Miksi sinut valittiin hakijoiden joukosta?

Lankunpätkä

Yleensä mietitään, miksen saa edes haastattelukutsua. Näistä on minulla monta tarinaa, mutta aloin miettiä, miksi juuri minut oli valittu uuteen duuniin.
Oletko koskaan kysynyt, kun olet saanut työpaikan, miksi sinut valittiin?
Olisi hauska kuulla muidenkin kokemuksia.

Minä olen kysynyt tai saanut muuten selville (22v työkokemus). Tässä syitä listattuina:

- olin ainoa, joka haastattelussa kysyi tehtävästä yksityiskohtaisia kysymyksiä (hakijoita 10)

- olin ainoa hakija

- olin jälleen ainoa hakija

- olin innokkaasti soittanut työpaikan perään (noin 10 kertaa) ja kysellyt rekryn etenemistä

- hain myöhässä ja HR ihminen keskittyi CV:hen kokonaista 15min, koska ihmetteli, miksi joku (Idiootti) hakee myöhässä ja lähettää CV:n sähköpostiin

- uskalsin avata haastattelussa suuni ja sanoa, että esittelijän dokumetti on ihan karmea

- en provosoitunut haastattelijan kysymyksistä

- palkkapyyntö oli tasan sama, kuin mitä ajattelivat maksaa minulle

Niinpä olenkin ajatellut, että nyt haluan vaihtaa työpaikkaa, en hae paikkoihin, joihin on yli 10 hakijaa. LinkedIn on hyvä, koska se näyttää hakijoiden määrän, jos ei ihan totuutta, niin ainakin suunnan. Olen itsekin rekrytoinut ja yleensä kuka tahansa hakijoista voisi menestyä työssä, vaikka olivatkin asiantuntijatehtäviä. Olen kuullut, etteivät työnantajat saa tarpeeksi laadukkaita hakemuksia. Nyt keskitytään väärään asiaan. Työnantajan pitää ymmärtää, että myös hänellä pitää olla jotain tarjottavaa ja että jokaisesta hakijasta saattaa kuoriutua juuri se ratkaiseva avainhenkilö. Minullekin tuli yhteen paikkaan vain yksi hakemus. Tästä tyypistä on tullut ihan mieletön guru. Olisin tietysti voinut marista, että kumma kun ei tule hakemuksia ja vain yksi opiskelijan planttu viitsi hakea.

5

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • m40vvvv

      Uusimmasta vanhimpaan

      1 suhteilla piilotyöpaikka
      2 suhteilla piilotyöpaikka
      3 suhteilla/olin pätevä piilotyöpaikka
      4 vuokratyö / oli oikea asenne
      5 suhteilla kaverin kautta
      6 edellisen työpaikan suosituksesta oli sama omistaja
      7 Pääsin 300 joukosta 10 sakkiin ja siitä töihin

      Eli kannattaa olla kaikkien kanssa väleissä, koskaan et tiedä kun joku puhuu puolestasi.

    • Rotta1234

      Mietitäänpä, vanhimmasta uusimpaan...

      - Vuokrafirman kirjoille pääsi silloin "kaikki".

      - Olin ollut firmassa vuokratyöntekijänä vuoden, joten vakinaistaminen oli aika luonnollista. Olin välttänyt matkan varrella monet potkut, koska olin saapunut osastolle ns. ensimmäisessä erässä, eikä vanhimman vuokratyöntekijän potkiminen olisi ollut kovin kannattavaa.

      - Sain perhetutulta vihiä avoimesta "piilotyöpaikasta" ja lähetin hakemuksen. Hakijoita ei siis varmaan ollut kovin montaa lisäkseni. Tuskin muuten olisi annettu sellaista vastuuta ekan kesän opiskelijalle. Tuttu ei siis itse työskennellyt yrityksessä, mutta hän oli asemassa, jossa häntä oli pyydetty levittämään tietoa.

      - Yritin lähettää avointa hakemusta, mutta järjestelmä herjasi vastaan. Lähetin siis hakemukseni aspan s-postiin, ilmoitin viasta ja pyysin välittämään viestin. Yllätys yllätys viesti oli välitetty oikealle henkilölle ja sain töitä.

      - Taas avoin hakemus, mutta huomattavasti tunnetumpi firma. Voin vain spekuloida, miksi valittiin. Ehkä olin sopivan oloinen firman arvoihin ja kollegan työpariksi. Myöhemmin sain kuulla, että pomo oli kotoisin silloisesta asuinkaupungistani.

      "Kauhukseni" olen tässä huomannut, että melkoista tuuripeliä on työnsaantini ollut tähän asti. Tuuria, vinkkejä, avoimia hakemuksia... En ole koskaan saanut töitä suorahaun kautta, vaikka olenkin käynyt haastatteluissa.

    • Rolfsoni

      Itse muutamia vuosia sitten soittelin entiset esimiehet / työnantajat läpi etsiäkseni työtä ja kun ei työtä ollut tarjolla niin kysyin miksi sain silloin työpaikan. Kaikilla ex työnantajilla oli perjaatteessa sama vastaus eli tunnuit sopivalta hyvältä tyypiltä . Kun kysyin oliko osaamisella ,koulutuksella ja kokemuksella merkitystä ?EX työnantajat / esimiehet vastasivat että ei millään tavalla varsinaiseen työtarjouksen kannalta, koska heillä kutsutaan haastatteluun vain sellaisia henkilöitä jotka CV. ja hakemuksen perusteella ovat sellaisia joiden palkkaamatta jättämistä ei voida perustella osaamis,koulutuksen tai kokemuksen puutteella.
      Kysymykseen miksi he sitten haastattelussa kysyivät paljon tai ainakin muutamia kysymyksia koulutuksesta ,osaamisesta ja työkokemuksesta vaikka olivat jo päättäneet että olen CV. n perusteella kokonaisvaltaisesti osaamistaustaltani pätevä. Kaikkien EX- työnantajien vastaus oli kutakuinkin se että uusi työntekijä on helpompi perehdyttää ja motivoida talon tavoille jos uskovat että saivat työtä koska olivat ammatillisesti pätevämpiä tai parempia kuin ne samaa työtä hakevat jotka eivät saaneet töitä. Tämä lisäksi sanoivat että haastattelussa pitää varmuuden vuoksi ky
      syä osamista ja pätevyyttä kartoittavia kysymyksiä, koska osaamisen ja kokemuksen puute on pätevä / lainmukainen syy olla palkkaamatta työnhakija . Ex-työnantajien mukaan hakijan palkkaamatta jättämisen perustelu sillä että hakija ei ollut ns. mutu pohjalta sopiva tyyppi ja persoona tiimiin ja esimiehen alaiseksi voidaan tapauskohtaisesti suomen lain mukaan tulkita perusteettomaksi syyksi joka omaa työsyrjinnän piirteitä. Tämän vuoksi työhaastattelut ovat eräänlaista työnhakijaa harhauttavaa teatteria jossa pyrkimys on luoda kuva että yritys tekee rekrytointi päätöset perustuen yleisesti hyväksyttävien kriteerien sekä lain mukaan.

      Eräs EX -työantajista kuitenkin sanoi että työkokemuksen ja osaamisen laatua ja yksityiskohtia kyllä kartoitetaan myös haastatteluissa ns. aikuisten oikeasti kun kyseessä on työtehtävä joka on tai voi olla osaamisen tai kokemuksen puuteen takia työntekijälle itselleen , työkavereille, asiakkaille tai ympäristölle vaarallinen.

    • jeesman1

      Ite sain intistä kuorma-auto kortin ja auton korjaus työkokemusta. Helpotti töiden saantia raskaankaluston korjaamolta. Ei kuulemma ollut kuin 6 hakijaa ja nekin muilta aloilta, työnantajalla ei ollut valinnanvaraa juurikaan. Eli järjetön säkä yhdistettynä siihen ettei kukaan halua tai pysty tekemään näitä hommia.

    • juuri_siksi

      Itse olen kyllä saanut paikan, silloin kun olen saanut ja yleensä se paikka on sitten ollut määräaikainen sijaisuus ilman jatkomahdollisuuksia ellei sijaisuuden päättyessä, koska olen ollut se paras ja kokenein hakija, ja on oletettu että pääsen vaivattomasti tehtävään kiinni ja siten myös säästyy talon oman henkilökunnan resursseja niihin heidän omien tehtäviensä hoitamiseen.

      Tämä käsitys minulla on siitä miksi olen saanut paikan silloin kun olen sen paikan saanut. Valitettavasti tässä kyllä sitten on muutaman kerran käynyt niin, että se minun osaamiseni on johtanut siihen, että joku rupeaa kateelliseksi ja yleensä se kateellinen on toinen sijainen! Ja minulla on se huono ominaisuus, että minä en osaa käsitellä tuollaista kateellisen käyttäytymistä, koska en ilmeisestikään ymmärrä sitä kateuden syntymistäkään.
      No, nytkö minä taas esitän, niin kuin viimeisimmässä työpaikassa tuli joku joka ei edes ole minun kanssani missään tekemisissä, tuli ilmaisemaan, että kuvittelee osaavansa kaiken... ja tämä että kuvittelen osaavani kaiken niin sen hän on itse minun hakemusteni tekstistä lukenut väärin, eli kun olen sanonut mitä kaikkea olen aikaisemmissa työpaikoissa tehnyt, niin se on hänen mielestään tarkoittanut sitä, että olen sanonut osaavani kaiken... Ei, ei suinkaan olen vain sanonut mistä minulla on kokemusta! Mutta tässäkin on taas se, että meitä ihmisiä on niin moneksi, erilaisia ajatustapoja, erilaisia käsityksiä, erilaisia asenteita, erilaisia näkökantoja.... Joku osaa ajatella laajemmin, joku tölvää ensimmäisen ajatuksensa ilmoille ajattelematta sen pitemmälle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe