun alusta lähtien. Ja useammin kuin kerran koska ne etenivät alueellisesti painottuen P-Karjalaan lokakuun lopun ja marraskuun alulle.

        "Minä en halua elämäläisten neuvoja. Niiden tarkoitus on yksinomaan loukata."

        Niinkö, melkoisen outoa tulkintaa.


      • karhumummu
        lurjuskurjuudesta kirjoitti:

        Lurjus kommentoi : Mikä kumma siinä muka oli sinua ärsyttävää kun mainitsin että tietoa oli tulevista huoltokatkoista niin maakunnan ykköslehdessä kuin paikallislehdissäkin jo lokakuun alusta lähtien. Ja useammin kuin kerran koska ne etenivät alueellisesti painottuen P-Karjalaan lokakuun lopun ja marraskuun alulle.

        "Minä en halua elämäläisten neuvoja. Niiden tarkoitus on yksinomaan loukata."

        Niinkö, melkoisen outoa tulkintaa.

        Maakuntalehteä en seuraa, siinä ei juuri kerrota tämän kulmakunnan asioista. Oman paikallislehden luen tarkkaan kannesta kanteen. Olisin huomannut, jos siinä olisi huoltokatkoista kirjoitettu ja vieläpä niin selkeästi, että lukija olisi käsittänyt sen koskevan myös omaa telkkariaan.

        Ei yhtään outoa tulkintaa. Eikä outoa myöskään se, että sinä et huomaa loukanneesi.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Vastaan eilen kirjoittamallani. Kysyn: mitä äkkijyrkkää tässä oli että siihen piti tulla viisastelemaan sellaisen, joka ei tavallisesti koske ketjuumme pitkällä tikullakaan.

        "Nyt näytti jo, että saan peffani hyvinkin irti tv-tuolista. Töllö ilmoitti kesken aamulähetyksen, ettei saa signaaleja. Olin torkkunut sängyssä ja heräsin hiljaisuuteen.

        Piti oikein soittaa sinne tuttuun kodinkoneliikkeeseen, kun mistäpäs sitä muukalainen muuten tietoa saisi. Liikkeestä kerrottiin, että Kolilla on huoltokatko, joka kestää neljään ja saman mahd. huomenna.

        Ilman tätä tietoa olisin kai rynnännyt laskemaan pennoseni ja ostamaan luotolla uutta telkkaria luullessani, että signaalittomuus liittyy siihen yhteen uudistukseen, jossa jo kolmevuotiaat töllöt ovat virattomia jos niistä puuttuu joku Antenna HD tai muu klipsutin."

        Minä en halua elämäläisten neuvoja. Niiden tarkoitus on yksinomaan loukata.

        Siinä ei toden totta, siinä sinun kirjoittamassasi ja itse lainaamassasi ollutkaan "äkkijyrkkää", mutta sitten seuraavassa kommentissasi oli ehkä "huomautan puskasta ampujalle jne..."

        Nyyh, kukaan ei ole testannut linkistäni sitä sanavaraston laajuutta, nyyh

        Kyllä nuo telkkuhommelit selviävät sellaisissa liikkeissä, missä muistetaan vielä sitä luonnollista apua tarjota. Taitaa olla niin, että siellä missä on paljon kilpailua ja ihmisiä, siellä myyyjät eivät aina jaksa kyllä niinsanotusti palvella eli yksinkertaisesti auttaa. Harmi, sillä moni käyttää moiseen tapaan "palvella" uloskävelyä liikkeestä.


      • karhisjoo
        edson kirjoitti:

        Siinä ei toden totta, siinä sinun kirjoittamassasi ja itse lainaamassasi ollutkaan "äkkijyrkkää", mutta sitten seuraavassa kommentissasi oli ehkä "huomautan puskasta ampujalle jne..."

        Nyyh, kukaan ei ole testannut linkistäni sitä sanavaraston laajuutta, nyyh

        Kyllä nuo telkkuhommelit selviävät sellaisissa liikkeissä, missä muistetaan vielä sitä luonnollista apua tarjota. Taitaa olla niin, että siellä missä on paljon kilpailua ja ihmisiä, siellä myyyjät eivät aina jaksa kyllä niinsanotusti palvella eli yksinkertaisesti auttaa. Harmi, sillä moni käyttää moiseen tapaan "palvella" uloskävelyä liikkeestä.

        Katos tyyli jyrkkenee, jos puskasta ammutaan. Ja jos samaisessa puskassa säälittä puukotetaan jokaista sinne eksyvää vierasta.

        Sinä se olet aina toisten puolella.


      • edson
        karhisjoo kirjoitti:

        Katos tyyli jyrkkenee, jos puskasta ammutaan. Ja jos samaisessa puskassa säälittä puukotetaan jokaista sinne eksyvää vierasta.

        Sinä se olet aina toisten puolella.

        "Sinä se olet aina toisten puolella."

        Tota tota, epistä hei.


      • kurjantulos

        Paha päivä pitää purkaa johonkin mutta joo..

        "Nyyh, kukaan ei ole testannut linkistäni sitä sanavaraston laajuutta, nyyh"

        Tein ja tulos oli niin paska että jäin ihmettelemään onko esim. synonyymit sanoille vaihtunut ajan saatossa.


      • hyiwpeliä
        kurjantulos kirjoitti:

        Paha päivä pitää purkaa johonkin mutta joo..

        "Nyyh, kukaan ei ole testannut linkistäni sitä sanavaraston laajuutta, nyyh"

        Tein ja tulos oli niin paska että jäin ihmettelemään onko esim. synonyymit sanoille vaihtunut ajan saatossa.

        "Paha päivä pitää purkaa johonkin"

        Vielä pahempaa on tulla ehdoin tahdoin pilaamaan toisten ketju. On jätkällä pokkaa.


      • lurjustenkurjuus
        hyiwpeliä kirjoitti:

        "Paha päivä pitää purkaa johonkin"

        Vielä pahempaa on tulla ehdoin tahdoin pilaamaan toisten ketju. On jätkällä pokkaa.

        "Pilaamaan" vai, no on akalla pokkaa esittää Mrs. Bukeeta vaimikäpirusenyolikaan.

        Ja toinen kotka säestämään vetämällä muitakin mukaan. Ehkä tuo kotka oli nyt liioittelua sillä sehän on upea birdi.


    • Pyhä-Sylvester

      Nii määki tekisin. Uutta tilalle jos vanha ei toimi. Opin siskoltani että aina kannattaa vaihtaa vanha toimiva uudempaan toimivaan!
      Tosin kaiholla muistelen niitä moni elektroniikan kehityspolvia joita on ehtinyt kokea.
      Se muistaakseni alkoi vieterivetoisesta His Masters Voice savikiekkosoittimesta jolla kierrätettiin kiekko suurella vaihdettavalla rautanaulan tyyppisellä neulalla 78 kierrosta minuutissa.. Ja ah ne putkiradiot. Niissä vasta oli i89hanan lämmin äänin kiinnostavalla säröllä.

      Nythän sen puolen elektroniikka osoittaa jonkin verran palaamisen oireita eli vinyylikiekkoja on tulossa markkinoille ja samalla tietysti oikeita soittimia.

      Kyllä niissä nimittäin on tunnelmaa ihan eri tavalla kuin elektronisesti kopioidussa musiikissa.

      Sen sijaan en pahemmin kaipaa niitä alkuaikojen televisiooneja. Ne oli vähän kuin olisi teinipoika katsellut eläkeläismummoja.

    • karhumummu

      Teinipoika ja eläkeläismummo. Kumpi haisee pahemmalta?

    • edson

      Jahas, täällä tarinoidaan telkkulähetysten tulevista haasteista. Ja siitä, millainen töllö se sitten toimii ... oliko se vuoden 2017 lopulla tai jotain sinne päin.

      Mulle on jäänyt sellainen kuva, että jos telkku ei olisikaan prikulleen just sellanen, niin riittäisi se, että ostaa oikean siis teräväpiirtodigiboksin ja silloin saa kuvaa boksin kautta vanhemmastakin telkusta.

      Olin tuossa vuosi pari sitten huomaavinani mainoksista, että kauppiaat myyvät aika helskutin alhaisilla hinnoilla joitain töllöjä. No niissä saattaa sitten piillä yllätyskin.

      Tää on sitten makuasia. Mä kattelen mieluummin digiboksin kautta kuvaa, sillä se on aavistuksen pehmeämpi se kuvanlaatu. Mun digiboksi on nyt 10 vuoden ikäinen ja ollut jumalattoman kovassa käytössä.

      • kurjalurjus

        "Tää on sitten makuasia. Mä kattelen mieluummin digiboksin kautta kuvaa, sillä se on aavistuksen pehmeämpi se kuvanlaatu."

        Samaa mieltä (jos yleensä katson) mutta nyt tilasin uuden taulun tuon legendaarisen jytky-Sonyn tilalle. On toiminut moitteetta v:sta- 96 lähtien. Ja toimii yhä. Loistava ääni jo silloin verrattuna näihin nykyisiin.
        Sony on tulevakin mutta ei mikään Smart. Telkku on telkku ja tietokone on erikseen.
        Ja luultavasti kytken uudenkin sitten boxin kautta vaikka en aio tallennellakaan mitään.

        No nämä näistä asioista.


      • Ketjulaulu

        Johan se on nähty, ilman kertomatta, että aurinko paistaa: C-Lila kyllä jaksoi sen aina vielä varmistaa kaikille. Missäs se aurinkoinen tyttö-kulta täältä on: Alin matkantekijän seurassako.


      • veljhopea
        Ketjulaulu kirjoitti:

        Johan se on nähty, ilman kertomatta, että aurinko paistaa: C-Lila kyllä jaksoi sen aina vielä varmistaa kaikille. Missäs se aurinkoinen tyttö-kulta täältä on: Alin matkantekijän seurassako.

        "aurinkoinen tyttökulta"

        just. onks hyvät sääret ja?


      • Ketjulaulu

        Kunhan jalat kantavat se on tärkeä. Tuli vähän uutta näköalaa sentään ja kyllä sekin on aika tärkeää?


    • lieksattaren

      http://bot.fi/1ox8

      Tuulella ei ole ystävää eikä minullakaan. Mutta on tämä ranta, jota ajatella pitkän talven ajan.

    • Pyhät-Paikat
      • Inger1

        Kauniimpaa ei päällä maan...tuonne muuttaisin jo minäkin..


    • souturetki
    • edson

      Jahas, vai ei ole tuulella ystävää? No kaikilla on joku kiva ystävä tai ranta, mitä muistella.

      Mulla se on sellanen mielikuva-ranta, missä ei horisontissa näy vastarantaa. Jo purkkari on liikaa siinä näyssä.

      Katselin yhden puhelimen hintaa. Vajaa vuosi sitten reilusti yli 300, nyt alle 200. Ja kuhan alkaa joulumyynnit tai joulun jälkeiset myynnit !!!

    • edson
      • edson

      • karhumummu

    • Totinenmummu

      Ei kotimaista viihdeshowta missä ei aikuiset ihmiset nauraa räkättäis alusta loppuun. Alkaa toi sisäpiirimeininki ärsyttää.

    • Pyhä-Sylvester-Stallione

      Miks katot niitä räkätysohjelmia. Mää en ees kato. Pelkkä alkuvilkasu on tuottanut lähes jokaisesta ohjelmasta tuon tuloksen.
      Siksi katon lähinnä Ramboa, Schwarzeneggerin sci-fi ohjelmia, Steven Seagalin actionia jne. Yhtään kuvaa missä pussaillaan en kat ja käännän korvat aina kiinni kun action ohjelmassa tulee niiden kova-ja keinoäänisten pussauskohtauksien aika. Romantiikka-Hyi-Lapsille.
      Jotain urheilua, kuten raskaan sarjan nyrkkeilyä katsoisin jos sitä näytettäisiin. Golfin kieltäisin täysin pitkästyttävänä ja ympäristörasitteena.

      • Inger1

        Pyhäinpäivän varhais aamua. Ei saisi päivällä nukkua päiväunia jotta ei tälleen sitten herää liian aikaisin aamuhun hymyilevään kylläkin kunnioittavin ja kiitollisin mielin, mutta pehkuihin on vielä pää painettava uudestaan -


      • karhumummu

        En katokaan, mutta ihmettelen, miksi hauskoiksi tarkoitetuissa ohjelmissa ainoa "hauskuus" tuotetaan näyttämällä esittäjien purukalustoa ikeniä myöten. Kyllä me muutenkin uskotaan, että lahtisilla ja kuustosilla on taitava hammaslääkäri.

        Ehkä pitäisikin siirtyä Ison Arskan pariin, hänellä on usein suu viivana, vaikka aidot Hollywood-implantit omistaakin ja niin laadukkaat kuin mihin vain Californian kuvernöörillä on varaa. Syltty Stallonella suupielet ovat luonnollisesti alaspäin eivätkä roolit edes pakota nauramaan yhtä mittaa.

        Golfin kieltäisin ja isojen miesten potkupalloleikit sekä koko NHL:n. Formulasta tykkään.

        Ja kirkkolaulusta. Jota muuten lähden kohta harrastamaan pyhäinpäivän konserttiin.


    • D.W

      Juu, onnea pyhälle sylville etc, joka on ainut pyhä mies täällä, eikä hänkään erityisen pyhä.

      Mutta urheiluista totean että F1 on sitä, kaikki muu on turhaa hapatusta. Paitsi shakki. Televiissio ohjelmista en tiiä mittään, paitti että Hyacintti on hyvä.

      Liikaa hymyilevät ihmiset ovat joko tyhmiä tai muuten vain epäilyttäviä, ei tää maailma nimittäin paljon hymyilytä.

    • edson

      Aamuteevee ja ykkösaamu ... helekutti, jumalanpalvelus näitten tilalla tänä aamuna. Eiks sitä jumalaa ny voisi palvella toiseen aikaan, häh?

      Golf ei oo turhakelaji. Eikä minigolfkaan, mutta beats volley on.Kukahan on keksinyt mtv3 ohjelmien väliajoille kieltä näyttävän Pääskysaaren?

      • D.W

        Eiks se beach volley ole se laji, missä hyväsääriset pimut iskevät rannalla palloa verko yli? Se jos mikä ei ole turhake laji.


      • edson
        D.W kirjoitti:

        Eiks se beach volley ole se laji, missä hyväsääriset pimut iskevät rannalla palloa verko yli? Se jos mikä ei ole turhake laji.

        Okei, siis sitten voitas katsomot täyttää naisilla, jotka katsovat jalkapallo-ottelua. Siis mies miestä vastaan ja molemmissa joukkueissa yksi pelaaja ilman vaihtomiehiä. Ainoa vaatimus, että miehillä on kaunis vartalo ja edes aavistus itse pelistä.

        Kyllä beats volley on lentopallon irvikuva.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Okei, siis sitten voitas katsomot täyttää naisilla, jotka katsovat jalkapallo-ottelua. Siis mies miestä vastaan ja molemmissa joukkueissa yksi pelaaja ilman vaihtomiehiä. Ainoa vaatimus, että miehillä on kaunis vartalo ja edes aavistus itse pelistä.

        Kyllä beats volley on lentopallon irvikuva.

        "Kyllä beats volley on lentopallon irvikuva..." sillä urheilu on vakava asia


      • D.W

        Minä arvostan urheiluna lajeja, joissa oleellisena osana on aivojen käyttö. Siten esim. juuri shakki kilpalajina on urheilua jos mikä. Kyllä pitkä turnaus kysyy myös melkoista fyysistä kestävyttä jotta suoritus pysyy maksimaalisena loppuun asti. Samaa voi sanoa vaikkapa biljardi-peleistä, joissa hienosti yhdistyy strateginen ajattelu käden ja kropan motoriikkaan.

        Mikä sitten viehättää formuloissa? Ehkäpä jokin primitiivinen viehtymys hengenvaaran synnyttämään jännitykseen. Myös äärimmilleen tiettyyn tarkoitusperään kehitetty tekniikka ja sillä kisailu viehättää ainakin minua.


    • edson

      Biljardi, shakki ... en tunne, mutta tietty fiilis on syntynyt kuitenkin. Varmaan älykkäitä lajeja, mutta ei niitä tyhmä voi seurata.

      Jossain lähetyksessä tuli lumilaudalla suoritettua vapaalaskua, jee. Jännitystä siinäkin, melkein kuin hyppyjä tuntemattomaan. Jos jotain nykyajan "miehuuskoetta" kaipaisin, niin bentsihyppy ilman venyviä köysiä. Uusimmissa Bondeissa on paljon uusien lajien siemeniä. Ei ihme, että ihmiskuntana taannumme. Ennen sentään Colosseumit olivat ääriään myöten täynnä väkeä ja jännitystä.

      • D.W

        "Biljardi, shakki ... en tunne, mutta tietty fiilis on syntynyt kuitenkin. Varmaan älykkäitä lajeja, mutta ei niitä tyhmä voi seurata."

        Jep, melkoisen rajoittava tekijä tuo. Mutta onneksi on sitten potkupallo ja lätkä. Jälkimmäinen sisältää vielä nyrkkeilyä ja painiakin. Tosin nyrkkeily liittyy myös potkupalloon, ainakin katsomossa.


    • D.W

      "Ex-kansanedustajat yrittävät tuoda eutanasian eduskuntaan"

      Päivän uutisotsikko.

      • karhumummu

        Mehän tiedämme, että zombit ovat aina kateellisia eläville.


      • D.W

        Havaintojeni mukaan eduskunnassa on monta zombia jo ennestään.


    • St-Sylvikö

      Eduskunnassa on tilastollisesti keskimäärin 200 zombieta, joita ohjailevat "taaleritehtaan" lämmittäjät!

      • D.W

        Lisäksi maksamme heille muodollisen korvauksen, aloitteleva zombi saa 6 407 euroa kuukaudessa.


    • St-Sylvisti

      Olemme ilmeisesti melkoisen samaa mieltä valitsemistamme edustajista. Olemme varmaankin "rasisteja". Mummut mukaan lukien (Kai muistatte Lieksan ja Jojensuun odinilaiset ja skin hedit?)

      • edson

        Minä olen ylpeä valitsemastani edustajasta ja sehän on tietty ... siis ensimmäinen Vihreä, joka pääsi Keski-Suomesta eduskuntaan.


    • karhumummu

      Ei mitään tänne sanottavaa. Olen edelleen hiljaisuuden lumoissa. Kävin mökilläni toteamassa, että siellä on täysin hiljaista. Ei pienintäkään ääntä siellä vaarojen notkossa talven alettua.

      Keväällä metsot ja muut alkavat melskata suolla. Se on OK, toivottavasti minunkin kesäinen oleminen niille on all right.

      • D.W

        "Ei mitään tänne sanottavaa".

        Aika monta sanaa silti.. Mutta jos kehumaan ruvetaan, niin ei täälläkään kuulu kuin kiukaan kihinä kun paiskaan kohta löylyä, sekä olutpullon korkin suhaus kun avaan sen löylyjen jälkeen.


    • St-Hyacint-of-St-Pauli

      Kaikki lienevät juuri tällä hetkellä Hyacinthin lumoissa?

      • D.W

        Hittolainen, nyt pitää siirtää saunaa.


      • edson
        D.W kirjoitti:

        Hittolainen, nyt pitää siirtää saunaa.

        Ei sitä siirtää olis tarvinnu, olis riittäny, että ei laita päälle.

        Mitä eutanasiaan tulee, niin olen kääntänyt kelkkani. No ei tässäkään olis tarvinnu kelkkaa kääntää, olis riittäny, että muutin vain mielipiteeni.


      • D.W

        Ja mikäs se kelkan suunta olikaan...Minä kyllä ilman muuta kannatan eutanasiaa. Jotain ongelmia on tietysti siinä millä pelisäännöillä asiassa toimitaan.

        Mutta nyt se on mentävä taas vesiliikunnan pariin.


      • Inger1

        Onnea!


      • Ketjulaulu
        D.W kirjoitti:

        Ja mikäs se kelkan suunta olikaan...Minä kyllä ilman muuta kannatan eutanasiaa. Jotain ongelmia on tietysti siinä millä pelisäännöillä asiassa toimitaan.

        Mutta nyt se on mentävä taas vesiliikunnan pariin.

        Jatkan " onnittelua ", nimittäin oletan, että eutanasiassa on se vika, että ei jätä tekijäänsä vapaaksi syyllisyydestä tämän oman loppuelämän aikana. Riipu siinä sitten itse löysässä hirressä elämäsi, kun moiseen " tappoon " ryhdyit. Tällä nykyisellä menolla yhteiskunta alkaisi saada rakentaa omaisille ja sairastuneiden läheisille erityis hoitoyksiköitä, missä voisivat yhdessä yrittää kantaa kuormaa kun elämän ja kuoleman kamppailussa on nykyisin niin paljon " kantamista " ja ammatillista selittämätöntä selitystä. - " Yhteehen yhteehen. Pääsemmekö vielä kerran. Tuolla puolen Jordan virran, joss on elo iäinen "


      • D.W

        Eutanasiassahan on kyse siitä, että lääketieteellisen avun tavoittamattomissa oleva, mutta muuten oikeustoimikelpoinen potilas itse päättää omasta kuolemastaan. Tällöin hänelle annetaan vain apua itsemurhan toteuttamiseen, jota hän ei omatoimisesti kykene tekemään. Tässä minä en näe mitään ongelmaa.

        Onglema tulee silloin, jos potilas ei itse kykene päätöstä tekemään, mutta inhimillisesti ajatellen voitaisiin pitää armeliaampana elämän päättämistä. Tällöin jonkun muun pitää se päätös tehdä. Mutta kenen, ja mitkä olisivat ne päätöksen perusteet, jotka olisivat ainakin suuren enemmistön mielestä oikeat.


      • kurjalurjus
        D.W kirjoitti:

        Eutanasiassahan on kyse siitä, että lääketieteellisen avun tavoittamattomissa oleva, mutta muuten oikeustoimikelpoinen potilas itse päättää omasta kuolemastaan. Tällöin hänelle annetaan vain apua itsemurhan toteuttamiseen, jota hän ei omatoimisesti kykene tekemään. Tässä minä en näe mitään ongelmaa.

        Onglema tulee silloin, jos potilas ei itse kykene päätöstä tekemään, mutta inhimillisesti ajatellen voitaisiin pitää armeliaampana elämän päättämistä. Tällöin jonkun muun pitää se päätös tehdä. Mutta kenen, ja mitkä olisivat ne päätöksen perusteet, jotka olisivat ainakin suuren enemmistön mielestä oikeat.

        "Onglema tulee silloin, jos potilas ei itse kykene päätöstä tekemään, mutta inhimillisesti ajatellen voitaisiin pitää armeliaampana elämän päättämistä. "

        Mikä ongelma tuossa tulee? Teet nyt sen päätöksen jo itse ja kirjaat hoitotahtoosi kun olet oikeustoimikelpoinen ja pystyt päättämään. Toimitat tahtosi kirjaamalla sen Kanta. fi:n arkistoon, ja lisäksi tulostat ja viet sen omaan hoitoyksikköösi tiedoksi.( varmuudeksi). Ja ilmoitat vielä omaisille tälläisen olemassa olosta.


      • D.W

        Kaikilla tuollaista hoitotahtoa tuskin on tehtynä, aika harvalla jopa.
        Tulevaisuudessa toivottavasti kaikilla.


      • lyhytkurjuus
        D.W kirjoitti:

        Kaikilla tuollaista hoitotahtoa tuskin on tehtynä, aika harvalla jopa.
        Tulevaisuudessa toivottavasti kaikilla.

        Hyvä olisi jo nyt sillä päivittäin joutuvat jo lääkärit tekemään DNR-päätöksiä.
        Minulla on kyllä tehty joten tarvittaessa heidän on helpompi tehdä päätös olla siirtämättä hengenlähtöäni tehokeinoin lyhyeksi ajaksi.


      • D.W

        Sehän on aika hämmästyttävää miten tehokkaasti jopa aivokuolleiden elitoimintoja voidaan pitää yllä. Niinhän ei kai nykyään tehdä.

        Vaikka toisaalta epäilen vahvasti että heitä käytetetään mm. viranhaltioina korkeissa poliittisissa viroissa. Myös ministeritasolla muutamia.


      • lurjuksenkurjuus
        D.W kirjoitti:

        Sehän on aika hämmästyttävää miten tehokkaasti jopa aivokuolleiden elitoimintoja voidaan pitää yllä. Niinhän ei kai nykyään tehdä.

        Vaikka toisaalta epäilen vahvasti että heitä käytetetään mm. viranhaltioina korkeissa poliittisissa viroissa. Myös ministeritasolla muutamia.

        Juu, niin voidaan ja isosti epäilen että ainakin Hgin valtuustossa löytyy monta jotka pitäisi "pakottaa" testiin toimintojen toteamiseksi. Ja kyllä varmasti ihan ylempänäkin.

        Palaan kuitenkin tuohon että jokainen joka on tuon hoitotahtonsa tehnyt, ei siirrä kohtuutonta päätöksentekoa omaisilleen.


      • D.W

        Niin, ja voidaan myös esittää kysymys, että onko juuri lähiomainen se oikea taho tekemään moista äärettömän raskasta päätöstä. En kyllä suoralta kädeltä osaa sanoa kuka sen päätöksen sitten tekisi.
        Hoitotestamentti poistaa ongelman, mutta kuinka yleistä sen tekeminen sitten on. Meistä kumpikaan ei ole sellaista tehnyt. Rehellisesti sanoen en ole juuri tullut ajatelleeksi koko asiaa.


      • lyhytkurjuus
        D.W kirjoitti:

        Niin, ja voidaan myös esittää kysymys, että onko juuri lähiomainen se oikea taho tekemään moista äärettömän raskasta päätöstä. En kyllä suoralta kädeltä osaa sanoa kuka sen päätöksen sitten tekisi.
        Hoitotestamentti poistaa ongelman, mutta kuinka yleistä sen tekeminen sitten on. Meistä kumpikaan ei ole sellaista tehnyt. Rehellisesti sanoen en ole juuri tullut ajatelleeksi koko asiaa.

        Tarkoitus onkin että oman tahdon ilmaisulla helpotetaan niin omaisia kuin hoitavaa asiantuntija-lääkäriryhmää tekemään päätös. Ei pelkästään tietysti voi olla yksin omaisten tahto joka päättää "kärsimysten" pitkittämisestä tai niiden lopettamisesta.
        Eikä sitä myöskään tee yksittäinen lääkäri vaan ryhmä jossa katsotaan koko tilanne jatkoa ajatellen omaisten kanssa.


    • edson

      Kelkan suuntana oli erittäin varauksellinen, suorastaan kielteinen, siis eutanasian hyväksymiseen. Nyt se on vaan varauksellinen ja kielteisyys hävinnyt.

      • Inger1

        Minusta kysymyksessä on muoti-ilmiö, sodanjulistus lääketieteellistä kehon parantamista kohtaan. Eli lähdetään jossain tietyssä vaiheessa hengen avulla päättämään mitä enää ruumiilla tehdään, kun se vaan riippuu hengestä, eikä osaa itse irrota " ajoissa " Kysymys on vallan käytöstä. Mutta koska toisaalta lääketiede kuumeisesti koko ajan tahtoo löytää sairauksille omalla viisaudella uusia tepsiviä hoitomuotoja ja lääkkeitä. Ollaan todella tienhaarassa, kehittääkö vaiko ei. Tutkiako vaiko ei. Hoitaako vaiko ei. Ihmettelen miten lyhytnäköistä elämän ja terveyden ylläpito tieteen ja inhimillisyyden välillä on. Kannattaa ei kannata jne..


      • D.W

        Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, mutta eutanasiassa on omasta mielestäni kyse armosta. Siis "armosta" siten kuin pakana sen ymmärtää. Armokuolema on sitä, että päästetään kuolevasta irti, jotta potilas vapautuu kärsimyksistään. Omainen, joka ei halua päästää irti, ei välttämättä pysty ajattelemaan potilaan parasta, vaan pelkää omaa menettämisen tuskaansa.


      • eimuotikurjuutta
        D.W kirjoitti:

        Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, mutta eutanasiassa on omasta mielestäni kyse armosta. Siis "armosta" siten kuin pakana sen ymmärtää. Armokuolema on sitä, että päästetään kuolevasta irti, jotta potilas vapautuu kärsimyksistään. Omainen, joka ei halua päästää irti, ei välttämättä pysty ajattelemaan potilaan parasta, vaan pelkää omaa menettämisen tuskaansa.

        Juuri noin ja ei tuossa ole mitään ristiriitaa lääketieteellisen tai hoitojen kehityksen suhteen. Kysymys on pelkästään siitä ettei ihmisen kärsimyksiä pitkitetä turhaan.
        Eikä noita päätöksiä tehtaisikään ennenkuin on varmaa ettei esim. koomapotilas pysty tervehtymään, tai muussa sairaudessa ihminen on jo terminaalivaiheessa hoitojen suhteen. Eli mitään toivoa ns. paranemisesta ei ole enää, ainoastaan muutaman viikon, kuukauden pitkittämisestä.

        Moni omainen ei vaan pysty hyväksymään luopumista ja ei käsitä että myös ihmisen "kiduttaminen" on vastoin kaikkea inhimillisyyttä.


      • Inger1
        D.W kirjoitti:

        Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, mutta eutanasiassa on omasta mielestäni kyse armosta. Siis "armosta" siten kuin pakana sen ymmärtää. Armokuolema on sitä, että päästetään kuolevasta irti, jotta potilas vapautuu kärsimyksistään. Omainen, joka ei halua päästää irti, ei välttämättä pysty ajattelemaan potilaan parasta, vaan pelkää omaa menettämisen tuskaansa.

        Sattuipa jännästi, omassa kirjoituksessani FB.ssa eilen juuri päätin yhden kirjoitukseni sanaan: armo.. Samoilla vesillä siis soudamme -" Hahta haurasta, min ympäri myrskyt pauhaa. Vaan emme kai löydä rauhaa,"


    • St-autoasi

      Mitäs täällä autonasiasta horistaa. Alkaa mullakin olla auto jo sen ikäinen että sille pitäis suositella pohjoiskorealaista eläkeläisten ja eläkkeiden hoitotapaa eli itsemurhaa mikä on Pohjis Korean virallinen autonasian muoto.
      Täällä se on vienti Tattarisuolle missä saa virallisen todistuksen autostasiastastastas

      • D.W

        Joo, määkin luin tuosta P-Korelaisesta eläkemallista, missä eläkeläisten vapaaehtoinen itsemurha on sankariteko. Valtio mielellään tietysti avustaa.

        Mutta luullakseni ainakin fransmannien autoille toíminnallinen autonasia tulee heti takuuajan jälkeen luonnostaan..


    • St-autocar-ilman-ei

      Tuo saattaapi suuntaa-antavasti paikkansakin pitää, mutta se vähäkin aika oli paljon mukavampaa kuin jossain riisipussissa tai bierpurkissa pidempään matkailu. No 70 luvun ja sitä aikaisemmat 8 pyttyiset jenkkiautot sentään yltää nautinnossa valkosipulietanoiden tasalle

      • D.w

        Mulla on ollut autoja kaikista ilmansuunnista. Mieleenpainuvampia oli kusiais-Fiat. Kaskenmäkeä alas lasketellessa jarrutehot olivat sitä luokkaa, että piti koko painollani seistä jarrupolkimella samalla ratista tukea ottaen. Tämän seurauksena jäi ratti käteen, ja meikäläisestä tuli melkein ambfibio autoilija aurajoessa.


      • Inger1

        Nyt tuli mieleen pitkästä muistista muuan tapahtuma katsastusasemalla, kun katsastaja polkaisi jalalla appiukon vanhasta Kupla-W:stä jarrupolkimen pohjanmaan kautta läpi maahan asti. - Sain kyllä kyydityksen kotiin ja tulevat ruostesuojaukset vissiin enemmän vaan katsastajan piikkiin.


    • edson

      "Mulla on ollut autoja kaikista ilmansuunnista. "

      No melkein niinku mulla, paitti pohjoisen suunnasta ... eiku kerran oli nelivetovaljakko.

      Mutta kaiken kaikkiaan, voiko tylsempää olla kuin autolla ajaminen. Kysyn vaan.

      • karhumummu

        Aika tylsää on myös olla autoton. Varsinkin jos seudulla on hyvin vähän julkista liikennettä. No, kävellen säästää rahaa. Mutta toisaalta elämänpiiri kutistuu.

        Olenkin tyypiltäni "toisaalta-toisaalta" -ihminen. En osaisi ottaa kantaa USA:n presidenttiehdokkaisiin, koska näen molemmissa sekä hyvää että huonoa.

        En lähtisi myöskään ratkaisemaan suuria eettisiä kysymyksiä, joista esimerkkinä lyhyeen lopahtanut eutanasiakeskustelu.

        Siispä: lähtiskö kaupoille vai ei. Pakkasta on 9 astetta. Se on paljon mutta samalla varsin vähän verrattuna siihen mitä on tulossa. Toinen sukka jalassa jatkan harkitsemista. Onneksi olen kaikesta vastuussa vain itselleni. Tai en sittenkään. Toinenkin sukka sujahtaa nopeasti jalkaan, kun koiran päivälenkitys lähenee.


    • edson

      "Aika tylsää on myös olla autoton"

      Totta, mutta auton pito on niiiiin ... ainakin halvemmaksi tulisi käyttää täälläkin kerran viikossa kulkevaa asiointitaksia. Tosin, en tiedä toimiiko enää. Minulla se on niin pitkästä tottumisesta kysymys tuo auton pito. Minä en kuitenkaan saa mitään elämyksiä itse autolla ajosta. Toista on kyllä tämä nelipyöräkoti ja sen antama mahdollisuus heittäytyä pitkälleen.

      Trumpissa näen ... en sano. Mutta se riittää.

      Tsekkasin 2004:stä lähtien lämpötilat. Selvästi kylmin marraskuun alku täällä meillä.

      Vastuu toisesta antaa ... toisaalta ...

      • karhumummu

        Vastuu toisesta antaa enemmän kuin ottaa, sitä mieltä lienee jokainen aikuinen kypsä ihminen. Toisaalta aina ei kykene kantamaan vastuuta. Kuulin tuttavapiirin pariskunnasta, että kun mies sairastui parantumattomaan syöpään, vaimo putosi syvään masennukseen. Roolit kääntyivät toisin päin, sairas joutuikin hoivaamaan "tervettä" puolisoaan. Ehkä niin oli tarkoitettukin, näin kuolemaantuomittu sai ottaa vastaan vielä yhden arvokkaan tehtävän.


    • edson

      "aikuinen kypsä ihminen"

      Takerruin taas sanoihin. Vastuu on niin laaja ja vaikea juttu, vaikkakin turha ehkä tehdä siitä sen laajempaa tai vaikeampaa. Täähän lähti vastuusta koiraa kohtaan ja ehkä laajenee parisuhde-naapuri jne. vastuuksi.

      Voiko aikuinen kypsä ihminen muuttaa vaikka hornan tuuttiin, unohtaa kaikki parisuhteet, sukulaiset, ystävät ja alkaa ... kohta nimittäin on sellainen vastuu harteilla, että nythän ei sitten toimi mikään yhteiskunnassa, muut tekee ja toinen vain pakoilee vastuutaan jne.

      Tää meni varmaan harhapoluille, mutta epäilen aikuista kypsää ihmistä olevan olemassakaan ja että ihmiselläkö olisi vastuuta(-ko?).

      • karhumummu

        Parisuhteista en tiedä, niissä vastuut ovat neuvottelukysymyksiä, mutta koirasta on otettava yksin vastuu jos sen on hankkinut.

        Et kai sinä perhettäsi kokonaan hylkää, jos lähdet vaikka vuoden kestävälle reissulle. Käyhän moni "aikuinen kypsä ihminen" töissäkin toisessa maassa. Moni jää maailmalle pitkiksi, epämääräisiksi ajoiksi opiskelujen takia. Miksi eläkeläisen pitäisi kököttää siinä uunin nurkassa loppuikänsä? Minäkin riuhtaisin ja muutin pois suvun ja ystävien läheltä ja olen sinua paljon vanhempi;)

        Tietenkään se vastuunsa kantava kypsä ei lähde suinpäin, vaan järkkää kotiin jäävien olot sellaisiksi etteivät nämä joudu suuriin vaikeuksiin hänen poissa ollessaan. Ettet häippäse kesken perunankylvön tai jotain.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Parisuhteista en tiedä, niissä vastuut ovat neuvottelukysymyksiä, mutta koirasta on otettava yksin vastuu jos sen on hankkinut.

        Et kai sinä perhettäsi kokonaan hylkää, jos lähdet vaikka vuoden kestävälle reissulle. Käyhän moni "aikuinen kypsä ihminen" töissäkin toisessa maassa. Moni jää maailmalle pitkiksi, epämääräisiksi ajoiksi opiskelujen takia. Miksi eläkeläisen pitäisi kököttää siinä uunin nurkassa loppuikänsä? Minäkin riuhtaisin ja muutin pois suvun ja ystävien läheltä ja olen sinua paljon vanhempi;)

        Tietenkään se vastuunsa kantava kypsä ei lähde suinpäin, vaan järkkää kotiin jäävien olot sellaisiksi etteivät nämä joudu suuriin vaikeuksiin hänen poissa ollessaan. Ettet häippäse kesken perunankylvön tai jotain.

        Oikeastaan en tiedä, mitä ajattelin. En itseäni ainakaan, vaan ihan muuten vaan vastuuta mietiskelin.

        Perunankylvöön olen juurtunut, vaikka joskus saatan sanoa vaon toisessa päässä, että helevetti sentään. No nyt ei tartte, pelto jo osin lumen peitossa, nyt voi ihmetellä joulun tuloa taaaaaas. Tuolla keittiössä väännetään kova vastuun paino hartioilla kankaista joulukalenteria. Koko joulun olen ulkoistanut monelle eri taholle enkä tunne hiventäkään vastuuta siitä, että näin olen tehnyt. Näin kerran unta, että olisimme jossain muualla kuin kotona, edes joku joulu.

        Eläin ja vastuu. Niinpä


      • karhumummu

        Joulusta joo. Pitkästä aikaa saatan minäkin viettää jouluntapaista, kun jouluseuraakin löytyy. Mutta ei mitään mainoskuvaelmaa pitkästä pöydästä täynnä herkkuja ja onnellisia sukulaisia. Erämaan joulu nuotioineen ja päälle putoavine tähtineen voisi olla mahdollinen, riippuen täysin lumitilanteesta.

        Kankaista joulukalenteria voiskin olla kiva väsätä, ei se tuntuisi edes velvollisuudelta tai vastuulta.


    • murtunut

      Kumma kun kolmelta herääminen on aikaistunut yhdeltä heräämiseksi. No voinpa jatkaa tovin yhtä jännää kirjaa, jonka olin lainaavani nimellä Murtuneet mielet ja käsittelevän rintamalla olleiden jermujen sotatraumoja, mutta olikin Murtumispiste ja käsittelee ihan toisenlaista veljeskuntaa. Eihän tämä valvominen vaarallista ole, nukun sitten pitkin päivää. Äitini aina tuskaili huonounisuuttaan, mutta häntä valvottivatkin kivut, minua kai kai juuri ne pitkät päiväunet. Noidankierre.

      Pakkasta näyttää olevan 10,4.

      • edson

        Huomenna ylös, satoi tai paistoi 05:00 ja tikut luomien väliin, jotta jaksaa 09:30 saakka.

        Herään joka yö noin 04:00 ja sitten jokin taltiointi päälle. Tänä aamuna jaksoin 04:30 eli taas jäi loppuratkaisut näkemäti

        95 % todennäköisyydellä ensi kesänä/keväänä kohti Stuttgartia


      • Ketjulaulu

        No keneltä tässä ketjussa ja kenelle: Kellot soivat? Enää ei kannata laittaa pirisemään omaa kelloa. Se on liian myöhäistä alkaa taistella tulosta vastaan, vaan paras tyytyä mitä tuleman pitää - isossa maailmallisessa ja ainakin omasta mielestään myös taivaallisessa Yhdysvalloissa.


    • karhumummu

      Kas vaan, pakkanen lauhtunut, enää 6,2, tuuli tuntui kyllä aika vinkeältä. Mitenkähän niissä pressanvaaleissa on käynyt? Säästän jännitystä vielä aamuteen ajan. En ollut kummankaan puolella, joten suurta tunnemyrskyä en koe, kävi miten päin tahansa. On niin kaukaisia nuo suurvaltojen asiat. Sijaitsipa heitin taistelukenttänsä tuhannen mailin päässä tai tuossa naapurissa.

    • edson

      Ei voi olla totta, ei ei

      En minäkään missään tunnemyrskyssä, mutta että Jenkkilä sai ääliön, rasistin, populistin pressaksi. Ainoa, mitä tästä voisin ajatella, jospa hän osoittautuu sittenkin ... vuodet näyttävät. Hirveetä toiveajatteluahan se

      • edson

        Kuka valtion päämieheksi pyrkivä voi pilkata toisen ehdokkaan sairastumista? Se kertoo kaiken miehestä ihan kaiken.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Kuka valtion päämieheksi pyrkivä voi pilkata toisen ehdokkaan sairastumista? Se kertoo kaiken miehestä ihan kaiken.

        Minusta lähinnä koomista, kun seiskakymppinen "pilkkaa" toisen seiskakymppisen sairastumista. Ja vielä niin tavalliseen ja parantuvaan tautiin kuin keuhkokuume.

        Olihan koko kampanja naurettavaa sättimistä vähän puolin ja toisin. Ja varsinkin toisin.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Minusta lähinnä koomista, kun seiskakymppinen "pilkkaa" toisen seiskakymppisen sairastumista. Ja vielä niin tavalliseen ja parantuvaan tautiin kuin keuhkokuume.

        Olihan koko kampanja naurettavaa sättimistä vähän puolin ja toisin. Ja varsinkin toisin.

        Huonot olivat ainakin ne vaalitenttivetäjätkin. Antoivat mitättömämpien asioiden velloa ottivat vetäjät niitä itsekin esiin ja eivät vaatineet kunnolla asioiden täyttää tenttiväittelyä. Katsoin ne kaikki ja Trump on ilmiö, mikä näyttää toimivan : päin naamaa valehteleminen siis. Todisti minulle ainakin sen, että isoissa kaupungeissa sentään on jotain toivoa. Ja myös sen, että amerikkalainen konservatismi on sairaus.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Minusta lähinnä koomista, kun seiskakymppinen "pilkkaa" toisen seiskakymppisen sairastumista. Ja vielä niin tavalliseen ja parantuvaan tautiin kuin keuhkokuume.

        Olihan koko kampanja naurettavaa sättimistä vähän puolin ja toisin. Ja varsinkin toisin.

        "Minusta lähinnä koomista, kun seiskakymppinen "pilkkaa" toisen seiskakymppisen sairastumista."

        Minusta siinä oli koomisuus kaukana. En kyllä aivan hetkessä pysty ajattelemaan, että kukaan noin ala-arvoiseen käytökseen kykenisi ja vielä pressaehdokas. Minun mielestäni jopa anteeksiantamaton teko ja ilvehtijä kait on osoittanut samanlaisia otteita kehitysvammaisia kohtaankin.


    • karhumummu

      Olipa "hellunen" puoli Donaldista hänen avajaispuheessaan. Kyllä siitä hyvä tulee... Toivotaan ainakin.

    • Huussinever

      Donald on perusteellisen paha ihminen ja tahtoo pahoja asioita pahoin menetelmin. Hän ei ihmisille mitään hyvää tuo eikä halua tuoda vaan aikoo riehua punahehkuisen hiilihangon kanssa niin kauan kun annetaan!
      Hän tosin yrittää luoda puolestaan Trump dynastian. Saatte kaiken muun pahan lisäksi nähdä myös ennen näkemätöntä nepotismiä.
      Muistakaapa nämä sanani jatkossa. Ne olivat kuin Nostradamuksen kirjata absoluuttiset t6otuudet tulevaisuudesta

      • Ketjulaulu

        Hyvällä ihmisellä ei maailma tee mitään. Mitä pahempi, sen parempi. Sinulla voi olla vielä toivoa päästä samaan joukkoon. Kauniita unia.


      • karhumummu

        Annapa minulle konkretiaa Trumpin pahoista teoista. Sellaiseksi en laske naissankarin normaalia uhoa valloituksistaan enkä erittäin symboliselta tuntuvaa Meksikon muurilla uhkaamista.

        Outoa ottaa kirjaimellisesti kiivasta vaalitaistelua käyvän ehdokkaan hurjimmatkin puheet. Tulevan nepotismin päättelit varmaan Trumpin rinnalla olevasta näyttävästä sukulaisrivistä?

        Huomautan että en ollut vaaleissa kummankaan puolella. Kummankin maailmankuva on minulle, suomalaiselle pieneläkeläiselle, melko vieras.

        Antakaa nyt kermaperseet uudelle presidentille tilaisuus.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Annapa minulle konkretiaa Trumpin pahoista teoista. Sellaiseksi en laske naissankarin normaalia uhoa valloituksistaan enkä erittäin symboliselta tuntuvaa Meksikon muurilla uhkaamista.

        Outoa ottaa kirjaimellisesti kiivasta vaalitaistelua käyvän ehdokkaan hurjimmatkin puheet. Tulevan nepotismin päättelit varmaan Trumpin rinnalla olevasta näyttävästä sukulaisrivistä?

        Huomautan että en ollut vaaleissa kummankaan puolella. Kummankin maailmankuva on minulle, suomalaiselle pieneläkeläiselle, melko vieras.

        Antakaa nyt kermaperseet uudelle presidentille tilaisuus.

        "erittäin symboliselta tuntuvaa Meksikon muurilla uhkaamista."

        Sanat ovat tekoja ja ne on otettava kirjaimellisesti, koska sanat muodostuvat kirjaimista. Entä uhkaus siitä, että ajaa 11 miljoonaa laitonta siirtolaista takaisin ties mihkä. Siis jopa Jenkkilässä syntyneet. No punaniskat kymppiluokkalaiset amerikkalaisethan tykkäävät tuollaisesta puheesta ja myös ovat valmiit osoittamaan edelleen naisille kaapin paikan, joten ei ihme, että Iso Pelle sai voitton.

        Uhkaus muuttaa tavalla tai toisella jo ratifioitua ilmastosopimusta?

        Onneks toi Tumppipösilö ei kaikkea voi itse tehdä. Se on ainut lohtu koko Pellessä ja sen toimissa.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        "erittäin symboliselta tuntuvaa Meksikon muurilla uhkaamista."

        Sanat ovat tekoja ja ne on otettava kirjaimellisesti, koska sanat muodostuvat kirjaimista. Entä uhkaus siitä, että ajaa 11 miljoonaa laitonta siirtolaista takaisin ties mihkä. Siis jopa Jenkkilässä syntyneet. No punaniskat kymppiluokkalaiset amerikkalaisethan tykkäävät tuollaisesta puheesta ja myös ovat valmiit osoittamaan edelleen naisille kaapin paikan, joten ei ihme, että Iso Pelle sai voitton.

        Uhkaus muuttaa tavalla tai toisella jo ratifioitua ilmastosopimusta?

        Onneks toi Tumppipösilö ei kaikkea voi itse tehdä. Se on ainut lohtu koko Pellessä ja sen toimissa.

        "Punaniskat kymppiluokkalaiset amerikkalaiset"

        Entäs jos joku suomalaisissa eliittipiireissä pitää sinuakin punaniskana? Ja minua, koska asumme in the middle of nowhere.

        Kävinpä apteekissa mittauttamassa verensokerini. Paikalla oli diabeteshoitajia. Kerroin olevani uusi paikkakunnalla ja kysyin, onko täällä mahdollista päästä lääkäriin ja verikokeisiin kerran vuodessa, kuten entisessä asuinpaikassani. Diabeteshoitaja vastasi, että ei välttämättä, ellet sairasta sepelvaltimotautia.

        Mietin, mihinkähän turvaverkkojen silmään minäkin punaniska olen pudonnut.


      • Ketjulaulu

        Hyvää päivää karhut ja muut mummiliinit Kivasta kirjoituksestasi heti virkistyin kun tunnen olevani etulyönti asemassa terveys vuositarkastuksiin nähden - juurikin sinun kanssa. Vau. Mulle kun oma lääkäri sanoi taannoin, että sitten vuoden päästä..Nyt tiedän, että on annettava arvo sillekin asialle, mitä sairastaa ja mitä sitte ei :)


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        "Punaniskat kymppiluokkalaiset amerikkalaiset"

        Entäs jos joku suomalaisissa eliittipiireissä pitää sinuakin punaniskana? Ja minua, koska asumme in the middle of nowhere.

        Kävinpä apteekissa mittauttamassa verensokerini. Paikalla oli diabeteshoitajia. Kerroin olevani uusi paikkakunnalla ja kysyin, onko täällä mahdollista päästä lääkäriin ja verikokeisiin kerran vuodessa, kuten entisessä asuinpaikassani. Diabeteshoitaja vastasi, että ei välttämättä, ellet sairasta sepelvaltimotautia.

        Mietin, mihinkähän turvaverkkojen silmään minäkin punaniska olen pudonnut.

        "Entäs jos joku suomalaisissa eliittipiireissä pitää sinuakin punaniskana? "

        Ei todennäköistä, sillä kuulun Vihreään puolueeseen. Ja meittin kylällä kyllä tuun toimeen hyvinkin, sillä turistit ja ne munaniskat eivät edes tule samalle puolen jalkakäytävää. Tuntevat jo. Osa ainakin.

        Eliitti on minulle vähän mysteeri käsitteenä.

        Jos vaan teidän paikkakunalle tulee yksityinen lääkäriasema, mene sinne. Ehkä teidän asukasmääränne riittää yksityisen lääkärin tulotarpeisiin. Jos tämä ns. sote ei ala pelata, sillä luvattu on, että paremmin lääkäriin tulee pääsemään, niin silloin on otettava omia kikkoja käyttöön. Uskon, että tulette olemaan kuitenkin paremmin varustetut lääkäripalveluilla kuin me, missä väkiluku on kohta 2000 vakkariasukasta.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        "Punaniskat kymppiluokkalaiset amerikkalaiset"

        Entäs jos joku suomalaisissa eliittipiireissä pitää sinuakin punaniskana? Ja minua, koska asumme in the middle of nowhere.

        Kävinpä apteekissa mittauttamassa verensokerini. Paikalla oli diabeteshoitajia. Kerroin olevani uusi paikkakunnalla ja kysyin, onko täällä mahdollista päästä lääkäriin ja verikokeisiin kerran vuodessa, kuten entisessä asuinpaikassani. Diabeteshoitaja vastasi, että ei välttämättä, ellet sairasta sepelvaltimotautia.

        Mietin, mihinkähän turvaverkkojen silmään minäkin punaniska olen pudonnut.

        Ehkä olen tuonut turhaakin tekstiä tänne, vaikka sainkin shokin tuosta Trumpista. Nimittäin tuota noin, se sinun järvesi odottaa sinua (ja tytärtäsi) ensi kesänä vaikkapa luontoelämyksin. Siellä unohtuu paljon turhaa, nämä minun punaniskajututkin.

        Saatan jatkaa kuitenkin täälläkin edelleen purkauksiani, sillä nyt on sellainen vaihe, missä monet suomalaiset päättäjät koettavat alkaa selittää, että vaalipuheet ovat vaalipuheita ja toiminta sitten ratkaisee. Tuota nimittäinen kyllä en hyväksy, siis tuollaista asennetta. Sehän menee sitten aivan mahdottomaksi populismiksi, ja täysin hallitsemattomaksi valehteluksi ne vaalien puheet. Joku sanoo, että niinhän ne nytkin ovat. Niin ovat ja siellähän nyt istuu hallitus, joista jokainen lupasi, ettei koulutuksesta leikata. Soini lupasi, ettei 1000 ekun palkasta tule senttiäkään ottaa pois jne. Ja nyt ne lupaavat soten olevan valinnanvapauksineen pelkkää mannaa. Katsotaan, sano tohtori.

        Jos vain kykenen, niin eivät Vihreätkään jää vaille kirjallisia ihmettelyjäni, samoin sdp, joka kait on se puolue, johon edelleen luotetaan oppositiosta eniten. Kuitenkin he puhuivat, että heidän varjobudjettinsa tarkoittaa sitä, että 95 % kansasta saa heidän keinoillaan lisää tuloja. Ja sehän jo todistettiin vain puheeksi. Tulopuolen alapäälle tippuisi vain muutama roponen. Tässä voi olla kyllä minulle tarkistuksen paikka, kuhan ehin. Ja muutamissa muissakin varjobudjettien kohdissa.


    • Trumpiton

      "Kermaperseet"

      Tyyli on ainakin aitoa Trumpia!

      • Trumpikas

        Siinäkin yksi herkkähipiäinen "ämmä".


      • Inger1

        Vuosi 90-91 oli globaalisti bushimainen eli nykyisin kopiona clinttomainen: vihamielisenä Irakissa että idässä. Siksi uudet tuulet ovat oikein terveen tuntuiset myös tänne Euroopan perukoille asti tulleina.


      • edson
        Inger1 kirjoitti:

        Vuosi 90-91 oli globaalisti bushimainen eli nykyisin kopiona clinttomainen: vihamielisenä Irakissa että idässä. Siksi uudet tuulet ovat oikein terveen tuntuiset myös tänne Euroopan perukoille asti tulleina.

        "vihamielisenä Irakissa että idässä"

        Vaalikeskusteluissa ei Trumpin valhe (ettei muka kannattanut Irakin sotaa), siis sekään, merkinnyt mitään.

        "Uudet tuulet" huh huh. Jos populismi on uusia tuulia, niin siitä vaan, ole hyvä.


      • edson

        Trumpiton, voit siellä elämässäsi verrata Trumpin sanomisia ja täällä kirjoitettuja sanoja.


      • edson
        Trumpikas kirjoitti:

        Siinäkin yksi herkkähipiäinen "ämmä".

        Poika poika ...


    • edson

      "Antakaa nyt kermaperseet uudelle presidentille tilaisuus."

      Niin kauan kuin populismi kukkii, en hautaa sotakirvestäni, ugh.

    • edson

      "Tulevan nepotismin päättelit varmaan Trumpin rinnalla olevasta näyttävästä sukulaisrivistä?"

      Oikeastaan hyvä, kun joku mainitsi sanan nepotismi. Odotan yksilökohtaista selvitystä esim. Kekkosen nepotismistä. Ja muidenkin korkeassa virassa olleiden. Ympäri maailman. Kaikkien vaikuttajien ja yrittäjien kaulailut afrikkalaisten päättäjien kanssa, samoin kiinalaisen ja intialaisen ja etelä-amerikkaisen kanssa tehdyt suhmuroinnit. Myös päättäjien osakesalkut auki, kaikki sidonnaisuudet ja muut sijoitukset, kuten Sipilän vakuutuskuoret.

      Ei liity asiaan, mutta melkein tukehduin nauruun, kun vaatetehdas Reiman joku johtavassa asemassa oleva nainen totesi. Kiina on loistava sijoituskohde lasten vaatteille. Eli bisnes edellä, vaikka maapallo hukkuisi ihmisiin. Luottakaamme suuryrityksiin ja oikeistoon, ni kyl se siitä

    • Nurmeksenhiippari

      Trumpin pahoista aikeista ja ajatuksista on vaikea poimia yhtä esimerkkiä, kun niitä kuuli kuukausikaupalla kymmeniä jokaisessa Trumpin puhetilaisuudessa.

      Sanotaan nyt vaikka kivihiilen palauttaminen ja kaikkien eriväristen ja kielisten ihmisten poistaminen yankkilästä.

      Mies esitti niin suuren valikoiman lupauksia joita ei edes teoriassa ole mahdollista toteuttaa, että siihen ei ole kyennyt pirukaan.

      Olen varma, että jos Trumpilta poistettaisiin kengät ja housut niin alta paljastuisivat sorkat ja häntä kädessä heiluvan hiilihangon lisäksi.

      Sillä hiilihangolla se hakkaisi jokaista jolla olisi Trumpista poikkeava ajatus.

      • Inger1

        Nyt on menty tässä ketjussa polarisation tapaisiin puheisiin näin nätisti sanottuna.


    • karhumummu

      Kun täällä nyt näköjään haukkua rätkytetään yli rajan, annan minäkin vähän palautetta "lurjukselle" minuun viittaavasta kommentistaan.

      Jos televisioni on tilapäisesti pimeänä, miksi en kysyisi lähimmästä alan liikkeestä, onko seudulla jotain yleisempää häikkää televisioiden toimivuudessa. Näin tein ja sainkin tuoreen tiedon: katkot johtuvat huoltotöistä. Osattiin jopa kertoa huollon aikataulu siltä ja seuraavalta päivältä.

      Jos olisin seurannut lurjuksen neuvoja ja alkanut etsiä maakuntalehden numeroa, jossa huollosta on mahdollisesti kerrottu, siinä olisi mennyt ikä ja terveys. En ole katsonut aiheelliseksi tilata koko maakuntalehteä, paikallislehti riittää hyvin, ja siinä ei täälläoloaikanani ole katkoista kerrottu.

      Minä olen nyt tämän kaupungin kokovuotinen asukas ja osaan etsiä ihan itse toimintamallini. Nenäkkäät neuvot otan ilkeilynä.

      • kurjalurjus

        Päivää ja kommentti nyt sitten.

        Ei se ollut mitenkään nenäkkääksi tarkoitettu saati loukkaavaksi kuten sen otit.
        Ja oikeinhan olit toiminutkin ellet ollut mistään etukäteen niistä huoltokatkoista lukenut, tai kuullut. Ihmettelen kyllä ettei teidän paikallislehtenne ollut vaivautunut asiasta uutisoimaan. Radio Suomi/ P-Karjala mm. ilmoitteli myös niistä moneen kertaan, lehtien lisäksi.

        Pahoittelen sitten sitä "ilkeilyäni" ja etenkin loukkausta minkä se aiheutti.

        Näin tämä tästä. Hyvää jatkoa.


      • karhumummu
        kurjalurjus kirjoitti:

        Päivää ja kommentti nyt sitten.

        Ei se ollut mitenkään nenäkkääksi tarkoitettu saati loukkaavaksi kuten sen otit.
        Ja oikeinhan olit toiminutkin ellet ollut mistään etukäteen niistä huoltokatkoista lukenut, tai kuullut. Ihmettelen kyllä ettei teidän paikallislehtenne ollut vaivautunut asiasta uutisoimaan. Radio Suomi/ P-Karjala mm. ilmoitteli myös niistä moneen kertaan, lehtien lisäksi.

        Pahoittelen sitten sitä "ilkeilyäni" ja etenkin loukkausta minkä se aiheutti.

        Näin tämä tästä. Hyvää jatkoa.

        P.S edelliseeni

        En kuuntele Radio Suomea. Lieksan Lehdessä televisiokatkoista on saatettu kertoa ennen kuin aloin koko lehdykäistä tilata.

        Nyt televisio kuitenkin toimii, se on pääasia. Ei tässä nyt niin suurta loukkausta ole tapahtunut. Periaatteessa vänkään, jos tiedän olevani omassa asiassani oikeassa.

        Hyvää jatkoa sinnekin.


      • edson
        kurjalurjus kirjoitti:

        Päivää ja kommentti nyt sitten.

        Ei se ollut mitenkään nenäkkääksi tarkoitettu saati loukkaavaksi kuten sen otit.
        Ja oikeinhan olit toiminutkin ellet ollut mistään etukäteen niistä huoltokatkoista lukenut, tai kuullut. Ihmettelen kyllä ettei teidän paikallislehtenne ollut vaivautunut asiasta uutisoimaan. Radio Suomi/ P-Karjala mm. ilmoitteli myös niistä moneen kertaan, lehtien lisäksi.

        Pahoittelen sitten sitä "ilkeilyäni" ja etenkin loukkausta minkä se aiheutti.

        Näin tämä tästä. Hyvää jatkoa.

        Huolimatta siitä, ettei asia ja sen sisältö varsinaisesti minulle kuulu, mutta kerään mielelläni savolais-korkkiruuvin ja kaupunkilaismetson ja akvaarionsa omistavan suoranaisia perseennuolentaa lähellä olevia ilmaisuja

        "Ja oikeinhan olit toiminutkin"

        Jos mulle tulee joskus joku tosi propleemi, niin laitatko pliis sellasen oikein toimivan toimintaoppaan.


    • karhumummu
    • karhumummu

      Dance me to your beauty with a burning violin
      Dance me through the panic 'til I'm gathered safely in
      Lift me like an olive branch and be my homeward dove
      Dance me to the end of love
      Dance me to the end of love
      Oh, let me see your beauty when the witnesses are gone
      Let me feel you moving like they do in Babylon
      Show me slowly what I only know the limits of
      Dance me to the end of love
      Dance me to the end of love
      Dance me to the wedding now, dance me on and on
      Dance me very tenderly and dance me very long
      We're both of us beneath our love, we're both of us above
      Dance me to the end of love
      Dance me to the end of love
      Dance me to the children who are asking to be born
      Dance me through the curtains that our kisses have outworn
      Raise a…

      Sanatkin harvinaisen kauniit.

      • Cee-Lila

        Ihana video tästä Leonardin varmaan kuuluisimmasta esityksestä.


      • Inger1

        Kiitos ystävät - - Hyvää yötä


    • karhumummu

      http://bot.fi/1paa

      Tuhtia isänpäivää vaikka tällaisen sisälle savuavan haikusaunan löylyissä!

      • edson

        Kiitämme.

        Jumal'avita, tuli hinku saunaan. Mä alan vähitellen sulamaan tuon isänpäivän suhteen.

        Tänään saan kunnian olla mukana eräässä kyläyhdistyksen rosvopaisti-illallisella. Liki 50 vuoden tutustuminen kumppanin synnyinseutuun ja sen ihmisiin anttaa vapaalipun tilaisuuteen.


      • Dr.Whoo

        Kiitos toivotuksista.

        Tuosta kuvasta näkee miten jänteviä äijät olivat ennen, ei mitään nykyistä pullamössökansaa. Taidan kyllä itsekin kuulua jälkimmäisiin.


      • karhumummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Kiitos toivotuksista.

        Tuosta kuvasta näkee miten jänteviä äijät olivat ennen, ei mitään nykyistä pullamössökansaa. Taidan kyllä itsekin kuulua jälkimmäisiin.

        Sixpakit siellä minne kuuluukin eli vatsalihaksissa. Mutta mitä mä näen, polttaako tuo yksi uros tupakkia?


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Kiitämme.

        Jumal'avita, tuli hinku saunaan. Mä alan vähitellen sulamaan tuon isänpäivän suhteen.

        Tänään saan kunnian olla mukana eräässä kyläyhdistyksen rosvopaisti-illallisella. Liki 50 vuoden tutustuminen kumppanin synnyinseutuun ja sen ihmisiin anttaa vapaalipun tilaisuuteen.

        Kai nyt 50 vuotta riittää... Mutta ei kai vaan ole nepotismia tai muuta vaimon reittä pitkin kiipeemistä? Hauskaa klupi-iltaa joka tapauksessa.


      • Dr.Whoo
        karhumummu kirjoitti:

        Sixpakit siellä minne kuuluukin eli vatsalihaksissa. Mutta mitä mä näen, polttaako tuo yksi uros tupakkia?

        Ehkä miekkonen on ymmärtänyt savusaunan idean niin, että savusaunassa käydään savuilla..


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Kai nyt 50 vuotta riittää... Mutta ei kai vaan ole nepotismia tai muuta vaimon reittä pitkin kiipeemistä? Hauskaa klupi-iltaa joka tapauksessa.

        Heh, nepotismiahan se. Ei vaan, kyläyhdistyksellä on hauskoja tarinoita. Näin se on joka puolen Suomea, huumori kukkinut vaikeinakin aikoina. Respect.


    • edson
    • edson
      • karhumummu

        Ei ainakaan tasaisen lattapäinen kirjoitus. Luojan kiitos, että on muitakin kuin "tavallisia keskustelijoita".

        Mainio oli myös seuraavilla sivuilla oleva Tommi Uschanovin selkeästi jaoteltu juttu asioista, joita emme ole ehkä tulleet ajatelleeksi.

        Kuten "kaikki mikä maailmassa on huonosti, ei ehkä liity Trumpiin."


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Ei ainakaan tasaisen lattapäinen kirjoitus. Luojan kiitos, että on muitakin kuin "tavallisia keskustelijoita".

        Mainio oli myös seuraavilla sivuilla oleva Tommi Uschanovin selkeästi jaoteltu juttu asioista, joita emme ole ehkä tulleet ajatelleeksi.

        Kuten "kaikki mikä maailmassa on huonosti, ei ehkä liity Trumpiin."

        Seuraava sivu vielä lukematta, mutta kiva ku annoit vihiä.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Seuraava sivu vielä lukematta, mutta kiva ku annoit vihiä.

        Ai niin, digihesarissa ei tietenkään ole mitään seuraavia sivuja. Uutiset ja artikkelit ovat jossain muussa järjestyksessä, joka ei ole mulle valjennut eikä tarvitse valjetakaan. Ehkä paperilehti ilmestyy vielä nämä muutamat vuodet, jotka olen näillä silmillä yleensä mitään lukemassa.

        Sinä se olet sitkeä sissi. Käyt vähän väliä saamassa turpiisi elämäläisiltä.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Ei ainakaan tasaisen lattapäinen kirjoitus. Luojan kiitos, että on muitakin kuin "tavallisia keskustelijoita".

        Mainio oli myös seuraavilla sivuilla oleva Tommi Uschanovin selkeästi jaoteltu juttu asioista, joita emme ole ehkä tulleet ajatelleeksi.

        Kuten "kaikki mikä maailmassa on huonosti, ei ehkä liity Trumpiin."

        Kyllä se Uschanovin kolumni löytyi.

        Minun on se luettava vielä kerran, sillä olipa tavallaan jopa hankalaa jossain mielessä mieltää sanomaa. Punnita paskan puhumista valehteluun esimerkiksi. No kaksi viimeistä kappaletta olivat helpotus, sillä se sote on todella jäänyt ehkä lehtiä selatessa sivuun, kun on lukenut journalistien kauhunsekaisia tunteita Trumpin valinnasta.

        Ja se viimeinen kappale on masentava, jos oikein käsitin. Eli palataan kohta soteen ja unohdetaan Trumpin kauhistelu. No en ole journalisti enkä poliitikko ja minulla siis on valta ja velvollisuus itseäni kohtaan olla unohtamatta Trumpin tapaisia. Odotan kuitenkin journalistien, siis niiden, jotka ottavat selvää, tekevän myös lehdissä selväksi, missä suoranaisesti valehdellaan ja puhutaan paskaa vain oman ja puolueensa vallan kasvattamiseksi. Ei se helppo tehtävä ole siinä monimutkaisessa maailmassa, missä nykyään elämme.


    • edson

      Mä vielä tuohon paperilehteen suhteessa digiin.

      Digi on siinä mielessä vertaansa vaille, että sieltä löytyvät esimerkiksi arkistot ja voin laittaa hakusanan, millä jotain etsiä. Käytinkin juuri hakusanaa äsken ja kirjoitin Uschanov ja het löytyi helposti.

      En viitsinyt tarkistaa, kuinka pitkältä googlettamalla tuolla hakusanalla se artikkeli olisi löytynyt.

      • karhumummu

        Tykkään lukea hesarin moottorisängyssä tyynyihin nojaten. Ei oikein onnistus sama metallisella läppärillä, kädet väsyis pitelemisestä. Luen lehden niin tarkkaan, ettei paljo tarvi jälkeen päin mitään haeskella arkistoista. Minähän en "työni puolesta" mitään tietoja tarvitse, eläkeläiselle lehti on puhdasta huvia. En myöskään tarvitse artikkeleista käytäviä keskusteluja. Kaikenlaisia itsensä tehostajia siellä pälisee.

        Tuoreessa sanomalehdessä on oma lumonsa, joka kalseasta digiversiosta puuttuu. On kiva aamuyöllä odottaa, milloin se kopsahtaa postiluukusta. Ensin kuuluu, miten auto pysähtyy rapun eteen, sitten kevyet askelet kerroksiin. Sitten odotettu räks kops. Koirakin nostaa päänsä, mutta ei hauku. Näin alkaa mukava päivä, kuten vuosikymmenien ajan on alkanut. Lapsena kotiin tuli Uusi Suomi, avioliitossa tilasimme molempia, nyt enää pelkkä Hesari.

        Mitä tulee muihin sanomalehtiin, myös tästä pienestä paikallislehdestä tykkään. Se kannetaan sisään hesarin välissä kuin sen poikasena. Iltapäivälehdistä luen telineistä lööpit, ja ne jo karkoittavat ajatuksen tuhlata rahaa niiden sisältöön. Minua ei kiinnosta yhtään, millaiset välit Trumpilla on tyttäriinsä.

        Niin, mitä piti sanomani? Eipä näkynyt superkuuta nyt illan suussa. Pari yötä sitten kuu oli kyllä jotenkin outo, kuin utupilven ympäröimä appelsiini.


    • karhumummu
      • ketjulaulu

        Oi saisiko Kuutamo serenadin...sen alkuperäisen tahi vaikka myöhempien aikojen


      • karhumummu
        ketjulaulu kirjoitti:

        Oi saisiko Kuutamo serenadin...sen alkuperäisen tahi vaikka myöhempien aikojen

        https://youtu.be/TZQQ0vUBceM

        Tässä Ketjulaululle alkuperäinen Moonlight Serenade.

        Vai videotykkiä edson meille suosittelee? Ekana hankintavuorossa on kuitenkin kaasulämmitin mökille. Ensin lämpö, sitten vasta viihde, eiks niin?

        Yhtä viihteen lajia lähden kyllä kohta harrastamaan eli joululaulujen esittämistä palvelukodin asukkaille. Kaikkea sitä tulee luvanneeksi, kun kuoroon liittyy.


      • Ketjulaulu

        Kiitos tuhannesti uskoin kyllä samoissa kuutamoissa tapaavani / kuulevani vielä Lui Amstoninkin. Taisin muistaa väärin..Onhan nuita onneksi levyinä pölyn seurassa esiin ottamista odottamassa. Hyvää lumista kuutamoa ja tunnelmaa.


    • edson

      Nätti se laulu, vaikka kuu paistaiki pelottavana. Esimerkiksi jokin täysikuu talvisena yönä on romanttinen suden yö.

      Tuosta lehden lukemisesta. Iltapäivälehtiä en ole enää jaksanut yhtään vuosikymmenkausiin. Jos joskus joku linkittää jonkun jutun, saatan kurkata, siinä kaikki. Paikallislehden sisällön kertoo kumppani.

      Olen(-mme) taas alkanut lukea joitain artikkeleita Hesarista, tilannut kolmeksi kuukaudeksi digin. Joo, jos sängyssä lukisin, niin ostaisin videotykin ja heijastaisin kattoon. Ja jotta elämys olisi täydellinen, niin hesari ilmestyisi siis kattoon virittettyjen led valoista tehtyjen tähtien keskelle ja ajastin toimisi niin, että kun lehti ilmestyy, niin tähtitaivaskaton keskellä olisi siis lehden etusivu ja taustalla soisi kaunis herätysmusiikki.

      Mutta ylös se on noustava siinä vaiheessa, kun selailee keskusteluaiheet. Noin totta puhuakseni olen löytänyt niiltä kommenttiosastoilta ihan hyviä ja asiallisia kirjoittajiakin. Itse yritän välttää himaa ripoen syytökset, kun parjaan niin hyvin kuin pystyn populisteja ja perussuomalaisia yleensäkin.

      Hesariin kirjoittaa hyviä kolumnisteja ja blokkareita, esim. Perässähiihtäjä.

      • edson

        "Olen(-mme) taas alkanut lukea joitain artikkeleita Hesarista, tilannut kolmeksi kuukaudeksi digin"

        Toi meni kyllä ihan nurinniskoin. Eli siis "olemme tilanneet taas" ja sitten vasta alkaneet lukea. Naisen vaikutus aikoinaan lopettamispäätökseen oli kuin naisen euro eli noin 82% ja sitten ilomielin tilatessani takaisin lehden tasoitin eurot 100%:iin


    • vieläkarhumpimummu

      Aika jännää, että kun menee kahvilaan, onkin yhtäkkiä keskellä vaalitilaisuutta paikkakunnan silmäätekevien vietävänä. Onneksi pääsin karkuun...

      Itse asiassa olen yllättynyt, kuinka ystävällisesti muukalainen otetaan vastaan. Hymyileviä kasvoja tulee joka askelella vastaan, eikä pikkukoirankaan pieni pisunlirutus nosta vihaisia ilmeitä naamoille.

    • edson

      Päivä meni ja ilta tuli.

      Vai on karhumummu otettu hyvin vastaan, ihan kunnallispoliitikotkin hymyilevät. No joh, huomenna lepään, että jaksan taas ajaa ja olla mukana kaitsemassa. Valikoivat isi ja äiti Unkarin pariksi kolmeksi päiväksi, vaikka varoitin.

      • karhumummu

        Budapest on hieno kaupunki. Siellä pidetään suomalaisia heimoveljinä, tultu Uralin takaa samassa kansojen letkassa, me vain rohjettiin pitemmälle pohjoiseen, rämäpäitä kun ollaan. Puheen nuottikin on samalla lailla tasainen, paino alkutavulla. Sanat toki pelkkää hebreaa paitsi kal ja kes, kala ja käsi.

        Onkohan hotelli Volga vielä paikoillaan siellä Pestin puolella. 70-luvun alussa asuimme siellä parina kesänä. Suomi-turistien kerros oli toiseksi ylin, toiseksi paras. Ylimpänä asuivat tietysti toverit venäläiset.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Budapest on hieno kaupunki. Siellä pidetään suomalaisia heimoveljinä, tultu Uralin takaa samassa kansojen letkassa, me vain rohjettiin pitemmälle pohjoiseen, rämäpäitä kun ollaan. Puheen nuottikin on samalla lailla tasainen, paino alkutavulla. Sanat toki pelkkää hebreaa paitsi kal ja kes, kala ja käsi.

        Onkohan hotelli Volga vielä paikoillaan siellä Pestin puolella. 70-luvun alussa asuimme siellä parina kesänä. Suomi-turistien kerros oli toiseksi ylin, toiseksi paras. Ylimpänä asuivat tietysti toverit venäläiset.

        Sinnehän tuo kumppanikin haluaisi. Mutta ei saa minua mukaansa eli yksin tai kavereidensa kanssa voivat mennä. Juniorimme vei äitinsä aikoinaan Roomaankin muutaman päivän reissulle. Pirpan isän edellisen tyttöystävän äiti tunki aina mukaan matkoille.

        Muuten telkussa pyörii ykkösellä kiva sarja. Kiehtovan maailman Salattu Italia.

        Täytyypäs kysäistä, jos huomaavat sen hotelli Volgan.


    • Nuutinpoika-huussista

      Rikas tilallinen Edson se vaan tialilee kalliita digilehtiä kun meidän palvelijoiden on tyydyttävä salaa tsiigailemaan vaappaamatkustusversioita opiskelijoiden hakkerointisysteemillä.

      Voi kun asuiskin Kihniössä, mutta ei. Pakko asua kerrostalossa pääkaupungissa. No niin huonosti ei sentään ole , että VVO talossa asuisi.

      Sen verran on kuitenkin omaatuntoa, että joka kerta kun Prisman oven avaa ja latoo karryihinsa herkkuja hintaan katsomatta niin tulee mieleen köyhät lapset Biafrassa nälkäisinä. Te rikkaat tilalliset ja kauhumummot tuskin enää edes muistatte Biafraa.

      Missäs vaiheessa muuten kauhumummo vaihtui karhumummoksi?

      • karhumummu

        Kauhumummo rupes säälimään teitä ja vaihtoi tilalle vähemmän pelottavan etuliitteen. Karhu on lisäksi nykyisen asuinmaakuntani tunnuseläinehdokas.

        Säikkyä kannattaa silti ja käyttää sopuista kieltä. Iso karvainen kämmen on aina valmiina "taputteluun".


      • edson

        Tuosta edellä sait jo, siis varoituksen kämmenestä

        Kalliiksihan tuo digi käy, mutta mistäs sitä löytäisi tuonkaan tasoista suomalaista journalismia, jos ei vähän kannattaisi taloudellisesti. 11 ekua per kuukausi menee Roopen pahnojen alimmaisia, mutta menkööt.

        Muuten, ei tarttis opiskelijoiden hakkerointia käyttää, jos jakaisin salasanat. Pojilleni sanoin aikoinaan, että en sitä tee. Käsittivät hyvin, mutta saavat lukemisensa toisaalta (Vihreä lanka, Kansan Uutiset ja facesta ne terävimmät sivustojen pitäjät jakavat kyllä tietoa) ja ei sitä nuorena niin aina jaksanut perehtyä muutenkaan päivän politiikkaan.


    • karhumummu

      Terveisiä marrasmarkkinoilta. Mistään ei saa niin lämmintä kampetta kuin noista tienvarren kojuista, eikä yhtä houkuttelevaa suuhunpantavaa. Ostoskaverini paras löytö oli aito lampaannahkalakki koivistolaista mallia, minun taas kolme litraa karpaloita.

      • Ketjulaulu

        Kiitos. Lämpimiä mietteitä sielläkin vaikka enemmän pohjoista puhuu kun sille päälle ilmat sattuvat.


      • turkkimummo
        Ketjulaulu kirjoitti:

        Kiitos. Lämpimiä mietteitä sielläkin vaikka enemmän pohjoista puhuu kun sille päälle ilmat sattuvat.

        "enemmän pohjoista puhuu"

        Miksi Pohjolan tyttö tuulia pelkäät? Hanki turkki.


    • edson

      Koivistolaisen lakin kyllä taitaisin tunnistaa, mutta en takkia.

      No karpalot ovat tuttuja ja terveellisiä, kuulemma. Suuhunpantavaa se minäkin silloin harvoin, kun markkinoilla pyörähdän. Siis katsastan. Kerran ostanut pellavapaidan.

    • Knutsson-i-huset

      Nyt tuli kyllä Trumppiakin suurempi jytky.
      Nimittäin huussijytky

    • edson

      Muutamaksi päiväksi että hei vaan. Se on menoksi koht just Helsinkiin. Rapa lentää, mutta lentäkööt.

    • Huussinever

      Siis Edson taas lisäliksan hankintamatkoillaan eli toimittamassa höylättyjä Klapeja Kulosaaren ruhtinaille käteistä vastaan.
      Toiset ne on vaan hopealusikka suussa syntyneitä ja rahaa liitelee liiteriin joka kulmasta! :)

      • Ketjulaulu

        Niin kalliiksi se tulee ja on jo tullut kouluttaa yliopistossa, että nää sitten lähtee sieltä vapaehtoishyväntelkeväisyystöihin palkatta ettei tarvii maksaa sitä veroa yhteiskunnan pystyssä pitämiseen, edes omalta osaltaan. On tää niin kieroo peliä.


      • karhumummu

        Olette lukeneet väärin. Edson on kaitsemassa lapsenlapsiaan eikä sen vertaisesta tienestistä yleensä veroja makseta.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Olette lukeneet väärin. Edson on kaitsemassa lapsenlapsiaan eikä sen vertaisesta tienestistä yleensä veroja makseta.

        Täs perheessä onkin vaaria kaivattu...tai siis ei...sillä vaarilta ei mene läpi joka vaatimus. Ovat lapset saaneet sellaista "oppia", että joka kitinän perään otetaan syliin tai muuten vaan tanssitaan lasten pillin mukaan. No ehkä liiottelen hieman.

        Joo, veroja ei makseta, kun tuloja ei pyydetä

        Tällaisen kivan alkeisoppikirjan löysimme netistä latasimme läppäriin
        https://ekapeli.lukimat.fi/


    • edson

      Täytyy sen verran raportoida, että lapsenhoito olisi astetta kevyempää, jos voisi tehdä sitä tutussa ympäristössä eli kodissaan. No sekin aika koittaa, kun lapset kasvavat. Enemmän ja enemmän antaa arvoa maaseudulla asumiseen, missä ulko-oven avattuaan voi astella vapaasti pelkäämättä auton alle jäämistä

      Täällä ei ole sisälämpömittaria, mutta veikkaisin noin 24 ja se on liikaa. Termostaatit eivät toimi, vaikka uudehko talo.

      Kahtena iltana ei ole kaivannut töllöä, sillä elävää kuvaa ja toimintaa ilman käsikirjoitusta on tullut aamusta iltaan.

      Kiitos myös aamun lastenohjelmille, sillä silloin olemme ehtineet silmäillä vuorotellen omat asiamme netistä.

      • D.W

        24°C ? Sehän on kauhee pätsi. Meillä makkarissa 18 ja muualla 20. Muuten kyllä tukahtuis.


      • edson
        D.W kirjoitti:

        24°C ? Sehän on kauhee pätsi. Meillä makkarissa 18 ja muualla 20. Muuten kyllä tukahtuis.

        Pätsipä pätsi ja ihme, etteivät ole vaatineet säätöjen korjaamisia. Kait se on helpompi pomppia alusvaatteilla sitten sisällä. No täytyy ottaa puheeksi, kun matkoiltaan tulevat.


    • Pyhä-Sylvester

      On sillä Edsonilla hianot oltavat nyt kun se on tullut takaisin Kulosaareen Edson Toweriin valitsemaan ja nimittämään kiinteistöjensä hoito ja myyntihenkilökuntaa Kihniön omistuksistaan. Ettei vaan suunnittelis nepotismiä ja pyrkimystä ohjaamaan valtakunnan varat omille tileilleen, joita valvovat uskolliset "Pulvaanit" Kateeks käy gauhiasta tommotti rohmurikkaita. Voi kun olis ite ja!

    • karhumummu
      • edson

        Ei todella kaivata joulukatuja. Eikä kaivata niitä muovisia krääsäleluja. Ei sitä lahjojen ylimäärää eikä silmitöntä lahjapakettien päällisten repimisiä. Eikä ylensyöntiä.

        Ihan kiva ja rauhasta kertova kuva.


    • Totuuden-Torvister

      No siinäpä olikin kattava näky suomalaisen arrniometsän tilasta. Keskimäärin kolme metriä korkeaa "joulukuusta" siinä missä muinoin kasvoi kauttaaltaan 30 metristä ja metrin halkaisijan kuusi-ja mäntytukkia.
      Kepu hallitus kuitenkin jaksaa koko ajan jauhaa että metsää kasvaa enemmän kuin ehditään käyttää ja että voimme perustaa koko energiamme liikenne mukaan lukien puun polttamiselle.

      • karhumummu

        Miten arvasin, että noin "taloudellisesti" te citynostalgikot tämänkin maisemakuvan näette.

        Huomasitko, että vastineessasi on pari kirjoitusvirhettä? No, eihän sitä semmoinen, joka ei näe metsää puilta muutenkaan.


      • karhumummu

        On se muuten kummallista, että Suomen maisemia tullaan ihailemaan toiselta puolelta maapalloa, mutta täkäläisille nirppanenille ne eivät kelpaa edes tunnelmakuviksi. Pitäis kai olla enemmän glitteriä puissa ja räikeempää technicoloria taivaan rannassa.


      • karhumummu

        Vaikka eihän tässä mistään kuvista ole kyse, vaan siitä että tältä ketjulta halutaan savustaa ulos viimeisetkin vakikirjoittajat.

        Kuka siinä voittaa? Ei kukaan muu paitsi suomalainen kateus, se kestävin luonnonvaramme.


      • Inger1

        Totuuden-Torvi, erityisesti ajattelin vastata sinulle, mutta hyvää huomenta tietenkin kaikille arvoisat metsätieteen ystävät!
        Eikös se yhteen aikaan kehitys kulkenut Suomen metsissä ja soilla niin, että piti olla Yliopistotieto taito kun keitä kuunneltiin miten avohakkuut ja soiden kuivatukset tehdään. - Voi sitä suurta hävitystä ja alasajoa metsä- ja maataloudessa. Siinä kaatuivat kottaraisen kotitilat ja kultaiset korkeat kunnaat ihan omasta takaa alas ajettuna. - Aika on katsoa eteen päin. Kyllä me vielä noustaan korkealle vuorelle myös iloitsemaan kasvusta ja työn saavutuksista monin eri aloin ja tiedoin, digi tiki tiki tam tam tam ...hakkaa päälle Suomen poika kohta pääset järven jäälle..


    • edson

      Kauan kauan sitten ajoin sysisynkkää tietä mummolaan.

      Eräs kuva tuli mieleen ja muistan hyvin sen tunnelman. Miten kauheaa on ollutkaan niillä sotilailla aikoinaan, kun puolustivat maatamme. No sanoin edesmenneelle appiukolle, että olis ollut meinaan taskulampulle tilausta. No appi otti tosissaan ja sanoi, että pää alaspäin sitä sätkätkin poltettiin. Kerroin ymmärtäväni.

      Äläs ara suotta, ei täältä savulla ulos saada.

      Tänään kotiin.

    • karhumummu

      Jännää miten yksi vaatimaton metsäkuva voi herättää tunteita. Yksi huomaa mielestään vääränkokoiset puut, toinen kuvittelee samoilla rajaseuduilla käydyn kauhean sodan. Minussa "sysisynkkä" korpi herättää pelkästään iloisen odotuksen tulevasta kesästä, jolloin asun ja liikun tuolla jossakin.

    • edson

      "toinen kuvittelee samoilla rajaseuduilla käydyn kauhean sodan"

      Mulle metsäinen kuva ei ole koskaan ollut mikään kauhiasti tunteita herättävä. Mutta korkeat ja avarat paikat kylläkin. Ja merinäkymät. Ymmärrän aran fiilikset ja odotukset.

      Ehkä yksi muistiin jäänyt metsäinen kokemus on paikkakuntamme kansallispuisto, missä vuorottelivat eri metsätyypit. No siellä on se turvallinen polkukin. Jos joutuisin suureen metsään ilman karttaa tai kompassia, niin ... Tässä aikoinaan tuli sellainen pohjoismainen sarja, missä mies vietiin tiettömien taivalten keskelle ja annettiin vain kartta. Hänen piti kulkea siihen karttaan merkittyihin pisteisiin. Hän ei tiennyt siis edes lähtöpistettään. Jännä sarja.

      • karhumummu

        Mulle metsä on aina ollut tärkeä. Lapsena menin itkemään surujani lähimetsän kuusien juurelle. Isompana samaan paikkaan polttamaan salaa tupakkaa. Aikuisena lempimään.

        Joskus saa lukea metsään eksyneistä vanhuksista. Luulen, että he tekevät sen tahallaan, pakenevat turvallisimpaan tietämäänsä paikkaan, metsän syliin. Vaikka kuolemaan.

        Nykyihmiset pelkäävät hysteerisesti susia ja karhuja, vaikka kulkisivat pyssy olalla. Lapset opetetaan vieroksumaan kaikkea puutarhaa villimpää luontoa. Yritin kerran houkutella hoidossani olevaa pikkupoikaa Helsingin keskuspuistoon seikkailemaan. En minä uskalla, väitti. Niin oli raukka peloteltu, vaikka sukunsa on lähtöisin pohjoisesta.

        Telkkarin luontosarjat ovat usein kummallisen kesyjä. Niissä on päähenkilöinä näitä valkohampaisia viihdejuontajia, joiden karhukokemuksista tehdään suuri numero. Ei voi olla totta, he hokevat piilokojussaan. Ikään kuin olisivat luulleet, että karhuja on vain Venäjällä ja saduissa.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Mulle metsä on aina ollut tärkeä. Lapsena menin itkemään surujani lähimetsän kuusien juurelle. Isompana samaan paikkaan polttamaan salaa tupakkaa. Aikuisena lempimään.

        Joskus saa lukea metsään eksyneistä vanhuksista. Luulen, että he tekevät sen tahallaan, pakenevat turvallisimpaan tietämäänsä paikkaan, metsän syliin. Vaikka kuolemaan.

        Nykyihmiset pelkäävät hysteerisesti susia ja karhuja, vaikka kulkisivat pyssy olalla. Lapset opetetaan vieroksumaan kaikkea puutarhaa villimpää luontoa. Yritin kerran houkutella hoidossani olevaa pikkupoikaa Helsingin keskuspuistoon seikkailemaan. En minä uskalla, väitti. Niin oli raukka peloteltu, vaikka sukunsa on lähtöisin pohjoisesta.

        Telkkarin luontosarjat ovat usein kummallisen kesyjä. Niissä on päähenkilöinä näitä valkohampaisia viihdejuontajia, joiden karhukokemuksista tehdään suuri numero. Ei voi olla totta, he hokevat piilokojussaan. Ikään kuin olisivat luulleet, että karhuja on vain Venäjällä ja saduissa.

        No "metsä" se meidän leikkipuisto oli silloin joskus. Mutta eihän miehenalut sinne surujaan itkemään, vaan pyssyillä leikkimään.

        Vanhukset, jotka karkaavat vanhainkodeista, ovat matkalla muistojensa koteihin ja jos sitten vahingossa yleensä metsän jossain huomaavat, niin se metsä on niin pieni, ettei siihen eksymällä eksy erkkikään.

        "Nykyihmiset pelkäävät" No tuohon ei oikein osaa sanoa eli kirjoittaa muuta kuin sen, että Suomessahan ei ole edes petoeläimiä. No pyssyjä toki ja nehän ne vihulaisia ovatkin, siis ne pyssynkantajat, kun ei koskaan tiedä tähtäävätkö traktoriin vain marjastajaan.
        https://www.youtube.com/watch?v=bC4xnp4AHqA

        Poronhoitoalueellakin on hätätilanne. Alue on niin laaja, että sieltä on valtava työ löytää ne olemassa olevat 100 ahmaa. Ne ovat ne ahmat meinaan rasite poronjäkälälle, kun kuulemma vähenee ja vähenee. Ahma piru talloo mennessään jäkälät. No kun porot kuolevat nälkään ja ahmat ammutaan, ni ainakin tuntureille nousevat turistikylät kiittävät. Ja kiinalaiset kans.


      • karhumummu

        Vai ei ole petoja Suomessa? Kukahan ne karhun, suden ja ilveksen jäljet on käynyt mun mökille tekemässä? Tai ehkei se olekaan enää Suomea, nythän baltialaiset filmintekijät ovat valloittaneet palasen Lieksaa eli Kolin omaksi Siperian taigakseen.

        Jos muuten haluat lukea, millaista oli karkoitettujen, varsinkin suomensukuisten, ja varsinkin naisten elämä 30-luvun Siperian leireillä ja kaivoksissa, lainaa kirjastosta Katja Ketun Yöperhonen. Trumppikaan ei hiilikaivoksillaan osaa pistää paremmaksi.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Vai ei ole petoja Suomessa? Kukahan ne karhun, suden ja ilveksen jäljet on käynyt mun mökille tekemässä? Tai ehkei se olekaan enää Suomea, nythän baltialaiset filmintekijät ovat valloittaneet palasen Lieksaa eli Kolin omaksi Siperian taigakseen.

        Jos muuten haluat lukea, millaista oli karkoitettujen, varsinkin suomensukuisten, ja varsinkin naisten elämä 30-luvun Siperian leireillä ja kaivoksissa, lainaa kirjastosta Katja Ketun Yöperhonen. Trumppikaan ei hiilikaivoksillaan osaa pistää paremmaksi.

        "Vai ei ole petoja Suomessa?"

        Tästä kinasin paikallisen biologian opettajan kanssa aikoinaan. Pidin pääni ja väitin, että on vain ravintoketjun yläpään kuluttajia, ei petoeläimiä. Ihmisen mieli tekee niistä petoeläimiä, koska ne koetaan vaaraksi maailman vaarallisimmalle eläimelle eli ihmiselle.

        Ainoa tuotanto, mitä nämä kuluttajaportaan eläimet pystyvät maaperään jättämään, on niiden ulosteet ja maatuvat ruumiit. Tosin Kanadan karhut ruokkivat koko alueen lähimetsiä, sillä niiltä jää kalanperkeitä rannoille, mistä muut linnut ja nisäkkäät niitä syövät ja paskantavat sitten niihin metsiin.

        Kiitos lukuvinkistä.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        "Vai ei ole petoja Suomessa?"

        Tästä kinasin paikallisen biologian opettajan kanssa aikoinaan. Pidin pääni ja väitin, että on vain ravintoketjun yläpään kuluttajia, ei petoeläimiä. Ihmisen mieli tekee niistä petoeläimiä, koska ne koetaan vaaraksi maailman vaarallisimmalle eläimelle eli ihmiselle.

        Ainoa tuotanto, mitä nämä kuluttajaportaan eläimet pystyvät maaperään jättämään, on niiden ulosteet ja maatuvat ruumiit. Tosin Kanadan karhut ruokkivat koko alueen lähimetsiä, sillä niiltä jää kalanperkeitä rannoille, mistä muut linnut ja nisäkkäät niitä syövät ja paskantavat sitten niihin metsiin.

        Kiitos lukuvinkistä.

        Petoeläin on vain tietyn eläinryhmän nimi, joka on vakiintunut käytäntöön aikoja sitten. Keksipä sinä parempi yhteinen nimi näille luonnossa vapaana eläville isoille lihansyöjille. Tottakai ne ovat kuluttajaporrasta, mutta yhteinen, kaikille ymmärrettävä nimi on oltava. Tuottaisi hirvittävää sekaannusta, jos peto-sanasta luovuttaisiin ja korvattaisiin jollain toisella sanalla. Kestäisi pitkään että ihmiset oppisivat välttämään jo lapsena oppimaansa peto-sanaa. Peto on yhteisesti sovittu yleisnimi, jonka ei tarvitse olla kielteisesti värittynyt. Peto-sanassa on paljon myös ihailua ja kunnioitusta.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Petoeläin on vain tietyn eläinryhmän nimi, joka on vakiintunut käytäntöön aikoja sitten. Keksipä sinä parempi yhteinen nimi näille luonnossa vapaana eläville isoille lihansyöjille. Tottakai ne ovat kuluttajaporrasta, mutta yhteinen, kaikille ymmärrettävä nimi on oltava. Tuottaisi hirvittävää sekaannusta, jos peto-sanasta luovuttaisiin ja korvattaisiin jollain toisella sanalla. Kestäisi pitkään että ihmiset oppisivat välttämään jo lapsena oppimaansa peto-sanaa. Peto on yhteisesti sovittu yleisnimi, jonka ei tarvitse olla kielteisesti värittynyt. Peto-sanassa on paljon myös ihailua ja kunnioitusta.

        Eläimet (kuluttaja)
        - kasvissyöjät
        - sekä kasvis että eläinsyöjät
        - eläinsyöjät
        Kasvit
        - tuottajat


      • karhumummu

        itse asiassa eläimistä puhuminen voitaisiin korvata kuluttajista puhumisella. Kielikin tulisi yksinkertaiseksi, kun koulussakaan ei joutuisi opettelemaan satoja eläinlajeja. Voisimme vain viitata taivaalle, että tuossa menee parvi kuluttajia. Tai meistä ihmisistä: "Näin tänään baarissa uhkeamuotoisen kuluttajan ja kutsuin sen kotiini syömään herkullista kuluttajanpaistia."

        Höysteeksi muutama tupsu vihreää tuottajaa.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        itse asiassa eläimistä puhuminen voitaisiin korvata kuluttajista puhumisella. Kielikin tulisi yksinkertaiseksi, kun koulussakaan ei joutuisi opettelemaan satoja eläinlajeja. Voisimme vain viitata taivaalle, että tuossa menee parvi kuluttajia. Tai meistä ihmisistä: "Näin tänään baarissa uhkeamuotoisen kuluttajan ja kutsuin sen kotiini syömään herkullista kuluttajanpaistia."

        Höysteeksi muutama tupsu vihreää tuottajaa.

        Huomenta höysteeksi

        Johan poliitikot puhuvat ihmisistä kuluttajina. No sitten taas asian viertä. Onhan meillä eläinluokitus, esim. http://kuvapilvi.fi/k/yEK3.jpg

        Kenenkään ei tarvitse koulussa päntätä päähän eli yksinkertaistaa suden kuvaa, mutta tämä luokitius kait tulee kuitenkin säilymään.

        Yhtä varmaa on, että katukielessä voidaan toki puhua petoeläimestä, jopa koulussa, mutta silloin tuodaan siihen mukaan tunteellinen elementti ja olen jotenkin taipuvainen pitämään biologiaa vielä uskottavana tieteenalana.

        Saatan kaivaa 1980 luvun bilsakirjan ja katsastaa hieman pyramidin huipulla olevaa, mm. sutta. Pyramidi on hyvä kuvaus myös näiden lajien yleisyyksistä. Eli alin taso, kasvit eli tuottajat ovat perusta ja kun noustaan pyramidia, niin suden tapaiset pelkät lihansyöjät kappalemäärinkin vähenevät. Muuten "homma" eli tasapaino menisi sekaisin. Lihansyöjinä tuttujen nisäkkäiden ja lintujen kannat vähenevät sitä mukaa kuin myyrien / tunturisopulien kannat pienenevät.

        Ja johan ihmisen toimesta tasapaino onkin mennyt sekaisin.


    • Totuuden-Trumppister

      Onkohan se herra Edson do Nascimento jo toipunut suihkuväsymyksestä eli Jet lagista suihkaistuaan Kulosaaresta Kihniö International Airportiin
      Missä olivat kyltit valmiina: Welcome back Herr Edson Trump!

      • edson

        Heh

        Kihniö international office toteaa, että väsymystä väsymystähän se, on niin kova meininki päällä nääs. Väestösiirtoa eli kyydityksiä iltahämärässä eli paikallisia trumpisteja kiikutetaan länsirannikolle. Täällä ne vain naukuu duunii, mut rapakon takana niitten idolli pistää ne avattaviin hiilikaivoksiin.


    • Ketjulaulu

      Hei Karjalasta heilin minä löysin..Musta surma ja Musta rakkaus.. ne mediassa itseään toistaa. Tule illalla. Olen tallella.. Joutukaa sielut on aikamme kallis..Adventin aika kallis ja Pyhä, siitä tunnelmasta pidämme kiinni yhä. Se mieleen tuo pelkän hyvän Valon.

      Toistamalla itseään tämä koko inhimillinen maailma käy eteenpäin pienin ja suurinkin askelin.

    • Venkula-vei-Tuubister

      Venkula vei, Olavinlinnan musta pässi, ketjulaulua tanssiin vei.
      Hi, hei, hei

      • Ketjulaulu

        Suuremmasta Kulttuuri-pläjäyksestä olisi mennyt taju. Nyt sen kesti ja lupaan joskus vielä mennä, siis ensi kerran myös Oopperajuhlille -Linnaan. Varsinainen vei vei vei kiitos saman tein.


    • karhumummu

      Aurinko laski tänään viimeisen kerran. Mutta ei hätää, nyt kaikki 'hyggeilemään'.

      Puoliseiskan katsoja

    • edson
      • karhumummu

        Iltapäivällä rävähtää, kun joulukatu avataan. Parvekkeilla on jo nyt mielikuvituksellisia valoviritelmiä, jollaisia ei M:lassa koskaan.

        Aion mennä kirjastoon, jossa kuullaan arabialaista musiikkia uusasukkaiden esittämänä. Menomatkalla poikkean mustan perjantain aleihin.

        Slangi sujui vanhasta muistista "melko hyvin".

        Kaasulaitos on jo hankittu ja kuulemma nopeasti lämmittää pikku tupasen.

        Surkeeta, ettei autokorjaamolle löydy jatkajaa.


    • edson

      Musta surma, musta rakkaus ... ja musta perjantai

      mutta kakkukahfeet tänään vakiväelle tarjoo autoni omaishoitaja. 30 vuoden paikallisen yrittäjämisen lopettajaiset, nyyh. Ketään ei tilalle edes ammattikoulun käyneistä, vaikka tilat olisivat valmiina. Surkeeta.

    • edson

      No ni, niin se avautui meidänkin joulukatu

      mutta unohin ajaa korjaamolta takaisin pääkatua ja vasta huomenna saatan nähä tuloksen. Viiden tunnin sessio oli meinaan läksiäiset ja kukaan ei tehny kuppia.

      No täytyi kuunnella yksi, olla niiku hengessä mukana : https://www.youtube.com/watch?v=Zgz8ybG6l-U

      Mulla taisi olla väärin slangisanastosta 2, mutta olenkin ensimmäisen polven hesalainen. Pari taisin vähän arvatakin.

      • karhumummu

        Täällä oli äsken ilotulitus. En nähnyt sitä parvekkeelta suoraan, viereinen talo peitti sen, mutta vastapäisen kerrostalon ikkunoista räiske heijastui. Onneksi se oli pian ohi, niin uskallan mennä käyttämään koiraa.

        Ei tehdä kuppia täälläkään, pari lasia roseeta hotkaisin, kun nyt kerran on joku juhlapäivä. Kirjastosta löytyi hyvää luettavaa. En sen kummemmin ala hillua täällä yksikseni, oli adventti tulossa tai ei.

        Mulla taisi mennä kolme väärin, vaikka toisen polven hesalainen olenkin. En vaan voisi kuvitella että äitini olisi ikinä käyttänyt yhtään slangisanaa. Eivät kaikki käytä katukieltä, vaikka olisivat viidennen polven stadilaisia.


    • karhumummu
      • Ketjulaulu

        Satumainen kuva kaikkiaan, no niinhän ne hienot luonnosta otetut tilanteet usein ovat..Kiitos sinulle! Hyvää joulun alus matkailua ja tulehan käymään täällä Helsingissä aikain saatossa vielä.


      • edson

        Tosi upee kuva


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Tosi upee kuva

        http://bot.fi/1pw5

        Samoja tonttuja päivänvalossa nauttimassa talven tulosta.


    • karhumummu

      Hieno päivä. Lunta on tuiskuttanut, kuten pitääkin tähän vuodenaikaan. Meidän lähellä on kaupungin iso juhlavalaistu kuusi, mikä pani minutkin aloittamaan pientä joulukoristeluja. Entisen asukkaan peruja oli isolla parvekkeella kaksikin kynttilälyhtyä. Toiseen laitoin hautakynttilän, toiseen pienen tuikun. Lauantain toivotuissa tuli aluksi Hoosianna YL:n laulamana. Illan ohjelma on "pulkassa". Ennen Mielensäpahoittajaa on sopiva tauko lähteä kahlauttamaan pikku koiraa hangessa. Ja filmin loputtua moottorisänkyyn kotimaisen dekkarin kera. Hyvää adventtia toivotan ketjullemme.

    • edson

      "Eivät kaikki käytä katukieltä, vaikka olisivat viidennen polven stadilaisia."

      Eivät niin. Minä puhun sekakieltä ja kuulemma puheesta aistittavissa joku muu synnyinpaikkakunta kuin Helsinki. Luulen, että se slangi tulee itsestään niiltä, jotka ovat sitä tottuneet puhumaan. Hullua olisi yrittää väkisin. Toisaalta slangi on kieli, joka myös tarttuu eli .... No äitisihän oli muistaakseni opettaja, jolloin kait se yleiskieli oli se automaattisesti lankeava puhekieli.

      Kuhan pölöttelin

      • karhumummu

        Nykyisellä asuinpaikallani niin vanhat kuin nuoret puhuvat selvästi erottuvaa murretta. Nuorilla murre kuuluu enemmän puheen nuotissa ja äänteiden leveydessä, kun taas vanhat höystävät puhettaan runsailla, joskus käsittämättömillä murresanoilla. Sitä huplatusta on hauska kuunnella ja nyökytellä kuin ymmärtäisi. Lisäksi puhetta tulee jatkuvalla syötöllä ja vaikkei kuulijaakaan olisi. Joku letkauttikin, että itäsuomalaisilla on mainio taito puhua taukoamatta ja usein asian sivusta, kun taas länsisuomalainen möllöttää puhumattomana.

        No, minä tässä paraskin analysoimaan - tai ehkä olenkin, koska olen juuriltani tasan molempia, itäsuomalainen ja länsisuomalainen. Vaikka sanotaan vertauskuvallisesti, että "niin kaukana kuin itä on lännestä", Suomessa ne ovat aika lähekkäin ja monia meitä on yhdistänyt sulatusuuni nimeltä Helsinki. Täälläkin joka toisen ikätoverini ja tuttavani lapset asuvat vähintään Vantaalla.

        Minun tänne muuttamistani ihmetellään jonkin verran. Monet olettavat ilman muuta, että olen täältä kotoisin ja nyt palannut juurilleni. Olen kertonut, että täsmälleen tänne en juuria omaa; sen sijaan laaja äidinpuoleinen sukuni on asustanut vuosisatoja tuolla ison järven toisella puolella, samalla leveyspiirillä ja melkein samalla lailla veäntävällä murrealueella. Ilmankos tunnen täälläkin jotain kummaa kotoisuutta.

        Puhutaan isänmaasta mutta äidinkielestä. Miksei voisi puhua myös äidinmaasta? Minulle se on selkeästi Itä-Suomi.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Nykyisellä asuinpaikallani niin vanhat kuin nuoret puhuvat selvästi erottuvaa murretta. Nuorilla murre kuuluu enemmän puheen nuotissa ja äänteiden leveydessä, kun taas vanhat höystävät puhettaan runsailla, joskus käsittämättömillä murresanoilla. Sitä huplatusta on hauska kuunnella ja nyökytellä kuin ymmärtäisi. Lisäksi puhetta tulee jatkuvalla syötöllä ja vaikkei kuulijaakaan olisi. Joku letkauttikin, että itäsuomalaisilla on mainio taito puhua taukoamatta ja usein asian sivusta, kun taas länsisuomalainen möllöttää puhumattomana.

        No, minä tässä paraskin analysoimaan - tai ehkä olenkin, koska olen juuriltani tasan molempia, itäsuomalainen ja länsisuomalainen. Vaikka sanotaan vertauskuvallisesti, että "niin kaukana kuin itä on lännestä", Suomessa ne ovat aika lähekkäin ja monia meitä on yhdistänyt sulatusuuni nimeltä Helsinki. Täälläkin joka toisen ikätoverini ja tuttavani lapset asuvat vähintään Vantaalla.

        Minun tänne muuttamistani ihmetellään jonkin verran. Monet olettavat ilman muuta, että olen täältä kotoisin ja nyt palannut juurilleni. Olen kertonut, että täsmälleen tänne en juuria omaa; sen sijaan laaja äidinpuoleinen sukuni on asustanut vuosisatoja tuolla ison järven toisella puolella, samalla leveyspiirillä ja melkein samalla lailla veäntävällä murrealueella. Ilmankos tunnen täälläkin jotain kummaa kotoisuutta.

        Puhutaan isänmaasta mutta äidinkielestä. Miksei voisi puhua myös äidinmaasta? Minulle se on selkeästi Itä-Suomi.

        "Miksei voisi puhua myös äidinmaasta"

        Äiti on saanut "raskaamman ja velvoittavamman" nimityksen kannettavakseen : äiti maa. Isänmaassa on jotain sellaista voimaa takana, mikä kait on koettu miehiseksi.

        En tunne olevani mikään keskisuomalainen. Mitä se yleensäkään on? Ei sen puoleen, en tuntenut kyllä aikanaan olevani pohjois-suomalainenkaan. En hesalainenkaan. Toivon mukaan kuitenkin jonkin sortin kansalainen.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        "Miksei voisi puhua myös äidinmaasta"

        Äiti on saanut "raskaamman ja velvoittavamman" nimityksen kannettavakseen : äiti maa. Isänmaassa on jotain sellaista voimaa takana, mikä kait on koettu miehiseksi.

        En tunne olevani mikään keskisuomalainen. Mitä se yleensäkään on? Ei sen puoleen, en tuntenut kyllä aikanaan olevani pohjois-suomalainenkaan. En hesalainenkaan. Toivon mukaan kuitenkin jonkin sortin kansalainen.

        Netissä on sellainen juttu kuin Sukunimi-info, josta näkee missä päin Suomea mikäkin nimi on ollut yleisin. Huvittavaa, että paljasjalkahesalaisen tyttäreni nimi (avioliiton kautta tosin saatu) on selkeästi tavallisin juuri täällä, minne kohtalo on tuonut hänet asumaan. Hänen sukunimikaimojaan on seudulla peräti 70.

        Sukunimi-infon mukaan sinä taas et ole mikään keskisuomalainen, lappilainen tai hesalainen, vaan selkeästi eniten sukuasi löytyy Varsinais-Suomesta.

        Minun isännimeni näyttää olevan yleisin Muoniossa ja Torniossa. Outoa, koska oma sukuhaaramme on maakirjojen mukaan asunut Turun kupeessa aina 1500-luvulta asti. Ja yllätys, yllätys, samassa N:n pitäjässä, jossa sinunnimiäsi on yksi suurimmista keskittymistä.

        Niin ne suvut risteilevät yllättäviin suuntiin.


    • edson
    • edson

      Koetin tihruilla sekä Hesarin että Ylen ulkomaan uutissivustoja, mutta enpä onnistunut löytämään noista Espanjan rankkasateista mainintoja. Nuo kuvan pongasin facesta.

      Tosin ei suomalaisiin ulkomaan uutisiin niin herkästi pääse. Täytyy olla asiaakin. Esim. Ylellä : "Gävlen olkipukki poltettiin" Hesarilla : "Japani upotti luistinrataan 5000 kalaa"

    • Huussinever-here-ever

      Jaahaspa,
      Maanomistaja ja Kihniön sheriffi Edsondero on palannut maailmanvalloitusmatkoitaan taas omaa ranchiaan hoitelemaan.
      Eikös siellä Kihniönjärvessäkin jäädy kalat ihan tuon Jaappanin luistinradan tyyliin ainakin siinä matalammassa osassa mikä jäätyy pohjaan saakka jo syyskuun puolessa välissä. Samoihin aikoihin kuin diesel home laitetaan talvitelakalle ja tuvan lämpimään siitä siirretään vaan Navigator jolla voi sitten seikkailla vaikka Coimbran maisemissa. Noin virtuaalisesti meinaan

      • edson

        Oli heti tarkistettava virtuaalisesti, missä Coimbra sijaitsee.

        Kihniönjärvi on matala, mutta koskaan ei jäädy pohjiaan myöden. Dieselhome on käytössä koko talven, jos vaikka Suomeen Golfvirran jäätyessä ... ja sit nenät punasena pois.

        Joku voisi kuvitella, että kehuskelen kartanon aamuisilla sisälämmöillä, mutta se on vain treeniä. Riittääkö fleece puku ja yhdet villasukat. Ja kyl riittää, ei edes näpit jäädy. Malaga 11, kartanolla 12.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Oli heti tarkistettava virtuaalisesti, missä Coimbra sijaitsee.

        Kihniönjärvi on matala, mutta koskaan ei jäädy pohjiaan myöden. Dieselhome on käytössä koko talven, jos vaikka Suomeen Golfvirran jäätyessä ... ja sit nenät punasena pois.

        Joku voisi kuvitella, että kehuskelen kartanon aamuisilla sisälämmöillä, mutta se on vain treeniä. Riittääkö fleece puku ja yhdet villasukat. Ja kyl riittää, ei edes näpit jäädy. Malaga 11, kartanolla 12.

        Ja lisää...

        Lonely Planet kehui Suomea yhdeksi houkuttavammaksi maaksi matkailijalle, hih ja hih, siittä vaan.

        http://kuvapilvi.fi/k/y6ID.jpg


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Ja lisää...

        Lonely Planet kehui Suomea yhdeksi houkuttavammaksi maaksi matkailijalle, hih ja hih, siittä vaan.

        http://kuvapilvi.fi/k/y6ID.jpg

        Et ole e-a tainnut lukea 7.45 kirjoittamaani aamunavausta sukunimistämme. Vai eikö kiinnosta.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Et ole e-a tainnut lukea 7.45 kirjoittamaani aamunavausta sukunimistämme. Vai eikö kiinnosta.

        Hitto, ny vast hokasin sen kirjoituksen. Tuohon pitää tutustua, vaikka jotenkin olen epäileväinen.

        Muistan aina, kun lappalainen tuli kysymään, että olenko sukua eräälle, inhotulle nimismiehelle. Olisi vaatinut tietysti sukukirjan tutkimista. Nyt kun minulla on isän puolelta sukukirja, niin voisin tarkistaakin, mutta olen unohtanut sen nimismiehen koko nimen.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Et ole e-a tainnut lukea 7.45 kirjoittamaani aamunavausta sukunimistämme. Vai eikö kiinnosta.

        Aamunavauksesi sai kiinnostumaan. Siis äitini tyttönimen kautta : http://kuvapilvi.fi/k/y6k1.jpg

        ja talokin löytyy juuri oikeilta paikoilta karttapaikasta. Jo vain, tulen ajamaan talon ohi ja katsomaan, josko kaffeet saisin.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Aamunavauksesi sai kiinnostumaan. Siis äitini tyttönimen kautta : http://kuvapilvi.fi/k/y6k1.jpg

        ja talokin löytyy juuri oikeilta paikoilta karttapaikasta. Jo vain, tulen ajamaan talon ohi ja katsomaan, josko kaffeet saisin.

        Historianprofessori Aimo Halilan muistan samalla alalla olevan isäni kollegana.

        Todella jännittävää tutkia noita sukunimiasioita. Omassa äidinpuolen suvussa on yksi presidenttikin. Tosin suku on niin valtava, että sinne mahtuu joka sortin "taiteilijaa".

        Ja ollaanhan me kaikki sukua keskenämme, von Adam her.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Historianprofessori Aimo Halilan muistan samalla alalla olevan isäni kollegana.

        Todella jännittävää tutkia noita sukunimiasioita. Omassa äidinpuolen suvussa on yksi presidenttikin. Tosin suku on niin valtava, että sinne mahtuu joka sortin "taiteilijaa".

        Ja ollaanhan me kaikki sukua keskenämme, von Adam her.

        "Aimo Halilan"

        Tiedätkös hänen syntymäpaikkaansa? Jotkut suvut ovat todella valtavia. Meidän kulmilla on Virmailan suku sellainen.

        Tarzanin eiku Cheetan kaukaisena sukulaisena sanoisin, että ... niin ollaan sukulaisia.


      • edson

    • karhumummu

      Silläkin uhalla, että joku lurjus tulee tänne viisastelemaan, kerron että tv-signaalit mykistyivät aamulla ja palautuivat neljältä. Tuttu juttu, osasin itsekin varautua ja etsiä kanavat uudelleen.

      Syy katkoon lienee "Kolin poikien" uutuushanke muuttaa rinteitä lumikenkäpuistoksi. Hehheh.

      Kauhea tapaus se koneen putoaminen. Mitenkähän ne kuusi selviytyivät ainoina hengissä.

      • Ketjulaulu

        Niin. Miksi sen täytyi tapahtua: kauhea ja käsittämätön. Kuin se ei voisi olla tottakaan -


      • edson

        Ny mää viisastelen

        sillä noin kävi meilläkin, tosin kuvan pätki vain. Meillä on antenni suunnattuna Lahteen päin ja laitoin kanavanippuja "käsin" paikoilleen, kun tiedän ne luvut, mitkä mikäkin kanavanippu tarttee. Tämä kohta oli sitä viisastelua.

        Ei vaan. Minäpä luulen, luulen sana painotettuna, että nämä HD virittelyt viritinyhtiöllä aika-ajoin vaikuttavat kuvan laatuun. Siellä tehään muutostöitä, oliko se nyt 2017 varten.

        Vai Kolista lumikenkäkukkula. Sit joku kaupunkilainen tulee sinne ja kauhistuu, kun luulee lumimiesten kokoontuneen. Siittä puuttuu enää leijonan jäljet rinnalta.

        Kysymys kuuluu. Kuka sanoo "siittä"?


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Ny mää viisastelen

        sillä noin kävi meilläkin, tosin kuvan pätki vain. Meillä on antenni suunnattuna Lahteen päin ja laitoin kanavanippuja "käsin" paikoilleen, kun tiedän ne luvut, mitkä mikäkin kanavanippu tarttee. Tämä kohta oli sitä viisastelua.

        Ei vaan. Minäpä luulen, luulen sana painotettuna, että nämä HD virittelyt viritinyhtiöllä aika-ajoin vaikuttavat kuvan laatuun. Siellä tehään muutostöitä, oliko se nyt 2017 varten.

        Vai Kolista lumikenkäkukkula. Sit joku kaupunkilainen tulee sinne ja kauhistuu, kun luulee lumimiesten kokoontuneen. Siittä puuttuu enää leijonan jäljet rinnalta.

        Kysymys kuuluu. Kuka sanoo "siittä"?

        Ainakin Soini sanoo "siittä" ja muutkin hämäläislähtöiset pers... eiku persoonat.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Ainakin Soini sanoo "siittä" ja muutkin hämäläislähtöiset pers... eiku persoonat.

        Juu ja mielestäni myös Sipilä


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Ainakin Soini sanoo "siittä" ja muutkin hämäläislähtöiset pers... eiku persoonat.

        Soini on raumalainen jaarittelija. Tulee vaan käymään tänne Pohjois-Hämeeseen, jos uskaltaa.


    • edson
    • Pyhä-Sylvi

      Soinin kannattaisi nyt pyrkiä vihreän puolueen puheenjohtajaksi kun ville lusitaa vihervastuusta. Saisi samalla parannusta sekä persuihin että vihreisiin.

      • Ketjulaulu

        OK - ei tuu ny muuta mieleen. Hyvää yötä ja kättä päälle kaiken maailman hämäläiset ja muut hyvät leivän ja puheen murtajat.


    • St-Sylvester

      I like Timo, hehehhee

    • edson

      Voi Pyhä Sylvi teidän kanssanne.

      Vai Timo (heh heh hee) vihreisiin. Ei edes kuolleen ruumiini yli. Joku voi nyt taas ihmetellä voimiani, ja taivastella kykyjäni. Meinaan vaan, vaikka ruumiina en enää kuulukaan vihreisiin, niin tuollainen helppoheikki Timon hoitelen yhdellä kadellä haudan takaakin.

    • St-Stallone

      Sinä Edson olet tyypillinen värillinen.
      Syntyessäsi olet vaaleanpunainen
      Krapulassa kalmankalpea
      Saunottuasi punainen
      Eläessäsi kenties vihreä
      Kuoltuasi Harmaa

    • Timojeffhuussi
      • edsonoff

        Mikäs helevetin aukko siellä oikeassa ylälaidassa ja sit sinne jätetty kaksi pentukuusta muka siementämään, häh häh häh.

        Niin kauan kuin Suomea hallitsee siltarummuttajat, niin kauan Suomessa tukkupuutkin viedään biolaitostehtaisiin. Joo. No eihän niistä toki olisi rakennuspuuksikaan, koska lannoitus takaa nopeaa kasvua.


    • edson

      Jahas jahas

      Stallone se heittää väreihin elämäni analyysiä. Kalmankalpea en ole edes Stallonen kanssa kehässä ... ja sit muka sika pienenäkö? Tiedä tuosta Harmaasta lopusta, veikkaisin mieluummin kalpeeta kuin harmaata. Siihen asti liehukoon sateenkaaren värit.

      No ni ja sitte pitää alkaa seurata pääministerin plokia, on niin paksua varmaan kuin Soininki ploki. "En todella tiennyt ..." Ja millainen selvitys Olli Rehniltä eduskunnan kyselytunnilla.

      Ja sit asiaa. Ei siellä akselilla Ilomantsi-Tohmajärvi ole köyhää väkee. Ne maksaa pimeesti venäläisille metsästäjille 50 ekua per suden häntä. Vaikka metsästettävä alue Venäjän puolella onkin "sopimuksessa" niin sanotusti sanallisesti rajattu, niin millä hitolla ne suomalaismöllit pystyvät pelkästä hännästä toteamaan, missä se susi on ammuttu laajassa Venäjän maassa. Joo ja paikalliset metsästäjäjärjestöt taputtavat karvaisia käsiään. Pitkään on jo tuntunut siltä, että ei olisi paha luovuttaa tuota itäistä Suomen kolkkaa Venäjälle. Eikä tarttis vastakauppana yhtikäs mitään. Tai no, voitais lähettää nämä möllit Venäjälle.

      • Timohuussista

        Heh heh, Heh heh !
        Katsoin minäkin sen sus ohjelman missä hännistä maksettiin ekstraa 50 egee. Kyllä oli meikämetsästjiltä varsinaista älynvaloa.
        Sitä en kyllä ymmärrä tänäpäivänäkään miksi ne haluaa kaikki pikku hukat hengiltä. Syödähän niittenkin pitää ja mettästäjät ei ymmärrä, että jos ne syö sen koiran niin se koirakin oli samalla asialla eli hankkimassa paistia sille metsästäjälle eli samalla asialla ihan täsmälleen kuin sus itelleen ja pojilleen. Sus siunatkoon


      • Inger1

        Mieluummin jo katsoisi ruudusta vaikka Kauniita ja rohkeita, kuin kohtuuttoman raskaaksi tullutta Kotiin takaisin -sarjaa. Mutta jouluvalaistuksessa olevat kerrostalojen pitkät parvekkeet ovat niin kauniita kadun varrella, että kyllä kelpaa olla ja nauttia koti-ikkunaruudusta niitä katsellessa - valmista päältä. Kiitos! Paljon kiitos!


      • karhumummu
        Inger1 kirjoitti:

        Mieluummin jo katsoisi ruudusta vaikka Kauniita ja rohkeita, kuin kohtuuttoman raskaaksi tullutta Kotiin takaisin -sarjaa. Mutta jouluvalaistuksessa olevat kerrostalojen pitkät parvekkeet ovat niin kauniita kadun varrella, että kyllä kelpaa olla ja nauttia koti-ikkunaruudusta niitä katsellessa - valmista päältä. Kiitos! Paljon kiitos!

        Minä tykkään Takaisin kotiin -sarjasta mutta nyt kun siihen ei ole suomalaista tekstitystä - vika kai telkkarissani - katson sen mieluummin Areenan kautta kuin arvaisin australian englishiä. Paras sarja pitkään aikaan. Kauniita ja rohkeita seurasin parikyt vuotta, kunnes sen hitaus alkoi ottaa päähän.


      • Inger1

        Päähän ne ottavat hyvinkin pidemmän päälle. Mutta lontoolaiset kivat vieraani eivät ota - vaan antavat hyvän mielen aina tullessaan ja ollessaan. Vihdoin löytyi kaukaa meillekin sukulaisia, jotka ovat enemmän - lähellä olevia - matkasta huolimatta. Hyvää yötä.


      • edson
        Timohuussista kirjoitti:

        Heh heh, Heh heh !
        Katsoin minäkin sen sus ohjelman missä hännistä maksettiin ekstraa 50 egee. Kyllä oli meikämetsästjiltä varsinaista älynvaloa.
        Sitä en kyllä ymmärrä tänäpäivänäkään miksi ne haluaa kaikki pikku hukat hengiltä. Syödähän niittenkin pitää ja mettästäjät ei ymmärrä, että jos ne syö sen koiran niin se koirakin oli samalla asialla eli hankkimassa paistia sille metsästäjälle eli samalla asialla ihan täsmälleen kuin sus itelleen ja pojilleen. Sus siunatkoon

        Sanos muuta. Voiko tuollaisia metsästäjiä olla olemassa? Voi olla.


    • Heh-heh

      Testikuva heh heh, heh heh
      Tässä laillinen amerikkalainen farmari kasvattamassa nykyistä Coloradon suosikkikasvia!
      http://bot.fi/1q8r

    • Heh-Heh
    • Heh-Heh-Heh-Heh
    • HehHeh-HehHeh
      • edson

        En tunnista itseäni. Mottoni on, että väsytän vastustajan väistelemällä ja sitten vaan lopen uupuneelle riittää puhallus. No vaikeammat vastustajat kyllä kyykkäävät pesäpallomailani nähtyään. Tai kierrelyöntini.


    • edson

      Jahas jahas, tääl on katseltu Kauniita ja rohkeita ja Takaisin kotiin.

      Sarjoja on niin paljon, että päätä huippaa. Mutta Salkkarit ne vasta ... koska paljastuu se, että erään kohdussa on vauva vaihtunut. Ja ne Midsommerin murhat, ne vain jatkuvat, vaikka kohta koko kylä on tapettu. Sarjaa kohden keskimäärin 3 murhaa. Ja Beck sekä Wallander jätä meitä rauhaan Turhapurosta puhumattakaan. Minun yksiä lemppareita ovat alueuutiset ja ajankohtaisohjelmat ja Yle, älä anna periksi.

      Ja tänään sitten. Kaisaa ja Maria jännitetään. Ja kyl ne miehetkin kohta.

      En olisi vielä pari päivää sitten uskonut, että tulen ajamaan Lahteen jouluostoksille. Mutta näin siinä tulee käymään. Anteeksi, että rikon suomen kielen sääntöjä ja muodostan lauseen pelkästä sivulauseesta.

    • Hehheh-Hehheh

      Voi hirveetä, Lahteen, missä on kaikenmaailman pukareita ja uusnatseja kadut pullollaan
      Hyvä persuystäväni, muista olla varovainen ja pysytellä kaukana paikoista missä heilutellaan vihermustia lippuja, jotta pääset taas turvallisesti Kihniön studioosi raportoimaan ja keskustelemaan maailmanmenosta vaikka pilke, mutteei nyt sentään höylätty klapi, silmässä
      Persukolleehasi Hehheh-Hehheh

      • edson

        Arvon kolleeka

        Tiedetään bisniscityn vaarat, mutta meittin sateenkaariliput nelipyöräkodin etupuskurissa riittää noille kotomaan pukareille ja jos ei riitä, niin se punamustien pesäpallomaila ja kierot lyöntini sillä kyllä riittävät. Hejaa Uri Ståhlhammar. Okei okei, ehkä sitten banaanipotku jälkiruoaksi.


    • Hehheh-Hehhehhuussista

      Sitku sie Edsoni oot aika lähellä alkutuotantoa, niin tässä tuon bodybuilder sukulaisesi jälkimainingeissa ihan aitoa filmiä nautojen bodybuildingista Pelkiasta. On kyllä melkoista pihviä ja ihan totta vielä.
      Yhestä tommosesta riittäis karhumummulle ja hänen chihuahualleenkin muonaa vuosiksi. Lisäpakastinkin olisi hommattava, jos riittäiskään:

      https://www.youtube.com/watch?v=IDN-QeVhQTc

      • karhumummu

        Holy Cow! Mutta ei me syödä tuollaista. Koira syö sika-lohipullia, minä kasviksia ja vegemöttösiä.

        Kulkiessani äsken kaupungilla minut äkkiarvaamatta kiskaistiin demarien vaalitelttaan. Sosialidemokraattisen soppatykin riisipuuro oli niin hyvää, että taidanpa tähyillä kevättä kohti vaaleanpunaisilla silmälaseilla. Ellei jokin muu puolue tarjoa vielä parempaa.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Holy Cow! Mutta ei me syödä tuollaista. Koira syö sika-lohipullia, minä kasviksia ja vegemöttösiä.

        Kulkiessani äsken kaupungilla minut äkkiarvaamatta kiskaistiin demarien vaalitelttaan. Sosialidemokraattisen soppatykin riisipuuro oli niin hyvää, että taidanpa tähyillä kevättä kohti vaaleanpunaisilla silmälaseilla. Ellei jokin muu puolue tarjoa vielä parempaa.

        Minulta katosi tähän pitkähkö vastaus, siis pitäkööt holy cow'nsa

        Mutta että demarien soppatykillä. Norjalais-suomalainen työmies kävi just syömässä kumppanin laittamaa riispuuruu ja me samalla säädettiin riistakamera kuvaamaan tiemme kulkijoita.

        Meillä, me kovemman siiven vihreät riisumme tykistä sopan pois ja sit jäljellä olevalla tussautetaan kohti populisteja.


    • hehheh-hehhehtimo

      Ville Niinistö varmaan laittaa paremmaksi ja lupaa tarjota 100% vegaanimöttösiä, jotka on keittänyt L. Stranius

    • karhumummu

      Teemalta äsken tullut Thomas on koskettava elokuva vanhuudesta, mutta ennen kaikkea siitä, kuinka osallistuminen eutanasiaan langettaa pitkän varjon ihmisen elämään. Siinä mielessä eutanasian laillistaminen on erittäin kyseenalainen ratkaisu kuolevien hoidossa.

      Moneen kertaan, mutta kuitenkin liian harvoin esitetty Thomas esittelee kaksi loistavaa näyttelijää, Lasse Pöystin ja Pentti Siimeksen, myöhäisiän hienoissa rooleissaan.

    • karhumummu

      Radiota pitäisi kuunnella paljon enemmän. Lauantain toivottujen jälkeen alkoi kolmetuntinen keskustelu Hannu Salaman romaanista Siinä näkijä, missä tekijä. Muistan kuinka nuorena mieheni kanssa luettiin ääneen Salamaa toisillemme. Sitten tuli telkkari ja passivoi töllöttämään.

    • karhumummu

      http://bot.fi/1q9q

      Vielä häiritsen kauniilla talvikuvalla ja sitten annan puheenvuoron toisille.

    • Huussinever

      No lopulta löysi karhumummu oikeaa metsää! Taitaa olla Alaskasta?

      • karhumummu

        Kuva on samasta metsästä, jota täällä joku haukkui alimittaiseksi. Koirat ovat samaa perhettä chihuhhehhuun kanssa, se ei vain näy kuvassa, koska hukkuisi tuohon hankeen.


    • Huussinever2

      Niin ja oikeita koiria, eikä mitään kalapullia syöviä "chihuuhaahoida"

    • edson

      Oikeita koiria ja vääriä metsiä ... tuubaa tuubaa, mutta

      häiritsen eilisellä onnistuneella 1,3 kg valmisteellani : http://kuvapilvi.fi/k/y6t8.jpg

      Tulos ei olisi ollut näin täydellinen, jollen olisi käyttänyt höylättyä leppää. Kyl muuten harmitti taas eilen, kun koitimme tihruta lauantain luonto-ohjelmaa valaanpyynnistä, ja kuva se vaan pätki ja puhe kans.

      Oli meinaan holotna aamu - sisällä

      • edson

        No ni, ny kehun tekniikkaa.

        Kun tämä Sony- telkkumme tekee tenän, niin samanlainen tilalle. Ei mikään älytöllö, vaan ihka perus HD. Ja yksi liitäntä (vain) tarpeen eli hmdi vai menikö se kirjainjärjestys nyt noin. Nimittäin tuota noin pohti mustapartainen ja totesi, että niin paljon areena lähettää jälkikäteen ohjelmaa, mikä toimii moitteetta ja sitä pystyy näin ollen katsomaan telkun kautta liittämällä tietokoneen telkkuun. Ja vielä hyvää kuvaa kaupan päälle ilman pätkimisiä langattoman 3g reitittimen välityksellä.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        No ni, ny kehun tekniikkaa.

        Kun tämä Sony- telkkumme tekee tenän, niin samanlainen tilalle. Ei mikään älytöllö, vaan ihka perus HD. Ja yksi liitäntä (vain) tarpeen eli hmdi vai menikö se kirjainjärjestys nyt noin. Nimittäin tuota noin pohti mustapartainen ja totesi, että niin paljon areena lähettää jälkikäteen ohjelmaa, mikä toimii moitteetta ja sitä pystyy näin ollen katsomaan telkun kautta liittämällä tietokoneen telkkuun. Ja vielä hyvää kuvaa kaupan päälle ilman pätkimisiä langattoman 3g reitittimen välityksellä.

        Pari päivää sitten tekstitys katosi ylen kanavilta. Hitot siitä, ajattelin ja katsoin ohjelmia Areenasta. Se samoin kuin Ruutu ja Katsomo toimii moitteettomasti sen jälkeen kun koneeni fiksattiin tänne muutettuani. Minäkin kehun 4G mobiilitekniikkaa. Sonerasta yrittävät kaupata kiinteätä kaistaansa, joka on taloon asennettuna, mutta Elisastani minä en luovu. Puhelimenikin on ollut uskollinen samalle operaattorille, jo Radiolinjan ajoista.

        No juu. Aamulla aloin tarkastella television kaukosäädintä tarkemmin. Sieltähän se löytyi, pieni nappula, josta saa tekstin takaisin päälle (mikä sen lienee kadottanutkin). Nyt pääsen katsomaan Poirotin ja Isä Brownin isolta "kankaalta".

        Ulkoilun supistamme pikku lenkkeihin, on 15 astetta pakkasta. Sää sinänsä kaunis ja maa lumen peitossa pääkatua myöten. Suolaloskassa ei tarvitse kahlata kuten Helsingissä pienenkin lumisateen jälkeen.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Pari päivää sitten tekstitys katosi ylen kanavilta. Hitot siitä, ajattelin ja katsoin ohjelmia Areenasta. Se samoin kuin Ruutu ja Katsomo toimii moitteettomasti sen jälkeen kun koneeni fiksattiin tänne muutettuani. Minäkin kehun 4G mobiilitekniikkaa. Sonerasta yrittävät kaupata kiinteätä kaistaansa, joka on taloon asennettuna, mutta Elisastani minä en luovu. Puhelimenikin on ollut uskollinen samalle operaattorille, jo Radiolinjan ajoista.

        No juu. Aamulla aloin tarkastella television kaukosäädintä tarkemmin. Sieltähän se löytyi, pieni nappula, josta saa tekstin takaisin päälle (mikä sen lienee kadottanutkin). Nyt pääsen katsomaan Poirotin ja Isä Brownin isolta "kankaalta".

        Ulkoilun supistamme pikku lenkkeihin, on 15 astetta pakkasta. Sää sinänsä kaunis ja maa lumen peitossa pääkatua myöten. Suolaloskassa ei tarvitse kahlata kuten Helsingissä pienenkin lumisateen jälkeen.

        Mainiota mummu

        Pelkästään sellainen asia pitää minut irti lankaliittymistä, että joka tapauksessa tarvitsen liikkuvan laajakaistan eli sitten pitäisi olla kotolankaliittymä plus se liikkuva. Ja taas kuluisi vähäisistä sukanvarsista loputkin kolikot. Ei kiitos. Aluksi olin kyllä innostunut valokuidusta, mutta ensin kaapelointi muut kulut noin 2000 € ja käyttökulut 5 megan nopeudella 60€/kk. Eli toistan, ei kiitos.

        Näillä eväillä eli nopeustestin antamilla luvuilla saadaan katkeamatonta kuvaa. Ja jos joskus katkeaakin, niin modeemi pois virrasta ja taas pelaa. Ja huom. nämä ovat 3g yhteydet ja nyt jo saisin 4g, mutta käytän "loppuun" tuon modeemini ensiksi.

        http://kuvapilvi.fi/k/y6td.jpg

        Kyllä olet rohkean päätöksesi lisäksi tehnyt järkevän päätöksen. Siis minun silmälasieni näkökulmasta.

        Hellurei ja kohta pum pumia


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Mainiota mummu

        Pelkästään sellainen asia pitää minut irti lankaliittymistä, että joka tapauksessa tarvitsen liikkuvan laajakaistan eli sitten pitäisi olla kotolankaliittymä plus se liikkuva. Ja taas kuluisi vähäisistä sukanvarsista loputkin kolikot. Ei kiitos. Aluksi olin kyllä innostunut valokuidusta, mutta ensin kaapelointi muut kulut noin 2000 € ja käyttökulut 5 megan nopeudella 60€/kk. Eli toistan, ei kiitos.

        Näillä eväillä eli nopeustestin antamilla luvuilla saadaan katkeamatonta kuvaa. Ja jos joskus katkeaakin, niin modeemi pois virrasta ja taas pelaa. Ja huom. nämä ovat 3g yhteydet ja nyt jo saisin 4g, mutta käytän "loppuun" tuon modeemini ensiksi.

        http://kuvapilvi.fi/k/y6td.jpg

        Kyllä olet rohkean päätöksesi lisäksi tehnyt järkevän päätöksen. Siis minun silmälasieni näkökulmasta.

        Hellurei ja kohta pum pumia

        Hellurei, "muusi"????


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Hellurei, "muusi"????

        Aha, sinäkin olet muussista lukenut. Kait??? No käväisin nakkia paloittelemassa.


      • nuolaisit-taas
        edson kirjoitti:

        Aha, sinäkin olet muussista lukenut. Kait??? No käväisin nakkia paloittelemassa.

        "...valvava määrä uhkia....." ???


      • Timoheh-Hehtimo
        edson kirjoitti:

        Mainiota mummu

        Pelkästään sellainen asia pitää minut irti lankaliittymistä, että joka tapauksessa tarvitsen liikkuvan laajakaistan eli sitten pitäisi olla kotolankaliittymä plus se liikkuva. Ja taas kuluisi vähäisistä sukanvarsista loputkin kolikot. Ei kiitos. Aluksi olin kyllä innostunut valokuidusta, mutta ensin kaapelointi muut kulut noin 2000 € ja käyttökulut 5 megan nopeudella 60€/kk. Eli toistan, ei kiitos.

        Näillä eväillä eli nopeustestin antamilla luvuilla saadaan katkeamatonta kuvaa. Ja jos joskus katkeaakin, niin modeemi pois virrasta ja taas pelaa. Ja huom. nämä ovat 3g yhteydet ja nyt jo saisin 4g, mutta käytän "loppuun" tuon modeemini ensiksi.

        http://kuvapilvi.fi/k/y6td.jpg

        Kyllä olet rohkean päätöksesi lisäksi tehnyt järkevän päätöksen. Siis minun silmälasieni näkökulmasta.

        Hellurei ja kohta pum pumia

        Älä nyt hyvä kiinteistövälittäjä ja Kihniön Trump muutamasta hikisestä kuitupennosesta ja 60 €/kk käyttökuluista välitä.
        Pan myyden jokunen mökkitontti tai pari hehtaaria vanhaa mäntymetsää pitkäkuituselluksi tai vaikka hallituksen vihreään metsät savuksi biomassaernergiatuotantoon vihreään tyyliin. Äänekosken tehtaillekaan ei olisi kovin pitkä matka tai Alholmenin puuenergialaitokselle Jakobstadiin (Pietarin Saari)
        S'on hellurei näin illan viihteeksi


      • edson
        nuolaisit-taas kirjoitti:

        "...valvava määrä uhkia....." ???

        No tässähän tuli nykyrunoutta ilman poljentoja. Lienee Pyöreästä pöydästä...

        Nuolaisin siis taas valtavia uhkia.


    • edson

      "Pan myyden jokunen mökkitontti "

      Voi voi, henkilökohtainen kieltäytyminen turismiin estää tuon.

      Se on hellurei näin aamun tuoksintaan ja minun vihreys ei ole yks yhteen puolueeni kanssa. Tuntematta ulkomaan asioita laajemmin, siitä huolimatta heijaa Itävaltaan. Populismi upotetaan Pohjanmereen ja kaikki vähänkin jalkeille pääsevät suuntaavat pois tunkkaisesta maastamme. Nimittäin tuota noin, vaikka persut saataisiinkin lastattua veneisiin, niin täällä pesii ikuinen maalaisliitto eri versioin. Ei edes Ieva kone maatalousmarkkinoilla eikä Maajussille morsian sammu ei. Eikä itärajan metsästäjiä saada aisoihin kuin kastraatiolla.

    • karhumummu

      "Eikä sinun sairailla mielenkuvituksilla pääse meidän piireihin, kysele sinne Tuupovaaraan tai Lieksan takamaille." (Elämä-ketjun kuolemattomia aforismeja)

      Kyllä me hullut suhoset Arantesin mukaamme otetaan. Minun hehtaarejani ovatkin jo monet kysyneet metsästysseuroilleen vuokramaiksi, mutta jos tuttu pyrkii, pääsee takuulla etusijalle. Yhdessä rauhanomaisesti täällä hirviä laskeskelemme.

      Vai tarkoittiko runoilija "piireillä" Elämän hienohelma- ja nappaskenkä-väkeä?

      • edson

        Kiitos, että saan olla mukana ja kirjoittaa. Vaikka kyllä kirjoittaisin, jos ...

        Nakki suojelee omia kulmiaan. Siis ei Lieksaa eikä sitä aluetta. On meinaan varmaan riistanvartija, jolla arvo nousee ilvesturkin myötä.

        Naati hehtaareistas, niin teen minäki. Riistakamera on ainut, millä ammun. Yksi on jo pyytämässä ja lisää tulee. Ota vuokraa sen verran, että jos metästäjien joukossa sattuisi olemaan joku täysjärkinenkin, ne muut sohlot ampuu kaikkee liikkuvaa.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Kiitos, että saan olla mukana ja kirjoittaa. Vaikka kyllä kirjoittaisin, jos ...

        Nakki suojelee omia kulmiaan. Siis ei Lieksaa eikä sitä aluetta. On meinaan varmaan riistanvartija, jolla arvo nousee ilvesturkin myötä.

        Naati hehtaareistas, niin teen minäki. Riistakamera on ainut, millä ammun. Yksi on jo pyytämässä ja lisää tulee. Ota vuokraa sen verran, että jos metästäjien joukossa sattuisi olemaan joku täysjärkinenkin, ne muut sohlot ampuu kaikkee liikkuvaa.

        "ampuu kaikkea liikkuvaa"

        Täällä on viime päivinä tosiaan ammuskeltu. Tytär kertoo, että oli koiravaljakkonsa kanssa kuin keskellä maailmansotaa, kun pyssyt paukkui ja helikopterit pörräsi. No asiallisella asialla miehet olivat, sotaharjoituksissa.


    • karhumummu

      Kemikaaleja käsittelevässä Akuutissa oli mieleiseni mies. - Minä en käytä kosmetiikkaa. Pelkästään laitan antiperspiranttia, etten haise pahalle.

      Luomuruuasta tältä lääkäriltä odotettiin kai hyvinkin viisaita kommentteja. Ja semmoinen tuli. - Uskallan syödä kaikkea mitä Suomessa kaupoista saa, ostan luomua ja tavallista ihan tarpeen mukaan.

      Kyllä täytyy kehua tämän kaupungin puhtaanapitoa. Heti aamukuudelta näin monta ahkeraa lumiauraa vielä liikenteeltä tyhjällä kadulla. Samaan aikaan huoltomies kolasi ensimmäiset parikymmentä yöllä pudonnutta lumisenttiä talon ympäriltä. Kahdeksalta koko jalkakäytävä oli kuljettavassa eikä kahlattavassa kunnossa. Täällä ollaan totuttu lumen tuloon. Ison lumimäärän tuloon.

      Kiitin kuitenkin luojaa siitä, että lähikauppani on lähellä. Ja yhtä lähellä olevaa hyvin varustettua kauppaa minulla ei ole koskaan ollutkaan kuin meidän Citymarket. Mitä, kulkeeko jotkut jossain bussilla tai metrolla päästäkseen hyvien valikoimien ääreen? Heh, meillä mokoma matka hoituu kävellen. Pikkukaupungin etu.

      • Entinen_auraaja

        Helppoahan se on kun kaksi katua ristiin koko kaupungissa. Kaupungin keskusta korkeintaa 2 km suuntaansa. Siinä on kaupatkin lähellä, kun ei asu keskustan ulkopulella. Se on juuri sen pikkukaupungin etu. On sekin joskus koettu. Onnittelut sinulle valinnastasi.


      • karhumummu
        Entinen_auraaja kirjoitti:

        Helppoahan se on kun kaksi katua ristiin koko kaupungissa. Kaupungin keskusta korkeintaa 2 km suuntaansa. Siinä on kaupatkin lähellä, kun ei asu keskustan ulkopulella. Se on juuri sen pikkukaupungin etu. On sekin joskus koettu. Onnittelut sinulle valinnastasi.

        Kiitos onnittelusta. Entisen kotipaikan kadut tulivatkin kulutetuiksi loppuun, vaikka niitä oli muutama enemmän kuin kaksi ristiin.


      • edson

        Nyt kyllä unohdat täysin Helsingin jotkut ongelmat. Lumenluonti ei ole niin helppoa kuin siellä tai täällä. Lisäksi luulen ja tiedän, että vanhin poikani, Hesassa syntynyt, tietää enemmän lumilapiosta kuin maalta Hesaan muuttanut. Aivan samoin kuin molemmat toisetkin poikani. Ikävä kyllä Kaliforniassa ei juuri nyt ole kovasti lunta, vaikka onkin talvi.
        Samoin ei kait voi olettaa, että Hesan joka nurkalla olisi kävelymatkan päässä ylivertaiset kaupan tiskivalikoimat ja bussi ja metro ovat ovat muutakin kuin kauppareissuja varten.


    • karhumummu

      Lisäys edelliseen: joskus jollain on mahdollisuus kulkea vähän vastavirtaan asuinpaikan suhteen, suuresta pieneen. Usein rohkeus ottaa mahdollisuudesta kiinni tulee kuitenkin vasta, kun suurin osa elämästä on eletty. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

    • edson

      Parempi myöhään kuin ... pani miettimään.

      Mä oon jo jonkin aikaa elänyt sellaisessa sisäisessä olotilassa, että jopa kiitän aamun valkenemista. No vähän tramaattisesti sanottu, että kiitän, mieluummin kuiskaan : kiva juttu. Se on sitten taas meinaan uusi päivä edessä, mutta mitään kiirettä en pidä sen täyttämisessä. Otan vastaan seikkailun välittämättä eletyn elämän pituuksista. Tämähän on niin kauan mahdollista, kunnes taju pettää. Tai ajokortin menetän.

      No tänään on se päivä, jolloin joku on tuolla toisaalla kirjoittanut, että taas tulee minulle paineita. EI TULE. Muistelen kuitenkin veljeskapinaa, ehkä A.Kiveä ja rajalle ammuttua äitini veljeä. Miksen Topeliustakin.

      Katsoiko kukaan eilen, taisi olla uutisissa, miten jotkut ulkomaalaiset kokevat tapamme viettää itsenäisyyspäivää? Hertsileijaa, kun heitä huvitti ja en ihmettele ollenkaan miksi huvitti.

      • karhumummu

        Mua taas ärsytti se kliseiden määrä joka niiden suusta tulvi. En ihmettele yhtään, miksi täällä osittain vallitsee fixit-henki (vrt. brexit). Oliko ne turisteja vai mitä? Ylen taholta olen toki jo tottunut, että itsenäisyyspäivän tienoilla Suomi ja suomalaiset "kummallisine" tapoineen halutaan väen väkisin saattaa naurettavaan valoon.

        Mä en tänään muistele erityisesti mitään. On kaunis, luminen pakkaspäivä, joka pian lyhenee, jolloin voi alkaa poltella kynttilöitä. Harmittaa, ettei kämpässäni ole ikkunalautoja, että voisi laittaa ne kaksi perinteistä kynttilää tuonne fasadin puolelle, kuten olen aina ennen tehnyt. Ison parvekkeen kaksi lyhtyä saavat kelvata.

        Kolmen maissa tulee katsottavaksi dokumenttiprojekti Sota ja mielenrauha, joka avaa sodasta selviämistä ja sodan vaikutusta ihmismieleen. Kai osalla meistä on sodan jäljissä omakohtaistakin sulateltavaa.

        Mielialani ei ole kovin korkealla, vaikka jonkun espanjattaren mukaan pitäisi hulluna olla kaduilla hillumassa. Olen surrut muun muassa ihailemani toimittajan Ilkka Malmbergin poismenoa.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Mua taas ärsytti se kliseiden määrä joka niiden suusta tulvi. En ihmettele yhtään, miksi täällä osittain vallitsee fixit-henki (vrt. brexit). Oliko ne turisteja vai mitä? Ylen taholta olen toki jo tottunut, että itsenäisyyspäivän tienoilla Suomi ja suomalaiset "kummallisine" tapoineen halutaan väen väkisin saattaa naurettavaan valoon.

        Mä en tänään muistele erityisesti mitään. On kaunis, luminen pakkaspäivä, joka pian lyhenee, jolloin voi alkaa poltella kynttilöitä. Harmittaa, ettei kämpässäni ole ikkunalautoja, että voisi laittaa ne kaksi perinteistä kynttilää tuonne fasadin puolelle, kuten olen aina ennen tehnyt. Ison parvekkeen kaksi lyhtyä saavat kelvata.

        Kolmen maissa tulee katsottavaksi dokumenttiprojekti Sota ja mielenrauha, joka avaa sodasta selviämistä ja sodan vaikutusta ihmismieleen. Kai osalla meistä on sodan jäljissä omakohtaistakin sulateltavaa.

        Mielialani ei ole kovin korkealla, vaikka jonkun espanjattaren mukaan pitäisi hulluna olla kaduilla hillumassa. Olen surrut muun muassa ihailemani toimittajan Ilkka Malmbergin poismenoa.

        "Suomi ja suomalaiset "kummallisine" tapoineen halutaan väen väkisin saattaa naurettavaan valoon."

        Kyl se niin on, että suomalaiset tekevät sen ihan ite.

        "Harmittaa, ettei kämpässäni ole ikkunalautoja, että voisi laittaa ne kaksi perinteistä kynttilää tuonne fasadin puolelle, kuten olen aina ennen tehnyt."

        Miks ne kynttilät pitää näyttää muille? Eiks se riitä, että polttaa niitä vaikka pöydällä?

        Enempää en nyt "uskalla". Paitsi että espanjatar ei puhunut mistään hulluna olemisesta kaduilla. Ja oltiinhan sitä eilen hulluina Senaatintorilla ja taas sitten, kun Suomi voittaa jotakin lisää.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        "Suomi ja suomalaiset "kummallisine" tapoineen halutaan väen väkisin saattaa naurettavaan valoon."

        Kyl se niin on, että suomalaiset tekevät sen ihan ite.

        "Harmittaa, ettei kämpässäni ole ikkunalautoja, että voisi laittaa ne kaksi perinteistä kynttilää tuonne fasadin puolelle, kuten olen aina ennen tehnyt."

        Miks ne kynttilät pitää näyttää muille? Eiks se riitä, että polttaa niitä vaikka pöydällä?

        Enempää en nyt "uskalla". Paitsi että espanjatar ei puhunut mistään hulluna olemisesta kaduilla. Ja oltiinhan sitä eilen hulluina Senaatintorilla ja taas sitten, kun Suomi voittaa jotakin lisää.

        Ne kaksi kynttilää rinnakkain ikkunalla ovat itsenäisyyspäivän perinne ainakin kaupungeissa. Mutta kuka hullu nyt perinteitä noudattaisi, vai mitä? Porvarillista hapatusta.

        Espanjalaisen naisen virnuileva pärstä ärsytti minua, ei sen kummempaa.

        Ai mitä et uskalla? Sano nopeasti, kohta alan katsomaan Tuntematonta sotilasta.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Mua taas ärsytti se kliseiden määrä joka niiden suusta tulvi. En ihmettele yhtään, miksi täällä osittain vallitsee fixit-henki (vrt. brexit). Oliko ne turisteja vai mitä? Ylen taholta olen toki jo tottunut, että itsenäisyyspäivän tienoilla Suomi ja suomalaiset "kummallisine" tapoineen halutaan väen väkisin saattaa naurettavaan valoon.

        Mä en tänään muistele erityisesti mitään. On kaunis, luminen pakkaspäivä, joka pian lyhenee, jolloin voi alkaa poltella kynttilöitä. Harmittaa, ettei kämpässäni ole ikkunalautoja, että voisi laittaa ne kaksi perinteistä kynttilää tuonne fasadin puolelle, kuten olen aina ennen tehnyt. Ison parvekkeen kaksi lyhtyä saavat kelvata.

        Kolmen maissa tulee katsottavaksi dokumenttiprojekti Sota ja mielenrauha, joka avaa sodasta selviämistä ja sodan vaikutusta ihmismieleen. Kai osalla meistä on sodan jäljissä omakohtaistakin sulateltavaa.

        Mielialani ei ole kovin korkealla, vaikka jonkun espanjattaren mukaan pitäisi hulluna olla kaduilla hillumassa. Olen surrut muun muassa ihailemani toimittajan Ilkka Malmbergin poismenoa.

        "Ylen taholta olen toki jo tottunut, että ..."

        No, tässä lisää toisen tiedotusvälineen tekstiä. Lisäätkös Hesarin myös niihin, jotka kommentoivat "väärin" itsenäisyyspäivää ja sen viettoja? Meillä alkaa loppua jo tiedotusvälineet, apuva!!!

        http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000004891663.html


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Ne kaksi kynttilää rinnakkain ikkunalla ovat itsenäisyyspäivän perinne ainakin kaupungeissa. Mutta kuka hullu nyt perinteitä noudattaisi, vai mitä? Porvarillista hapatusta.

        Espanjalaisen naisen virnuileva pärstä ärsytti minua, ei sen kummempaa.

        Ai mitä et uskalla? Sano nopeasti, kohta alan katsomaan Tuntematonta sotilasta.

        "Espanjalaisen naisen virnuileva pärstä ärsytti minua, ei sen kummempaa"

        No erosihan se suomalaisesta pärstästä. En siis ihmettele inhoasi.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Ne kaksi kynttilää rinnakkain ikkunalla ovat itsenäisyyspäivän perinne ainakin kaupungeissa. Mutta kuka hullu nyt perinteitä noudattaisi, vai mitä? Porvarillista hapatusta.

        Espanjalaisen naisen virnuileva pärstä ärsytti minua, ei sen kummempaa.

        Ai mitä et uskalla? Sano nopeasti, kohta alan katsomaan Tuntematonta sotilasta.

        "Ne kaksi kynttilää rinnakkain ikkunalla ovat itsenäisyyspäivän perinne ainakin kaupungeissa. Mutta kuka hullu nyt perinteitä noudattaisi, vai mitä? Porvarillista hapatusta."

        Taatana tentään, ny sitten joutuu rikkomaan perinteitä, kun ei ole ikkunalautaa.

        Ja Euroopasta, horiop, äkkiä liittovaltio.


      • karhumummu

        Lähde nyt nopeasti kiertelemään Eurooppaa ja pidä silmät auki. Ehkä huomaat, että kaikilla kansoilla on juhlaperinteensä, ja mitä etelämmäs mennään, sitä hartaammin niistä pidetään kiinni.

        Missä se sun kaiken suvaitseva liittovaltiosi mahtaa olla? Ei tässä maailmassa.


      • vanhat-kuukkelit-huussis
        edson kirjoitti:

        "Ne kaksi kynttilää rinnakkain ikkunalla ovat itsenäisyyspäivän perinne ainakin kaupungeissa. Mutta kuka hullu nyt perinteitä noudattaisi, vai mitä? Porvarillista hapatusta."

        Taatana tentään, ny sitten joutuu rikkomaan perinteitä, kun ei ole ikkunalautaa.

        Ja Euroopasta, horiop, äkkiä liittovaltio.

        Sinulle ”Edson poika”, näin vanhempana setänä kertoisin, että ajatuksesi liittovaltiosta on kyllä hyvä, mutta nykytilaan yhdistettynä raakile eli illuusio.
        Liittovaltio olisi todellakin hyvä konstruktio Eurooppaankin, mutta….
        Sitä ei voida enää edes alittaa rakentamaan pilatulta nyky EU pohjalta missä sitä on yritetty salakehittää eli mutatoida pala siellä pala tuolla systeemillä mikä johtaa tilkkutäkkiin, tai eräänlaiseen Frankensteiniin.
        Liittovaltio olisi suunniteltava alun perin rehellisesti liittovaltioksi. Sen perusta eli yhteisesti sovitut liittovaltiolait pitäisi sitten hyväksyä huuri sitä tarkoitusta varten optimoituna
        Se voisi silloin olla Yhdysvaltojen, Kanadan, Australian ja Saksan liittovaltioratkaisujen tyylinen liittovaltio eikä nykyisen EU kappaliiton tyylinen monsteri, josta ei koskaan liittovaltioksi ole.
        On sinulla nuoreksi mieheksi kyllä hyviä ideoita. Onneksi me seniori ”eläkeläiset” olemme raffinoimassa niitä käyttökelpoisempaan kuntoon. Sinustakin tulee vielä sellainen kunhan kasvat vähän lisää pituutta ja leveyttä  :)))


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Lähde nyt nopeasti kiertelemään Eurooppaa ja pidä silmät auki. Ehkä huomaat, että kaikilla kansoilla on juhlaperinteensä, ja mitä etelämmäs mennään, sitä hartaammin niistä pidetään kiinni.

        Missä se sun kaiken suvaitseva liittovaltiosi mahtaa olla? Ei tässä maailmassa.

        "Missä se sun kaiken suvaitseva liittovaltiosi mahtaa olla? Ei tässä maailmassa."

        Kaiken suvaitseva ?


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Lähde nyt nopeasti kiertelemään Eurooppaa ja pidä silmät auki. Ehkä huomaat, että kaikilla kansoilla on juhlaperinteensä, ja mitä etelämmäs mennään, sitä hartaammin niistä pidetään kiinni.

        Missä se sun kaiken suvaitseva liittovaltiosi mahtaa olla? Ei tässä maailmassa.

        "Lähde nyt nopeasti kiertelemään Eurooppaa ja pidä silmät auki."

        Tuossa on jotain johdattelevaa. Tässä tapauksessa siis tyrkytät minunkaltaiselleni kulkijalle perinneparaatien katselua. Seuraava ohje saattaa olla kaikkien muiden nähtävyyksien katselu ja kuvaaminen.

        Ootkos aatellu sellaista vaihtoehtoa, että istun jossain jakkarallani ja kysäisen ohikulkijalta jotain, millä hän mahdollisesti antaa vinkin omasta maailmastaan ja maailmankuvastaan. Kysymyshän on tietty oltava harkittu ja mietitty etukäteen.

        Ny sult jäi Tuntematon kesken


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        "Lähde nyt nopeasti kiertelemään Eurooppaa ja pidä silmät auki."

        Tuossa on jotain johdattelevaa. Tässä tapauksessa siis tyrkytät minunkaltaiselleni kulkijalle perinneparaatien katselua. Seuraava ohje saattaa olla kaikkien muiden nähtävyyksien katselu ja kuvaaminen.

        Ootkos aatellu sellaista vaihtoehtoa, että istun jossain jakkarallani ja kysäisen ohikulkijalta jotain, millä hän mahdollisesti antaa vinkin omasta maailmastaan ja maailmankuvastaan. Kysymyshän on tietty oltava harkittu ja mietitty etukäteen.

        Ny sult jäi Tuntematon kesken

        Ethän sinä ole kulkija kuin mielikuvissasi.

        Onnea muuten ylihuomisen merkkipäiväsi johdosta, nuorimies;)


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Ethän sinä ole kulkija kuin mielikuvissasi.

        Onnea muuten ylihuomisen merkkipäiväsi johdosta, nuorimies;)

        Eiks mielikuvissa olekin etullista matkustaa?

        Nuori mies kiittää.


    • edson

      "Liittovaltio olisi suunniteltava alun perin rehellisesti liittovaltioksi"

      Kyllä. Te seniorit, tehkää se. Leveyteni jo riittäisi, sillä joudun aviaukoistakin kulkemaan poikittain, hartiat meinaan ...

      • edson

        oviaukoista


    • edson

      Hiih hi huh hih huh ... tulipa katseltua akuuttia. Kemikaalien vaikutus suomalaisen spermaan ja kiveksiin, hih hih ku hihityttää. Ja munasolut sit. Vasta lapsenlapsessa mahdolliset muutokset ... hih ja hih. Jos isomummu on värjännyt hiuksensa ja lapsenlapsella kasvaa porkkanan muotoinen elin otsaan, niin turha sitä on miettiä, sillä meillä ei ole mitään osoitusta siitä, että joku tietty hiustenvärjäys tuottaa jälkipolville juuri porkkanan otsaan. Voisi olla siis ihan hyvin myös kiivi. Parempi kuitenkin porkkana kuin kiivi, sillä kiivi tarvitsee kasvaakseen julmetusti vettä.

      Kodin pesuaineet. "Tulisiko olla huolissaan, kun koittaa pitää kodin ja vaatteet puhtaana" Älkää hyvät ihmiset nyt kauhiasti puhtauksistanne häpeilkö, kyllä Itämeri suodattaa, mihin puhdistuslaitokset eivät pysty.

      "Ah, aina, kun tulen maailmalta mummonmökkiini, voin hengittää puhtaasti." Ei oo äijä kuullu ilmavirtauksista, ei sateista, ei ei. No onneks lähti nuori mies opiskeleen. Matkailualaa ehkä?

      "Täällä saadaan sitä aitoa vettä, sitä pohjavettä" "Syötkö pitsaa?" "No en näe mitään syytä tehdä pitsaa" Voi voi, kun se on niistä aineksista kiinni, mitä pitsaan laittaa. No hitto, sehän hokas itekki sit sen viimeisessä lauseessaan. On ihan kelpo ainesta opiskelijaksi.

      • edson

        Olipas syvällistä akuuttia, sitä meinasin.


    • edson
    • karhumummu

      Kyllä on oikullinen talvi. Iltayöstä koira nosteli palelevia tassujaan 20 asteen pakkasessa, aamukuudelta sama koira humpsahti yöllä sataneeseen höttölumeen mahaa myöten. Ilman lämpötila oli noussut 18 astetta muutamassa tunnissa.

      Linnan juhlien kättelyparaatin jätin kesken, se monomaaninen selostus otti korviin ja silmissä alkoi säkenöidä. Olin kai liian paljon katsonut televisiota yhden päivän osalle.

      Kun jaksaisin lähteä ostamaan lumilapion parvekkeen putsausta varten. Tokmannilta varmaan saa heikoille vanhuksille sopivan lasten lapion. Hirveästi jo tullut lunta, vaikka on vasta joulukuun alku. Alan ymmärtää, miksi tänne useimmille on laitettu parvekelasit.

      Illalla lauleskelemaan.

    • edson

      No omat teeveen linnanjuhlat sisälsivät Tervon haastattelun ennen sitä kättelyrumbaa. Kylkiasennossa, puolihuolimattomasti sitten kättelijät. Mutta joo, Niinistö saa pikkuhiljaa minut muuttamaan asennettani häntä kohtaan eli plussan puolelle.

      Mummu puhui parvekelaseista. Niinpä. Katselin jonkun kuningaskuluttajan, missä testattiin yhtä kaasulämmitintä ja muutamaa sähkölämmitintä juuri lasitettujen parvekkeiden lämmittämiseksi. Yks kehtas sanoo, että ei sitä sittenkään pysty olemaan parvekkeella talvella teepaidassa. Ja yksi lämmitti aivan seinätöntä terassitilaa. Ei voi olla totta, ajattelin.

    • Huussinever

      Haloo Edson, Missä oot? Oletko jo joulukuusimetsässäsi korjaamassa tämän joulun rahakuusia, joiden tuella voi matkustella Diesel homella vaikka Leixoesiin naatiskelemaan vienti Portoa satamakuppiloiden hämyssä?

      • edson

        Haloo haloo, kuuluuko?

        Joulukuusista koitan kasvattaa kesäkuusia, jotta tiluksillani säilyy nettokasvutilanne ja siksi liikuskelenkin kunnan mailla näin joulun alla. Ei vaan, kumppanin veli oli mailtaan löytänyt.

        Satamakuppilat, ooh. Voiko enempää ihminen haluta kuin istua ja haaveksia meren äärellä : Kunpa dieselhome olisikin kantosiipialus niin lähettäisin het tuonne emailia, kun näyttää satamassakin olevan paikkoja vapaana ja 17

        http://kuvapilvi.fi/k/y6wL.jpg


      • Cee-Lila

        Onnittelut sinulle edson synttäripäivänäsi!


      • edson
        Cee-Lila kirjoitti:

        Onnittelut sinulle edson synttäripäivänäsi!

        Onnittelut vastaanotettu ja tässä kiitos.


      • Alkuperäinen-Rapu
        edson kirjoitti:

        Haloo haloo, kuuluuko?

        Joulukuusista koitan kasvattaa kesäkuusia, jotta tiluksillani säilyy nettokasvutilanne ja siksi liikuskelenkin kunnan mailla näin joulun alla. Ei vaan, kumppanin veli oli mailtaan löytänyt.

        Satamakuppilat, ooh. Voiko enempää ihminen haluta kuin istua ja haaveksia meren äärellä : Kunpa dieselhome olisikin kantosiipialus niin lähettäisin het tuonne emailia, kun näyttää satamassakin olevan paikkoja vapaana ja 17

        http://kuvapilvi.fi/k/y6wL.jpg

        Haloo, kuuluu!

        Muistin kyllä synttärisi. Ovat niin lähellä nuorimmaiseni ja ystävättären syntymäpäiviä. On ollut menoa koko päivä, mutta parempi myöhään, kuin ei ollenkaan - eikös se päde useimpiin asioihin, joten toivottelen minäkin sinulle oikein paljon Onnea.


      • edson
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        Haloo, kuuluu!

        Muistin kyllä synttärisi. Ovat niin lähellä nuorimmaiseni ja ystävättären syntymäpäiviä. On ollut menoa koko päivä, mutta parempi myöhään, kuin ei ollenkaan - eikös se päde useimpiin asioihin, joten toivottelen minäkin sinulle oikein paljon Onnea.

        Kiitti vaan

        Jos totta puhun, niin en juuri ole piitannut ... vanhenemisesta.

        Täytyy kertoa tässä samalla, että olipa kiva ilta eilen. Ei siis liity mitenkään synttäreihin. Illalla koputti mies verannalla ovea. Hän oli jo päässyt sisään ulko-ovesta, mikä on yöt päivät auki. Siis silloin, kun olemme kotona.

        Suomen Gallupista oli mies ja haastattelun valinta oli osunut kumppaniini. Tunnin kesti kysely ja olin luvannut olla hiljaa, mutta ... en kuitenkaan häirinnyt tippaakaan. Kysymysten tarkoitus oli kartoittaa yleensä tyytyväisyyttä koko elämän alueilta.

        Suomen Gallup on maailmanlaajuinen organisaatio, minkä päämaja on muistaakseni USA:ssa


      • karhumummi

        Minua ja tytärtä taas "haastatteli" pieni somalineitonen. Hän ilmestyi marketin parkkipaikalle, kun olimme lastaamassa kassejamme autoon. Lapsi katseli kummissaan pakun sivuovesta avautuvaa näkymää ja kysyi: - Onko teillä lemmikkikauppa?

        Rupea siinä sitten selittämään, että autoon rakennetut häkit kuuluvat rekeä vetäville koirille, joita kuljetetaan kilpailuihin eri puolille Suomea. Semmoiset otukset tuskin mahtuvat Afrikasta tulleen lapsen maailmankuvaan.

        Seuraava kysymys koski perhesuhteitamme: - Onko tuo sinun mummisi, hän kysyi tyttäreltä minuun viitaten. Kun sai kuulla, että olenkin tyttäreni äiti, hän virkkoi: - Mutta tuo näyttää ihan mummilta.

        Niin että olkaa te muut niin nuoria ja nuorekkaita kuin haluatte, minusta mummumaisuus paistaa vieraankin silmiin. Eipä tarvitse muuta esittääkään.


      • edson
        karhumummi kirjoitti:

        Minua ja tytärtä taas "haastatteli" pieni somalineitonen. Hän ilmestyi marketin parkkipaikalle, kun olimme lastaamassa kassejamme autoon. Lapsi katseli kummissaan pakun sivuovesta avautuvaa näkymää ja kysyi: - Onko teillä lemmikkikauppa?

        Rupea siinä sitten selittämään, että autoon rakennetut häkit kuuluvat rekeä vetäville koirille, joita kuljetetaan kilpailuihin eri puolille Suomea. Semmoiset otukset tuskin mahtuvat Afrikasta tulleen lapsen maailmankuvaan.

        Seuraava kysymys koski perhesuhteitamme: - Onko tuo sinun mummisi, hän kysyi tyttäreltä minuun viitaten. Kun sai kuulla, että olenkin tyttäreni äiti, hän virkkoi: - Mutta tuo näyttää ihan mummilta.

        Niin että olkaa te muut niin nuoria ja nuorekkaita kuin haluatte, minusta mummumaisuus paistaa vieraankin silmiin. Eipä tarvitse muuta esittääkään.

        "Niin että olkaa te muut niin nuoria ja nuorekkaita kuin haluatte..."

        Eiks me olla just sellasen näkösii, miltä me näytetään? Kumppani toki sanoo, että muutun heti nuorekkaammaksi, kun kampaan tukkani. Tai ainakin siistimmäksi.

        Siis olivat ne lapset vissiin mistä kolkasta tahansa, niin heidän tuo avoin uteliaisuutensa on liikuttavaa. Ja mitä kysymyksiä heiltä saattaa tullakaan ja toteamuksia.


    • Huussinever

      Siis oliko Edsonilla 49 vuotis synttärit tänään? Lycka till.

      • edson

        Niin oli, tack

        Pistivät ennenaikaiselle eläkkeelle, koska oli pelko, että rakennan maailman valmiiksi innoissani.


    • karhumummu
    • karhumummu

      Niin se vuosi on taas vierähtänyt. F-Secure on jonkin aikaa ahdistellut lisenssini päättymisen merkeissä, ja nyt meni hermo. Asensin sitten uuden version, olkoon vaikka joululahjaksi itselleni.

    • Pakurianever

      Kai sie Auroora sen tiiät, et se on vaan kone ku niitä muistutuksiaja "suosituksia" lähettelee. Niille voi viis veisata sillä se koneessa oleva ohjelma jatkaa, vaan ei päivity enää. Se kestää kyllä hyvätoimisena vaikka monta vuota ja uusia voi sitten kun siltä tuntuu.
      O tietysti olemassa ohjelmia kuten eräät micciksen maksuohjelmat jotka lakkaavat toimimasta kun tilausjakso päättyy. Sellaiset viestit ovat kyllä ihan selviä että toimimasta lakkaa !

      • karhumummu

        https://youtu.be/SXMfvTXoVwk

        No, ei se vajaa kuusikymppiä mun konkurssissa tunnu.

        "Jos siltä tuntuu"

        No nyt tuntui.

        Kuka hiton Auroora? Älä sie Weepelj puutu mun asioihin.


      • lurjus_webs

        Tuota noin, ehkä pieni oikaisu paikallaan.
        En ole kyllä täällä edes käynyt sitten kuin aniharvoin edes vilkaisemassa joten nytkin kyllä syyttävä sormesi aistii väärää osoitetta.

        Terv. ent weepel.


      • nyk.karhumummu

        Miten nyt satuitkin käymään... Lankesit ansaan, kun tuli nettiaihe.

        Suuri häppeehän se on, jos erehdyt tähän ketjuun.


      • lurjus_webs
        nyk.karhumummu kirjoitti:

        Miten nyt satuitkin käymään... Lankesit ansaan, kun tuli nettiaihe.

        Suuri häppeehän se on, jos erehdyt tähän ketjuun.

        Nyt sattumalta kävin kun huilailin. "Lankesit".....
        Mistä tuon aiheen olisin arvannut jos joskus viikko sitten edellisen kerran olin vilkaissut ?
        En tiedä pitäiskö sitten kelata mihin kaikkeen olen tietämättäni "syyllinen". No olkoon kuitenkin.

        Ps. Viimeiseen, ilmeisesti "samoin" sinulle toisaalle.


      • karhumummu

        Heh heh, "Syyllinen". Ei kai tässä sentään missään oikeusistuimissa olla. Kunhan lämpimikseni höpöttelen.

        Hyvää joulunodotusta vaan.


      • lurjus_webs
        karhumummu kirjoitti:

        Heh heh, "Syyllinen". Ei kai tässä sentään missään oikeusistuimissa olla. Kunhan lämpimikseni höpöttelen.

        Hyvää joulunodotusta vaan.

        Niin, sitaateissa kuitenkin.

        Kuin myös sinne.


    • Pakurianever

      Häh häh hää

      • edson

        No tasapainoahan sekin : always in huussi mutta pakuria never

        Jahas, täällä tavattu vanha tuttu. Ja mummua häiritty koneen ruudulla ja sitten kuudenkympin turvaan tartuttu.

        Kun nyt olemme nimmareita, niin en malta olla kertomatta : http://kuvapilvi.fi/k/y6el.jpg

        PS. Minä se vilkuilen sivustoja päivittäin ... enkä tunne syyllisyyttä. Eilen tosin olin kauan kanjonissa.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        No tasapainoahan sekin : always in huussi mutta pakuria never

        Jahas, täällä tavattu vanha tuttu. Ja mummua häiritty koneen ruudulla ja sitten kuudenkympin turvaan tartuttu.

        Kun nyt olemme nimmareita, niin en malta olla kertomatta : http://kuvapilvi.fi/k/y6el.jpg

        PS. Minä se vilkuilen sivustoja päivittäin ... enkä tunne syyllisyyttä. Eilen tosin olin kauan kanjonissa.

        Toi huussin pirulainen ei koskaan kirjoita tänne paitsi pilkatakseen. Tossa Secure-vastauksessa oli puolet asiaa, mikä sai mut erehtymään kirjoittajasta.

        Taas kuuluu huussin seinänraosta hähätystä. Kato että housus on vielä nilkoissa, ettei tuu muijalles pyykkiä.


    • edson
    • edson

      Ja vielä kerron uudesta harrastuksestani eli koetan saada riistakameraan poseeraamaan erilaisia eläimiä.

      Kyl niin huvitti, kun luin eilen mäyrän ruokavaliota ... ja piru, sehän taitaa koisata talven. Kärppä ja lumikko kuitenkin lähistöllä liikuskelee ja taisin saada innostuksen pilkille, siis kärpälle ruokaa. Ja pupuille, oraville, kauriille ... tai no, se vaatisi enemmän panostusta.

      Ja onhan tässä supeja, kettuja, ilveksiä ... mutta yksi kamera ei riitä.

      http://kuvapilvi.fi/k/y6eg.jpg

    • karhumummu
    • karhumummu

      https://youtu.be/A3DDB8W1t

      Tämä vanha sketsi tuli mieleen Jälkihien "artikuloinnin mestareita" kuunnellessa. Jätkät tykittää kuin pikajuoksun selostajat.

    • karhumummu
      • edson

        Kyllä onnistuu


      • edson
        edson kirjoitti:

        Kyllä onnistuu

        Ja lisää siitä jälkihiestä. En viimeistä katsonut, mutta urheilu on niin kiivas aihe-alue, että ainakin päällepuhuminen kuuluu näihin jälkijuttuihin. Kunkin pitää sanoa se totuus, miksi joku voitti tai hävisi. Heh, sanon minä.

        Ekan kerran katsoin eilen sitä salibandiakin. Yllätyin, vaikka hieman vaikeaa pelin ja pallon nopeudesta johtuen seurata töllöstä.

        Onks toi teidän laavu siellä lammen rannoilla?


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Ja lisää siitä jälkihiestä. En viimeistä katsonut, mutta urheilu on niin kiivas aihe-alue, että ainakin päällepuhuminen kuuluu näihin jälkijuttuihin. Kunkin pitää sanoa se totuus, miksi joku voitti tai hävisi. Heh, sanon minä.

        Ekan kerran katsoin eilen sitä salibandiakin. Yllätyin, vaikka hieman vaikeaa pelin ja pallon nopeudesta johtuen seurata töllöstä.

        Onks toi teidän laavu siellä lammen rannoilla?

        Laavu on mökin ja lammen välissä. Tyttärellä on ystävä, joka tykkää rakennella kaikenlaista.

        Nyt voivotellaan, että kävipä Saaran huonosti. Ikuinen kakkonen ja muut skeidaa. Ainoastaan Fränti puhui historiallisesta menestyksestä, jota toinen sija noin kovissa skaboissa minunkin mielestäni oli.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Laavu on mökin ja lammen välissä. Tyttärellä on ystävä, joka tykkää rakennella kaikenlaista.

        Nyt voivotellaan, että kävipä Saaran huonosti. Ikuinen kakkonen ja muut skeidaa. Ainoastaan Fränti puhui historiallisesta menestyksestä, jota toinen sija noin kovissa skaboissa minunkin mielestäni oli.

        Jompi kumpi iltalehti tais kirjoittaa : Todellinen voittaja oli Saara ...

        Ja sit kuvaa viime yöltä klo 01 öbaut : http://kuvapilvi.fi/k/y67x.jpg (vaatii varmaan asetusten räpläämistä, seuraavaksi kokeilen videon ottoa)

        Toi laavu on kiva juttu, siis lähempänä lampea kuin mökki. Onko suuaukko lammelle päin?


      • edson
        edson kirjoitti:

        Ja lisää siitä jälkihiestä. En viimeistä katsonut, mutta urheilu on niin kiivas aihe-alue, että ainakin päällepuhuminen kuuluu näihin jälkijuttuihin. Kunkin pitää sanoa se totuus, miksi joku voitti tai hävisi. Heh, sanon minä.

        Ekan kerran katsoin eilen sitä salibandiakin. Yllätyin, vaikka hieman vaikeaa pelin ja pallon nopeudesta johtuen seurata töllöstä.

        Onks toi teidän laavu siellä lammen rannoilla?

        Korjaan mielipidettäni eli totuuttani

        No ni, tuli katsottua jälkihiki. Ihan jees, hieman kädet kävivät Venäjän dopingin aiheessa. Itse taidan kuunnella jatkossa kunkin jälkihien, sillä urheilua puolisilmällä seuranneena opin jotain eli siis mielipiteeni eli totuuteni senkun vaan vahvistuu. Nytkin sen, että Venäjälle pitää maksaa esikisoista, että pääsee potkimaan palloa.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Jompi kumpi iltalehti tais kirjoittaa : Todellinen voittaja oli Saara ...

        Ja sit kuvaa viime yöltä klo 01 öbaut : http://kuvapilvi.fi/k/y67x.jpg (vaatii varmaan asetusten räpläämistä, seuraavaksi kokeilen videon ottoa)

        Toi laavu on kiva juttu, siis lähempänä lampea kuin mökki. Onko suuaukko lammelle päin?

        Olipa jännä juoksija. Sudeksi vähän hontelojalkainen, oisko pieni kauris?

        Laavun suuaukko on lammelle. Sisälle tulee vielä sellanen taso, jolla voi vaikka koisia lämpiminä öinä. Mökin ja laavun väli on lyhyt, alle kymmenen metriä.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Olipa jännä juoksija. Sudeksi vähän hontelojalkainen, oisko pieni kauris?

        Laavun suuaukko on lammelle. Sisälle tulee vielä sellanen taso, jolla voi vaikka koisia lämpiminä öinä. Mökin ja laavun väli on lyhyt, alle kymmenen metriä.

        Se oli pupu. Kun kirjoitan pupu, niin tulee mieleen kuva pikku pupusta. Jos taas jänis, niin sitten kait etsisi enemmän valkoista väriä... eli kirjoitan ehkä rusakko ja kohta luen jostain, minkä hintainen on parempi kamera. Veikkaan ehkä 300 €

        Siinä sinulla ja tyttärelläsi mainio paikka tehdä vaikka kalasoppaa kesällä. Juu ja ihailla hiljaista luontoa


    • edson
      • karhumummu

        Veikkaan että 17. Itse en välittäisi hampparista, ranskikset kyllä menis ja pirtelö. Joten laskuni olisi 12.

        Sitä pupua veikkaisin metsäjänikseksi. Rusakkoja juoksi M:lassa.


      • edson

        Hitto, mä oon laiska. Laskin sen aamulla, mutta en enää muista ja en viitsi laskea uudestaan. Kuhan "herättelin".

        Joo, mulla ei ole metsäjäniksestä oikein käsitystä. Onko se jänis vai sen alalaji? Nää meillä loikkivat ovat tiejäniksiä. Ei ne viitti ny ihan mettiin mennä, vasta kun metästäjä vaanii niitä.


    • karhumummu
      • karhumummu

        Kuvan ottaja epäili, että kyseessä on pilarihalo.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Kuvan ottaja epäili, että kyseessä on pilarihalo.

        Venäjän puolella metsäpalo ? Pilarin muotoinen kyllä eli pilaripalo


      • edson
        edson kirjoitti:

        Venäjän puolella metsäpalo ? Pilarin muotoinen kyllä eli pilaripalo

        Ja tässä uupunut ja juuttunut käppyrä. Siis riistakameraan juuttunut ja videon pätkästä kuva taltioitu.


    • karhumummu
      • edson

        No uskon tietysti, kunhan pelleilin. Kyllä nuo taivaan väri.-ja valoleikit ovat hienoja. kun vaan niitä onnistuu näkemään. Tyttäresi tietysti onnistuu herkemmin, kun on niin paljon ulkona.


    • edson

      Hyvää huomenta Suomi

      No ennen matkaa tein taas aamuista luonnon tutkimusta ja lajituntemus se lisääntyy. Kuinka helppoa se joskus onkaan! Lämpimässä, ja siis sisällä ja tietokoneen avustuksella.

      Onneksi minulla on aikaa selvittää tilanne kumppanille, kun köröttelemme takaisin kotiin.

      Olemme saaneet rauhoitettuja kotieläimiä virkistämään elämäämme. Tosin se juuri vaatii hieman selvityksiä, sillä niitä laskujeni mukaan on kolme ja asustavat keittiössä, olkkarissa ja makuuhuoneessa.

      Mikä eläin?

    • Alkuperäinen-Rapu

      Huomenta!

      Kaksi vaihtoehtoa edsonin eläinarvaukseen. Joko oravat tai sitten lepakot. Molemmat ovat rauhoitettuja.

      Lepakot kyllä olisivat ehkä todennäköisin valintani, koska oravat tuskin pysyisivät yhdessä huoneessa kovin kauan, mutta kun lepakko on löytänyt katosta sopivan paikan, niin tuskin se pahemmin hötkyilee.

      • edson

        Meinaatko, että lepakoita ja oravia meidän olohuoneessa?

        Lähden justkoht Hesaan ja odotan vielä vastauksia. Eläimen ruumiin pituus noin 3-5 cm.

        PS. Kiva kun kävit täälläkin.


      • Cee-Lila
        edson kirjoitti:

        Meinaatko, että lepakoita ja oravia meidän olohuoneessa?

        Lähden justkoht Hesaan ja odotan vielä vastauksia. Eläimen ruumiin pituus noin 3-5 cm.

        PS. Kiva kun kävit täälläkin.

        Olisivatkohan hiiriä?


      • Alkuperäinen-Rapu
        edson kirjoitti:

        Meinaatko, että lepakoita ja oravia meidän olohuoneessa?

        Lähden justkoht Hesaan ja odotan vielä vastauksia. Eläimen ruumiin pituus noin 3-5 cm.

        PS. Kiva kun kävit täälläkin.

        Nyt kun olen tuolla asioilla ulkona kävellyt, niin tuli mieleen että voisiko nuo teidän "kotieläimet" olla päästäisiä? Ne ovat kyllä rauhoitettuja, mutta voivatko ne olla noin pieniä? Pieniä nisäkkäitä ne ovat kuitenkin. En ole koskaan nähnyt luonnossa.


      • edson

        Kyllä ne ovat päästäisiä, kääpiösellaisia. Helposti alle 5 sentin kokonaispituus ja juuri sen takia olen päätynyt lajimäärittelyssä sen olevan kääpiöpäästäisen (tai vaivaispäästäinen)


    • edson

      Kyllä tiesin, että Matti Mäkelä ampuu joskus lippaalta kaikki ohi, mutta että ... Matti hyvä, keskity nyt kuvaamaan kylätapahtumia, pliis. Myös sukupuolten asiat voisit jättää rauhaan, pliis.

      Toinen häiritsevä juttu oli eilen, kun katsoin a-talkia ja siellähän oli oikein Savukoskelta nainen. Jos postinkanto tökkii pääkaupunkiseudulla, niin helevetti sentään, siellähän asiat pitäisi laittaa kuntoon. Meillä täällä ei missään posti kulkee hyvin, ei tänne lisäpanostuksia tarvita. Tai no, kysäisenpä postinjakajalta, kun tapaan. Yksi jakaja on vallan hauska veikko, tuo postin sen mukaan, kuinka paljon on ollut matkalla rupattelijoita. Tämä häiritsi joskus, kun postilaatikolla ravasi kolmekin kertaa aamupäivällä tyhjää pyytämässä. Onneks on netti, mä sanon vaan.

      • karhumummu

        Yhtään tajuamatta mitä e-a Matti Mäkelän ohilaukauksilla ja kotieläimillään tarkoitti, totean vain, että näin mukavaa, viikkokausia kestävää kuivaa talvisäätä en ole ennen kokenut, ainakaan näin alkutalvesta. On tasainen potkurikeli.

        Posti toimii täällä moitteettomasti... no hiukan useammin voisi tuoda ihailijakirjeitä.


    • postimummu

      a-studion juontaja esitti toiveen, että joulukortit tulevat perille postin jakeluongelmista huolimatta. Minulle kortit ovat tulleet tärkeysjärjestyksessä: ensin rakkaimman broidin, sitten vanhan rakkaan koulukaverin. Vähemmän tärkeitä ehdin odottaa.

      Savukosken naista symppasin. Olen samaa mieltä, että suomalaisilla on oikeus asua missä hiton kolkassa tätä laajaa isänmaata haluavat ja saada sinne postin tapaiset peruspalvelut.

      • edson

        "suomalaisilla on oikeus asua missä hiton kolkassa tätä laajaa isänmaata haluavat "

        Samaa mieltä, mutta joskus kyllä tuntuu siltä, että siellä, missä postin jako toimii tälläkin hetkellä, siellä ei tajuta, että ongelmat ovat pääkaupunkiseudulla ja ne pitää hoitaa.

        Veikkaan, että postin jako tulee muuttumaan. Joko tulee lisää kustannuksia, siis maksuja sinne, missä talouksia on tosi harvassa tai sitten jaetaan harvemmin. Mulla on ainakin aikaa odotella.


    • Pyhä-Narcissus

      Se Savukosken ämmä oli totaalinen narsisti, jota yhteinen hyvä ei pätkääkään kiinnostanut. Sellaiset pitäisi jättää sinne Savukosken korpeen toteuttamaan itseään estoitta.

      • edson

        Olen ainakin hetkeksi pyrkinyt siihen, etten käytä kovin rumia sanoja, joten otan pois tuon ämmä sanan ja vaihdan sen nainen sanaan. Muuten allekirjoitan P-N:n analyysin ko. ämmäs...eiku naisesta


      • karhumummu

        "yhteinen hyvä ei kiinnostanut"

        Kiinnostaako sinua Savukosken ämmän "hyvä"?

        Käsitätkö jätkä, että syrjäseutulaisten ainoa ase on ironia? Se vain taitaa mennä yli etelän variksen hilseen.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        "yhteinen hyvä ei kiinnostanut"

        Kiinnostaako sinua Savukosken ämmän "hyvä"?

        Käsitätkö jätkä, että syrjäseutulaisten ainoa ase on ironia? Se vain taitaa mennä yli etelän variksen hilseen.

        No sinähän nyt heittäydyt kyselemään. Savukosken naisen "hyvä"? Ai että kiinnostaako? No kyllähän, jos tiedän siitä hyvästä enemmän. Ei riitä, että hymyilee ja puhuu jänkhää ja vasta, kun muut huomauttavat, että postin kulun vaikeudet ovat pääkaupunkiseudulla, niin tämä jänkhä herää.

        Voi, kun syrjäseutulaisen ainoa ase taitaa olla metästyskivääri ja sen holtiton käyttö. Jos sitten syrjäseutulaisen kanssa alkaa veistelemään asianlaitaa, niin todella ... menee syrjäseutulaisen hilseeseen se asiantynkä ja siellä hilseen keskellä muhii oikein rasvapalloiksi. Eli syrjäseutulaisen prylkreemiksi siellä kuontalossa muuttuu. Ja avot, karvalakki päähän ja paikalliseen pupiin


      • karhumummu

        Olin vastaavinani Pyhälle narsistille. En kai sinua jätkäksi haukkuisi???


      • susimummu
        edson kirjoitti:

        No sinähän nyt heittäydyt kyselemään. Savukosken naisen "hyvä"? Ai että kiinnostaako? No kyllähän, jos tiedän siitä hyvästä enemmän. Ei riitä, että hymyilee ja puhuu jänkhää ja vasta, kun muut huomauttavat, että postin kulun vaikeudet ovat pääkaupunkiseudulla, niin tämä jänkhä herää.

        Voi, kun syrjäseutulaisen ainoa ase taitaa olla metästyskivääri ja sen holtiton käyttö. Jos sitten syrjäseutulaisen kanssa alkaa veistelemään asianlaitaa, niin todella ... menee syrjäseutulaisen hilseeseen se asiantynkä ja siellä hilseen keskellä muhii oikein rasvapalloiksi. Eli syrjäseutulaisen prylkreemiksi siellä kuontalossa muuttuu. Ja avot, karvalakki päähän ja paikalliseen pupiin

        Nyt kun heittäydyin (aiheettomasti) kyselemään, kysynpä sinulta, millainen trauma taannoisesta Lapin seikkailustasi jäi? Oliko pahojakin annie mestariampujia häätämässä sinua sieltä pois?

        Vai pelkäätkö muuten vain susia?


      • edson
        susimummu kirjoitti:

        Nyt kun heittäydyin (aiheettomasti) kyselemään, kysynpä sinulta, millainen trauma taannoisesta Lapin seikkailustasi jäi? Oliko pahojakin annie mestariampujia häätämässä sinua sieltä pois?

        Vai pelkäätkö muuten vain susia?

        Nyhän sä luet joka lauseeni lääkärikirjan avulla. Trauma? siis pääkaupungin postinjakelustako?

        Häätämässä Lapista? Ja Lapin sudetko kintereilläni? Ja mitä vielä muuta. Härregyydendo, mähän syötän nytkin susia ihan pihallani. Kunhan tutustun niihin, niin pannoitan sitten ne.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Olin vastaavinani Pyhälle narsistille. En kai sinua jätkäksi haukkuisi???

        Hitto, ny vast hokasin, että kysyit toisaalta.

        On mus jätkänki piirteitä meinaan.


    • Pyhä-Kisko

      Minä en ole kovin kiivas luonne vaan edelleenkin pohdiskelen mitä kaunista saisin sanottu Aurora tantalle sinne Nurmekseen Savukosken naapuriin!

    • epäpyhä

      Älä edes yritä. Sulla on väärä lähtökohta keskusteluun minunlaiseni ihmisen kanssa.

    • Pyhän-Narcissuksen-poika

      Ei ole, vaan saat ansiosi mukaan maksua vanhoista 2000 luvun epäpyhistä teoistasi

      • karhis2

        Mihin uskonlahkoon kuulut? Kuka on antanut sulle valtuudet toimia kostajana täällä? Kyllä pelottaa, häh häh hää.


      • edson

        Jumal'auta

        arvasinhan ja tiesinhän sen, että eivät muslimit ole ainoa lahko, joka jakaa jumalallisia teesejään.


    • edson

      Tuohon pyhään sotaan en suostu osallistumaan, mutta jäin miettimään sitä, millainen on jätkä?

      Miks mulla on jätkä sanassa merkkinen varaus?

      • karhis2

        Tässä sodassa ei ole mitään pyhää. Mun on vaikea ymmärtää, miksi tyyppi on ottanut minut hampaisiinsa. Mitä tekojani hän kostaa? Joku "tuttavapiiristämme" on näköjään menettämässä järkensä valon.

        Jätkä on asiallinen nimitys satama- tai tukkityöläisistä puhuttaessa ja miesten hyvien kaverisuhteiden kesken. Naisen kutsuminen 'hyväksi jätkäksi' on jo vähän arveluttavaa. Käyttämäni jätkä-sana ei ollut kumpaakaan lajia.


      • edson
        karhis2 kirjoitti:

        Tässä sodassa ei ole mitään pyhää. Mun on vaikea ymmärtää, miksi tyyppi on ottanut minut hampaisiinsa. Mitä tekojani hän kostaa? Joku "tuttavapiiristämme" on näköjään menettämässä järkensä valon.

        Jätkä on asiallinen nimitys satama- tai tukkityöläisistä puhuttaessa ja miesten hyvien kaverisuhteiden kesken. Naisen kutsuminen 'hyväksi jätkäksi' on jo vähän arveluttavaa. Käyttämäni jätkä-sana ei ollut kumpaakaan lajia.

        Veikkaus : tuttavapiiriläinen provoo ehkä hiukan ja kun tartut kiinni, niin siellä päin tyyli purevoituu.

        Oolrait, siis jätkän analyysistäsi (vaiko analyysistasi) : 0nhan näitä kuvainnollisia ilmaisuja, jätkänräkä, jätkänpätkä ...


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Veikkaus : tuttavapiiriläinen provoo ehkä hiukan ja kun tartut kiinni, niin siellä päin tyyli purevoituu.

        Oolrait, siis jätkän analyysistäsi (vaiko analyysistasi) : 0nhan näitä kuvainnollisia ilmaisuja, jätkänräkä, jätkänpätkä ...

        Osuvasti huomattu. Selvää provoamista tuo on, voisin sanoa myös nettikiusaamiseksi. Mikä lie äitikompleksi takana. Tai isosisko pitänyt liikaa kuria.

        Oletko jo pystyttänyt jätkänkynttilän?


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Osuvasti huomattu. Selvää provoamista tuo on, voisin sanoa myös nettikiusaamiseksi. Mikä lie äitikompleksi takana. Tai isosisko pitänyt liikaa kuria.

        Oletko jo pystyttänyt jätkänkynttilän?

        Jätkänkynttilä

        No ainuat "kynttilät" mitä joskus olen kokeillut luonnossa, ovat jääkynttilät ja rakotuli. Nyt minulle riittäisi sisällä palavat ledit ikkunassa, tällaiset.

        http://kuvapilvi.fi/k/ye2D.jpg


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Jätkänkynttilä

        No ainuat "kynttilät" mitä joskus olen kokeillut luonnossa, ovat jääkynttilät ja rakotuli. Nyt minulle riittäisi sisällä palavat ledit ikkunassa, tällaiset.

        http://kuvapilvi.fi/k/ye2D.jpg

        Minäkin ostin tuollaisen käämin, mutta kääräisin sen kristallikulhon sisään, jossa se loistaa upeasti. M:lassa se oli ikkunassa, mutta täällä fönarit ovat liian suuret pienehkölle ledkoristeelle. Tytär viritti ikkunan poikki narun, johon jouluna ripustan rivin värikkäitä lasipalloja. Kuusiakin tuolla näytti olevan myynnissä, mutta turhan suuria kaikki.


    • edson

      Tällaisia uutisia rapakon takaa sain eilen illalla skypen kautta ja nyt aamulla kertasin sen, kumpaa kautta sinne ensi kesänä tullaan menemään. Siis mikä merkitsee : ajokilometrit, pysytteleminen varsinaisen Euroopan puolella... maisemat?

      No serkku asuu Götegorgissa ja naapurimme työskentelee Oslossa, joten ...

      http://kuvapilvi.fi/k/ye2Y.jpg

    • edson

      Ja sit ... (= sitten) Jee, mä tykkäsin eilisestä Nybergistä (mä sä hä, häh häh häh), Tai siis en Nybergistä, mutta "asiaan"

      http://kuvapilvi.fi/k/yeJN.jpg

      • karhumummu

        Tuo on kyllä oikea metsäjänis. Hauska mulkosilmä.

        Mäkin katson Nybergiä, on niistä kolmesta aina joku kiinnostava, kuten nyt Jussi Parviainen.

        Joulun lähestyminen tuntuu aina yhtä nihkeeltä. "Pakkotekemisiä" olisi paljon, mutta kun en ole varsinainen jouluihminen, aina välillä herää kysymys, mitä varten täällä höösään. Tyttärelle esitin ainoan lahjatoivomuksen - joulukukka. Hänelle ostin pari kirjaa. Muita lahjottavia ei olekaan täällä maanpaossa, vieraiden keskellä.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Tuo on kyllä oikea metsäjänis. Hauska mulkosilmä.

        Mäkin katson Nybergiä, on niistä kolmesta aina joku kiinnostava, kuten nyt Jussi Parviainen.

        Joulun lähestyminen tuntuu aina yhtä nihkeeltä. "Pakkotekemisiä" olisi paljon, mutta kun en ole varsinainen jouluihminen, aina välillä herää kysymys, mitä varten täällä höösään. Tyttärelle esitin ainoan lahjatoivomuksen - joulukukka. Hänelle ostin pari kirjaa. Muita lahjottavia ei olekaan täällä maanpaossa, vieraiden keskellä.

        Tuo jouluhöösääminen, niinpä.

        Laskin, että elämästäni olen ollut noin 55 vuotta, ensin alttiinaa höösäyksen vaikutuksille ja sitten myös höösännyt. Mutta mutta, esimerkiksi tänään, kun kumppani lähti kirkolle, hän virkkasi varovasti : "Ulkovalot ulos ja nurkkani siivous pliis". Ulkovalot palavat, ja pahvilaatikko (iso) on nurkkaukseni vieressä. Tyhjänä. Siihen sitten vähitellen roinat ennen aattoa ja sitten taas vuoden vaihteen jälkeen takaisin. No perusimurointiin toki sitten tartun ja kuusi jalkaan ja tukan pesen, mutta partaa en aja ja kukkia en osta ja joululauluja en laula, mutta kuuntelen kyllä ja ... huh huh.

        Minulla kävi Nybergissä päinvastoin (vai päin vastoin). Oli se päinvastoin. Parviainen ja Nybergikin olisivat voineet jättää tulemati.


    • edson

      Uutisointia mainoskanavalta : Cicilia 28v : "Ajattelin, että herranjumala, se ei käänny"

      Kunhan nyt vaan saadaan haastattelu. "Miltä nyt juuri tällä hetkellä tuntuu?" No tuollaista nyt siis ... Soinilta taas Yle aamu kysyy, millaista viestiä hän lähettää uudelle liittopresidentille. Hih hih. Uutta ylen journalismia, sillä yle-portailla on tehty muutoksia

      Onneks sentään yle aamussa selvitti taas yksi personaaal treineri, tai sosiaalimenttalisti, että eläkää yksinkertaista elämää, käykää joukolla saunassa ja ihailkaa hiljaa luontoa, sillä ihminen on kuulemma osa luontoa.

      • karhumummu

        Oikein viehättävä laulu. On sulla lahjakas miniä.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Oikein viehättävä laulu. On sulla lahjakas miniä.

        Mist hitost sä hänet miniäks tunnistit?

        Mulla tuli laulua kuunnellessa mieleen muutama edesmennyt joulu, lapsuudesta. Meinaan, että joskus oli ovet avoinna enemmän kuin nykyään.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Mist hitost sä hänet miniäks tunnistit?

        Mulla tuli laulua kuunnellessa mieleen muutama edesmennyt joulu, lapsuudesta. Meinaan, että joskus oli ovet avoinna enemmän kuin nykyään.

        Joskus ennen kun puhuttiin perheasioista, mainitsit tämän veljesi vaimon nimen.

        Niinhän se on että ajan myötä ovet sulkeutuvat, omat ja toisten. Katse on avoin ainoastaan lapsuusjoulujen suuntaan. Siihen useimpien joululaulujenkin suosio perustuu.


    • Karhumummu

      http://bot.fi/1qzi

      "Tuomas tulee tuoppi kainalossa."

      Tuomaan päivänä piti kaiken olla valmista jouluun. Passaa tännekin, joulukuusen kävin jo ostamassa, ja se on tänä vuonna valkoinen.

      • edson

        Ei sunkaan kuva ole ...? Vaaralta

        Nurkka siivottu, kuusi lepää tallissa. Kumppanille joulu on tosi tärkeä, respectii. No tällainen jääräkin sitten taipuu ja kannustaa. Näin käy joka joulu.


      • karhumummu
        edson kirjoitti:

        Ei sunkaan kuva ole ...? Vaaralta

        Nurkka siivottu, kuusi lepää tallissa. Kumppanille joulu on tosi tärkeä, respectii. No tällainen jääräkin sitten taipuu ja kannustaa. Näin käy joka joulu.

        Ei ole vaaralta, vaan facen Suomenusko-sivustolta. Siellä on kaikkea vanhoihin perinteisiin liittyvää.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Ei ole vaaralta, vaan facen Suomenusko-sivustolta. Siellä on kaikkea vanhoihin perinteisiin liittyvää.

        Minut, joka olen tuomittu perinteiden viholliseksi ... kiitän perinnesivustosta.


    • edson

      Ny mä keksin

      Kynttilä on paras valaisin. Ei meinaan tartu pölyt. Tai jos tarttuu, niin palaessaan tuottaa lisälämpöä, pölylämpöä.

      • sikaTimo

        sikahyvä keksintö, ainkin kun sikarasva-kynttilää käryttää. tulee noen lisädki oikeen kinkun tuoksukin kartanoon. heh heh he hee


      • edson
        sikaTimo kirjoitti:

        sikahyvä keksintö, ainkin kun sikarasva-kynttilää käryttää. tulee noen lisädki oikeen kinkun tuoksukin kartanoon. heh heh he hee

        Seuraavaksi talihyväkeksintö.

        Nimittäin tuota noin, se on uusiutavaakin luonnonvaraa se tali. Taliaivoille pipot (tai karvahattu) kesälläkin päähän ja reunoille kourut. Jos lisäksi on ns. vesi,-eli kusipää, niin kourut ne ajavat niidenkin asiaa. Ei kusi meinaan virtaa varpaille.


    • Ärhäsikapyhälaji

      Vierailijalle, sika-timolle kertoisin, että löysin Merriot-Webster sanakirjasta selityksen lyhennykselle: ÄÄ.

      Sehän olikin sitten : ärhäkkä ämmä!

      Tunteeks kukaan ketään?

      • edson

        Eiks kaikki naiset ole vähän ärhäköitä?


    • karhis2

      Koska tästä on tullut pelkkä ämmänhaukkumisketju, lopetan tähän. Hyvää joulua niille, jotka sen ansaitsevat. Uskonlahkoinen grillatkoon sikaa eli itseään tosi kuumassa paikassa.

      • edson

        Eräs päiviemme sana : uhriutuminen


      • karhis2
        edson kirjoitti:

        Eräs päiviemme sana : uhriutuminen

        Voisin kai uhrata joulunpyhät tuon pyhän sitsontiaisen nitistämiseen, mutta en saa siitä kuin liiskaan tahriutuneet kengänpohjat.

        Ei ole sinustakaan sovittelijaksi.


      • edson
        karhis2 kirjoitti:

        Voisin kai uhrata joulunpyhät tuon pyhän sitsontiaisen nitistämiseen, mutta en saa siitä kuin liiskaan tahriutuneet kengänpohjat.

        Ei ole sinustakaan sovittelijaksi.

        Kyllä ... ootas, just ajoi teeveeantennimies pihalle

        Sovitellaan vaan. Minä kyllä olen pieneläinystäväkin, siis sitsontiaiselle on keksittävä jokin liitosoraville sopiva tapa. Jätetään ny ainakin pari kuusta pystyyn, että voi hän siellä sitten sitsontia


      • edson
        edson kirjoitti:

        Kyllä ... ootas, just ajoi teeveeantennimies pihalle

        Sovitellaan vaan. Minä kyllä olen pieneläinystäväkin, siis sitsontiaiselle on keksittävä jokin liitosoraville sopiva tapa. Jätetään ny ainakin pari kuusta pystyyn, että voi hän siellä sitten sitsontia

        No ni, nyt sitten saa taas katseltua pikkukakkosta.

        Vahvistin oli mäsä


    • edson

      Joulu, ketkä sen ansaitsevat?

      Mielensäpahoittajat odottavat 27.12 saapuvan. Jep juu. Sanavalmis Kyrö oli kolmosen aamuohjelmassa. Jostain kuulin, että jos itämaan tietäjät olisivat olleet naisia, niin emme olisi tässä tilassa, missä nyt koko krist...

      Ja sit nuorimman vesselini (vesselimme) hektisistä hetkistä ylpeänä isänä totean: isänsä geenit, mutta aavistuksen verran määrätietoisempi. No minulle lankesi eläketehtävä pitää huoli siitä, etteivät persut hypi nenille. Pääsee juniori testaamaan eteläisen Saksan työilmapiiriä. Ei voi käsittääkseni olla huonompi ainakaan kuin Suomessa. Sinne mahtuu meinaan kansainvälistä porukkaa, ei tartte painiskella perussuomalaisten kanssa.

      Jahas, mitähän tekis? Talikynttilöitäkö?

    • Sika-of-Nurmes

      Mitä ihmettä savustetun siian vakuumipakkauksessani lukee: Made in Nurmes
      Sehän tarkoittaisi, että korvessa olisi kuitenkin jotain toimintaa.
      Olen aina luullut, että Nurmeksessa valmistetaan vaan liiskattua russakkahyytelöä.

    • kuntolurjus

      "Kissavaaran Teamille " rauhallista ja Hyvää Joulunaikaa, laumoineen....

      T: " Syyttömänä tuomittu"....

      • karhumummu

        Juurikin sitä samaa täydestä sydämestä.

        Tuomioistuin on joululomalla, mieli hellänä ja suupielet kinkun rasvassa.


    • edson

      Hellurei

      ja joulut. Kyllä taas olen huuli pyöreänä katsellut joitain kokkien uusia viritelmiä joulun pöytiin. Kyllä russakkahyytelö samaan pöytään mahtuu.

      Eikä vaiko maksalaatikko kuulu vaiko eikö jne. Kumppani keitti eilen punajuuria ja kysyin, että nyhtökamaako? No rosollia vaan kuulemma.

      Ny hesarin kimppuun

      • karhumummu

        Joulut sinnekin.

        Russakkahyytelö on uuden ajan airut, ihmiskunnallehan povataan hyönteissyöjän tulevaisuutta.


      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        Joulut sinnekin.

        Russakkahyytelö on uuden ajan airut, ihmiskunnallehan povataan hyönteissyöjän tulevaisuutta.

        Takka. Siis kiitti.

        Elämme mielenkiintoisia aikoja. Tuntuisi, että kaikki on sekaisin, mutta taitaa sitä järjestystäkin löytyä. Vaatii vaan hiukan ponnistelua ja nostamista omaa persettä ylös tuolilta ja istahtamista kannolle. Tosin toin pienen kannon sisälle, missä naputtelen hiljalleen syttypilkkeitä.

        Kuulemma kehitys on jo siinä pisteessä, että tonnilla saa kotiin laitteen, mikä lukee dna:ta ja tämä nyt ei tarkoita sitä operaattoria, vaan ihmisen dna:ta. Korvia voi tähystellä ja monitorista sitten lukea, että onko korvatulehdus.

        Mutta voi sentään tätä varoittelujen aikaa, aina kun olemme joissain tietyissä juhlien läheisyyksissä, tai sitten syksy vaihtumassa talveksi ja kevät kesäksi. Nyt kaivataan aurinkoa ja kun se tulee, niin varotetaan sen polttavista ominaisuuksista. Siitä huolimatta aurinkopaneleilla menee hyvin. Kun lumi sulaa, niin mielemme masentuu. Kun lunta tulee, niin sitten odotetaan sen sulamista.

        Mut joka tapauksessa. Muistakaa ettette jätä possua uuniin vartioimatta. Aina voi käydä niin, että jalkapuoli lähtee ...


    • edson

      Kun on antanut pahalle pikkusormen, niin

      joulutarinoiden sijasta katson uusintana eilisen a-talkin. Emma Kari, parjattujen vihreiden kukkahattu(KO?) laittoi kepuli Pekkarisen ja sen sen, mikä saatanan persu se ny onkaan, nolon näköiseksi. Perustuslain kertoman ihmisten yhdenvertaisuuksien tajuaminen on varsinkin persuille aivan mahdotonta.

      Joo ja Gentlyhän taas tänään, vaikka molemmat komisaarit makasivat kuoleman kielissä edellisen jakson lopussa. Siit sen näkee, että ei se seimi ole ainut paikka, mistä nousee oikeuden puolustajat.

      Paskat, ei elämä ole oikeudenmukaista, eikä siitä sellaista tule.

      Ai ni, mitäs tänne ny takasi niin äkkiä hesarin parista. No ku ei todella kiinnosta Pete Parkkosen alastomuus. Pitääks näitä edes kirjoittaa lehtiin, annetaan koko helevetin musiikkimaailman pellejen esiintyä rumbassa, saatana.

      Ja sit kuunnelman pariin : http://areena.yle.fi/1-3220498#autoplay=true

    • karhumummu

      Ja sit hesarin pariin. Nimittäin perjantaihesarin paras osio on iso ja oikeesti vaikeahko ristikko. Nyt joulunumerossa se oli tuplasti iso, mutta ensi silmäyksellä ei kovin haastava. Pääsin hyvin alkuun lasimestarin sillin teon välissä. Toki piti vähän maistaa "puodista" (s-ristikon normaali sanavihje) hankittua joulujuomaa.

      Ja sit ajattelin katsoa, millais(es)ta leffaa minua 70 vuotta nuoremmat diggaavat. Olettaisin että pirpaliina istuu liimattuna Disneyn "Frozenin" ääressä tänään (in english) tai huomenna (in finglish).

      • karhumummu

        Possu on karannut 99%:sti, vain muutama siivu jäi Citymarketin hyllyyn, mutta se riitti jouluseurueen ainoalle sekasyöjälle (omnivori).

        Oikein sikamaisen hyvä svenskijännäri oli Modus, jota henkeä pidätellen seurasin pari viikkoa Katsomosta.


    • edson

      Jumankikka, kiitti Moduksesta. Näyttää olevan edelleen katsottavissa, katotaan jaksaako.

      Vai possu karkasi. Jouduin stekkaan omnivorin ja jep, sitähän sitä ollaan, seurueet syökööt omiaan, jos alkaa nipotus.

      Viesti lähetetty Pirpan äiteelle, että jos vaikka oksennustaudissaan eivät huomaan Frosenia. Ne ovat kaikki kipeitä, et silviisiin. Ite otin taltiointiin.

    • edson
      • karhumummu

      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        https://youtu.be/iCB3EPkzWco

        Etsimättä tuli beibikuvasta mieleen tämä kaunis laulu.

        Kyl se niin on, että jos unohdetaan lasten nopea kyky oivaltaa narustavedot, niin ovathan lapset aika hellyyttäviä kurapöksyjä

        ja sit vielä siitä Moduksesta. Jos tää joulu menee ihan lässytykseks niin jäljellä vielä monta katsomatonta osaa. Jee ja terveisiä susille


    • D.W

      Joulua tännekkin susimaiden ynnä muiden sivupitäjien asukkaille.

      • karhumummu

        Kiitos samoin. Minä tunnustan olevani varsinainen sivun pitäjä: luen vuorotellen lehtien ja kirjojen sivuja.


      • karhumummu

      • edson
        karhumummu kirjoitti:

        http://bot.fi/1r3m

        Mitä susiin tulee, tuolla omassa metsässä taitaa mönkiä yksi.

        Se on sun sutes !

        Hieno kuva


      • edson

        Sivupitäjästä puheenollen.

        Meidän pitäjä liikkuu kohta Pirkanmaan suuntaan, mutta joku raja sentään länteenkin päin liikkumisella on pidettävä


      • D.W

        Meilläkin on uhkana, että Turkulaiset peijakkaat nielaisevat sivupitäjämme osaksi itseään. Onko siis niin, että turkulaiseksi kun syntyy, niin sellaisena on myös kuoltava?

        Karhumummulle huomautan, että sivuja (ainakaan paperisia) en ole vuosiin pidellyt vaikka luen lehtiä ja kirjoja vaikka minkälaisia ja vaikka millä mitalla.


      • edson
        D.W kirjoitti:

        Meilläkin on uhkana, että Turkulaiset peijakkaat nielaisevat sivupitäjämme osaksi itseään. Onko siis niin, että turkulaiseksi kun syntyy, niin sellaisena on myös kuoltava?

        Karhumummulle huomautan, että sivuja (ainakaan paperisia) en ole vuosiin pidellyt vaikka luen lehtiä ja kirjoja vaikka minkälaisia ja vaikka millä mitalla.

        Hitsi viekööt. Unohtu.

        Joulua kuitenkkii sinnekkii päin


    • Huussinever

      Ähkyisää joulua ja raittiimpaa uutta vuotta toivoo niin säännöllinen kirjailija the Huussinever

      • karhumummu

        Kiitos, vaikka mitäs ähkyä parista olvista ja pienestä sillilautasesta olisi tullut. Varsinaisen jouluterian laitan tänään, kun tulee vieraita. Vähätkin olvit ovat loppu mutta mitäs siitä, kun jouluseura tulee autolla. Täytyy kyllä paljastaa, että toissailtana hörppäsin vähän konjakkia kestääkseni minulle epätavalliset siivous- ja kokkausrasitukset. Normaalisti kuittaan kyseiset askareet mahdollisimman vähällä.

        Televisiota en ole edes avannut. Kimaltelevien joulukonserttien esiintyjät ja laulut osaan ulkoa. Töllöilyn sijaan kaivoin esille pari c-kasettia, jotka ovat vuosikausia kuuluneet jouluohjelmaani. Kun niitä kelailen vähän rahisevassa vanhassa kasettisoittimessa ja samalla rakentelen kymmenistä osista koostuvaa, muinoin Kyprokselta tuomaani seimiasetelmaa, joulutunnelmani on valmis.


    • edson

      Hei huussi, raittiimpaa vuotta ei minulle voi tullakaan.

      Jo kuitenkin näin joulu-aamuna olen jo liki itseäni ja meinasin kirjoittaa mielipiteeni, siis sen, joka on totta Soinin mukaan. Ai niin mihin siis kirjoittaa? No Hesariin tietty, missä eräs lukija kuvaa : "Sekasaunassa ovat miehet ällöttäviä" Meinaan, ettei ainakaan se lukija ole sitten istunut koskaan asiallisessa ja mukavassa sekasaunassa.

      Jätin nyt kuitenkin väliin totuuden kertomisen ja otin mieluummin kuvan kinkkudiiselistämme ja parista joulukuusen koristeestamme.

      Kinkkudiisseliä : http://kuvapilvi.fi/k/yeMT.jpg
      Koriste : http://kuvapilvi.fi/k/yeMp.jpg

      • karhumummu

        Minusta kinkkudiiselisi muistuttaa luumukiisseliä kermavaahdossa.


    • edson

      Kuuntelin varpusta ja luin uutista

      Puna-armeijan kuoro on hukkunu Mustaanmereen. Olivat menossa viihdytyskiertueelle Syyriaan. Sotaväsymyksestä kärsivät tarvitsevat nimittäin tuota noin viihdykettä. Arvatkaa itkinkö?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe